Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ayşegülüm bizim sınavlar dün bitti darısı başına arkadaşım.Ders çalış,sınav çalış boğuşmalarımız sona erdi çok şükür :)

Geçen gün enginar yaptım demişsin ya,benim de canım enginar istedi.Dün pazardan gittim aldım enginarları.

Ama bugün kara kara düşünmekteyim.Ben dolmasını severim.İstanbullular pek bilmez.Burada kuzu etli dolması yapılır.

O etlerde içine minnacık doğranır :wacko: Ben eniyisi gidem anneme yağ çekeyim azcıkta acındırayım kendimi.

Başarılı olurmuyum dersin :unsure:

Sahi ben sana sabah çiçeği getirmiştim.Buyur canım tazetaze :kiss:

kandil3bl19ov.gif

• Cevaplar 217
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Ayşegülüm bizim sınavlar dün bitti darısı başına arkadaşım.Ders çalış,sınav çalış boğuşmalarımız sona erdi çok şükür :)

Geçen gün enginar yaptım demişsin ya,benim de canım enginar istedi.Dün pazardan gittim aldım enginarları.

Ama bugün kara kara düşünmekteyim.Ben dolmasını severim.İstanbullular pek bilmez.Burada kuzu etli dolması yapılır.

O etlerde içine minnacık doğranır :wacko: Ben eniyisi gidem anneme yağ çekeyim azcıkta acındırayım kendimi.

Başarılı olurmuyum dersin :unsure:

Sahi ben sana sabah çiçeği getirmiştim.Buyur canım tazetaze :kiss:

kandil3bl19ov.gif

Canım Radyam,ben aslında enginar tarifini yemek köşesinde verecektim,ama aklım dağıldı derslerden,unutmuşum.

Orta bire başlayacağım sene annem ameliyat olmuştu,hastanede yatıyordu.Okul formamı Sürmeli Emine Hanım'ın gelini Sevda teyze dikmişti.Sonra rahmetli babacığım beni elimden tutup okula götürdü,sınıfıma soktu ve saçları iki yandan örgülü bir kızın yanına oturttu.İşte o benim,hala en iyi dostlarımdan biri,Nuran'ım...Bu sene doğum günümde bana enginar tarifi verdi ve ben üç keredir öyle yaptım,etli değil ama çok güzel oluyor.

Önce tercihen pilav tenceresi gibi yassı bir tencereye,halka halka bir soğan,halka halka bir havuç,sonra üzerine enginarlar ve üzerine halka limon dilimleri,boş kalan yerlere biraz bezelye,enginarların üzerine çıkacak kadar su,tuz ve son olarak zeytinyağı koyup,kapağı kapatıp orta ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişir.Yedikten sonra tabakta kalan suyunu üzerine dökmeden başına dikip iç,içerken beni hatırla...Süpppeeeeerrrrrr!!!!!

Gönderi tarihi:

ıyyyy Enginar.. :glare: yiyemediğim tek sebze diyebilirim..oysa çoğu kişi bayılır..neyse bakmayın siz bana..tuhafımdır zati.. :lol:

nasılsın canım benim..ee kızının sınavlarının bitmesine az kaldı..sonrasında gelemedim felan dinlemem ona göre..bende korkunç Hary'nin lakabını çalar,korkunç diloş olurum sonra.. :chris::P

melekdl7.gif

Gönderi tarihi:
sınavlar daha bitmedi mi?..nerelerdesin Ayşegül.. :unsure: gel de şurda iki lafın belini kıralım canım.. :hug:

aklmdasnth2.gif

CANIM BENİM,CANIM....CANIMSIN SEN DİLOŞUM....

EN ÇOK GÖZLERİNİ MERAK EDİYORUM...İÇLERİ GÜLÜYOR MU DİYE...

Gönderi tarihi:

Çocuklar gibi koşmak boydan boya

Ufukları görünmeyen düzlüğü

Soluk soluğa şimdi

Üstümüze söken şafak

Biz böyle ayakta öleceğiz besbelli

Deniz gibi durmadan bir kıyıya çarparak

Her zaman bir yeşili, bir moru arındırarak

Biz böyle yaşayacağız

Sevişerek, savaşarak

Umarak, inanarak

Bardaktan boşanırcasına

Bir yağmurdur bizim için yaşamak

Gönderi tarihi:

Ayşegülüm yoksun hala.. :unsure: sitemim var sana.. -_- bilirsin sitem sevgiden doğar.. :wub: bu şarkıda senin için..

Yalnızca Sitem

Vurgun yemiş misali gönlüm tutuldu aşka

Ciğerimden yanıyorum ben bu defa başka

Bu yangın benle ölünceye dek yaşasın varsın

Dünyanın o son günü sen beni arayacaksın

Doymadım doyamadım sevmelere seni ben

Kimseyi koyamadım yerine yeniden

Saymadım sayamadım sensiz geçen yılları

Ne inkar ne itiraf bu yalnızca sitem

Zannetme bir gün geri dönmek değil niyetim

Hasrete teslim oldum asla gelmeyeceğim

Bu yangın benle ölünceye dek yaşasın varsın

Dünyanın o son günü sen beni arayacaksın

Gönderi tarihi:

Ablacığım nasılsın,yoksa üzgün müsün de gelmedin :( seni özledik..

Ve o kadar ki

sana yağan kar'ı anlatabilirim

o kadar üşüyorum

o kadar üşüyorum ki

sana bütün bir kışı bile anlatabilirim

sana gökyüzünün maviliğini anlatamam

o kadar üzgünüm

o kadar karamsarım ki

sana ancak geceden bahsedebilirim

ve o kadar ki

yıldızları atlayarak anlatırım

Gönderi tarihi:
1163102025.gif

Bak sana serenat yapıyorum hadee çık pencereye :stuart::kiss:

Sen gittin ya yaşantımın bir anlamı kalmadı

Sen gittin ya pencereme bir kez güneş doğmadı

Sen gittin ya senden sonra mutluluğum olmadı

Senle geçen günlerimin değerini bilmedim

Özledim teninin kokusunu özledim

Özledim sımsıcak nefesini özledim

Özledim sohbetini, o sesini özledim

Gelmedin göz bebeğim, can yoldaşım gelmedin

Sen gittin ya gözlerimde yaşlar bir an dinmedi

Sen gittin ya ellerimden resmin bir an düşmedi

Sen gittin ya o gün bugün inan yüzüm gülmedi

Senle geçen günlerimin değerini bilmedim

Gönderi tarihi:

Ne istiyorsunuz ihtiyardan bilmiyorum ki...Geldim işte...Saat gecenin üçü,yeni açabildim forumu.Melun proje,yakamı bırakmıyor...Oysa,yaz geldi.Artık benim avare olmam lazım.İstanbul sokaklarında,zihnimde hiçbir düşünce olmadan kaygısızca dolaşmam lazım...Nereye gideceğini bilmediğim otobüslere binip,son durakta inip kaybolmam lazım...Bir yandan Turgutreis,Side beni çağırıyor...Öte yandan Arkeoloji'nin sütunlu çay bahçesi ne zamandır aklımda...Ya Ayasofya,rutubet kokan serinliği...Aranılıp ziyaret edilecek olan dostlarım...Hepsi birleşip yüreğime sığmıyor sanki,ne yana gideceğimi şaşırıyorum...Oysa henüz işim var,özgür kalmadım...

Nasıl birşey bu,birbirimizi görmeden sevmek?Demek ki bir insanı sevmek için görmeye gerek yokmuş,ruhunu sevmek yeterli denilebilir mi?Ya gözler,bakışlar?İnsanları gözlerinden tanıyabiliyorum ben.

Mesela bankada sıra beklerken,bankacı kızı inceliyorum,acaba bu sert görünüşlü kız da bizim forum da olsa,öyle duygulu

şeyler yazar mıydı diyorum,insanların iç ve dış görünüşleri hakkında yorumlar üretiyorum.Belki de gece uyuyunca ruhlarımız görüyordur birbirini.işteeeee....paranomanyak kadınnn!Neyse,gece gece daha fazla saçmalamadan yatayım ben artık.Ha,bir de başından beri düşündüğüm bir komplo teorisi daha var,gizli güçler böyle forumlar açıp bireysel ve toplumsal veri tabanı oluşturuyor olabilirler hakkımızda...Diloşum bana karabatak gibin demiş,onu sonra incelerim,kara mı batmış o batak???

Ra-Dya'm serenadın çok güzel.Egzom defterime yine şiir yaz,sen gelip de şiir yazınca çok seviniyorum.Leylam,iyi misin?Cümleten selam...good night,iyi geceler.Ben direk iyonosfere,şarj olup geleyim...

Gönderi tarihi:

Gecenin karanlığı çökmüş her yana

kulağı sağır eden ğökgürlemeleri arasında

perdeyi aralayıp baktım dışarıya

rüzğarda delice sallanan ağaçları

hızla dönen yağmur bulutlarını

bir görünüp kaybolan yıldızları

birde kendimi gördüm karanlıkta

ürkek bakışlarla her şeyi kabullenen

bir ben vardı karşımda duran

rüzğarın savurduğu yaprak gibi çaresiz

yağmur damlaları gibi hüzünlü

kırık kalbinin acısını yüreğinde

gözlerinde taşıyan

severken sevilmeyen

kendimi gördüm gecenin karanlığında

çakan şimşekler ışığında

sen istersinde ben yazmammı ablacım :)

Gönderi tarihi:

Paranomanyak mıı :excl:

Şu otobüslere binip kaybolmam lazım demişsin ya,nasıl özendim,heveslendim..Özgür kaldığın zaman ruhumu seninle gezmesi için peşine takabilirim..

Ya evet ruhlarımız kesin gece görüyordur değil mi,biz de bunu açıklamaya uğraşıyorduk,evet evet doğrusu bu..hatta rüyamızda görüyoruz birbirimizi bazen,demek ki ruh buluşmaları onlar..

Demek ki gördüğümüz,dokunduğumuz insanların da ruhunu,kalbini seviyor ya da sevmiyormuşuz.Ama sanki burda daha dürüst insan,daha kendisi..Gerçekte insanlar kendini gizlediği için belki de gözlerini arıyoruz,gözleri kalbini yansıtır diye..Burda kalp ister istemez direk sözlerle yansıyıveriyor belki..

Ben iyiyim ablacığım,seni de özgür kalmış ve iyi olarak daha sık bekliyoruz :hug:

Gönderi tarihi:

hangimiz özgürüz ki..

öte yandan şu birbirini görmeden sevebilme ihtimali bi aralar benide çok düşündürmüştü..ama sonradan böylesinin daha bir anlamlı olduğunu farkettim..gözlerde yanılabiliyor Ayşegülüm..ve daha da fenası artık gözlerde yalan söyleyebiliyor..algılarımızdan çoğu zaman sadece biri çalışıyor, o vakit bir tek şekil görüyoruz..buda bizi yanıltıyor..oysa bu platformda sadece hissedebiliyoruz..hiçbir ayartıcı yok..kelimeler dışında..ve kullandığımız kelimeler yani uslubumuz imzamız gibi kişiye özel..o kadar ayırt edici..ve ben bunu seviyorum..

uslubunu yani kendini sevdiğim canım ayşegülüm..gözlerim gözlerini görmedi hiç..ama nasıl baktığını tahmin edebiliyorum.. :hug:

Gönderi tarihi:
nerelerdesin ablacım.. :unsure::hug:

pusudaki.jpg

Burdayım leylam...Evde...Şiir için teşekkür ederim.

The long hot summer başladı.Evde başıma güneş geçiyor,inanmazsın...çok sıcakkkk...Tabi ki sen daha sıcak yerdesin,o yüzden anlamsız oldu yakınmak...Canım,minik kardeş,iyi misin?

Ben şiir göndermeyi bilmiyorum.Zaten Attila abimin birkaç kült şiiri,birkaç Edip Cansever,biraz da Sabahattin Kudret Aksal dışında şiir de bilmiyorum.Hangi şiir hangi duygulara hitap eder,emin olamıyorum.O yüzden,sizler bana yazıyorsunuz,ama ben yazamıyorum diye sakın darılmayın.Tamam mı Leylam? :wub:

Sana sevdiğim bir şarkı yazıyorum,sanki orada bir cafede oturuyormuşsun,dalgalar rıhtıma vuruyormuş gibi hayal et...

I found my love in portofino

(aşkı portofino'da buldum)

per che nei sogni credo ancor

(çünkü hala hayallere inanıyorum)

la strano gioco del destino

(kaderin tuhaf oyunu)

a portofino m'ha preso il cuor

(portofino'da kalbimi aldı)

nel dolce incanto del mattino

(sabahın tatlı büyüsünde)

il mare ti ha portato a me

(deniz seni bana getirdi)

socchi u do gli occhi

(gözlerimi hafifçe kapıyorum)

e a me vicino a portofino

(ve yanımda portofino'da)

rivedo te

(seni yeniden görüyorum)

Portofino_02.jpg

Gönderi tarihi:
Burdayım leylam...Evde...Şiir için teşekkür ederim.

The long hot summer başladı.Evde başıma güneş geçiyor,inanmazsın...çok sıcakkkk...Tabi ki sen daha sıcak yerdesin,o yüzden anlamsız oldu yakınmak...Canım,minik kardeş,iyi misin?

Ben şiir göndermeyi bilmiyorum.Zaten Attila abimin birkaç kült şiiri,birkaç Edip Cansever,biraz da Sabahattin Kudret Aksal dışında şiir de bilmiyorum.Hangi şiir hangi duygulara hitap eder,emin olamıyorum.O yüzden,sizler bana yazıyorsunuz,ama ben yazamıyorum diye sakın darılmayın.Tamam mı Leylam? :wub:

Sana sevdiğim bir şarkı yazıyorum,sanki orada bir cafede oturuyormuşsun,dalgalar rıhtıma vuruyormuş gibi hayal et...

I found my love in portofino

(aşkı portofino'da buldum)

per che nei sogni credo ancor

(çünkü hala hayallere inanıyorum)

la strano gioco del destino

(kaderin tuhaf oyunu)

a portofino m'ha preso il cuor

(portofino'da kalbimi aldı)

nel dolce incanto del mattino

(sabahın tatlı büyüsünde)

il mare ti ha portato a me

(deniz seni bana getirdi)

socchi u do gli occhi

(gözlerimi hafifçe kapıyorum)

e a me vicino a portofino

(ve yanımda portofino'da)

rivedo te

(seni yeniden görüyorum)

Portofino_02.jpg

Ayşegül ablacım,canevimden vurdun,Portofino'ymuş ama Sarıyer sahiline ne kadar benziyor,oradaki bir cafede oturmuşum,püfür püfür bir rüzgar esiyor,deniz dalgalanıyor,akşamüstü,çayımı yudumluyorum..

Şarkı da anlamlı çok güzel bir aşk şarkısı..Çok teşekkür ederim..Ben ilk defa denizi,gölü olmayan bir yerde yaşıyorum,burası da güzel ama ben denizi çok özlüyorum..

Ne demek ablacım,darılınılır mı şiir için,şiir okumayı seviyoruz,bazılarında kendimizi buluyoruz,belki kendimi çok iyi anlatamadığımdan benimki,bir nevi yüzleşme..hani hoşlandığı şeyleri sevdikleriyle paylaşmak ister ya insan,öyle bir paylaşım bizimki..sevgiyi hissettirmek,şiirle mi olur yalnız,sen öyle güzel hissettiriyorsun ki.. :wub:

İyiyim ablacığım,arada git gel oluyor,özlemim olmasa çok daha iyi olacağım,ama ne dertler,sıkıntılar var,Allah başka dert vermesin.

Evet yaz orada yeni başladı,burdansa hiç gitmemişti ,sadece daha da şiddetlendi diyeceğim.Gerçi burda kapalı mekanlarda sorun yok,klimalı,fakat dışarılar yanıyor kavruluyor,Türkiye için ölümcül sıcaklar gelecek deniyor,ben buradaki insanlar nasıl ölmüyorlar sıcaktan,hala nasıl yaşıyorlar acaba diye hayret ediyorum :stuart:

:hug:

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

:clover: ayşe gül arkadaşım anı defterime yazdığın çok güzel şiirini ve o güzel yazını yeni gördüm

kusuruma bakma arkadaşım gercekten çok üzüldüm sizler çok iyisiniz herşey gönlünüzce olsun

saygılar

Gönderi tarihi:

Unutmak mı, delisin,

Gitmesem de bekler orada deniz.

Gelirsem bilmelisin

Benim beklememdir burada deniz.

Gitmek gibi geleceğim

Denizin delisine.

Delinin denizi gibi,

O ne kadar giderse.

612boyz9.gif

demişsin ya..herşeyi unut..bizide unut diye.. bu mümkünmü Ayşegülüm..? böylesine kalbime kazımışken..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.