Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Biz bugünden söz ediyoruz sıkışınca geçmişi konuşmaya çalışıyorlar... Bugün Akp Filistin için ne yapmıştır? Filistin halkının dramını kullanıp para toplamaktan başka? Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 *************** hemen gelip sorunu akp ye bagladınız. akp olmadan öncede orada sorun vardı. siz İsrailin hangi temel sebeplerden kuruldugunu biliyormusunuz. hem görünür hemde görünmez sebeplere dair herhangi bir fikriniz varmı bizlerle paylaşacak. Fİlistindeki direnen gruplar hakkında sosyal, siyasal, askeri ne biliyorsunuz. Filistini ne kadar tanıyorsunuz. Hamas için ne dersiniz. FKÖ için ne dersiniz. kaç tane grup vardır bilirmisiniz.bu gruplar içinde hangileri direnişci hangileri siyasi hangileri de kültürel oluşumlardır, bir fikriniz varmı? tarihleri nedir. ortadogunun bir numaralı, dünyanın belli başlı sorunlarından olan filistin/arap- israil sorununu en kısaca nasıl tanımlarsınız. şu an ne alemdelerdir. kim ne istiyor, filistinliler ne ister, israilliler ne ister. her ikisinin kendi aralarındaki görüş farklılıkları nereye dayanır, nedendir?. en önemlisi abd nin bu soruna bakışını bize anlatırsınız heralde. sayın aslan34 lütfen bu soruların cevabını bize siz verin... gerçekten merak ediyorum..bakalım neler anlatacaksınız katkı adına...her açıdan bakmakta fayda var diye düşünüyorum.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 sayın aslan34 lütfen bu soruların cevabını bize siz verin... gerçekten merak ediyorum..bakalım neler anlatacaksınız katkı adına...her açıdan bakmakta fayda var diye düşünüyorum.. evet. sayın frozen; ve gerçekten ilk yazdıgım iletide konuya girmek istedim ama entellektüel kapasiteleri sloganlardan öte gitmeyenler saglıklı bir fikir alış-verişi mümkün kılmıyor. buradaki arkadaşların zihinsel evresi akp yi aşamıyor. neredeyse dünyanın bütün sorunlarını akp ile açıklamaya kalkıyorlar. eminim ki ortadoguda ki bu yıllara dayalı sorunuda 'Atatürkçülükle' çözmeyi falan düşünüyorlardır. belli bir düşünceye karın agrısı olanların, araya alakasız ve gerçekten absürt ve dahi yer yer gülmeyi gerektiren nevi şahsına munhasır iletiler sokuşturması, konuyla ne kadar alakalı olduklarını ele veriyor aslında. ben kimseyi ikna etmek gibi bir dertle yazmıyorum. ben sorularımı sordum sizin bu sorular etrafında bir fikriniz varsa buyrun. ben soruları bazı arkadaşların ne kadar da alakasız konuştuklarını ortaya çıkarmak için sordum. alakasız degillerse o zaman daha alakalı bilgiler yazmalarını isterim. ilk iletimden yola çıkabiliriz. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 evet. sayın frozen; ve gerçekten ilk yazdıgım iletide konuya girmek istedim ama entellektüel kapasiteleri sloganlardan öte gitmeyenler saglıklı bir fikir alış-verişi mümkün kılmıyor. buradaki arkadaşların zihinsel evresi akp yi aşamıyor. neredeyse dünyanın bütün sorunlarını akp ile açıklamaya kalkıyorlar. eminim ki ortadoguda ki bu yıllara dayalı sorunuda 'Atatürkçülükle' çözmeyi falan düşünüyorlardır. belli bir düşünceye karın agrısı olanların, araya alakasız ve gerçekten absürt ve dahi yer yer gülmeyi gerektiren nevi şahsına munhasır iletiler sokuşturması, konuyla ne kadar alakalı olduklarını ele veriyor aslında. ben kimseyi ikna etmek gibi bir dertle yazmıyorum. ben sorularımı sordum sizin bu sorular etrafında bir fikriniz varsa buyrun. ben soruları bazı arkadaşların ne kadar da alakasız konuştuklarını ortaya çıkarmak için sordum. alakasız degillerse o zaman daha alakalı bilgiler yazmalarını isterim. ilk iletimden yola çıkabiliriz. sadece bu yazınızla bile sizinmi yoksa bizimmi sağlıklı bir bilgi alışverişine müsait olmadığımızı anlamak kolay... sadece bu yazıyı okuyarak, bizler hakkında ne düşündüğünüzü anlamak kolay... ne çok biriktirmişsiniz içinizde bu Atatürkçülere karşı karın ağrısını... sancı yapmıyordur umarım... ortaya fikir koyacak olan fikrini koyar, sorular soran kendisi öncelikle sorulanlara yanıt veren olmalı... farkında olduğumuzun farkında değilmisiniz, belgelerle konuşan biziz belgesiz bilgisiz konuşan sizsiniz... buyrun efendim, engin ortadoğu, filistin, israil, amerika bilgilerinizden yararlandırın bizi, cahilliğimize verin... beklemekteyiz, ne, nasıl, niçin ve nerede olmuştur? buyrun... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Kendi sorularina kendileri cevap< veremeyenler,kelime oyunlari ve demagoji ile isin icinden siyrilmaya calisirken bir yandanda ****** ******* ****** **** ihmal etmiyorlar.Atatürkcülük gercek anlamda uygulanmis olsa idi Ortadoguda bukadar sorun yasanmazdi,ama Atatürk'e allerjisi olanlar onun degerini idrak etmektende uzaktirlar.Ülkenin durumuna partizanca bir yaklasimla cözüm üretirler ama kimlerin masasi olduklarini aciklama cesaretine sahip degiller. Gercekler onlar icin sadece slogandir,bu tarz yaklasimla sözüm ona karsisindakileri mat etmeye calisirlar. AKP bu ülke icin en büyük talih sizliktir,emperyalistler bugüne kadar AKP gibi bir ****** ******* Türkiyede devreye sokamamistilar.Bu yikici ve bölücü örgüt Türkiyenin icte ve dista ne kadar hasmi var ise onlarla diyalog icinde bulunarak kirli emellerine ulasmaya calismaktadir.Bu emelin gerceklesebilmesi icin herseyi göze almistir.Hatta kardes kani döktürmeyi bile. saygilarla Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 sadece bu yazınızla bile sizinmi yoksa bizimmi sağlıklı bir bilgi alışverişine müsait olmadığımızı anlamak kolay... sadece bu yazıyı okuyarak, bizler hakkında ne düşündüğünüzü anlamak kolay... ne çok biriktirmişsiniz içinizde bu Atatürkçülere karşı karın ağrısını... sancı yapmıyordur umarım...ortaya fikir koyacak olan fikrini koyar, sorular soran kendisi öncelikle sorulanlara yanıt veren olmalı... farkında olduğumuzun farkında değilmisiniz, belgelerle konuşan biziz belgesiz bilgisiz konuşan sizsiniz... buyrun efendim, engin ortadoğu, filistin, israil, amerika bilgilerinizden yararlandırın bizi, cahilliğimize verin... beklemekteyiz, ne, nasıl, niçin ve nerede olmuştur? buyrun... size 'saglıklı' alışverişler. bu arada, anlamadım ne belgesi. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 Uluslaşmak... Başkentte bomba patladı.. Şehrin göbeğinde.. Ölüler.. Yaralılar.. İlk gözlemlere bakılırsa olay PKK'nin marifeti gibi... Dehşete düşmek, tepki duymak, öfkeye kapılmak, Ankara'nın ortalık yerinde nice masum insana yönelen teröristlere düşmanlık duygularıyla donanmak, savunma içgüdüleriyle ne yapılması gereğini düşünmek... Bütün bunlar doğaldır... * Ancak Türkiye'nin bugün içine düştüğü duruma gerçekçi açıdan bakmadan geçemeyiz... Filistin'de insanlar ölüyor.. Ama Filistin Müslümanları iki şak!.. Bir yanda herkesin bildiği FKÖ (Filistin Kurtuluş Örgütü) var.. Bir yanda Hamas.. Dincilik, Filistin'i ikiye bölmüş... Irak'ta insanlar ölüyor... Irak da iki şak.. Bir yanda Sünniler.. Öte yanda Şiiler.. Ya Türkiye'de durum ne?.. Türkiye'de de insanlar ölüyor... Şehit üstüne şehit veriyoruz.. Peki, Türkiye de iki şak mı?.. * Türkiye, Filistin ya da Irak gibi, birbirinin hallerinden anlamayan bilinçsiz insanların birbirlerine düşmesi sürecine mi sürüklenecek?.. Atatürk 'ün laik ve bağımsız Cumhuriyetini bu tuzağa düşürmek isteyen dış güçler, emperyalist emellerine alet edebilecekleri kurumları ve örgütleri yurtiçinde göz göre göre destekleyip kullanabiliyorlar... Ülkemizde cepheleşmeden söz açılabiliyor.. Laik cephe.. Dinci cephe... * ABD hem PKK'nin arkasında.. Hem AKP'nin arkasında.. Ve insanlarımız şehitleşiyor!.. * Bir süreden beri dışardan ve içerden körüklenen örgütlü siyasette ümmetleşmeye doğru apaçık zorlanan ulusumuz yeniden uluslaşmak zorundadır... Ankara'da Ulus'ta patlayan bombadan sonra da ulusumuzun aklı başına gelmeyecek mi?.. Alıntı
Misafir diktas Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 ABD, Irak’ta; İsrail, Filisten’de Müslüman kanı döküyor İşgalci ABD güçlerinin, başkent Bağdat'ta sabaha karşı benzin almak için kuyruğa giren araç ve sürücülerine yönelik düzenlediği hava saldırısında 7 Iraklı sivilin öldüğü, en az 11 kişinin de yaralandığı bildirildi. Olayda çok sayıda arac ise yanarak, kullanılamaz hale geldi. BAĞDAT Irak'taki işgalci ABD güçlerinin, başkent Bağdat'ta sabaha karşı benzin almak için kuyruğa giren araç ve sürücülerine yönelik düzenlediği hava saldırısında 7 Iraklı sivilin öldüğü, en az 11 kişinin de yaralandığı bildirildi. Olayda çok sayıda arac ise yanarak, kullanılamaz hale geldi. Bağdat polisinin verdiği bilgilere göre, Amerikan ordusuna ait askeri helikopterler, Bağdat'ın doğu kesiminde kalan ve Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Sadr ile Habibiye mahallelerine hava saldırısı düzenledi. Sabaha karşı yerel saatle 05.30 sıralarında gerçekleştirilen saldırıda, benzin almak için erken saatlerde kuyruğa giren araç konvoyunda bulunan 7 Iraklının öldüğü, çoğu ağır 11 kişinin ise yaralandığı ifade edildi. Açılan ateş sonucu onlarca araç kullanılamaz hale gelirken, Felah Ali Cabir isimli bir görgü tanığı, saldırının sivillere yönelik olduğunu ileri sürdü. Aynı görgü tanığı, saldırının benzin almak için sıra kapmaya gelen araç sürücülerini hedef aldığını anlatırken, olayda çok daha fazla ölü ve yaralının olabileceğine dikkat çekti. İsrail uçaklarının, Gazze Şeridi’ne düzenlediği 7 füze saldırısında 5 kişi öldü. Gazze kentiyle Han Yunus’taki füze saldırılarında, yaralı sayısının da 30’un üzerinde olduğu bildirildi. GAZZE İsrail uçaklarının, Gazze Şeridi’ne düzenlediği 7 füze saldırısında 5 kişi öldü. Gazze kentiyle Han Yunus’taki füze saldırılarında, güvenlik güçlerinin merkezlerinde yaralı sayısının da 30’un üzerinde olduğu bildirildi. İsrail uçakları, Gazze kentinin doğusundaki Zeytun mahallesinde Ali Bin Ebu Talib Camisi yakınlarında Hamas’a bağlı özel kuvvetlerin bir karargahına saldırı düzenledi. Füze saldırısı, Hamas’a bağlı güvenlik kuvvetlerinden 5’inin ölmesine, 4’ü ağır onlarca militanın da yaralanmasına neden oldu. İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları, ikinci kez Filistin Başbakanı İsmail Haniye’nin evine hava saldırısı gerçekleştirdi. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre Filistin Başbakanı İsmail Haniye’nin Gazze’de bulunan evine ikinci kez hava saldırısı düzenlendi. Bu arada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampındaki bir demir atölyesi, gece yarısı sonrası ısrail füzesiyle vuruldu. Yerel kaynaklar, füze saldırısının helikopterden yapıldığını ve saldırıda 5 kişinin yaralandığını bildirdiler. Füze saldırının ardından bölgenin kuzeyinde Cebaliye ve Beyt Lahiya’da elektrikler kısa bir süre kesildi. Öte yandan, Gazze Şeridi’nde Filistin Başbakanı ısmail Haniye’nin istifa edeceği söylentileri yayıldı, ancak söylentiler başbakana yakın kaynaklarca yalanlandı. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 ABD, Irak’ta; İsrail, Filisten’de Müslüman kanı döküyor İşgalci ABD güçlerinin, başkent Bağdat'ta sabaha karşı benzin almak için kuyruğa giren araç ve sürücülerine yönelik düzenlediği hava saldırısında 7 Iraklı sivilin öldüğü, en az 11 kişinin de yaralandığı bildirildi. Olayda çok sayıda arac ise yanarak, kullanılamaz hale geldi. BAĞDAT Arkadasim su anda sinirda sicak saatler yasaniyor ülke benim ülke kardes kardesi gözü görmeyen ülkeleri su anda bizim egitecek lüxsümüz yok vatanimiz zor durumda ....sen kalkiyorsun daha orta cagdan kalma MEZHEP SAVASLARINA DÖNMÜSSÜN.. onlari izaha getirmeye calisiyorsun onlar daha yüz asir daha izaha gelmez...!!! DÖN SINIRA BAK ........ Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Arkadasim su anda sinirda sicak saatler yasaniyor ülke benim ülke kardes kardesi gözü görmeyen ülkeleri su anda bizim egitecek lüxsümüz yok vatanimiz zor durumda ....sen kalkiyorsun daha orta cagdan kalma MEZHEP SAVASLARINA DÖNMÜSSÜN.. onlari izaha getirmeye calisiyorsun onlar daha yüz asir daha izaha gelmez...!!! DÖN SINIRA BAK ........ Saygilar yamyam frankfurt sevgili dostum amaç ifilistin değildir,ırak değildir ...herkes hak ettiğini bulur ve ırak'da filstinde ettiğini buluyorlar... ama söz konusu o değildir söz konusu müslümanlara yapılanlardır...müslümanları sistemli olarak yok etmektir... bugün filstinde,ırakta doğu türkistanda mislümalnar sistematik biçimde yok ediliyor kimseden ses çıkmıyor.. yarın sıra bize gelecek hiç şüpheniz olmasın.. o nedenle hepimiz müslümanız hepimiz türküz diyorum... Alıntı
Misafir diktas Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Arkadasim su anda sinirda sicak saatler yasaniyor ülke benim ülke kardes kardesi gözü görmeyen ülkeleri su anda bizim egitecek lüxsümüz yok vatanimiz zor durumda ....sen kalkiyorsun daha orta cagdan kalma MEZHEP SAVASLARINA DÖNMÜSSÜN.. onlari izaha getirmeye calisiyorsun onlar daha yüz asir daha izaha gelmez...!!! DÖN SINIRA BAK ........ Saygilar yamyam frankfurt sizin bu matelitenize cevap yazmak istemezdim ama kendimi tutamıyorum ve yazıyorum.bizim sınırımızda olanlar da bizi ilgilendiriyo ama ben Müslümanım ve dinim beni tüm müsümanlardan sorumlu tutmakta.geçenlerde yanıbaşımda patlayan bombada birkaç kardeşimiz öldü bir sürü de yaralanan var.ben bunda da dayanamıyorm filistindekilere de, ıraktakilerede vs...masum insanlar ölmesin.bence canice düşünce orta çağdan kalmıştır.bana değmeyen yılan bin yaşasın fikri ortaçağdan kalmıştır.bugün size değmeyen yılanın emin olun sizi de sokması yakındır. selametle Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.