Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Geçinebilmek için kıçımı yırtıyorum': Bu Walmart çalışanı yaşlı Amerikalıları gençleri tembel olarak nitelendirdikleri için azarladı

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

'Geçinebilmek için kıçımı yırtıyorum': Bu Walmart çalışanı yaşlı Amerikalıları gençleri tembel olarak nitelendirdikleri için azarladı - onları enflasyon krizini 'yaratmakla' ve ekonomiyi mahvetmekle suçladı

people-2557483.jpg

Bu konuda bir Türk olarak siz ne düşünüyorsunuz? 

Son yıllarda genç nesillerin geleneksel 9-5 işlerinde çalışmak konusunda isteksiz oldukları inancı arttı. Bazıları Z kuşağının daha fazla esneklik ve kişisel değerleri ve yaşam tarzlarıyla uyumlu bir iş-yaşam dengesi aradığını düşünüyor. Bazıları için bu doğru olsa da herkes için durum böyle değil.

TikTok kullanıcısı @chailynt tarafından hazırlanan viral bir video, daha derin bir konuyu ele alarak sohbeti yeniden canlandırdı: genç bireylerin tam zamanlı işlerde çalışırken bile karşılaştıkları ekonomik zorluklar.

Z kuşağının hayal kırıklıkları

Walmart çalışanı Chailyn, samimi videosunda şunları söyledi: "Haberlerin Z kuşağını takip etmesine ve hayatlarının geri kalanında 9-5 çalışmak istemedikleri için onları tembel olarak nitelendirmesine dayanamıyorum... haftada, haftada 40 saat. [Hala] kendi başıma yaşamaya yetecek kadar para kazanmıyorum.

Daha sonra kendi nesli ile önceki nesiller arasında var olan keskin mali eşitsizliklerin altını çizdi.

“Yirmi yıl önce kariyerinize başladığınızda kendi başınıza yaşayabilirdiniz. Yirmi yıl önce ilk başladığınızda, benim şimdi yapmakta zorlandığım her şeyi siz yapabiliyordunuz” dedi.

Video, bu yazının yazıldığı sırada 6,6 milyondan fazla görüntüleme, 1,4 milyon beğeni ve neredeyse 39.000 yorumla ilgi topladı.

Chailyn'in hayal kırıklığı, kendi kuşağına sıklıkla yöneltilen eleştirilerle yüzleşirken Z kuşağının duygularını dile getirirken açıkça görülüyordu.

"Burada oturup dilediğiniz kadar Z kuşağına tembel diyebilirsiniz, ancak ben zar zor geçinebilmek için elimden geleni yapıyorum ve saygılarımla, bunu hayatımın geri kalanında yapmak istemiyorum." dedi. "Faturalarımı zar zor ödeyebilmek için tüm hayatımı çalışarak harcamak istemiyorum."

Chailyn mesajını sivri bir argümanla sonlandırdı ve ekonominin mevcut durumunun ve bunun Z kuşağına yüklediği yükün sorumluluğunu önceki nesillere yükledi.

“Bana nasıl mahvolduğunu anlat. Burada oturup istediğiniz kadar Z kuşağına tembel diyebiliriz. Ama siz ekonominin olduğu şeye dönüşmesine izin verdiniz.”

Şöyle ekledi: "Her şeyin cehenneme gitmesine izin verdiniz ve bu artık Z kuşağının 'hatası' çünkü biz sizin hatalarınızı düzeltmek için çalışmak istemiyoruz."

Devamını oku: Bebek patlaması kuşağı patladı': Robert Kiyosaki, yaşlı Amerikalıların 'tarihin en büyük balonu'nda ezileceği konusunda uyarıyor - şimdi anında sigorta için darbeye dayanıklı 3 varlık

Nesil savaşı

Chailyn'in eski nesillerin ekonominin "cehenneme" gitmesine izin verdiği yönündeki iddiası biraz sert görünebilir. Ancak son yirmi yılda ekonomide yaşanan önemli değişimlere dikkat çekerek haklı bir kaygıyı dile getirdi; Sayıların genç nesillerin aleyhine olumsuz bir şekilde yığılmasına neden olan değişiklikler.

Bunun en iyi örneği konut piyasasındaki dönüşümdür. Gayrimenkul fiyatlarındaki artış, önceki nesillerin karşılaştığından çok farklı bir manzara yarattı.

ABD Nüfus Sayım Bürosu'ndan alınan veriler bu eğilimin altını çiziyor: Amerika'da satılan evlerin ortalama satış fiyatı 2003'ün üçüncü çeyreğinde 191.900 dolardan 2023'ün üçüncü çeyreğinde 431.000 dolara çıktı; bu, 20 yılda %125'lik şaşırtıcı bir artışa işaret ediyor.

Bu dönemde ücretlerde artış görüldü. Nüfus Sayımı Bürosu verilerine göre 2002 ile 2022 arasında ABD'deki ortalama kişisel gelir 22.120 dolardan 40.480 dolara yükseldi; bu %83'lük bir artış anlamına geliyor. Ancak konut fiyatlarındaki artışla birlikte değerlendirildiğinde bu ücret artışı yetersiz görünüyor.

Sonuç olarak, kariyerlerine genellikle mütevazı maaşlarla başlayan günümüzün genç yetişkinleri, artık kendilerini uygun fiyatlı konut bulma zorluklarıyla boğuşurken buluyor; bu, karşılaştıkları daha geniş ekonomik engellerin simgesi olan bir mücadele. Gıda, sağlık ve eğitim gibi diğer temel ihtiyaçların artan maliyetleri de göz önüne alındığında bu mücadele daha da yoğunlaşıyor.

Kaynak: Moneywise

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.