Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

buyrun tuncayın sağ kolu berdan

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Merdan'ın manşetleri TSK'yı zora sokmuş

Tuncay Özkan'ın sağ kolu ulusalcı Merdan Yanardağ, Özgür Gündem Gazetesi'nin yazı işleri müdürlüğünü yaptığı dönemde attığı yalan manşetlerle Türk Silahlı Kuvvetleri'ni zor durumda bırakmış. Gazete, PKK yanlısı yayınlarıyla biliniyor.

Özgür Gündem Gazetesi, 16 Ekim 1992 tarihinde attığı 'İnsanlık Sürükleniyor' manşetiyle Türkiye ile Almanya arasında kriz yaşanmasına sebep olmuş.

Kanaltürk Televizyonu'nda Tuncay Özkan'ın yol arkadaşı olan Merdan Yanardağ'ın, PKK'ya yakınlığı ile bilinen Özgür Gündem Gazetesi'nin kurucusu ve yazı işleri müdürü olduğunun ortaya çıkması şok etkisi yaptı. Yanardağ'ın attığı manşetler Türk Silahlı Kuvvetleri'ni uluslararası platformda çok zor durumda bırakmış. Terörle mücadele sürecinde etkin rol almış olan komutanlar, şimdi Merdan Yanardağ'ın manşetlerini tartışıyor. Bir internet sitesinde yazan emekli Yarbay Şenol Özbek, 6 Eylül 1992'de Özgür Gündem'in 'İnsanlık sürükleniyor' manşetiyle Türkiye ile Almanya arasında krize yol açtığını açıkladı. Türk askerine yönelik sert ifadelerin yer aldığı haberden sonra Yunanistan olayı pankart yaptırıp dünyaya duyurmakta geç kalmamış.

Söz konusu olay, 6 Eylül 1992 tarihinde Şırnak'ın Cizre ilçesi Şeyh Değirmenci köyünde yaşanmış. Vatandaşların ölü olarak bulduğu bir terörist için olay yerine gelen jandarma, savcı, doktor ve yerel bir fotoğrafçı çağırır. Ceset üzerinde gerekli kontrollere başlamadan önce bubi tuzağına karşı ceset yerinden oynatılmak istenir. Bu amaçla da BTR denilen askerî araç kullanılır. Ancak PKK sempatizanı olan fotoğrafçı, görev esnasında çektiği fotoğrafları Özgür Gündem Gazetesi'ne ulaştırır. PKK yanlısı gazete, 16 Ekim 1992 tarihli nüshasında bu fotoğrafları "İnsanlık sürükleniyor" başlığıyla çarpıtarak okuyucularına sunar.

Emekli Yarbay Özbek, Özgür Gündem'in haberinin hem özü hem de Silahlı Kuvvetler'in konsepti açısından yalan olduğunu vurgulayarak, "Çatışmalarda ele geçen teröristlere dahi dokunulmadığını, hatta karınlarının bile doyurulduğunu, kandırılmış vatan çocukları olarak onlara mümkün olduğunca şefkatle yaklaşıldığını yakından biliyorum." diyor.

Özgür Gündem'in bu haberinin terör örgütünün propagandadan sorumlu kadroları tarafından daha da çarpıtılarak, söz konusu gazete haberi ile birlikte Avrupalı parlamenterlere aktarıldığını ifade eden Özbek, "Olayda kullanıldığı iddia edilen BTR 60 tipi araç Alman yapımı olduğundan, haber üzerine Almanya, Türkiye ile olan ilişkilerini askıya aldığını ve Türkiye'ye silah ambargosu uygulayacağını açıklıyor, Türkiye-Almanya ilişkilerinde çok ciddi bir kriz yaşanıyor. Avrupa Parlamentosu üyelerinden, 'Türkiye'de insanlık sürükleniyor' şeklinde sert açıklamalar geliyor. Yunanistan, bu olay ve haberin bütün dünyada duyulması için pankartlar dahi hazırlatıyor." diye konuşuyor.

Emekli Yarbay, Yanardağ'ın hakkındaki iddiaları kabul ettiğine dikkat çekerek, "Haberi yalanlamıyordu; ama üslup bildiğimiz üslup: Bir ulusalcıya laf mı söyledin, orda bittin işte; ya Fethullahçısın ya da emperyalistlerin ve küresel gücün ******." diyor

inşallah oyunun farkına varırsınız da uyanırsınız.

selametle

Gönderi tarihi:

Medyaya 'vatanperverlik' dersi vermeye kalkışan Kanaltürk televizyonunun sahibi Özkan'ın, 2 yıldır devlete sigorta primi ödemediği ortaya çıktı

İzmir'de düzenlenen Cumhuriyet Mitingi'nde Türk medyasını 'satılmış' olmakla itham eden gazeteci Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu KanalTürk televizyonu ile ilgili her gün yeni bir skandal çıkıyor. KanalTürk için CHP'den 3 trilyonu faturasız 4.1 trilyon TL para aldığı ortaya çıkan Özkan'ın, devlete de 2 milyon 32 bin 585 YTL (2,32 trilyon TL) sigorta prim borcu olduğu tespit edildi.

Demekki neymiş arkadaşlar devlete para takmadan vatanperver olunamıyormuş.

Gönderi tarihi:

bunlar daha bu haldeyken devleti soyuyo.Allah korusun hasbel kadar itidar falan olurlarsa halimiz ne olur?cem uzanın adı çıkmış, aslında o da yanlış yaptı.sığınsaydı cehapeye onlar kapatırdı bi şekilde tüm yolsuzlukları.

selametle

düzeltme:başlıkta tuncay özkanın sağ kolu olan merdan yanardağın ismini yanlışlıkla berdan yazmışım.aslı merdan dır.hoş ha merdan ha berdan önemli olan isim değil yapılan işler.

Gönderi tarihi:

bunları tuncay özkan a soracaksınız arkadaşlar.buradaki cumhuriyetçi dostlarımız kimsenin avukatlığını yapmıyor.sanırım kendi kanallarında bu konuda cevap vermişlerdi.ayrıca mitingleri karalamaktan vazgeçin.bu mitingler sizin anlayamayacağınız kadar büyük ve ulusalcı mitinglerdir.insanların demokratik tepkileri sizin zorunuza gitmesin.sindireceksiniz artık içinize ne yapalım.sizin için yapacağımız bir şey yok.

Gönderi tarihi:

merak etmeyin oraya da sorulmuşur bunlar.benim tepkim nerde ben cumhuriyetçiyim ben laiğim atatürkçüyüm falan diyen varsa o bu ilkelerin tam tersi yönde hareket etmektedir.eğer siz hala o mitinglerin cumhuriyet mitingi olduğunu söylerseniz sadece gülerim.çıkarılan sanatçı pkk konserine çıkıyo, tuncayın sağ kolu askere kurşun sıkanları savunuyo.Allah aşkına pkk içinmi yapıldı bu mitingler yoksa?ben bunlara karşıyım işte.yoksa ne demokrasiye ne de başka bişeye karşı olduğum yok. demokrasiyi bizim kadar sindirmiş olsaydınız o mitingleri bile yapmazdınız.

selametle

Gönderi tarihi:

Biz cumhuriyetçiler savunduğunuz adamların iktidar olmadan önce de devleti nasıl soyduğunu biliyoruz mal varlıklarındaki yükselişi incelerseniz ne olduğunu daha net biçimde görürsünüz.O yüzden RUA arkadaşımızın dediği gibi bu mitingleri karalamaktan vazgeçin lütfen.Eğer devlete para takmayı kötü olarak kabul tarzınız var ise bunun değerlendirmesini önce savunduğunuz adamlar için yapın.Devleti soymanın, temeline dinamit koymanın,vatan topraklarını parselleyip parselleyip satmanın tek bir adı vardır VATANA İHANET bunu yapanların adı da Ali,Mehmet, Veli değil VATAN HAİNİDİR.

Gönderi tarihi:

ben birilerine hırsız derken ötekilerinin bunu yapmadığını söylemedim zaten.siz akpyi beğenmiyosunuz ama sizin elinizde bunlara karşılı ne var?yani cehape gelirse çok mu iyi olacak.şimdiden soymaya başladılar gelince neler olur kimbilir.ki mitingde olanların hepsi cehapeliydi.

selametle

Gönderi tarihi:
merak etmeyin oraya da sorulmuşur bunlar.benim tepkim nerde ben cumhuriyetçiyim ben laiğim atatürkçüyüm falan diyen varsa o bu ilkelerin tam tersi yönde hareket etmektedir.eğer siz hala o mitinglerin cumhuriyet mitingi olduğunu söylerseniz sadece gülerim.çıkarılan sanatçı pkk konserine çıkıyo, tuncayın sağ kolu askere kurşun sıkanları savunuyo.Allah aşkına pkk içinmi yapıldı bu mitingler yoksa?ben bunlara karşıyım işte.yoksa ne demokrasiye ne de başka bişeye karşı olduğum yok. demokrasiyi bizim kadar sindirmiş olsaydınız o mitingleri bile yapmazdınız.

selametle

bu ne şimdi? büyük laf mı ettin yani.cumhurtiyetçiyim laikim atatürkçüyüm diyenler tam tersidir. vay be. düz olan bir siz mi varsınız bu ülkede? herkes yamuk yani öyle mi. vatansever sizsiniz, ataürkçü sizsiniz. demokrat sizsiniz, cumhuriyetçi sizsiniz. başkası ağzını açar açmaz çemkiren bir lideriniz var. ona benzemek için elinizden geleni yapıyorsunuz. herşeyin doğrusu bizde, tek doğru biziz.bu mudur yani sizin felsefeniz.tutturdunuz mitinge gitmeyin, vatan hainleri şarkı söylemiş, bilmem hangi gazeteci bilmem nerede ne yazmış.bana ne bunlardan kardeşim. bana anlatmayacaksın. biz bir mitinge katılıyorsak fikri hür vicdanı hür insanlar olarak özgür bireysel kararımızla katılıyoruz. kimsenin peşinden değil, kendi özgür kararlarımızın arkasından gideriz. ben cumhuriyet evladıyım, diğer arkadaşlarım içinde rahatlıkla aynı şeyleri söyleyebilirim. biz kimsenin peşinden haldır haldır koşmayız. mantık eleğimizden geçiririz. bırak şarkıcısını gazetecisini falan. onların yerine ben mi hesap vereceğim bana ne bunlardan arkadaşım.tanımam bile ben onları. o mitingteki milyonların hepsi gerçek vatanseverdir. gerçek cumhuriyetçi gerçek laiktir. siz onların laiklik ve demokrasi kültürünü nasıl yargılıyorsunuz.sizin böyle bir kültürel altyapınız yok zaten. laikliğin tanımını bile yalan yanlış yapan insanlar fikri ve vicdanı hür insanların katıldığı mitingten ne anlar.

Gönderi tarihi:

Kendine lider seçtiğin kişiye benzemek çok normal Rua.

Çemkiren başbakanın çemkiren taraftarı olmasından daha doğal ne var?

Birde yanar döner olurlar, ortaya bir laf atarlar gelen tepkiye bakar ve birden biçim değiştirler.

Diktaş sana bir soru sormak istiyorum sahte Atatürkçüler diye diye ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz ya bak bu işi anlamak kolay, Atatürkçü olan onun ilkelerine ve tavsiyelerine bağlı olandır, yani ülkesi için, cumhuriyeti için canla başla çalışır, 6 ilkeye bağlıdır, yani Atatürkçü olduğunu söyleyip ülkesini emperyalistlere pazarlayan biri ancak sözde Atatürkçü ama özde başka güçlerin hizmetkarıdır. Atamızın üzerinde en çok durduğu konu bağımsızlıktır eğer bu uğurda çaba göstermiyorsa o Kemalist değildir.

Bu durumda sana göre gerçek vatansever, gerçek Atatürkçü nasıl olmalıdır?

Gönderi tarihi:
bu ne şimdi? büyük laf mı ettin yani.cumhurtiyetçiyim laikim atatürkçüyüm diyenler tam tersidir. vay be. düz olan bir siz mi varsınız bu ülkede? herkes yamuk yani öyle mi. vatansever sizsiniz, ataürkçü sizsiniz. demokrat sizsiniz, cumhuriyetçi sizsiniz. başkası ağzını açar açmaz çemkiren bir lideriniz var. ona benzemek için elinizden geleni yapıyorsunuz. herşeyin doğrusu bizde, tek doğru biziz.bu mudur yani sizin felsefeniz.tutturdunuz mitinge gitmeyin, vatan hainleri şarkı söylemiş, bilmem hangi gazeteci bilmem nerede ne yazmış.bana ne bunlardan kardeşim. bana anlatmayacaksın. biz bir mitinge katılıyorsak fikri hür vicdanı hür insanlar olarak özgür bireysel kararımızla katılıyoruz. kimsenin peşinden değil, kendi özgür kararlarımızın arkasından gideriz. ben cumhuriyet evladıyım, diğer arkadaşlarım içinde rahatlıkla aynı şeyleri söyleyebilirim. biz kimsenin peşinden haldır haldır koşmayız. mantık eleğimizden geçiririz. bırak şarkıcısını gazetecisini falan. onların yerine ben mi hesap vereceğim bana ne bunlardan arkadaşım.tanımam bile ben onları. o mitingteki milyonların hepsi gerçek vatanseverdir. gerçek cumhuriyetçi gerçek laiktir. siz onların laiklik ve demokrasi kültürünü nasıl yargılıyorsunuz.sizin böyle bir kültürel altyapınız yok zaten. laikliğin tanımını bile yalan yanlış yapan insanlar fikri ve vicdanı hür insanların katıldığı mitingten ne anlar.

esrtağfurullah büyük laf etmek harcım değil.ayrıca ben kendimi çok düzgün falan da göstrmedim.ülkemde güzellik düzgünlük göreceli bi kavram mesela siz hırsızlara (tuncay özkan) iyi diyebiliosunuz.bu şekilde bi görecelilik söz konusu.eğer lideriniz derken tayyibi kastediyosanız o benm liderim falan değil yaşadığım ülkenin başbakanı.çemkirme konusunda baykalında kalır yanı yok hani.sizi ilgilendirmiyo olabilir vatan haini bi adamın mitinginizde şarkı söylemesi bu gayet normal.rahatsız olmayabilirsiniz.ama o zman da bi tezatlık çıkmaz mı?hem cumhuriyetçiyim hemde pkklılarda rahatsız olmuyorum.neyse vicdan meselesi.ayrıca tüm bunları şahsınıza değil tüm herkese anlattım.merak etmeyin demokrasiyi laikliği ve özgürlüğü yeterince içime sindirdim zaten hep bundan dolayı susuyoruz.isterseniz laikliğide tartışabiliriz.tabi varsa birikiminiz.

selametle

Gönderi tarihi:
Kendine lider seçtiğin kişiye benzemek çok normal Rua.

Çemkiren başbakanın çemkiren taraftarı olmasından daha doğal ne var?

Birde yanar döner olurlar, ortaya bir laf atarlar gelen tepkiye bakar ve birden biçim değiştirler.

Diktaş sana bir soru sormak istiyorum sahte Atatürkçüler diye diye ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz ya bak bu işi anlamak kolay, Atatürkçü olan onun ilkelerine ve tavsiyelerine bağlı olandır, yani ülkesi için, cumhuriyeti için canla başla çalışır, 6 ilkeye bağlıdır, yani Atatürkçü olduğunu söyleyip ülkesini emperyalistlere pazarlayan biri ancak sözde Atatürkçü ama özde başka güçlerin hizmetkarıdır. Atamızın üzerinde en çok durduğu konu bağımsızlıktır eğer bu uğurda çaba göstermiyorsa o Kemalist değildir.

Bu durumda sana göre gerçek vatansever, gerçek Atatürkçü nasıl olmalıdır?

öncelikle biraz üslubunuzu düzeltmenizi öneririm.forumdaki tüm yazılarıma bakın o dediğiniz biçim değişimini yapmadım yapmam da.bi kere kimse kemalist olmak zorunda değildir.kemalist olunmadan da bu ülke bağımsız bir şekilde yönetilebilir.benim için bir liderin atatürkçü olmasına gerek yok eğer doğru ve dürüst bi adam olursa ülkesini satmazsa o zaten atatürk ilkelerine bağlıdır.atatürkçü nasıl olunur onu da bilmem.

selametle

Gönderi tarihi:
esrtağfurullah büyük laf etmek harcım değil.ayrıca ben kendimi çok düzgün falan da göstrmedim.ülkemde güzellik düzgünlük göreceli bi kavram mesela siz hırsızlara (tuncay özkan) iyi diyebiliosunuz.bu şekilde bi görecelilik söz konusu.eğer lideriniz derken tayyibi kastediyosanız o benm liderim falan değil yaşadığım ülkenin başbakanı.çemkirme konusunda baykalında kalır yanı yok hani.sizi ilgilendirmiyo olabilir vatan haini bi adamın mitinginizde şarkı söylemesi bu gayet normal.rahatsız olmayabilirsiniz.ama o zman da bi tezatlık çıkmaz mı?hem cumhuriyetçiyim hemde pkklılarda rahatsız olmuyorum.neyse vicdan meselesi.ayrıca tüm bunları şahsınıza değil tüm herkese anlattım.merak etmeyin demokrasiyi laikliği ve özgürlüğü yeterince içime sindirdim zaten hep bundan dolayı susuyoruz.isterseniz laikliğide tartışabiliriz.tabi varsa birikiminiz.

selametle

bak yine aynı şeyi yapıyorsun. laikliği birikimim varsa tartışacaksın öylemi. bırak bu kelime oyunlarını. burada herkesin kendine göre birikimi var. ben ne baykaldan ne de özkan dan bahsettim. tayyip tayyip deyip göklere çıkaran onun siyasetine uygun laflar eden sizsiniz.tayyip yarın birşey daha yumurtlar sizde buara aynı şeyleri tekrar edersiniz. o ne derse sizde aynı şeyi savunuyorsunuz. birikiminiz olduğundan herhalde !

mitinglerde vatan haini falan da yoktu. insanları galeyana getirme. kimmiş vatan haini. bunun ölçüsünü sizmi belirleyeceksiniz. o sizin desteklediğiniz akp nin de ne tür bir geçmişlin üstünde durduğu belli.gerçi onların bu günleri de çok parlak değil. ama çok şükür ki gelecekleri de karanlık. ve bu karanlık sizi aydınlatmayacak. dışarıda güneş varken içeride ampülün aydınlığından medet ummayın.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.