Φ Sevket63 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 selam butun dostlara Arkadaslar gecen gunlerde bir kac televizyon programinda ve haberlerde izledigim kadariylen yine bazilari o guzel ezan imizi kaldirmaya calisiyor veya tahrik mi ne bunu bir zamanlar denemisler ve yaklasik olarak 1933/1950 yilari arasinda turkiyede okunmamis ezan sesi Tanri uludur /Tanri uludur/ tangur tungur tangur tungur diye biseyler insalarimiz dinletmisler bu ne istir ya bakin su milete %99 mu%98 mi %1 mi musliman bu ulkenin boyle bisye artik gecit yok turkce meal okuyalim amena ama ezan bu ya senin ababnin is yerinde yemek saatini bildiren boru sesi degil kine allah huzuruna davetir bu tabikine insan sesi ilen olacak hiristiyanlar can ilen yapiyorlar burda hollandad da zart zurt caliniyor kimse bisey demiyor niye desinler kine adamlar hafta da bir gun cuma gunleri ezan sesine bilene izin verdiler arapca. yani bunlar medeniyetsizler mi burda bursuru yerde kuarn kurslari var devlet falanda teftis etmiyor busrsur hollandali insan cig gibi muslumanliga giriyor her sokakta sakli cubeli basi kapali hollandalilara razlaya bilirsiniz ne yalan soylum ben onlarda utaniyorum bizde 100 kat daha iyi muslumanligi yurtuyorlar . insanlarimiz o guzel melektimizde inandikari gibi yasam hakina sahip degiler bunun bir caresi olmali dostlar her kes ustune dusen gorevi souna kadar yapmalidir bu bir vazifedir eyvallah. Alıntı
Φ tersso Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 ruhu şad olsun adnan menderesle birlikte tekrar normal haliyle okundu ezan-ı şerif.. o günleri anlatan büyüklerimiz müezzinlerin ağlaya ağlaya hıçkıra hıçkıra okuduklarını anlatırlar dolu gözlerle... övünmek gibi olmasın memeleketim malatyanın sarhoşlarında bile damar vardır.. işte o zamanlar ezanın türkçe okunduğu zamanlar; sabah ezanı için çıkan müezzin başlamış " tanrı uludur tanrı uludur " diye okumaya.. camiinin dibinde sızmak üzere olan sarhoş adam ayağa doğrulmuş ve müezzine doğru " tanrı uludur tanrı uludur evet tanrı o kadar uludur ki seni de böyle ulutur" demiş.. doğrudur yanlıştır bilemem ama ben inandım.. Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Şevket kardeş;1-)arabın arap yarımadasından 1500 yıldır dışarı çıkamamış ve uygulandığı her toplumda başarısız olmuş dinini bırak ta biraz Türkçe konuşmayı yazmayı öğrenmeye çalış derim ben. 2-)Şu propagandayı da bırakın artık;dünyanın hiçbiryerinde ''kitleler''halinde müslümanlığa geçiş,hücum vs.yok.Hiçbir medeni toplum sahip olduğu medeni,ilmi yaşantıyı bırakıp sarıklara cüppelere bürünmüyor, ,bu yalanı insanlara söylemeyin artık. Ayrıca Şunu da söyleyeyim Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kimsenin dinine ibadetine inancına karışılmıyor,çuvalla kuran kursu,küçücük çocukları korkuyla tehditle medeniyet ilim bilim insan düşmanı haline getiren ruhsal psikolojik sorunlu ve verilen emirlerden asla dışarı çıkmayan kişiliğini kaybetmiş nesiller oluşturma çabasını güden bir yığın medrese benzeri okul,''eğitim ''yuvası,en küçük ilçe başına bile en az 5 cami (okullardan sayıları fazla)bu ülkede özgürce faaliyette. Yani din elden gidiyor diye ortalığı ateşe vermenin paniklemenin buradaki saf arkadaşları galeyana getirmenin bir manası yok. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Şevket kardeş;1-)arabın arap yarımadasından 1500 yıldır dışarı çıkamamışve uygulandığı her toplumda başarısız olmuş dinini bırak ta biraz Türkçe konuşmayı yazmayı öğrenmeye çalış derim ben. 2-)Şu propagandayı da bırakın artık;dünyanın hiçbiryerinde ''kitleler''halinde müslümanlığa geçiş,hücum vs.yok.Hiçbir medeni toplum sahip olduğu medeni,ilmi yaşantıyı bırakıp sarıklara cüppelere bürünmüyor, ,bu yalanı insanlara söylemeyin artık. Şu ilk ifadeniz tarih bilginizi göstermeye yetiyor zaten; İslam inancı ile medeniyet kuran atalarımız dünyaya yön verdi;bugünkü o "medeni;ilmi yaşayan" batı İslam medeniyeti sayesinde hem eski medeniyetlere yönelerek hem de İslam bilginlerinin geliştirdiklerinden yararlanarak bugünlere gelemezdi... İslam kıyafetle sınırlı bir anlayış olsaydı bu kadar medeniyetlere temel olamazdı;yetersiz bilginizle karşı tarafa laf etmeyi alışkanlık edinmeyin... Her şeyin bir adabı vardır;ezanı Türkçe okutup özünden uzaklaştırmaya gerek yok... Ayrıca Şunu da söyleyeyim Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kimsenindinine ibadetine inancına karışılmıyor,çuvalla kuran kursu,küçücük çocukları korkuyla tehditle medeniyet ilim bilim insan düşmanı haline getiren ruhsal psikolojik sorunlu ve verilen emirlerden asla dışarı çıkmayan kişiliğini kaybetmiş nesiller oluşturma çabasını güden bir yığın medrese benzeri okul,''eğitim ''yuvası,en küçük ilçe başına bile en az 5 cami (okullardan sayıları fazla)bu ülkede özgürce faaliyette. Yani din elden gidiyor diye ortalığı ateşe vermenin paniklemenin buradaki saf arkadaşları galeyana getirmenin bir manası yok. Evet;lütfen galeyana gelmeyin... Burada karşı çıkılan "zoraki medeni" ve gereksiz bazı uygulamalar anladığım kadarıyla;din elden kolay kolay gitmez bunu buradaki herkes iyice bilir... Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Şu ilk ifadeniz tarih bilginizi göstermeye yetiyor zaten;İslam inancı ile medeniyet kuran atalarımız dünyaya yön verdi;bugünkü o "medeni;ilmi yaşayan" batı İslam medeniyeti sayesinde hem eski medeniyetlere yönelerek hem de İslam bilginlerinin geliştirdiklerinden yararlanarak bugünlere gelemezdi... İslam kıyafetle sınırlı bir anlayış olsaydı bu kadar medeniyetlere temel olamazdı;yetersiz bilginizle karşı tarafa laf etmeyi alışkanlık edinmeyin... Her şeyin bir adabı vardır;ezanı Türkçe okutup özünden uzaklaştırmaya gerek yok... Sanırım anlayamadım islamla hangi medeniyet kuruldu,yada hangi toplumda medeniyet seviyesi yakalandı??Örnek bir ülke var mı bugünde yada tarihte?? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Sanırım anlayamadım islamla hangi medeniyet kuruldu,yada hangitoplumda medeniyet seviyesi yakalandı??Örnek bir ülke var mı bugünde yada tarihte?? Genel olarak İslam medeniyeti diye geçer;türevleri arasında en önemlileri batıyı adam eden Endülüs; Türklerin özellikleyle bezenen ve geniş hüküm alanında yaptıkları bugün bile silinemeyen Osmanlı denebilir;batının "Haçlı seferi" sonucu yoğun bilgi birikimini yağmalaması ve bugünkü "medeniyetinin" temellerini atması da apayrı bir örnektir... Yani İslam geldikten sonra tüm dünyayı etkilemiştir... Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Bende sana hiç şuana kadar görmediğin bir bakış penceresini açayım; Türkler dedin doğrudur;osmanlıyı kuran saf Türk soyunun yani atalarımızın hayata bakış açıları ve yaşayış tarzları şöyleydi; daima en güçlü olarak hayatta kalmak, Türk olmayan halklara topraklara hükmetmek,lider olmak.Dolayısıyla fiziksel olarak da güçlü,dirayetli,son derece mücadeleci ve herşeyden önemlisi yenilikçi bir ırk.İşte atalarımızın özellikle islamdan önceki taşıdıkları ruh buydu.Ve bu ruh çerçevesinde osmanlının temelleri atıldı ve doğal sonuç olarak büyük bir yükselişe geçti.(ilk 250 yıl yani yaklaşık 3 nesil) Fakat en büyük hata yapılmıştı ister istemez;o dönemde yakın coğrafyadaki en güçlü din devlet dini olarak kabul edilmişti. Bundan sonrasını özetlersek;islam dininin içinde barındırdığı bazı hayata dair görüşler; dünyanın 3 günlük olduğu,dünyada rahat ve huzurlu yaşamak için değil asıl ahirette rahat etmek için dünyada yapılması gereken işlere önem verilmesi, ve asıl din olarak islamın asla alternatif ve yenilikçi hiçbir düşünceye yervermemesi bu ırkın yaşamaya yaşamı sevmeye olan inancını kırmış,yeniliklere açık penceresini kapatmış ve yozlaşma 3 nesil sonra tohumlarını vermiştir.Böylece zamanla hayat mücadelesinde kendine güvenini yitirip kaderini yazmaktansa kaderine razı olan bir topluluk haline gelmiştir. Hastalanmış,çürümüş ve ölmüştür. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Bende sana hiç şuana kadar görmediğin bir bakış penceresini açayım;Türkler dedin doğrudur;osmanlıyı kuran saf Türk soyunun yani atalarımızın hayata bakış açıları ve yaşayış tarzları şöyleydi; daima en güçlü olarak hayatta kalmak, Türk olmayan halklara topraklara hükmetmek,lider olmak.Dolayısıyla fiziksel olarak da güçlü,dirayetli,son derece mücadeleci ve herşeyden önemlisi yenilikçi bir ırk.İşte atalarımızın özellikle islamdan önceki taşıdıkları ruh buydu.Ve bu ruh çerçevesinde osmanlının temelleri atıldı ve doğal sonuç olarak büyük bir yükselişe geçti.(ilk 250 yıl yani yaklaşık 3 nesil) Fakat en büyük hata yapılmıştı ister istemez;o dönemde yakın coğrafyadaki en güçlü din devlet dini olarak kabul edilmişti. Bundan sonrasını özetlersek;islam dininin içinde barındırdığı bazı hayata dair görüşler; dünyanın 3 günlük olduğu,dünyada rahat ve huzurlu yaşamak için değil asıl ahirette rahat etmek için dünyada yapılması gereken işlere önem verilmesi, ve asıl din olarak islamın asla alternatif ve yenilikçi hiçbir düşünceye yervermemesi bu ırkın yaşamaya yaşamı sevmeye olan inancını kırmış,yeniliklere açık penceresini kapatmış ve yozlaşma 3 nesil sonra tohumlarını vermiştir.Böylece zamanla hayat mücadelesinde kendine güvenini yitirip kaderini yazmaktansa kaderine razı olan bir topluluk haline gelmiştir. Hastalanmış,çürümüş ve ölmüştür. Yanlışsınız;neden mi;çünkü güçlü Osmanlı esas kurulurken o samimi İslamı yayma anlayışına sahipti;bu anlayışla güçlendi,dönemine göre adalet saçtı;özellikle Fatih'le birlikte yeryüzünün çekim merkezi haline geldi;yozlaşma her şey de olduğu gibi insanda görüldü;İslam ahirete önem vermeyi öğretti evet;ama bir düşünün bakalım bu hayatta iyi ameller olmadan ve iman etmeden o ahiret nasıl kazanılır!!! Yanlışsınız;bu bakış açısını ve çok afedersiniz ama "çarpıklığını" gördüm;bu forumda da gerçek hayatta da... Alıntı
Φ Sevket63 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Şevket kardeş;1-)arabın arap yarımadasından 1500 yıldır dışarı çıkamamışve uygulandığı her toplumda başarısız olmuş dinini bırak ta biraz Türkçe konuşmayı yazmayı öğrenmeye çalış derim ben. 2-)Şu propagandayı da bırakın artık;dünyanın hiçbiryerinde ''kitleler''halinde müslümanlığa geçiş,hücum vs.yok.Hiçbir medeni toplum sahip olduğu medeni,ilmi yaşantıyı bırakıp sarıklara cüppelere bürünmüyor, ,bu yalanı insanlara söylemeyin artık. Ayrıca Şunu da söyleyeyim Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kimsenin dinine ibadetine inancına karışılmıyor,çuvalla kuran kursu,küçücük çocukları korkuyla tehditle medeniyet ilim bilim insan düşmanı haline getiren ruhsal psikolojik sorunlu ve verilen emirlerden asla dışarı çıkmayan kişiliğini kaybetmiş nesiller oluşturma çabasını güden bir yığın medrese benzeri okul,''eğitim ''yuvası,en küçük ilçe başına bile en az 5 cami (okullardan sayıları fazla)bu ülkede özgürce faaliyette. Yani din elden gidiyor diye ortalığı ateşe vermenin paniklemenin buradaki saf arkadaşları galeyana getirmenin bir manası yok. Turkcemden oturu kusura bakmayin yilardir hollanda da yasiyorum malsesf bu kadar yazabiliyorum dogru diyorsun sarik ve cubbe medeniyet saglamiyor ama zaten amac onlarlan medeni olmak degil insan sevdigini sekilne girmek istedigi icin o sekilde giyiniyor bizde peygamberimizi seviyoruz ona olan hurmet ve saygidan oturu giyim ve kiyafetimizi ona uyduruyoruz sen buralardaki musluman holandali vatandaslri bir gorsen ne dersin ben gozumlen goruyor ve her gun konusuyorum medeniyeti elbisede sarikta turbanda veya dil yani kalibin icinde cagdas medeni uygar insani aramiyorlar burda ki insanlara gore uygarlik beyinden ve akildan kaynaklaniyor sen bir kuran oku hadis oku ve peyfgamberimiz sunnetlerini bir incele bak bakim neler oluyor bos yere bunlar yapilmiyor hepsinini insan icin bir faydasi var amam gor bak insanlarimiza bu sunnetleri tama olarak uygulatmiyor ulkemiz niye dersen medeni kanunu:isvicreden almisiz egitimi: farnsadan geliyor ticari ekonomimiz :Almanya : anayasamiz :italya bak bakalim boyle karman karisik bir ulkede gelde sen bana muslumanca yasaniyor de evet yasaniyor muslumanlik amam sadece evlerde ve camilere hapsedilimis bir sekilde sen o ozgurlugu benim kulahima anlat muslumanlarin sadece sekil var Turkiyde ici bosaltilmis muslumanlar gercek muslumanli gelde avrupda gor gozunlen bizi kadirmaya calismayin arkadasim yani simdi japonlarin tumu musluman olsa onlar gerici yobaz mi diyecegiz gecin boyle mantik disi dusunmeyi Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 Yanlışsınız;neden mi;çünkü güçlü Osmanlı esas kurulurken o samimi İslamı yayma anlayışına sahipti;bu anlayışla güçlendi,dönemine göre adalet saçtı;özellikle Fatih'le birlikte yeryüzünün çekim merkezi haline geldi;yozlaşma her şey de olduğu gibi insanda görüldü;İslam ahirete önem vermeyi öğretti evet;ama bir düşünün bakalım bu hayatta iyi ameller olmadan ve iman etmeden o ahiret nasıl kazanılır!!! Yanlışsınız;bu bakış açısını ve çok afedersiniz ama "çarpıklığını" gördüm;bu forumda da gerçek hayatta da... Osmanlının kuruluş ve yayılış sebeplerinin islamı yaymak büyütmek filan olmadığını, fakat ne olduğunu yukarıdaki uzun yazımda anahatlarıyla belirttim,anlayabilecek birikime sahip olup olmamak sizlerin sorunu.Osmanlı hiçbir zaman hüküm sürdüğü topraklarda varolan dini islamlaştırmak gibi bir faaliyet içine girmemiştir,adil davranmış özgür bırakmıştır inanç konusunda;zaten bu da osmanlının mali olarak belirli bir gücü korumasında yardımcıydı çünkü gayrimüslimlerden alınan yüklü vergiler önemli bir gelir kaynağıydı.yani bazı şeyleri iyi tahlil etmek gerekir, araştırmak gerekir,çarpıtıyosun demogoji yapıyosun diye gücenmemek gerek insanlara. Turkcemden oturu kusura bakmayin yilardir hollanda da yasiyorum malsesf bu kadar yazabiliyorum dogru diyorsun sarik ve cubbe medeniyet saglamiyor ama zaten amac onlarlan medeni olmak degil insan sevdigini sekilne girmek istedigi icin o sekilde giyiniyor bizde peygamberimizi seviyoruz ona olan hurmet ve saygidan oturu giyim ve kiyafetimizi ona uyduruyoruz sen buralardaki musluman holandali vatandaslri bir gorsen ne dersin ben gozumlen goruyor ve her gun konusuyorum medeniyeti elbisede sarikta turbanda veya dil yani kalibin icinde cagdas medeni uygar insani aramiyorlar burda ki insanlara gore uygarlik beyinden ve akildan kaynaklaniyor sen bir kuran oku hadis oku ve peyfgamberimiz sunnetlerini bir incele bak bakim neler oluyor bos yere bunlar yapilmiyor hepsinini insan icin bir faydasi var amam gor bak insanlarimiza bu sunnetleri tama olarak uygulatmiyor ulkemiz niye dersen medeni kanunu:isvicreden almisiz egitimi: farnsadan geliyor ticari ekonomimiz :Almanya : anayasamiz :italya bak bakalim boyle karman karisik bir ulkede gelde sen bana muslumanca yasaniyor de evet yasaniyor muslumanlik amam sadece evlerde ve camilere hapsedilimis bir sekilde sen o ozgurlugu benim kulahima anlat muslumanlarin sadece sekil var Turkiyde ici bosaltilmis muslumanlar gercek muslumanli gelde avrupda gor gozunlen bizi kadirmaya calismayin arkadasim yani simdi japonlarin tumu musluman olsa onlar gerici yobaz mi diyecegiz gecin boyle mantik disi dusunmeyi Peki Şevket sen ve ailen neden hollanda da yaşıyorsunuz;ben cevaplıyayım daha medeni daha insancıl ve daha bol nimetlerle daha güzel bir yaşam için. Hollanda ve benzeri ileri uygarlık seviyesini yakalamış ülkelerin toplumsal ve hukuksal yaşam kuralları,toplum düzeni için uygulanagelen kanun sistemi, sen ve senin gibi daha pek çok müslümanın oralarda yaşamak,çalışmak için can atmasına neden teşkil ediyor.Eğri oturup doğru konuşmak ibadetlerin de en güzeli olsa gerek bu dünyada. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 Osmanlının kuruluş ve yayılış sebeplerinin islamı yaymak büyütmek filan olmadığını,fakat ne olduğunu yukarıdaki uzun yazımda anahatlarıyla belirttim,anlayabilecek birikime sahip olup olmamak sizlerin sorunu.Osmanlı hiçbir zaman hüküm sürdüğü topraklarda varolan dini islamlaştırmak gibi bir faaliyet içine girmemiştir,adil davranmış özgür bırakmıştır inanç konusunda;zaten bu da osmanlının mali olarak belirli bir gücü korumasında yardımcıydı çünkü gayrimüslimlerden alınan yüklü vergiler önemli bir gelir kaynağıydı.yani bazı şeyleri iyi tahlil etmek gerekir, araştırmak gerekir,çarpıtıyosun demogoji yapıyosun diye gücenmemek gerek insanlara. Zaten İslam'ı yaymak adaletsiz olmayı gerektirmez... Biraz zahmet edip Osman Bey'in vasiyetini okuyun ya da onu gerçek bulmuyorsanız devletin temellerine bakın... Osmanlı hükümdarları "özel" bazı insanların desteğini her zaman arkalarına almaya çalışmış ve değerlere sahip çıkmışlardır;bunu reddetmek bazı şeyleri kabullenememekten başka bir şey değildir;Osmanlı'nın kimliği İslam inancı olmadan düşünülemez;bu devlet Şeyh Edebalilerin nasihatleriyle kuruldu;yayıldı;samimiyetini ve azmini kaybettiğinde de geri kaldı... Alıntı
Φ Sevket63 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 a. Peki Şevket sen ve ailen neden hollanda da yaşıyorsunuz;ben cevaplıyayım daha medeni daha insancıl ve daha bol nimetlerle daha güzel bir yaşam için. Hollanda ve benzeri ileri uygarlık seviyesini yakalamış ülkelerin toplumsal ve hukuksal yaşam kuralları,toplum düzeni için uygulanagelen kanun sistemi, sen ve senin gibi daha pek çok müslümanın oralarda yaşamak,çalışmak için can atmasına neden teşkil ediyor.Eğri oturup doğru konuşmak ibadetlerin de en güzeli olsa gerek bu dünyada. Hadi ordan ben nimet ve rizkimi allahtan alirim hollanda bana ne rizik vercekmis bol nimet guzel yasam uygarlik hukuk he cok guldurme beni kardesim senin dunyadan heberin yok daha oturmusun pc nin basina sen egri oturuyororsun ona tamam diyelim ama dogrularini da kendi bildiklerine gore konusuyorsun bak sana anlatayim medeniyet degigin tek disi kalmis canavar yani tek dis ne teknoloji teknoloji yi sen medeniyet olarak algiliyorsan atom bombasini icad ederek yuzbinleri mezara gonderen 1 ci ve 2 ci dunya harbini yapanlar he arkadas kafalari karisitirma simdi bunlar teknoliji yakaldilar demi evet oyle amam biseyleri eksik bunu farketlier ne sence din ve iman insan ve islam kultur ve yasam avrupda ki insanlarin hepsi simdi canli robot aklini basina alan hemen geri dunuyor isalmiyeti kabul ediyor aslinda bunu onlara sorsan buna geri donmek demiyorlar gercek yasam, huzur islamda bizler simdi ilerledik diyorlar yani teknoloji + islam yani osamnli nin oldugu zamanlarda ki gibi o zanlarda da her dalda ilerlemisti osamnli , cok yakin bir zan kalmis degil bu avrupanin hesi musluman olacak ve o kiraliklan yonetlien araplar hiristiyan veya dinsizlesecek cunku dinlerine bagli degiler her seyin koku dindir bak medeniyet+ kokune din kelimesinten turuyor yani sonuca din din din biz burad nimetlere gomulu olsaydik yilin 3,4 ayi oruclu gecirmezdik neyse bos ver sen nasil duymusan oyle inaniyorsun seni iyi kadndirmislr bu tur konularada sen de yemisin yazik bari yol yakin iken don derim yani ileri yonelik doneceksin ama SAN GORE GERI SAYILIR BU INSALLAH BIR GUN GELIR SEN DE ANLARSIN Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 a.Peki Şevket sen ve ailen neden hollanda da yaşıyorsunuz;ben cevaplıyayım daha medeni daha insancıl ve daha bol nimetlerle daha güzel bir yaşam için. Hollanda ve benzeri ileri uygarlık seviyesini yakalamış ülkelerin toplumsal ve hukuksal yaşam kuralları,toplum düzeni için uygulanagelen kanun sistemi, sen ve senin gibi daha pek çok müslümanın oralarda yaşamak,çalışmak için can atmasına neden teşkil ediyor.Eğri oturup doğru konuşmak ibadetlerin de en güzeli olsa gerek bu dünyada. Hadi ordan ben nimet ve rizkimi allahtan alirim hollanda bana ne rizik vercekmis bol nimet guzel yasam uygarlik hukuk he cok guldurme beni kardesim senin dunyadan heberin yok daha oturmusun pc nin basina sen egri oturuyororsun ona tamam diyelim ama dogrularini da kendi bildiklerine gore konusuyorsun bak sana anlatayim medeniyet degigin tek disi kalmis canavar yani tek dis ne teknoloji teknoloji yi sen medeniyet olarak algiliyorsan atom bombasini icad ederek yuzbinleri mezara gonderen 1 ci ve 2 ci dunya harbini yapanlar he arkadas kafalari karisitirma simdi bunlar teknoliji yakaldilar demi evet oyle amam biseyleri eksik bunu farketlier ne sence din ve iman insan ve islam kultur ve yasam avrupda ki insanlarin hepsi simdi canli robot aklini basina alan hemen geri dunuyor isalmiyeti kabul ediyor aslinda bunu onlara sorsan buna geri donmek demiyorlar gercek yasam, huzur islamda bizler simdi ilerledik diyorlar yani teknoloji + islam yani osamnli nin oldugu zamanlarda ki gibi o zanlarda da her dalda ilerlemisti osamnli , cok yakin bir zan kalmis degil bu avrupanin hesi musluman olacak ve o kiraliklan yonetlien araplar hiristiyan veya dinsizlesecek cunku dinlerine bagli degiler her seyin koku dindir bak medeniyet+ kokune din kelimesinten turuyor yani sonuca din din din biz burad nimetlere gomulu olsaydik yilin 3,4 ayi oruclu gecirmezdik neyse bos ver sen nasil duymusan oyle inaniyorsun seni iyi kadndirmislr bu tur konularada sen de yemisin yazik bari yol yakin iken don derim yani ileri yonelik doneceksin ama SAN GORE GERI SAYILIR BU INSALLAH BIR GUN GELIR SEN DE ANLARSIN Şevket belliki senin bulunduğun bölgede faaliyette olan tarikatın beyin takımından yada sorumlularından filan değilsin. Ben sana biraz gerçekleri açıklayayım;İslam içindeki tarikatlar sadece türkiyede ortadoğuda değil avrupada da çeşitli gruplaşmalarda faaliyetlerde bulunur.Tüm ülkelerde olduğu gibi avrupa ülkelerinde de birkısım gençlik ruhsal çöküntü ve bunalımın eşiğindedir,ve yeni farklı arayışlar içinde kıvranır.Sözkonusu tarikatlar için için bu kendini kaybetmiş nesil vazgeçilmez bir mürid cevheridir.Vaadler verilir,etki altına alınır tam bağlılık sağlanır.İşte senin o islama girdik huzur bulduk dediğin ''kitleler'' bu biçare insanlardır.Konu oldukça derindir,öyle senin anlamak görmek istediğin gibi bir şey değildir buzdağı. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Şevket belliki senin bulunduğun bölgede faaliyette olan tarikatınbeyin takımından yada sorumlularından filan değilsin. Ben sana biraz gerçekleri açıklayayım;İslam içindeki tarikatlar sadece türkiyede ortadoğuda değil avrupada da çeşitli gruplaşmalarda faaliyetlerde bulunur.Tüm ülkelerde olduğu gibi avrupa ülkelerinde de birkısım gençlik ruhsal çöküntü ve bunalımın eşiğindedir,ve yeni farklı arayışlar içinde kıvranır.Sözkonusu tarikatlar için için bu kendini kaybetmiş nesil vazgeçilmez bir mürid cevheridir.Vaadler verilir,etki altına alınır tam bağlılık sağlanır.İşte senin o islama girdik huzur bulduk dediğin ''kitleler'' bu biçare insanlardır.Konu oldukça derindir,öyle senin anlamak görmek istediğin gibi bir şey değildir buzdağı. Sizin görmek istediğiniz gibi de değil;vatandaş neler demiş yaşadığını söylüyor;siz sadece bildiğin gibi değil diyorsunuz... Her insan muhtaçtır;insan sosyal bir varlıktır, topluluk içinde insanlar birbirini tamamlayabilir,aynı yolu paylaşabilir;tarikat olayını bu kadar küçümsemeniz doğru olmadığı gibi genellemelerle de bir yere varılmaz;çeşit çeşit tarikat var sonuçta... Alıntı
Φ Sevket63 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Şevket belliki senin bulunduğun bölgede faaliyette olan tarikatınbeyin takımından yada sorumlularından filan değilsin. Ben sana biraz gerçekleri açıklayayım;İslam içindeki tarikatlar sadece türkiyede ortadoğuda değil avrupada da çeşitli gruplaşmalarda faaliyetlerde bulunur.Tüm ülkelerde olduğu gibi avrupa ülkelerinde de birkısım gençlik ruhsal çöküntü ve bunalımın eşiğindedir,ve yeni farklı arayışlar içinde kıvranır.Sözkonusu tarikatlar için için bu kendini kaybetmiş nesil vazgeçilmez bir mürid cevheridir.Vaadler verilir,etki altına alınır tam bağlılık sağlanır.İşte senin o islama girdik huzur bulduk dediğin ''kitleler'' bu biçare insanlardır.Konu oldukça derindir,öyle senin anlamak görmek istediğin gibi bir şey değildir buzdağı. Ben biliyorum hangi yolun yolcusu oldugumu cok isterim bir tarikatin icnde duzgun nizami bir din egitimi alayiim fikih tafasuf ilimlerini ogreneyim bunlar isin cidi olan taraflari biz isin zayif tarafindan yakalmisiz ordan idare ediyoruz namz ,oruc zekat falan... bunlar sadece ibadet en basit olan kismi zaten mukelefiyet ibadet zaten yartilistan dir kafani 7 yasinda ki bir cocuga bile sorsalar bu dunyada yi yaratan icin ne yapmak istersin ibadet diyecektir 70 yasinda kinde sorsan sonuc ibadet birde guruplasmalar herhalde her canli da olan bir guruplasma neden insanda olmayacak bak kucuk bir cakil tasini cama dogru firlatsan belki bir ettki etmeyecem ama 10 tane kucuk cakil tasini bir bez parcasina sarip ta firlatsan o cami un ufak edecektir yani cemaat ,tarikat sart arkadasim bir araya gelmeden kimse istisare yapamaz ve bir sonucta elde edemezsen once bir allah in varligini kabul et bakalim ondan sonra gel bana anlat ne anlatacaksan yoksa sen agzinlan F16 yi tutsan valla hi bos billahi bos Alıntı
Φ Sevket63 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Bende sana hiç şuana kadar görmediğin bir bakış penceresini açayım;Türkler dedin doğrudur;osmanlıyı kuran saf Türk soyunun yani atalarımızın hayata bakış açıları ve yaşayış tarzları şöyleydi; daima en güçlü olarak hayatta kalmak, Türk olmayan halklara topraklara hükmetmek,lider olmak.Dolayısıyla fiziksel olarak da güçlü,dirayetli,son derece mücadeleci ve herşeyden önemlisi yenilikçi bir ırk.İşte atalarımızın özellikle islamdan önceki taşıdıkları ruh buydu.Ve bu ruh çerçevesinde osmanlının temelleri atıldı ve doğal sonuç olarak büyük bir yükselişe geçti.(ilk 250 yıl yani yaklaşık 3 nesil) Fakat en büyük hata yapılmıştı ister istemez;o dönemde yakın coğrafyadaki en güçlü din devlet dini olarak kabul edilmişti. Bundan sonrasını özetlersek;islam dininin içinde barındırdığı bazı hayata dair görüşler; dünyanın 3 günlük olduğu,dünyada rahat ve huzurlu yaşamak için değil asıl ahirette rahat etmek için dünyada yapılması gereken işlere önem verilmesi, ve asıl din olarak islamın asla alternatif ve yenilikçi hiçbir düşünceye yervermemesi bu ırkın yaşamaya yaşamı sevmeye olan inancını kırmış,yeniliklere açık penceresini kapatmış ve yozlaşma 3 nesil sonra tohumlarını vermiştir.Böylece zamanla hayat mücadelesinde kendine güvenini yitirip kaderini yazmaktansa kaderine razı olan bir topluluk haline gelmiştir. Hastalanmış,çürümüş ve ölmüştür. Lucas, Sen bizlere ya saka yapiyorsun ya da baska bir gezegenden gelip burada olup bitenlerden bi habersin. Turkiye'de islam serbestcene yasaniyormus. Sen ciddi misin? Turkiye de Islam camilere ve evlere sinirlandirilmis. Onun disinda Turkiye de islam'a bir yer yok. Cocuklar lise de namaz kildi mi olay oluyor, basi kapali bir bayan okumak istedi mi olay oluyor, basi kapali bir bayan devlete calismak istedi mi olay oluyor vesaire vesaire. Burada tum ornekleri saymaya gerek yok. Turkiye deki eliter kesim bati yi taklit etmekle o kadar oyalaniyorki, kendi insaninin dininden ve kulturunden tamamen soyutlasmis ve kendi vatandasini yobaz ve dusman olarak goruyor. Bizimle saka yapma. Birde su yazdiklarina dikkat cekmek istiyorum: "Türkler dedin doğrudur;osmanlıyı kuran saf Türk soyunun yani atalarımızın hayata bakış açıları ve yaşayış tarzları şöyleydi; daima en güçlü olarak hayatta kalmak, Türk olmayan halklara topraklara hükmetmek,lider olmak". Turkleri oradan kaldir ve Alman yaz ve aynisini 30'lu yillarda Nazi'lerde diyorlardi. Bu senin irkci ve facist yaklasimin tarihte milyonlarca insanin olumune yol acmistir. Sana tavsiyem oncu dusun, sonra yaz. ******** Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Bir süreliğine bu tartışmalara girmeyeyim dedim ama yine duramayacağım, çünkü yine Arapçı bir zihniyet tarafından "Türk Milleti" hakir görülmekte... Bakın ben bir Şoven ya da Irkçı değilim lakin mensubu olduğum ya da ve hatta olmadığım hiç bir topluma ya da ırka da haksız yermelerde bulunulmasına tahammül edemem... Neyse, Eleştiri oklarını fırlatayım... Lucas, Sen bizlere ya saka yapiyorsun ya da baska bir gezegenden gelip burada olup bitenlerden bi habersin. Turkiye'de islam serbestcene yasaniyormus. Sen ciddi misin? Turkiye de Islam camilere ve evlere sinirlandirilmis. Onun disinda Turkiye de islam'a bir yer yok. Cocuklar lise de namaz kildi mi olay oluyor, basi kapali bir bayan okumak istedi mi olay oluyor, basi kapali bir bayan devlete calismak istedi mi olay oluyor vesaire vesaire. Burada tum ornekleri saymaya gerek yok. Hayır efendim, Elbette ki Din sadece evlerde yaşanacak... Elbette ki sadece Camiilerde yaşanacak... Bakınız kaç yüz yıl oldu insanlar artık "Din Toplumun"dan "Anayasal Topluma" evrildiler... Bu gelişimin, etkileşimin kaçınılmaz bir sonucu ve gerekli olanıdır. Artık hiç bir toplum bundan bilmem kaç yüz yıl öncesinin toplumsal bağları ile bir birliktelik oluşturamaz. Eskiden Aşiret/Kavimdarlık Birliği vardı, Sonra toplumlar "Din Birliği"ni yaşadılar, Daha sonra "Yasal/Anayasal Birliktelik"e ve "Milli Birliktelik"e evrildiler... Bundan sonra oturacak olan sistem "Demokratik Sosyal Düzen"dir... İnanç dediğimiz şey elbette ki artık toplum yaşamından elini çekecek ve sadece vicdanlarda yer edinecektir, aksini savunmak değişime karşı koymak, ki koyamazsınız, ve kendinizi geçmişe hapsetmek demektir... Gelelim Okulda Namaz Kılma olayına... Gördüğüm kadarıyla bu Çağ Dışı Harekete karşı verilen tepkiler sizi derinden yaralamış... Okullar bir ibadet hane değildir... Öncelikle eğitim sistemi "Milli"dir. "MİLLİ" Size neyi hatırlatıyor bilmiyorum ama ne bir kimse Türban ile "Milli" bir eğitim kurumuna girebilir ve ne de o Milli Eğitim Kurumunda dini bir ibadeti yerine getirebilir. Herkes her istediği gibi at koşturamaz. Siz dini vecibeleri Eğitim Yerlerinden uygulamak isterseniz eğer, yarın da birileri çıkar "Ben de üniversitemde Genel Ev olsun istiyorum" der. Çünkü nasıl ki "İbadet" size göre bir yaşam tarzı ve olmaz ise olmazdır, Cinsellikte bir çok insana göre normal ve karşılanması gereken bir ihtiyaçtır... Böyle bir talep kaçınılmaz olur... Ya da mesela benim okuduğum Lise'de Hıristiyan çocuklarda vardı. Onlar içinde bir ibadet hane açalım mı okulda? Hadi o bir yana, Aleviler için Cem Odası açalım, o da olur... Dede çağırılır birde... Peki Ateist ve Dinsizlere haksızlık olacak... Onlarda teneffüs yaparlar ya da Laboratuvarda, Kütüphanelerde falan vakit öldürürler artık, ne yapsınlar... Onsan sonra bir zaman geçer, birileri çıkıp Bilim'i savunurken, birileride çıkar küçücük çocukların zihinlerinin "Abilerce" yıkanmasını savunur... Tuhaf... Turkiye deki eliter kesim bati yi taklit etmekle o kadar oyalaniyorki, kendi insaninin dininden ve kulturunden tamamen soyutlasmis ve kendi vatandasini yobaz ve dusman olarak goruyor. Bizimle saka yapma. Öncelikle Türkçe'de "Eliter Kesim" diye bir kelime yoktur. "Elit Tabaka" diye "Türkçeleşmiş" bir tanım vardır sadece... "Kendi İnsanının Dini" derken? Kimse bir başka kimsenin benimsediği inancı benimsemek zorunda değildir, ki anlayışınızın ne olduğu tek bir tanımlama ile ortada zaten... Eğer "Kendi İnsanının Dini" diyebir tanımı savunacaksanız, Türklerin asıl inançları "Gök-Tanrı" dinidir ve Keni Atalarınıza ve Kendi İnsanınıza en ufak bir saygınız var ise hemencecik "Gök-Tanrı" inancını benimsemeniz gerekmektedir, zira Sünni Arap Kültürü'nü benimsemiş gördüm sizi, ki Arap iseniz eğer sorun yok... Aksi halde söylediklerinizle çelişki içersindesiniz... Birde su yazdiklarina dikkat cekmek istiyorum:"Türkler dedin doğrudur;osmanlıyı kuran saf Türk soyunun yani atalarımızın hayata bakış açıları ve yaşayış tarzları şöyleydi; daima en güçlü olarak hayatta kalmak, Türk olmayan halklara topraklara hükmetmek,lider olmak". İşte asıl gelmek istediğim yer burasıydı... Türklerde "Türk Olmayan Halk" diye bir tabir yoktur hiç bir zaman. Hükümdarlıklarına aldıkları her halkı eni konu kendilerinden görmüşlerdir. Hunlar hükümdarlıklarına aldıkları milletler için "Kun Oldular" derler ve kendilerinden ayrı görmezlerdi. Daima Güçlü kalmak zaten doğanın yasasında vardır, güçlü olmazsanız elenirsiniz, yok olursunuz, tükenirsiniz... Varlığınızı sürdüremezsiniz... Turkleri oradan kaldir ve Alman yaz ve aynisini 30'lu yillarda Nazi'lerde diyorlardi. Bu senin irkci ve facist yaklasimin tarihte milyonlarca insanin olumune yol acmistir. Sana tavsiyem oncu dusun, sonra yaz. ******** Size tavsiyemdir önce düşünüp sonra yazmanız, ki haddinizi fazlasıyla aşmışsınız... Yaptığınız benzetmeyi akıl almamaktadır. Akla ziyan veren bir benzetmedir, ki okurken kanım çekildi adeta. Türkler hiç bir zaman ırkçı bir birliktelik kurmamışlardır. Hiç bir zaman soykırım yapmamışlardır. Ama dileyene kılıç kaldırmamışlardır... Şu an yazmak istediğim çok şey var ancak biraz kızgınlıktan ve birazda aslında bilmemekliğinize acıdığımdan yazmıyorum. Lakin şunu söylemek istiyorum; İşte sizin gibi Arap Milliyetçilerini gördükçe sahip olduğum bir çok şeyden soğuyorum, açıkça söyleyeyim... Saygılarımla... Alıntı
Φ Sevket63 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Bir süreliğine bu tartışmalara girmeyeyim dedim ama yine duramayacağım, çünkü yine Arapçı bir zihniyet tarafından "Türk Milleti" hakir görülmekte...Bakın ben bir Şoven ya da Irkçı değilim lakin mensubu olduğum ya da ve hatta olmadığım hiç bir topluma ya da ırka da haksız yermelerde bulunulmasına tahammül edemem... Neyse, Eleştiri oklarını fırlatayım... Hayır efendim, Elbette ki Din sadece evlerde yaşanacak... Elbette ki sadece Camiilerde yaşanacak... Bakınız kaç yüz yıl oldu insanlar artık "Din Toplumun"dan "Anayasal Topluma" evrildiler... Bu gelişimin, etkileşimin kaçınılmaz bir sonucu ve gerekli olanıdır. Artık hiç bir toplum bundan bilmem kaç yüz yıl öncesinin toplumsal bağları ile bir birliktelik oluşturamaz. Eskiden Aşiret/Kavimdarlık Birliği vardı, Sonra toplumlar "Din Birliği"ni yaşadılar, Daha sonra "Yasal/Anayasal Birliktelik"e ve "Milli Birliktelik"e evrildiler... Bundan sonra oturacak olan sistem "Demokratik Sosyal Düzen"dir... İnanç dediğimiz şey elbette ki artık toplum yaşamından elini çekecek ve sadece vicdanlarda yer edinecektir, aksini savunmak değişime karşı koymak, ki koyamazsınız, ve kendinizi geçmişe hapsetmek demektir... Gelelim Okulda Namaz Kılma olayına... Gördüğüm kadarıyla bu Çağ Dışı Harekete karşı verilen tepkiler sizi derinden yaralamış... Okullar bir ibadet hane değildir... Öncelikle eğitim sistemi "Milli"dir. "MİLLİ" Size neyi hatırlatıyor bilmiyorum ama ne bir kimse Türban ile "Milli" bir eğitim kurumuna girebilir ve ne de o Milli Eğitim Kurumunda dini bir ibadeti yerine getirebilir. Herkes her istediği gibi at koşturamaz. Siz dini vecibeleri Eğitim Yerlerinden uygulamak isterseniz eğer, yarın da birileri çıkar "Ben de üniversitemde Genel Ev olsun istiyorum" der. Çünkü nasıl ki "İbadet" size göre bir yaşam tarzı ve olmaz ise olmazdır, Cinsellikte bir çok insana göre normal ve karşılanması gereken bir ihtiyaçtır... Böyle bir talep kaçınılmaz olur... Ya da mesela benim okuduğum Lise'de Hıristiyan çocuklarda vardı. Onlar içinde bir ibadet hane açalım mı okulda? Hadi o bir yana, Aleviler için Cem Odası açalım, o da olur... Dede çağırılır birde... Peki Ateist ve Dinsizlere haksızlık olacak... Onlarda teneffüs yaparlar ya da Laboratuvarda, Kütüphanelerde falan vakit öldürürler artık, ne yapsınlar... Onsan sonra bir zaman geçer, birileri çıkıp Bilim'i savunurken, birileride çıkar küçücük çocukların zihinlerinin "Abilerce" yıkanmasını savunur... Tuhaf... Öncelikle Türkçe'de "Eliter Kesim" diye bir kelime yoktur. "Elit Tabaka" diye "Türkçeleşmiş" bir tanım vardır sadece... "Kendi İnsanının Dini" derken? Kimse bir başka kimsenin benimsediği inancı benimsemek zorunda değildir, ki anlayışınızın ne olduğu tek bir tanımlama ile ortada zaten... Eğer "Kendi İnsanının Dini" diyebir tanımı savunacaksanız, Türklerin asıl inançları "Gök-Tanrı" dinidir ve Keni Atalarınıza ve Kendi İnsanınıza en ufak bir saygınız var ise hemencecik "Gök-Tanrı" inancını benimsemeniz gerekmektedir, zira Sünni Arap Kültürü'nü benimsemiş gördüm sizi, ki Arap iseniz eğer sorun yok... Aksi halde söylediklerinizle çelişki içersindesiniz... İşte asıl gelmek istediğim yer burasıydı... Türklerde "Türk Olmayan Halk" diye bir tabir yoktur hiç bir zaman. Hükümdarlıklarına aldıkları her halkı eni konu kendilerinden görmüşlerdir. Hunlar hükümdarlıklarına aldıkları milletler için "Kun Oldular" derler ve kendilerinden ayrı görmezlerdi. Daima Güçlü kalmak zaten doğanın yasasında vardır, güçlü olmazsanız elenirsiniz, yok olursunuz, tükenirsiniz... Varlığınızı sürdüremezsiniz... Size tavsiyemdir önce düşünüp sonra yazmanız, ki haddinizi fazlasıyla aşmışsınız... Yaptığınız benzetmeyi akıl almamaktadır. Akla ziyan veren bir benzetmedir, ki okurken kanım çekildi adeta. Türkler hiç bir zaman ırkçı bir birliktelik kurmamışlardır. Hiç bir zaman soykırım yapmamışlardır. Ama dileyene kılıç kaldırmamışlardır... Şu an yazmak istediğim çok şey var ancak biraz kızgınlıktan ve birazda aslında bilmemekliğinize acıdığımdan yazmıyorum. Lakin şunu söylemek istiyorum; İşte sizin gibi Arap Milliyetçilerini gördükçe sahip olduğum bir çok şeyden soğuyorum, açıkça söyleyeyim... Saygılarımla... Efendim bu yazdiklariniz cok guzel ,ama arda bir sorun var. Ben muslumanim bunun araplar ile alakasi ne onu anlamdim islamiyet butun insanlara ve cinlere hukmeden bir din dir. Müslüman ' gözü ile bakamayan bir insanın asla ama asla anlayamayacağı bir din...! ! ! Almanya'da pedagog eğitimci olan Margıt Strothmaun, Kumluca'nın Yazır köyüne yerleşti. Burada köy ortamında Almanya'dan getirdiği öğrencileri tedavi eden Strothmaun, ezan sesinden çok etkilenerek İslamiyeti araştırmaya başladı. Türkiye'ye ilk geldiği yıllarda müslüman olmaya karar verdiğini söyleyen Alman kadın BU HANIMDA BIR ARAP MILEYETTCI'SI DEGIL MI ?SANA GORE!!!! İslamiyet'i seçen Moldovyalı Galina Laşcu, Batman İl Müftülüğü'ne gelerek resmen Müslüman oldu. Müftülükte yapılan törenle ihtida belgesi verilen Galina Laşcu Ayşe ismini aldı. BU DA BIR ARAP MILETTCI'SI BAK Amerika'da İslam'ın En Hızlı Yayıldığı Eyaletin, ABD Başkanı George W. Bush'un Memleketi, Kovboylar Diyarı Teksas Olduğu Ortaya Çıktı. BURDA DA BAK ARAP MILLIYETCILERI COGALIYOR YAVAS YAVAS YER DARALIYOR DEGIL Mi!!!! VICDANDA KI DINIMIZ HEHEE COK GULUNC OLUYOR Dinin amacı toplum davranışlarını değiştirmek, yanlış olanları engelleyip, birey ve toplumun dünya - ahiret mutluluğunu sağlayacak düzenlemeler yapmaktır...Sadece vicdanda kalan bir din bunu nasıl gerçekleştirebilir ki...İman amel paralelliği olmayınca hem din bundan etkilenir- dışarıdan farklı algılanır, yaşanmadığı, sadece zihinde kalıp uygulanmadığı için- , hem de birey ve toplum bundan negatif yönde etkilenir, çünkü dinin insanların sosyal hayatlarında karşılaşacağı negatif etmenleri ortadan kaldırmasına fırsat verilmediği için toplumda rüşvet, ahlaksızlık, yolsuzluk buna paralel olarak yoksulluk gözükür ... Din vicdan işidir demek sadece dini vicdana hapsetmektir...Bu cümleden önce ve sonra gelen süslü kelimeler buna engel değildir Bazı kimseler “Din bir vicdan işidir, din vicdanlarda kalmalıdır, dışarıya aksettirilmemelidir... Din ile hayat birbirinden kopmalı, kopartılmalıdır. İnananlar içlerinde inansın, dışarıya göstermesin” diyorlar. Böyle din olur mu? Din hayat demektir. Din yaşanacak şey demektir. Gerçek ve iyi bir Müslüman beşikten mezara kadar din ile içiçe yaşar. Evet din bir vicdan işidir ama sadece vicdanda kalmaz, sadece vicdanla bitmez.”din vicdan işidir, akılla anlaşılmaz” türündeki oryantalist oyunların, Fransız ihtilalinden sonra Avrupa’dan, Müslümanlara ihraç edilen Hıristiyanca bir inanış olduğu muhakkaktır ...! Batıda dine vicdan ve mabette yer veriliyor.Vicdan mabedin dışında dine yer verilmiyor...Bu bozuk isevilik inancına aykırı bir durum değildir ... Ama bu İslam dini için asla söz konusu değildir : " Siz Kur'an'ın bir bölümüne iman edip bir bölümünü inkar mı ediyorsunuz...?Sizden kim böyle yaparsa dünya hayatında rezil olur, ahirette de azabın en şiddetlisine çarptırılır ...! " buyuruyor Kur'an ...tercih bize kalmış ...! EVET SIMDI DE ELIT DUSUNCE VE PARASOLARI NA BIR BAKALIM DA OYLE KONUSALIM. Organizasyon açısından baktığımızda, devlet içine yerleşmiş emekli ya da şu anda çalışan askerlerden, üniversite hocalarından, YÖK’ten, hukukçulardan, anayasacılardan oluşan bir bürokratik elit ve bu elitin toplum içindeki uzantıları var. Bunların hemen görünenleri Cumhuriyet Gazetesi ve CHP. Althusser’in kullandığı Devletin İdeolojik Aygıtları kavramını göruz burada. Bürokratik elitin ideolojisini, siyasetini, karşı ya da yandaş olduğu şeyleri toplumsal ilişkiler içine zerk eden sivil toplum kuruluşları oluştu.Bu sivil bir hal aldigi kesindir ve delileri sabittir. SU GOK-TANRI MESELSEINE BIR DE DEYINELIM BAK!!!! Eski Türk dini, Gök Tanrı inancı esas olmak üzere, tabiat kültleri, atalar ve Göktanrı diyebileceğimiz üç ana kısımdan oluşmaktaydı. Günümüzde Müslüman olan Türkler için bu kültler bir din değil, eski inanç sistemlerimizden kaynaklanarak günümüze kadar gelen ve günümüzde de mevcudiyetini devam ettiren gelenek ve göreneklerdir. Taş ve kayalar Türklerin inanç sisteminde önemli bir yere sahiptir. Bunlar arasında "Yada Taşı" diye adlandırılan bir cins taş, Türklerin hayatında asırlarca olağanüstü nitelikleri ile yaşamıştır Türk kültüründe koruyucu iyelerden birisi olan su kültünün ağırlıklı bir yeri vardır. Dede Korkut Hikayelerinde Türklerin, suların kirlenmesine karşı olduklarını ve "arı sudan abdest aldı" sözleri Türklerin suya gösterdiği önemi anlatır. Eski Türk inançlarında yir gibi su da bir ıduk mukaddes idi. Türkler her suyun bir sahibi olduğuna inanırdı. Ilk insan Hz. Adem ile birlikte, din de dünyaya gelmistir. O günden bugüne dünyada dinsiz bir donem olmamistir. Dinsiz fertler ve topluluklar olmustur ama, dünya hiçbir zaman bütünüyle dinsiz olmamistir. Atamiz Adem ile anamiz Havva'nin, cennetteki misafirlikleri sona erip de esas imtihan sahasi olan dünyaya gonderildiklerinde, Hak Teala bundan sonrasi için olacaklari haber vererek. "(Iyi bilin ki) size benden bir hidayet geldigi zaman, kimler benim hidayetime uyarsa, artik onlara bir korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir. Inkar edip ayetlerimizi yalanlayanlar ise, cehennem halki olacaklardir ve orada ebedi kalacaklardir." (Bakara, 38-39) Iste bizim "din" denince aklimiza gelen sey, ilk insandan beri varolduguna inandigimiz bu gerçektir. Fakat insanlik tarihi boyunca, sadece peygamberlerin ve kitaplarin ortaya koydugu ilahi sistemlere din denmemistir. Insanlar tarafindan uydurulan inanç ve hayat sistemleri ile Allah tarafindan gonderilmis oldugu halde insanlar tarafindan bozulan ilahî sistemlere de din denmistir. Binaenaleyh ortada "din" adi verilmis bir çok sey bulunmaktadir. Hem sadece bugün degil, her asirda adina din denilen birçok sey olmustur. Bunlarin çogu birbirinden de tamamen farkli ve birbirine uymayan seylerdir. Dolayisiyla ortada bir gerçek din, bir de sahte dinler bulunmaktadir. Elbette kimse yogurdum eksi demeyecegi için herkes kendi dininin yegane gerçek din oldugunu, digerlerinin batil oldugunu iddia ediyor. Iddia isbat ister. Tek gerçek oldugunu iddia eden din de, kendini isbat etmelidir. Bu noktada Islâm ile yarisacak din çikmamistir. Islâm, ondort asirdir, aleyhindeki onca çabaya ragmen gücünü gittikçe artirmis; taraftarlarinin en zayif oldugu çagimizda bile, batilin en çok korktugu güç olmustur. Eger o, uydurma, basit bir din olsaydi, basedilmesi zor olmamaliydi. Kaldi ki o, düsmanlarina hep hodri meydan demis ve onlari aklin hakemligine davet etmistir. Kur'an vahyinin inmeye basladigi çagdan itibaren muhaliflerini, delilli bürhanli isbata davet etmis, ama ilk düsmanlari olan cahilî araplar, akilla karsi koyamayacaklarini anlayip, kiliçla karsilik vermislerdi. Bunu yapmaya mecbur idiler. Cünkü o günkü uydurma dinlerinin aklin hakemligine dayanacak gücü yoktu. Bugünkü dinlerin ve taraflarinin bu açidan cahîli araplardan farki yok. Bunlar da bir türlü basademedikleri Islâm'i, potansiyel bir güç olarak, askerî paktlarinin düsmani ilan ettiler. Bu bile Islâm'in gücünü gosteren onemli bir delildir. Islâm bu gücünü, sayilari neredeyse bir buçuk milyara ulasan taraftarlarindan almiyor. Cünkü onlar henüz derin bir uykudalar ve sahib olduklari dinin gücünden, düsmanlari kadar bile haberdar degiller. Ama uyanir ve suurlanirlarsa, neredeyse kurulmus olan "yeni dünya düzeni" adindaki acimasiz somürü tezgâhi karsisindaki tek engel olacaklardir. Islâm'in ozü teslimiyet olunca, onu seçen iyi düsünmeli, iyi arastirmali, diger dinlerle mukayesesini iyi yapmali ki sonra itiraz olmasin. Cünkü o, insanlari zorla degil, kendi iradeleri ile kabulünü istiyor. "Dinde zorlama yoktur. Dogru, sapikliktan seçilip belli olmustur. Kim tagutu inkar edip, Allah'a inanirsa, muhakkak ki kopmayan saglam bir ipe yapismistir." (Bakara, 256) Dolayisiyla o dünyanin mümini camide namaz kilarken kendisini ne kadar Allah'in huzurunda hissediyorsa, ticaret hanesinde alis-veris yaparken, borçlanirken ve borcunu oderken de ayni sekilde dininin koydugu hükümleri ve sinirlari hisseder, hissetmekle kalmaz onlara gore davranir. Hayatinda kopukluk yok, tevhid vardir: Ama siz kimse benim hayatima karismasin, ben istedigim gibi yasamak istiyorum, derseniz, dünyada ve ahirette neticelerine katlanmak sarti ile serbestsiniz. Hem mümin olayim, hem istedigim gibi yasayayim. Islâm herseyime karismasin diyorsaniz, bu bir aldatmaca olur. Cünkü Islâm herseye karisir. Bundan rahatsiz oluyorsaniz, piyasada etliye sütlüye karismayan dinler de var, onlardan birini seçin. Fakat o zaman seçtiginiz ile biraktiginizi yan yana koyun ve insafla bakin. Tercih sizin. sayin Tengeriin boşig benden bu kadar san tekrar basat oldugu gibi diyecegim anlarsan bizden soylemesi anlamsan zaten senin yolun beli Müslüman ' gözü ile bakamayan bir insanın asla ama asla anlayamayacağı bir din...! Alıntı
Φ latifsener Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2007 "ALINTI(LUCAS @ May 29 2007, 05:09 PM) Sanırım anlayamadım islamla hangi medeniyet kuruldu,yada hangi toplumda medeniyet seviyesi yakalandı??Örnek bir ülke var mı bugünde yada tarihte?? Genel olarak İslam medeniyeti diye geçer;türevleri arasında en önemlileri batıyı adam eden Endülüs; Türklerin özellikleyle bezenen ve geniş hüküm alanında yaptıkları bugün bile silinemeyen Osmanlı denebilir;batının "Haçlı seferi" sonucu yoğun bilgi birikimini yağmalaması ve bugünkü "medeniyetinin" temellerini atması da apayrı bir örnektir... Yani İslam geldikten sonra tüm dünyayı etkilemiştir... Size sorulan soru ? Bu tarihte ve geçmişte islamda yüksek medeniyet seviyesine ulaşan ülke varmı denmiş. El cevap Eskiden Endülüs ve Osmanlı. yeni çağdan bu günerden cevap yok. Demekki Şu anda medeni bir islam ülkesi yok . Olsa şu var derdin. gelelim Endülüse: Endülüs sadece ve sadece islam olan Araplardan müteşekkil değildir. 3 de bi yahudi dir. 3 de biride Hırıstiyan İspanyollardır. İslam araplar endülüsün güvenliğini yani askerini karşılamışlar. Sant ve ticaret ve güzel sanatlar ise Yahudilere aittir. Esnaf işleride ispanyollara aittir. Araplar orayı sadece işgal etmiş ve haraç almışlardır. Oradaki medeniyette hiç bir katkıları yoktur. İspanyollar topraklarını geri alınca araları öldürmüş e kaçan kurtulmuştur. Hahudiler ise gemilerle önce o devirde Osmaanlı toprağı olan Selanike sonrada İzmir ve istanbula dağılmışlardır. Gelelim Osmanlıya: Onunda en büyük marifati Fetih adı altında yaptığı kanlı işgallerdir. Bursada ilk kurulduktan sonra Kafir bizanslılarla Anadoludaki Türk beyliklerini yok edip öldürmekle işe başlamıştır. Sonra hepsi seçmeden isrtisnasız yabancı kadınlşarla evlenmişler ve ırkları Türklüklerini bozmuşlardır. NETEKİM iSTANBULUN İŞGALİNDEN SONRA FATİH ADINI KAYZERİ RUM İLAN ETMİŞTİR. Ve dünyaya savaştan ölümden başka bir marifetleri olmamştır. Osmanlı TBMM tarafından lağvedildiğinde Anadoluda sedece 1000 okur yazar kadın vardı. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 "ALINTI(LUCAS @ May 29 2007, 05:09 PM) Sanırım anlayamadım islamla hangi medeniyet kuruldu,yada hangi toplumda medeniyet seviyesi yakalandı??Örnek bir ülke var mı bugünde yada tarihte?? Genel olarak İslam medeniyeti diye geçer;türevleri arasında en önemlileri batıyı adam eden Endülüs; Türklerin özellikleyle bezenen ve geniş hüküm alanında yaptıkları bugün bile silinemeyen Osmanlı denebilir;batının "Haçlı seferi" sonucu yoğun bilgi birikimini yağmalaması ve bugünkü "medeniyetinin" temellerini atması da apayrı bir örnektir... Yani İslam geldikten sonra tüm dünyayı etkilemiştir... Size sorulan soru ? Bu tarihte ve geçmişte islamda yüksek medeniyet seviyesine ulaşan ülke varmı denmiş. El cevap Eskiden Endülüs ve Osmanlı. yeni çağdan bu günerden cevap yok. Demekki Şu anda medeni bir islam ülkesi yok . Olsa şu var derdin. gelelim Endülüse: Endülüs sadece ve sadece islam olan Araplardan müteşekkil değildir. 3 de bi yahudi dir. 3 de biride Hırıstiyan İspanyollardır. İslam araplar endülüsün güvenliğini yani askerini karşılamışlar. Sant ve ticaret ve güzel sanatlar ise Yahudilere aittir. Esnaf işleride ispanyollara aittir. Araplar orayı sadece işgal etmiş ve haraç almışlardır. Oradaki medeniyette hiç bir katkıları yoktur. İspanyollar topraklarını geri alınca araları öldürmüş e kaçan kurtulmuştur. Hahudiler ise gemilerle önce o devirde Osmaanlı toprağı olan Selanike sonrada İzmir ve istanbula dağılmışlardır. Gelelim Osmanlıya: Onunda en büyük marifati Fetih adı altında yaptığı kanlı işgallerdir. Bursada ilk kurulduktan sonra Kafir bizanslılarla Anadoludaki Türk beyliklerini yok edip öldürmekle işe başlamıştır. Sonra hepsi seçmeden isrtisnasız yabancı kadınlşarla evlenmişler ve ırkları Türklüklerini bozmuşlardır. NETEKİM iSTANBULUN İŞGALİNDEN SONRA FATİH ADINI KAYZERİ RUM İLAN ETMİŞTİR. Ve dünyaya savaştan ölümden başka bir marifetleri olmamştır. Osmanlı TBMM tarafından lağvedildiğinde Anadoluda sedece 1000 okur yazar kadın vardı. Yanılıyorsun;İslam bilginleri batıya birikim bıraktı... Sırf siz beğenmiyorsunuz diye onca yetişmiş İslam bilginini yok saymayın rica ederim... Osmanlı hakkında "yorum"larınıza da katılmıyor ve Fatih için büyük düşlerin adamı diyorum;onun amacı Türklüğü bir kenara bırakmaktan çok "dünya"ya "dünya"lı olarak hükmedebilmekti "bence"... Ayrıca İslam medeniyetinin altın çağı zaten Moğol ve Haçlı akınlarından öncesidir;sonradan Osmanlı heyecanı gelse de ileriki yıllarda yozlaşma görülmüştür;bunda günün koşullarıyla birlikte insanların bu koşullara ayak uyduramaması önemli bir etkendir... Gördünüz mü ben de nasıl yaklaşıyorum;bu şekilde ağır sözler kullanmaya gerek yok;ben de bilirdim hain batı nasıl yakıp yıktı, **** moğollar ne işiniz vardı, bugün de batınınki medeniyet mi be diye söylenmeyi... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Efendim bu yazdiklariniz cok guzel ,ama arda bir sorun var. Ben muslumanim bunun araplar ile alakasi ne onu anlamdim islamiyet butun insanlara ve cinlere hukmeden bir din dir.Müslüman ' gözü ile bakamayan bir insanın asla ama asla anlayamayacağı bir din...! ! ! Araplarla alakası yazınızda apaçık bellidir. Kendi Atalarınızı "Hitler" ile eşdeğer tutar kıvama getirmiş sizi daha ne diyeyim? Bakınız, özellikle "Sünni İslam Kültürü" büyük oranda "Arap Kültürü" ile yoğrulmuş bir yaşantıya sahiptir. İster giyim tarzı olsun, ister ibadet şekli olsun, ister bazı kültler açısından olsun, isterseniz kadın-erkek ayrımı açısından olsun ve isterseniz dünyaya bakış açısından olsun... Size bu konuda hiç bir şey yazmıyorum ama şunu söyleyeyim, sizde İslama bir Müslüman gözü ile değil sadece ve sadece Gazzali'nin o gözleri ile bakıyorsunuz. Almanya'da pedagog eğitimci olan Margıt Strothmaun, Kumluca'nın Yazır köyüne yerleşti. Burada köy ortamında Almanya'dan getirdiği öğrencileri tedavi eden Strothmaun, ezan sesinden çok etkilenerek İslamiyeti araştırmaya başladı. Türkiye'ye ilk geldiği yıllarda müslüman olmaya karar verdiğini söyleyen Alman kadınBU HANIMDA BIR ARAP MILEYETTCI'SI DEGIL MI ?SANA GORE!!!! Ya beni o kadının ya da sizin Müslümanlığınız ya da Araplığınız ilgilendirmiyor. Eğer siz bir İnancı savunuyorsanız eyvallah, ilgilendirmez beni. Ama tutupta Arap Geleneklerini, giyim kuşamını, kadın-erkek anlayışını ve hatta dilini, örfünü, adetini anlayışını ve hatta Arap Bilmezliğini (Arapçası CHL kökünden gelir, yasak olduğu için yazmıyorum) bana "Ahanda Din budur!" diye yutturmaya kalkışırsanız ve Laikliğe vurulan her damgayı haklı olarak göstermeye çalışırsanız ve dahi insanları "İnançlı-İnançsız" ayrımına tabi tutarsanız ben elbette ki sizden rahatsız olurum, çünkü en başta beni tehdit eder haldesinizdir. Eğer aksini düşünüyorsa ve düşünüyorsanız o kadında ve sizde Arap Milliyetçisisinizdir... İslamiyet'i seçen Moldovyalı Galina Laşcu, Batman İl Müftülüğü'ne gelerek resmen Müslüman oldu. Müftülükte yapılan törenle ihtida belgesi verilen Galina Laşcu Ayşe ismini aldı. BU DA BIR ARAP MILETTCI'SI BAK Hala aynı terane... Hangi karasularında yüzüyorsunuz bilmiyorum ama beni duymadığınız pek belli... Birisinin Müslüman olup olmamasından bahsetmiyorum arkadaşım ben... Amerika'da İslam'ın En Hızlı Yayıldığı Eyaletin, ABD Başkanı George W. Bush'un Memleketi, Kovboylar Diyarı Teksas Olduğu Ortaya Çıktı. BURDA DA BAK ARAP MILLIYETCILERI COGALIYOR YAVAS YAVAS YER DARALIYOR DEGIL Mi!!!! Yazık... Ancak bu kadar yanlış anlaşılabilirdim ve bunu da zaten ancak siz başarabilirdiniz... VICDANDA KI DINIMIZ HEHEE COK GULUNC OLUYOR Dinin amacı toplum davranışlarını değiştirmek, yanlış olanları engelleyip, birey ve toplumun dünya - ahiret mutluluğunu sağlayacak düzenlemeler yapmaktır...Sadece vicdanda kalan bir din bunu nasıl gerçekleştirebilir ki...İman amel paralelliği olmayınca hem din bundan etkilenir- dışarıdan farklı algılanır, yaşanmadığı, sadece zihinde kalıp uygulanmadığı için- , hem de birey ve toplum bundan negatif yönde etkilenir, çünkü dinin insanların sosyal hayatlarında karşılaşacağı negatif etmenleri ortadan kaldırmasına fırsat verilmediği için toplumda rüşvet, ahlaksızlık, yolsuzluk buna paralel olarak yoksulluk gözükür ... Arkadaşım, dinin amacı eğer toplumsal davranışları değiştirmek idiyse, niçin öteki dünya diye bir kavramı var? Burada yeterince düzelince öteki dünya ya ne hacet var? Ha diyeceksiniz ki "Ceza/Mükafat Olayı" hiç farketmez, her hal-ü karda yine de Öteki dünyanın olması anlamsızlaşır. Dinlerin amacı sadece ve sadece insanları Tanrı'ya Ulaştırmaktır. Hangi dine baş vurursanız vurun aralarında fark yoktur. Sizin yukarıdaki kuruntunuz Gazzali denen bilmem kimin uydurduğu safsatalardır. Din sadece ve sadece kişisel bir değerdir. Aynı şeye inanan insanlarını ortak noktaları olmaktan başka bir etkenliği yoktur. Aynı şeye inanan insanlar arasında bile farklılıklar vardır mutlaka. Ayrıca size şu açıdan da bahsetmek isterim. Bakınız İnsanlık Tarihi'nin devinimlerini "Din"ler belirlememişlerdir hiç bir zaman. Dinler dediğiniz gibi Toplumları Düzenlemeye yönelik birer Otorite olmaya öykünmüş olsalardı bile bunu beceremedikleri ve beceremeyeceklerini tarih kanıtlamıştır. Hiç bir savaşta "Dini Kaygılar" ilk sırayı almamaktadır, en basit lise kitabında bile yazar bu. Hiç bir toplumun şekillenmesinde öncelikli rolü din almamış, Ekonomik İhtiyaçlar, Gelenekler ve Görenekler, o toplumun ortak kabulleri, siyasi otoritenin tercihleri almıştır ilk sırayı, bu her düzey Tarih kitabında yazar... Yani din sizin öyle önemsediğiniz kadar etkili değildir insan hayatında, sadece kullanılmaktan öteye gidememiş bir araçtır ve otoriteler insanları o sayede kullanmışlardır. Şu da var ki; Toplum yaşamını sağlayan şey öncelikle din değildir ve dünya tarihi ne "İslamdan Önce-İslamdan Sonra" diye ayrılır ve ne de miladi takvime başlangıç olmuş olsada "İsa'dan Önce-İsa'dan Sonra" diye ayrılır. İnsanlık tarihi Yazı ile yani toplumsal bir buluş ile başlar. İnsanlar öncelikle "Yaşamsal ve Güvensel Kaygılar" Toplum Yaşamına geçmişler ve bunu sürdürmüşlerdir. Daha sonra bunu temsilcilerin başa geçmesi izlemiştir. Ardından Geleneksel birliktelikler doğmuştur. Mısır gibi uygarlıklarda ise daha sonraları Din bir birleştirici rol oynamıştır ki en bariz örneğini Yahudiler gösterir. Daha sonra aynı kökene sahip İbrani ve Arap Kültürleri bunu devam ettirmişlerdir. Avrupa'da ise Pagan inanışından dolayı "Vatandaşlığa" dayalı bir birliktelik vardı ve Hıristiyanlığın bunu parçalaması ile artık orada da "Din Temelli" birliktelik meydana gelmiştir. Rönesans ve Reform Hareketleri" ile de bu zincir parçalanmış ve "Anayasal Birliktelik"lere geçilmiştir. Kısaca anlatmak istediğim şey şudur ki; Tarih ya da İnsanlık "Diyalektik/Etkileşimsel" bir şekilde zamanda ilerlemektedir. Din buna "Hakim" değil sadece ve sadece bir parçası ve sadece geçmişte kalmış bir aşamasıdır. "Din" dediğimiz şey artık ömrünü tamamlamıştır. Çünkü "Din" tanımı, dediğiniz gibi "Vicdan"a seslenmekle birlikte aynı zamanda "Toplumsal Düzeni"de sağlardı. Ancak bu Tarihsel süreçte bir "Aşama" idi sadece. Bugüne gelmemiz için gerekli olan bir aşama idi. Ancak miladını tamamladı ve yerini Anayasal Düzene bıraktı çoktan. O yüzden "Din" dediğiniz şey artık "Vicdana Hapsolması Gereken" "Bireysel İnanç" düzeyine inmek zorundadır. Kaçınılmaz olanda budur zaten... Burada tanım karmaşası olmasın diye açıklamak istiyorum "İnanç" derken "Bireysel Tercih"lerden bahsediyorum. "Din" ile de "Toplumsal Kuralları"da olan yapılardan bahsediyorum. Yazdıklarım açık ve nettir. Din vicdan işidir demek sadece dini vicdana hapsetmektir...Bu cümleden önce ve sonra gelen süslü kelimeler buna engel değildirBazı kimseler “Din bir vicdan işidir, din vicdanlarda kalmalıdır, dışarıya aksettirilmemelidir... Din ile hayat birbirinden kopmalı, kopartılmalıdır. İnananlar içlerinde inansın, dışarıya göstermesin” diyorlar. Böyle din olur mu? Din hayat demektir. Din yaşanacak şey demektir. Gerçek ve iyi bir Müslüman beşikten mezara kadar din ile içiçe yaşar. Evet din bir vicdan işidir ama sadece vicdanda kalmaz, sadece vicdanla bitmez.”din vicdan işidir, akılla anlaşılmaz” türündeki oryantalist oyunların, Fransız ihtilalinden sonra Avrupa’dan, Müslümanlara ihraç edilen Hıristiyanca bir inanış olduğu muhakkaktır ...! Baknız, siz gerçeği görmemekte direniyor olabilirsiniz ancak her ne kadar Marksist Felsefe'yi benimsememiş olsamda Karl Marks, şu "Diyalektik/Etkileşimsel Tarihsel Materyalizm/Maddecilik/Nesnecilik" konusunda çok haklı ve ben (belkide bu bendeki bir çelişkidir bilemiyorum) bunu benimsiyorum. Dinin artık Vicdanlara Hapsolması zaten kaçınılmaz olandır. Tarihsel Süreç bize bunu göstermektedir. Bunun şusu ya da busu yoktur kesinlikle. Din, dediğiniz gibi Toplumsal Normlar/Kabuller getirmiştir zamanında ancak bunlar o döneme ait, o döneme hapis kabullerdir... Bu güne öykünemezler. Bu o kitabın bir kısmını kabul edip bir kısmını reddetmek demek değildir. Bu neyin ne olduğunu söyleyebilmektir, o kadar... Bilimin farkında olan herkesinde söylemesi gereken budur.. EVET SIMDI DE ELIT DUSUNCE VE PARASOLARI NA BIR BAKALIM DA OYLE KONUSALIM. Delilleri sabit olanı ben söyleyeyim size... Bir takım Aydın kesimi karşısını almaya öykünen, Amerika'nın "Yeşil Kuklalığını" yaparak Arapçılık üzerinden oynadıkları "İslam-Ilımlı İslam Modeli" ile Türkleri yok etme çabasında olan kimselerin bulunduğu organizasyondur... SU GOK-TANRI MESELSEINE BIR DE DEYINELIM BAK!!!! Eski Türk dini, Gök Tanrı inancı esas olmak üzere, tabiat kültleri, atalar ve Göktanrı diyebileceğimiz üç ana kısımdan oluşmaktaydı. Günümüzde Müslüman olan Türkler için bu kültler bir din değil, eski inanç sistemlerimizden kaynaklanarak günümüze kadar gelen ve günümüzde de mevcudiyetini devam ettiren gelenek ve göreneklerdir. "Yada Taşı" veyahut "Cay Taşı"na niye durup dururken değindiniz ki? Gerek yoktu... Neyse... Ne mutludur ki Türkler ve özellikle Oğuzlar-Yörükler bu gelenekleri devam ettirebilmişlerdir. Evet, koyuladığım konuda çok haklısınız... Şu vardır ki eğer "Din" kavramı ile "İnanç" kavramını, "Din"lerin "Toplumsal Kabulleri" olduğu, "İnanç"ların ise sadece "Vicdani Bir Tercih" olduğu ayırdı ile kabul edersek, Türklerin "Gök-Tanrı" anlayışları büyük oranda bir "İnanç"tır diyebiliriz. Türklerde, "Hakanın Başa Gelmesi" ve "Kut" anlayışlarından başka Toplumsal açıdan o kadar çok geniş bir alanda "Gök-Tanrı" inancının etkisini göremeyiz. Ne bir savaşa Gök-Tanrı istiyor diye çıkılmıştır, ne de fethedilen memleketlerin insanları Gök-Tanrı'ya inanmıyor diye öldürülmüştür, ne Gök-Tanrı adına vergi toplanmıştır, ne Gök-Tanrı adına başka insanlar Gök-Tanrı'ya inanmaya zorlanmıştır ve ne de Gök-Tanrı'nın tüm milletlerin Tapınısı olduğu iddia edilmiştir Türkler tarafından. Öyle görünüyor ki Türkler, bundan tam 1000küsur yıl önce, bugün sizin bulunduğunuz noktadan 1000yıl kadar ileri ve medeni bir anlayıştaymışlar. Boşuna söylemiyorum, Gök-Tanrı inancı gerçekten araştırılması ve öğrenilmesi ve hatta Mevlana, Yunus, Ahmed Yesevi, Dede Korkut'un yaptıkları gibi benimsenilmesi (gereken demiyorum) hoş olabilecek olan bir "İNANÇ"tır bence... Iste bizim "din" denince aklimiza gelen sey, ilk insandan beri varolduguna inandigimiz bu gerçektir. Fakat insanlik tarihi boyunca, sadece peygamberlerin ve kitaplarin ortaya koydugu ilahi sistemlere din denmemistir. Insanlar tarafindan uydurulan inanç ve hayat sistemleri ile Allah tarafindan gonderilmis oldugu halde insanlar tarafindan bozulan ilahî sistemlere de din denmistir. Binaenaleyh ortada "din" adi verilmis bir çok sey bulunmaktadir. Hem sadece bugün degil, her asirda adina din denilen birçok sey olmustur. Bunlarin çogu birbirinden de tamamen farkli ve birbirine uymayan seylerdir. Dolayisiyla ortada bir gerçek din, bir de sahte dinler bulunmaktadir. Elbette kimse yogurdum eksi demeyecegi için herkes kendi dininin yegane gerçek din oldugunu, digerlerinin batil oldugunu iddia ediyor. Iddia isbat ister. Tek gerçek oldugunu iddia eden din de, kendini isbat etmelidir. Bu noktada Islâm ile yarisacak din çikmamistir. "Din" tanımınız çok karışık ve anlaşılmaz olmuş... Madem İlk insandan beridir gelen İnanç aynıdır (ki ben tüm inançların aynı kökene dayanıyor olduğunu düşünüyorum, sadece başkalaşmışlardır belki de) diğer inançları niçin yadsıyorsunuz ki? Budizm ya da Taoizm, Sümer ya da Mısır inançları, Gök-Tanrı inancı o kadar geniş ve o kadar medeniler ki, niye sadece İslam İnancı "Tek Gerçek" olsun? Belki de o "Tek Doğru - Gerçek" bunların özlerindeki ortaklıklardır? Niye diğer inançlar "Uydurma" olsun ki? Ya sizin söyledikleriniz Gazzali'nin uydurmalarıysa? O zaman ne yapacaksınız? İslam Dünyası ile ilgili olarak en komik şey şudur bence: Gazzali nedense Türk ya da İslam Alimleri arasında Tek Başınadır. Mevlana, İbn-i Sina, Yunus, Muhiyiddin Arabi, İbn-i Rüşd, Farabi, Fuzuli, Nesimi, Hallac-ı Mansur, Nur'ul Arabi, Ahmed Yesevi gibi ondan kat ve kat daha ileri düşünen Düşünürlerin anlayışlarından nasıl oluyorda daha çok bir kabul edicileri oluyor. Birde bu insanların gözünden bakın bakalım... Ya Gazali o kadar sığdır ki, mesela Yunus Emre ile Mevlana çocuklara bir şeyler öğretilirken ne olursa olsun dayak atılmamasını savunurken, Gazzali dayağın mutlaka atılmasını savunmuştur, farkları bellidir. "Büyük İslam Alimleri" dendiğinde adı akla gelenler arasından bir tek Gazzali "Vahdet-i Vücut"u benimsemez ve nedense diğerlerine rağmen o daha revaçtadır ki bunun nedeni siyasi otoritedir kanımca. Savunduklarınız Gazzalinin uydurduğu şeylerden başka bir şey değildir, zira aynı pencereden konuşuyorsunuz. Diğerlerini benimsemeyi tercih ederim... Islâm, ondort asirdir, aleyhindeki onca çabaya ragmen gücünü gittikçe artirmis; taraftarlarinin en zayif oldugu çagimizda bile, batilin en çok korktugu güç olmustur. Batı "İslam"dan tek bir açıdan korkmuştur. O da Hitler'e benzettiğiniz Türklerin Müslüman olupta bu dinin temsilciliğini üstlenmeleri sebebiyledir. Gerçi birde Endülüs Emevileri gerçeği vardır ama onların Muhiyiddin Arabi ve İbn-i Rüşd ve hatta onlardan etkilenen Spinoza gibi düşünürleri ortaya çıkaran bir toplum olduklarını unutmamak gerekir. Siz benimsediklerinizle, bu insanları asla ve asla benimseyemeyecek durumdasınızdır. Cünkü Islâm herseye karisir. Bundan rahatsiz oluyorsaniz, piyasada etliye sütlüye karismayan dinler de var, onlardan birini seçin. Fakat o zaman seçtiginiz ile biraktiginizi yan yana koyun ve insafla bakin. Tercih sizin. sayin Tengeriin boşig benden bu kadar san tekrar basat oldugu gibi diyecegim anlarsan bizden soylemesi anlamsan zaten senin yolun beli Yolum Cennet ya da Cehennem değildir merak etmeyin. Cenneti istiyor ya da Cehennemden korkuyorda değilim. İslam her şeye karışmaz, İslam sadece ortaya çıktığı dönemde insanlara bir takım sosyal konularda da hitap etmiştir o kadar. O konular bugün geçersizdir... Ve tekrar söylüyorum; bu söylediğimi benimsemek demek, reddetmek demek değildir. Sadece neliğini ve nereye ait olduğunu belirtmektir, bilmektir. Ben hiç bir dini diğerine tercih etmem ve din din değiştiren insanlara da gülerim hatta. Çünkü tüm dinler bir diğerinden pek farklı değillerdir, ki Hallac-ı Mansur bunu belirtir hatta... Severim kendisini... Sizin benimsemeniz gereken şey bir "Din" değildir, "İnsan Sevgisi"dir. Bende tekrar söylüyorum, eğer sizin söylediğiniz şey ise İslam; Yunus, Mevlana, İbn-i Rüşd, Farabi vs. ve bu halde ben Müslüman değilim ve tek başınıza Gazzali ile birlikte Siz Müslümansınız... E öyleyse size mutluluklar dilerim... Not: Burada bir takım kimselerin isimlerini belirtmemdeki amaç "Çok şey biliyorum" edasıyla insanları küçümsemek ya da kendimi övmek değildir. Kaldı ki kimseden fazla bir şey bilmediğimin farkındayım. Bu isimleri söylememin amacı, insanların neliğinin ortaya sereserpe konulması ve eğer verimli bir tartışma yapmak istiyorsak artık yüzeysellikten kurtulup daha derine inmemiz gerektiğine inanmamdandır. Ve biliyorum ki bu konuda konuşmak isteyenlerde var mutlaka. Saygılarımla... Alıntı
Φ Sevket63 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Araplarla alakası yazınızda apaçık bellidir.Kendi Atalarınızı "Hitler" ile eşdeğer tutar kıvama getirmiş sizi daha ne diyeyim? Bakınız, özellikle "Sünni İslam Kültürü" büyük oranda "Arap Kültürü" ile yoğrulmuş bir yaşantıya sahiptir. İster giyim tarzı olsun, ister ibadet şekli olsun, ister bazı kültler açısından olsun, isterseniz kadın-erkek ayrımı açısından olsun ve isterseniz dünyaya bakış açısından olsun... Size bu konuda hiç bir şey yazmıyorum ama şunu söyleyeyim, sizde İslama bir Müslüman gözü ile değil sadece ve sadece Gazzali'nin o gözleri ile bakıyorsunuz. . . . Bende tekrar söylüyorum, eğer sizin söylediğiniz şey ise İslam; Yunus, Mevlana, İbn-i Rüşd, Farabi vs. ve bu halde ben Müslüman değilim ve tek başınıza Gazzali ile birlikte Siz Müslümansınız... E öyleyse size mutluluklar dilerim... Not: Burada bir takım kimselerin isimlerini belirtmemdeki amaç "Çok şey biliyorum" edasıyla insanları küçümsemek ya da kendimi övmek değildir. Kaldı ki kimseden fazla bir şey bilmediğimin farkındayım. Bu isimleri söylememin amacı, insanların neliğinin ortaya sereserpe konulması ve eğer verimli bir tartışma yapmak istiyorsak artık yüzeysellikten kurtulup daha derine inmemiz gerektiğine inanmamdandır. Ve biliyorum ki bu konuda konuşmak isteyenlerde var mutlaka. Saygılarımla... tsk sonumuz beli!!varsa elinde kanit ,delil cikar.Yoksa benim kuran,i kerim im var o bana yetiyor. Müslüman ' gözü ile bakamayan bir insanın asla ama asla anlayamayacağı bir din...! Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 tsksonumuz beli!!varsa elinde kanit ,delil cikar.Yoksa benim kuran,i kerim im var o bana yetiyor. Müslüman ' gözü ile bakamayan bir insanın asla ama asla anlayamayacağı bir din...! Benim kanıtım Tarihin kendisi... Yaşamın kendisi... Devinimin kendisi... Bakın, Kur'an-ı defalarca okudum. Saygı da duyuyorum... Ancak koskoca var oluşta ve tarihteki bunca birikime bakınca sadece Kur'an-a sabitlenip kalmak mantıksız geliyor. Çünkü bugün saygı duyduğumuz o isimlerde böyle yapmamışlar zaten... Saygı duymuşlar hatta Kur'andan yola çıkmışlar, Lakin kısırlaşmamışlar... Bugün Gazzali'nin felsefesi Geri Kalmış İslam Ülkelerinde benimsenirken, Diğer isimlerin Felsefeleri dünyanın her yerinde huzur arayan herkesçe benimsenebilmekte en azından kabul edilebilmektedir... Saygılarımla... Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Sayın Boşig;güçlü bilgi birikiminiz ve yerinde tesbitleriniz için size teşekkürler,ben olayı özet olarak arkadaşların anlayabileceği en sade dille açıklamaya çalıştım diğer mesajlarımda.Ama tüm bu söylediklerimiz sağduyusu hezeyana uğratılmış,tarikatların pençesine düşmüş gençlik için malesef geçersiz,duymayacaklardır,anlamayacaklardır yine de emek verip yazmışsınız. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.