Φ sedelina Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Bende değilsin gülüm Benliğimdesin... Gidişine mi ağlar gönlüm? Ağladığına mı yanar? Bilinmez... Kör bir dehlizdeyim. Anlatamadığım derdimi, anlamayan ahali Bir de SEN! Çıkarsam seni onlardan Geriye ne kalır ki? Her kim ne söylediyse Yanlış söylemiş eminim Herkes konuştu AŞKIMI Bir ben diyemedim........... Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 bir ada'yı hecelerken uyandım. gitmesine izin verdim her bir dalganın her bir köpüğüne. ve şimdi gülümsemenden yükselirken dolunay, her çocuk bir masalı emekli ediyor geceden. cam gözler ışıktan yorulmuş uykuyu ebeliyor. ikimiz de saklanıyoruz. korkumuz kardeş yapıyor kitap sayfalarındaki tekleri ve çiftleri. karanlıkta okunmuyor aramızdakiler Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Sonra geldin Ve anlam kazandı tüm kelimeler Eylüldü Biterken başlayan yerdeydi adın Soğuk düşlerimdeydi geceler İhanet suskunluğunda Aç köpekler ısırırken karanlığı Dört duvar arasındayken masum bir çocuk Kentin solgun yüzüne Turuncu resim çizdi göçmen kuşlar Yağmur bulutları çokça Eylüldü Biterken başlayan yerdeydi adın Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 sadece susarak özlüyorum seni hiç tanimadan, ne garip sense uzak, çok uzakta bir deniz gibisin resimlerde dokunsan dersim olur, göçerim mecburen duydum çok sonradan, adin önemli degil acin ayni tadi veriyor zaten adresinde yoklugunu kiyamet bilerek sadece susarak özlüyorum seni hiç tanimadan, ne garip … Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Çamurunu dizime Küfrünü dilime dolasan da Sende açtım gözümü Görmek için kapasam da Seni hep seveceğim Artık Yalnız Geceleri Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2007 zamana dur dedim zaman dur! zaman durdu... giderken Sen... sadece akıp giden zamana isyanım... uyumayı denemeli...yine...yeniden... uyumalı... ama nasıl...? sana seslendim duydun mu? Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 Neyi bölüştük binbir ışıktan Binbir gece Kirpiklerim ıslanmış duy beni, Haydi dön Kötü düşüncelerden öte Yitirmiş varlığımız anıları nicedir İstesek de istemesek de bu Haydi dön Çok var dağlara, yıldızlara, ormanlara Ölüme çok Bir daha uyandırmayacağım Haydi dön… Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 İnsan Bir Kere Ölür Her bulunduğum yerde yitiriyorum seni Yanıbaşımda olduğun oluyor kimi gün Ya da ben oluyorum sessizce gözlerinde Bir yaprak kımıldıyor hafiften Bu sessizlik bir kasırga başlangıcı Kükremeye hazırlanışı denizin Bu, aslanların sarı, vahşi gözlerindeki ölüm parıltısı Bu bir yerde erimek Apansız yok olmak belki de Ve sonra susmak, susmak yüzyıllar boyu Beni unuttuğun bir uzak çizgide Tuvale sürdüğüm boya değil artık Kırmızı kan rengidir gözlerimin En karadan daha kara yok Oysa en beyazdın sen gecelerimde O bana en yakın renkti tüy gibi Buram buram sıcaklığını çizerdim duvarlara Kokun bir tuhaftı çocuksu Sonra katmerli bir gül gibiydi baygın Gecenin en koyulaştığı o yerde Düşerdi ellerime darmadağın. Öten bir ishak kuşudur şimdi Haber getirir ölümlerden, dinle Yaşamak bir manga asker karşımda Ateş etmeyin diyorum Bir diyeceğim var Gözlerimi bağlamayın Son defa görmek istiyorum insanı Göğü, güneşi, denizleri Ve bu son ölümün olsun diyorum Bir daha öldürmeyin beni. Kibritim ıslak Sigaram yanmıyor Ne olur bir ateş verin Bu ilk aldanışım değil Bu ilk sönüşü değil umutlarımın Ben bu denizin son kıyısıyım. Bir cam kırıldı uzakta Ta uzakta, içimde bir cam kırıldı Bütün şiirlerim anlamsız şimdi Resimler renksiz, şarkılar ruhsuz Hiç bir şey artık avutamaz beni Bakın, bir çağ devriliyor içimde sersefil Son şair de kırdı son kalemini İlk meşaleyi kim yaktı bu karanlıkta Kimdi aydınlatan benim zindan gözlerimi Sevilmek mi O son artığı en ilkel çağların Bir mağara duvarındaki en eski resim Ya sevmek Hiç sönmeden bir ömür boyu O en güzel huy benimsediğim Yıkıldıkça tutunduğum dal bu boşlukta O en insancıl gerçeğim benim Ben hep böyle yüzyıllar boyu sevdim Çağlar boyu Kopkoyu bir geceydi yaşadığım sevince Ellerimi arardım, bulamazdım çoğu gün Bir saklayan vardı beni Bir tutan vardı Sana yaklaşamazdım Anlayamadığım korkular vardı içimde Hep böyle seninle sensiz kalırdım ben Bir kıvılcım sönerken Bir yanardağ patlardı içimde. Ko şimdi ben yalnız öleyim Vur ellerimi ekmeğimi al Tiksinir beni kim görse sensiz Utanır yalnızlığım bana baktıkça Aynalar mı Hani nerdeler Kimbilir kaç yüzyıl oldu kendimi görmeyeli Adım mı neydi Besbelli unutmuşum Hadi vur Hadi öldür Kurtar beni ezilmekten çürümekten Hadi gel, açtım kollarımı Bir zaman Ölmeye vaktim mi vardı seni sevmekten Sen büyüyen bir sessizliktin içimde Beni ben eden en duru ırmaktın En güzeliydin mozaiklerin Seninle maviydi gökyüzüm Çiçeklerim sende yeşerirdi Sen bambaşka bir evren yaratırdın Sularımdan Güneşimden rüzgarımdan Bak! Nasıl da her şey değişiverdi apansız Şimdi bu karanlıklarda yapayalnız Mavi mavi bir resim ağlar duvarlarımdan Ben bir tohumum Al beni toprağa ek yeniden Neredesin hani ne oldun Antik bir kadın başı mıydın Yoksa bir deniz miydin eskiden Yosunların kurudu mu öldü mü balıkların Hani bir Nefertiti yaşamıştı eski Mısır'da Yoksa o muydun sen Hadi, anlat bana neydin Belki de uzak belirsiz bir noktaydın sen Öyküme girmeseydin İnsan bir kere ölür Her gün ölen umutlarımızdır içimizdeki Paramparça olmuş sevgilerdir Her aldanış Yeni bir aldanışa hazırlar bizi Zamanla renkler değişir Donuklaşır anılar Silinir üstümüzden Güzel olan ne varsa Görür içindeki bütün hayallerin olduğunu İnsan yaşarsa. Ve bir gün insan da ölür Çimen gibi yaprak gibi Sarsılır yeryüzü yerinden Devrilen koca bir ağaçtır sanki Durur atışları yorgun kalbimizin El, ayak kesilir Göz ölür, dudak ölür, kan ölür Susar ta içimizde Yıllardır çalan çalgı Bütün teller ses vermez olur Acılar diner Ve bir gün biter bu çirkin oyun Perde iner... Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Yüzleşmenin tüm yönlerini sindirerek içime Belki bir bahar sabahı penceremden yüzüme inen dolu MAVİ nin içinde eriyen su olursun. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Yüzleşmenin tüm yönlerini sindirerek içime Belki bir bahar sabahı penceremden yüzüme inen dolu MAVİ nin içinde eriyen su olursun. şiirlerını okumak çok zevklı şiir dostum..saygılarla Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2007 Teğet herkes kırılamaz bazen ipince dal olmak gerekir kırılmak için Ama dünya kütüklerin... ağlayamaz herkes ağlayabilecek kadar büyümek gerekir Dünya ise küçüklerin... sevemez herkes bir orman olmak gerekir sevmek için Bak ki dünya çöllerin... Ve vakur bir damla olmak dalga için katılmak okyanusa aşk için, isyan için! Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2007 Teğet herkes kırılamaz bazen ipince dal olmak gerekir kırılmak için Ama dünya kütüklerin... ağlayamaz herkes ağlayabilecek kadar büyümek gerekir Dünya ise küçüklerin... sevemez herkes bir orman olmak gerekir sevmek için Bak ki dünya çöllerin... Ve vakur bir damla olmak dalga için katılmak okyanusa aşk için, isyan için! ************* Teşekkür ederim şiir dostum... En sevdiğin şarkıyı dinledim Saçlarından kokladım resmini Gözlerini okudum Bilir misin En çok şarkılarda düşledim seni Sensizlik kapıyı çaldı Gece yarısı soğukluğunda Kuşlar uykudaydı Korktum… Resmini Ekledim yalnızlığıma Hayalinin kokusu Karıştı kokuma Yanımdasın sanki Benden çok uzaklarda sevgiyle.. Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2007 Neyi bölüştük binbir ışıktan Binbir gece Kirpiklerim ıslanmış duy beni, Haydi dön Kötü düşüncelerden öte Yitirmiş varlığımız anıları nicedir İstesek de istemesek de bu Haydi dön Çok var dağlara, yıldızlara, ormanlara Ölüme çok Bir daha uyandırmayacağım Haydi dön… sizinde şiirlerinizi okumak çok güzel..şiir dostum.. saygılar.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Sana büyük caddelerin birinde rastlasam Elimi uzatsam tutsam götürsem Gözlerine baksam gözlerine konuşmasak Anlasan Elimi uzatsam tutamasam Olanca sevgimi yalnızlığımı Düşünsem hayır düşünmesem Senin hiç haberin olmasa Senin hiç haberin olmaz ki Başlar biter kendi kendine o türkü Yağmur yağar akasyalar ıslanır Bulutlar uçuşur geceleyin Ben yağmura deli buluta deli Bir büyük oyun yaşamak dediğin Beni ya sevmeli ya öldürmeli Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gece kirpikli gözlerinde yağmur damlaları dans ederdi; Düştün! tarifsiz bir gece yarısı düşümden... Yeterince telafi edilemeyen bir ihanet kaldı geriye, Mavi bir masumiyet, Siyah bir İsyan; Düş kırıntıları,yürek çırpınışları, hazin hüzün sabahları... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 Tarifsiz bir hüzün, Pazarın ardından, Pazartesinin gelmesi Ve senin gelmemen. Pazartesinin arından, Salının gelmesi, Senin yine gelmemen. Tarifsiz bir hüzün, Beklenen bir çift sözün, Yankılanmaması odada. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Düşümden düştün../..canın acımadı yane zaman düştün sol yanıma da, vuruldum sözlerimden benim yazım değilsin, korkarım kışım da tenimde çıldırmış bir dilek tutuşturur iliklerimi sen ateşsin saat 17:28 kimbilir, şimdi neredesin yoruldum korktuğum yangınlara yakalanmaktan suya düştü intihar, boğuldu son bakış kimi istesem uzaktır kıyı boyları vedalar alnıma işlenmiş, nakış nakış aşk! Sevdiğim ama dokunamadığım çiçek kulaç attığım dalgalara sıkıştı haykırışım gitmeyi öğrettiler bana, kalmak nasıldır..? nasıldır bir göğüste endişesiz uyumak..? yırttığım takvim yapraklarında ağlıyor çocukluğum söylesene, nasıldır dudaklarını bir dudakta uyutmak..? ne zaman girdin aklıma da, karıştım gecelerde..? benim sevdam değilsin, korkarım sevenim de yürekte şaha kalkmış bir arzu ıslatır dilimi sen havasın saat 22:16 kimbilir, şimdi hangi kuytudasın arındım ve çözüldüm geçmişin kirli nefesinden geceye düştü uyku, titredi acı soluk kimi çağırdıysam, kapalıdır seslerinin yolu üşümeler içimden akıyor, oluk oluk tutku! Bildiğim ama gösteremediğim resim akıttığım renklere takıldı gül yüzlü uçurtmam susmayı öğrettiler bana, konuşmak nasıldır..? nasıldır, bir sesin içinde bağdaş kurup dinlenmek..? yitirdiğim öpüşlerde yanıyor sevgilerim söylesene, nasıldır bir yüreğin içinde demlenmek..? ne zaman geldin yanıma da, dağıldı hüznüm kaçarım değilsin, korkarım tutanım da sen topraksın saat 22:39 kimbilir, şimdi hangi duygunun uykusundasın Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 bir karsılık yazabilmek satırlarının yansımasına okudukca baska bir iklimi hissetmek üşümek belkide yanıp kavrulmak bozkırın ortasında kıvrımlarından süzülen bu hayatın özü değilse eğer bu satırlardan süzlüp duran kırmızı renk nedir? altına bir not düşmeli ve ikinci defa okutulmamalı yazılanlar bağımlılıkların da iyisi var ama burdaki başka bir sevdanın enkazı ve bazı enkazlar dokunulmadığı zaman huzurludur eşeleyip durmadan üzerini kendi halinde bırakıldıgında ama bu rahatsız eden ruhumu her satırında meydan okuyan görmezden gelinemeyecek bir başkaldırı gibi ne yazık yazıldıgı halde kendisine bunu okuyamayan gözlere... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 bir karsılık yazabilmek satırlarının yansımasınaokudukca baska bir iklimi hissetmek üşümek belkide yanıp kavrulmak bozkırın ortasında kıvrımlarından süzülen bu hayatın özü değilse eğer bu satırlardan süzlüp duran kırmızı renk nedir? altına bir not düşmeli ve ikinci defa okutulmamalı yazılanlar bağımlılıkların da iyisi var ama burdaki başka bir sevdanın enkazı ve bazı enkazlar dokunulmadığı zaman huzurludur eşeleyip durmadan üzerini kendi halinde bırakıldıgında ama bu rahatsız eden ruhumu her satırında meydan okuyan görmezden gelinemeyecek bir başkaldırı gibi ne yazık yazıldıgı halde kendisine bunu okuyamayan gözlere... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 Kendi olarak, sana gelen sana gereksinimi olmadan, seni isteyen sensiz de olabilecekken, senin ile olmayı seçen kendi olmasını, seninle olmaya bağlayan O, işte... Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2007 Ne yaparsan yap, Beni mutsuz edemezsin... Ölümü daya dudaklarıma, Karanlığı yama kıyılarıma... Ama beni üze-mez-sin, Çünkü ben seninle mutluyum... Sen yaşarken, Beni mutsuz göremezsin... Çünkü ben sana “ hayat “ dedim... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2007 Ne yaparsan yap, Beni mutsuz edemezsin... Ölümü daya dudaklarıma, Karanlığı yama kıyılarıma... Ama beni üze-mez-sin, Çünkü ben seninle mutluyum... Sen yaşarken, Beni mutsuz göremezsin... Çünkü ben sana “ hayat “ dedim... çok güzel........ Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2007 Bir kelimeye bir dizeye bir şiire sığamayacak kadar ağrılı harflerim;. Bırak... Sorma! Bırak sözcüklerin kafası karışmasın... Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Çıkar kendini kuyulardan. Yetmedi mi kendinle savaşın ? Yetmedi mi kendine zalimce saldırışın ? Yılgın olabilirsin hayatın isimsiz ihtilallerinde.. Her buluttan bir hüzün çalmış olabilirsin..Bu kadar çaresiz, bu kadar dirayetsiz olamazsın. Biliyorum uçsuz bucaksız düşüncelerdesin. Diptesin. En derinde.. Yetmedi mi kendini ipsiz uçurumlara saldığın ? Yetmedi mi korkularına inat kendini “ kendi “ yüreğine astığın ? “ sen “şimdi korkulara yenik düşen yüreğine çift sözün yok mu ? Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Çıkar kendini kuyulardan. Yetmedi mi kendinle savaşın ? Yetmedi mi kendine zalimce saldırışın ? Yılgın olabilirsin hayatın isimsiz ihtilallerinde.. Her buluttan bir hüzün çalmış olabilirsin..Bu kadar çaresiz, bu kadar dirayetsiz olamazsın. Biliyorum uçsuz bucaksız düşüncelerdesin. Diptesin. En derinde.. Yetmedi mi kendini ipsiz uçurumlara saldığın ? Yetmedi mi korkularına inat kendini “ kendi “ yüreğine astığın ? “ sen “şimdi korkulara yenik düşen yüreğine çift sözün yok mu ? ne denırkı bu cümlelerin üstüne... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.