Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mehmetçiklere yüreğimizden dökülecek kelimeler için....


Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bir kaç gün önce eski bir TSK mensubunun önerisiyle yankı bulan HER MEHMETÇİĞE BİR BAYRAK, BİR MEKTUP kampanyası toplumun her kesiminden çığ gibi destek geliyor.

 

Çağrıya duyarsız kalmayan Türk Gençleri de bir web sitesi açtılar. www.iletiname.com adresinden yayın yapan web sitesi aracılığı ile ziyaretçiler, Mehmetçiklere düşüncelerini, duygularını yazabiliyorlar.

 

 

söz konusu kampanyanın içeriği ise şu şekilde idi..

--------------------------------------------------------------------------------

 

Sevgili Ne Mutlu Türküm diyen kardeşlerim, Ben bir TSK mensubuyum, son günlerde artan terör olayları hepimizi etkilediği gibi bizleride çok derinden etkiliyor.Özellikle mevcut hükümetin duyarsız davranışları , gerekli yasal düzenlemeleri muhtemelen bilinçli olarak yapmamaları, yeterli ve organize bir kamuoyu desteğinin olmamasının İç Güvenlik Harekatında halen görev yapan Mehmetçikleri bizlerden daha fazla etkilediğinden eminim.Benzer duyguları yıllar önce bizlerde yaşadık. Bizler sıcak evlerimizde oturup siyasi tartışmalar, seçim hazırlıkları derken on binlerce Mehmetçik gecenin karanlığı ve soğuğunda daracık keçi yolarında elleri tetikte , sırtlarında ortalama 30-35 kg. teçhizatla dağ bayır demeden terörist peşinde koşuyor.

 

Sevgili Ne Mutlu Türküm diyen kardeşlerim,

 

Ben bir TSK mensubuyum, son günlerde artan terör olayları hepimizi etkilediği gibi bizleride çok derinden etkiliyor.Özellikle mevcut hükümetin duyarsız davranışları , gerekli yasal düzenlemeleri muhtemelen bilinçli olarak yapmamaları, yeterli ve organize bir kamuoyu desteğinin olmamasının İç Güvenlik Harekatında halen görev yapan Mehmetçikleri bizlerden daha fazla etkilediğinden eminim.Benzer duyguları yıllar önce bizlerde yaşadık.

 

 

Bizler sıcak evlerimizde oturup siyasi tartışmalar, seçim hazırlıkları derken onbinlerce Mehmetçik gecenin karanlığı ve soğuğunda daracık keçi yolarında elleri tetikte , sırtlarında ortalama 30-35 kg. teçhizatla dağ bayır demeden terörist peşinde koşuyor.Bu çocukların manevi desteğe şiddetle ihtiyaçları var.Her şehidin ailesine şehit olmadan önce söylediği, yazdığı şehit olma ihtimalinden bahseden konuşmalar, şiirler helalleşmeler aslında bölgedeki hemen hemen bütün mehmetçiklerin bu manevi desteği hiç olmazsa kendi yakınlarından sağlama ihtiyacının, manevi destek arayışının tezahürleridir.

 

İç Güvenlik Harekat alanında görev yapan hemen her askerin bir şiir defteri, bir günlüğü, evlerine yazılan mektuplarda bazen hayali çatışma anıları o zamanlar biz genç subaylara garip gelir, bazende kızardık ama şimdi bunun sebebini çok daha iyi anlıyorum.Mehmetçik Türk Milletini yanında görmek için, desteğini hissetmek için, manevi gücünü arttırmak için kendince bir yöntem geliştirmiş.

 

Mehmedimiz aslında çok mütevazıdır. Komutanlarının yazıp evlerine gönderdiği bir takdir yazısı, silah arkadaşları ve komutanları ile birlikte çektirdiği bir fotoğraf, bir komando andı içmek, sen Türk komandosusun denmesi bile onlara çok büyük bir güç vermekteydi.

 

Bu gün işleri daha zor, kendilerine destek olmayan bir hükümet ve bu hükümet yanlıları tarafından oluşturulmuş bir medya var.

 

Türk Halkının sağlayacağı manevi desteğin iyi bir organizasyon ile gerçekleştirilebileceğini düşünüyorum.Böyle bir organizasyon ise ancak sizin gibi vatanını milletini seven kişiler tarafından yapılabileceğine inanıyorum.

 

Mevcut durumda TSK tarafından terhis olan askerlere sadece yasal mevzuat çerçevesinde bir terhis veya üstün başarı terhis belgesi verilir ve bu yoğunluk içersinde birlik komutanları yapabilirler ise ailelere çeşitli takdir, teşekkür belgeleri gönderebilmektedir. Bu kapsamda bizler ne yapabiliriz.

 

1. Her Mehmetçİğe bİr mektup

 

2. Her Mehmetçİğe bİr Türk BayrağI

 

Oturalım, elimize kağıt kalemi alalım kendi oğlumuza, kardeşimize, sevdiğimize neler söylemek istiyor isek duygularımızı kağıda dökelim, ekine bir bayrak koyalım ve Mehmetçiğe emanet edelim askeri birlik adreslerine gönderelim “BİR MEKTUP, BİR BAYRAK” kampanyamızın adı bu olabilir.

 

Bildiğimiz askeri birlik adreslerine , askerlik şubelerine, il jandarma komutanlıklarına, yakınlarımıza, tanıdıklarımıza “BİR MEKTUP, BİR BAYRAK”

 

MEHMEDİM BAYRAĞIM SANA EMANET

 

www.iletiname.com

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.