Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 18 yıl Bir suçluya iki kutu ve 10'u siyah, 10'u beyaz olmak üzere 20 top verilir. Kral suçluya şöyle der: "Bu topları kutulara istediğin gibi yerleştirebilirsin, ben daha sonra senin yanına gelip kapakları kapatılmış bu iki kutudan birini seçeceğim. Daha sonra bu seçtiğim kutudan gözlerim kapalı olarak rasgele bir top seçeceğim. Seçtiğim top siyahsa öleceksin, beyazsa yaşayacaksın". Siz olsaydınız yaşama şansınızı mümkün olduğu kadar arttırmak üzere topları kutulara nasıl koyardınız?
Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 18 yıl Bir suçluya iki kutu ve 10'u siyah, 10'u beyaz olmak üzere 20 top verilir.Kral suçluya şöyle der: "Bu topları kutulara istediğin gibi yerleştirebilirsin, ben daha sonra senin yanına gelip kapakları kapatılmış bu iki kutudan birini seçeceğim. Daha sonra bu seçtiğim kutudan gözlerim kapalı olarak rasgele bir top seçeceğim. Seçtiğim top siyahsa öleceksin, beyazsa yaşayacaksın". Siz olsaydınız yaşama şansınızı mümkün olduğu kadar arttırmak üzere topları kutulara nasıl koyardınız? biri siyah, gerisi (10) beyaz...
Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 18 yıl biri siyah, gerisi (10) beyaz... sanırım soruyu yanlış anladın ya da cevabı eksik anlattın: 20 topu istediğin kombinasyonda 2 kutuya yerleştirmen isteniyor...
Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 18 yıl sanırım soruyu yanlış anladın ya da cevabı eksik anlattın:20 topu istediğin kombinasyonda 2 kutuya yerleştirmen isteniyor... bence anlamadım, çünkü istediğin gibi yerleştirebilirsin diyor... yani topların hepsini kullanmam gerekmiyor ki... ben 11 top kulanmayı tercih ediyorum hatta bunları bölüştürecek olursam da şansımı artıtmak için 1 siyah top ve 9 beyaz topu bir kutuya, ve geri kalan bir beyaz topu da diger kutuya koyarım ya da 1 beyaz top birine diğer geri kalan 10 siyah ve 9 beyaz bir kutuya olur bu da senin istedigin gibi olur ama şansı azalır... en az bir siyah kullanma hakkı varsa ilk soyledigim, butun siyahlarsa da senin istedigin gibi olan cevap uygun sanırım
Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 18 yıl Yazar bence anlamadım, çünkü istediğin gibi yerleştirebilirsin diyor... yani topların hepsini kullanmam gerekmiyor ki... ben 11 top kulanmayı tercih ediyorum hatta bunları bölüştürecek olursam da şansımı artıtmak için 1 siyah top ve 9 beyaz topu bir kutuya, ve geri kalan bir beyaz topu da diger kutuya koyarım glorianınki doğru arkadaşlar
Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 18 yıl bence anlamadım, çünkü istediğin gibi yerleştirebilirsin diyor... yani topların hepsini kullanmam gerekmiyor ki... ben 11 top kulanmayı tercih ediyorum hatta bunları bölüştürecek olursam da şansımı artıtmak için 1 siyah top ve 9 beyaz topu bir kutuya, ve geri kalan bir beyaz topu da diger kutuya koyarım o halde her iki kutuya da yalnızca birer beyaz koyalım: olasılık %100 olur. Bence 20 topun hepsini kullanmak gerekiyor...
Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 18 yıl o halde her iki kutuya da yalnızca birer beyaz koyalım: olasılık %100 olur.Bence 20 topun hepsini kullanmak gerekiyor... açıklamıştım ama siz bunları yazıncaya dek ancak yetişti
Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 18 yıl açıklamıştım ama siz bunları yazıncaya dek ancak yetişti gördüm, orjinal soru ve cevap da bu, daha önce karşılaşmıştım. tebrikler
Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 18 yıl gördüm, orjinal soru ve cevap da bu, daha önce karşılaşmıştım.tebrikler teşekkür ederim
Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 18 yıl e herhalde... sınavlar bitti bi hafta oldu, üzerine bi güzel dinlendim, kafayı da dinlendirdim, şimdi açılma zamanı artık...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.