Misafir rua Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Kötü ekonomik, sosyal gidiş, rejimin ve hukuk sisteminin tehdit altında olması gibi kaygılar üzerine geniş halk kitlelerinden gelen tepkiler doğrultusunda sonunda sol kesimde de işbirliği sağlandı. Bu hiç kuşkusuz mutluluk verici bir gelişme olmuştur. Ama her şeye rağmen halkın işbirliğinin ötesinde birleşme istediğini de yeniden hatırlatmak gerekir. Bu gelişme şu aşamada iyi bir adım olarak nitelendirilebilir. Bilindiği gibi sağ kesimde de iki büyük sağ partinin birleşmesi gerçekleşmişti. Şimdi de asla bir araya gelemezler denilen solun işbirliğine gitmesi halktan gelen tepkini boyutunu gösteriyor. Hayırlı olmasını dilerim. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 hayırlı ugurlu olsun.eger ıktıdara gelırlerse tavırlarını net bı sekılde ortaya koymalılar.ab kapısına baglanmazlar bu yoldan bu sevdadan vazgecerler.abd denetımı altından da bır an once ulkemızın cıkması gerekır.acıkca soylemek gerekırse bu her ıkı partınınde ab ve abd konusunda nasıl tavır sergıleyecekerını bılmıyorum.bu her ıkı guce karsı tavırlarını net bısekılde ortaya koymazlarsa bu bırlıktelıgın hıc bır onemı kalmaz.cunku bırlesın sıloganları atlırken ne abd ne ab tam bagız turkıye sıloganı atıldı. Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Hayırlı olmasını diliyorum. Hayırlı olacağına gönülden inanıyorum. Asıl önemlisi bundan sonra iktidara gelecek olan partinin halkın sesine kulak verip vermeyeceği insanlar endişelerini dile getirdiler. İktidara gelecek partiden beklentimiz Cumhuriyete onun ilkelerine ve kurumlarına sahip çıkması, Adaletin, ekonominin, siyasetin bağımsız olması, terör konusunda kararlı olması, devletin kurumlarıyla kavga halinde değil ortak çalışma içerisindeolması, halktan yana eşitlik ve adaletin sağlanması. Eğitim, sağlık, ulaşım, tarım, kaynaklar bunların rayına oturtulması, şuanki hükümetin verdiği zararların acilen onarılması. Satılmış ve özellikle yabancılaştırılmış malların ivedilikle geri alınması. Yani özetle tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye'yi Atatürk ilkeleri ile geleceğe taşıyacak, aydın, adil, dürüst, gericiliğe karşı olan bir yönetim. Yetişen yeni nesile hurafeleri değil gerçekleri öğretmeliyiz. Gereğinden fazla imam değil, doktor, mühendis, öğretmen, mimar, bilim adamı yetiştirmeliyiz. Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Pek hayırlı olacağını düşünmüyorum sayın baykal baktı işler umduğu gibi gitmiyo hem % 1,2 oy fazla alırım hemde birkaç milletvekili fazla girerim meclise düşüncesiyle girişti böyle bir işe ama nafile 23 Temmuzda surat ifadesini göreceğiz Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Pek hayırlı olacağını düşünmüyorum sayın baykal baktı işler umduğu gibi gitmiyo hem % 1,2 oy fazla alırım hemde birkaç milletvekili fazla girerim meclise düşüncesiyle girişti böyle bir işe ama nafile 23 Temmuzda surat ifadesini göreceğiz 23 temmuzda hüsrana uğrayacak olan milletin duyarlılıklarına kulaklarını tıkayan ülkenin geleceğini umursamadan hareket eden vatandaşa küfür eden, koskoca bir ulusu dağdaki teröristlere ve üç kuruşluk peşmergelere karşı çaresiz vaziyete düşüren, dünyadaki imajımızı ayaklar altına alan, vatandaşını açlığa ve sefalete terk eden zihniyet olacak. hep birlikte göreceğiz bunları. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 O masalcı dede yeri geldiğinde orduyu destekleyip darbede yaptırıyor merak etmeyin sadece bizim değil sizinde dedeniz sayılır Bizim dedemiz asla olomadi,DP ile basladi ABD nin dedelik süreci,Erdoganla doruga ulasti,öyleki artik basbakan olmasa gidip Bush dedesiyle beraber yasayacak,cocuklarida zaten orada Fetullah seyhi kollarini acmis bekliyor.ÜFürecek kimseyi bulamiyor artik. Siz forumda bildim bileli ordu ve laiklik karsitligi ile prim yapma hevesindesiniz,aynen sizin gibi bir iki daha var,Türkiyedeki rejimin tamamen yikilip Ordunun din tüccarlarinin holding agalarinin emrine girmesi dinci bir yönetimin ülkeyi TALIBAN'dan aldigi dersler dogrultusunda yönetmesini,bütün Cumhuriyet okullarinin kapatilip ahir yapilmasi ve adim basinda elinde sopasi ile Kuran ögreten cember sakallilarin beklesmesi,Medeni kanunun iptal edilerek dincilerin kanunlarinin uygulanmasi.Iste sizlerin rüyasi bunlardir.Siz Türkiye icin degil ideolojiniz icin savasmaktasiniz.Bu nedenle size Agar gibi,Mumcu gibi,Sevket Kazan gibi,Erdogan gibi,5 vakit namaz kilip kilarkende Amerikadan veya Israilden yeni emir varmi diye düsünenler gereklidir.Yani adam olmayan adamlar. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Adamlarda fikri sabit olmus,Cumhuriyet mitingine katilanlar dinsizdir diye,baksaniza Allah'in yolu Cumhuriyet mitinglerinden gecmezmis öyle buyurmuslar.Acaba Allah'in yolunun gercekten nereden gectigini bu Cumhuriyet karsiti AKP aktivisti kisi biliyormu onu önce bilmekte yarar vardir,cünkü Allah kim baskasina dinsiz derse en büyük dinsiz kendisidir diye bildirmis insanlara,anlasilan bu emir AKP lilere kadar ulasmadi henüz,haklidirlar cünkü Ülkesini satanlar böyle emirlere pek aldirmazlar. Böyle insanlar icin müslüman dedigin disardan bakinca ne oldugu belli olmamak demektir,sacinin teline 50 yil cehennem azabi veriyorlar kendilerinide Allaha ortak gösteriyorlar hani Allahin ortaga ihtiyaci varmis gibilerden.Modern yasayanlara hep sorarlar;Hangi ülkede yasiyorsun sen ya,carsafa girsene sonra yanacaksin derler ama kendileri gidip tarikat seyhinin ayak sularini icerler.Iste bunlar Cumhuriyet mitinglerini yerden yere vuran müslümanlar!!Yani Taliban kafalilar.Yani insanliga karsi olanlar. O mitinglerde baslari örtülü olan cok kadin ve kizimiz vardi,Türk ulusunun yüzde 99 u eger müslümansa o mitinglerde ellrinde Türk bayraklari ile Laikligi savunanlarinda hepsi müslümandi.Iclerinde eminimki müslüman olmayan Türklerde vardi ve amac din degildi,amac Türkiye idi Türkiyenin gelecegi,Atatürk ilke ve inkilablarinin devamiydi,yani orada yürüyen herkes Türk ve müslümandi,Ülkesini Atasini,Cumhuriyeti,bayragi seven ve imkani olan herkes orada idi.O mitingleri kücümseyip onlara karsi agir kelimeler kullananlar bence genlerinin analizini yaptirmalidirlar. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 O mitinglerde baslari örtülü olan cok kadin ve kizimiz vardi,Türk ulusunun yüzde 99 u eger müslümansa o mitinglerde ellrinde Türk bayraklari ile Laikligi savunanlarinda hepsi müslümandi.Iclerinde eminimki müslüman olmayan Türklerde vardi ve amac din degildi,amac Türkiye idi Türkiyenin gelecegi,Atatürk ilke ve inkilablarinin devamiydi,yani orada yürüyen herkes Türk ve müslümandi,Ülkesini Atasini,Cumhuriyeti,bayragi seven ve imkani olan herkes orada idi.O mitingleri kücümseyip onlara karsi agir kelimeler kullananlar bence genlerinin analizini yaptirmalidirlar. saygilarla Tehlike altında olduğunu düşündüğümüz ülkemiz ve cumhuriyetimizin her vatandaşı eşit haklara sahiptir, ama bu kafalar o mitinge gelen bir hristiyanı özellikle seçip bakın bunların hepsi hristiyan hepsi islama saldırıyor diyebilirler. Sanki ortada dine saldıran varmış gibi. Biz cumhuriyetten söz ediyoruz, onlar dinden, sonra onlar din devleti istemiyorlar? Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Tehlike altında olduğunu düşündüğümüz ülkemiz ve cumhuriyetimizin her vatandaşı eşit haklara sahiptir, ama bu kafalar o mitinge gelen bir hristiyanı özellikle seçip bakın bunların hepsi hristiyan hepsi islama saldırıyor diyebilirler. Sanki ortada dine saldıran varmış gibi. Biz cumhuriyetten söz ediyoruz, onlar dinden, sonra onlar din devleti istemiyorlar? bunlar da yetmiyormuş gibi din siyasete alet edilmez diyorlar.laikten sosyal hukuk devletinden demokrasiden bahsediyorlar.bilmeyen biri de onları bu kavramların en önde gelen savunucusu zanneder. her kelimelerinde din unsurunu kullanıp din siyasete alet edilmez derler, ardından birimiz laiklik dediğimizde vay efendim laiklik üzerinden siyset yapıyorlar diye de suçlarlar. bu ne yaman çelişki böyle. itiraf etmeliyim ki bazen bu arakadaşların şaka yaptığını falan düşünüyorum.belki komik ama gerçekten zaman zaman şu yazdıklarını okuyunca "yok artık yahu, herhalde eğlenmek için şaka yapıyorlardır" diyorum. Alıntı
Φ metalmania61 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 hala daha baykala saldırmaya çalışanları anlayamıyorum.. adamın partiyi tek adam diktasına dönüştürdüğünden bahsediyorlardı... ee şimdibuadam ne yaptı? dspye çağrıda bulunduve birleşmeyi sağladı.. peki babasının hayrına mı? allahaşkına bir tutturmuşlar baykal kötü siyasetçi diye(ki diyelimki öyle)hala daha onu ağızlarına sakız yapmış durumdalar... yok baykal oyunu %1arttırmak istiyormuş da falan da filan. bırakın allahaşkına .. ben eğer birleşme olmasaydı oyumu chpye verecektim. çünkü başka partiye verilecek her oy veya verilmeyecek her oy akpnin işine yharayacaktı. hep de bunu dile getirdim. bana kızanlar oldu.. ancak şimdi birçok kişi birleşmeye oy veriyor.. herkese burada bu görev düşüyor. tabi ki tayyipçi değilseniz. oylar birleşme partisine.. biz çok söyledik, çok kızdık onlara. onlar şimdigörevini yaptı.. sıra bizde...ben iddia ediyorum eğer kararsızlar da bu partiye giderse ki gitmemesi için hiçbir neden kalmadı.bu parti en az %25-30 oy alır diye düşünüyorum... inşallah!!! Alıntı
Φ metalmania61 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Pek hayırlı olacağını düşünmüyorum sayın baykal baktı işler umduğu gibi gitmiyo hem % 1,2 oy fazla alırım hemde birkaç milletvekili fazla girerim meclise düşüncesiyle girişti böyle bir işe ama nafile 23 Temmuzda surat ifadesini göreceğiz ayrıca meclise bikaç milletvekili fazla girmesi gibi bir amacı olsaydı kesinlikle ittifaka karşı çıkarı. akıl var mantık var. dspli milletvekillerine ayırcağı yer ne olacak ? kendisi bir fedakarlık yapmış durumda ve birçok milletvekili dspye verecektir. bu durumda eğer milletvekili arttırma ihtiyacı duysaydı bu birleşmeyi yapmazdı... zaten chpnin oyları giderek artmaktadır!!! Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Bu birlikteliğin oluşmasını sağlayan bizleriz. Onları iktidara taşıyacak olan da biziz. Onlara dokunulmazlığı kaldırtacak olan da bizleriz. Samsun da bunu haykıracak olan da biziz. Zapsu'nun işaret ettiği ******* kendisi ile beraber hepsini süpürecek olan da biziz. O **** tarihin karanlık ****** başkaca da bir yer değildir. Evet karanlık bir yer ama geldikleri yerde orası değil mi? Geldikleri yere gidecekler... Elbette. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 belli mi olur bu korku ilerde sagda ve solda yer alan merkez devlet partilerinin birleşmesini bile saglayabilir. aslında tersinden bir okumayla, olumlu sonuçlarıda olabilir. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Cumhuriyet özellikle laik cumhuriyet mezhebin, dinin, inancın ne olursa olsun bunu vicdani değerlerinle yaşayabileceğin en güzel yönetim şekli. Yani Cumhuriyetine müslümanı, alevisi, sünnisi, hristiyanı, yahudisi yada bir inanç taşımayanı hepsi sahip çıkabilir, sapla samanı birbirini karıştırıp demokrasiyi ve laikliği başka anlamlarla açıklamaya çalışmak ama nedense meseleyi sadece Sünni ve Müslüman olmak üzerinden değerlendirmek hiç samimi olmaz... Bu ülkede din işleri devlet işlerinden ayrı değerlendirilir kaidesi şarttır, kişilerin belli bir rota üzerinde sadece kendi doğrularını halkı görerek ve göstererek mazlumu oynayarak dayatma yapmaları ve uygulama bu olmalıdır şartını topluma yayma çabaları Siyasi İslamdır yani laik ilkeye aykırıdır, herkes inancını kendi bilgisi ve algısı içinde dilediğince yaşar, yaşamalıdır ama böyle olmasını arzu etmeyenler herkesten daha demokratikmiş gibi yapıyorlar... Evet Rua bencede şaka yapıyorlar... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Bu birlikteliğin oluşmasını sağlayan bizleriz.Onları iktidara taşıyacak olan da biziz. Onlara dokunulmazlığı kaldırtacak olan da bizleriz. Samsun da bunu haykıracak olan da biziz. Zapsu'nun işaret ettiği ******* kendisi ile beraber hepsini süpürecek olan da biziz. O **** tarihin karanlık ****** başkaca da bir yer değildir. Evet karanlık bir yer ama geldikleri yerde orası değil mi? Geldikleri yere gidecekler... Elbette. hoşgelmişsin dinazor evet arkadaşım süpürülecekler çünkü onlar bunu hak ediyorlar solda ve sağda sağlanan birliktelik halkın iradesi sonucu oluştu ve bu halk bunun arkasında duracaktır. vatana ve millete hayırlı olsun Allah'ın izniyle. Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 hoşgelmişsin dinazor evet arkadaşım süpürülecekler çünkü onlar bunu hak ediyorlar solda ve sağda sağlanan birliktelik halkın iradesi sonucu oluştu ve bu halk bunun arkasında duracaktır. vatana ve millete hayırlı olsun Allah'ın izniyle. Ne kadar güzel yürüdük. Ankara'da, İstanbul'da, Çanakkale, Manisa ve İzmir'de. Samsun... kardeşim... Biz göz yaşıyız. Ve... Ürperen tüy. Ölüm koşarak uzaklaşıyor bizden. Daha çok yaşamak gerek. Bu güzel günlerin hatırına. Bineriz en deli atlara. Ve de, Ya hu!.. Yeter artık birazda. Adam görsün memleket. Sevgi ve Saygılarımla. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.