Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Malum kısa bir süre sonra ülkemizde seçim var,bu seçim bize ne getirecek yada neleri götürecek?Değişen birşey olacakmı?

Kokuşmuş bir sistem içerisinde değişen birşey olacak ümidi taşımak hayal dünyasında yaşayanlara özgü bir davranış olur, kısacası benim hiç bir beklentim yok...

Bilmem hangi ülkenin güdümündeki bir parti gelip tepemize oturacak ve hangi ülke tarafından desteklenip oraya oturtulmuşsa ona bağımlı icraatlar yapacak yani değişen hiç bir şey olmayacak.

Eperyalist güçlerin kölesi olmuş hükümetler ve asıl meselelerin üstü örtülüp sunni bir gündemle sokağa düşmüş bilinçsiz insanlar.

Ükemiz aleyhine ne zaman ciddi bir düşmanlık düşünülmüşse ülke içerisinden bunu destekleyen kesim hemen farklı bir bakış açısı oluşturup halkın dikkatini başka yöne çekmeyi başarmıştır.Ve bu oyun defalarca kez ülkemde oynandığı halde hala kanan saf,iyi niyetli halk gene gözlerine perde çekilerek asıl görülmesi gerekenleri görmemektedir.Dün bu şekilde elimizden Musulu,Kerkükü,Kıbrısı alanlar şimdi nereye göz dikmiş dersiniz??

Ülkede irtica diye bir tehdit uyduruldu,bilinçli insanların hepsi bunun asıl tehlikeyi örtbas etmek için uydurulmuş yapay bir tehdit olduğunu bilir.

Asıl tehlike arka bahçemizde kurulmakta olan ve yıllardır ülkemizi kan ağlatan sınırlarımıza göz dikmiş terör kökenli bir ülkedir,herzaman söyledim bizim ülkemizde ki asıl sorun terördür.Ülkemizi içten ve dıştan sömüren zihniyetler millet mitinglerden mitinglere koştururken amaçlarına ulaşmak üzeredir.

...Ve halk bunun farkına vardığı zaman iş işten çoktan geçmiş olacaktır.

Şimdi herkes aklını başına devşirip birilerinin zoru ile gösterilen yöne değil,görülmesi gereken yöne bakmalıdır.

Öyle bir duruma geldikki artık korkusuzca ben Türk'üm dememiz engelleniyor,yakında Filistinden farkımız kalmayacak kimliği ve toprakları olmayan bir millet olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz.

Ne ABD güdümlü AKP ye nede mitinglerde slogan attıran kişi ve kurumlara zerre inancım yok,bunlar danışıklı dövüşler ülke kutuplaşırken kendilerine rant kapma derdinde olan siyasi partilerin oyunları..

Burası Türkiye Cumhuriyeti eğer gerçekten Cumhuriyete sahip çıkmak istiyorsanız bazı gerçekleri görmenin zamanı geldi ve geçiyor,tepkinizi yabancı yatırımcılara peşkeş çekilen sermayelerimizi korumak için gösterin,tepkinizi teröre karşı gösterin,tepkinizi kimliğinize sahip çıkarak gösterin,tepkinizi ülkemizi karalamak için uğraşan misyoner çetelere gösterin,tepkinizi Türkler barbardır deyip mitinglerde en önde yürüyen ülke düşmanlarına gösterin,asıl niyetleri ülkede kaos ortamı oluşturanlara tepki gösterin..

Postu beş para etmezlerin ülkemizi dehdit eden açıklamalarına gösterin tepkinizi,İmralıdan örgüt yöneten terörist başına ve onun belli başlı makamlarda oturan yardakçılarına gösterin.

Kısacası tepkinizi dininize,bayrağınıza,kimliğinize uzanan ellere gösterin.

...Ve Türk olduğunuzu asla unutmayın..

Suheda

Gönderi tarihi:

Sokağa çıkmış bilinçsiz insanlardan biri olarak, yukarıda yazdığın sözcüklerden çok farklı beklentiler içerisinde değilim hiç olmadım. Sokağa çıkmış diğer bilinçsiz insanlarda senin duyduğun kaygıyı duyuyorlar, senin tepki gösterelim dediğin şeye zaten tepki gösteriyorlar. Türk olduklarını haykırıyorlar, alt üst kimlik olmadığını, hepimizin Türk vatandaşı olduğunu, bölünmeye çalışıldığımızı hepsi bilinçsizce biliyor.

Bilinçli insanlar olduklarını iddia edenler sanki çok farklı birşey söylüyormuş gibi Akp'ye karşı gösterilen tepkiyi ve o parti gibi olan diğerlerini sokaktaki bilinçsiz insan eleştirirken, yuhalarken, yeter artık derken bunun nesinden rahatsız olmaktalar anlayamamaktayım.

Mitinglerde öne çıkan bir parti olmadı, eğer Chp'nin adından rahatsızlık duyanlar varsa ben eminimki onlar asıl Mustafa Kemal adından rahatsız olmaktalar. Çünkü sokaktaki insan haykırıyor, ya tam bağımsızlık, ya ölüm diyor, Musul, Kerkük, Kıbrıs... bunları kim gözden çıkartıyorsa onlara tepki gösteriyor...

Sokağa çıkan insanlar Cumhuriyet kaygılarını dile getirirken senin bahsetmiş olduğun bütün meselelere değiniyorlar. Bu bir partiye mal edilmemeli, ama özellikle öyle algılamak ve görmek istiyorlarsa söylenecek söz yok.

İzmir mitinginde özellikle üzerinde durulan konu seçim sonrası iktidara hangi parti gelirse gelsin, bağımsızlık politikası olmazsa, içeride ve dışarıda oynanan oyunlara karşı akılcı ve milli birlikten yana kesin tavır gösterilmesi, Abd, ve Ab'ye kapı kulu olunmamasıydı... Akp'ye gösterilen tepkinin aynısı onlarada gösterilecektir...

İnsanlar solda birlik sloganı atıyorlarsa buna kulak vermek gerekir, sol neyi savunmuştur, şuan sol neyi temsil etmektedir... Sosyal ve üniter devlet yapısını, halkçı, devletçi, ulusalcı, milliyetçi devlet yapısını, ekonomik ve siyasal anlamda bağımsızlık programını, laik, demokratik, Cumhuriyetin önemini...

Dini siyasete ve devlet işlerine karıştırılmamasını, insanların hangi anlamda olursa olsun sömürülmemesini... Bunlar için sokağa döküldü o bilinçsiz insanlar. O kadar bilinçsizdiler ki, bütün teferruatları arkalarında bırakmışlardı...

Sağda birlik ve solda birlik istenmesinin tek sebebi Türkiye'nin sömürü partilerinden arınması için... Ne herhangi bir partinin lideri, ne de diğeri... Önemli olan halkın egemenliği eline almasıydı, ve aldı... Bilinçsizce olmuş olsada...

Amerika'nın Türkiye Cumhuriyetini, ılımlı İslam adı altında, Anadolu İslam Cumhuriyetine dönüştürmek istemesinin arkasında, Laik ve Demokratik Cumhuriyete, direkt müdahale edemiyor olması var... İslam Cumhuriyeti olmasını bu yüzden istiyor... İran gibi, Irak gibi demokrasi getireceğim diye askeri müdahaleye yol açmaktır amaçları... Çünkü Ortadoğuda kurulması planlanan Büyük İsrail Devletinin önündeki en büyük engel bağımsız Türkiye Cumhuriyetidir... Cumhuriyeti yıkmanın yolu nereden geçiyorsa o kullanılır, bu ama din olur, ama etnik ayrım olur, ne olursa olur... Abd ne Kürtleri, nede müslümanları umursamaz... O kendi planlarına, ortadoğuda şekillendirmek istedikleri sınırlara önem verir... Bu kavgaları, kışkırtmaları, ayrıştırmaları, Abdullah Öcalanı, Fethullah Gülen'i, Osman Baydemir'i, Leyla Zana'yı, Tayyip Erdoğan'ı kullanmasının tek sebebide budur...

Yani Suheda arkadaşım, sokağa çıkmış bilinçsiz insanlar olarak bizler, kavga, savaş, darbe, kan, gözyaşı, bölünme görmek istemiyoruz... Cumhuriyetimiz adına endişe duyuyoruz, ellerimizde silah yok, bayrak var, yüzümüzde öfke yok, tebessüm var, içimizde şiddet meraklısı yok, barış meraklısı var... Yani özetle senin beklentilerinden çok farklı beklentiler içinde değiliz... Ha laiklik ve demokrasi adına senden daha fazla endişeli olabiliriz, dilerim bu konudan da rahatsız olmuyorsundur...

bu ülke, bu bayrak, bu toprak, bu millet, bu cumhuriyet, bu devlet kimin için önem taşıyorsa onlar bir araya geldiklerinde bu oyun bozulur, ya içindesinizdir bu sorumluluğun ya dışında... Asla ortasında kalamazsınız... Umuyorum ve diliyorum ki, birbirimizi anlayalım, endişelerimizi hafife almayalım ve karşı karşıya değil, yanyana olalım...

Çünkü kim neyi kullanarak bu ülkeye zarar vermek istiyorsa o bizim bizliğimize zarar veriyor... Ve Türkiye Cumhuriyetini vatan bilenler için vatan, namustur, istisnasız bu herkes için öyledir... Benim için rejimde namustur, toprak kadar, bayrak kadar, kutsaldır... Bilirim ki, bunların herhangi birinden rahatsız olan varsa o bütünü parçalayanların oyuncağıdır...

Selamlar

Gönderi tarihi:

oncelıkle sokaga cıkan ınsanlar bılıncsız deıller.ve bu mıtınglerıde hıc bır partı duzenlemedı.bu ınsanların meydanlarda alanlarda sokaklarda bırlestıren partıler degıldı.bu ınsanlar ataturkte bırlestı.sagcısı solcusu ınananı ınanmayanı esnafı ıscısı ev hanımı kısacası her kesımden ınsan ordaydı.bu ınsanlar senın saymıs oldugun ne varsa hepsıne tepkı gosterdı ve asla bılıncsız degıllerdı

ulkemızde oynanan defalarca oyunlardan bahsedıyosunuz gundemı degıstırerek bızı bolmek ısteyenler elbette var.bunlar gecmısten gunumuze kadar yasandı.sag sol catısmalrından tutun aydınlarımızın katledılmesınden madımakın yakılması gıbı.bızı bırbırımıze dusurup bolmek ıstedıler.bunu bır hıkayeyle anlatmak ısterım

gecmıste abd de cok onemlı bır ınsanın karısı cok cırkınmıs.ve bu kadın cırkınlıgıyle ulkede un salmıs.bır gun kameralar onunde konusurken bır sarhos arkadan yaklasmıs ve kadına sen cırkınsın hemde cok cırkın bı kadınsın demıs.kadın adama sole bı bakmıs sende sarhossun cok sarhossun sen demıs.adam donup cevap vermıs evet ben sarhosum ama bu benım sarhoslugum yarın gecer ayılırım kendıme gelırım ama sen yarında cırkınsın demıs

ulkemızde oynan oyunlarda aynen boyle.batı cırkın avrupanın yuzu cırkın.bızı bolmek ıcın bu cırkın yuzlerını her zaman gosterıyorlar ulkemız uzerınde oynuyorlar.bızde bazen bu oyunlara alet oluyoruz sarhoslugun etkısıne gırıp ulkemıze hıc yakısmayan seyler yapabılıyoruz.ama bız bu sarhosluktan kurtulup yıne kendı ozumuze donuyoruz ama dedımya batının yuzu cırkın hep cırkın.dunde cırkınde bugunde cırkın yarında cırkın

ama artık bu halk uyandı bu ınsanların yuzlerının ne kadar cırkın oldugunu bu halk gordu.bu yuzden bundan sonra bır endısenız olmasın guzel gunler bızı beklıyor.

Gönderi tarihi:

Mitinglerde öne çıkan bir parti olmadı, eğer Chp'nin adından rahatsızlık duyanlar varsa ben eminimki onlar asıl Mustafa Kemal adından rahatsız olmaktalar. Çünkü sokaktaki insan haykırıyor, ya tam bağımsızlık, ya ölüm diyor, Musul, Kerkük, Kıbrıs... bunları kim gözden çıkartıyorsa onlara tepki gösteriyor...

İnsanlar fikirlerini çoğunluğa kabul ettiremeyince veya onların konuşmasını,düşüncelerini söylemesini engellemek için Atatürk'ü kullanıyorlar.Lüfen bu tür basit oyunları oynamayın.

Saygılar,

Gönderi tarihi:

Fikirlerimizi birilerine kabul ettirme derdinde değiliz... Ancak sayın Honest kimin ne oyun oynadığı çok açık belli oluyor? Bu öfkenizin ve nefretinizin altında ne var? Meseleniz nedir? Mitinge ve oradaki insanlara karşı takındığınız bu anlaşılmaz uyus olma durumu neden kaynaklanmaktadır...?

Çok ilginç bu düşmanca tavrınızın altında olan bence sizin mitinge katılanların hepsini İslama başkaldırıyorlar diye itham etmiş olmanız ve benim buna itiraz etmiş olmamdır...

Çünkü siz İslamı Akp ile özdeş görüyorsunuz, Akp aleyhine söylenen her sözden rahatsızlık duyuyorsunuz, onların İslama ne kadar zarar verdiklerini umursamıyor, ama yaptıklarını eleştirenlere İslam düşmanı diyebiliyorsunuz...

Yani özetle Akp demek İslam demek size göre... Akp'ye yönelik eleştiriden bu denli rahatsızlık duymanızın tek sebebide bu... Oysaki sizin partinizin lideri İslam düşmanı bir çok insanla işbirliği içinde, altına imza attıkları belgeleri hangi papazın heykeli önünde imzaladılar bunun bile önemi yok sizin için... Hatta neyi imzaladıklarının bile önemi yok...

Benim inancım ipotek altında değil, herhangi bir parti inancımı savunamaz, ya da zarar veremez... Hele Akp asla olamaz... Sadece Akp'yi savunacağım diye bütün gerçeklerin üstünü örtmek için bu kadar çaba harcanmaz yani...

Gönderi tarihi:
İnsanlar fikirlerini çoğunluğa kabul ettiremeyince veya onların konuşmasını,düşüncelerini söylemesini engellemek için Atatürk'ü kullanıyorlar.Lüfen bu tür basit oyunları oynamayın.

Saygılar,

Yani sizleri bir vicdan muhasebesi yapmaya davet etmek isterim ama biliyorum ki oda olumsuz sonuc verecektir.Cünkü milyonlarca insana Atatürkcülük oynuyorlar diye satasmaniz gösteriyorki ileri sürecebileceginiz baska gecerli hicbir arguman olmadigindan ancak o meydanlari dolduran gercek Türk ulusunun üyelerine hakaret ediyorsunuz.Bence bu hazimsizliktir,siz yürüyenleri Türk bayraklarini,Atatürkü Laikligi hazmedememissiniz hala,sizinle tartismak bence bosuna.Cünkü bazi insanlar Nuh derler ama Peygamber diyemezler.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Fikirlerimizi birilerine kabul ettirme derdinde değiliz... Ancak sayın Honest kimin ne oyun oynadığı çok açık belli oluyor? Bu öfkenizin ve nefretinizin altında ne var? Meseleniz nedir? Mitinge ve oradaki insanlara karşı takındığınız bu anlaşılmaz uyus olma durumu neden kaynaklanmaktadır...?

Çok ilginç bu düşmanca tavrınızın altında olan bence sizin mitinge katılanların hepsini İslama başkaldırıyorlar diye itham etmiş olmanız ve benim buna itiraz etmiş olmamdır...

Çünkü siz İslamı Akp ile özdeş görüyorsunuz, Akp aleyhine söylenen her sözden rahatsızlık duyuyorsunuz, onların İslama ne kadar zarar verdiklerini umursamıyor, ama yaptıklarını eleştirenlere İslam düşmanı diyebiliyorsunuz...

Yani özetle Akp demek İslam demek size göre... Akp'ye yönelik eleştiriden bu denli rahatsızlık duymanızın tek sebebide bu... Oysaki sizin partinizin lideri İslam düşmanı bir çok insanla işbirliği içinde, altına imza attıkları belgeleri hangi papazın heykeli önünde imzaladılar bunun bile önemi yok sizin için... Hatta neyi imzaladıklarının bile önemi yok...

Benim inancım ipotek altında değil, herhangi bir parti inancımı savunamaz, ya da zarar veremez... Hele Akp asla olamaz... Sadece Akp'yi savunacağım diye bütün gerçeklerin üstünü örtmek için bu kadar çaba harcanmaz yani...

Asıl siz birşeylerin üstünü örtmek için çaba harcıyorsunuz sevgili sardunyam neden derseniz bunu defalarca söyledim ama anlamak istemiyorsunuz galiba türkan saylan'ın islama bakışı ortada tuncay özkan'ın din düşmanlığı ve hükümet düşmanlığı ortada(en son bombasıda sayın vatansever tuncayın devlete 2 milyon dolar vergi borcu takması) pkk gösterilerinde şarkı söyleyen edip akbayram ortada ve bunların hepsi cumhuriyet mitinginin ön saflarında yer alıyorlar.

Sizler yani cumhuriyet mitingine cumhuriyet elden gidiyor diye katılanlar bunlara ses çıkarmadığınız sürece ben tabiki size karşı sevgiyle bakmam eğer yanlışım varsa düzeltin.

Gönderi tarihi:
Sokağa çıkmış bilinçsiz insanlardan biri olarak, yukarıda yazdığın sözcüklerden çok farklı beklentiler içerisinde değilim hiç olmadım. Sokağa çıkmış diğer bilinçsiz insanlarda senin duyduğun kaygıyı duyuyorlar, senin tepki gösterelim dediğin şeye zaten tepki gösteriyorlar. Türk olduklarını haykırıyorlar, alt üst kimlik olmadığını, hepimizin Türk vatandaşı olduğunu, bölünmeye çalışıldığımızı hepsi bilinçsizce biliyor.

Bilinçli insanlar olduklarını iddia edenler sanki çok farklı birşey söylüyormuş gibi Akp'ye karşı gösterilen tepkiyi ve o parti gibi olan diğerlerini sokaktaki bilinçsiz insan eleştirirken, yuhalarken, yeter artık derken bunun nesinden rahatsız olmaktalar anlayamamaktayım.

Sokağa çıkan insanlar Cumhuriyet kaygılarını dile getirirken senin bahsetmiş olduğun bütün meselelere değiniyorlar. Bu bir partiye mal edilmemeli, ama özellikle öyle algılamak ve görmek istiyorlarsa söylenecek söz yok.

İzmir mitinginde özellikle üzerinde durulan konu seçim sonrası iktidara hangi parti gelirse gelsin, bağımsızlık politikası olmazsa, içeride ve dışarıda oynanan oyunlara karşı akılcı ve milli birlikten yana kesin tavır gösterilmesi, Abd, ve Ab'ye kapı kulu olunmamasıydı... Akp'ye gösterilen tepkinin aynısı onlarada gösterilecektir...

İnsanlar solda birlik sloganı atıyorlarsa buna kulak vermek gerekir, sol neyi savunmuştur, şuan sol neyi temsil etmektedir... Sosyal ve üniter devlet yapısını, halkçı, devletçi, ulusalcı, milliyetçi devlet yapısını, ekonomik ve siyasal anlamda bağımsızlık programını, laik, demokratik, Cumhuriyetin önemini...

Dini siyasete ve devlet işlerine karıştırılmamasını, insanların hangi anlamda olursa olsun sömürülmemesini... Bunlar için sokağa döküldü o bilinçsiz insanlar. O kadar bilinçsizdiler ki, bütün teferruatları arkalarında bırakmışlardı...

Sağda birlik ve solda birlik istenmesinin tek sebebi Türkiye'nin sömürü partilerinden arınması için... Ne herhangi bir partinin lideri, ne de diğeri... Önemli olan halkın egemenliği eline almasıydı, ve aldı... Bilinçsizce olmuş olsada...

Amerika'nın Türkiye Cumhuriyetini, ılımlı İslam adı altında, Anadolu İslam Cumhuriyetine dönüştürmek istemesinin arkasında, Laik ve Demokratik Cumhuriyete, direkt müdahale edemiyor olması var... İslam Cumhuriyeti olmasını bu yüzden istiyor... İran gibi, Irak gibi demokrasi getireceğim diye askeri müdahaleye yol açmaktır amaçları... Çünkü Ortadoğuda kurulması planlanan Büyük İsrail Devletinin önündeki en büyük engel bağımsız Türkiye Cumhuriyetidir... Cumhuriyeti yıkmanın yolu nereden geçiyorsa o kullanılır, bu ama din olur, ama etnik ayrım olur, ne olursa olur... Abd ne Kürtleri, nede müslümanları umursamaz... O kendi planlarına, ortadoğuda şekillendirmek istedikleri sınırlara önem verir... Bu kavgaları, kışkırtmaları, ayrıştırmaları, Abdullah Öcalanı, Fethullah Gülen'i, Osman Baydemir'i, Leyla Zana'yı, Tayyip Erdoğan'ı kullanmasının tek sebebide budur...

Yani Suheda arkadaşım, sokağa çıkmış bilinçsiz insanlar olarak bizler, kavga, savaş, darbe, kan, gözyaşı, bölünme görmek istemiyoruz... Cumhuriyetimiz adına endişe duyuyoruz, ellerimizde silah yok, bayrak var, yüzümüzde öfke yok, tebessüm var, içimizde şiddet meraklısı yok, barış meraklısı var... Yani özetle senin beklentilerinden çok farklı beklentiler içinde değiliz... Ha laiklik ve demokrasi adına senden daha fazla endişeli olabiliriz, dilerim bu konudan da rahatsız olmuyorsundur...

bu ülke, bu bayrak, bu toprak, bu millet, bu cumhuriyet, bu devlet kimin için önem taşıyorsa onlar bir araya geldiklerinde bu oyun bozulur, ya içindesinizdir bu sorumluluğun ya dışında... Asla ortasında kalamazsınız... Umuyorum ve diliyorum ki, birbirimizi anlayalım, endişelerimizi hafife almayalım ve karşı karşıya değil, yanyana olalım...

Çünkü kim neyi kullanarak bu ülkeye zarar vermek istiyorsa o bizim bizliğimize zarar veriyor... Ve Türkiye Cumhuriyetini vatan bilenler için vatan, namustur, istisnasız bu herkes için öyledir... Benim için rejimde namustur, toprak kadar, bayrak kadar, kutsaldır... Bilirim ki, bunların herhangi birinden rahatsız olan varsa o bütünü parçalayanların oyuncağıdır...

Bilinçsiz (!) bir türk kadınını,yazıların,düşüncelerin ve duruşunla bizlere örneklediğin için sonsuz saygılar sevgili 'sardunyam'

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

RTE, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Dünya Kongresi ve 56. Genel Kurulunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Laikliğin araç olduğunu söyleyip söylemediğine dair soruya ise "AK Parti din eksenli değil insan eksenli bir partidir. Kişi laik olmaz devlet laiktir. Bütün sistemler bir araçtır. Din laiklik ve demokrasi bir araçtır. Amaç insanların mutluluğudur" yanıtını verdi.

Şimdi öncelikle, RTE’ye sormak her vatandaşın hakkıdır; kime göre mutluluktan söz edilmektedir? %34’ün mutluluğu mudur? Sokaktaki adamdan bahsedilmediği kesindir. Samimiyetsizliğin, toplumları tartışmaya ve reaksiyon göstermeye sürüklemesindeki neden bunlardır. Gücü olduğu ve onu tek başına yönetebileceğini düşünen kişilerin, geri kalan toplumun haklarını ve düşüncelerini sıfıra indirgemesindedir sıkıntı. Bu nehrin akıntısına kapılıp sokaktaki insanları bilinçsizlikle suçlayıp karalayanlar da bugün buradadır.

Araç olarak tanımlanan değerler arasında sayılan “dinin” , yalnızca Allah ile kul arasında olduğuna inanır ve başkalarına ait bu değeri kendine araç edinenleri sorgularım. Her kişi ilahi mutluluğu yakalamak için kendi dini ile meşguldür, kendi “aracı”nın yönlendiricisi ve kullanıcısıdır. Üzerinize vazife olmayan araçları kullanmaya yeltenirseniz, herkes fark edecektir. İş üstündeyken yakalanmışsınızdır, bunun verdiği panik atak ile ani ve fevri açıklamalar yaptıkça ne yaptığınız daha iyi anlaşılmaktadır.

Mitinglerde irticai hareketin varlığına ve Atatürk ilkelerinin yara aldığına inanan ve tepkilerini gösteren insanlar ülkemizin içerisinde bulunduğu diğer tehlikeleri de bilmektedirler. Ülkenin temel değerleri, anayasasının değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddeleri tehlike altında iken gösterecekleri tepkinin önceliği vardır ve bu davranış önceliği diğer tehlikeleri hiçe saymak, görmemek, bilmemek değildir. Ülkemin birey birey dünyaya bedel her evladı, yarın PKK karşıtı topyekün bir miting olsa yine bayraklarla sokaklara dökülmeyecek midir? Zamanı geldiğinde eli silah tutan her evladı, düşman üzerine yürümeyecek midir? Üzerinde incelikle düşünülmesi gerekir.

Bugünkü tepkinin nedeni bu nehrin suyunun geldiği yerdedir, başındadır.

Gönderi tarihi:
RTE, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Dünya Kongresi ve 56. Genel Kurulunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Laikliğin araç olduğunu söyleyip söylemediğine dair soruya ise "AK Parti din eksenli değil insan eksenli bir partidir. Kişi laik olmaz devlet laiktir. Bütün sistemler bir araçtır. Din laiklik ve demokrasi bir araçtır. Amaç insanların mutluluğudur" yanıtını verdi.

Şimdi öncelikle, RTE’ye sormak her vatandaşın hakkıdır; kime göre mutluluktan söz edilmektedir?

Bu nehrin akıntısına kapılıp sokaktaki insanları bilinçsizlikle suçlayıp karalayanlar da bugün buradadır.

Araç olarak tanımlanan değerler arasında sayılan “dinin” , yalnızca Allah ile kul arasında olduğuna inanır ve başkalarına ait bu değeri kendine araç edinenleri sorgularım. Her kişi ilahi mutluluğu yakalamak için kendi dini ile meşguldür, kendi “aracı”nın yönlendiricisi ve kullanıcısıdır. Üzerinize vazife olmayan araçları kullanmaya yeltenirseniz, herkes fark edecektir. İş üstündeyken yakalanmışsınızdır, bunun verdiği panik atak ile ani ve fevri açıklamalar yaptıkça ne yaptığınız daha iyi anlaşılmaktadır.

Mitinglerde irticai hareketin varlığına ve Atatürk ilkelerinin yara aldığına inanan ve tepkilerini gösteren insanlar

ülkemizin içerisinde bulunduğu diğer tehlikeleri de bilmektedirler.

Ülkenin temel değerleri, anayasasının değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddeleri tehlike altında iken gösterecekleri tepkinin önceliği vardır

ve bu davranış önceliği diğer tehlikeleri hiçe saymak, görmemek, bilmemek değildir.

Ülkemin birey birey dünyaya bedel her evladı, yarın PKK karşıtı topyekün bir miting olsa yine bayraklarla sokaklara dökülmeyecek midir?

Zamanı geldiğinde eli silah tutan her evladı, düşman üzerine yürümeyecek midir? Üzerinde incelikle düşünülmesi gerekir.

Bugünkü tepkinin nedeni bu nehrin suyunun geldiği yerdedir, başındadır.

Tesbitlerinize,ifadelerinize aynen katılıyorum taylan...

Kendinden başkalarını bilinçsiz sananlara üzerinde incelikle düşünülmesi gereken noktayı da göstermişiniz?...

Gerisi,kulaklarına üflenen maniplasyonlar yerine gerçekleri kavrama yeterliliklerine kalıyor...

"ve bu davranış önceliği diğer tehlikeleri hiçe saymak, görmemek, bilmemek değildir."

Yukarıda alıntıladığım bu satırla anlatmaya çalıştığınız bu gerçeği, öncelik sırasını..,

Eğer, Onları kendi düşüncelerini üretemez hale getiren...Bir bilene koşulsuz bağımlılık, önyargı ve tutuculuk taraflarını aşabilirlerse

sözünü ettiğiniz gerçekleri kavaraya bileceklerdir diye düşünüyorum...

İşte o zamandır ki...

Bilinçsiz sandıklarının ne kadar bilinçli, kendilerinin de insani değer ve yaşamın güncel gerçekleri karşısınsa tam tersi davranışlar içinde olduklarını hayretle farkedeceklerdir...

Gönderi tarihi:

Ankara ile başlayan İstanbul,Manisa,Çanakkale ve İzmir ile devam eden ve adı "Cumhuriyet Mitingi" olarak duyurulan toplumsal hareketten etkilenmediğimi söylesem herhalde yanlış olur. Hernekadar mitingi düzenleyen ve organize eden bazı isim ve kurumlara şüphe ile baksamda o insanları bir araya getiren ortak duygu ve düşüncelerin çoğunu paylaştığımı söyleyebilirim. Mitinglere dahil olan her insanın parçası oldukları hareketin ne derece idraki içinde olduklarını bilemiyorum tabiki. Ancak her "demokratik" ülkede görülesi barışçı hareketlerdi. Bu "demokrasi" kavramının arkasında duran herkes tarafından memnuniyet ile karşılanmalıdır.

Çıkış noktası "Cumhuriyetimize Sahip Çıkalım" düsturu olan bu toplumsal hareketin hedefinde olan neydi? Cumhuriyet,Rejim ve Atatürk İlke ve İnkılapları için tehdit olarak algılanan ve kabul edilen neydi? Mitinglerin bir parçası olan ve/veya olmayan Türk vatandaşları bu tehdidin varlığı konusunda yeterince ikna olmuşmuydu? Gerçekten böyle bir tehdit varmıydı? Yoksa Türk halkına eskiden beri tohumları ekilen birtakım korkular üzerinden bazı senaryolar mı hayata geçiriliyordu?

Büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un eşsiz eseri "İstiklal Marşı"'mız ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi tekrar tekrar okunmalı.. Bizi birbirimizden uzaklaştıran iç ve dış unsurlar doğru anlaşılmalı ve anlatılmalı. Bu da ancak mümkün oldukça objektif kaynaklardan elde edilmiş doğru tarih bilgisi ile olur. "Geçmişini Bilmeyenler Geleceklerini Göremezler".

Şunun altınıda özellikle çizmek istiyorum ki rahmetli Atatürk sadece "Laiklik" ilkesi üzerinde durmamıştır. "Millyetçilik" de Ulu önderin ilkelerinden bir tanesidir. Tek başına "Cumhuriyet" kavramına sahip çıkmak yetmez "Demokrasi" de unutulmamalıdır.

Yoksa İran'da bir Cumhuriyettir,Kuzey Kore'de, Almanya'da...

Demokrasi'nin vazgeçilmez koşulu olan seçimler'de belirli bir yaşın üzerindeki tüm Türk vatandaşları görüşlerini sandığa yansıtacaklardır. Herkes kesinlikle oy kullanmalı ve kendilerine verilen bu hak ve sorumluluğu yerine getirmelidir...

Gönderi tarihi:
Ankara ile başlayan İstanbul,Manisa,Çanakkale ve İzmir ile devam eden ve

adı "Cumhuriyet Mitingi" olarak duyurulan toplumsal hareketten etkilenmediğimi söylesem herhalde yanlış olur.

Hernekadar mitingi düzenleyen ve organize eden bazı isim ve kurumlara şüphe ile baksamda

o insanları bir araya getiren ortak duygu ve düşüncelerin çoğunu paylaştığımı söyleyebilirim.

Mitinglere dahil olan her insanın parçası oldukları hareketin ne derece idraki içinde olduklarını bilemiyorum tabiki.

Ancak her "demokratik" ülkede görülesi barışçı hareketlerdi. Bu "demokrasi" kavramının arkasında duran herkes tarafından memnuniyet ile karşılanmalıdır.

*

**

Demokrasi'nin vazgeçilmez koşulu olan seçimler'de belirli bir yaşın üzerindeki tüm Türk vatandaşları görüşlerini sandığa yansıtacaklardır.

Herkes kesinlikle oy kullanmalı ve kendilerine verilen bu hak ve sorumluluğu yerine getirmelidir...

:clover:

" Herkes kesinlikle oy kullanmalı ve kendilerine verilen bu hak ve sorumluluğu yerine getirmelidir..."

Gönderi tarihi:

Tepkimizi gösterdiğimiz parti ve başkanının beldiye ve iktidardayken yapmış olduklarına şöyle bir bakmak gerekiyor BİLİNÇSİZ vatandaş olarak :

Belediyedeyken tüm belediye ve BİT kadroları şeriat yanlılarıyla dolduruluyor.Diyanetten yatay geçiş yapan imamlar şeriatçı diye ordudan atılan tüm subay astsubaylar,Atatürk'e hakaretten hüküm giyenler danışman yapılıyor.Bunların yanında İran karşı devriminin taktikleri de kullanılarak TKP li,DHKP-C li ve diğer sol gruplar ile PKK yandaşları da belediye şirketlerine yerleştiriliyor daha önce yer alanlara da dokunulmuyor.Tasarruf genelgelerine rağmen binlerce militan belediye ve BİT kadrolarına dolduruldu.

Aynı düzen iktidar da iken de yapıldı.Tayyibi soruşturmlaradan kurtaran adamlar vali tayin ediliyor.Faysal Finans ve Ülker grubuna şaibeli yollarla kazandıran ve hakkında nitelikli dolandırıcılıktan soruşturma bulunan nakşibendi kökenli Kemal Unakıtan devletin kasasının başına getiriliyor.vs vs vs vs

Türban konusunda ise bu yasağın kaldırılması konusunda çalışmalar yapıldığı konusunda Welt am sonntag Gazetesinden Christofh Keese ye demeç veren erdoğan daha sonradan bunu inkar yolunu seçmiş ve Türk silahlı Kuvvetlerini bahane ederek " askere karşı yasağı kaldıramayız " mesajı vermiştir.Oysaki askerin benimsemediği bir çok yasa çıkarıp karşı olduğu politikayı da uygulamay koymuştur.PKK eylemlerin Kürt sorunu diyerek Barzani ve Talabani gib günde beş vakit Türkiye ye söven teröristlerle görüşme konusunda askerle karşı karşıya gelmiştir.

Şimdi türban konusunda şöyle bir sonuç çıkıyor ortaya; meclisin çoğunluğuna sahip olacaksın ve bunu kaldırmak için kılın bile kıpırdamayacak çünkü bundan daha çok iş çıkarırlar

Tepkimizi kime yöneltseydik acaba?

Gönderi tarihi:

:rolleyes: Evet bir tepki var doğru,ama sadece mevcut hükümete karşı...

Bana o mitinglerin bir tanesinde terörü lanetleyen tek bir slogan yada pankart gösterebilirmisiniz diye sorsam?

Bana o mitinglerin bir tanesinde ülkenin bölünmez bütünlüğü hakkında tek bir slogan yada pankart gösterebilirmisiniz diye sorsam?

Kime neyi anlatıyorsunuz?Hala bana "biz zaten senin söylediklerine tepki göstermek için ordaydık"diyorlar benim gözlerim kör,kulaklarım sağır olmuş herhalde!!!ısrarla baktım ısrarla izledim Türkiye laiktir laik kalacak sloganından ve hükümeti tiye alan pankartlardan başka birşey görmedim.

Argo ifadeler yarıştı durdu "ananı al git"anamı aldım geldim"komediye bakarmısınız,ve tüm dünya bu trajikomik durumu seyrediyor günlerdir.

Diğer yandan tüm kadrolarımızla mitiglerdeydik diye açıklamalarda bulunup buradan rant kapma derdinde olan çaresiz Baykal

Herkes bu mitinglerdeki muhteşem kalabalıklardan bahsederken nedense Baykal'ın eli ayağı birbirne dolaşmış,dsp Amasya mitinginde halk "Baykal istifa"diye slogan atıyor adam hala solda birleşmek için adeta yalvarıyor...

Cumhurbaşkanını halk seçsin dedi neredeyse tek başına darbe yaptırıyordu,dediği oldu şimdide yan çiziyor neden korkuyor çünkü halkın onu istemediğinin farkında,çünkü tercih halka kalırsa kimin seçileceğinin farkında..

Zaten yukarda arkadaş belirtmiş"tepkimizi gösterdiğimiz parti ve belediye başkanları"demiş o zaman burdan nasıl bir sonuç çıkarmam lazım meydanlarda bağırıp duranlar yalnızca akp karşıtı olanlarmı?Yani burda kimse ülke için kimse Cumhuriyet için sokaklara çıkmadı,akp ye karşı oldukları için çıktılar bu ülkenin bugüne kadar yaşadığı tüm sorunların sorumlusu akp mi?diğerlerinin bunda payı yokmu?mesela geçmişte oylarını yükseltebilmek için dehap la pazarlık yapan chp çokmu masum?

Kime neyi anlatıyorsunuz bari çıkın deyin ki "evet biz kendi siyasi partimiz için ordaydık"bende helal olsun diyeyim...

Kime ne anlatıyorsunuz kimsenin umurunda bile değil bu ülke varsa yoksa kendi menfi çıkarları...

Ben Türkiye Cumhuriyeti için sokağa çıkacağım önümde kısa bir süre önce "Türkler barbardır"açıklaması yapan birileri yürüyecek bu nasıl bir çelişki..

Ben Türkiye Cumhuriyeti için sokağa çıkacağım yanımda daha dün pkk konserinde terörist başının posterleri altında konser veren kişiler yürüyecek peki bu nasıl bir çelişki...

Sonrada kalkıp bana "biz ülkenin bölünmez bütünlüğü için ordaydık"diyeceksiniz.

Kimse kimseyi kandırmasın tüm istatistikler aynı şeyleri söylüyor akp tek başına gene iktidar bunun sorumlusuda o mitingler,ve mitingleri sahiplenmeye çalışan Baykal...

Halkı iki ayrı kutup yapmanın ötesine geçemeyen,gerçek sorunların üstünü örten,ülkede ciddi anlamda ayırımcılık yapan mitinglerin ülkeme ve milletime verdiği zararın sorumlusuda hala bu komediyi savunanlardır..

Haaa bu arada haberiniz varmı bilmiyorum hergün olduğu gibi dünde akerlerimiz şehit oldu,vatanın asıl bekçileri öldürülürken siz vatan millet düşmanları ile birlikte Cumhuriyete sahip çıkıyoruz diye bağırmaya devam edin,kimbilir nasıl eğleniyorlardır size bakıpta.....

Daha dün şehit cenazelerinde teröre lanet okuyan bir tek mhp liler vardı onlarada "şehit kanı üzerinden siyaset yapıyorsunuz"diye baskılar yapıldı sustular,susturuldular..

Bu ülkeye sahip çıkma adına bütün değerlerimiz sahipsiz kaldı.

Gönderi tarihi:

Sevgili Suheda

Her toplumsal hareketin(mitingin) kendine ait bir çıkış noktası ve teması vardır. İnsanları bu gösteriyi yapmaya ya da bu gösterinin bir parçası olmaya iten duygu ve düşünceler (ya da kaygı ve tehditler) ne ise mitingde ona göre şekillenir. Ona göre söylemler yapılır,ona göre sloganlar atılır. Yani ülkemiz sınırları içinde yapılan her demokratik gösteride Terör lanetlenicek diye bir kaide yok. Bundan sözkonusu mitinglere katılanlar bölücü terörü lanetlemiyor anlamı çıkmaz,çıkarılamaz. "Ancak "Bölücü Terör" sözkonusu olduğu zamanda toplumumuzun aynı hassasiyeti ve duyarlılığıda göstermesini elbette temenni ediyoruz. Atılan sloganların "argo" içerikte olmasına gelince; Bence son derece yaratıcı ve eğlendirici sloganlar mevcuttu. Kaldı ki argo olarak altını çizdiğimiz ifadelerinin pek çoğunun kaynağının neresi ve kimler olduğunu hepimiz biliyoruz.

Böylesi geniş katılımlı demokratik bir kitlesel hareketten rant sağlamak isteyenler elbette olacaktır. Ancak Türk halkı dikkatli bir biçimde olanı biteni izlemektedir. Gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. Bundan hiç kuşku duymuyorum açıkçası...

Gönderi tarihi:

Bu ülkede yaşananların tabi tek sorumlusu akp değildir.Asıl sorumlu olanlar üstlerine düşeni gereği gibi yapmayan ve bizleri bunun gibi adamlar tarafından yönetilmek zorunda bırakan diğer politikacılardır.Ancak şunu da kabul etmek gerekir ki ;Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bu kadar toplumun ve üğlke sınırlarının temelini derinden sarsmaya ve değiştirmeye yönelik icraatlar bu kadar futursuzca yapılmamıştır.PKK dan dem vuranlar acaba hiç araştırdılar mı bu hükümetin belediye başkanlıkları ve iktidarı sırasında bütün danışmanlarının kürt milliyetçisi ve Türk düşmanı olduklarını?

Bu mitinglerde yapılan tabi ki doğrudur ve yapılmalıdır.Cumhuriyeti tehdit eden kimlerdir gerek iktidar öncesi ve gerekse de iktidar oldukları dönemde verdikleri söylemler bazılarına sanırım hiç bir anlam ifade etmiyor yada görmek istemiyorlar.Hadi hepsini geçelim.Bugünkü gazetelerde başbakanın şöyle bir cümle var "GENELKURMAY BANA BAĞLI BİR KURUMDUR TÜRKİYE DE ORDUNUN GÖREVİ BELLİDİR" ohalde 5 senedir iktidardasın neden PKK terörünü orduna emir verip bitirmedin?

Gönderi tarihi:

Herkes görmek istediğini görüyor, anlamak istediğini anlıyor... :)

Türkiye laiktir, laik kalacak sloganını diğer sloganlardan daha sıklıkla duymuş olmak bunu dile getirenlerin terör konusunda sizin kadar hassas olmadığının bir göstergesimidir? Terörün kaynağı belli değilmi, etnik terörün ve dinsel terörün kaynağı bellidir... Her iki teröründe ülkemizde vurmak istediği nokta ilkelerdir... Laikliğin altında yatan ve korunması elzem olan durum ülke insanlarının gerek inançlarını gerekse milli birliklerini huzur ve güven içerisinde yaşayabilmeleridir...

Dinin, etnik özelliklerin birer terör mazemesi yapılmasına alıştık... Bunlar bir araç olarak kullanıldı... Şimdide şehitlerimiz kullanılmak isteniyor... Çanakkalede yatan 250,000 şehidimizin üzerinden siyaset yapmaya çalışan Akp onların hangi amaç için şehit olduklarının üzerini örterek, daha 2 yıl önce, Çanakkale'nin Avusturalya, Yeni Zellanda ve İngiltere arasında özerk bir yapıya dönüştürülmek istenmesine sıcak bakmış ve bölgenin güvenliğini dahi bu 3 ülkeye 3'er yıl ara ile terk etmeyi bile meclise taşımıştır... bu durumda Çanakkale şehitleri orada neden şehit düşmüştür diye sormak hepimizin hakkı değilmi? Madem masa başında taşını toprağını babalar gibi pazarlayacaktınız o bağımsızlık savaşını neden verdik öyleyse?

Bugün Ege'de, Yunanlıların satın aldığı bankalardan kredi alan ve o tarlalarda üretmek istedikleri tohumların kredilerini bile bu Yunan bankalarından almak zorunda kalan çiftçinin ödeyemediği kredi borçları yüzünden tarlalarına el konulduğu biliniyor... Ve o tarlalarda şimdi Yunan bayrakları dalgalanıyor... Oysa biz Yunanı İzmirde denize ne için dökmüştük?

Bankaların yabancıya satılması, Türk Telekomun satılması, kamu mallarının yabancıya satılması ülkeye ihanet değilde nedir? İsrailli insanlar gelip bizim ülkemizde tarla, arazi, kamu malı, banka satın alıyor... Hadi biriniz gidinde İsrailden onların bizden satın aldığı kadar toprak satın alın... Alabilirmisiniz?

Sokağa çıkan bilinçsizlikle suçlanan insanlar bunları dile getiriyor... Amerikan imamı kaça sattın vatanı derken bunu ifade ediyor... Çiftçi anamızı ağlattın dediğinde al ananı da git demesini kınıyor, çünkü o çiftçi biziz... Oğlu işsiz kalan adama napalım senin oğlunda işsiz kalsın, tamam sen sus diyen bir başbakan benim başbakanım olamaz... Sokaktaki insanında başbakanı değil... Şehitlere kelle diye hitap eden bu şahsiyete "kelle sensin" diyende sokaktaki insandı... Askere ağzına geleni söyleme cürretinde bulunan bu adama tepki gösteren askerini ve şehidini önemsemiyor diyen, basbaya yalan söylüyor...

Türkiye'nin toprak bütünlüğü tehdit altındadır, bunu bütün sağduyulu insanlar biliyor, rejim tehdit altındadır, yıllardır dile getiriyoruz... Biz şehitlerimizi ne için şehit verdiğimizi biliyoruz, onların hesabını soracağımız mevki iktidardır... Başbakanın danışmanı Cüneyt Zapsu, Amerika'da bu adamı kullanın onu bir deliğe süpürmeyin diyen adam... Bim mağazalarının sahibi, şimdiki For You'ların sahibi, dedesi Şeyh Sait olan bu adamın pkk için ne ifade ettiği ortada... Başbakanın Kürt meselesine bakış açısı ortada, terörü kim umursamıyor ortada... Sokaktaki insan bütün bunlara tepki gösteriyor... Bir kısım insanların bunu karalamak, üzerine çamur dökmek gayretleri ile bu değişmeyecek...

Tabi muhalif olduğunuzda da, iyi malzeme bulmanız gerekir, özellikle bütün milleti yasa boğan şeyi, yani şehitleri... Pkk'nın kanını akıttığı aziz şehitlerimiz, Türkiye'nin laik, demokratik ve misakı milli sınırlarının yapısını muhafaza etmek için can veriyor... Bunu kim inkar ediyor... Askerle meselesi olan, Kürt faşistlerinin ülkemizde verdiği zararlara hangi gözle baktığı belli olan, şehitlik mertebesini küçümsemeye çalışan o tepedeki şahsiyetin bütün yapıp ettiklerine tepki gösteriyor o insanlar... Belli ki kim bu ülkeyi ve onun bölünmez bütünlüğünü ne kadar önemsiyor...

Dünyanın parmaklarını ısırarak izlediği Türkiye'nin tarihinde bir ilk olan ve bunca yıldır olana bitene "YETER ARTIK" diyen o muhterem insanlara, sokağa dökülerek demokratik tepkisini dile getiren ve birilerinin bindirilmiş kıtalar dediği insanlara karşı duyarsız kalmak... Bence bunun bir tek adı var... Onuda herkes bilir...

Gönderi tarihi:
Sevgili Suheda

Her toplumsal hareketin(mitingin) kendine ait bir çıkış noktası ve teması vardır. İnsanları bu gösteriyi yapmaya ya da bu gösterinin bir parçası olmaya iten duygu ve düşünceler (ya da kaygı ve tehditler) ne ise mitingde ona göre şekillenir. Ona göre söylemler yapılır,ona göre sloganlar atılır. Yani ülkemiz sınırları içinde yapılan her demokratik gösteride Terör lanetlenicek diye bir kaide yok. Bundan sözkonusu mitinglere katılanlar bölücü terörü lanetlemiyor anlamı çıkmaz,çıkarılamaz. "Ancak "Bölücü Terör" sözkonusu olduğu zamanda toplumumuzun aynı hassasiyeti ve duyarlılığıda göstermesini elbette temenni ediyoruz. Atılan sloganların "argo" içerikte olmasına gelince; Bence son derece yaratıcı ve eğlendirici sloganlar mevcuttu. Kaldı ki argo olarak altını çizdiğimiz ifadelerinin pek çoğunun kaynağının neresi ve kimler olduğunu hepimiz biliyoruz.

Böylesi geniş katılımlı demokratik bir kitlesel hareketten rant sağlamak isteyenler elbette olacaktır. Ancak Türk halkı dikkatli bir biçimde olanı biteni izlemektedir. Gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. Bundan hiç kuşku duymuyorum açıkçası...

Sevgili arkadaşım,

Söylediklerinde tabiki haklısın benim sürekli haykırdığım şeyde budur zaten,bu kadara kitle ne için toplandı sunni bir mesele için ülkemizde irtica diye bir tehditmi var?Hayır mevcut hükümet İslami bağlamda ne gibi bir yaptırımda bulundu?Hiç birşey,bir örnek verin desem cevap çıkmaz.Sorun nedir o zaman?

Bende diyorum ki neden asıl sorunlarımız için bu tip eylemler yapılmıyorda uydurma bir olayla insanlar sokağa dökülüyor..Neden insanlar gerçekleri görmek istemiyor,bilmiyorlarmı ki bu memlekette ne zaman bir mesele çıksa altında başka neden vardır.

Ve bilmiyorlarmı ki bu mitingler en çok akp lilerin işine yarıyor, bilmiyorlarmı ki bunlar danışıklı dövüşlerdir..

Sonrada bilinçsizce diye ifade kullanınca zorlarına gidiyor bu bilinçsizlik değilmidir?

Türkiyenin bilmem kaç ilinden bir milyona yakın kişi toplanıp R.Tayip Erdoğan aleyhine slogan attı bakın akp değil yalnızca genel başkanı yani başbakan aleyhine,adam hapse atıldı korkunç bir oy oranı ile başbakan oldu,bunudamı unuttular,kaç kişi bana sırf bu mitingler yüzünden akp ye oy vereceğini söyledi biliyormusunuz ben sayısını bilmiyorum bir 5 yıl daha Talabani ve Barzaninin arkadaşları tarafından yönetileceğiz peki bunun sorumlusu kim?

Ben diyorum ya o mitinglere katılanların büyük bir çoğunluğu akp lidir.

Cumhuriyeti savunduğunuzu söylüyorsunuz yanınızda yürüyenlere nasıl dikkat etmiyorsunuz,onlardamı birşey ifade etmiyor sizler için..

Gönderi tarihi:

Geçtiğimiz seçimde Akp'ye oy verdiğini söyleyen ama mitinglerden sonra bir daha onlara oy vermeyeceğini söyleyen kaç kişi tanıyorum sayabilsem...

Suni gündem dediğin şey o kadar gerçekki, bunu ifade etmek için sayfalarca kanıt var ortada... İrticai faliyet RP, SP, AKP'nin tarikatlerle, mafya ile, mollalarla ilişkileri, onları devlet konutlarında ağırlamaları, imam hatip meseleleri, türban meselesi, dinimizi yaşayamıyoruz safsatası, Fethullah'ın gazete ve tv kanallarında, kitab evlerinde bastıkları kitaplarda, afyon etkisi yapacak türden öteki dünya kurguları... Fethullah'ın ışık evlerinde, dershanelerinde, yurtlarında yetiştirilen çocukların yavaştan ve usuldan Laik Cumhuriyetle mücadele edecek cihat askerleri olarak yetiştirilmesi... Tayyibin mollalar önünde dizleri üzerinde çektirdiği fotoğraflar, bu mollaların devletin bütün kurumlarına sızmaları, ihaleleri bu mollaların almalası, laik ve demokratik sistemin sürekli tartışma konusu yapılması... Meclis başkanının ve başbakanın sürekli dindarlıktan söz etmesi... İstanbul emniyet müdürünün, valisinin bilumum diğer illerin vali ve belediye başkanlarının, bir kısım emniyet amirlerinin, askerin içinde var olan tarikat mensuplarının, ve bu tarikatlerin lideri olan Amerikan ajanı Fethullah Gülen'in ülkede sürekli gerilim olmasını sağlamak amacıyla türbanı, dini ve yaşam tarzını mesele haline getirmesi... v.s.

Laiklik yeniden tanımlanmalıdır, gerekirse bu ilkede kaldırılır, laiksen dindar olamazsın, dindarsan laik olamazsın... diyen Tayyipten, laik olunmaz, devlet laik olur ve laiklik bizim için değişmez bir ilkedir diyen Tayyibe...

Akp ne gibi zorlamalar yapmıştır din için... Öylemi? Bir ülkede din ve rejim tartışma konusu yapılıyorsa ortada bir dayatma söz konusudur, duvara tosladıklarında ben öyle demek istemedim, şöyle demek istedim demeleri en ucuz anlatımla takiyedir, yarın bambaşka birşey söyleyebilir...

Tehlike varmı yokmu gören görüyorda, göremediklerini söyleyen insanlarında görmesini beklemek bize ne kazandıracak? Onlar gördüklerinde rejim çoktan değişmiş olacak ama bunun bir önemi olmayacak... Çünkü önce uyuştur, sonra değiştir taktiği uyguluyorlar... Önce karıştır, önce sorun yarat, sonra toparlar gibi yap, sonra sorunu çöz taktiği... Sorunu yaratan sorunu çözmeyecektir... Ama sorunu somut görmek için bir değişim geçirmek geri dönülmez bir uçurum olacak...

Akp'ye verilecek her oy bu ülkenin içine yerleştirilmiş dinamitleri ateşleyecek bir kibrittir... Denemeden inanmam diyenler varsa %70'i endişe içinde ama Cumhuriyetine gönülden bağlı çoğunluk tarafından bu deneyimleme girişimleri engellenecektir... Çankaya'da imam istemememizin sebebi açık, Çankaya bir cami değil, imamın vazifesi belli, Cumhurun vazifeside belli...

Gönderi tarihi:

:D Siz hiç merak etmeyin Sezer gider ayak tüm rektörleri tüm savcıları,hakimleri atadı zaten....

Devlet konutunda şeyh ağırlayan rahmetli Özaldı yanılmıyorsam akp hükümeti her ne kadar sağ çizgide gözüksede soldan,daha sol bir parti bana göre...

Ayrıca Fethullah Gülen hoca ile ne alıp veremediğiniz var anlayamadım hakkında isnat edilen tüm suçlardan Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından beraat ettmedimi?Yoksa adalete güveniniz yokmu?

Sahi hayatınızda kaç tane nur cemaatine bağlı kişi tanıdınız,ben iddia ediyorum onlar sizden daha çok Atatürkçü daha çağdaş,kaç tanesi ile oturup tartışma imkanınız oldu?

Şekilcilikleri yoktur herkese aynı muameleyi yaparlar,ben çok insan şekli tanıdım ama onlar kadar pozitif insanlar görmedim hayatımda,nasıl başarıyorlar bilmiyorum belki hepsinin eğitimli olmasından kaynaklanıyor son derece sakin ve saygılı bir yapıları var,kulaktan dolma sözlerle insanları yargılamaktan vazgeçin,bizzat kendiniz tanıyın analiz yapın ondan sonra karar verin..

Bu rejim değişecek korkusuda çok eğlendiriyor beni,bu ülkede Cumhuriyet kibrit çöpleri ile kurulmadı efendim öyle püf deyince yıkılıversin...

Gönderi tarihi:

Fethullah'ın görünen yüzüne aldandığınızda altında yatan buz dağından haberdar olamıyorsunuz işte... Ne alıp veremediğimiz var? Valla benim kişisel olarak alıp veremediğim birşey yok ama millet olarak alıp veremediğimiz şeyler var, onların herhabgi birini tanımak eğitimli birer mürit oldukları gerçeğini değiştirmiyor... Zaten tehlikeli olanda bu... Eğitimli ve ikna kabiliyetleri özellikle geliştirilmiş birer militandır onlar...

Fethullah efendinin hangi suçlamalardan berat ettiği ortadadır ve nasıl berat ettiğide ortada... Adalete güvenimiz elbette kalmadı, adalete güveni olan kaldımı? Çünkü adalet mekanizmasına dahi sızdıklarını biliyoruz... Bu ülkede Leyla Zana gibi bir kadın bile yasaların boşluğundan yararlandırılıp (dış kaynaklı baskılarla) salıveriliyor ve suçluların hak ettikleri cezalara çarptırılmadıklarıda malum...

Özal'ın da ne olduğu belli... Devlet kurumlarında mollaları ağırlayan Özal ve Erbakandı... Her ikisinin de neye hizmet ettiğini sağır sultan bile biliyor... Kürt meselesinin Özalla başladığınıda bilmeyen varmı? Şimdi bir kısım insanda bir Özal hayranlığı mecvut, oysaki Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarına sebep olan isimlerden biridir Özal...

Cumhuriyet puf diye yıkılmaz yıkılamayacağı için yıpratılır... Bugün yapılanda budur... Yani birileri gibi oturduğu yerden aman canım Cumhuriyet olduğu yerde duruyor ben onu korumakla mükellef değilim, bu ülkenin askeri var, polisi var, yargısı var diyerek olayları hafife almanın kimlere prim kazandırdığı ortada... Yıllardır suni olarak gündemde tutulan ve insanlarımızın kafasına işlenerek Cumhuriyet ve ilkeleri bilerek yıpratılıyor ve tartışmaya açılıyor... Bu ülkenin laiklik ve demokrasi sorunu yoktu ancak terör ve ekonomik sorunları gerçekti bunları tartışmıyorken laik ve demokratik anlayış özellikle tartıştırılıyor... Kimler tarafından, özellikle siyasal islamcılar tarafından... Ne diyorlardı, kemalizmin düşmanıyız, onu ve cumhuriyeti yıkmak içinde yeminimiz var... Kıyamete kadar olsada bunun için uğraşacağız... İnsanları dini inançları ve milli duyguları arasında sıkıştıranlar hem maddi hem manevi anlamda parsayı götürüyorlarken aynı zamanda hala mazlum durumundalar... Bu nasıl oluyor diyen yok, ama Cumhuriyet mum gibi sönermi diyerek sorunu hafife almak var...

Bir zamanlar Saddam'da Irağın yıkılacağını aklından geçirmemişti... Ama puf diye yıkıldı... Şimdi Amerika oraya göklerden demokrasi yağdırıyor...

Gönderi tarihi:
Fethullah'ın görünen yüzüne aldandığınızda altında yatan buz dağından haberdar olamıyorsunuz işte... Ne alıp veremediğimiz var? Valla benim kişisel olarak alıp veremediğim birşey yok ama millet olarak alıp veremediğimiz şeyler var, onların herhabgi birini tanımak eğitimli birer mürit oldukları gerçeğini değiştirmiyor... Zaten tehlikeli olanda bu... Eğitimli ve ikna kabiliyetleri özellikle geliştirilmiş birer militandır onlar...

Fethullah efendinin hangi suçlamalardan berat ettiği ortadadır ve nasıl berat ettiğide ortada... Adalete güvenimiz elbette kalmadı, adalete güveni olan kaldımı? Çünkü adalet mekanizmasına dahi sızdıklarını biliyoruz... Bu ülkede Leyla Zana gibi bir kadın bile yasaların boşluğundan yararlandırılıp (dış kaynaklı baskılarla) salıveriliyor ve suçluların hak ettikleri cezalara çarptırılmadıklarıda malum...

Özal'ın da ne olduğu belli... Devlet kurumlarında mollaları ağırlayan Özal ve Erbakandı... Her ikisinin de neye hizmet ettiğini sağır sultan bile biliyor... Kürt meselesinin Özalla başladığınıda bilmeyen varmı? Şimdi bir kısım insanda bir Özal hayranlığı mecvut, oysaki Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarına sebep olan isimlerden biridir Özal...

Cumhuriyet puf diye yıkılmaz yıkılamayacağı için yıpratılır... Bugün yapılanda budur... Yani birileri gibi oturduğu yerden aman canım Cumhuriyet olduğu yerde duruyor ben onu korumakla mükellef değilim, bu ülkenin askeri var, polisi var, yargısı var diyerek olayları hafife almanın kimlere prim kazandırdığı ortada... Yıllardır suni olarak gündemde tutulan ve insanlarımızın kafasına işlenerek Cumhuriyet ve ilkeleri bilerek yıpratılıyor ve tartışmaya açılıyor... Bu ülkenin laiklik ve demokrasi sorunu yoktu ancak terör ve ekonomik sorunları gerçekti bunları tartışmıyorken laik ve demokratik anlayış özellikle tartıştırılıyor... Kimler tarafından, özellikle siyasal islamcılar tarafından... Ne diyorlardı, kemalizmin düşmanıyız, onu ve cumhuriyeti yıkmak içinde yeminimiz var... Kıyamete kadar olsada bunun için uğraşacağız... İnsanları dini inançları ve milli duyguları arasında sıkıştıranlar hem maddi hem manevi anlamda parsayı götürüyorlarken aynı zamanda hala mazlum durumundalar... Bu nasıl oluyor diyen yok, ama Cumhuriyet mum gibi sönermi diyerek sorunu hafife almak var...

Bir zamanlar Saddam'da Irağın yıkılacağını aklından geçirmemişti... Ama puf diye yıkıldı... Şimdi Amerika oraya göklerden demokrasi yağdırıyor...

Bugün Irakta yapılan şey yıllar önce ülkemizde yapıldı zaten siz ne zannediyorsunuz?Belki askerleri ile çarpışmadık ama onların fitne fucurları ile binlerce genç birbirini kırdı bu ülkede ve hala oyunları devam etmekte sizde kendinize düşen rolu başarı ile sürdürmektesiniz hala bu konudaki ısrarcılığınıza bakılırsa...

Siz burda istediğiniz kadar Cumhuriyetin bekçisi olarak chp denilen partiyi göstersenizde bende size diyorum ki hiç birinin diğerinden farkı yoktur bugün Fethullah Gülen cemaatinin kalabalıklığını düşününce,kendilerine oy vereceğini bilse Baykal herkesten önce gider onun eteğini öper bunu sizde bende biliyoruz.Bu insaların oy uğruna koltuk sevdasına yapmayacakları şey yoktur daha öncekileri gördüğümüz gibi sevgili arkadaşım..

Konuşmalarınızda dikkatimi çeken şey sürekli dindar kesime yüklenmeniz halbuki bu ülke sahte Atatürkçülerden çektiği kadar kimseden çekmemiştir.

Ben hala fanatik bir şekilde savunduğunuz mitinglerinizin bölücülük olduğu yönündeki düşüncemden vaz geçmiş değilim,millet arasında laik antilaik diye bir kavram oluşturdunuz ve bunu yaparken acımazsızca insanlara etiketler vurdunuz vurmayada devam ediyorsunuz..

Dün ülkemizde sağcı,solcu kavramı vardı bugün laik ve şeriatçi diye bir kavram gelişti herşey aynı sadece isimlendirme farklı oldu.

Sizin sorun dediğiniz şey bir gaz sancısından ibarettir asıl sorun herne ise bu trajikomik mitingler sayesinde kapatılmıştır.

Herzaman söylediğim gibi bunlar danışıklı dövüşler ne kadar savunursanız savunun düşüncelerimde değişen hiç birşey olmayacak o yüzden size başarılar diliyorum..

Seçim bitip oylamalar yapıldığı zaman suheda haklıymış dersiniz,dersinizde.........................Atı alan çoktaaannnn

Gönderi tarihi:

Herhalde hiç kimse düzenlenen mitinglere herkesimin iştirak etmesini beklemez. Elbette karşıt görüşler olacaktı ve görüldüğü üzere bu karşıt görüşler mitinglerden ziyadesiyle rahatsızlık duymuş. Mitinge iştirak etmiş biri olarak ben kendilerini şeriatçı ya da bölücü kesime ait görenlerin fikirlerinde bir değişiklik olacağını hiç düşünmedim. Fikirlerini değiştirecek olanlar olanı biteni izleyen ve ondan sonra karar verecek olan insanlar.

Irağa yapılan işgal ile Türkiye'nin işgal edilişi birbirinden çok farklı. Bunu birbirine karıştırmak için olaylara düz mantık ile bakmak gerek. Evet Türkiye işgal altındadır ama laik, demokratik bir yapısı olduğu için bu işgal ancak illegaldir ve soyuttur. Irak gerçeği ise demokrasi vaadi adı altında legal ve somuttur.

Eğer siz gerçeklerle yüzleşmek için işgalin legal ve somut olmasını bekliyorsanız fazla beklemeyeceğinizi ifade edebilirim. Çünkü Siyasal İslam'ı Türkiye'de yaygınlaştıran, Fethullah Gülen cemaatinin planları içerisinde silahlı saldırıda bulunuyor. Ancak bu son aşamada gerçekleştirilecek. Olması gerekenin bu olduğunu ve ancak o zaman ikna olacağınızı söylüyorsanız bende size sizin tabirinizle atı alan üsküdarı çoktan aştığında siz kendinizi Cumhuriyet bekçisi ilan etmiş olsanız çok geç kalmış olacaksınız derim.

Cumhuriyet Mitinginden rahatsız olanlar Cumhuriyete bağlı olamaz.

Gönderi tarihi:
Herhalde hiç kimse düzenlenen mitinglere herkesimin iştirak etmesini beklemez. Elbette karşıt görüşler olacaktı ve görüldüğü üzere bu karşıt görüşler mitinglerden ziyadesiyle rahatsızlık duymuş. Mitinge iştirak etmiş biri olarak ben kendilerini şeriatçı ya da bölücü kesime ait görenlerin fikirlerinde bir değişiklik olacağını hiç düşünmedim. Fikirlerini değiştirecek olanlar olanı biteni izleyen ve ondan sonra karar verecek olan insanlar.

Irağa yapılan işgal ile Türkiye'nin işgal edilişi birbirinden çok farklı. Bunu birbirine karıştırmak için olaylara düz mantık ile bakmak gerek. Evet Türkiye işgal altındadır ama laik, demokratik bir yapısı olduğu için bu işgal ancak illegaldir ve soyuttur. Irak gerçeği ise demokrasi vaadi adı altında legal ve somuttur.

Eğer siz gerçeklerle yüzleşmek için işgalin legal ve somut olmasını bekliyorsanız fazla beklemeyeceğinizi ifade edebilirim. Çünkü Siyasal İslam'ı Türkiye'de yaygınlaştıran, Fethullah Gülen cemaatinin planları içerisinde silahlı saldırıda bulunuyor. Ancak bu son aşamada gerçekleştirilecek. Olması gerekenin bu olduğunu ve ancak o zaman ikna olacağınızı söylüyorsanız bende size sizin tabirinizle atı alan üsküdarı çoktan aştığında siz kendinizi Cumhuriyet bekçisi ilan etmiş olsanız çok geç kalmış olacaksınız derim.

Cumhuriyet Mitinginden rahatsız olanlar Cumhuriyete bağlı olamaz.

Önce yazdıklarımı tekrar oku,sonra yorum yap ne mesaj vermeye çalıştığımı idrak edemezsen bir daha oku,olmadı bir daha oku taki ne söylemek istediğimi anlayıncaya kadar,siyasetin s'sinden anlamayanlar başımıza siyasetçi kesildi..

Sıkıldım artık şu ön yargı ve yaftalardan kaç kez daha söyleyeceğim.

Gönderi tarihi:
Önce yazdıklarımı tekrar oku,sonra yorum yap ne mesaj vermeye çalıştığımı idrak edemezsen bir daha oku,olmadı bir daha oku taki ne söylemek istediğimi anlayıncaya kadar,siyasetin s'sinden anlamayanlar başımıza siyasetçi kesildi..

Sıkıldım artık şu ön yargı ve yaftalardan kaç kez daha söyleyeceğim.

Yazdıklarını bir kere okumak senin ne anlatmak istediğini anlamak için yeterli. Yukarıda ne demişsin neden sürekli dindarları konuşuyorsunuz, Fethullahtan ne istiyorsunuz, sana göre konu zaten din, baktığın çerçevede bu ve sana göre dindar Fethullah Gülen yani dindarlardan ne istiyorsunuz derken ne söylediğin ortada. Cumhuriyetin tehlike altında olmadığını söylüyorsun ve buna gülüyorsun aslında Cumhuriyet olsada olmasada senin için farketmeyecek bunu anlamak için kahin olmak gerekmiyor. Çünkü bir noktada sabitsin tek beklentin türban yasağının kalkması. Cumhuriyet Mitingine katılanlardan ve Chp'den neden rahatsız oluyorsun? Sen hak hukuk biliyor ve buna inanıyorsan herkesin senin gibi düşünmeyeceğini bilmiyormusun? Sen tehlike yok diyorsun diye herkes sana kulak verip evindemi otursun yani tehlikeyi görürsen sen bize haber verecekmisin?

Önyargı ve yafta demişken bunu birde kendi açından değerlendirmeni tavsiye ederim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.