Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Yazdıklarını bir kere okumak senin ne anlatmak istediğini anlamak için yeterli. Yukarıda ne demişsin neden sürekli dindarları konuşuyorsunuz, Fethullahtan ne istiyorsunuz, sana göre konu zaten din, baktığın çerçevede bu ve sana göre dindar Fethullah Gülen yani dindarlardan ne istiyorsunuz derken ne söylediğin ortada. Cumhuriyetin tehlike altında olmadığını söylüyorsun ve buna gülüyorsun aslında Cumhuriyet olsada olmasada senin için farketmeyecek bunu anlamak için kahin olmak gerekmiyor. Çünkü bir noktada sabitsin tek beklentin türban yasağının kalkması. Cumhuriyet Mitingine katılanlardan ve Chp'den neden rahatsız oluyorsun? Sen hak hukuk biliyor ve buna inanıyorsan herkesin senin gibi düşünmeyeceğini bilmiyormusun? Sen tehlike yok diyorsun diye herkes sana kulak verip evindemi otursun yani tehlikeyi görürsen sen bize haber verecekmisin?

Önyargı ve yafta demişken bunu birde kendi açından değerlendirmeni tavsiye ederim.

Önüne gelen laiklik elden gidiyor cumhuriyet elden gidiyor diyor ama laikliğin anlamını bile bilmiyor laf olsun torba dolsun misali.

Laiklik = Dünya ve devlet işlerinin din işlerinden ve dini otoriteden arındırılarak bağımsız hale getirilmesi, yani din ve devlet işlerini birbirinden ayırarak kamu işlerinin düzenlenmesi ve yürütülmesini dini etkilerin dışında tutmaktır”. Laiklik: “ başta din ve vicdan özgürlüğü olmak üzere, tüm hak ve özgürlüklerin güvencesi, bağımsızlık, eşitlik ve egemenliğin kaynağıdır

Yukarıdada açık şekilde yeraldığı gibi laik devletin amacı kişilerin din ve vicdan özgürlüklerini sağlamaktır.Ama söüm ona bazıları laikliği kendi üstlerine alıp kendilerini savunucusu olarak görüyorlar ama görünen ortada.

Rejim diyorsunuz ama bence bu rejim bitmiş bir rejim kişilerin özgürlüklerini elinden alan bir rejim kapalı bir insana sen nasıl kapanırsın,sen bölücüsün diyen bir rejim ve bunu tüm dindar insanlara maleden bir rejim.

Gönderi tarihi:

Türkiye'de başını örtene sen neden başını örtüyorsun diyen yok devletin kuralları ve kurumları var. Birbirine karıştırmayın, din işlerini devlet işlerinden ayırıyorsan devletin kurumlarına dini bir ideoloji haline gelmiş örtüyü sokamazsın.

Bakın beyefendi, kendi kendinizi ele veriyorsunuz, laikliği tanımlıyorsunuz, rejimin tehlikede olmadığını söylüyorsunuz, son olarak rejim bitmiştir diyorsunuz. Ve konuyu yine türbana getiriyorsunuz. Bu miting ve Cumhuriyete neden bu kadar öfkelisiniz anlaşılıyor. Siz zaten rejim müdafası yapmazsınız ki, siz bizzat rejimin muhalifisiniz, elbette size göre bir tehlike yok, çünkü tehlike bizzat sizin gibilerden kaynaklanıyor.

Gönderi tarihi:
Türkiye'de başını örtene sen neden başını örtüyorsun diyen yok devletin kuralları ve kurumları var. Birbirine karıştırmayın, din işlerini devlet işlerinden ayırıyorsan devletin kurumlarına dini bir ideoloji haline gelmiş örtüyü sokamazsın.

Bakın beyefendi, kendi kendinizi ele veriyorsunuz, laikliği tanımlıyorsunuz, rejimin tehlikede olmadığını söylüyorsunuz, son olarak rejim bitmiştir diyorsunuz. Ve konuyu yine türbana getiriyorsunuz. Bu miting ve Cumhuriyete neden bu kadar öfkelisiniz anlaşılıyor. Siz zaten rejim müdafası yapmazsınız ki, siz bizzat rejimin muhalifisiniz, elbette size göre bir tehlike yok, çünkü tehlike bizzat sizin gibilerden kaynaklanıyor.

Size birşey sormak istiyorum izninizle siz hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba merak ettim :lol:

Gönderi tarihi:

Ya gerçekten sizin adınıza üzgünüm, Türkiye'de sizin eşinize, dostunuza neden başını örtüyorsun diyen oldumu? Olduysa nerede, nasıl ve kim tarafından oldu açıklarmısınız?

Yazmayı biliyorsunuzda okumayı henüz çözememiş olabilirmisiniz?

Gönderi tarihi:
Ya gerçekten sizin adınıza üzgünüm, Türkiye'de sizin eşinize, dostunuza neden başını örtüyorsun diyen oldumu? Olduysa nerede, nasıl ve kim tarafından oldu açıklarmısınız?

Yazmayı biliyorsunuzda okumayı henüz çözememiş olabilirmisiniz?

Sizin kadar zeki değilim napayım geç çözüyorum :D

Gönderi tarihi:
(***)tekrar oku,(***) idrak edemezsen bir daha oku,olmadı bir daha oku (***)siyasetin (***)

Sıkıldım artık şu ön yargı ve yaftalardan kaç kez daha söyleyeceğim.

Kendini ifade etmeyi son derece başarılı bir şekilde başaran bilinç bir hanımefendinin örnek cümleleri olarak değerlendiriyorum yukarıdaki ifadeleri...

Bir tarafta;

Tarzını karşısındakinin kulaklarını çekmeye kadar ilerleten son derece zarif bir hanım efendi ....

Diğer taraftada;

Ne yazık ki mitinglere katılarak tepkisini gösterdiği için bilinçsiz kabul edilen....

Ancak,kulağı çekilsede tarzını ve zerafetini yitirmeyen bir hanım efendinin yanıtı...

Yazdıklarını bir kere okumak senin ne anlatmak istediğini anlamak için yeterli.

*

**

Önyargı ve yafta demişken bunu birde kendi açından değerlendirmeni tavsiye ederim.

Bir de aklımdayken, hani denmiş ya,

Fettullah yargılandığı davaların hepsinden aklandı diye...

"... hakkında isnat edilen tüm suçlardan Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından beraat ettmedi mi?

Yoksa adalete güveniniz yok mu?"

Yanılıyorsunuz efendim....

Aklandı dediğiniz davalar malesef zaman aşımına uğradığı için düştü....

Bu aklanmış anlamına gelmez...

Vakti Zamanında Davalar devam ederken sessiz ve yorumsuz kalanlar...

Şimdi kalkmışlar...Hani aradan zaman geçti unutuldu ya...Kör ölmüş badem gözlü olmuş örneği...

Zatı muhteremi beraat ederek Aklanmış ilan ediverdiler...

Bir de denmez mi "Yoksa adalete güveniniz yok mu?"

Ne demezsiniz efendim...Siz cahilliğimize verin...

Bu aslında hukuğa olan güvensizliğimiz olamaz...

Olsa olsa üzerinden zaman aşımına uğramış konulardaki unutkanlıklarımızla...

Sizler kadar akıllı olamadığımızı gösterir...

Belkide her konuda biliçsiz olduğumuz için, Berat edip aklanmayla...

Zaman aşımına uğramış davalar arasındaki farkı kavrayamıyor da olabiliriz...

Gönderi tarihi:
Önüne gelen laiklik elden gidiyor cumhuriyet elden gidiyor diyor ama laikliğin anlamını bile bilmiyor laf olsun torba dolsun misali.

Laiklik = Dünya ve devlet işlerinin din işlerinden ve dini otoriteden arındırılarak bağımsız hale getirilmesi, yani din ve devlet işlerini birbirinden ayırarak kamu işlerinin düzenlenmesi ve yürütülmesini dini etkilerin dışında tutmaktır”. Laiklik: “ başta din ve vicdan özgürlüğü olmak üzere, tüm hak ve özgürlüklerin güvencesi, bağımsızlık, eşitlik ve egemenliğin kaynağıdır

Yukarıdada açık şekilde yeraldığı gibi laik devletin amacı kişilerin din ve vicdan özgürlüklerini sağlamaktır.Ama söüm ona bazıları laikliği kendi üstlerine alıp kendilerini savunucusu olarak görüyorlar ama görünen ortada.

Rejim diyorsunuz ama bence bu rejim bitmiş bir rejim kişilerin özgürlüklerini elinden alan bir rejim kapalı bir insana sen nasıl kapanırsın,sen bölücüsün diyen bir rejim ve bunu tüm dindar insanlara maleden bir rejim.

Türkiyedeki rejim kimsenin özgürlügünü elinden almamistir özgürlük gitti diyenler Laiklige bastan buyana karsi olanlardir o nedenle savas verip özgürlük hikayeleri anlatirlar.Türkiyede herkes dininde inancinda giyiminde kusaminda serbesttir.Türbani arac olarak kullanmak yasaktir sadece.

Gönderi tarihi:

Bunun kanıtı var mı;rejimin hangi getirisi bunu doğrudan kanıtlar...

Sorun ülke içindeki gruplaşma ve çıkar savaşları bence;yoksa Cumhuriyet rejimi dediklerini gerektirir diye bir şey yok;sistemi tıkayanlar sistemin içindekiler değil mi???

:zorro:

Gönderi tarihi:

arkadaşlar,

birçoğunuz Dini konulara üstün körü de olsa bakıyordur. Orada diğer ben "Bekir" Türbanını çıkartanlar başörtüsü ile girebilecek midir girmek istedikleri yere diye bir konu açmıştım vakti zamanında...

Forumda sürekli olarak bu konu tartışılıp duruyor...Hep birlikte gelin oradan tartışalım...

Gerçekten türban-başörtüsü diye bir mesele var mı yok mu bir görelim...

Böyle bir mesele yok diyenler üniversiteye başörtüsü ile girmeye çalışmışlar mı onu da söylerseler iyi olur...(BAKIN ÖZELLİKLE ÜNİVERSİTE DİYORUM...)

Gönderi tarihi:

Ben konuyu niçin açtım?Neye tepki gösterdim?

Konu döndü dolaştı gene dine ve türbana dayandı...

Anlamak istemeyenlere zorla birşeyleri anlatacak değiliz,Bekir'in dediği gibi türban ilgili başlıklar dini konularda zaten mevcut o konudaki tartışmalara ordan devam edebilirsiniz..

Gönderi tarihi:

Bu forumu türban icin kullananlar bizler degiliz,din icin kullananlarda bizler degiliz,bu iki kavrami bu forumlarda her vesile ile dile getirenler türbani demokrasiye endeksleyenlerdir,yani Cumhuriyet karsitlari.Ortaya bu konu atiliyorsa o zaman bunu tartismak icin burasi secilmis olmuyormu,Burasi güncel konularla ilgili bir forum,türban ise artik güncel olmaktan cikmis kabak tadi vermeye baslamistir,ülkenin türbandan daha acil sorunlari varken burada türban yasagi demokratik falan filan degil tartismasi yapmak bence Türkiyede türbani en acil kategoriye sokmakla ilgilidir dolayisiyle bir türlü basariya ulastirilamayan dinci komplodan yansimalardir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.