Φ restpektif Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2007 Biri meydanlarda idam ipi dagitarak siddeti tetikliyor, oteki "ipin mi yoktu millet sana gonderirdi, sen niye asmadin" turunden yukleniyor. Bu tur soylem ve hareketlerle, belli ki halkin teveccuhu bekleniyor. Siddeti on plana almakla oy hedeflendigine gore buna yatkin hatiri sayili bir kitle var demektir. Toplumsal olarak tehlikeli bir gidisata coktan girmisiz demektir... Dunyanin hangi ulkesinde secim kampanyalarinda kan, intikam, idamla propaganda yapiliyor? Garip ve urkutucu degil mi arkadaslar? Nereye gidiyoruz, ne yapmaya calisiyoruz?.. Sinirleri bu derece gerilmis, kin, nefret, intikam hisleriyle dolu bir halk ve devlet hicbir konuda saglikli bir adim atamaz, dunyanin gidisatina ayak uyduramaz. Meydanlardaki konusmalari dinlerken ulkenin geleceginden yana korkmamak elde degil... Selam ile.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 şeklen çok kötü bir şey herşeyden önce. İki partinin ana polemik konusu. Sen niye asmadın, yok sen niye asmadın. Bahçeli'nin yaptığı hareket ise, yani seçim meydanında idam ilmeği fırlatmak. 2007'nin türkiyesinde hiç ama hiç yakışmayan ve oldukça kötü bir görüntüydü. Bir suçlu idam cezası aldıysa, bunun infaz edilip edilmeyeceği, mecliste görüşülür oylanır. Pazarlığı ve kavgasıda seçim meydanlarında idam ilmeği sallıyarak yapılmaz. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2007 Bu tür konuların pazarlık edilebilecek şekle gelmesindeki kusur yine bizde. AB ve ABD cellatları ilmeği bizim boynumuza çoktan geçirmiş ve biz sehpaya kurbanlık koyun gibi gidip çıkmışız, güzel günler hayaliyle bekliyoruz. Bize düşman olanlara karşı verebilecek cevabımız yokken, bize dost görünenlerin kulu kölesi olmuşuz. Sorarım size, AB veya ABD bize siyasi ve ekonomik olarak karışAmasa, biz bu Apo'yu asmaz mıyız? ********** O bakımdan, bu çirkin polemikleri yaratanlardan önce, bu siyasi-ekonomik esareti yaratanları ayıplamak gerekir. Sonrasında RTE ve Bahçeli'yi ayrıca ayıplarız. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 İkisi bu siyasi ve ekonomik esareti yaratanlardan değil mi ? Bence ayrıca ayıplamaya gerek yokki. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2007 Aslında sen de haklısın. Ben biraz daha genel değerlendirmiştim. Onlara gelene kadar ülke tarihinde kimleri kimleri saymak gerekir... Ama sayarsam yine kan gövdeyi götürür burada. Hemfikir olmamız lazım Alıntı
Φ Antonio_McCarty Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2007 ülkemizi yönetmeye talip olanlara yakışmıyacak şeyler ama o ipi atan tarafın şiddete ne kadar meilli oldukları zaten bilinen bir gerçek... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2007 Antonio, dur gözünü seveyim. Ben de sevmem ip'i ve atan'ı. Sapmasın konu. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2007 Aslında sen de haklısın. Ben biraz daha genel değerlendirmiştim.Onlara gelene kadar ülke tarihinde kimleri kimleri saymak gerekir... Ama sayarsam yine kan gövdeyi götürür burada. Hemfikir olmamız lazım yani birisi, AB ye bizi göbekten bağlıyan o uyum yasalarının altına şakır şakır imza atan. İdamın engellemesi için çıkarılan yasayıda hemencecik imzalayan. Ama muhalefete düşünce kendi icraatlarına herkesten çok muhalefet eden adam. Biz Apo yu asmadık diyemi terör var. (aman hemen atlangoçluk yapan olmasın, karşı olduğum asılması değil, ama "apoyu asmadık o yüzden terör arttı" kolaycılığına karşıyım") Öbürüde, bugün artan terörün destekleyicisi ve finansörü olan devletle olan ilişkilerde İsmet Paşa'nın "ayıyla yatağa girmek" benzetmesini geçtim, o benzetmeyi devam ettirirsek kamasutra seviyesine geçmiş bir adam Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.