Φ daneel Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 g=e aradaki bir harf atlanmış a=c aradaki bir harf atlanmış o zaman b=d olabilir mi? Alıntı
Φ daneel Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 aslında a=c ise b onların arasına gelir g=e ise de araya f gelir böylece b=d olur Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 G = EC = A B = I olabilir , gerçi fikrime göre İ , U , Ü , O , Ö de olabilir söylenişte tek harf oldukları için E ve A gibi : Yanlış Maviş.. g=e aradaki bir harf atlanmışa=c aradaki bir harf atlanmış o zaman b=d olabilir mi? Mantık yanlış.. D doğru.. Mantığını da bul bakalım.. Alıntı
Φ sEn EsTiKçE bEn TiTrErİm... Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 ben düşündüm ve kLavye üzerinden bişey buLdum...anLatayım aama hadi bakaLım.. şimdi...önceLikLe Q kLavye... G harfinden... 2 soLa gidiyorum D ve üzerinde == E C harfinden... 2 soLa gidiyorum Z ve üzerinde == A B harfinden... 2 soLa gidiyorum C ve üzerinde == D ben bu şekiLde bişey buLdum ama... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 ben düşündüm ve kLavye üzerinden bişey buLdum...anLatayım aama hadi bakaLım.. şimdi...önceLikLe Q kLavye... G harfinden... 2 soLa gidiyorum D ve üzerinde == E C harfinden... 2 soLa gidiyorum Z ve üzerinde == A B harfinden... 2 soLa gidiyorum C ve üzerinde == D ben bu şekiLde bişey buLdum ama... Vay vay vay.. Kelebeğim neler bulmuş ööle.. Ama mantığı bu da değil.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 pardon konşu şeker bıttıydı rahatsız ettım ama bı verıversen Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Sedoş;Hem sana şeker vereyim hemde cevabı..Üzgünüm ki kimse bulamadı.. Müzikte her majör gamın ilgili bir minör gamı bulunur.Bunun ayrıntısına girmiycem ama kısaca A (La)-B (Si)-C (Do)-D (Re)-E (Mi)-F (Fa)-G (Sol) harfleriyle gösterilen notaları kullandığımızda; Sol majörün (G) İlgili minörü Mi (E) Do majörün ( C )İlgili minörü La (A) Ve son olarak Si minörün (B ) ilgili olduğu majörse Re majör (D) oluyor.. İlgili minör,ana sesten bir küçük üçlü (2.5 ses)geri veya bir büyük altılı (5.5 ses) ileri gidilerek bulunur.. NOT:Aslında minör gamlar küçük m ile belirtilir (Gm,Dm..)ama soruyu deşifre etmemek adına bunu kullanmadım.. Yoksa oldukça kolay bulunurdu.. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Müzikte her majör gamın ilgili bir minör gamı bulunur.Bunun ayrıntısına girmiycem ama kısaca A (La)-B (Si)-C (Do)-D (Re)-E (Mi)-F (Fa)-G (Sol) harfleriyle gösterilen notaları kullandığımızda; Taurus arkadaşım Kusura bakma ama bu soruna itiraz edeceğim: Solfej bilgisi olmadan bu soruyu çözmeye çalışmak insanı kafayı yemeye kadar götürebilir. Neyse ki ben takılmamıştım bu soruya. Bu kadar teknik bir soruyu bilmece olarak getirmen eleştiriyi hak etmiyor mu sence de? Ayrıca; Müzikle amatörce bile sayılmayacak kadar az ilgili olduğum halde bir dönem solfej bilgisinin teorisiyle biraz ilgilenmiştim. Do majörün ilgilisinin la minör olduğunu hayal meyal hatırlıyorum. Ama bunların A B C... gibi harflerle gösterildiğinden haberim yoktu Az önce basit bir solfej kitabına baktım: Harflerle gösterme kitapta da yer almıyor. Yani bilmeceni çözmek için epeyce uzman olmak gerekiyor. Fazla yüklendim galiba ama Zevkle uğraştığım bilmecelerine olan motivasyonumu azaltacak diye korktum... Umarım anlayışla karşılarsın Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Sevgili Nobody; Elbette eleştirebilirsin ama daha önce,aynı şekilde nota harflerini kullanarak sorduğum soruyu müzikle,dinlemekten başka hiçbir alakası olmayan biri çözmüştü. (Gloria) Çünkü benim müzisyen olduğumu biliyordu ve o açıdan bakmayı da akıl etmişti.. Harf konusuna gelince,bunu bilmemeni anlayışla karşılıyorum ama evrensel müzik alfabesi budur.Tüm dünya da özellikle gamlar ve akorlar aynı harflerle belirtilir.Ticaret dilinin ingilizce,tıp dilinin latince,islam dilinin arapça olması gibi.. Son olarak bakış açınla eleştirmişsin,saygı duyuyorum.Ama biz genellikle şu bakış açısıyla yaklaşırız:Bilmediğimiz birşeyi öğrendiğimiz zaman,yeni birşey öğrenmemize vesile olan soru sahibine teşekkür ederiz..Tabi bu bizim bakış açımız.. Ayrıca bakacak olursak,senin sorduğun ''arabamla düz ve virajsız bir yolda giderken..'' diye başlayan sorudan daha zor değil dimi.Oradaki mantığı yakalamak benim sorumdaki mantığı yakalamaktan daha zor değil bence.Sadece zaten doğru olduğunu söylediğim ''D'' sonucuyla benim mesleğimi birleştirmek yeterli olacaktı.. Ay ne uzun yazdım yine yaa.. Neyse arkadaşım,eleştirmişsin bende cevap verdim.Umarım sende cevabıma gücenmezsin.. Sevgiler.. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Umarım sende cevabıma gücenmezsin. Sevgili Taurus, gücenecek bir şey yok. Bilmece yoluyla birşeyler öğrenmek benim de hoşuma gider. Senin müzikle ilgilendiğini okumuştum ama ben azicik solfej bildiğimi sanarken meğer daha alfabesini bile sökememişim. Gerçi akorların harfle yazıldığını şimdi hatırladım ama normal notalardan haberim yoktu. Benim araba sorum o yolda arabayı sürerken bir anda aklıma geldi. Hesaplayamadığım ancak aynı yolda araba süren birinin bunun mantığını anlayabileceğiydi. Dolayısıyla ben de anlatmakta zorlandım.... Sevgiler Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Sevgili Taurus, gücenecek bir şey yok.Bilmece yoluyla birşeyler öğrenmek benim de hoşuma gider. Senin müzikle ilgilendiğini okumuştum ama ben azicik solfej bildiğimi sanarken meğer daha alfabesini bile sökememişim. Gerçi akorların harfle yazıldığını şimdi hatırladım ama normal notalardan haberim yoktu. Benim araba sorum o yolda arabayı sürerken bir anda aklıma geldi. Hesaplayamadığım ancak aynı yolda araba süren birinin bunun mantığını anlayabileceğiydi. Dolayısıyla ben de anlatmakta zorlandım.... Sevgiler Anlaştık o zaman.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 oh,sorunun cevabı gelmiş,ben biliyordum böyle zor olduğunu,ama ilginç ve güzelmiş,teşekkürler Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 O kadar merak ettiğini bilseydim gönderirdim cevabını kardeşcaaağzım.. Rica ederim,beğenmene sevindim.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.