Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2007 18 yıl FOX İngilizce bir kelime; Türkçe karşılığı; “tilki, kurnaz” demek, eylemli hali ise; “kurnazlık etmek, aldatmak” anlamına gelmekte… Eskiden ismi TGRT idi, Amerikalılara satıldı, “Fox” oldu adı. Sanki Türk halkını nasıl kurnazca aldattığının mesajını verir gibi. Sadece “Fox” mu? Kurnazlıkta aldatmada sayılmayacak çoklukta televizyon kanalı var. Cıvık cıvık, vıcık vıcık sunumlar… Laubali ekovoleler… Sosyete ******* habercilik sanıp, halkın haberlerinden bihaber yayınlar. İlkesiz seviyesiz, ancak sömürge ülkelerde izlenebilir nitelikte tartışma programları. Fok’da da“Çapraz Ateş” adında bir program başladı. Bir kere tesadüf ettim. Çünkü televizyonlara boykot ilan ettim, izlemiyorum hiç birini. Haksızlık etmeyeyim bir, iki istisna TV var. Sadece onlara bakıyorum. Çapraz Ateş’te, Reha Muhtar, Nazlı Hanım, bir de Ilıcakların ağzı var dili yok oğulları. Reha Muhtar’ı bir zamanlar TRT’de izlerdim hayranlıkla. Özele geçti, dağıttı. Ondan sonra TRT’de bir başkalaştı, tuhaflaştı, RTE’nin, AB’nin borazanı oldu. Adı Nazlı, kendisi adı gibi değil, hanım hanımcık değil… Medya kabadayısı. Şimdi “Çapraz Ateşte”ler, ana oğlu Ilıcaklar. “Çapraz Ateş” bir mahalle kahvesi, sanki kadınlar hamamı. Bir emekli askeri aralarına almışlar, orduya, askere sert eleştiriler, küçük düşürmeler. Asker emeklisinin savunmasına izin vermeyen hep bir ağızdan konuşmalarla, kimin ne dediği anlaşılmayan bir medya terörü... Program sanki öyle bir kurgulanmış ki, izleyenler sadece Nazlı Hanımın ağır suçlamasını işitsin, gürültüyle, patırtıyla diğer konuşmalar iç edilsin. Şimdiye kadar görülmemiş çirkinlikte, seviyesi yitik bir program. Tek konusu; askeri, kamuoyunun gözünde küçültmek, RTE’ye kıyakçılık. RTE’yi seçimlerde ABD destekliyor ya, nasıl destekleyecek diye soranlara işte kanıtı. Beş dakika izlemekle notumu vermiştim. Dedim ki kendi kendime; İzlenecek program değil! Seviyesi düşük! Bizim kültürümüzle, sosyal dokumuzla, ahlak anlayışımızla, değer yargılarımızla örtüşmüyor. Geçen gün bir ileti aldım; 22 Haziran 2007… Söz konusu programla ilgili… Reha Muhtar, ana oğul Ilıcaklar Fikri Sağlar’ı aralarına almışlar. Nazlı Hanım; “ önce 27 Nisan bildirisini veren Genelkurmay Başkanının bir dakika bile o koltukta oturmaması gerekir” demiş. Kimler 27 Nisan’a takıntılı? Kökten AB-D’ciler değil mi? 27 Nisan bildirisi kimin hoşuna gitmedi? AB-D’nin, değil mi? Büyükanıt Paşa, Netekim Paşa gibi olsaydı, bu sözleri söylerler miydı? Neredeydi, 1980’lerde bu muhterem baylar, bayanlar… Hepsi şakşakçı değil miydi? Bir tek Ecevit’ti o zaman direnen, “demokrasi” diyen. Diyordu ki rahmetli Ecevit“demokrasi mücadelesi, demokrasinin bol olduğu zaman yapılmaz!” Demokrasi mücadelesi demokrasinin daraldığı zaman yapılır. Bunlar, bu kökten AB-D’ciler demokrasiyi kullanarak Türkiye’nin en itibarlı, en fedakar kurumunu yıpratmak istiyorlar. Çünkü AB-D böyle istiyor. Neden bu sorgulanmıyor? Nazlı Hanım; “Başbakan Kuzey Irak'a girilmesini neden istemiyor, çünkü kendi sınırlarımız içerisinde bulunan terör yuvalarının daha önce dağıtılması gerekiyor. Başbakan sanıldığı gibi ABD'yi seven birisi değil aksine ABD'den hiç hoşlanmıyor” demiş. İyi de, Kuzey Irak’a girilmesini en başta AB-D istemiyor. Fikri Sağlar’da haklı olarak RTE’nin danışmanının ABD’lere kadar giderek “süpürmeyin kullanın” demesini hatırlatıyor. RTE’nin danışmanına bir çift söz var mı? RTE’nin ABD’yi sevip sevmemesi önemli mi? Kullanıyor mu? Kullanmıyor mu? Önemli olan bu değil mi? Bunu tartışsana! Kullanılan birinin o makamda işi ne? İstifayı Nazlı Hanım yanlış adreste arıyor. Ama asıl önemlisi, programın çirkinliği, basitliği, ağız kavgası olarak kurgulanmış olması. Sanki bir medya terörü… Bakınız, Kıbrıs Rum’unun Dışişleri Bakanı Lillikas’da askerin bildirisine tepkili; “Türkiye'nin, Ortadoğu'da düzeni bozan unsur olduğunu” söylemiş. Buna yanıtı verecek kim? Yanıt verecekler, mitinglerde; Cumhurbaşkanını yuhalatmakla meşguller. RTE’ye göre, seçimden sonra Türkiye Cumhurbaşkanı kriziyle karşı karşıya kalacakmış. Kriz var da, bunun adı, ekonomik kriz. 400 milyar doları bulmuş borcun artık kar realizasyonu zamanı. Yolunu yapıyor RTE. Televizyonlar geçen krizlerde kandırabilmişti ahaliyi. Ya şimdi; Fox var, diğerleri… Kanmamalıyız! Aldanmamalıyız! Kurnazlıkların tuzağına düşmemeliyiz. Alintilayan yamyam frankfurt
Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2007 18 yıl Türkiye Cumhuriyetinin ordusu Türkiyenin yasam garantisidir,bunu bilen ortacagdan kalma zihniyet bu yasam garantisini sona erdirip Türkiyede kendi ideolojileri dogrultusunda her istediklerini yapma hevesini gütmekte fakat basarili olamamaktadirlar.Her firsatta Türk ulusunun ordusuna dil uzatanlar herzaman söyledigim gibi Türk olduklari süphe ile karsilanabilecek kisiler veya kuruluslardir.Bunlar siyasette olabildigi gibi siradan halkin arasindada provakatör olarak görev yapmaktadirlar.Ordu var oldugu sürece Türkiyede bir gerici ayaklanma veya sistem olamiyacagi icin bütün hinclari ile orduya saldirmaktadirlar.Ordudakilerde sonucta insandir onlarinda suc islemeye karsi temayüllerinin olmasi kadar dogal hicbirsey yoktur.Ülkenin basindaki yönetim yolsuzluklar icersinde bogulmaktadir ama Ordu ve Cumhuriyet düsmanlari bunlari görmemezlige gelirler.Cünkü ayrimcidirlar,cünlü ayni ideolojiye sahiptirler.Bugün Türkiyenin birlik ve beraberlige ihtiyaci var iken gördügünüz gibi bu kesim her gün bu birlikteligi baltalamak icin ellerinden gelen her ylu denemektedirler.Cete varmista ,Türkiyenin kaderi ile oynuyormusta.1908 den beri Osmanliyi yikmis ve kültürümüzü yok etmisler.Osmanli zaten yikilmisti eger 1908 de ki Osmanlidan hala bir devlet olarak bahsediliyorsa yaziklar olsun.Osmanli dagilmis gücünü kaybetmis birde üstelik sözüm ona Müslümanlarin halifesi olacak kisi kendini Ingilizlerin kucagina atmisti.Tarih belgelerle doludur.Ama bu belgeler anlayanlar ve art niyetli olmayanlar icindir.Art niyetli olanlar ise bu belgeleri kabul etmezler.Atatürk ve arkadaslarinin saysinde bu ülke ve Türk ulusu yeniden özgürlügüne kavustu ama 1950 yilindan itibaren bu ülkeyi yöneten kadrolar dinci ve tarikatci kadrolar olmalari nedeni ile hem Atatürkün cizdigi yoldan saptilar hemde dinin yozlasmasina yardim ettiler.Türkiye ekonomik atilimi ypamadi ise,bir Almanyanin Fransanin Amerikanin seviyesine ulasamadi ise bunun suclusu dinci kesimlerdir.Türkiyeyi kayitsiz sartsiz Batiya bagimli yapan zihniyettir.Bu bagimlilik Osmanli ile basladi Atatürkle normal iliskilere döndü Atatürkten sonra ise elimizi kolumuzu baglayacak kadar Batinin eteklerine yapistirdilar bizi,bugünkü yönetim ise bütün gücüyle ülkeyi Batinin bir kolonisi haline getirmeye calismaktadir.Bati tabiiki imamada karisacaktir.Fetvada verecektir.Bati bunlari ancak AKP gibi bir yönetimle basarabilirdi ve basardida,daha cok fetvalar verilecektir bati tarafindan bundan kimsenin kuskusu olmasin. saygilarla
Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2007 18 yıl Türkiye Cumhuriyetinin ordusu Türkiyenin yasam garantisidir,bunu bilen ortacagdan kalma zihniyet bu yasam garantisini sona erdirip Türkiyede kendi ideolojileri dogrultusunda her istediklerini yapma hevesini gütmekte fakat basarili olamamaktadirlar.Her firsatta Türk ulusunun ordusuna dil uzatanlar herzaman söyledigim gibi Türk olduklari süphe ile karsilanabilecek kisiler veya kuruluslardir.Bunlar siyasette olabildigi gibi siradan halkin arasindada provakatör olarak görev yapmaktadirlar.Ordu var oldugu sürece Türkiyede bir gerici ayaklanma veya sistem olamiyacagi icin bütün hinclari ile orduya saldirmaktadirlar.Ordudakilerde sonucta insandir onlarinda suc islemeye karsi temayüllerinin olmasi kadar dogal hicbirsey yoktur.Ülkenin basindaki yönetim yolsuzluklar icersinde bogulmaktadir ama Ordu ve Cumhuriyet düsmanlari bunlari görmemezlige gelirler.Cünkü ayrimcidirlar,cünlü ayni ideolojiye sahiptirler.Bugün Türkiyenin birlik ve beraberlige ihtiyaci var iken gördügünüz gibi bu kesim her gün bu birlikteligi baltalamak icin ellerinden gelen her ylu denemektedirler.Cete varmista ,Türkiyenin kaderi ile oynuyormusta.1908 den beri Osmanliyi yikmis ve kültürümüzü yok etmisler.Osmanli zaten yikilmisti eger 1908 de ki Osmanlidan hala bir devlet olarak bahsediliyorsa yaziklar olsun.Osmanli dagilmis gücünü kaybetmis birde üstelik sözüm ona Müslümanlarin halifesi olacak kisi kendini Ingilizlerin kucagina atmisti.Tarih belgelerle doludur.Ama bu belgeler anlayanlar ve art niyetli olmayanlar icindir.Art niyetli olanlar ise bu belgeleri kabul etmezler.Atatürk ve arkadaslarinin saysinde bu ülke ve Türk ulusu yeniden özgürlügüne kavustu ama 1950 yilindan itibaren bu ülkeyi yöneten kadrolar dinci ve tarikatci kadrolar olmalari nedeni ile hem Atatürkün cizdigi yoldan saptilar hemde dinin yozlasmasina yardim ettiler.Türkiye ekonomik atilimi ypamadi ise,bir Almanyanin Fransanin Amerikanin seviyesine ulasamadi ise bunun suclusu dinci kesimlerdir.Türkiyeyi kayitsiz sartsiz Batiya bagimli yapan zihniyettir.Bu bagimlilik Osmanli ile basladi Atatürkle normal iliskilere döndü Atatürkten sonra ise elimizi kolumuzu baglayacak kadar Batinin eteklerine yapistirdilar bizi,bugünkü yönetim ise bütün gücüyle ülkeyi Batinin bir kolonisi haline getirmeye calismaktadir.Bati tabiiki imamada karisacaktir.Fetvada verecektir.Bati bunlari ancak AKP gibi bir yönetimle basarabilirdi ve basardida,daha cok fetvalar verilecektir bati tarafindan bundan kimsenin kuskusu olmasin. saygilarla 1950 den önceki yönetim ne yaptı millet için ne gibi gelişmelr yaşandı bütün dünya ülkeleri teknoloji gibi her alanda gelişirken hiç bi sorun olmıyan yani gericilerin yönetmediği ülkemiz neden gelişemedi bizden sonra ikinci dünya savaşına iren ülkelerin bile durumu bizimkinden bin kat daha iyi ortada hiç bir savaş yok ama Atatürk'ten sonra 20-30 sene ülkeyi yönetenler neden bir şey yapamadı? bide şimdi orduya saldıran nazlı ılıcak ne bileyim o programdakiler gerici mi? ne bileyim gerici kara çarşaflı felan olması gerekmiyo mu gelişmiş demokratik ülkelerde ordu hükümetin isteği doğrultusunda hareket ediyorken türkiyede ordu niye en büyük güç oluyor? ne yazık ki atatürk ve arkadaşlarının milletimize sağladığı özgürlük şu an söz konusu bile değil...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.