Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 18 yıl 'Ordu bana bağlıdır' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk ordusunun Türkiye'deki demokratik kurumlarından biri olduğunu belirterek, "Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti içerisinde ordunun görevi Anayasamızda belirlenmiştir. Ordu bu tanım içerisinde görevini yapar ve direkt olarak da Genelkurmay bana bağlıdır" dedi...</b> ------------------------------------------------- Ordu; ÖNCE ve HER ZAMAN vatana bağlıdır... Laik Cumhuriyete bağlıdır... Bölünmez bütünlüğe bağlıdır. Atatürk'e ve ilkelerine bağlıdır... Bunu sakın unutma Başbakan!...
Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 18 yıl Orda sizce de kişi mi kastedildi yoksa halk oylamasıyla gelmiş hükümet mi??? Bence ikincisi ve de haklı... Yıllardır savaş içinde olan ABD nin ordusu bizimkinden daha mı az özel konumda da hesap veriyor halkın seçtiklerine;emir alıyor yine halkın seçtiklerinden...
Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 18 yıl Orda sizce de kişi mi kastedildi yoksa halk oylamasıyla gelmiş hükümet mi??? Bence ikincisi ve de haklı... Yıllardır savaş içinde olan ABD nin ordusu bizimkinden daha mı az özel konumda da hesap veriyor halkın seçtiklerine;emir alıyor yine halkın seçtiklerinden... abd yönetim sistemine ve abd ordusunun iç yapısına ne kadar hakimsiniz acaba merak ettim. abd ordusu sizi cezbetmiş anlaşılan. katılabilirsiniz. onlarda adam arıyorlar kendilerine.
Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 18 yıl tsk acıklama yaptıgı zaman kacacak delık arıyolar boyunlarını bukup kendılerını acındırıyolar sonrada ordu bana baglıdır dıyebılıyolar
Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 18 yıl abd yönetim sistemine ve abd ordusunun iç yapısına ne kadar hakimsiniz acaba merak ettim. abd ordusu sizi cezbetmiş anlaşılan. katılabilirsiniz. onlarda adam arıyorlar kendilerine. Hakim falan değilim;bir kanaldan takip ettim ve bu hesap verme işi demokratik yönetim açısından hoşuma gitti... Bu üslupla bir şey elde edemezseniz... Başka türlü cevabınız varsa buyrun!!!
Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 18 yıl Hakim falan değilim;bir kanaldan takip ettim ve bu hesap verme işi demokratik yönetim açısından hoşuma gitti... Bu üslupla bir şey elde edemezseniz... Başka türlü cevabınız varsa buyrun!!! hangi uslupla? ne bekliyosun tayyeepp uslubu daha mı hoş. her açıklamada azarlayıp aşağılayıcı mı olayım. insanların anasına babasına mı küfür edeyim.ne tür bir uslup hoşunuza gider. aç gözlerini sevgili kardeşim. bu memleket benim olduğu kadar senin memeleketin.
Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 18 yıl Yazar 'Ordu bana bağlıdır'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk ordusunun Türkiye'deki demokratik kurumlarından biri olduğunu belirterek, "Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti içerisinde ordunun görevi Anayasamızda belirlenmiştir. Ordu bu tanım içerisinde görevini yapar ve direkt olarak da Genelkurmay bana bağlıdır" dedi... ------------------------------------------------- Ordu; ÖNCE ve HER ZAMAN vatana bağlıdır... Laik Cumhuriyete bağlıdır... Bölünmez bütünlüğe bağlıdır. Atatürk'e ve ilkelerine bağlıdır... Bunu sakın unutma Başbakan!... Hukukçular: Genelkurmay bağlı değil, sorumludur Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Erdoğan'ın sözlerini, "Genelkurmay başkanının sicil amiri başbakan değildir" diye eleştirirken emekli Tümgeneral Osman Özbek de anayasanın 117. maddesini anımsatarak "Bağlı olmakla sorumlu olmak farklıdır" dedi. Özden, anayasadaki ilkeyle Genelkurmay Başkanlığı'nın siyasetten bağımsızlığının öngörüldüğünü anımsattı. Özden, Erdoğan'ın açıklamalarının yanlış olduğunu ifade etti. Özden, "Başbakan, kabadayılık taslar gibi söylüyor. Kendi seçmenine mesaj vermek için. Genelkurmay başkanının sicil amiri başbakan değildir" dedi. Özbek de anayasanın 117. maddesinde "Genelkurmay başbakana karşı sorumludur" ifadesinin yer aldığını anımsattı. "Bağlı olmakla sorumlu olmak arasında fark olduğunu" dile getiren Özbek, "Bana bağlıdır dediğiniz zaman baş ka bağlı birimlerle bir tutuluyor gibi anlaşılır. Başbakanlık'la Genelkurmay Başkanlığı arasında amir-memur ilişkisi yoktur" diye konuştu. İfadenin yanlış kullanıldığını vurgulayan Özbek, "Genelkurmay Başkanı daha önce bir açıklama yapmıştı, 'Kapıkulu değiliz' şeklinde. Buna o açıdan bakmamız lazım.... Genelkurmay Başkanlığı'nı genel müdürlük gibi görmek yanlış. Demirel bile böyle söylemedi hiç" ifadesini kullandı. Kaynak:http://www.cumhuriyet.com/cumhuriyet/m/c0808.html Kaynak:http://www.cumhuriyet.com/cumhuriyet/m/c0808.html
Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 18 yıl bıraksalar ülke yönetimini seçilmişlere aslında hızla kalkınıp gelişirdik.ki nezaman bürokrasi devreye girdi geri kaldık.demokrasi bile demokratik olmalı kişilere göre demokrasi artık dar gelmeye başladı
Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 18 yıl hangi uslupla? ne bekliyosun tayyeepp uslubu daha mı hoş. her açıklamada azarlayıp aşağılayıcı mı olayım. insanların anasına babasına mı küfür edeyim.ne tür bir uslup hoşunuza gider. aç gözlerini sevgili kardeşim. bu memleket benim olduğu kadar senin memeleketin. Sizin anlayışınız buysa ne diyebilirim ki;yolumuz açık olsun...
Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 18 yıl Başbakanın son vizyonu: Kemalistim Laikim Demokratım Dini devlet işlerine karıştırmam Mitingleri yapanların hizmetkarıyım Biz dini bir parti değiliz Ya birilerinin küçümsediği mitingler başbakanı bambaşka bir hale soktu. Halkın iradesi budur işte ne oldum deme ne olacağım de.
Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 18 yıl Başbakanın son vizyonu: Kemalistim Laikim Demokratım Dini devlet işlerine karıştırmam Mitingleri yapanların hizmetkarıyım Biz dini bir parti değiliz Ya birilerinin küçümsediği mitingler başbakanı bambaşka bir hale soktu. Halkın iradesi budur işte ne oldum deme ne olacağım de.
Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2007 18 yıl Yazar SAKIN UNUTMA ,,,,Bu sensin.,., Alkışlıyorum seni sevgili arkadaşım... Paylaşım için teşekkürler... Asla unutmadık, unutmayacağız...
Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 18 yıl Yazar "AK Parti'nin AK zenginleri kimler?..." Meliha Okur: "Her iktidar kendi zenginini yaratır. AK Parti de, iktidar döneminde zenginini yarattı. Üstelik, "Sivil ve askeri darbelere karşı AB, ekonomik program için IMF ve küreselleşme" diyen TÜSİAD'la bile uzlaştı! AK zenginlerin bir bölümü TÜSİAD'a yerleşti. Şirket yönetimlerine emekli askerler, bürokratlar transfer edildi. Tartışmasız, AK zenginlerin bir bölümünü "Anadolu Aslanları" diye tanıdık. Zenginleştikçe kendilerine, "Muhafazakâr liberal" dediler." ---------------------------------------------- Hepsi çok zenginleşti... "AK" akçe meğer (Türkiye'nin) "kara" günler(i) içinmiş... SAKIN UNUTMA!...
Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2007 18 yıl Orda sizce de kişi mi kastedildi yoksa halk oylamasıyla gelmiş hükümet mi??? Bence ikincisi ve de haklı... Yıllardır savaş içinde olan ABD nin ordusu bizimkinden daha mı az özel konumda da hesap veriyor halkın seçtiklerine;emir alıyor yine halkın seçtiklerinden... Pentagon hesap vermez,bunu bile yanlis biliyorsunuz.Hem halk oylamasi ile derken yani yüzde 34 demek istediniz.yüzde 66 o hükümete oy vermedi.Ozaman ordu o hükümete bagli olamaz,halkin büyük kesiminin oylari ile demokrasiyi arac olarak görmeyen iktidarlar ancak ordudan kendilerine bagimlilik bekleyebilirler ve dogrusuda budur.TSK erdogan'in kapikulu olamaz.
Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 18 yıl Yazar 'Terörü yok etmekte kararlıyız' TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Terör olaylarının devam etmesi ve pek çok cana mal olması, şehitlerimizin acısı bizi fevkalade üzmektedir" dedi... ----------------------------------------------- Biz de bu samimiyetsizliği "fevkaladeden" kınadık!..
Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 17 yıl Yazar "Barajlar çöplükmüş!" İstanbul'da barajlardaki suların çekilmesi çevre felaketini gözler önüne serdi. Elmalı, Ömerli ve Alibeyköy'den 200 ton çöp çıktı Lastikten koltuğa kadar birçok eşyanın bulunduğu çöpün kaynağı ise içme suyu havzasında piknik yapan vatandaşlar... ----------------------------------------------- Hangi vatandaşlar? % 46 olanlar mı? % 54 olanlar mı?
Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 17 yıl Yazar basbakan olucak adamsin valla sevgili dipnot Canımsın çok teşekkür ediyorum ama sizler içinde ben farklı düşünmüyorum inanın.. Sevgi ve saygılarımla..
Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 17 yıl Yazar "Emin Çölaşan'ın işine son verildi." AK Parti karşıtlığıyla bilinen ve Hürriyet gazetesi ile özdeş isim, Yazar Emin Çölaşan'ın işine son verildi. Çölaşan, bugünkü yazısında isim vermeden marjinal bir dergiyi konu edinerek, dergide geçen ağza alınmayacak ifadelere, şok iddialara hiçbir sansür uygulamadan yer vermişti... ---------------------------------------------- Desenize Emin Çölaşan'a da 10. köyün yolu gözüktü!.. Kovmakla zafer kazanılamaz...
Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 17 yıl Yazar "Gül orduya meydan okuyor" Dış basın diyor; TÜRK halkı hükümet ve ordu arasındaki çatışmada saflarının demokrasiden yana olduğunu gösterdi. Ordunun Gül'ü engelleme çabası internetten verilmiş bir ültimatomla olsa da siyasi bir girişimdi. Bir hükümetin demokratik olarak kendi adayını öne sürmesi kadar doğal bir şey olamaz. Türk Ordusu'na meydan okuyan Gül de verdiği sözü tutmalı ve tüm Türkler'i temsil etmelidir... --------------------------------------------- Orduya kafa tutan kafasız kalır... Kimse bu kadar akılsız olmamalıdır... --------------------------------------------- Dış Basın ordumuzu iyi tanısın ve hafife almasın! Üç nokta...
Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 17 yıl Türk milletinin varligina yönelen tehditlere karsi bir yandan derin bir dip dalgasi gelirken diger yandanda perdeleme.engellem halki uyutma,gözden kacirma ve önemsizlestirme faaliyetleri sürüyor. Bu siyasi ve ekonomik olarakda böyle Ulusal güvenlik acisindanda böyle.Olaylari halka duyurma araci olan kitle iletisin araclari cok farkli bir yapiya sokuldu. Cumhuriyet maalesef Cumhuriyeti savunacak nesil yetistiremedi.Vatan<haini Vahdettin ve Osmanliyi savunanlar Atatürl veCumhuriyetcilerdendaha etkili Lozani bie hezimet olarak savunan yazar Kadir Misiroglu ayni zamanda *Sevr bir anlasma degil bir projedir,imzalanmamistir*iddasininda öncüsüdür.Kadir Misiroglunu anlatmaya gerek yoktur bilenler bilir taniyanlar tanir cünkü öyle sivrileri tanimamak mümkün degildir.Peki Türk Tarih Kurumu TTK ne yapiyor?Kocaman bir hic sadece uyuyor veyahutta korkuyor konusmaya cekiniyorveya baski altindadir.Birileri tarafindan Cumhuriyete atilan iftiralara karsi konusmamasi icin engelleniyor. Sevri bilmyen Lozani kavrayabilirmi,bu tabiata aykiri birsey olur. Kamuoyu önünde Atatürk ve Cumhuriyeti,Lozani savunamayanlara(tarihcilerede)örnek olacak bir aydinimiz bir yazarimiz var;TÜRGUT ÖZBAY Turgut Özbay özetle sunlari yaziyor: 1-Sevr Anlasmasi sadece Osmanli Imparatorlugunun degil,soy ve ulus olarak Türklerin sadece Avrupadan degil Türkiyeden de yok edilmesi anlamini tasimaktadir. 2-Anlasmanin tasarisi Osmanli temsilci heyetine 11 Mayis 1920 de sunulmustur. 3-Osmanli hükümetinin Paris baris Konferansina verdigi yazili görüs,16 Temmuz 1920 de Türk basininda yayinlanmistir. 4-Müttefik devletlerin Osmanli Hükümetinin yazili görüslerine karsilik verdikleri cevap bir ültimatomdur. 5-Sevr Anlasmasi metni 22 Temmuz 1920 de Sarayda toplanan 50 civarinda eski Sadrazam,Kabine üyesi,Meclis ve Senato üyesi asker sivil ve din adaminin katildigi bir toplantida tartisilmistir ve kabulüne karar verilmistir. 6-10 Temmuz 1920 de Osmanli adina Hadi Pasa Dr.Riza Tevfik(Bölükbasi-HC)ve Resat Halis anlasmayi imzalamis ve mühürlemislerdir. Kazim Karabekir Pasanin 17 Agustos 1920 tarihli telgrafina istinaden,TBMM üyeleri (Atatürkün meclisi-HC) 19 Agustos 1920 de Sevr anlasmasini tartisanlar ve kabulü icin oy verenler ile anlasmayi imzalayanlari -VATAN HAINI-ilan etmistir. ALINTI-HULKI CEVIZOGLU EY TÜRK ISTIKBALININ EVLADI 2 s.109 Insan bunlari okudugunda Kadir Misiroglu gibilerinin kimler adina calistiklarini daha iyi anlamakta ve bu ülkenin bu Cumhuriyetin düsmanlarini bir kez daha ciplak gözle görebilmektedir.Kadir Mieiroglu gibilerinin kitaplarini referans olarak alip Cumhuriyetcilere Atatürkcülere saldiranlarda aynin Kadir Misiroglu kategorisinde olanlardir.Bu düsmanlik Atatürke degil onun biraktigi Cumhuriyete ve onun yolindan gidenleredir.Cünkü onun sayesinde bu millet bagimsizligini kazandi haysiyetini ispatladi ve simdikilerin ve peslerinden gidenlerin sayesinde ise haysiyetsizligi yasamaktadir. saygilarla
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.