Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2007 18 yıl Secimler yaklastikca tarafsiz kuruluslarin yaptigi anketler ve cevremdeki farkli fikir sahibi insanlarin dusunceleri bana sunu gosterdi: AKP oylarini hizla arttiriyor. Gorebildigim birkac sebep uzerinde durmaya calisayim; 1. Kanaatimce etkenlerden biri Yasemin Congar'in Hudson Enstitusu haberi. Aylardan beri Turkiye'deki istikrarsizliga Ak parti hukumetinin neden oldugu tezi islendi. Turkiye'nin karanlik bir yere hizla goturuldugu ve Cumhuriyet kazanimlarinin tehlikede oldugu halk tarafindan da yavas yavas benimsenmeye, hak verilmeye baslandi. Ancak bu haberle istikrarsizliklarin asil kaynagi konusunda halk yeniden dusunmeye basladi. Son bir yildir yasanan olaylari ve cinayetleri bu baglamda yeniden bir degerlendirmeye tabi tuttu. Ve ortaya ciddi bir kararsizlik, guven bunalimi cikti. Bu da AKP'ye birkac puan kazandiracak gibi. Ayrica Congar'in haberiyle bir gercek daha cikti ortaya: Turkiye ile yakindan ilgilenen dis gucler arasinda AKP'nin iktidarina bazilarinin destek verdigi, bazilarinin ise onunu kesmeye calistigi. Haberi bu acidan da okumak gerekiyor. Neden boyle bir toplanti ifsa edildi? Bence bu sorunun cevabi toplantinin kendisinden daha onemli. Muhtemel ki ABD icinden bazi siyasi cevreler AKP'nin secime dogru onunu acmak istedi. Boylelikle yine ABD'deki AK parti karsiti siyasi cevreye karsi onemli bir atak yapilmis oldu. 2. Meydana gelen olaylarin, cinayetlerin, AKP lehine, uzerine gidilmesi. Eskiden provokasyon amacli siyasi cinayetler tamamen karanlikta kalirdi ve halk uzerinde istenilen etkinin olusmasi icin medya basta olmak uzere butun kurumlar ustune duseni yapardi. Simdi tam olarak uzerine gidilemese bile, topluma provokatif eylemlere dair onemli ipuclari veriliyor. Bu da gosteriyor ki; Turkiye icinde de, ozellikle emniyet ve istihbaratta, AKP'yi destekleyen guclu bir cevre var. Oyunlari kurallarina gore bozmayi gorev edinmisler. 3. Cumhurbaskani'nin hukumete karsi tarafsizligini golgeleyen davranislari. Buyuk bir kesim tarafindan bu davranislar Cumhurbaskanligi makamina uygun gorulmuyor ve antipatiyle karsilaniyor. 4. CHP'nin militarizmle dansi. CHP bu sekilde oylarini birkac puan arttiracaktir ama bu siyasetiyle kararsiz secmeni tepkisel bir AKP yanliligina yoneltmis oldu. Gerci bazilari demokrat sesleri pek onemsemiyor ama Turkiye'de hatiri sayilir bir kesim vardir; demokrasiyi herseyin ustunde tutan. Bunlarin hizla AKP'ye kaydigini gozlemledim. 5. Secimler yaklastikca, gazetelerin eski usul davranislarindan vazgecmeyip Anadolu'nun her tarafinda haril haril AKP aleyhine konu olabilecek haberler aramasi. Falan yerde falan imam soyle yapti, filan kisi soyle dedi gibi her zaman varolan ve herkesin bildigi haberler didik didik araniyor, AKP ile ilintilendirilmeye calisiliyor. Amac baska olunca, konu salt bir haber olmaktan cikiyor ve siyasilesiyor. Bu duruma da muhafazakar kesim icten ice tepki gosteriyor. Boylesi haber ve yorumlarin her seferinde elestirilen partilere yaradigi ispatlanmis iken, neden hep tekrarlanir, anlayabilmis degilim. 6. CHP'li fanatik kose yazarlarinin ve TV yorumcularinin usluplari. Bence Bunlar AKP'ye bilmeden en buyuk hizmeti veriyorlar. 7. Ordunun tutarsiz aciklamalari. Bir yanda hukumeti suclayip ote yanda uyum bildirileri verdiginizde kafa karistirirsiniz. 8. Sozde ulusalci orgutlerin yaptiklari. Bunlar AKP'ye en cok yarayan asiriliklar. Maddeleri cogaltabiliriz ama bunlar ilk basta goze carpanlar. Ayrica AKP'nin secim politikasi da kendilerine avantaj saglamis durumda. Bunlar da maddelendirilebilir. Kisacasi; AKP sozkonusu siyasi ortami en ust duzeyde kendi yararina degerlendirebilirse, tarihin en buyuk secim zaferini kazanabilir. Dikkatinize... Selam ile..
Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 18 yıl AKP'nin oylarının arttığına ve bununun sebepleri olarak gösterdiklerinize katılıyorum... Ama zafer kazanmaları konusunda erken konuşulmuş olur... MHP'nin de yeterli oy alması onu kurulacak yeni hükümet konusunda etkin kılar, burada devreye giren teori MHP-CHP ihtimali ki daha bugün DİKKAT köşeme taşıdığım haber sosyalist enternasyonelin CHP'yi inceleyeceği ve kıstasları arasında milliyetçilerle ortak olmamanın da bulunduğu... İlginç gelişmeler bizi bekliyor...
Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 18 yıl Yazar Uc partili bir meclisin bizi bekledigi ihtimali bir gercek. Bir de DSP kendi grubunu kuracaktir buyuk ihtimal. Ama hesap yaparken meclise girecek bagimsizlari da unutmamali. MHP'nin de baraji asmasi durumunda bence iktidari bagimsizlar belirleyecek. Direkt olarak iktidarda bulunmasalar bile bazi taleplerle AKP hukumetine guvenoyu verebilirler. Nitekim Erdogan simdiden bu ihtimale goz kirpiyor. Selam ile..
Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 18 yıl Umalımki bu seçimler ülkemize refah huzur ve adalet getirsin.. Hiç sanmıyorum o yüzden bir seçim sonrası ikinci bir seçime hazırlıklı olmak gerekiyor. Çünkü ülkemiz daha yeteri kadar karışık değil...
Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2007 18 yıl Umalımki bu seçimler ülkemize refah huzur ve adalet getirsin..Hiç sanmıyorum o yüzden bir seçim sonrası ikinci bir seçime hazırlıklı olmak gerekiyor. Çünkü ülkemiz daha yeteri kadar karışık değil... Haklısınız... Ben de darbevari bir hareket bekliyorum şahsen;çünkü birileri seçim öncesi amaçlarına hala ulaşamadı...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.