Φ cycal Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 2=3 3=5 5=8 22=? biraz kafa yorsanız bulursunuz mantığını solemsssinz kabul olmaz cevap Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 2=33=5 5=8 22=? biraz kafa yorsanız bulursunuz mantığını solemsssinz kabul olmaz cevap 22=8 olabilir.Mantığı: 2=3 üç 2 harften oluşur.. 3=5 beş 3 harften oluşur.. 5=8 sekiz 5 harften oluşur.. 22=8 yirmiiki ''8'' harften oluşur.. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 22=8 olabilir.Mantığı:2=3 üç 2 harften oluşur.. 3=5 beş 3 harften oluşur.. 5=8 sekiz 5 harften oluşur.. 22=8 yirmiiki ''8'' harften oluşur.. budur işte! helal sana paskal noumaaa canım kimin arkadaşıı Alıntı
Φ cycal Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 üstad cevap doğru tebrik ederm Alıntı
Φ ogretmen82 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 budur işte! helal sana paskal noumaaa canım kimin arkadaşıı eğer cevap 8 ise soru yanlış çünkü; 2=3 üç 2 harften oluşur..(sağdaki sayı iki harften oluştuğu için sola 2 yazılmış) 3=5 beş 3 harften oluşur..(sağdaki sayı üç harften oluştuğu için sola 3 yazılmış) 5=8 sekiz 5 harften oluşur..(sağdaki sayı beş harften oluştuğu için sola 5 yazılmış) 22=8 (sağdaki sayı yani 8 beş harften oluşuyor yani yukarıdaki mantığa bakarsanız solda 5 rakamı olmalı.) sorunun doğrusu sanırım aşağıdaki gibi 2=3 3=5 5=8 ?=22 Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 eğer cevap 8 ise soru yanlış çünkü;2=3 üç 2 harften oluşur..(sağdaki sayı iki harften oluştuğu için sola 2 yazılmış) 3=5 beş 3 harften oluşur..(sağdaki sayı üç harften oluştuğu için sola 3 yazılmış) 5=8 sekiz 5 harften oluşur..(sağdaki sayı beş harften oluştuğu için sola 5 yazılmış) 22=8 (sağdaki sayı yani 8 beş harften oluşuyor yani yukarıdaki mantığa bakarsanız solda 5 rakamı olmalı.) sorunun doğrusu sanırım aşağıdaki gibi 2=3 3=5 5=8 ?=22 BAşlık ''Mantık Sorusu'' yani mantığımızı kullanarak,ters yazıldığını düşünebiliriz,değil mi..? Alıntı
Φ ogretmen82 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 BAşlık ''Mantık Sorusu'' yani mantığımızı kullanarak,ters yazıldığını düşünebiliriz,değil mi..? mantıkla çelişkili bir soru olmuş. çünkü her şeyin bir göstergesi, bir dayanağı ve sebep sonuç ilişkis vardır. soruda mantık sağ taraftaki rakamın yazılışının harf sayısının sol tarafa yazılmasıdır. bunun dışında yürütülen mantıklar şahsi,öznel mantıklardır ki bu türlü öznel mantıklar genele hitap eden mantık sorularında geçersizdir. ( bu arada kendimi mantık soruları profesörü gibi hissettim özür ) yani anlatmak istediğim herkes daha değişik mantıklarda yürütür o zaman. mesela soruya geri dönelim ve ben bir mantık yürüteyim. 2=3 3=5 5=8 22=? birinci satırdaki rakamların toplamı 5 yapıyor o yüzden ikinci satırda sağ tarafa 5 koyuyoruz ikinci satırdaki rakamların toplamı 8 yapıyor o yüzden üçüncü satırdaki sağ tarafa 8 koyuyoruz üçüncü satırdaki rakamların toplamı 13 yapıyor o yüzden 22 nin karşısına 13 koyarız. ama cevap kesinlikle 13 değil çünkü o 22 yi niye vermiş ki arkadaş değilmi. sanırım anlatabildim inşallah yani herkes işine geldiği gibi mantık yürütemez Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 eğer cevap 8 ise soru yanlış çünkü;2=3 üç 2 harften oluşur..(sağdaki sayı iki harften oluştuğu için sola 2 yazılmış) 3=5 beş 3 harften oluşur..(sağdaki sayı üç harften oluştuğu için sola 3 yazılmış) 5=8 sekiz 5 harften oluşur..(sağdaki sayı beş harften oluştuğu için sola 5 yazılmış) 22=8 (sağdaki sayı yani 8 beş harften oluşuyor yani yukarıdaki mantığa bakarsanız solda 5 rakamı olmalı.) sorunun doğrusu sanırım aşağıdaki gibi 2=3 3=5 5=8 ?=22 doğru yaw! soru işareti önde olmalıydı iyi görmüşsün Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 budur işte! helal sana paskal noumaaa canım kimin arkadaşıı Senin arkadaşın.. mantıkla çelişkili bir soru olmuş. çünkü her şeyin bir göstergesi, bir dayanağı ve sebep sonuç ilişkis vardır. soruda mantık sağ taraftaki rakamın yazılışının harf sayısının sol tarafa yazılmasıdır. bunun dışında yürütülen mantıklar şahsi,öznel mantıklardır ki bu türlü öznel mantıklar genele hitap eden mantık sorularında geçersizdir. ( bu arada kendimi mantık soruları profesörü gibi hissettim özür ) yani anlatmak istediğim herkes daha değişik mantıklarda yürütür o zaman. mesela soruya geri dönelim ve ben bir mantık yürüteyim.2=3 3=5 5=8 22=? birinci satırdaki rakamların toplamı 5 yapıyor o yüzden ikinci satırda sağ tarafa 5 koyuyoruz ikinci satırdaki rakamların toplamı 8 yapıyor o yüzden üçüncü satırdaki sağ tarafa 8 koyuyoruz üçüncü satırdaki rakamların toplamı 13 yapıyor o yüzden 22 nin karşısına 13 koyarız. ama cevap kesinlikle 13 değil çünkü o 22 yi niye vermiş ki arkadaş değilmi. sanırım anlatabildim inşallah yani herkes işine geldiği gibi mantık yürütemez Desene enteresan bir mantığım var benim,tam da doğru cevabı görmüşüm.. Aslında dediğiniz yanlışın farkına vardım ama 8.012.005 (SEKİZMİLYONONİKİBİNBEŞ) rakamı gibi bir cevap daha mantıksız geldi.. Alıntı
Φ ogretmen82 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Senin arkadaşın..Desene enteresan bir mantığım var benim,tam da doğru cevabı görmüşüm.. Aslında dediğiniz yanlışın farkına vardım ama 8.012.005 (SEKİZMİLYONONİKİBİNBEŞ) rakamı gibi bir cevap daha mantıksız geldi.. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Senin arkadaşın.. Desene enteresan bir mantığım var benim,tam da doğru cevabı görmüşüm.. Aslında dediğiniz yanlışın farkına vardım ama 8.012.005 (SEKİZMİLYONONİKİBİNBEŞ) rakamı gibi bir cevap daha mantıksız geldi.. tabiki arkadaşımsın senin cevabın yanlış değilki. sorudaki küçük hata seni öyle yönlendirdi. bence doğru cevap 22=8 diye duruyor tek fark soru işaretinin yerinde Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 Haydaa,Bodrumlu'cum.. Daha önceki iletimde görmemişimde ondan yeni iletimde cevap verdim sana,bişi yok yani.. ''Senin arkadaşın'' derken bir kinaye yoktu (Eğer öyle anladıysan).. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 Haydaa,Bodrumlu'cum.. Daha önceki iletimde görmemişimde ondan yeni iletimde cevap verdim sana,bişi yok yani.. ''Senin arkadaşın'' derken bir kinaye yoktu (Eğer öyle anladıysan).. okey sorun yok o zaman ben öyle anlamıştım. çok özür dilerim.sorry! Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 2=33=5 5=8 22=? biraz kafa yorsanız bulursunuz mantığını solemsssinz kabul olmaz cevap çokta suyunu çıkarmak istemiyorum ama şöyle enteresan bir durum da var: 2=3 iki,3 harfli 3=5 beş,3 harfli 5=8 sekiz,5 harfli 22=kaç harfli diye düşünürsek soldaki sayının harf sayısı sağa,sağdaki rakamın harf sayısı sola yazılmakta yani karışık yazılabilmekte.hal böyle olunca 22'nin kaç harfli olduğu soruluyor.bana göre Alıntı
Φ ogretmen82 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 soru soruluktan çıktı yahuu. ufacık bir hata nelere sebep oldu görüyormusunuz. işte bazen hayattada yapılan ufacık hatalar çok değişik sonuçlar doğurur. o yüzden her zaman çok temkinli olmalıyız. insanları sevmeliyiz. büyüklerimize saygılı olmalıyız. küçüklerimize karşı sevgi dolu olmalıyız. nerde bir çocuk görseniz başını okşayın sevin onu. içinizdeki sevgi kelebekleri kıpır kıpır uçuşsun haydaa yine konu dağıldı be kardeşim. zaten sınıftada böyle oluyor tam ders anlatıyorum bir bakıyorum dersle ilgisi alakası olmayan şeylerle bir dersi bitirmişim tam dersin sonuna doğru içimden şöyle diyorum. ulan yine kaynattık dersi be Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 soru soruluktan çıktı yahuu. ufacık bir hata nelere sebep oldu görüyormusunuz. işte bazen hayattada yapılan ufacık hatalar çok değişik sonuçlar doğurur. o yüzden her zaman çok temkinli olmalıyız. insanları sevmeliyiz. büyüklerimize saygılı olmalıyız. küçüklerimize karşı sevgi dolu olmalıyız. nerde bir çocuk görseniz başını okşayın sevin onu. içinizdeki sevgi kelebekleri kıpır kıpır uçuşsun haydaa yine konu dağıldı be kardeşim. zaten sınıftada böyle oluyor tam ders anlatıyorum bir bakıyorum dersle ilgisi alakası olmayan şeylerle bir dersi bitirmişim tam dersin sonuna doğru içimden şöyle diyorum. ulan yine kaynattık dersi be Öğretmenim,canım benim canım benim Seni ben pek çok,pek çok severim.. Heleki bulunduğu ortama uyan biriyse daha da çok severim.. Espirileri devam ettirip,mesele haline getirmediğin için teşekkür ederim arkadaşım.. Sevgiler.. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2007 . ulan yine kaynattık dersi be bizde soruyu! Alıntı
Φ ogretmen82 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Öğretmenim,canım benim canım benimSeni ben pek çok,pek çok severim.. Heleki bulunduğu ortama uyan biriyse daha da çok severim.. Espirileri devam ettirip,mesele haline getirmediğin için teşekkür ederim arkadaşım.. Sevgiler.. Yok canım ne meselesi, altı üstü küçük bi yanlışlık yapılmış. bu arada yanlışlık yapıldığı halde soruyu nasıl çözdün sen. yoksa cevabını daha önceden biliyormuydum. ezbere mi yaptın bakiyim. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Yok canım ne meselesi, altı üstü küçük bi yanlışlık yapılmış. bu arada yanlışlık yapıldığı halde soruyu nasıl çözdün sen. yoksa cevabını daha önceden biliyormuydum. ezbere mi yaptın bakiyim. Cevabını daha önceden bildiklerime cevap yazmam ki.. Ha tabi sen daha tanımıyorsun bizi.. Alıntı
Φ ogretmen82 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Cevabını daha önceden bildiklerime cevap yazmam ki.. Ha tabi sen daha tanımıyorsun bizi.. doğru daha kimseyi tanımıyorum bu forumda ama bu forum biraz sakin gibi sanki. kimse bişeyler yazmıyor. Alıntı
Φ Melekogretmen21 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Bir soru için çok tartışılmış.Son nokta öğretmenim haklı... Alıntı
Φ blackkiss24 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 2:3 2:üç 3:5 3:beş 5:8 5:sekiz 22:9990 22:dokuzbindokuzyüzdoksan doğrumu? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.