Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 18 yıl Gloria hojam ve taurusmutis simdi ben her ikinizdende 25 tane zeytin aldim ikisinin toplami 25+25=50 bu zeytinlerin 45 tanesini sira arkadasima verdim 50-45=5 bende 5 tane zeytin kaliyor bu zeytinlerin 1 tanesini Gloria Hojama 25-1=24 1 tanesinide taurusmutis'a veriyorum 25-1=24 her ikinizede 24 zeytin borcum kaliyor bende kalan 3 zeytindir simdi bunlari toplayalim 24+24=48 bendeki 3 tane zeytinide ekleyince 51 oluyor 48+3=51 50 tane zeytin vardi bu bir nasil oldu kolay gorunuyor ama kafa yorucu sevdiginiz turden kolay gelsin bu arada benim sira arkadasimi goren oldumu
Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 18 yıl uzun bi süre oldu..gelemedim buralara... dün geldim ilk defaa... o kadar özlemişim ki buralarıı... sonra bugünde bu soruyla karşılaştım..düşündüm de düşündüm..hatta sorunun sonunda beni sormuşsun...ama onu görmeden içimden demiştim..ne kibar 45 zeytini de bana vermiş... bi de baktım gerçekten benden bahsediyorsun canım sıra arkadaşım benim..az saçlarını yolmadım senin.. bak şimdi soruyu şöyle buldum ama ben bir öğrenci açıklaması yapıcam emin olmayarak...hocalarımız gelip tamamen açıklarlar artık... şimdi senin zaten onlara 48 zeytin borcun yok mu... sen neden kendi elinde kalan zeytinle borç sayısını topluyosun ki...sonuçta borç + borç gibi birşey olmuş olmaz mı..sonuçta senin elindeki zeytin borç sayılır yani o toplam 48 zeytin içinde zaten senin elindeki 3 zeytin + bendeki 45 zeytin yok mu? tekrar niye topluyosun ki... dimi ama... git hocalara verdiğin zeytinlerle toplaki sonucu bulasın.. elindeki 3 zeytini iki kez toplamasana...aaa...ayıp böle mi öğrettik biz sana...o 24 + 24 teki zeytinlerde 22+23=45 bende 2+1=3 ü sende karşılıklı topla... 24+24 =48... ama senin elindekileri hesaba kattık be sıra arkadaşım..bi daha ne gerek var...git o verdiğin 1+1=2 tane zeytini hesaba kat... 48 + 2 = 50 de işte... ya anlatabildim mi bilmem...hocalarım anlatsın..artık yanlışsa da şu cevabı veriyorum... ben biraz zeytin yürütmüştüm dayanaamayıp da 1 tane fazla almışım yerini tamamlamak için... bu arada 45 zeytin için de teşekkürler...geldim ve bu soruyu gördüm cevaplamak isteği geldi..ama ben bir öğrenciyim yanlış olma ihtimali...yüksek...açıklayamamış olabilirim...hocalarımız derse gelsin artık....
Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 18 yıl sira arkadasim nasilsin epeydir yoksun ozlettin kendini devamsizliktan sinifta kalicaksin guzel bir mantikla yaklasmissin fakat yanlis bir sekilde soruyu sorma seklime gore cevaplicaktin hocalarimizdan cevap bekliyorum hep onlarmi sorucak azcikta biz soralim bu arada seni gordugume cok sevindim Zeytinler sana feda olsun nede olsa uretildigi yerde oturuyorum azcik reklam yaptim ama
Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 18 yıl sana da reklamlar feda olsunnnn sıra arkadaşım... yaff tamam yanlış olsun...ama 50 zeytin var biliyorum ben... kandıramassın beni.. ben yemedim zeytin falan...iftiraa.... sora yerine zeytin de eklemedim....
Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 18 yıl mantik olarak gercekten guzel bir mantikla yaklasmissin gerci 50 tane var ama 1 tane zeytin nerden geliyor ve 51 ne icin oluyor
Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 18 yıl ya varya niye sanki bana 45 tane veriyosun ki... birinden daha fazla zeytin alıyorum...tam paylaşmıyoruz yani...sende fazladan 1 tane kalıyor..ben birisinden 23 birisinden 22 alıom..keşkem öbür türlü olsa...ben de 46 tane olsa 23-23 sen de 2-2 toplam 4 tane o zaman sen birer birer verirdin zeytinlerden bi ona bi ona...yine kalırdı 24+24=48 zeytin borcun..sonra sende de 2 tane kalırdı ederdi 50... ama bana onlardan eşit sayıda zeytin gelmeyince birinden 22 birinden 23 gelince...böle bi dandiklik oluyorr... hep senin suçun... hehe....
Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 18 yıl ee sira arkadasim sorunda burda bu 1 niye boyle oluyo istersen bunu yarin dusun kafan iyice karismasin ama bir yondende karissin kendini baska bir seye vermis olursun buda sende hafif bir rahatlik olur
Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 18 yıl Gloria hojam ve taurusmutis simdi ben her ikinizdende 25 tane zeytin aldim ikisinin toplami 25+25=50 bu zeytinlerin 45 tanesini sira arkadasima verdim 50-45=5 bende 5 tane zeytin kaliyor bu zeytinlerin 1 tanesini Gloria Hojama 25-1=24 1 tanesinide taurusmutis'a veriyorum 25-1=24 her ikinizede 24 zeytin borcum kaliyor bende kalan 3 zeytindir simdi bunlari toplayalim 24+24=48 bendeki 3 tane zeytinide ekleyince 51 oluyor 48+3=51 50 tane zeytin vardi bu bir nasil oldu kolay gorunuyor ama kafa yorucu sevdiginiz turden kolay gelsin bu arada benim sira arkadasimi goren oldumu Kelebeğim cevaplamış ve matematik soruları Gloria'nın ama seni kırmayayım arkadaşım.. *Bi kere elimiz bereketli,50 veririz 51 olur evelallah.. *Kelebeğime 45 tane vermişsin,5 tane de sende var buraya kadar ok..45 bir tarafta dursun.. 5 ten ikimize de birar tane vermişsin geriye,sende kalmış 3 bizde de toplam 2.. 45 kelebekte 3 sende 1 bende 1 tane de Gloria'da (Bu arada ders çalışırken az kaldı yiyiyordu,zor kurtardım elinden zeytini..) Kaç ediyor bakalım hadi.. 45+3+1+1=50.. Ha sen böyle istemiyordun demi cevabı.. *25 tane aldın bizden,1 tane geri verdin yani 24 tane almış oldun..2x24 = 48.. e arkadaşına da 45 tane verdin..48-45=3 45 arkadaşında,3 sende,2 bizde..45+3+2=50..Yok bööle de istemiyordun sen.. Valla o zaman Gloria'nın ödevlerini bitirip gelmesini bekliycen 11 haziran'a kadar.. Benden bu kadar..
Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 18 yıl hojam mantiksal yaklasmalariniz dogru fakat sizinde belirttiginiz gibi benim istedigim turden cozumler degil vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkur ederim
Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 18 yıl Sen burdamıydın yaw.. Bizi anmışsın,cevaplamamak olur mu..Ben kendi adıma teşekkür ederim.. (Bak burdan da espiri çıkar ,ama sulandırmayayım yine hadi.. )
Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 18 yıl hl hl ben burdaydim halada burdayim ilgi ve alakan icin tesekkur ederim
Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2007 17 yıl Gloria hoca yok,(sorya yanit tabi sanirim gormedi ) sira arkadasim yok sinif tatilde kaldimmi burda boyle tek basima soruyla heralde bu yaz burda gecicek
Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2007 17 yıl Gloria hoca yok,(sorya yanit tabi sanirim gormedi ) sira arkadasim yok sinif tatilde kaldimmi burda boyle tek basima soruyla heralde bu yaz burda gecicek ama ben bu sorunun cevabı verilmişti diye zannediyordum zannımca... yetersizse bi de şunlara bak bakimmm şöyle yapalım: arkadaşına 45 zeytin verdin... sende de 5 zeytin var. 5 zeytin cepte olduguna gore biz burada 45 zeytin üzerinden gitmeliyiz diye düşünüyorum. Asıl kaybın onlar cunku yani sende zaten 5 zeytin duruyorsa aslın toplaman gereken aslında 50 degil 45'tir. 45 : 2 = 22,5 zeytin... Birer zeytini de geri iade ettiğine göre 22.5 + 1 = 23.5 eder. Bunu ikiyle çarparsak (iki kişiyiz ya ondan p) ) 23.5 x 2 = 47 tane eder... 47 adet zeytini bul önce üzerine de sendeki 3 zeytini ekle... İşlem tamamdır... Yani kısacası; 47 + 3 = 50 eder... Alan da satan da memnundur herhalde şimdi :woot: 45/2= 22.5 yapar.... 1 er vermiş 2*(22.5+1)=47 3 de elemanda var 47+3=50 yapar
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.