Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kadın ve erkek dost olabilirmi konusunda pek çok insan farklı görüşler ortaya koyuyor, aslına bakarsanız kadınların kadınlarla, erkeklerin erkeklerle komplekslerden arınmış, başarıyı hazmedebilen, her anlamda destek olmaları daha zor...

İki çok iyi dostun arasına bazen vefasızlık yüzünden kara kedi girebiliyor... Peki çok iyi iki dosttan birinin başarısını hazmedemeyen hemcinsi neden sorun yaratıyor... Kadınlar erkeklere, erkekler kadınlara dahamı çok güveniyor? İş hayatında aynı statüye sahip iki hemcins rekabete daha çabuk kapılıyor ve kadınların asıl rakip gördükleri erkekler olmuyor yine bir başka kadın oluyor... Erkeklerde de aynısı var... Başarılı bir kadına ya da erkeğe iftira atan, ayağını kaydırmaya çalışan, aslında haketmiyor diyecek kadar kendini kaybeden insanların asıl sorunu nedir?

Kendi başarısızlıklarını neden bir başkasının başarısına etken görüyorlar? Neden çamur sürmek istiyorlar, bunları aşmak çokmu zor...?

Sanat dünyasında, spor dünyasında, siyaset dünyasında, gündelik yaşamda, iş hayatında, ikili ilişkilerde bu sorunla karşı karşıya kalan pek çok insan var... İnsanlar kendi başarılarını kendileri çaba göstererek, üreterek, daha çok çalışarak kazanmak yerine başarı kazanmış olana saldırmakla tatmin olmaya çalışıyor...

Bunu hep merak etmişimdir yanlışmı düşünüyorum, sizcede öyle olmuyor mu?

Gönderi tarihi:
Kadın ve erkek dost olabilirmi konusunda pek çok insan farklı görüşler ortaya koyuyor, aslına bakarsanız kadınların kadınlarla, erkeklerin erkeklerle komplekslerden arınmış, başarıyı hazmedebilen, her anlamda destek olmaları daha zor...

İki çok iyi dostun arasına bazen vefasızlık yüzünden kara kedi girebiliyor... Peki çok iyi iki dosttan birinin başarısını hazmedemeyen hemcinsi neden sorun yaratıyor... Kadınlar erkeklere, erkekler kadınlara dahamı çok güveniyor? İş hayatında aynı statüye sahip iki hemcins rekabete daha çabuk kapılıyor ve kadınların asıl rakip gördükleri erkekler olmuyor yine bir başka kadın oluyor... Erkeklerde de aynısı var... Başarılı bir kadına ya da erkeğe iftira atan, ayağını kaydırmaya çalışan, aslında haketmiyor diyecek kadar kendini kaybeden insanların asıl sorunu nedir?

Kendi başarısızlıklarını neden bir başkasının başarısına etken görüyorlar? Neden çamur sürmek istiyorlar, bunları aşmak çokmu zor...?

Sanat dünyasında, spor dünyasında, siyaset dünyasında, gündelik yaşamda, iş hayatında, ikili ilişkilerde bu sorunla karşı karşıya kalan pek çok insan var... İnsanlar kendi başarılarını kendileri çaba göstererek, üreterek, daha çok çalışarak kazanmak yerine başarı kazanmış olana saldırmakla tatmin olmaya çalışıyor...

Bunu hep merak etmişimdir yanlışmı düşünüyorum, sizcede öyle olmuyor mu?

yanlış düşünüyorsun

şimdi sana sizin orada yaptığınız gibi yapayım

sen hemcinslerin hakkında öyle düşünüyorsun diye bütün bayanları aynı kefeye nasıl koyuyorsun?

nasıl birşeymiş bu yaklaşım sayın sardunyam? hoş oluyormu böyle?

Gönderi tarihi:
yooo bence erkek erkeğe kadın kadına daha iyi dost olur. insanın içi fesat değilse!!!

sizin eski bir meseleniz var..içinizde kalan sanırım...ve evet insanın içi fesat değilse zaten cinsiyetin bir önemi kalmıyor...bencillikten uzak insan olarak bakabilmekte bütün mesele...

ben insanlar olarak ele almak istiyorum..çekemezler birbirlerini çünkü saldır hırpala rencide et küçük düşür vs..vs...insan oğlunun şimdilerde en revaçtaki meziyetleri..şu an bizim yaptığımız gibi..

Gönderi tarihi:

sizin eski bir meseleniz var..içinizde kalan sanırım...ve evet insanın içi fesat değilse zaten cinsiyetin bir önemi kalmıyor...bencillikten uzak insan olarak bakabilmekte bütün mesele...

ben insanlar olarak ele almak istiyorum..çekemezler birbirlerini çünkü saldır hırpala rencide et küçük düşür vs..vs...insan oğlunun şimdilerde en revaçtaki meziyetleri..şu an bizim yaptığımız gibi..

şimdi iş tersine döndü neden? çünkü bu konuyu arkadaşınız açtı haklı çıkma çabası yani.

insanlar doğal olan cinsel dürtülerini terbiye edebiliyorda kötü bildiğini yapmadan edemiyormu?

Gönderi tarihi:
yanlış düşünüyorsun

şimdi sana sizin orada yaptığınız gibi yapayım

sen hemcinslerin hakkında öyle düşünüyorsun diye bütün bayanları aynı kefeye nasıl koyuyorsun?

nasıl birşeymiş bu yaklaşım sayın sardunyam? hoş oluyormu böyle?

yanlış düşünüyorsun? :unsure: yanlışlığına sen nasıl karar verebiliyorsun? :)

şimdi yaklaşım bumu olmalı... birincisi konuyu iş hayatından ele aldım, bütün bayanları, bütün erkekleri aynı kefeye koymadım ama bunu yaşayan pek çok insan var, siz Frozenin de söylediği gibi eskiden kalma bir hırsla fırsat kolluyorsunuz nereden bir imkan bulsamda sataşsam diye... burası bir forum ve burada herkes istediğini düşünür ve yazar... katılırsın katılmasın o senin bileceğin şey... neden durup dururken itham etme gereği duyuyorsun?

bunun hoş olmayan yanı nedir? sadece bir konu bunu yaşamaktayız, kadın ve erkeğin dost olamayacağına siz inanıyorsunuz ben inanmıyorum... bu yüzden neden öfkeleniyorsunuz ki, anlamış değilim... siz kadınlarla dost olmazsınız olur biter... yeterki olanlara iftira atmayın, onları zan altında bırakmayın... Asıl hoş olmayan budur...

iş tersine dönmedi, sizin yaklaşımınız sizi bağlar bahsetmiş olduğumuz konu başarı, neden kadınlar kadınları, erkekler erkekleri başarılı görmek istemez? Yada istisnada olsa insanlar başka insanların başarısını neden çekemez? İsterseniz buradan devam edin, kişisel çekişme yerine yapıcı tartışma ortaya koyalım... Merak etmeyin tartışıyoruz diye dost olmayız... Gerçi biz bayanız sizin için sakıncası varmı onu bilemiyorum... :)

Gönderi tarihi:
yanlış düşünüyorsun? :unsure: yanlışlığına sen nasıl karar verebiliyorsun? :)

şimdi yaklaşım bumu olmalı... birincisi konuyu iş hayatından ele aldım, bütün bayanları, bütün erkekleri aynı kefeye koymadım ama bunu yaşayan pek çok insan var, siz Frozenin de söylediği gibi eskiden kalma bir hırsla fırsat kolluyorsunuz nereden bir imkan bulsamda sataşsam diye... burası bir forum ve burada herkes istediğini düşünür ve yazar... katılırsın katılmasın o senin bileceğin şey... neden durup dururken itham etme gereği duyuyorsun?

bunun hoş olmayan yanı nedir? sadece bir konu bunu yaşamaktayız, kadın ve erkeğin dost olamayacağına siz inanıyorsunuz ben inanmıyorum... bu yüzden neden öfkeleniyorsunuz ki, anlamış değilim... siz kadınlarla dost olmazsınız olur biter... yeterki olanlara iftira atmayın, onları zan altında bırakmayın... Asıl hoş olmayan budur...

iş tersine dönmedi, sizin yaklaşımınız sizi bağlar bahsetmiş olduğumuz konu başarı, neden kadınlar kadınları, erkekler erkekleri başarılı görmek istemez? Yada istisnada olsa insanlar başka insanların başarısını neden çekemez? İsterseniz buradan devam edin, kişisel çekişme yerine yapıcı tartışma ortaya koyalım... Merak etmeyin tartışıyoruz diye dost olmayız... Gerçi biz bayanız sizin için sakıncası varmı onu bilemiyorum... :)

bende size doğru yaklaşımın bu olmadığını söyledim

ben size cinsel dürtüler denen bir gerçekten bahsettiğimde siz böyle birşey düşünüyorsan bu senin sorunun demiştiniz. böyle çirkin bir yaklaşımın haklı çıkma çabasından başka birşey olmadığını kendi sözlerinizle size ıspat ettim. orda olaya öyle polyana gibi bakıp burda karamsar bakıyorsunuz. neden? çünkü laf ağızdan çıktı bikere öyle olacak :) sizi çok iyi anlıyorum bakın genede küçümsemiyorum aynı hataları bende yaparım zaman zaman anlamadan bilmeden karşımdakine suç atarım v.s. v.s. insanlık hali olur böyle şeyler. ama insanlıkta birde bunları anlayıp özür dilemek vardıki onuda birtek ben yaptım!

şimdide niyetim saldırmak değil bunu isteseydim saldırılacak çoookk fırsat vardı bu konu onun aynısı denebilecek kadar yakın olduğundan yazmadan edemedim. siz herşeyin doğrusunu bildiğinizi sanıyorsunuz kendinize hiç hata yapmayı yakıştıramıyorsunuz pardon ama siz nesiniz böyle?

şimdi gelelim bu konuya benim bir dostum iş hayatında başarılı oldumu ben buna seviniyorum. nedenmi çünkü buna sevinmiyorsam zaten o benim dostum hiç olmamıştır. dostluk arkadaşlık bunlar kelimelerde değil kalplerde gizlidir. Her birlikteliğe arkadaş veya dostluk denilirse siz haklısınız.

Gönderi tarihi:

"bunun hoş olmayan yanı nedir?" burayı unutmuşum

cinsel dürtüler gerçeğini söylediğimde bana yapıştırmıştınızya

örneğin çöpleri düşünelim çöpler pistir mikropludur *********tir fakat bu çöplerin var olduğunu savunana o çöplük senin gibilerde var derseniz. bu tartışmanın boyutuna hoşnutsuzluk katar ;)

Gönderi tarihi:

İşin aslı kadın,kadını erkek,erkeği değil aynı kulvarda olan kişilerin rekabeti bu,örneğin ben yaklaşık 300 kişilik bir işyerinde çalışıyorum çoğunluk erkek oldukça güzel bir kadın dayanışması var aramızda,fakat işyeri içerisinde ki aynı birimde çalışanlar arasında cinsiyet fark etmeksizin rekabet söz konusu,öne çıkma idareye çalışkan,zeki görünme çabaları var,hatta öyle durumlar oluyor ki aynı kısmın elemanı bir diğer elemana bildiği bilgiyi söylemek istemiyor,üstelik bunlardan biri bayan biri erkek,bana ihtiyac olsun ben ön planda olayım düşüncesinde ki insanlar bunlar...

Rekabetin,yada çekememin olduğu kısımlar genelde aynı statüde çalışan kişiler arasında oluyor yani cinsiyetle alakalı değil.

Gönderi tarihi:

İki çok iyi dostun arasına bazen vefasızlık yüzünden kara kedi girebiliyor.

evet anlam veremediğim bir durum bu,ve hep acısını yaşadım içimde...

herşeyi paylaştığınız ve zor günlerınde siizin omuzunuzda ağlayan arkadaşınız ve enyakın bildiğiniz bu insan,sevgilisi olunca nedense ortadan kayboluyor.sanırım bu tarz bayanlar dostluğu sadece ıhtıyaç olarak görüyor.bıkaç arkadaşımda bunu yaşadım.aşkında dostluğunda yeri ayrıdır oysa..

hiçbiri diğerine tercıh edilmemeli,dost sadece kötü günde aranmamalı mutluluklar da paylaşılmalı..

ben bunu hazmedımıyorum,en yakın arkadaşım bile sevgilisi olunca artık bıgun bıle bana nasılsın dıye sormamaya başladı..çünkü bana ıhtıyacı kalmamışdı,herşeyi sevgilisi ilede paylaşabılıyordu..işte bu insanlar için siz sadece ıhtıyacı olduğu için varsanız ıhtıyacı bittiğinde sizi aramıyacaktır -_-

gün geldiğinde biliyorum yine ağlayacak tek omuz ben olacağım ama aradığında da ben olmayacağım -_-

arkadaşlarım için hep fedakar olmuşumdur,hep özveriliyimdir.ama artık bunu yapmak istemıyorum çünkü hep acı çekiyorum sonunda.

Gönderi tarihi:

herşeyi paylaştığınız ve zor günlerınde siizin omuzunuzda ağlayan arkadaşınız ve enyakın bildiğiniz bu insan,sevgilisi olunca nedense ortadan kayboluyor.sanırım bu tarz bayanlar dostluğu sadece ıhtıyaç olarak görüyor.bıkaç arkadaşımda bunu yaşadım.aşkında dostluğunda yeri ayrıdır oysa..

hiçbiri diğerine tercıh edilmemeli,dost sadece kötü günde aranmamalı mutluluklar da paylaşılmalı..

ben bunu hazmedımıyorum,en yakın arkadaşım bile sevgilisi olunca artık bıgun bıle bana nasılsın dıye sormamaya başladı..çünkü bana ıhtıyacı kalmamışdı,herşeyi sevgilisi ilede paylaşabılıyordu..işte bu insanlar için siz sadece ıhtıyacı olduğu için varsanız ıhtıyacı bittiğinde sizi aramıyacaktır -_-

gün geldiğinde biliyorum yine ağlayacak tek omuz ben olacağım ama aradığında da ben olmayacağım -_-

arkadaşlarım için hep fedakar olmuşumdur,hep özveriliyimdir.ama artık bunu yapmak istemıyorum çünkü hep acı çekiyorum sonunda.

sevgililerin özeli olur sayın hemşom bazı şeyler paylaşılmaz böyle konularda daha anlayışlı olmayı başarabilirsen o kişiylede aranda mesele kalmaz ;)

ben şahsen kız arkadaşıma çok yasaklamalar getiririm örneğin arkadaşlarıyla fazla takılmamasını isterim geç saatlerde takılmamasını isterim belki onlarında benim gibi yasakçı bir sevgilisi vardır? günahlarını almış olmuyormusun hemşo :)

Gönderi tarihi:
sevgililerin özeli olur sayın hemşom bazı şeyler paylaşılmaz böyle konularda daha anlayışlı olmayı başarabilirsen o kişiylede aranda mesele kalmaz ;)

ben şahsen kız arkadaşıma çok yasaklamalar getiririm örneğin arkadaşlarıyla fazla takılmamasını isterim geç saatlerde takılmamasını isterim belki onlarında benim gibi yasakçı bir sevgilisi vardır? günahlarını almış olmuyormusun hemşo :)

hayır canım arkadaşım ben bunu kasdetmedım,benım kasdettiğim gezmek değil..4 yıllık her sıkıntıya göğüs gerdiğiniz arkadaşınız,sevgilisi olunca kabuğuna çeklip bır hatır sormuyorsa ben buna anlayışlı olamam.üstelıkde aynı ortamda çalışırken -_-

sevgililerin elbette özeli vardır,benım sorunum bu değil...ama bu bayanlar sevgililerıyle araları açılınca da hemen kız arkadaşlarına sığnırlar bu normal mi peki,bu insan kullanmak değilmidir

Gönderi tarihi:

canım arkadaşım bana kalırsa böyle düşünmemelisin.yani arkadaşınla görüşemiyorsanız bunun altında bi sevgili yatar diye bişey bence asla olamaz.ve şu düşüncende bana kalırsa arkadaşım dediğin insana yaptığın çok ağır bi itham..ne demek benim omuzumda ağlıyordu şimdi yok ortada.arkadaşım oda senin dertlerine ortak olmuştur eminim yoksa sana psikolok muamelesimi yaptı bu arkadaşların?

Ben olsam şöyle düşünürdüm acaba bişeyemi alındı,yada biz niye uzaklaştık?bence yargısız yaklaşmak arkadaşlığın esası olmalı..kimse kimsenin yanında derdini çekeyim yada derdimi çektireyim diye bulunmaz canım.o an en yakınında kim varsa arkadaşlığın gereğini yapar.bu bir görev değildir bu bir mutluluktur ve paylaşmanın her türlüsü güzeldir ki o arkadaşlarınla hep dert mi paylaştın ?hiçmi gülmedinizde bu ağır sözleri kullanıyorsun,arkadaşın okusa üzülmez mi?sen benim arkadaşımsın ve bana kullansan bu sözleri emin olki çok üzülürdüm.. :clover: canım arkadaşım fazla üzme kendini giden gider kalan kalır :hug:

Gönderi tarihi:
İşin aslı kadın,kadını erkek,erkeği değil aynı kulvarda olan kişilerin rekabeti bu,örneğin ben yaklaşık 300 kişilik bir işyerinde çalışıyorum çoğunluk erkek oldukça güzel bir kadın dayanışması var aramızda,fakat işyeri içerisinde ki aynı birimde çalışanlar arasında cinsiyet fark etmeksizin rekabet söz konusu,öne çıkma idareye çalışkan,zeki görünme çabaları var,hatta öyle durumlar oluyor ki aynı kısmın elemanı bir diğer elemana bildiği bilgiyi söylemek istemiyor,üstelik bunlardan biri bayan biri erkek,bana ihtiyac olsun ben ön planda olayım düşüncesinde ki insanlar bunlar...

Rekabetin,yada çekememin olduğu kısımlar genelde aynı statüde çalışan kişiler arasında oluyor yani cinsiyetle alakalı değil.

yazılarına katılıyorum toprağım bencede işin doğrusu bu fakat sardunyamında haklı olduğu yerler var düşünülmesi gereken

mesela kadın erkeği anlamaz ve güvenir erkeği farklı birşey sanar ve egolarından arınarak ona güvenir erkekte aynı şekilde bu doğru ortada ego olmaz ama hata olur. çünkü bu durum görünmeyen düşman misali birşey. hani diyoruzya görünen düşmandan değil görünmeyenden korkacaksın. görünen düşmanını tanırsın ve ne yapabileceğini bilirsin. görünmeyen ise daha kötüdür.

Gönderi tarihi:

Evet aynı statüye sahip olduğum bir arkadaşım tarafından ihanete uğradım. Üstelik onu işe ben aldırmıştım, yakın dostumdu. Patrona tavsiye ettim gelsin görüşelim dedi ve sonuçta anlaştılar yaklaşık 8 ay birlikte çalıştık ve son 2 ayda patronuma sürekli beni kötülediğini ve benim işime son vermesi gerektiğini söylediğini öğrendim. Bunu bana patronum anlattı, bak senin getirdiğin adam seni işten çıkartmamı söylüyor dedi. Önce çok şaşırdım ama sonra bunun bir rekabet meselesi olduğunu anladım. Patron sonunda onun dedikodularına dayanamadı ve onu işten çıkarttı. Yani o benim kuyumu kazarken içine kendisi düştü.

Kadınların ve erkeklerin iş dünyasında öncelikli rekabeti kendi hemcinsleriyle yaşadıklarından eminim. İstisnai durumlarda söz konusu. Aynı statüye sahip bir erkek ile bir kadın rekabet edecekleri hemcinsleri yoksa birbirlerini rakip görüyorlar. Kadınlar iş hayatında daha hırslı, erkeklerinde hırslı olanları var. İş hayatı cadı kazanı gibi. Hırs ve kıskançlık sonucu pek çok insanın canı yanmıştır.

Bir hanım arkadaşım terfi alması gerekiyorken bir üstü olan bayan tarafından engellendi. Bu birazda yapı meselesi. Elbette herkes böyle düşünmüyor ama bu tip insanlarda malesef çoğunlukta.

Gönderi tarihi:
Evet aynı statüye sahip olduğum bir arkadaşım tarafından ihanete uğradım. Üstelik onu işe ben aldırmıştım, yakın dostumdu. Patrona tavsiye ettim gelsin görüşelim dedi ve sonuçta anlaştılar yaklaşık 8 ay birlikte çalıştık ve son 2 ayda patronuma sürekli beni kötülediğini ve benim işime son vermesi gerektiğini söylediğini öğrendim. Bunu bana patronum anlattı, bak senin getirdiğin adam seni işten çıkartmamı söylüyor dedi. Önce çok şaşırdım ama sonra bunun bir rekabet meselesi olduğunu anladım. Patron sonunda onun dedikodularına dayanamadı ve onu işten çıkarttı. Yani o benim kuyumu kazarken içine kendisi düştü.

Kadınların ve erkeklerin iş dünyasında öncelikli rekabeti kendi hemcinsleriyle yaşadıklarından eminim. İstisnai durumlarda söz konusu. Aynı statüye sahip bir erkek ile bir kadın rekabet edecekleri hemcinsleri yoksa birbirlerini rakip görüyorlar. Kadınlar iş hayatında daha hırslı, erkeklerinde hırslı olanları var. İş hayatı cadı kazanı gibi. Hırs ve kıskançlık sonucu pek çok insanın canı yanmıştır.

Bir hanım arkadaşım terfi alması gerekiyorken bir üstü olan bayan tarafından engellendi. Bu birazda yapı meselesi. Elbette herkes böyle düşünmüyor ama bu tip insanlarda malesef çoğunlukta.

dostum sen iyi bir senaristsin güzel senaryolar yazıyorsun yada benim çevremdede böyleleri varda bilmiyorum :blink::crying::sweatingbullets:

Gönderi tarihi:

evet bunlar çok yaşanıyor..bize de sonradan bir bayan atandı..geldi ve herkesi birbirine düşürdü.ne yapıp edip müd.yard oldu.bır gruba verilen bir görev vardı,hiçbirşey yapmadığı halde ortalıkda onlar birşey yapmadı ben yaptım vs. demiş.istediği yere geldi sonunda..

onun sayesınde çok kişi tayin istedi..şimdi gerçek yüzünü müdür de anladı ama iş işten geçince. -_- bence iş dünyasında bayanlardan korkulmalı..kendı hakkında sürekli yalan söyluyordu bız bunun farkındaydık tabıkı.çok güzel bilgısayar kullanırım şunu yaparım feln..sürekli kendını övuyor.ama bırgun bilgısayarın hangi düğmeden açıldığını sordu.müdür yard.olduğunda zaten butun dosyaları karıştırmış..neyseki sonunda hak yerini buldu görevden alındı şimdi

bu bayan çok bakımlı ve çok dıkkat çekici giyiniyor.sanırım bırazda bu yönu kullandı :online2long:

Gönderi tarihi:

Sardunyam..çok güzel bir başlık bu.. :):clover: gözümden kaçmış her nasılsa..

hemcins rekabetinin en acımasızca,en zalimce ve en tehlikeli olanı, hiç kuşkusuz kadınlar arasında olanıdır..bu duygu da her insan da olduğu gibi doz dozdur..bazılarında patalojik yani hastalıklı bir hal alabilir..güzelliği,zekası,tarzı veya insan ilişkilerindeki başarısı nedeniyle hiç tanımadığı ve paylaşmadığı hemcinsine gıcık olan hatta nefret eden kadınlar tanırım ben..tahmin edersiniz ki bu duygu,genellikle kompleksli,kendini çoğu anlamda yetersiz gören kişilerde tavan yapar..ve eğer kalbide kötüyse bu zat-ı muhteremin, inanın bana kötülükte sınır tanımaz..ve böyle biri için yapılabilecek ne yazık ki hiçbirşey yoktur..iyi niyetli bütün girişimleriniz sonuçsuz kalır..zira onun yanında nefes almanızı bile kaldıramayacak acınası bir ruh hali içindedir.. eğer iş yerinizde böyle biri varsa ve amiriniz konumundaysa, hiç vakit kaybetmeden ordan sıvışın derim ben.. :lol: -ben öyle yaptım.. :whistling: -

içlerinde bi yerlerde merhamet barındıran insancıl kişilikler, varsa bile böyle duyguları, büyük ölçüde örtbas eder..evet,diğeri ondan pek çok açıdan iyidir ama elden birşey gelmeyeceğini bi şekilde kabul etmiştir.. :P

bazılarında ise bu duygu hemen hemen hiç yoktur..-ister inanın ister inanmayın,ben bu gruptayım işte :whistling::grin: -bu durumun iki açıklaması olabilir;

1-kişi her anlamda kendiyle ve çevresiyle barışıktır..

2-hırs,yani rekabet duygusu taa başından hiç oluşmamıştır..

evet,kabul etmek gerekir ki bu son grupta olanların sayısı bir hayli azdır..içlerindeki bu duyguyu örtbas etmeye çalışan grup en büyük çoğunluğu oluşturur..ama ilk gruptakiler varya ilk gruptakiler, onlardan bir tanesi bile tek başına bir orduya bedeldir.. :wassat:

Gönderi tarihi:
Sardunyam..çok güzel bir başlık bu.. :):clover: gözümden kaçmış her nasılsa..

hemcins rekabetinin en acımasızca,en zalimce ve en tehlikeli olanı, hiç kuşkusuz kadınlar arasında olanıdır..bu duygu da her insan da olduğu gibi doz dozdur..bazılarında patalojik yani hastalıklı bir hal alabilir..güzelliği,zekası,tarzı veya insan ilişkilerindeki başarısı nedeniyle hiç tanımadığı ve paylaşmadığı hemcinsine gıcık olan hatta nefret eden kadınlar tanırım ben..tahmin edersiniz ki bu duygu,genellikle kompleksli,kendini çoğu anlamda yetersiz gören kişilerde tavan yapar..ve eğer kalbide kötüyse bu zat-ı muhteremin, inanın bana kötülükte sınır tanımaz..ve böyle biri için yapılabilecek ne yazık ki hiçbirşey yoktur..iyi niyetli bütün girişimleriniz sonuçsuz kalır..zira onun yanında nefes almanızı bile kaldıramayacak acınası bir ruh hali içindedir.. eğer iş yerinizde böyle biri varsa ve amiriniz konumundaysa, hiç vakit kaybetmeden ordan sıvışın derim ben.. :lol: -ben öyle yaptım.. :whistling: -

havan batsın diloşum :wassat::w00t: dimek sen öyle yaptın :whistling::w00t:

Gönderi tarihi:

Başkasının başarısını hazmedecek çok insan yok. Özellikle hemcinsler mutlak rakip oluyor. Bazı erkeklerde de kadını her alanda görmek istememe var, kadının başarısı karşısında komplekse giren erkekler var. Elinin hamuru ile erkek işine karışma diyordu eskiler, bugün bunu uygulamak isteyen çok erkek var.

Okulda bir sınavdan iyi not aldığımda bazı erkek arkadaşlarım alkışlıyordu ama kız arkadaşlarımın çoğu kıskançlıkla bakıyordu. Mesleki kıskançlık kadınlarda daha çok ama erkeğin ki hiç çekilmiyor. Kadınlar sinsice, erkekler açıkça yapıyor yapacaklarını.

Zaten gerçekte acılara herkes ortak olur, asıl gerçek dost başarına ortak olandır. Başarman için yanında olan, başardığında seni ilk kutlayan. İşin aslı ben insanların çoğunda bu rekabet anlayışının pek çok şeyin önüne geçtiğine inanıyorum. Dostluk kavramına inanmıyorum, sadece arkadaşlığın aşamaları var. Yakın, uzak, mesafeli, çok samimi.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

ne guzel bir konu:) 28 yasindayim hic candan samimi bir bayan dostum olmadi niyemi : kiskanclik BABAMim bir lafi var,kizim arkadasim dedigin kimse senin gibi olmali,senin durumunda,statundeki kiskanclik olmasin,onun eside eve elleri dolu gelemeliki esini kiskanmasin,onun eside ona canim demeliki sana denen her canimda ahhhh cekmesin,yani zor beeee dimii kendimiz gibi birini bulabilmek acikcasi kiskanclik isde,

Gönderi tarihi:

kadınla erkeğin insan olmak dışında hiç bir ortak yönü yok bana göre. kafaları her alanda farklı çalışır.

hayatın erkeğe yüklediği sorumluluklar ile kadına yükledikleri arasında da dağlar kadar fark vardır.erkek hayatta bir çok şeye çok ağır bedelelr ödeyerek sahip olruken kadın hiç bir zaman o kadar ağır bedeller ödemez.en basiti eş seçimi, işe kabul edilme, evlilik durumunda toplumun kitlediği sorumluluklar gibi..

kadın hayatta çok daha rahat yaşadığı için hiç bir zaman erkek için halden anlayan bir dost olamaz.zaten erkekle duygusal yapıları da farklıdır. erkekelr daha "İLGİ GÖRME, SEVİLME, KENDİNİ ÖZEL HİSSETME,POHPOHLANMA sorunlarını halledemeden ortamlarındaki kadını arkadaş olarak benimseyemezler. hele güzelse hiç benimseyemezler.keni kendinizi kandırmayın.sevgilisi catreen zerta jones gibiyse benimser evet. B)

iş arkadaşlığı ve sınıf arkadaşlığı gibi zorunlu haller dışında kadınla ertkeğin tek ortak yönü çocuk yapmaktır. onu bile doğru dürüst beceremezler.taraflardan biri illa ki memnun olmaz..arkadaşlık dostluk bakımından erkeğin halinden erkek anlar bence.

ben erkeklerle daha iyi arkadaş oluyorum diyen kız erkekelrin onlara arkadaş ayağına asılıdğının farkındadır ve ilgi görmek hoşuna gidiyordur. bu konuda kızları hiç samimi bulmam.hanginizin annesini liseden erkek sınıf arkadaşı arıyor yani?

Gönderi tarihi:

benden daha başarılı erkekleri pek sevmesem de helal olsun çalışmış başarmış adam derim.çamur atmam en azından.bazı şeylere sahip olamk için bedel ödemek gerektiğini en az o adam kadar iyi bilirim çünkü.sevmesek de çekemesek de hemcinslerimizin halinden anlarız.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.