Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 YESHUA, Tengeriin Boşig'te güzel güzel cevaplamış bana göre ama ben yinede eklentiler yapayım Programlanmi$ degiliz ve 'yakilmayacagiz' İnsanların çok büyük çoğunluğu yakılacak, Kur'ana göre islam dışındaki dinler cehennemliktir. İslam içindeki insanlar ise zaten görevini tam olarak yapmıyor, hatta ben ilkelere emirlere görevlere inceliğe uyan tam bir müslüman göremedim bu hayatımda !!! tabi sizin gördükleriniz vardır ama ben göremedim henüz. çocuk istirmarcisini, caniyi, hirsizi tabi ki "O" yaratmadi ancak bu tür insanlar kendilerine verilen "Özgür Irade" hediyelerini 'kötülük' yapmak üzere kullaniyorlar Allah'ın bundan haberi yok mu ? Allah, Ahmet'in tercihlerini kötülükten yana kullanacağını bilmiyor mu ? daha önce dedigim gibi "$eytan" 'özgür iradeyle' yaratilmi$ bir Melekti ancak o, 'yüregine' yanli$ $eyler ekti, bunun sonucunda 'kötülük' biçti! Allah ne yaptı ? kötülüğe izin mi verdi sonra ? Cehennem azabi" yok çünkü Cehennem yok... O zaman dinler yanlıştır ! "Saglikli bir kadin saglikli bir erkekle uygun zamanda cinsel ili$kiye girerse çocuk olur", bu kanun ilk çiftten beri var yani Tanri "Ali' yi yaratayim, Veli'yi yaratayim" deyip yaratmaz, bu kanun konmu$ ve buna göre dogumlar meydana geliyor. Allah'ın Ali'nin doğacağından ve Allah'a karşı geleceğinden, cehennemde yanacağından haberi yok mu demek istiyorsun ? Suç kimde olacak o zaman, Ali'nin anne ve babasında mı ? yoksa Ali'de mi ? yoksa hiçbirinde mi ? yoksa hepsinde mi ? Allah Adem ile Havvayı yaratmış, sonrasınada karışmamış mı demek istiyorsun ? Kaynak nedir ? diyelim ki iki yol var biri,tehlikeli yol, öteki tehlikesiz yol.siz baştan o kişiye uyarıda bulunarak her iki yolun durumunu anlatsanız buna rağmen,o kişi beni tehlikeli yoldan götür dese,o tehlikeli yolda başına bir kaza gelse ,size diyebilirmi ki,bak senin yüzünden başıma bu kaza geldi diyemez. Tehlikeli yolu yaratan biri var mı ? Tehlikeli yol neden var ? Tehlikeli yoldan gidenlerin sayısı neden tehlikesiz yoldan gidenlere oranla inanılmaz bir büyüklükte ? (islam ve diğer dinlerin oranı ) Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Merhaba "bo$ig", ----- " Ya o zaman iyiliği niye Tanrı yaratmış olsun ki? " "iyilik" yaratilmaz, i$lenir... ----- " Başkası nasıl ki Özgür İradeyi kullanarak "Kötülük" fiilimi gerçekleştiriyorsa, Bende özgür irademi kullanarak "İyilik" fiilimi gerçekleştiriyorumdur. " Dogru. ----- " Bence siz biraz kasıyorsunuz gibime geliyor. Tanrı'ya toz konduramıyorsunuz. " Muhalif olmak için de siz kasiyorsunuz gibi geliyordu bana, demek ki duygular kar$ilikliymi$! ----- " Bakın "Kötülük"te de o vardır, İyilikte de... " Yanli$. ----- " Tanrı hiç bir şeyden "Ayrı" değildir. " Nasil ayri olmaz, siz gerçekten tanrinizi yaratmi$siniz. ----- " Ayrı gördüğünüz an tüm görüşleriniz en temelden çürür, yıkılır, tutarsızlaşır... Buna mahkumdur... " Bu sadece sizin görü$ünüz, kesinlikle katilmiyorum. ----- " Şeytanın yaptıklarına (ki Şeytan sadece bir nitelemedir aslında) " Taban tabana farkli algiliyoruz Tanri'yi, $eytan'i vs. bu nedenle aslinda tarti$mamiz zaman kaybi çünkü benim Forumlarda yazma amacim kisir tarti$malarla zaman öldürmek degil, merak eden insanlara Mukaddes Kitap hakkinda bilgi vermektir... Bu nedenle burada kesiyorum... Ho$çakalin... Merhaba "TARAFSIZ", ----- " çocuk istirmarcisini, caniyi, hirsizi tabi ki "O" yaratmadi ancak bu tür insanlar kendilerine verilen "Özgür Irade" hediyelerini 'kötülük' yapmak üzere kullaniyorlar Allah'ın bundan haberi yok mu ? Allah, Ahmet'in tercihlerini kötülükten yana kullanacağını bilmiyor mu ? " Dogmadan önce hayir! ----- " daha önce dedigim gibi "$eytan" 'özgür iradeyle' yaratilmi$ bir Melekti ancak o, 'yüregine' yanli$ $eyler ekti, bunun sonucunda 'kötülük' biçti! Allah ne yaptı ? kötülüğe izin mi verdi sonra ? " "TANRI ACILARA NEDEN iZiN VERiYOR?" ba$likli yazimi okumadiniz mi? Ba$tan sona lütfen bir kez okuyun, okuduysaniz bir kez daha bir gôz atin, orada ayrintili $ekilde yanit bulacaksiniz. ----- " Cehennem azabi" yok çünkü Cehennem yok... O zaman dinler yanlıştır ! " ----- " Saglikli bir kadin saglikli bir erkekle uygun zamanda cinsel ili$kiye girerse çocuk olur", bu kanun ilk çiftten beri var yani Tanri "Ali' yi yaratayim, Veli'yi yaratayim" deyip yaratmaz, bu kanun konmu$ ve buna göre dogumlar meydana geliyor. Allah'ın Ali'nin doğacağından ve Allah'a karşı geleceğinden, cehennemde yanacağından haberi yok mu demek istiyorsun ? " Ali'nin dogacagi Tanri tarafindan belirlenmi$, programlanmi$ degildir! "cehennemde yanmak yok" dedikçe "Cehennemde yanmaktan" bahsediyorsunuz, neden? ----- " Suç kimde olacak o zaman, Ali'nin anne ve babasında mı ? yoksa Ali'de mi ? yoksa hiçbirinde mi ? yoksa hepsinde mi ? " Tanri ana babalara çocuklarini nasil egitmeleri gerektigiyle ilgili talimatlar vermi$tir eger aile bu talimatlari dinlemeyip çocugu kôtülük yapmak üzere egitiyorlarsa aile suçlu, eger çocuk iyi egitime ragmen kötü yolu seçiyorsa, çocuk suçlu... ----- " Allah Adem ile Havvayı yaratmış, sonrasınada karışmamış mı demek istiyorsun ? " Tabi ki kari$mi$, Adem ve Havva'nin soyu "dogru Yoldan" gitsin diye peygamberler göndermi$, Kitaplar yazdirmi$ yani Rehberlik etmi$ ve halen ediyor... ----- " Kaynak nedir ? " Kaynak, ülkemizde 3 farkli kitap sandigimiz (Tevrat, Zebur ve Incil) ancak TEK Kitap olan Mukaddes Kitap'tir. ----- " Tehlikeli yolu yaratan biri var mı ? Tehlikeli yol neden var ? Tehlikeli yoldan gidenlerin sayısı neden tehlikesiz yoldan gidenlere oranla inanılmaz bir büyüklükte ? (islam ve diğer dinlerin oranı ) " Aslinda bu örnek bana ait degildi ama yine de yazayim... 'Tehlikeli yolu yaratan' dan kastiniz Tanri'ysa cevabim 'Hayir'. Tanri tehlikeli bir yol yaratmi$ degildir çünkü Tanri kullarini SINAMADIGI gibi, onlarla oyun da oynamaz. Tehlikeli yol var çünkü bu dünya "tehlikeli Birinin" yönetiminde! Son soruya gelince... Bunun böyle olacagi binlerce yil önce kaydedilmi$: *** " «Dar kapıdan girin. Çünkü kişiyi yıkıma götüren kapı geniş ve yol enlidir. Bu kapıdan girenler çoktur. Yaşama götüren kapı ise dar, yol da çetindir. Bu yolu bulanlar azdır. " (Mat. 7: 13, 14) Insanlar ya bilgisizlikten ya kibirden ya kayitsizliktan ya da i$lerine gelmedigi için 'dogru yoldan' gitmiyorlar... Ho$çakalin... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2007 Merhaba "bo$ig", ----- " Ya o zaman iyiliği niye Tanrı yaratmış olsun ki? " "iyilik" yaratilmaz, i$lenir... Eylem, Fiil, Düşünce veyahut her hangibi bir şey... Herşey bir nedene bağlıdır ve bir "VarOluş" sergiler. Mutlaka bir kaynağı vardır. İnsan zihni "Yaratılmış" olduğuna göre, fikirler ya da eylemlerde "Yaratılmış bir Ürünün Ürünü" olarak "Yaratılmış" sınıfına girer. "İyilik" sadece "işlenmez" önce "Düşünülür" mesela değil mi? Sonra eyleme konur. Ama bu ikisi de önemli değil, çünkü her iki halde de "Mantık" olarak Yaratılmış birşeydir. ----- " Bence siz biraz kasıyorsunuz gibime geliyor.Tanrı'ya toz konduramıyorsunuz. " Muhalif olmak için de siz kasiyorsunuz gibi geliyordu bana, demek ki duygular kar$ilikliymi$! Hayır Sayın Yeshua... Ben kasmıyorum, zira cevap veremeyen ben değilim... Bakınız "Mantıklı" olmayan, tutarlılığı olmayan hiç bir şey savunulacak kadar kıymetli değildir. ----- " Bakın "Kötülük"te de o vardır, İyilikte de... " Yanli$. ----- " Tanrı hiç bir şeyden "Ayrı" değildir. " Nasil ayri olmaz, siz gerçekten tanrinizi yaratmi$siniz. "Nasıl Ayrı Olmaz"ın mantığını daha önce açıkladım ve size "Niçin Ayrı Olsun ki?" diye sordum, cevaplamayan sizdiniz... Tanrı'nın "Var Olan"dan ayrı olması demek, "Varlğın Bittiği Yerde Tanrı'nın Başlaması" demektir. Mantık bunu gerekli kılar. Bu halde de "Tanrı"yı sınırlandırmış olursunuz ki mükemmek Tanrı anlayışını toptan çöpe atmış olursunuz aynı zamanda. Kafamdan bir Tanrı yaratmıyorum, ama en azından buram buram Paganist Öğretiye boğulmuş bir Tanrı anlayışının reklamını yapmıyorum. Tanrı'nın Madde'den ayrı olması demek; Bir tarafta Tanrı'nın Var olması, Diğer tarafta da Madde'nin var olması demektir. Bunu anlamıyor musunuz? Nasıl görmezsiniz bu mantığı? Tanrı Maddeden ayrı olamaz, imkansız... Bakın şöyle özetleyeyim Tanrı'nın ne olduğunu... "Düşünce" beynin bir ürünüdür... Beynin bir Fonksiyonudur... Dün için bir sonuç, yarın için bir süreçtir... Tanrı'da böyledir. Beyin "Düşünce" denen şeyi belirli yasalar, kurallar çerçevesinde yapar. Doğasında bu vardır, özünde bu vardır. Tüm "Varlık" sizin beyninizden daha donanımlı bir yapıya sahip. İki avucunuzu anca dolduran bir beyin, yapısında bulunan bir takım enzimlerle, organellerle falan "Düşünce" denen şeyi ortaya koyabiliyorsa eğer, hassas dengelere sahip mükemmel "Doğa"nın kendisinin nasıl bir zekaya sahip olduğunu siz düşünün... Yani Tanrı'yı gördüklerinizin dışında aramayın, dokunduğunuz her şey Tanrı'nın kendisidir. Hiç bir şeyden ayrı değildir... İyilikten tutun kötülüğe kadar, Ya da soluduğunuz havadan yediğiniz yemeğe kadar Tanrı herşeydedir. Ve en önemlisi sizin özünüzdedir. Bunu tanımlamışlar zamanında ve Hz. İsa dahi bunu onamış: Ene'l Hakk.. Size tavsiyem; Hallac-ı Mansur ve Nesimi'nin ne dedikleri ve hangi anlayışları için öldürüldüklerini bir inceleyin, Ve sonra Hz. İsa'ya niçin "Tanrı"lık ya da "Kutsal Ruh"luk veya "BarAbba/TanrıOğulluk" atfedildiğini inceleyin... Nedenleri aynıdır... Ki eğer Hz. İsa diye birisi gerçekten yaşadı ise tabi. Sayın Katakuta bu konuda bir şey yazmıştı, hatırlayın... ----- " Ayrı gördüğünüz an tüm görüşleriniz en temelden çürür, yıkılır, tutarsızlaşır...Buna mahkumdur... " Bu sadece sizin görü$ünüz, kesinlikle katilmiyorum. Bu bir görüş değil Sayın Yeshua... Bu mantıksal bir çıkarım... Mantık Matematik gibidir, biliyorsunuz... 1- Bir önermenin doğruluk değeri,anlamı değişmediği sürece hep aynıdır. 2- Bir önerme aynı zamanda ve aynı koşullar içinde hem doğru hem yanlış olamaz. "A" "A"dan başka bir şey olamaz. 3- Bir önerme ya doğru ya da yanlıştır,bu iki değerin dışında üçüncü bir hal yoktur. 4- Bir yargının doğru olduğu sebepsiz iddia edilmemelidir. Bir yargının doğruluğunun sebebi ise başka bir yargıdır. Çıkarımlarınız bu yasalarla uyuşamaz... Mesela 4üncü şıkkı ele alalım... "Tanrı"nın "Maddeden Ayrı" olduğunu iddia ettiğiniz an size bunun "Nedenini Açıklamanız" düşer. Bu yargınızın doğruluğunun kanıtıda yine başka kanıtlanabilir bir yargı olmalıdır. Oysa ki siz bahsettiğiniz "Tanrı"nın "Neliğini" tanımlayamayacağınız gibi, onu tanımlamak için kullanacağınız önermelerin geçerliliğini de kanıtlayamacaksınızdır. Çünkü bahsettikleriniz zaten ortadadır, kanıtlayamadığınız Paganist İmgeler... 2nci şıkkı ele alalım... "Tanrı" "Tanrı"dan başka bir şey olamaz... "Madde" "Madde"den başka bir şey olamaz... Size göre: "Tanrı" eşit değildir "Madde" "Madde" eşit değildir "Tanrı" Bu demektir ki "Tanrı" ile "Madde" ayrı olmak zorundadır... İşte bu ayrılık şu sonucu doğurur ki; Madde'nin bittiği yerde Tanrı başlar, Tanrı'nın başladığı yerde "Madde" biter... Madde ne kadar sınırlı ve ezeli ise, Tanrı'da o kadar sınırlı ve ezelidir... Bir kefede Tanrı, Diğer kefede Madde... Oysa ben diyorum ki, basitçe: "Tanrı" = "Madde(Öz - Varlık)" Farabi'den tutun Mevlana'ya, Yunus Emre'ye kadar Gazali tabii ki hariç tüm İslam alimleride bu "Aristo Mantığını" işlemişler ve Yeni Eflatunluları örnek almışlardır. Yani bu sadece "İslam Tasavvufuna" has bir durum değil "Evrensel Mantık İlkesi"dir. "Mükemmel Tanrı"nın da "Evrensel Mantık İlkesi" ile "Çelişmemesi" gerekmektedir. Yarattığı şey ile çelişiyorsa eğer o Tanrı'ya inanmanın ne yararı var? Kendisine bile hayrı yoktur çünkü... Önermemden hareketle: Madde ezeli ve ebedidir der Farabi... Başı ve sonu yoktur ve varlığı "Tanrı"nın var olmasının kaçınılmaz sonucudur... Yunus ekler buna; Ete kemiğe büründüm... Hallac-ı Mansur tamamlar mesela: Ene'l Hakk.. Hepsi de tutarlıdır... Kısaca Madde'nin başlangıcını bulamadığımız aşikardır... Sonunu bulamadığımızda aşikardır... Tek mantıksız hareket ettiğimiz yer, Doğa'nın kendisindeki erişilmez muhteşemliği ve zekayı görüp, Ondan ayrı bir "Zeka"yı daha aramamızdır. Diğer şıkları ele almama gerek bile yok... ----- " Şeytanın yaptıklarına (ki Şeytan sadece bir nitelemedir aslında) " Taban tabana farkli algiliyoruz Tanri'yi, $eytan'i vs. bu nedenle aslinda tarti$mamiz zaman kaybi çünkü benim Forumlarda yazma amacim kisir tarti$malarla zaman öldürmek degil, merak eden insanlara Mukaddes Kitap hakkinda bilgi vermektir... Bu nedenle burada kesiyorum... Ho$çakalin... Tartışmamız sadece sizin için bir zaman kaybı Sayın Yeshua, Çünkü sizde "Doğmatik"lerinizi sorgulamaktan korkuyorsunuz Ve tek amacınız söylediğiniz gibi "Telkin" yapmak... Kendinizi "Tek Doğru" olarak kabul ediyorsunuz. Yaptığım tartışmanın "Kısır Döngü" olduğunu hiç mi hiç sanmıyorum. Faydalanan insanların olduğunu biliyorum ve buna güveniyorum... Mukaddes Kitap hakkında bilgi vermeden önce Savunularınızın Mantıksal Tutarlılığını sınayın derim. Çünkü bir tutarlılığınız olmadığı sürece ben peşinizde olurum kusura bakmayın. Benim değer verdiğim iki şey vardır Sayın Yeshua: -İlki karşılaştığım bir düşüncenin "Tutarlı" olmasıdır. -İkincisi de bu düşüncenin, uğruna değişmeye değer olmasıdır. Tutarsız kabulleriniz uğruna değişmek değersizdir bana göre. Siz çabuk pes ettiniz Sayın Yeshua tartışma konusunda... Oysa bir çok forumdaşımız bana çok sabrettiler sağolsunlar Siz cevap vermeyecek olsanızda ben yazarım merak etmeyin... Tehlikeli yolu yaratan biri var mı ? Tehlikeli yol neden var ? Hakikaten yaa... Tanrı niye Tehlikeli Yolu yaratmış ki? Saygılarımla... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 YESHUA Hem Tengeriin Bosig'e hemde bana ayrı ayrı yanıtlar vermen gerektiği için acayip bir karışıklık söz konusu oldu ! O yüzden mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışacağım. Kaynak, ülkemizde 3 farkli kitap sandigimiz (Tevrat, Zebur ve Incil) ancak TEK Kitap olan Mukaddes Kitap'tir. Evet ama, neresi ? 'Tehlikeli yolu yaratan' dan kastiniz Tanri'ysa cevabim 'Hayir'. Tanri tehlikeli bir yol yaratmi$ degildir çünkü Tanri kullarini SINAMADIGI gibi, onlarla oyun da oynamaz. Örneğin tehlikeli olan yollardan biri "Hz. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna inanmamaktır." doğru mu ? Doğruysa şöyle sorularım olacak ! 1. Bu tehlikeli yolu yaratan yani kuralı koyan yada yoktan var eden kimdir ? 2. Hz. Muhammed'in yolundan gitmemenin cezası var mıdır ? 3. Ceza nedir ? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Tehlikeli yol saklıdır, eğer sen o yolu tercih edersen açığa çıkar.. Tehlikeli yol, o yolu tercih etmediğin müddetçe yok sayılır.. Sebep sonuç ilişkisi ve imtihan gereği iyi ve kötü hep vardır ve var olacaktır.. Saygılar.. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Vah vahhh.. Şiirden kovduğu uyağın dönüp dolaşıp sonunda mezar taşına konması ne garip Orhan Veli 1914 - 1950 Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Akıllardan vehimlerden kovulan düşüncelerin daha doğrusu düşünmek istenilmeyen düşüncelerin, kovsanda, inanmasanda, yalan desende bir gün eli mahkum gerçekleşmesi ne garip, o gün çok uzak değil, sonsuzlukluğun yanında bir katrilyon yıl olsa sıfırdır.. "Sûra üfürülür. Bir de bakarsın kabirlerden çıkmış Rablerine doğru akın akın gitmektedirler" (yasin-51) Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Tehlikeli yol saklıdır, eğer sen o yolu tercih edersen açığa çıkar.. Tehlikeli yol saklı değil, saklı olmayan yolun açığa çıkmasınada gerek yoktur Tehlikeli yol, o yolu tercih etmediğin müddetçe yok sayılır.. Yok sayılan bir yoldan, sorumlu tutulamayız, var ki sorumluyuz ! xlark tades, 3-4 tane soru sordum basitçe ama yine cevap alamadım, (herzamanki gibi soruyu değil, geneli cevaplıyorsunuz siz müminler) saygılar Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Merhaba "TARAFSIZ", ----- " Kaynak, ülkemizde 3 farkli kitap sandigimiz (Tevrat, Zebur ve Incil) ancak TEK Kitap olan Mukaddes Kitap'tir. " yazmi$tim, siz de " Evet ama, neresi ? " diye sormu$sunuz... Ben tam olarak ne ögrenmek istediginizi anlayamadim, bu soruyu biraz açarsaniz... ----- " Örneğin tehlikeli olan yollardan biri "Hz. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna inanmamaktır." doğru mu ? " Ben sadece Mukaddes Kitaba göre yazarim ve bu Kitap'ta islamin peygamberinden BiR KEZ OLSUN bahsedilmez hatta imâ bile edilmez, bu nedenle bu sorunuza yanit vermem mantikli olmaz. ----- " 1. Bu tehlikeli yolu yaratan yani kuralı koyan yada yoktan var eden kimdir ? " Hangi "tehlikeli yolu"? ----- " 2. Hz. Muhammed'in yolundan gitmemenin cezası var mıdır ? " Mukaddes Kitaba göre 'yoktur'... Ho$çakalin... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Yok sayılan bir yoldan, sorumlu tutulamayız, var ki sorumluyuz Kötü yolu tercih etmediğin müddetçe senin için o yol yoktur.. Örneğin piyasada her hangi bir otomobil var, ama senin o otomobilden yok.. Yani senin otomobilin yok.. Kötü yolu tercih etmediğin müddetçede senin için kötü yol yoktur.. 3-4 tane soru sordum basitçe ama yine cevap alamadım Görmemiş olabilirim tekrar sorarsan cevaplarım.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Ben sadece Mukaddes Kitaba göre yazarim ve bu Kitap'ta islamin peygamberinden BiR KEZ OLSUN bahsedilmez hatta imâ bile edilmez, bu nedenle bu sorunuza yanit vermem mantikli olmaz. YESHUA, ben seni uzun zamandır, hep müslüman olarak tanımlıyordum, bunu yeni farkettim, sanırım o yüzden anlaşamadık. (pardon) Ben hep islama göre yazıyorum, o zaman xlark tades'i yanıtlayayım Kötü yolu tercih etmediğin müddetçede senin için kötü yol yoktur.. Senin mantığına göre, İyi yolu tercih etmediğim müddetçe, benim için iyi yolda yoktur, peki neden cezalandırılıyorum o zaman ? Görmemiş olabilirim tekrar sorarsan cevaplarım.. Örneğin tehlikeli olan yollardan biri "Hz. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna inanmamaktır." doğru mu ? Doğruysa şöyle sorularım olacak ! 1. Bu tehlikeli yolu yaratan yani kuralı koyan yada yoktan var eden kimdir ? 2. Hz. Muhammed'in yolundan gitmemenin cezası var mıdır ? 3. Ceza nedir ? ama, bunu Yeshua'nın yorumuna göre sormuştum (müslüman sanarak), o yüzden üzerine alınmayabilirsin saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 1. Bu tehlikeli yolu yaratan yani kuralı koyan yada yoktan var eden kimdir ? Allahtır öyle olmasını dilemiştir, imtihan için iyi ve kötü gereklidir.. 2. Hz. Muhammed'in yolundan gitmemenin cezası var mıdır ? İmanın şlartlarına inandıktan sonra ki, bu şartların içinde Hz. Peygamberin Allah'ın kulu ve elçisi olduğu şartıda vardır ve her hangi bir hükmü inkar etmedikten sonra, her hangi bir hükmü hafife almadıktan sonra, her hanghi bir hükmü reddetmedikten sonra fiiliyattaki aksaklık açısından günah vardır.. Ancak günahlar çoğaldıkça ve hafife alındıkça ilerde imana tesir edebilir.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Allahtır öyle olmasını dilemiştir, imtihan için iyi ve kötü gereklidir.. Demekki kötülüğü yaratanda Allah'tır, biz o yola gireceğizki imtihan gereği yerine gelsin, yani bunu ayarlayan yine Allah'tır, çünkü sistemin ve yöntemin sahibi o. Eğer Allah gerçekse ve cehennemde yanacaksam, bundan gocunmam, çünkü herşeyin sahibi o, dolayısıyla beni alıp tepe tepe kullanabilir, örneğin bir annenin çocuğu iyi de olsa kötüde olsa o çocuk o annenin çocuğudur. Eğer Allah doğru yolu gösteripte yanlış yola gideceğimi biliyorsa bunun için benim değil onun üzülmesi gerekiyor, eşya sahibi O, takdir O'nun ! İmanın şlartlarına inandıktan sonra ki, bu şartların içinde Hz. Peygamberin Allah'ın kulu ve elçisi olduğu şartıda vardır ve her hangi bir hükmü inkar etmedikten sonra, her hangi bir hükmü hafife almadıktan sonra, her hanghi bir hükmü reddetmedikten sonra fiiliyattaki aksaklık açısından günah vardır..Ancak günahlar çoğaldıkça ve hafife alındıkça ilerde imana tesir edebilir.. Bu aşağıdaki sorunun cevabı değil "Hz. Muhammed'in yolundan gitmemenin cezası var mıdır ? ceza nedir ?" Evet vardır, hayır yoktur, cezası şudur veya budur diyeceksiniz, aksi halde sorunun cevabı verilmemiş olur. ama tehlikeli yolu Allah'ın yarattığını teyid ettiğiniz için, soruyu cevaplanmış sayıyorum. Alıntı
Φ YESHUA Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Merhaba "xlark tades" ----- " Allahtır öyle olmasını dilemiştir, imtihan için iyi ve kötü gereklidir.. " Bir düşünün... Apartmanınıza bir aile taşınıyor ancak evden sürekli çocuk çığlıkları ve ağlamaları geliyor. Biraz zaman geçiyor ve bunun sebebi ortaya çıkıyor... Meğer bu anne ve baba çocuklarına türlü eziyet ediyorlar, öldüresiye dövüyorlar, zaman zaman aç bırakıp odaya hapsediyorlarmış. Neler hissedersiniz? İçiniz rahat etmiyor ve kapılarını çalıp aileye soruyorsunuz: "Neler yaptığınızı biliyorum, Ufacık çocuğa neden böyle acımasızca davranıyorsunuz?" diye soruyorsunuz, Onlar da size, " Onu biz yaptık, bizim çocuğumuz. Aslında biz kötü bir şey yapmıyoruz, Sadece Merak! Acaba bu davranışlarımıza rağmen bizi sevecek mi diye onu sınıyoruz, eğer bu davranışlarımıza rağmen bizi sevip, itaat ederse, büyüyünce onu ödüllendireceğiz, ev, araba alacağız " yanıtını veriyorlar. Bu ebeveynler hakkında Ne düşünürdünüz? Verdikleri bu cevaptan Tatmin olur muydunuz? Peki Arkanızı dönüp çocuğun böyle bir ailede kalmasına izin verir miydiniz? Herhalde "Bunlar ruh hastası, psikopat" diye düşünürdünüz ve çocuğu kurtarmak için girişimlerde bulunurdunuz, öyle değil mi? Peki "Hayır ve Şer Allahtandır" deyip "Allah bizi kötüyle de sınayabilir ama sonunda ödüllendirecek" demek aynı şey değil mi? "İMTİHAN" öğretisi Tevrat, Zebur ve İncil'e yani "Mukades Kitaba" kesinlikle aykırıdır. Bu sözkonusu Kutsal Kitap şöyle der: *** " Bir sınavla karşılaşınca kimse 'Tanrı beni sınıyor' demesin. Çünkü Tanrı kimseyi kötü niyetlerle sınamaz " (İncil - Yak. 1:13) *** " Haşa ki Allah kötülük ede ve Kadir haksızlık eyliye " (Tevrat - Eyub 34:10) Yaratıcımız " Buna rağmen Bana tapınacak mı acaba! " deyip kullarının başına Bela vermez, onların sakat doğmasını, aç kalmasını sağlamaz, evsiz barksız, bırakmaz vs. Böyle bir şeyi SEVGİNİN KAYNAĞI olan Yaratıcımız değil, ancak sağlıksız, EGOSUNU tatmin etmek isteyen yukarıda örnekte bahsettiğim acımasız insanlar yapabilir! Hoşçakalın... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.