Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hz. İsanın resimleri var hz. musanında ve bu peygamberler kutsal kitap sahibi ve çok büyük MUCİZELER verilmiş ? Hz. Muhammede ait ne resim nede MUCİZE var. Kuran-ı Kerimdede 7 ayet tesbit ettimki o zamanki insanlarda diyorlarki peygamberliğine inanacağız ne olur bize bir MUCİZE getir. İnsanlar hz. isayı allahlık sıfatı vermiş ve yüceltmiş ve hz musada yüceltilmiş. Aynı hatalar son peygamber olan hz. muhammeddede yapılmasın diye ölümüne yakın ona ait ne varsa yok edilmiş olabilirmi ? Çünki insanlar senin peygamberin yüce benimki yüce diye ayrımlarda bulunacaktıki. şu anda bile var. Peygamberlerin yüceltilmesi olayı.. Hz. Muhammede ait hadisler ne zaman çıkmaya başlamış? Tam 200 yıl sonra..... beni ..seni. yada başkasını 200 yıl sonra nasıl bilebilirlerki ? Araya onlarca savaş girmiş ve din savaşları olmuş ve onlarca geçen yıl içinde peygambere ait hiç bir şey ortaya çıkmamış ama sonraki yıllarda insanlar hz. musa ve isaya ait o kadar hikayeler dinlemişki. hz. musanın asası ve mucizeler ve hz. isanın ölüleri diriltmesi. hz. meryem hikayeleri ve hz. isayı allahın oğlu diye bilmeleri ?? Allah kitabındada soruyor Allahın nasıl oğlu olabilir diye ? sizce Allah erkekmi ? yada dişi ?? İnsanlık vasıflarına yüce tanrıyı nasıl sokabilirsiniz ?

Tanrı fizikötesidir yücedir ve uludur insanlık vasıfları yoktur. o ne erkek nede dişidir ? Ama hristiyanlar hala isayı Tanrının oğlu biliyor öğreniyor ve öğretiyorlar. ne kadar ******* bu. Lütfen Kuranın meallerini anlamlarını okuyalım ve Allahın ne demek istediğini anlıyalım.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Hz. İsanın resimleri var hz. musanında ve bu peygamberler kutsal kitap sahibi ve çok büyük MUCİZELER verilmiş ? Hz. Muhammede ait ne resim nede MUCİZE var. Kuran-ı Kerimdede 7 ayet tesbit ettimki o zamanki insanlarda diyorlarki peygamberliğine inanacağız ne olur bize bir MUCİZE getir. İnsanlar hz. isayı allahlık sıfatı vermiş ve yüceltmiş ve hz musada yüceltilmiş. Aynı hatalar son peygamber olan hz. muhammeddede yapılmasın diye ölümüne yakın ona ait ne varsa yok edilmiş olabilirmi ? Çünki insanlar senin peygamberin yüce benimki yüce diye ayrımlarda bulunacaktıki. şu anda bile var. Peygamberlerin yüceltilmesi olayı.. Hz. Muhammede ait hadisler ne zaman çıkmaya başlamış? Tam 200 yıl sonra..... beni ..seni. yada başkasını 200 yıl sonra nasıl bilebilirlerki ? Araya onlarca savaş girmiş ve din savaşları olmuş ve onlarca geçen yıl içinde peygambere ait hiç bir şey ortaya çıkmamış ama sonraki yıllarda insanlar hz. musa ve isaya ait o kadar hikayeler dinlemişki. hz. musanın asası ve mucizeler ve hz. isanın ölüleri diriltmesi. hz. meryem hikayeleri ve hz. isayı allahın oğlu diye bilmeleri ?? Allah kitabındada soruyor Allahın nasıl oğlu olabilir diye ? sizce Allah erkekmi ? yada dişi ?? İnsanlık vasıflarına yüce tanrıyı nasıl sokabilirsiniz ?

Tanrı fizikötesidir yücedir ve uludur insanlık vasıfları yoktur. o ne erkek nede dişidir ? Ama hristiyanlar hala isayı Tanrının oğlu biliyor öğreniyor ve öğretiyorlar. ne kadar ******* bu. Lütfen Kuranın meallerini anlamlarını okuyalım ve Allahın ne demek istediğini anlıyalım.

Hadisler, dediginiz gibi, 200 sene sonra , Muhammed oldukten sonra , baskalari tarafindan toplanan kolleksiyonlardir.

Eger, dusunursek 1 dakika, biz bir tandigimiza bir masal anlatinca ve bu masali dinleyen insan bir baskasine ayni masali anlatsin digerlerine. Ve digerleri de ayni masali kendi tanidiklarina anlatsinlar... Bu masal hic degismezmi? Siz deneyebilirsiniz bunu kendi ortaminizda. Cevabini bulmak cok kolay.

Bunlari okuyunca bir cogu o kadar acaip ki... Bay Ali Bardakoglu (Turkiye Diyanet Isleri Baskani) bile dedi ki, bu hadisler hakkinda bir arastirma yapmali ve onlar temizlenmeli diye... Bu resmi bir beyannamedir. Bunu bulabilirsiniz Internette.

Hadislerin ogu (hepsi olmazsa bile) uydurmadir. Ornekler: Ağlayan Kütük , Muhammed'in Parmaklarından Su akıyor , Yürüyen Ağaçlar ,Üfürükle Çoğalan Yemek , İkiye Bölünen Aydede, gibiler ...

Bunlarin masal oldugunu anlamak icin dusunce ozgurlugu lazim.

Saygilar,

Celal

Gönderi tarihi:

En bilim disi hadislerden birisi burada ornek olarak.....

Muhammed'e göre, yaz neden sıcak; kış neden soğuktur? Bakalim ne diyor?

"Sicak siddetlendigi vakitte salat (i-Zuhru) serinlige birakiniz. Zira sicagin siddeti cehennemin kaynamasindandir. Nar (i-cehennem) Rabbine arz-i sekva etti: "Ya Rab, beni ben yiyorum (izin ver)" dedi. Allahu Teala da iki defa nefes almasina izin verdi. Nefesin birisi kisin, digeri yazin. En cok maruz oldugunuz sicak ile sizi en ziyade usuten zemherir (iste budur)."

Demekki , cehennemde iyi bir izolasyon yok, içeride yanan odunların ve kaynar sıvıların sıcaklığı dışarı kaçıp dünyaya ulaşıyor, böylece de yazın hava bazan çok sıcak oluyor!

Tevekkeli degil ki, cehalet devam ediyor, Islam Dunyasinda.

Saygilar,

Celal

Gönderi tarihi:
Tevekkeli degil ki, cehalet devam ediyor, Islam Dunyasinda.

Saygilar,

Celal

atlet.

Devamlı islam karşıtı ve devamlı soru sormak çok basit bende size bir soru sormak istiyorum sizin inandığınız değer nedir yani "İSLAM'a" karşısınız anladık fakat sizin durduğunuz yer neresi yoksa başkasının fikirleri ilemi dans ediyorsunuz.

Teknolojik üstünlük "DİN" ilemi gelir veya "DİN" ilemi gider şu andaki Batı'nın üstünlüğü (teknolojik) acaba üstünlüğünü "KOLONYALİST,SÖMÜRÜ" düzeneninemi borçlu yoksa ortadoğudan aldığı "din" olan hırıstiyan,yahudi geleneğinemi borçlu bu oluşum "Hırıstiyan,Yahudi" kültürü acaba "İSLAM" dan hiçmi bir şey almamış. atlet durumunuzu biraz açarsanız (atemisin,hırıstiyanmı,yahudimi) ona göre cevap yazmak daha bir açıklayıcı olur yok "MÜSLÜMAN'ım" da Müslümanların sıkıntılarının (teknolojik,bilimsel) sebeplerine çare arıyorum yoksa duruma göre şekilden şekile girip kolaycılığamı kaçıyorsun.

Ha şunuda belirtmekte fayda var zannetmeki "HADİS" ilmi ile ilgili yazılar yazılmadı cevaplar verilmedi çok verildi yazıldı çizildi yanlız durumunuz netliğe kavuşursa daha bir açıklayıcı cevap yazarız sizi tatmin etmek için değilmi sayın atlet. :homestar:

Gönderi tarihi:
atlet.

Devamlı islam karşıtı ve devamlı soru sormak çok basit bende size bir soru sormak istiyorum sizin inandığınız değer nedir yani "İSLAM'a" karşısınız anladık fakat sizin durduğunuz yer neresi yoksa başkasının fikirleri ilemi dans ediyorsunuz.

Teknolojik üstünlük "DİN" ilemi gelir veya "DİN" ilemi gider şu andaki Batı'nın üstünlüğü (teknolojik) acaba üstünlüğünü "KOLONYALİST,SÖMÜRÜ" düzeneninemi borçlu yoksa ortadoğudan aldığı "din" olan hırıstiyan,yahudi geleneğinemi borçlu bu oluşum "Hırıstiyan,Yahudi" kültürü acaba "İSLAM" dan hiçmi bir şey almamış. atlet durumunuzu biraz açarsanız (atemisin,hırıstiyanmı,yahudimi) ona göre cevap yazmak daha bir açıklayıcı olur yok "MÜSLÜMAN'ım" da Müslümanların sıkıntılarının (teknolojik,bilimsel) sebeplerine çare arıyorum yoksa duruma göre şekilden şekile girip kolaycılığamı kaçıyorsun.

Ha şunuda belirtmekte fayda var zannetmeki "HADİS" ilmi ile ilgili yazılar yazılmadı cevaplar verilmedi çok verildi yazıldı çizildi yanlız durumunuz netliğe kavuşursa daha bir açıklayıcı cevap yazarız sizi tatmin etmek için değilmi sayın atlet. :homestar:

Sayin Sarigol:

Sordugunuz sorular konuyu dagitmaktan baska bir ise yaramiyor. Benim kim oldugum, nerde oldugum, hangi dinden oldugum benim sordugum sorularla hic alakasi olmamasi lazim. Eger sizin icin cok muhimse bu, ben Turkum. Turkiye de dogdum. Kimligimde Muslumanim diye yazmislar (bana sormadan). Benim sorularim, son bir kac sene icinde basladi. Dunya da ki vahsetleri gordum. Musluman terroristlerin aldiklari esirlerinin "bogazlarini" kestiklerini gordum. Hatirlardim, kasaplar da kecileri ve koyunlari bu sekilde keserlerdi...

Iste sorgulamaya basladim. Ne cesit bir kultur ve ne cesit bir din buna izin verir ve buna destek verir.... Okumaya basladiktan sora, yavas yavas karar verdim ki, Musluman dunyasinda, harika bir cehaletlik var.... Bu bana zevk vermiyor. Bu beni cok cok uzuyor. Turkiye de, bilhassa Orta dogu da, her problemleri disariya , yabanciya, batiya, yahudiye mal etmek adetleri olmus... o kadar ki, insanlar bunun farkinda bile degillerdir.

Problemler yerli mali. Fakirlik, cahillik, sefalet hep yerli malindan geliyor. Gormuyorsunuz bunu.

Saygilar.

Celal

Gönderi tarihi:
Sayin Sarigol:

Sordugunuz sorular konuyu dagitmaktan baska bir ise yaramiyor. Benim kim oldugum, nerde oldugum, hangi dinden oldugum benim sordugum sorularla hic alakasi olmamasi lazim. Eger sizin icin cok muhimse bu, ben Turkum. Turkiye de dogdum. Kimligimde Muslumanim diye yazmislar (bana sormadan). Benim sorularim, son bir kac sene icinde basladi. Dunya da ki vahsetleri gordum. Musluman terroristlerin aldiklari esirlerinin "bogazlarini" kestiklerini gordum. Hatirlardim, kasaplar da kecileri ve koyunlari bu sekilde keserlerdi...

Iste sorgulamaya basladim. Ne cesit bir kultur ve ne cesit bir din buna izin verir ve buna destek verir.... Okumaya basladiktan sora, yavas yavas karar verdim ki, Musluman dunyasinda, harika bir cehaletlik var.... Bu bana zevk vermiyor. Bu beni cok cok uzuyor. Turkiye de, bilhassa Orta dogu da, her problemleri disariya , yabanciya, batiya, yahudiye mal etmek adetleri olmus... o kadar ki, insanlar bunun farkinda bile degillerdir.

Problemler yerli mali. Fakirlik, cahillik, sefalet hep yerli malindan geliyor. Gormuyorsunuz bunu.

Saygilar.

Celal

Dolayisle konuya donersek, acikca goruyoruz ki, hadisler uydurmadir. Yasadigimiz cagda, bu hadislere ilkokul birinci sinifta ki cocuklar bile inanmazlar, eger dusunurlerse... iste sizlere bir ornek daha:

Hastalığa karşı temizlik:

"Herhangi birinizin yiyecek kabına bir sinek düşse (sineğin tümü batmış değilse) tümünü iyice batırsın kaba. Çünkü, sineğin bir kanadında zehir, öbür kanadında zehire karşı şifa vardır." (Buhari'de de yer alan hadis için, Diyanet yayınlarından Tecrid-I Sariha, 1941 no.lu hadise bkz.)

Iste bu gibi uydurmalar, 1400 seneler once ki zamanda gecerli olabilirdi, ama bugun halen bu hadislere inanan insanlara ne denilir ki? Nasil konusulur ki? Hangi dilden anlasilir ki? Yeter ki, kendinize musade verin ki, bagimsiz, ozgurlu bir sekilde dusunun. O zaman her sey cok acik olur sizlere. Icinizde ki sesi duyarsaniz benim sesimden daha kuvvetli ve daha da gur bir ses duyarsiniz.

Saygilar,

Celal

Gönderi tarihi:
Dolayisle konuya donersek, acikca goruyoruz ki, hadisler uydurmadir. Yasadigimiz cagda, bu hadislere ilkokul birinci sinifta ki cocuklar bile inanmazlar, eger dusunurlerse... iste sizlere bir ornek daha:

Hastalığa karşı temizlik:

"Herhangi birinizin yiyecek kabına bir sinek düşse (sineğin tümü batmış değilse) tümünü iyice batırsın kaba. Çünkü, sineğin bir kanadında zehir, öbür kanadında zehire karşı şifa vardır." (Buhari'de de yer alan hadis için, Diyanet yayınlarından Tecrid-I Sariha, 1941 no.lu hadise bkz.)

Iste bu gibi uydurmalar, 1400 seneler once ki zamanda gecerli olabilirdi, ama bugun halen bu hadislere inanan insanlara ne denilir ki? Nasil konusulur ki? Hangi dilden anlasilir ki? Yeter ki, kendinize musade verin ki, bagimsiz, ozgurlu bir sekilde dusunun. O zaman her sey cok acik olur sizlere. Icinizde ki sesi duyarsaniz benim sesimden daha kuvvetli ve daha da gur bir ses duyarsiniz.

Saygilar,

Celal

Sayın atlet.

Duyarlılık gösterip yanıt yazdığınız için teşekkür ederim. Çok alicenapsınız yanlız şu varki bağımsız (ozgurlu)insanları katagorik olarak bizim düşünemediğimizi yazarak kendinize müsade vererek "BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR" olduğunuzu ifade ediyorsunuz yanlış düşünüyorsunuz siz ve sizin gibiler "megoloman" dırlar üstelik kabulde etmezler zannederlerki bu özgürlüktür üstelik okumazsınız yine zannedersinizki her şeyi biliriz neyse yazıyı uzatmaya gerek yok "hadis" in cevabını yazıp

konuya açıklık getirelim.

Hadislerde o günün tıbbının tesbit edemeyeceği açıklamaları da görmek mümkündür. Meselâ, bulaşıcı hastalık için karantina sistemi (Buhârî, Tıb 30, 168, 169; Müslim, Selâm 92, 93, 94, 98, 100). Meselâ, mikrop ve sineğin hastalık taşıyan mikroplara sahip olduğu. Bir hadiste şöyle buyurulur: ?Birinizin yemeğine yahut içeceğine sinek düşerse onu yemeğine yahut içeceğine daldırsın da sonra atsın. Çünkü sinek bir kanadında hastalık taşıyorsa diğerinde de şifâ taşıyor.? (Buhârî, Bed?u?l-Halk 17, Tıb, 58; Ebû Dâvud, Et?ıme 48; İbn Mâce, 31; Ahmed bin Hanbel, II/229, 246; Dârimî, Et?ıme 12)

Hadis, sineğin mikrop ve kir taşıdığını inkâr etmiyor, ?kanatlarından birinde mikrop var? diyor. Sinekle mücâdeleden de menetmiyor. Ancak, şâyet yiyecek ve içeceklere konarsa sineğin tamamını daldırmamızı, ondan sonra atmamızı, zira bir kanadında mikrop varsa da, ötekinde de şifâ bulunduğunu söylüyor ki, işte tartışma konusu burasıdır. İlk bakışta, hastalık taşıyan bu böceğin şifâ taşıması akla aykırı gibi gelir, insan da bunda şüpheye düşer. Fakat hadis, senet ve mânâ bakımından sahihtir. Hadis iki anlam taşımaktadır:

a) Sineğin mikrop taşıdığı ki, bugünkü bilim de bunu isbat etmiştir.

B) Diğer kanadında bu mikrobun şifâsını taşıdığı. İşte münâkaşa noktası burasıdır. Bilim, uzun zamandan beri Hz. Peygamber?in çok önceden haber vermiş olduğu sineğin mikrop taşıdığı gerçeğine ulaşıldığını ve sinekler ile mücâdele edilmesi, onlardan sakınılması gerektiğini açıklamaktadır. Fakat hadis, her çabaya rağmen şâyet sinek yine yiyeceklere konarsa, o zaman yiyeceği dökmek yerine, sineğin tamamını daldırıp sonra atmamızı söyleyerek, onun taşıdığı mikrop ilâcına (panzehire) işaret etmiştir.

Bu durum karşısında modern tıbbın görüşüne geçmeden önce birkaç önemli noktayı hatırlatalım:

a) Eskiden beri bazı zararlı hayvanların zehirlerinde fayda ve devâ olduğu bilinmektedir. Bazen İlâhî kudret, tek bir hayvanda iki zıddı birleştirmiştir. Meselâ akrebin iğnesindeki zehirden panzehir de yapılır. Âlim Torbustî diyor ki: ?Sineğin bir kanadında mikrop, diğerinde şifâ ve devâ olması, Cenâb-ı Hakk?ın hârika yaratıklarının bir alâmetidir.? Arı da böyledir. Arı zehrini, romatizma, lumbago, ülser gibi hastalıkların tedâvisinde kullandıkları gibi trahom tedâvisinde de faydalı görülmüştür.

B) Tıpta yılan ve zehirli haşerât zehrinden, yılan ve akrep sokmalarına karşı kullanılan bir serum yapılmıştır. Bu, yerince hastalığı (seretan) ağrılarında da faydalı olmuştur.

c) Modern tıp, kirli maddelerden, tedâvi tekniğinde yeni bir çığır açan maddeler bulmuştur. Küften penisilin, kabir toprağından streptomicin elde edilmiştir. İş böyle olduğuna göre sinekte de taşıdığı mikropları imhâ edebilecek hayvancıkların bulunması, yani meydana getirdiği hastalığın devâsını taşımış olması mümkündür.

d) Hastalığı yapan, mikropların kendisi değil; onların salgıladıkları zehirler (toksinler)dir. Beden bu toksinlere karşı antitoksin çıkararak kendini korur. Acaba sineğin vücudunda bu toksinlere karşı antitoksin meydana gelemez mi?

Bu, aklen mümkün olduğu gibi, tıbben de birtakım deliller ile isbat edilmiştir Ama tıp, felsefe gibi teorik delil ve kıyas kabul etmez, tecrübeye, deneylere dayanır. Bu hususu tecrübe eden, inceleyen bilginler çıkmış mıdır ki, hadisin aklen ve ilmen sıhhati meydana çıksın?

1871?ye Alman profesörü Brifeild, Almanya halkı ev sineğinin, İmposa Mosouy adını verdiği mantar cinsinden bir parazite müptelâ olduğunu keşfetti. Bu asalak, devamlı olarak sineğin vücudunda yaşayıp geçinmektedir. Profesör yaptığı incelemede bu parazitin, İntomophteraly adında bağlı yahut birleşik yosun mantarları (Sygmomysis) denilen bir yosun mantarı türüne mensup olduğunu gördü. Bu parazit, su yosunu mantarı denen (Phycomclspristiti) nin ikinci çeşidindendir. Bu asalak, hayatını, sineğin vücudunda mevcut, içinde özel bir salgı olan yuvarlak hücreler şeklindeki yağ tabakasında geçirir. Sonra bu yuvarlak hücreler uzar, meydana gelen açıklıklardan yahut sineğin karın halkaları mafsallarından dışarıya çıkar ve sineğin vücudunun dışına çıkmış olur.

Bu çıkış devri, bu mantarın üreme devresidir. Bu devrede mantarın tohumları hücrenin içinde toplanır. Hücrenin iç basıncı artar. Nihayet bu iç basınç o dereceye ulaşır ki hücre cidarları buna tahammül edemeyerek patlar ve içteki tohumlar itme kuvvetiyle hücrenin 2 cm. dışına fırlar. Cam içerisine bırakılmış ölü bir sineğe bakarsak iki şey görürüz:

1- Sineğin etrafında mantar tohumlarının dolanma alanı,

2- Sineğin son kısmı olan üçüncü kısımdan sineğin karnına ve sırtına doğru içinden tohumların fırladığı, uzun hücrelerin başları meydana çıkmış birtakım patlak hücreler.

Modern bilginlerin keşifleri, Brifeild?in teorisini kuvvetlendirecek şekilde gelişmiştir:

a) 1945?de mantar bilgisinde en büyük üstad olan Profesör Langiron devamlı olarak sineğin karnında yuvarlak hücreler şeklinde yaşayan bir mantarda Anzim denen ayrışma gücü yüksek bir salgı bulunduğunu açıkladı.

b)1947-1950 yılları arasında iki Alman bilgini Arnstaine, Cook ve İsviçreli bilgin Rolius, javaein dedikleri bir madde buldular. Bu maddeyi, sinekte yaşayan mantar türünden elde ettiler. Bu maddenin hayatiyete zıt olduğunu (antibiotive) tifo ve dizanteri gibi birçok mikropları öldürdüğünü anladılar.

c) 1948?de Berlin Courtes, Heming, Geferies ve Mackjohan, Clotinsine dedikleri hayatiyete zıt bir madde buldular. Bunu yine sinekte yaşayan aynı tür mantardan elde etmişlerdi. Tifo, dizanteri vs. mikroplara karşı etkiliydi.

d) 1949?da iki Alman bilgini Omcy ve Farmer ve İsviçre?den German, Roth, Athlenger ve Blathner, iniatin adını verdikleri tek hücrelilerin yaşamasına zıt bir madde elde ettiler. Bunu da sinekte yaşayan mantar türüne mensup bir mantardan elde etmişlerdi. Bu maddenin dizanteri, tifo ve kolera gibi hastalık mikroplarına karşı etkili olduğunu gördüler.

e) 1947?de Moftiş, sinek ve vücudunda yaşayan mantarlara mahsus bir kültürden tek hücreli canlılara zıt maddeler elde etti. Bunların dizanteri, tifo ve benzeri mikroplara karşı kuvvetle etkili olduğunu gördü. Yine bunlar, hummalı/ateşli hastalıklara sebep olan mikroplara karşı da tesirleri kuvvetli idi. Bu maddenin bir gramı, mezkûr mikroplarla pislenmiş yüz litre sütü koruyacak güçte idi.

Yiyecek ve içeceklere düşen sineği bu maddelere daldırma hareketi, sineğin vücudunda bulunan mantar hücresine basınç yapar, içindeki tohumları ve sıvıyı sıkıştırır, bu sıkışma neticesinde hücre patlar ve hücrenin içinden mikropları öldüren anzimler çıkar. Bunlar sineğin taşıdığı mikroplara saldırıp onları öldürür. Bu sûretle yiyecek ve içecekler, hastalık yapan mikroplardan temizlenmiş olur.

Modern ilim, zehirli mikropları şiddetle imhâ eden bir parazitin bulunduğunu, bu maddenin ancak sineğin düştüğü maddeye daldırılması sûretiyle meydana gelen basınç etkisiyle hücresinden çıkabileceğini isbat etmiştir. İşte hadiste ifâde edilen de budur.

Netice olarak diyebiliriz ki; vahyin kontrolü ve irşâdı altında olan Hz. Peygamber (s.a.s.) yalnız şeriatı öğretmek için gönderilmiş olmayıp, dünyevî konularda, dolayısıyla tıp konusunda da en güzel örnektir. O, Arapların uyguladıkları tıbbı aynen almayıp, tashih ederek, ferdî ve genel sağlığa dikkat edilmesi hususunda kesin prensipler koyup yeni bir tıbbı başlatmış, birçok konuda bugünün tıbbının da dikkatini çekmiştir. Kendisi tedâvi olmuş, tedâvi şekillerini ve tecrübeyle faydası tesbit edilen bazı ilâçları tavsiye etmiştir. Ashâb da diğer dünyevî konularda olduğu gibi, tıbbî konularda da Onu örnek edinmiştir.

alıntı.

:stuart:

Gönderi tarihi:
Sayin Sarigol:

Saygilar.

Celal

atlet.

Evvela bir tesbit yapalım (sizin ve sizin gibilerin) soruları birkaç sene içinde başlamadı velevki siz birkaç sene içinde sorgulamaya başladınız biraz geç kalmışsınız “Müslüman (terorist) boğaz keserken” gördüğünüzü yazıyorsunuz “doğru insan aldığı esire böyle muamele yapmaz” fakat atladığınız bir şey var “terorist” dediğiniz o insanların yurtları işgal edilmiş ve üstelik kendilerine yaptıkları vatan müdafasında layık görülen yafta “terorist” “İSLAM” alınan esirin boğazını kes diye emir vermez onu yapanlar her halukarda vahşi bir eylem yapmışlardır fakat yurtlarını işgal eden pek beğendiğiniz “BATI VE NEO KONLAR ARTI İNGİLTERE VE MÜTTEFİKLERİ” nin yalnız ebu gureyp’te yaptıkları ileri,çağdaş batıya yakışırmı??? Şu konudada haklısınız “MÜSLÜMAN” dünya cehalet içinde bırakılmış bunun sebebini Mehmet Akif Almanya seyahatinden döndüğünde şöyle açıklamış (mealen)” batılıların çalışması bizim Dinimiz gibi Dinleri bizim çalışmamız gibi” başka sebepleride var kuşkusuz ama bu demek değildirki bunun sebepleri (teknolojik gerilik ve bilimsel çalışma” “DİNİMİZ İSLAM’DA HAŞA” günümüzdeki “YÖK” ve İslam dünyasındaki idare şekilleri bazı ip uçları vermiyormu. Yahudi hakkında yalnız vakko’nun sahibinin sarhoşken söylediği ve basında çıkan sözleri yeter birde “ESTER SURESİ BAZI İP UÇLARI VERİR” ki bu kadardan anlamanız lazım Yahudi sever olduğunuza göre birde “MUSA a.s. IN MISIRDA YAHUDİYİ KURTARDIĞI KISSAYI OKUMANI TAVSİYE EDERİM KUR’AN’I KERİM’DEN” çok okuyup araştırma yaptığından dolayı bu tavsiyeleri yapıyorum yoksa paşa gönlün bilir yani Yahudi karekterini çok güzel açıklar bu iki olay.Yerli malı problem baş üstüne yalnız aramızdaki Danimarkalılara dikkat etmek gerekiyor bu itibarla yavaş,yavaş eteklerdeki taşlar dökülür hiçbir şey gizli kalmaz.

saygılar.

:)

Gönderi tarihi:

Sayin Sarigol:

Cevabi verilemeyen bir soruma, guzel cevap verdiniz. Tebrikler. Ilk goruste mantikli geliyor. Ama dusununce bos geliyor.

Siz sineklerinizi corbaniza dusunce yemeye devam ediniz. Ben, bir kusur gormezsen, o corbayi yemek istemem. Siz diyorsunuz ki "Eskiden beri bazı zararlı hayvanların zehirlerinde fayda ve devâ olduğu bilinmektedir " ... Evet haklisiniz. Yilan serumu da yilan dan alinan zehirden yapilir. Dogru. Ama bunlar laboratuar da ki kontrol altinda olan calismalardir. Yilan sizi isirarsa, tekrar yilana sarilmanizi da tavsiye etmem.

Hadisler --- bugun ku bilime kiyaslaninca --- tamamiyle uydurma oldugu egitim gorenler tarafindan bilinir. Dedigim gibi yukarda ki ornek verdigim hadiste ; Muhammedin Dunya mevsimlerini, yaz, kis zamanlarini nasil aciklamasini uydurma olmasini kabul etmeliyiz.

Saygilar,

Celal

Gönderi tarihi:
Sayin Sarigol:

Cevabi verilemeyen bir soruma, guzel cevap verdiniz. Tebrikler. Ilk goruste mantikli geliyor. Ama dusununce bos geliyor.

Siz sineklerinizi corbaniza dusunce yemeye devam ediniz. Ben, bir kusur gormezsen, o corbayi yemek istemem. Siz diyorsunuz ki "Eskiden beri bazı zararlı hayvanların zehirlerinde fayda ve devâ olduğu bilinmektedir " ... Evet haklisiniz. Yilan serumu da yilan dan alinan zehirden yapilir. Dogru. Ama bunlar laboratuar da ki kontrol altinda olan calismalardir. Yilan sizi isirarsa, tekrar yilana sarilmanizi da tavsiye etmem.

Hadisler --- bugun ku bilime kiyaslaninca --- tamamiyle uydurma oldugu egitim gorenler tarafindan bilinir. Dedigim gibi yukarda ki ornek verdigim hadiste ; Muhammedin Dunya mevsimlerini, yaz, kis zamanlarini nasil aciklamasini uydurma olmasini kabul etmeliyiz.

Saygilar,

Celal

atlet.

Bazı düşüncelerinde "BOŞ" olduğu zaten bilenlerce bilinirde "bilmediğini bilmeyenler" e mazur görülür.

Saygılar. :)

Gönderi tarihi:
atlet.

Evvela bir tesbit yapalım (sizin ve sizin gibilerin) soruları birkaç sene içinde başlamadı velevki siz birkaç sene içinde sorgulamaya başladınız biraz geç kalmışsınız “Müslüman (terorist) boğaz keserken” gördüğünüzü yazıyorsunuz “doğru insan aldığı esire böyle muamele yapmaz” fakat atladığınız bir şey var “terorist” dediğiniz o insanların yurtları işgal edilmiş ve üstelik kendilerine yaptıkları vatan müdafasında layık görülen yafta “terorist” “İSLAM” alınan esirin boğazını kes diye emir vermez onu yapanlar her halukarda vahşi bir eylem yapmışlardır fakat yurtlarını işgal eden pek beğendiğiniz “BATI VE NEO KONLAR ARTI İNGİLTERE VE MÜTTEFİKLERİ” nin yalnız ebu gureyp’te yaptıkları ileri,çağdaş batıya yakışırmı??? Şu konudada haklısınız “MÜSLÜMAN” dünya cehalet içinde bırakılmış bunun sebebini Mehmet Akif Almanya seyahatinden döndüğünde şöyle açıklamış (mealen)” batılıların çalışması bizim Dinimiz gibi Dinleri bizim çalışmamız gibi” başka sebepleride var kuşkusuz ama bu demek değildirki bunun sebepleri (teknolojik gerilik ve bilimsel çalışma” “DİNİMİZ İSLAM’DA HAŞA” günümüzdeki “YÖK” ve İslam dünyasındaki idare şekilleri bazı ip uçları vermiyormu. Yahudi hakkında yalnız vakko’nun sahibinin sarhoşken söylediği ve basında çıkan sözleri yeter birde “ESTER SURESİ BAZI İP UÇLARI VERİR” ki bu kadardan anlamanız lazım Yahudi sever olduğunuza göre birde “MUSA a.s. IN MISIRDA YAHUDİYİ KURTARDIĞI KISSAYI OKUMANI TAVSİYE EDERİM KUR’AN’I KERİM’DEN” çok okuyup araştırma yaptığından dolayı bu tavsiyeleri yapıyorum yoksa paşa gönlün bilir yani Yahudi karekterini çok güzel açıklar bu iki olay.Yerli malı problem baş üstüne yalnız aramızdaki Danimarkalılara dikkat etmek gerekiyor bu itibarla yavaş,yavaş eteklerdeki taşlar dökülür hiçbir şey gizli kalmaz.

saygılar.

:)

Terrorist dedigim insanlar:

Yolcu ucaklarini kaciran, lokantalari bombalayan masum insanlari havaya ucaran, yolcu otobuslerini kaciran, cihad intihar saldirilari, gazetecileri kacirip bogazlarini kesen ve bunu filime alip internette koyan, elcilik binalarina saldiranlar, insanliga hic deger vermeyen kisilerden bahsediyorum.

Bunlardan denilince, ilk akla ne geliyor Dunyada? Tabii ki Musluman Terroristler geliyor.

Musluman Dunyasinda 1.5 milyar insan var. Kabul ediyorum ki, cogunlukla bu toplumda insanlar masumlar ve kimseye zarar vermeden yasamak isterler. Fakat bu vahsi insanlarin yaptiklarini gorunce, niye "Islama" hakaret ediyorlar diyip ayaga kalkmiyorlar. Ustelik bu cesit vahsilere destek veriyorlar. Niye, cunku o insanlar kendine "Musluman" diyorlarmis. Bu yetiyor Islam dunyasina. Bana yetmez. Ben Islam dunyasinda yasamiyorum. Yalniz insan dunyasinda yasiyorum.

Siz de nedense karar verdiniz ki, ben yahudileri severim diye. Niye anlamadim. Ben insanlari severken onlarin dinleri beni ilgilendirmez. Arkadaslarim arasinda kendine her dine mensup insanlar var. Yeter ki insan olsunlar.

Siz ebu gureyp’te ki olaylardan bahsediyorsunuz.... Evet, o sekilde esirlere yapilan muamemeleri, tanigim herkes kinadilar(ben dahil). Bilmemis olursunuz, bunu yapanlar muhakemeye alindi ve su anda hapisteler. Anlayacagin, bu batinin kabul ettigi bir muamele degil.

Diger taraftan, orta doguda terroristler nasil muamele yapiyorlar esirlerine. Bunu duymussunuzdur ama gorunce cok cok cok cok degisiktir... Insanin bogazi kesmek...Musluman Dunyasi nasil tepki gosterdi buna? Sokaklara cikip protest ettilermi? Danimarka da ki bir karikatur yuzunden isyan oldu, bir toplumu oldurmek istediler... ama bu bogaz kesmeleri kabul ettiler. Bu mu sizin sevdiginiz Islam insanligi?

Saygilar,

Celal

Gönderi tarihi:

Bakın "anti-İslam"cılığının yeni modası da Müslümanların hali oldu; tabi hiç hesaba katmazlar bu söz ettiklerinin bazılarının bir zamanlar ABD'nin Komüniz karşıtı eylemlerinde olduğu ve yine 11 Eylül olayları gibi olayların batı medyasında dahi "aslında kim yaptırdı???" diye sorgulandığını; bunlar siyasetsiz anlaşılacak işler değildir...

Beğenmiyorsanız insanları bu sizinle onların arasında olsun ama kimse çıkıp da Müslümanım diyenler böyle o zaman nerede İslam'ın iyi yanı diyemez, bu bir kere fazla dayanaksız atış olur...

:zorro:

Gönderi tarihi:

1- islamda terör yoktur beline bomba bağlayıp bir yahudi restoranına dalıp patlatamazsın

2- maçası yiyen yetişkin israil askerlerine adam gibi silah çeker kaldıki o askerlerin hepside islam düşmanı olmayabilir, sizde israilde bir asker olabilirdiniz, islam a karşı sempati duyabilirdiniz, şimdi ben seni islam için öldürsem yakışırmı bu müslümana??

3-asla hislere göre hareket edilmez kurallar vardır onlara uyulur mantık a uyulur

4-yahudilerle savşmak devletimizin görevi değilmi? devlet ne yapıyor onlara su veriyor silahlarını alıyor

Gönderi tarihi:

Hadis-i Serifler Hz. Muhammed (s.a.v.)'in, Allah (c.c.) tarafindan biz inanlara emretmis oldugu farzlar ayetlerdir. Hz. Muhammed (s.a.v) peygamberimiz ise Hadis'i Seriflerle bu ayetlere aciklik getirmistir. Hadisler zaman asiminda net ve dogru bir sekilde gunumuze gelmemistir bu cok ince bir konudur. acikcasi tam bir arastirma yapmaksizin bunlari yanlis yayinlamakta cok yanlistir. bunu cok goruyoruz kisacasi Hadis-i Serifler Ayetlere aciklik getirilmesi icin soylenmis cok degerli sozlerdir. bunlari carpitarak beyan etmekte camur atip iz birakmak olur.

Saygilar :clover:

Gönderi tarihi:

FISILTI hadisler çok değerlimi fakat hangileri bak hadis diye uydurdukları şeylerin bazıları altta

1 ALLAH'IN BALDIRI OLUR MU?

Kuran : " ... O'nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.”

42 Şura Suresi 11

Hadis: "Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”

Müslim İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1

Bu hadisin hangi kitaplarda geçtiğine iyice dikkat edin. Hadis kitaplarının sözde en doğrusu olarak gösterilen, tek hadisini inkar edenin kafir olacağı söylenen Müslim ve Buhari'de. Hadisçilerin mantığına göre bu hadisi inkar eden kafir, bu hadise inanan gerçek Müslüman olacaktır. Allah'a hiçbir şeyin benzemediğini söyleyen ayete karşın, hiçbir mecazi ifadeyi çağrıştırmadan, Allah'ın baldırı olduğunu ve ahirette baldırını açacağını söylemenin saçmalığını uzunca anlatmaya gerek var mı?

2 ALLAH EL SIKIŞIR MI?

Kuran: "Ve hiçbir şey O'nun dengi değildir.”

112 İhlas Suresi 4

Hadis: "Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.”

Hanbel 5/243

Yine bu hadiste hiçbir mecazi manayı çağrıştırmadan, Allah’a parmak, parmaklarına da soğukluk atfederek Allah şekilleştirilmektedir. Bu hadis1 İhlas Suresi'nin Allah'ın hiçbir şeye denk olmadığını söyleyen ayeti gibi daha birçok ayetle de çelişir. Eğer hadisteki "el” ifadesi mecazi bir manaya gelip insani eli çağrıştırmasa kabul edilebilir olurdu. örneğin "Her şey Allah'ın elindedir.” dediğimizde cümlenin akışından her şeyin Allah'ın kontrolünde olduğu anlaşılır. Fakat Allah'a parmak, parmaklara soğukluk atfeden bu hadisten böyle mecazi bir manayı kimse çıkaramamaktadır. üstelik bu hadiste Allah ile Peygamber'in el sıkışması gibi kabul edilemez bir ifade de yer almaktadır. Şimdi bu hadisleri din kabul eden hadisçiler, mezhepçiler mi gerçek Müslümandır, yoksa hadislerdeki yanlışlıkları görüp Kuran'ı yeterli gören Kuran Müslümanları mı?

3 DİN DEĞİŞTİREN öLDüRüLSüN Mü?

Kuran: "Dinde zorlama yoktur.”

2Bakara Suresi 256

Hadis: "Dinini değiştireni öldürün.”

Nesei 78/14,Buhari 12/1883

Allah'ın hükmünü hadisle aşmaya, Allah'ın dinini kendi kafalarına uydurmaya çalışanların bu uydurması yüzünden çok kelleler gitmiştir. Radikal dinci örgütlerin yaptığı katliamları bu örgütlerin zihinlerinde meşrulaştıran bunun gibi hadislerdir. Evlerinin bodrumunu insan mezarına çevirenleri Diyanet kınamaktadır, ama aynı Diyanet Buhari ve Nesei gibi hadis kitaplarını da övmekte, dinin kaynağı olarak göstermektedir. Bu ne biçim bir iştir? Eğer Sunniliği savunursanız bu katliamlara karşı çıkmanız boşunadır. çünkü bu katliamlara temel olacak deliller Sunni hadis kitapları ve mezhep izahlarında mevcuttur.

4 öLüNüN SUçU NE?

Kuran: “Doğrusu hiçbir günahkar bir başkasının günah yükünü yüklenmez.”

53 Necm Suresi 38

Hadis: "ölü ailesinin kendisi için ağlamasından dolayı azaba uğratılır.”

BuhariK. Cemiz 32,33,34

Ne akla, ne de Kuran'ın genel mantığına uymayan bu hadis de uydurmacılığın Kuran ve akılla çelişkilerine örnektir.

5 NEDİR BU KADIN DüŞMANLIĞI?

Kuran: "Ben sizden erkek olsun, kadın olsun hiçbir çalışanın ürettiğini boşa çıkarmayacağım. Hepiniz birbirinizdensiniz.”

3 Ali İmran Suresi 195

Hadis: Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.

Buhari 9/1391

Kuran hayır üreten erkeğin de kadının da önünü açık tutarken, hadisler kadının önünü kapamaktadır. Kadın konusu, Peygamber'e iftira olarak uydurulan hadislerin en çok olduğu konulardan biridir. Ayrıntılı bilgi için 21. ve 22. bölümleri okuyunuz.

6 ZALİM KİM? SöYLEYİN BAKALIM

Kuran: "Zulmedenler dedi ki: Siz olsa olsa büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz.”

25 Furkan Suresi 8

Hadis: “Peygamber Medine’de bir Yahudi tarafından büyülendi. Günlerce ne yaptığını bilmez durumda ortalıkta dolaştı.”

Buhari 76/47 Hanbel 6/57,4/367

Muhammed Abduh ve Mutezile’nin bu hadise itirazlarına karşın Muhammed Ebu Şehbe hadisi şöyle savunur: "Eğer Abduh sihir hadisini inkar etmişse akıl ve nakil ilimlerinde söz sahibi el Maziri, el Hattabi, Kadı İyaz, İbn Teymiyye, İbnul Kayyım, İbn Kesir, en Nevevi, İbn Hacer, el Kurtubi ve Alusi gibi pek çok alim de O’nun hem rivayet ve hem de dirayet yönünden doğru olduğunu ispat etmişlerdir.” Şehbe, Buhari ve Müslim'in de hadisi kabul ettiğini anlatır ve sihir sonucu olanları hadislere dayandırarak şöyle aktarır: " Peygamberimiz'e sihir yapılmıştı. Öyle ki hanımları ile cinsi münasebette bulunmadığı halde bulunduğunu zannederdi. Süfyan bunun en şiddetli sihir olduğunu söylemiştir.” (Ebu Şehbe, Sünnet Müdafaası, sayfa 152153)

Kuran'a göre ise Peygamber'in büyülendiğini söyleyenler zalimlerdir. En güvenilir (!) hadisçilerin çoğuysa Peygamber'in büyülendiğini söylemektedir. Lütfen bu önermelerden mantık kuralları içerisinde sonuç önermesini çıkarın ve zalimin kim olduğunu söyleyin.

7 MİRASTA VASİYET VAR MI?

Kuran: "Ey iman edenler!Herhangi birinize ölüm gelip çattığında vasiyet zamanı aranızda tanıklık şöyle olsun: Kendinizden adalet sahibi iki kişi yahut, yolculuk etmekte iken ölüm musibeti başınıza geldiyse sizin dışınızda iki kişi”

5 Maide Suresi 106

Hadis: "Varis için vasiyet yoktur.”

Hanbel 14/238

Kuran'da hem Maide suresindeki bu ayette hem diğer ayetlerde vasiyet anlatılır. Vasiyetten arta kalanlar Kuran'da tavsiye edilen şekilde dağıtılır. Vasiyeti iptale yönelik bu hadis aslında Kuran'ın bir hükmünü iptale yönelik bir girişimdir.

8 EN BüYüK AZAP RESSAMLARA MI?

Kuran: "Gerçekten Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise dilediğini bağışlar.”

4Nisa Suresi 48

Hadis: Cehennemde en şiddetli azaba uğratılacak kişiler ressamlardır.

BuhariTesavir, 89

Kuran'a göre en büyük günah Allah'a ortak koşmadır. Allah ortak koşmayı affetmeyeceğini söylemekte, bunun dışında her günahın affedilebileceğini belirtmektedir. Bu yüzden Allah'ın en şiddetli azabına uğrayacak olanlar da ortak koşanlardır. Oysa Buhari'nin yukarıda alıntıladığımız hadisine göre en şiddetli azaba ressamlar uğrayacaklardır. (Mezhepçi, hadisçi İslam'ın sanat düşmanlığı sonucunda uydurdukları hadisleri kitabın 18. bölümünde okuyabilirsiniz.) Bu hadis başta Kuran ile çelişmektedir. Ayrıca mantık ile çelişen bu hadisin çeliştiği başka hadisler de vardır. örneğin diğer bir hadise göre cehennemde en şiddetli cezaya satranç oynayanlar çarptırılacaktır. (Büyük Günahlar, Hafız Zehebi, sayfa 9697)

9 ALTIN TAKILIR MI, İPEK GİYİLİR Mİ?

Kuran: "De ki; ‘Allah'ın kulları için çıkardığı süsü ve temiz rızıkları kim haram etmiş? De ki: ‘ Bunlar dünya hayatında iman edenler için, kıyamet gününde ise yalnızca onlarındır. Bilen bir topluluk için biz ayetleri böyle detaylı anlatırız'”

7 Araf Suresi 32

Hadis: "Altın ve ipek ümmetimin kadınlarına helal, erkeklerine ise haramdır.”

Müslim 2/16

Altın ve ipek hem erkek için, hem de kadın için bir süs eşyasıdır. Kuran'da hiçbir ayette yasaklanmazlar. Allah inananların dünyada da bu süslerden yararlanabileceklerini söyler ve erkek kadın ayrımı yapmaz. Her hadisinin doğru olduğu iddia edilen Müslim'in bu hadisi Kuran'ın belirttiğimiz ayeti ile çelişir.

10 DEPREMLERİN SEBEBİ OLAN BALIĞIN CİNSİ NE?

Kuran: "Bundan sonra yeri yumurta biçimine soktu.”

79 Naziat Suresi 30

Hadis: "Dünya balığın üzerindedir. Balık başını sallayınca Dünya'da depremler olur.”

İbni Kesir Tefsiri 2/29 68/1’in açıklamaları

Kuran, mucizevi bir şekilde dünyanın yumurta biçiminde elipsoid olduğunu, ceninin oluşumunu, evrenin oluşumunu, rüzgârların aşılayıcı olması gibi bir çok konuyu açıklarken (Kuran Hiç Tükenmeyen Mucize kitabında bu konuyu çok detaylı bir şekilde işledik), hadislerde yer alan yukarıdakilere benzer hurafeler hem Kuran'la, hem de mantıkla çelişirler. Dünyayı balığa oturtan, depremleri balığın kuyruğunun sallanmasına bağlayan bu zihniyete bir soralım: Bu balık palamut mudur, yunus mudur, lüfer midir? Lütfen bir hadis daha bulup, bizi aydınlatın!

1- ORUÇLU İKEN KAN ALDIRILIR MI?

1. çelişik Hadis:“Kan aldırmak yapanın da yaptıranın da orucunu bozar.”

Tirmizi Oruç 60/Ebu Davud Oruç 28/Buhari Oruç 32

2. çelişik Hadis:“Peygamber’imiz oruçlu iken kan aldırmış-lardır.”

Ebu Davud Oruç 29-30/Tirmizi Oruç 59/Buhari Tıp 11

Peygamber eğer kan aldırmanın orucu bozduğunu söyleseydi, hiç şüphesiz kendisi kan aldırmazdı. üstelik Kuran’da orucu; yemek, içmek ve cinsel ilişkinin bozduğu geçer. Yani birinci çelişik hadis ikinci hadisle olduğu gibi Kuran’la da çelişmiştir. Fakat en doğru denen altı hadis kitabının üçünden yaptığımız bu alıntı, çelişik hadislerin en doğru denen kitaplara nasıl girdiğinin bir delilidir.

2- TUVALET HANGİ YÖNLERE KARŞI YAPILABİLİR?

1. çelişik Hadis:“Gerek küçük, gerek büyük tuvaletinizi yaparken kıbleye dönmeyin.”

Hanbel 3/12

2. çelişik Hadis:“Peygamber’imiz bir takım insanların küçük ve büyük tuvaletleri için kıbleye dönmeyi hoş karşılamadıklarından, bu bidatı (hurafeyi) kaldırmak için tuvaletini kıbleye doğru yaptırdı.”

Buhari 4/11

Bir hadiste kıbleye karşı tuvaleti yapmanın hurafe olduğu anla-tılırken, diğer bir hadiste ise Peygamber hurafe uygulayıcısı olarak gösterilmiş oluyor. Görüldüğü gibi hadisleri Peygamber’e atfetmek aslında Peygamber’e bir çok iftirayı beraberinde getirmiştir.

3- ORUÇLU İKEN HANIM ÖPÜLÜR MÜ?

1. çelişik Hadis:“ Peygamber oruçlu iken hanımlarını öptü.”

İbn-i Kuteybe- Hadis Müdafası 372

2. çelişik Hadis:“Oruçluyken hanımını öpenin durumu sorul-duğunda Peygamber; “Orucu bozulmuştur” dedi.”

İbn-i Kuteybe Hadis Müdafası 372

Bu hadisler aslında İbn-i Kuteybe’nin dışında Kütüb-ü Sitte denilen meşhur altı hadis kitabında da vardır. Fakat biz bu hadislere, İbn-i Kuteybe’nin çelişik ve mantıksız hadisleri zorlama yorumlarla kurtarmak çabasından ibaret olan eserinde rastladık. Eğer hadislerin mantıksızlığını ve çelişikliğini bu hadisleri savunan birinin eserinden öğrenmek istiyorsanız size de İbn-i Kuteybe’nin “Hadis Müdafası” kitabını tavsiye ederiz. Bir hadise göre Peygamber oruçlu iken hanımını öpüyor, diğer hadis oruçlunun öpüşemeyeceğini söylüyor. Belli ki bu hadislerden en az biri uydurmadır. İkisini de doğru olarak almak Peygamber’i ne yaptığını bilmez, çelişkili hareketleri olan, (haşa) bunakvari bir kişi yerine koymak olur. Bu yüzden Peygamber’e en büyük iltifat, hadisleri bir kenara atıp Kuran’ı ele almakla olur.

4- BİR NAMAZ İKİ KERE KILINIR MI?

1. çelişik Hadis:“Biriniz evinde namazı kılar da sonra namaz kılmakta olan imama yetişirse, onun arkasında namaza dursun. İkinci kıldığı onun için nafile olur.”

İbn-i Kuteybe Hadis Müdafası 366

2. çelişik Hadis:“Bir namazı günde iki defa kılmayın.”

Ebu Davud 2/56

İkinci hadis hem birinci hadisle, hem de Kuran’la çelişir. Ku-ran’da namaz kılmak övülmüştür. Fazladan kılınan namazın ne zararı olabilir. Kimi durumlarda kılınacak olan namazın kılınmamasına neden olacak bu hadis, kişilerin Allah’ı daha çok anmasını engellemektedir.

5- KüçüK TUVALET NASIL YAPILIR?

1. çelişik Hadis:“Kim size Peygamberimiz’in ayakta küçük tuvaletini yaptığını söylerse inanmayın.

Süneni Nesei 1-2/25

2. çelişik Hadis:“Peygamber’imiz bir kavmin süprüntüsüne varıp ayakta küçük tuvaletini yaptı.”

Buhari 1/167

Birinci hadisin anlattığı ve Kuran’da olmayan bu uygulamanın aslında bizi hiç ilgilendirmemesine rağmen, geleneksel İslam anla-yışında ağırlığı olduğunu görüyoruz. Peygamber’in ayakta küçük tuvaleti yasakladığı söylenen uydurmalara binaen, bazı kişilere ra-hatsızlık vermesi muhtemel olan oturarak tuvalet yapmaya ‘Sünnet’ denmiş ve bundan sevap umulmuştur. Ayakta tuvaleti yapmak ise çirkin görülmüştür.

6- SU NASIL İçİLİR?

1. çelişik Hadis:“Peygamber ayakta su içilmesini yasakladı.”

Ebu Davud 4/No:3717

2. çelişik Hadis:“Peygamber’i sizin benim gibi ayakta su içerken gördüm.”

Ebu Davud 4/No:3718

Bu örnek hadislerde de birinci hadis, kendisiyle çelişen ikinci hadis de olmasına rağmen daha çok itibar görmüştür. Günümüzde de geleneksel İslam’ı yaşayanların suyu oturarak ve üç yudumda içtiklerini ve bundan da sevap beklediklerini gözlemleyebiliriz.

7- AYBAŞILI KADIN CAMİYE GİREBİLİR Mİ?

1. çelişik Hadis: Peygamber’imiz caminin bahçesine girerek şöyle dedi: “Şurası muhakkak ki cami ne cenabete, ne aybaşılıya helal değildir.”

Müslim Hayz 11, Ebu Davud Taharet 104 Tirmizi Taharet 101, Nesai Hayz 18

2. çelişik Hadis:Peygamber’in hanımı anlatıyor: “Peygam-ber’imiz bizden biri aybaşılı olduğu halde onun kucağına başını koyar, Kuran okurdu. Bizden birimiz aybaşılı iken camiye gidip Pey-gamber’e birşeyler götürürdük.”

Nesai, Hayz, 19

Bir hadise göre aybaşılı kadın camiye girebilirken, diğer hadise göre aybaşılı kadın camiye giremez. (Aybaşılı kadının ibadetlerden nasıl alıkonduğunu 35. bölümün 2. sorusunda, 36. bölümün namaz kısmında ve 21. bölümde inceleyeceğiz.)

8- HACDA İHRAMLI OLAN EVLENEBİLİR Mİ?

1. çelişik Hadis:“Peygamber Meymune ile evlendiği zaman her ikisi de ihramlıydı.”

Nesei 5-6/179

2. çelişik Hadis:“İhramlı olan bir kişi [Hacda olan] ne evlenebilir, ne kız isteyebilir, ne de başkasının nikahını kıyabilir.”

Nesei 5,6/249

Kuran’da haccın nasıl yapılacağı açıklanmıştır. Kuran ile yetinmeyip, hadislere din bina edilmeye kalkışılınca ortaya çıkan çelişkiler yumağı ortadadır.

9- ERKEKLERİN BALDIRI GÖZüKEBİLİR Mİ?

1. çelişik Hadis:“Baldırları açık olan bir sahabeye Peygam-ber’imiz rastlamış ve ‘Baldırlarını ört. Baldırlar da avret yerlerindendir.’ demiştir.”

Tehzibut Tezhip 2/69

2. çelişik Hadis:“Peygamber’imiz evde baldırları açık yan üstü yatıyorlardı. Ebu Bekir izin istedi Peygamber hiç istifini bozmadan izin verdi. Ömer istedi aynı şekilde ona da verdi.”

Hanbel 1/71

Hadislerden birine göre baldırları örtmek lazımdır. Diğer hadiste ise Peygamber’in yanına birileri gelmesine rağmen baldırları-nı örtmediği gözükür. Nitekim bazı mezhepler birinci hadisi alıp erkeklerin dizle göbek arasını örtmelerinin farz olduğu şeklindeki bir zorluğu dine sokmuşlardır.

10- ÖLÜ HAYVANIN DERİSİ NE OLACAK?

1. çelişik Hadis:Peygamber’imiz; “Deri işlendi mi temiz olur” dedi. Sonra ölü bir koyuna rast geldi ve “Onun derisinden faydalansanıza” dedi.

Buhari 72/30

2. çelişik Hadis: Peygamber’imiz “Ölü hayvanın ne derisinden ne de sinirinden faydalanınız.” dedi.

Hanbel 4/310,311

Kuran’a göre leşi yemek haramdır. Leşin derisinin haramlığına dair Kuran’da bir ifade yer almaz. Bu konuda söylenen iki hadiste ise birine göre leşin (ölü hayvanın) derisi kullanılamaz, diğerine göre kullanılabilir.

Elimizde çelişkisiz Kuran varken, bu çelişkiler yığınına dönmüş hadislerle uğraşmak bizi Kuran’dan uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramamıştır. Bu yüzden Allah’ın elçisi Peygamber’imiz Hz. Mu-hammed’in ahirette toplumundan tek şikayeti şöyledir:

Elçi de şöyle der; “Ey Rabbim, benim toplumum bu Kuran’ı devre dışı tuttular.”

25- Furkan Suresi 30

Gönderi tarihi:

bu hadis konusu detaylı bir konu aslında,4 halifenin ve hz.muhammed in hadis yazılmasını yasakladığı birçok rivayet mevcut,ama nedense hadisleri savunanlar bu yasaklayan hadisleri hep görmezden geliyorlar,yani işine geleni alıp geri kalanını inkar ediyorlar.isteyen olursa belgeleri ile burda hadislerin aslında yasaklandığını ve 4 halife zamanında asıl hadislerin yakıldığını ispat edebilirim.

peki hadislerin hepsini inkar etmelimiyiz

bence bu kişinin kendi özüne bağlı olmalı,ve ölçü kesinlikle kuran olmalı,kuran ile çelişmemeli,benimde kendime örnek aldığım hadisler elbet de var ki doğru bile olmasa bunlar güzel nasihatlardır,ama hadise göre hüküm vermek allahın haram etmediği şeyleri hadislere dayanarak haramlaştırmak ne kadar doğru sizce ?? allah dememişmi ben bu kitapda hiçbirşeyi eksik bırakmadım diye,rabbin unutucu değildir diye ? e nasıl olucak peki

hadisleri savunanlar nedense bu sorulara hiç bir tatmin edici cevap verememekde

bazı hadisler gerçekden yukarıda arkadaşın dediği gibi mecazi anlamlar içeren ders vermek amacı ile yazılmış,anlamını çözebilene amenna

bazı hadisler öğüt vericidir ki yüksek ihtimal gerçek olan bunlar,ki dediğim gibi gerçek bile olmamış olsa hiç bir eksisi yok

bazı hadisler çıkar amaçlı,

bazıları düpedüz peygambere iftira amacı güder

bazıları kadın düşmanlığı

bazıları dinde olmayan mezhepleri yüceltici

bazıları saçmalığın daniskası

e tamam bizler ayırd edebiliriz de,hiç dinini bilmeyen biri gelip de islamı araştırıyım dese ne olucak,sonra o doğru değil bu doğru,onu alma bunu al mı diyeceğiz.velasıl çok karışık bir konu.

• 2 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

1-HZ.MUHAMMED.(S.A.V)in ismi anıldığı zaman salavat eklemeyenin veya salavat okumayana peygamberin bedduası vardır. 2-kütüğün ağlaması buludun gölgelemesi mübarek parmaklarından su çıkması 1 3 5 değil 1 sahabe topluluğu tarafından şahit olunmuş mucizelerdir. mütevatir olan hadiselerdir.mütavatir olan hadiselere inanmamanın ne olduğunu siz daha iyi bilirsiniz.neden işinize gelen hadislere son derece şüphesiz inanıyorsunuzda işinize gelmeyen hadislere neden iman etmiyorsunuz.peygamberin hadislerine inanmamak olmaz

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Sayin Sarigol:

Saygilar,

Celal

atlet! sen yanlız bişeyi karıştırmışsın.suç oranlarına bir bak bakalım hangi ülkelerde daha fazla. islama *** atmadan önce hristiyan toplumlara ateist oplumlara; meksika, abd, isveç, brezilya, 'ÇİN' (özellikle meksida az değil), hindistan, bangladeş ve daha ismini sayamadığım nice vahşi devletlere bi bak bakalım gündelik yaşamda ne tür katliamlar yaşanıyor.islamda Allahın verdiği canı Allah alır anlayışı vardır(bu yazdığım cümleyi alıntı yapıp bana cevap verme önce bi devamını oku)şayet allah,din,vatan tehlikeye düştüğü zaman iş değişir.bana müslümanların yaptığı bi katliam söyle sana dini açıdan savunmasını yapayım hemeen.yok kasaplar yok boğazlarını kesiyolar.arkadaşım.keyif olsun diyemi yapıyolar.onlarında bu işi yaparken vicdanları (biraz olsun)titriyo.ama sor bakalım neden yapıyolar.amerikan askerlerini kesiyorlar çünkü bu bi savaş savaşda psikolojik olarak öne geçmeleri için bi fırsat.emin ol o müslüman kardeşleri me ebu-garib de neler neler yapıyolar.savaş sırasında insan katlinin serbest olmadığını düşünelim senin için(bu bi saçmalık olur ya yinede açıklıyım)sen türk olduğunu ifade etmişsin güzel kardeşim.peki türkler müslüman olduktan sonramı yoksa olmadan öncemi daha barbardı.moğol türkleri;taş üstünde taş baş üstünde baş bırakmama felsefeleri ile ünlü türk toplumu.savaştaki esirlere neler yaptıklarını sizler düşünün.cengizhan dedemiz liderlik kavgalarındaki rakiplerini diri diri kaynar kazanlara atmış ibret olsun diye.arkadaşım teferruatlarını ele alırsam başka konulara sapar.ama şunu bil islam öncesi türkler kesinlikle daha vahşi idi.sorun islamdamı?kazıklı voyvodalar,stalinler bilmem kimler müslüman değildi heralde.müslüman osmanlı devletinde esirlere insan gibi muamele edilirken fethedilen toraklarda insanlara yaşama özgürlüğü tanınırken,şu haçlıların yaptıklarına bi bakın hele.20.000 osmanlı vatandaşı sırf kazıklara oturtarak öldürüldü(produced by = vlad tepes bknz.)avrupada işkence kültürü müzesini ziyaret etmeni öneririm.türklerin hayatında görüp göremeyeceği biçer döverler var :D neyse arkadaşm senin allahsız(ateist) olduğunuda ihtimal dahilinde bulunduraraktan,bu sözlerimin pek işe yaramadığını düşünüp seni allaha havale etmekteyim.o senin için gerekli birşeyler düşünür.bu arada alıntıyı yanlış cevabından seçmişim sorry.ama anlayan anlıyo beni özelliklede sen

Gönderi tarihi:

bu arada bazı görüşlerine katıldığmıda ekliyim.gazeteciler ve metrolardaki orda burdaki masum insanlar hakkında.evet doğru arap toplumu biz türkler gibi değil.çok daha cahiller.insani yönleri biraz daha zayıf kalmış.3 yaşındaki çocukla 25 yaşındaki adama aynı şiddetle saldırabilyolar :(.zaten pek kanım ısınmıyor onlara müslümanda olmasalar okadar da sevimli bi tarafları yok.ama sonuçta bu bi savaş.(ırak ta olanlardan haberin var değilmi?)savaşda karşı tarafa zaiyat verebelirsin.cihat anlayışı bu.çünkü aynı şeyi sana karşı tarafta yapıyo.bunu bizim kaç asırlık dedelerimizde yapmış yani insanı öldürmek denen şeyi.ama araplar işte naparsın.müslüman ayağına yatıp 1.dünya savaşında peygamberin kabrini korumakta olan türk askerine kurşun sıkabilecek,hac yolunda ki tren yollarını bombalayabilecek,müslüman kardeşine sırtından vurabilecek bi toplum

Gönderi tarihi:

1- islamda terör yoktur beline bomba bağlayıp bir yahudi restoranına dalıp patlatamazsın

2- maçası yiyen yetişkin israil askerlerine adam gibi silah çeker kaldıki o askerlerin hepside islam düşmanı olmayabilir, sizde israilde bir asker olabilirdiniz, islam a karşı sempati duyabilirdiniz, şimdi ben seni islam için öldürsem yakışırmı bu müslümana??

3-asla hislere göre hareket edilmez kurallar vardır onlara uyulur mantık a uyulur

4-yahudilerle savşmak devletimizin görevi değilmi? devlet ne yapıyor onlara su veriyor silahlarını alıyor

biliyorum cevap vermek için çok geç ama napıyım daha yeni görüorm konuları.(1)islamda terör yoktur beline bomba bağlayıp bir yahudi restoranına dalıp patlatamazsın

iyi ozaman islamda yoksa yahudilikte vardır oh negüzel.çocukların üstüne bomba yağdırabilirsin.arkadaşım bırak böyle ince manasız lafları yok restoran bilmem ne :D milletin gözü önünde bombalıyolar +13 şiddet uyarısıda yok cümbür cemaat katliam var sen neden bahsediyosun?onu geçtim sen bunu diyebiliyosan insanmısın bi kendine sor.gözün körmü kulakların sağırmı filistinlilere yapılanları h.çmi umursamıyosun ebu garipte yapılanları.yoksa sen yahudi hayranımısın onların avukatlığınımı üstlendin?

(2-3.bu ne ya? şaka gibi.ozaman maçası yiyen adam çanakkalede tek başına yoksulluktan pert olmuş benim mehmedime onlarca donanma zırhlı ile saldırmaz.maçası yiyen adam benim mehmedime bilmem kaç çeşit devletle saldırmaz,afrikadan avustralyadan bilmem ne ******** ırkları toplayıp gelmez.maçası yiyen adam erkek gibi savaşır.çanakkale körfezine uçaklarla demir çiviler savuşturup askerlerimin ayaklarını deşmez savaşı kuralına göre oynar.(3)karşı sempati duyabilirsiniz ben sizi şimdi zevkim ve sapıklığım için öldürsem yakışırmı bu hristiyana diyemicem insana diyim bari :D (kazıklı voyvoda bknz.) hönk :S ? son kelimene vericek cevap varda biraz konu dışı kalmış.karambole yazmışsın.onunda açıklamasını yaz hele.(gerçi yazalı ne kadar zaman geçmiş yaşıonmu acaba :S)

Gönderi tarihi:

Sayin Sarigol:

Saygilar,

Celal

bi yerde haklısın.peygamber vefat ettikten 200 yıl sonra yapılan onun sözlerini derleme çalışmalarının ne kadar tamı tamına gerçek olduğunu söyleyebiliriz ki.belki o sinek muhabbetinde peygamberimiz(s.a.v)başka birşeyden bahsetmişti ve sahabe (sonuçta peygamber kadar kusursuz değil) onu yanlış algılamış olabilir.bunun hiçmi olma payı yok elbette olabilir arkadaşlar.ama şurda yanılıyosun.hadislerin tamamına uydurma sıfatı koyamassın.her kafadan ayrı bi ses çıkabilir ama çoğu hadisin doğru olabileceğini müslümansan zaten anlarsın.he müslüman değilsen anlamak işine gelmiyordur anlamassın buna çelişki dersin.olay bu arkadaşım soda varsa içeriz

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.