Φ nobody Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 bir kralın kızı altın iğnesini kaybetmiş manevi değeri büyükmüş herhalde ki prensescik yataklara düşmüş bunun üzerine kral derhal bir ferman çıkarmış: prensesin iğnesini bulan kim olursa olsun eğer bana getirirse ona kızımı vereceğim İğneyi bir köle bulmuş ve doğruca krala götürmüş, sevinçten kral şenlikler düzenlemiş ama köleye köle muamelesi aynen devam etmiş köle isyanlarda, krala çıkmış ama nafile kral fermana göre hiç bir hakkın yok demiş konu anayasa mahkemesine gitmiş (mesela) ama kral haklı bulunmuş köle köleliğe devam etmiş neden? Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 *Kölenin kendi inisiyatifi olamayacağından,yaptığı kabul edilemez.. *İğne kadar değeri olmadığından.. *Sahibinden izinsiz bir aramaya giriştiği için.. *Zaten malı olanın,malını bulması bişey ifade etmediğinden.. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 *Kölenin kendi inisiyatifi olamayacağından,yaptığı kabul edilemez..*İğne kadar değeri olmadığından.. *Sahibinden izinsiz bir aramaya giriştiği için.. *Zaten malı olanın,malını bulması bişey ifade etmediğinden.. daha somut bir cevap var! ipucu: mahkeme fermanı okuyunca bu fermanın kölenin damat yapılmasını gerektirmeğeceğine karar vermiş Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 ''Mahkeme okuyunca'' diyorsun ya,yani okuyanın ağzından olunca ''bana'' sözü kralı kasdetmemiş mi oluyor demek istiyorsun.. Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 Eğer kelimesi aklıma takıldı, iğneyi eğerek mi krala teslim etmesi gerekiyormuş Sanırım iğneyi doğru bir şekilde krala teslim ettiği için damat olamaycağına karar verilmiş... Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 bulan kim olursa olsun diyor ya,''kim''yani kimliği olan biri,oysa kölenin kimliği yok,o bir kişi değil. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Eğer kelimesi aklıma takıldı, iğneyi eğerek mi krala teslim etmesi gerekiyormuş Sanırım iğneyi doğru bir şekilde krala teslim ettiği için damat olamaycağına karar verilmiş... kral bakmış ki pabuç pahalı kızı bir köleye gidecek! nasıl bu işten yırtarım diye düşünmüş ve kendi yazdığı fermanı tekrar okuyunca fermanda böyle bir açık görmüş ve mahkemede "ben eğer derken eğip de getirmesini kastetmiştim" demiş. tebrikler ilyada Not: Sözkonusu kral olduğundan belli ki türkçe konuşmuyor... yabancı dillerde de eğer sözcüğünün çift anlamı olduğunu hiç sanmıyorum. padişah vs. gibi sormak gerekirdi soruyu. ama orjinali böyle olunca ben değiştirmedim. Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Tüh,yine bilemedim......... Alıntı
Φ zeygue Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 İğneyi bulana kızını vermeyi vaad etmiş,başka bie şey vaad edilmemiş. İğneyi bulan köle kadındır dolayısıyla padişaha damat olamaz,başka bir vaad da olmadığı için köleliğe devam... Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 İğneyi bulana kızını vermeyi vaad etmiş,başka bie şey vaad edilmemiş.İğneyi bulan köle kadındır dolayısıyla padişaha damat olamaz,başka bir vaad da olmadığı için köleliğe devam... ''eğer'' cevabı doğru ve mantıklı tebrikler iğneyi bulana kızını vereceğini söylemiş cinsiyet belirtmemiş. dolayısıyla zeygue arkadaşında cevabı mantıklı gözüküyor. olsuuuun oğluma alcaaaaam dese de bu sefer kral ''iğneyi eğmeden getirdin'' diyecektir.çünkü:bu kral oryantalliği seven bir kralmış. (kıvır allah kıvır ) DEEEEERRRMİŞİİMMMM! Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 kral bakmış kipabuç pahalı kızı bir köleye gidecek! nasıl bu işten yırtarım diye düşünmüş ve kendi yazdığı fermanı tekrar okuyunca fermanda böyle bir açık görmüş ve mahkemede "ben eğer derken eğip de getirmesini kastetmiştim" demiş. tebrikler ilyada Not: Sözkonusu kral olduğundan belli ki türkçe konuşmuyor... yabancı dillerde de eğer sözcüğünün çift anlamı olduğunu hiç sanmıyorum. padişah vs. gibi sormak gerekirdi soruyu. ama orjinali böyle olunca ben değiştirmedim. teşekkürler Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 İğneyi bulana kızını vermeyi vaad etmiş,başka bie şey vaad edilmemiş.İğneyi bulan köle kadındır dolayısıyla padişaha damat olamaz,başka bir vaad da olmadığı için köleliğe devam... soruda kölenin erkek olduğunu vurgulamayı unuttuğumdan senin cevabın da doğru, tebrikler Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2007 Güzel 2 cevap..Ben de tebrik ederim.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.