Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 sevgili arkadaşlar bazılarının okul devlet yeridir ve laiklik ilkesi bu türden hadiselerde zarar görür diyorlar ya. dogrudur. laik olan bir devlet her inanca eşit mesefade durmalıdır. evet bu dogru. peki ya özel okullar, birde onları sorun sözde laik savunulara. özel okullar, bu anlamda devlet okullarından çokmu farklı? degil efendim. ne münasebet. imam hatiplerinde önünü alavere dalavere kestiler. eeee. sonra.. bu laiklik degil, bu 'laikçilik'. yani dini toplumsal yaşamdan tamamen kazıma ameliyesi. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 İnanmayan inançsızlığıyla kalsın arkadaş;bilmeden etmeden insanların dini görüşleri hakkında konuşmaya gerek yok... Laiklik ilkesiyle ters düşmeyen bir davranış söz konusu;hatta ortalıkta değilde sakin bir köşede namazlarını kılarak yeterince duyarlı davranmışlardır; bu olay okul bahçesinde herkese zorunluca yaptırılmamıştır;laikliğin çiğnendiği bir olay değildir;"namaz izni" diye resmi bir izin olmadığından bu şekilde "ibadet" gayet normaldir;kimseye zararı dokunmayan bu gençlerin üzerine gidilmesin artık... Alıntı
Φ denizz Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 namaz kılmak 'suçtur'.demiyorlarda, aslında diyemiyorlar da olacak. ama 'suç'dur. diyorlar. komplomu degil mi? valla çokda umurumda degil. ben şahsen sonuna kadar bu türden yaklaşımlara karşıyım. herkes ibadetini yapmakda serbestdir. yani bu türden hadiselerin savunmasını yapmak bile 'zül' benim için. tabi benim şahsi görüşüm gene. karşı olan olur. olmayan olmaz. bu ne ikiyüzlülük ya. insanın bazen midesi kalkıyor. hele birde gizli kamerayla çekim falan. çocukların yüzünü kapatmalar filan. bu ne ya!!! dünya tersine döndü kardeşim. bu düpedüz arsızlık olsa gerek bir an için tuvaletlerde uyuşturucu falan çekimi mi? diye sormadım degil hani. işe bakarmısın tam bir amiyanelik.absürt üstü. tabi bana göre! ne çekiyor sandı acaba kendini. valla ruh halini merak etmiyorum desem yalan olur bu türden ruh hallerini. nasılda sevinmişdir kimbilir. yani aferin ona, büyük beceri. herkes yapamaz yani!! ya bide böyle hemen 'soruşturma' açma ruh halleri varya. buna ne diyeceksiniz. bunlar zurnanın sadece 'zırt' demesini isteyen ruh halleri olsa gerek. aslan kardeşim.kimsenin tapınmasına falan takan yok .hadise bir öğretmenin dini telkinleriyle beyni dumura uğramış ve ruhsal bunalımlar içine girmiş bir talebenin velisinin çocuğunun durumundan duyduğu kaygıdan ibarettir.neyseki yavrucak psikolojik destekle normale dönmeye başlamış sanırım. Alıntı
Φ denizz Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 Bu tepkinizi anlayamadım bende.Sonuçta bir lise öğrencisi namaz vaktı gelmişdir ve namazını kılmışdır,ki bu kesin bir izinle olmuşdur.Çünkü okularda öğrenci izinsiz bunu yapamaz ve eminim tenefus saatıdır.Çünkü hiçbir müdür buna izin vermez,çünkü onlar da denetım altında çalışıyorlar.Evet laik bir ülke,insanların namaz kıldığı için dinci ilan edildiği bir ülke.Unutmayın ki atalarınız Osmanlıydı,bizler Osmanlı torunuyuz.Ve benım ülkemde kımse namaz kıldığı için yargılanamaz.Böyle yaparak müslüman halkın daha çok tepkısı çekılıyor ve dinci,şucu bucu dıyerek insanları iyice bölüyorsunuz. Dinci ne demek,bu şeker satanın şekerci olması mı,yada futbol cu gibi futbol mesleğimi. Kavramınız ne ıfade edıyor anlayamadım,meslek mi,izm mi?yoksa din satan kimse mi?Dincilik merakı?evet bu moda sanırım liselıler arasında,sırf iş olsun dıye çocuk namaz kılıyor,oysa ki yakındaki bir barda uyuşturucu çekmek varken,vah vah namaz kılmanın alternatifi,barda uyuşturucu çekmek değildir faust.daha açık söyliyeyim, dindar olmanın zıttı ,berduşluk rezillik değildir.dindar biri değilim. yaşam tarzımı ,gaipten geldiği söylenen yazıtlara göre düzenlemiyorum.geleneğe , ahlaka,görgüye göre hareket ediyorum.bunlarda beni toplum içinde sevilen,faydalı ve dengeli bir insan yapmaya yetiyor.ayrıca namaz kılmak ve dindar olmakta kötü alışkanlıklardan kurtarmaya yetmiyebiliyor insanı.yeni asya gazetesinin sahibi mehmet kutluların zavallı kızının başına gelenleri hatırlıyorsundur sanırım.yada, adnan efendinin tarikatının gazeteler ve savcılık iddianamelerine yansıyan yaşam tarzları bunlara örnektir. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Bilmiyorum ama kiliseye çevrilen otobüse de karşı çıkacak değilim bu durumda;"ibadet" insan ihtiyacıdır;bunun yetkililerce düşünülmesi ayrıca güzel bi olay olduğu gibi yakasına yapışacak değiliz bize mescit olarak aç burayı diye...Yine gelelim okula:Orası okul ama gidin de bir bakın neler oluyor bugün okullarda; onca kötü olayların arasında böyle bir şey olmuşsa ben o gençlere defalarca teşekkür ederim... "Bilmiyorum" demekle geçmez bunlar sayın ali0_1. Dünya üzerinde kaç din var farkında mısınız? Ülkemizde olanların oranı nedir? İhtimallerin coğrafik konumlara göre nasıl dağıldığı konusunda fikriniz var mı? Böyle bir çalışma şu ortamda yokken, Anayasa düzenlemelerine göre davranılması gerektiğine itirazınız yoktur umarım. Dinsel farklılaşmalara göre düzenlenmiş devlet kurumlarının tabi olduğu yasa ve yönetmelikler hakkında detaylı bilginizi rica ediyorum. (Ülkemiz dışında da olabilir, araştırırız) Sapkınlıkların neticesinde tasvip edilmez durumları örnekleyerek, "namaz"ı argüman alırsanız, şimdiye kadar nerdeydiniz diye sorarım ben. Eğitim sistemi içerisindeki yanlışlıkları din parametresiyle çözmeye mi çalışıyorsunuz? Bunun hak olduğuna mı inanıyorsunuz? Çok değil, 4 yıl önce neredeydiniz? Vah yazık. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 aslan kardeşim.kimsenin tapınmasına falan takan yok .hadise bir öğretmenin dini telkinleriyle beyni dumura uğramış ve ruhsal bunalımlar içine girmiş bir talebenin velisinin çocuğunun durumundan duyduğu kaygıdan ibarettir.neyseki yavrucak psikolojik destekle normale dönmeye başlamış sanırım. bak deniz kardeşim; bir önceki iletimde anlatmak istedigimi anlamandıgınız var sayıyor ve özel okullarda durum çok mu farklı diyorum. hadi devlet okulları laiklik ilkesi geregi bu türden hadiselere 'hoş' bakmıyor diyelim. eşitlik açısından. tamam da ya özel okularda farklımı? degil. oralarda her ne kadar özelde olsa bu ülkede 'din' söz konusu olunca özelden çıkıp aynı devlet okulları refkleksini göstermekde. buda bize bu ülkenin denildigi gibi laik degil ama 'laikçi' oldugunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. bu olsa olsa dini kamusal alandan kazıma 'ruh' hallerinin dışa vurumundan başka bir şey degildir. laiklik denilen şey dinlere eşit mesefade olmak demekdir ve bu, ne engel çıkarma ne de desdek olma anlamında bir eşitlikdir. bizim devlet anlayışı sanldıgı gibi 'özel' kavramından hazzetmiyor. birde namaz kılan veya kılmak isteyen birini 'anormal' biri gibi ele almışsınız. ya da ben yanlış anladım. hani diyorumya dünya tersine dönmüş diye...laikçi olan devlet okullarının ele alınacak o kadar çok acınası durumları var ki...sormayın gitsin...ama normal bir yaşamın hakim olmadıgı türk siyasal-kültürel yaşamı , anormal yaşamın uzun süredir toplum hayatına hakim olmasının 'acılarının' eseridir tüm bu ve benzerleri garip durumlar. bu hadisenin bir tertip degilde gerçekten samimi bir düzlemde oldugunu kabul ederek; devlet denilen aygıt vatandaşlarına her açıdan hizmet için vardır, devlet budur ve başka bir şeyde degildir. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Türk Milletine uzun zamandır enjekte edilen tehlikenin ne kadar gerçek olduğunu anlamak için bu yazılanları okumak yeterli. Sayin BlackCADY Evet inanirmisin bu yazilari okurken bende dehsete düstüm..bizler daha olaylarin hangi noktasindayiz...inanilir gibi degil herkes AGLIYOR...sanki... birseyler ariyor ama ne aradigini kendiside bilmiyor... iste bu noktada cevap yazmakta zorlasiyor...ve teshis koymakta zorlasiyor...ASIL gelinen nokta bu... Dip nokta diyorsunuzya herhalde bu olsa gerek SORUYORUM NE KAYBETTIKTE ONU ARIYORUZ..... yoksa ibadet etmenin yerlerine gitmenin üsengecligini manami bulmayami calisiyoruz....üseniyorsa gitmeyecek okadar basit ...rahatsizsa zaten mazureti var ... 24 .saat ibadet yapmak isteyenlerde evinde kalacak disari cikmayacak okadar basit Avrupa Avrupa diyorsaniz orda öyle rahipler gün yüzüne cikmazlar Avrupa halki desen ...!!! ...onlar kimsenin ic dünyasiyla ugrasmiyor onlarin kalkip inanin islam aleminde bu olaylar varmis bu yokmus ,,hic farkinda bile degiller...!!! onlarin önünde apayri deger yargilari var yasamlarinin.......... Bizler olayin hangi noktasindayiz...!!! üsenenle rahatsiz olani nasil ibadet ettiririz...onun filozoflugunu nasil yapariz...... Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 "Bilmiyorum" demekle geçmez bunlar sayın ali0_1.Dünya üzerinde kaç din var farkında mısınız? Ülkemizde olanların oranı nedir? İhtimallerin coğrafik konumlara göre nasıl dağıldığı konusunda fikriniz var mı? Böyle bir çalışma şu ortamda yokken, Anayasa düzenlemelerine göre davranılması gerektiğine itirazınız yoktur umarım. Dinsel farklılaşmalara göre düzenlenmiş devlet kurumlarının tabi olduğu yasa ve yönetmelikler hakkında detaylı bilginizi rica ediyorum. (Ülkemiz dışında da olabilir, araştırırız) Sapkınlıkların neticesinde tasvip edilmez durumları örnekleyerek, "namaz"ı argüman alırsanız, şimdiye kadar nerdeydiniz diye sorarım ben. Eğitim sistemi içerisindeki yanlışlıkları din parametresiyle çözmeye mi çalışıyorsunuz? Bunun hak olduğuna mı inanıyorsunuz? Çok değil, 4 yıl önce neredeydiniz? Vah yazık. Arkadaşlar kötü bir şey yapmamış; başkalarını kısıtlamadan, çalışma temposunu engellemeden yapılırsa çok güzel bir iş hatta... Ortada bir sorun yok bana göre;he okulda namaz disiplin suçu mu???Ben böyle bir şey bilmiyorum, bilen varsa da buyusun maddeyi aynen görelim... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Arkadaşlar kötü bir şey yapmamış; başkalarını kısıtlamadan, çalışma temposunu engellemeden yapılırsa çok güzel bir iş hatta... Ortada bir sorun yok bana göre;he okulda namaz disiplin suçu mu???Ben böyle bir şey bilmiyorum, bilen varsa da buyusun maddeyi aynen görelim... Sayın ali0_1, Sakın ha ibadetin gerekliliği ve yapılıp yapılmaması konusuna atıfta bulunmayın. Umarım ben yanlış anlamışımdır. Tabirinizle, yapılan "şey"in kötü olduğunu kimse söylemedi. Söylenen nerede, ne zaman yapıldığıydı. Hatta biz bu paylaşımları yaparken iktidar partisi milletvekilleri tarafından, M.E.B. tarafından, okul yönetimi tarafından farklı açıklamalar yapıldı. Hatta bazıları açıklama yapılan gün içerisinde rötuşlandı. Okulda namaz'ın "disiplin" suçu kapsamında olup olmadığını, hatta ne olduğunu soruşturma neticesinde siz de göreceksiniz. Dilerseniz neticeyi görelim, kısa zamanda açıklanacaktır. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Sayın ali0_1,Sakın ha ibadetin gerekliliği ve yapılıp yapılmaması konusuna atıfta bulunmayın. Umarım ben yanlış anlamışımdır. Tabirinizle, yapılan "şey"in kötü olduğunu kimse söylemedi. Söylenen nerede, ne zaman yapıldığıydı. Hatta biz bu paylaşımları yaparken iktidar partisi milletvekilleri tarafından, M.E.B. tarafından, okul yönetimi tarafından farklı açıklamalar yapıldı. Hatta bazıları açıklama yapılan gün içerisinde rötuşlandı. Okulda namaz'ın "disiplin" suçu kapsamında olup olmadığını, hatta ne olduğunu soruşturma neticesinde siz de göreceksiniz. Dilerseniz neticeyi görelim, kısa zamanda açıklanacaktır. Yazılı madde var mı bildiğiniz diyorum;olmalı ki bu kadar büyütesiniz... Yoksa karar alma mekanizması bir çarka bağlı değil sonuçta,çeşitli etkileşimler sonucu değişik kararlar çıkabilir... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Ben "çarkınıza" laf etmeden önce, detaylandırayım. Mekanizma Etkileşimler yoktur bu hususta. İnceleme, soruşturma vardır. Oyuncak ettiniz, kendinize benzettiniz iyice. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Ben "çarkınıza" laf etmeden önce, detaylandırayım.Mekanizma Etkileşimler yoktur bu hususta. İnceleme, soruşturma vardır. Oyuncak ettiniz, kendinize benzettiniz iyice. Düzgün konuşun!!! Verdiğiniz linke bakmayı akıl eden herkes de görür ki tek yaptığınız "tekrar" ı bilgi diye sunmak;bilmiyorsanız:bilmiyorum, demeniz yeterli... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Düzgün konuşun!!!Verdiğiniz linke bakmayı akıl eden herkes de görür ki tek yaptığınız "tekrar" ı bilgi diye sunmak;bilmiyorsanız:bilmiyorum, demeniz yeterli... M.E.B. hukuk müşaviri, özel kalem müdürü, personel genel müdürü, din öğretimi genel müdürü, müsteşarı, talim terbiye kurulu başkanı ya da anayasa uzmanı değilim. İnceleme ve soruşturmanın sonucunu beklemenin gerekliliğini söyledim. Yangından mal kaçırmaksa niyetiniz, ona karışamam. Buyrun samanlık sizin. Düzgün konuşmakla mükellef olan sizsiniz. Açıklamayı bekleyiniz. Müspet ya da menfii kabulümüzdür. Vatandaş olmanın gereği, devlet erk'lerine güven ve saygıdan geçer. Lütfen. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 M.E.B. hukuk müşaviri, özel kalem müdürü, personel genel müdürü, din öğretimi genel müdürü, müsteşarı, talim terbiye kurulu başkanı ya da anayasa uzmanı değilim. İnceleme ve soruşturmanın sonucunu beklemenin gerekliliğini söyledim. Yangından mal kaçırmaksa niyetiniz, ona karışamam. Buyrun samanlık sizin. Düzgün konuşmakla mükellef olan sizsiniz. Açıklamayı bekleyiniz. Müspet ya da menfii kabulümüzdür. Vatandaş olmanın gereği, devlet erk'lerine güven ve saygıdan geçer.Lütfen. İnceleme ve soruşturmanın sonucunu tabi beklerim;benim lafım üslubunuzaydı;bir yerden bir şey kaçırdığım falan yok... Ne demek bunlar ya;üsluba dikkat lütfen: Ben "çarkınıza" laf etmeden önce, detaylandırayım Oyuncak ettiniz, kendinize benzettiniz iyice. Tabi ki ben düzgün konuşmakla mükellefim ama bu konuda yalnız değilim ve sizin de sözlerinize dikkat etmeniz gerekir... Kendinize yakıştırıyorsanız bu lafları bir şey söylemem zaten... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 ''27 Mayıs 2007 Pazar günü Antalya İmam Hatip Lisesinde düzenlenen pilav gününde,Eski İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği Genel Başkanı İbrahim Solmaz yaptığı konuşmada ;‘İmam hatip liselerinin dışındaki okulların FUHUŞ,YOSUZLUK ve UYUŞTURUCU yuvası haline geldi’ demiştir.'' evet girilmek istenen yol belirdikçe çorap söküğü gibi ifadeler gelmeye başlıyor...buyrun burdan yakın .. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 ''27 Mayıs 2007 Pazar günü Antalya İmam Hatip Lisesinde düzenlenen pilav gününde,Eski İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği Genel Başkanı İbrahim Solmaz yaptığı konuşmada ;‘İmam hatip liselerinin dışındaki okulların FUHUŞ,YOSUZLUK ve UYUŞTURUCU yuvası haline geldi’ demiştir.'' evet girilmek istenen yol belirdikçe çorap söküğü gibi ifadeler gelmeye başlıyor...buyrun burdan yakın .. Bunun bir başlığı var: Siz buraya buyrun o zaman Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Bunun bir başlığı var: Siz buraya buyrun o zaman teşekkür ederim..farkındayım...ama burayada çok yakıştıda o bakımdan.. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 teşekkür ederim..farkındayım...ama burayada çok yakıştıda o bakımdan.. Demir tavında dövülür... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 bir yerden bir şey kaçırdığım falan yok... Yangından bir şey kaçırmıyorum demekle olmuyor ama. O kadar basit değil. Soruyorsunuz; "Biliyor musun, bilmiyor musun?" ve öncesinde "Bence namaz disiplin suçu değildir" gibi sözleriniz de var. Benim "bilip bilmememle" ya da sizin "görmek istemeniz ya da istememenizle" değişmeyecek kurallar olabilir. Olup olmadığı konusunda beklemeniz ve anlık olarak bulduğunuz veya bulamadığınız yanıtlar üzerine bir kurgu yapmamanız gerekir. Yanılır ve yanıltırsınız. (Üslup zorunuza gittiyse özür dilerim. Ben sadece tavrınızın hakkını vermiştim.) Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Türk Milletine uzun zamandır enjekte edilen tehlikenin ne kadar gerçek olduğunu anlamak için bu yazılanları okumak yeterli. İnsanlar dinleri ile çağdaş medeni cumhuriyetleri arasında sıkışmış kalmışlar, ikisinden birini seçmek zorunda kalırsalar bunun din olacağı ortada. Yani din ve cumhuriyet karşı karşıya getirilmek istenmişti bunu başarmışlar. Bu görüntülerin tv'lerde yayımlanması bana göre kasti. Bakın buradada olduğu gibi namaz kılan öğrencileri savunanlar direk Cumhuriyet savunucularına saldırıyorlar. Cumhuriyet onlara göre tehtit altında değil tehtit altında olanlar okullarda namaz kılamayan öğrenciler. Bakın bu milleti galeyana getirmenin en kolay yolu budur, dini suistimal!!! Birilerine göre Cumhuriyetçilerin imanı zayıf yada tamamen imansız hatta din düşmanı, diğerlerine göre dindarların hepsi gerici, yobaz, sahtekar. Birkaç öğrencinin namaz kılması engellense bile bu sadece okul disiplini ile alakalıdır ama Cumhuriyetin tehtit altında olduğunu söylememizin sebeblerinden biride budur. Din suistimal ediliyor insanlar vicdanen baskı altında tutuluyor ve neredeyse birinden birini seçmek zorunda kalıyor. Cumhuriyet soyut bir kavram bir yönetim şekli onun tehlikeside soyuttur, inceden ve usulunce zedelemektir. Zedeledikçe zarar görecek ve sonra insanlar kendiliğinden bu yönetim şeklini değiştirmek isteyecekler. Onlara göre din tehlike altında. Bizi bölmek isteyenler bunu hep başarıyor, ne yapıyor ediyorlar başarıyorlar. Yine başarmışlar. Dindarlar, Cumhuriyetçilere karşı. Biri yobaz, diğeri dinsiz. Başka kanıta gerek varmı? Evet dediklerini yapıyorlar... Cumhuriyetçiler dinsiz, imansız, ahlaksız... Dindarlar terörist, bölücü, düzenbaz... Kim onlar? Elbette biz, hepimiz... "Bilmiyorum" demekle geçmez bunlar sayın ali0_1.Dünya üzerinde kaç din var farkında mısınız? Ülkemizde olanların oranı nedir? İhtimallerin coğrafik konumlara göre nasıl dağıldığı konusunda fikriniz var mı? Böyle bir çalışma şu ortamda yokken, Anayasa düzenlemelerine göre davranılması gerektiğine itirazınız yoktur umarım. Dinsel farklılaşmalara göre düzenlenmiş devlet kurumlarının tabi olduğu yasa ve yönetmelikler hakkında detaylı bilginizi rica ediyorum. (Ülkemiz dışında da olabilir, araştırırız) Sapkınlıkların neticesinde tasvip edilmez durumları örnekleyerek, "namaz"ı argüman alırsanız, şimdiye kadar nerdeydiniz diye sorarım ben. Eğitim sistemi içerisindeki yanlışlıkları din parametresiyle çözmeye mi çalışıyorsunuz? Bunun hak olduğuna mı inanıyorsunuz? Çok değil, 4 yıl önce neredeydiniz? Vah yazık. Nerede olacaklar Akp'nin iktidara gelmesini bekliyorlardı... Okullarda namaz kılmayan çocuklar gidip uyuşturucu kullanmaya başladı, ne kadar tuhaf ki son 5 yılda okullarda kullanılan uyuşturucu miktarı bu dindar yöneticilere rağmen çoğaldı... ne oluyor dersiniz, alt yapı çalışmaları mı? ''27 Mayıs 2007 Pazar günü Antalya İmam Hatip Lisesinde düzenlenen pilav gününde,Eski İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği Genel Başkanı İbrahim Solmaz yaptığı konuşmada ;‘İmam hatip liselerinin dışındaki okulların FUHUŞ,YOSUZLUK ve UYUŞTURUCU yuvası haline geldi’ demiştir.'' evet girilmek istenen yol belirdikçe çorap söküğü gibi ifadeler gelmeye başlıyor...buyrun burdan yakın .. Evet sevgili Frozen, çocuğunun fuhuştan, yolsuzluktan, uyuşturucudan uzak durmasını istiyorsan İmam hatibe gönder yoksa mazallah diğer okullar fuhuş yuvası... insanlara hele hele onlardan farklı olanlara hangi gözle baktıkları ortada... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Yangından bir şey kaçırmıyorum demekle olmuyor ama. O kadar basit değil.Soruyorsunuz; "Biliyor musun, bilmiyor musun?" ve öncesinde "Bence namaz disiplin suçu değildir" gibi sözleriniz de var. Benim "bilip bilmememle" ya da sizin "görmek istemeniz ya da istememenizle" değişmeyecek kurallar olabilir. Olup olmadığı konusunda beklemeniz ve anlık olarak bulduğunuz veya bulamadığınız yanıtlar üzerine bir kurgu yapmamanız gerekir. Yanılır ve yanıltırsınız. (Üslup zorunuza gittiyse özür dilerim. Ben sadece tavrınızın hakkını vermiştim.) Benim bildiğim kadarıyla doğrudan "namaz" a dair bir şey yok;hocalar sınıf öğretmeni olduğu öğrencilere okur bu yükümlü olunan "disiplin" kurallarını... Sonucu da bekleyeceğiz zaten;ben mi karar vereceğim sanki,sadece görüşümü belirtiyor ve bence sorun değil diyorum... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Benim bildiğim kadarıyla doğrudan "namaz" a dair bir şey yok;hocalar sınıf öğretmeni olduğu öğrencilere okur bu yükümlü olunan "disiplin" kurallarını... Sonucu da bekleyeceğiz zaten;ben mi karar vereceğim sanki,sadece görüşümü belirtiyor ve bence sorun değil diyorum... Ki zaten yapılan soruşturma disiplin suçları kapsamında değil, idari bir soruşturma. Sizin bildiğiniz kadarıyla da olmuyor netekim. Ha kimi kime soruşturtuyoruz? Şıracının şahidi bozacı. Okulu camiye çevirenleri denetleyecek olan kadrolar AKEPE çiftliğinin mahsülleri. Olsun ama, vatandaşın gıdası umuttur. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Ki zaten yapılan soruşturma disiplin suçları kapsamında değil, idari bir soruşturma. Sizin bildiğiniz kadarıyla da olmuyor netekim.Ha kimi kime soruşturtuyoruz? Şıracının şahidi bozacı. Okulu camiye çevirenleri denetleyecek olan kadrolar AKEPE çiftliğinin mahsülleri. Olsun ama, vatandaşın gıdası umuttur. Ee lütfen bekleyelim ama... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 İstanbul Bağcılar Lisesi’nde öğrenciler, okulun en ücra, en izbe ve belki de en sağlıksız yerinde namaz kılıyordu. Evet, bu kadar basit. Tüm bu şamata, bu gürültü ve fırtına öğrencilerin namaz kılmasından kopartılıyordu. Bu açık nefret, bu kin dolu cümleler ve olayı ‘terörize’ eden medyanın tüm derdi, öğrencilerin okulda namaz kılmasıydı. Kısa süre önce burada yayınladığımız bir yazıda, “Sizi namaz kılmaktan utandırmak istiyorlar,” diye yazmıştık. İbadet özgürlüğünüz engelleniyor ve en karanlık, en kötü şartlarda namaz kılmanıza sebep olanlar, sizi suç işliyormuşsunuz gibi aşağılıyorlar demiştik. Başörtüsünden sonra sıra artık namaza da gelmiştir ve bu tepkisizlik devam ederse, yarın daha ileri boyutlara varacaktır, demiştik. Yaşananlar, söylediğimizin haklılığını ortaya koymaktadır. Olayın kesinlikle sessizlikle karşılanmaması gerekiyor. Bu haberlerin nasıl bir etki uyandırdığını hatırlatırsak, neden böyle düşündüğümüz de daha iyi anlaşılabilir: CHP ve diğer militarist sivil toplum örgütleri ve namaz karşıtı bir zihniyetin mensupları, bu haberleri çoğaltmaya çalışacak. Daha şimdiden Meclis’te böyle kaç okul olduğu yönünde bir soru önergesi verdiler. Dolayısıyla, bir çok okulda ya da kamu kuruluşunda, en ücra yerlerde namaz kılmak için ayrılan küçücük odalar da kapatılacak. Olaydan tedirginlik duyan bir çok idareci, sorumluluk almaktan kaçacağı için pek ses çıkarmadıkları bu duruma karşı artık menfi tavır takınabilir. Haliyle büyük bir kitle sıkıntıya düşecek. Bu durumda yapılacak en önemli şey, örtümüze ve namazıma yönelik bu saldırıyı cepheden göğüslemektir. Örtümüzü de namazımızı da açıkça savunabilmektir. Başörtüsüne ve namaza yönelik baskıların kaldırılmasını daha güçlü telaffuz etmektir. Beytullah Emrah Önce... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Çıkarın arkadaşlar şu gözlüklerinizi. Lütfen. Öğrencilerin namaz kılmasına laf eden yoktur. Okulda namaz kılınmasıdır konu. Kamusal alanlarda yapılabilecekler konusundaki düşünceler de, ayrıca üzerinde tartışmayı gerektirir. Ülke çapındaki cami sayısı okul sayısının kaç katıdır, ki hala okul içlerine bile ibadet bölümleri açılmak istenmektedir? Camileri de okula çevirin, medreseleri hortlatın tam olsun bari. Hele ki bütün bunları birbirine karıştıran bir zihniyet varsa, hakkını vermek, haddini bildirmek gerekir. Ama bu cepheyle filan değil , Atatürk ilkeleri ışığında fikren olmalıdır. Bugün cepheye giden, yarın kafa keser. Farketmek gerekir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.