Φ NewYorkTaner Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Yahu bu adamin ne istedigi belli degil. AKP'den Cumhurbaskani secilecek diye ortaligi birbirine karistirdi ve erken secimlere neden oldu. Bu secimler bu ulkeye Allah bilir kac milyar dolara mal olacak, sanki yeterince fakirimiz yok! Simdi de kalkmis cumhurbaskaninin millet tarafindan secilmesi milli iradeyi bozar diyor. M-I-L-L-I iradeyi bozarmis. Adam MILLI ne demek biliyor musun sen? Hayirlisi...Bakalim yarin ne atacak ortaya Sayin Baykal! Bir secim nelere mal olur eknomik acidan biliyor musunuz? Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Baykal bu aralar en çok kimleri kızdırıyor Kürt milliyetçilerini ve İrtica meraklılarını. Çok yakın kardeş oldular Baykal sayesinde. Hatta Dtp seçimde Akp ile işbirliğine varız açıklaması yapacak kadar Akp'yi kendisine yakın görüyor. Haklılar tabi, Akp Dtp ile birebir aynı fikirleri savunuyor. Yok birbirlerinden farkları. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Baykal bu aralar en çok kimleri kızdırıyor Kürt milliyetçilerini ve İrtica meraklılarını. Çok yakın kardeş oldular Baykal sayesinde. Hatta Dtp seçimde Akp ile işbirliğine varız açıklaması yapacak kadar Akp'yi kendisine yakın görüyor. Haklılar tabi, Akp Dtp ile birebir aynı fikirleri savunuyor. Yok birbirlerinden farkları. Sayin Keskinkalem,AKPnin sefini danismanlari komple Kürt, Seyh Said'in akrabasi olanimi ararsiniz Türk düsmanligiyla taninmis Kürt irkcilarinin akrabalarinimi ararsiniz hepsi AKP nin üst kademelrinde görev yapmaktadirlar.Saniyormusunuz ki Tayyip Erdogan bosobosuna Kürtcülük yapmaktadir. saygilarla Alıntı
Misafir diktas Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 işte kafatası milliyetçiliği.neymiş efendim tayyibin danışmanları kürtmüş.olamaz mı?ne mahsuru var?ille de türk ırkından mı gelmesi gerekiyo?akp eğer kürtlerle türkleri bir arada tutabiliyosa ne kadar da güzel bi durum bizlr için.ama bu ülkede sürekli savaş ve çatışma isteyen bazı kafatasçılar bundan da rahatsız oluyorlar.bilmem farkındamısınız cehape ile mehape artık ne kadar da yakın partiler.ikisi de kafatası milliyetçiliğini savunuyo.bence mhp nin cehape nin dtp den hiçbir farkı yok.hepsi de kafatasçılık yaparak insanları birbirinden ayırıp çatışma olmasına neden oluyor.bölücülük yapıyo yani. baykala gelince daha ne istediğini bilmeyen bir adam.acaba bazen ne kadar da çocukça konuştuğunun farkına varıyomu?mız mız çocuklar gibi ne deseniz yok ben karşıyım diyo ve ne yazikki bu adama hala oy veriliyo.bence cehape ye oy vereceklerin çok düşünmeleri gerekiyo.atatürkün adını kullanarak alınan oylarla geldi buralara ama görülen o ki atatürk ten hiçbirşey kalmamış partide amblemi dışında selametle Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Yahu bu adamin ne istedigi belli degil. AKP'den Cumhurbaskani secilecek diye ortaligi birbirine karistirdi ve erken secimlere neden oldu. Bu secimler bu ulkeye Allah bilir kac milyar dolara mal olacak, sanki yeterince fakirimiz yok!Simdi de kalkmis cumhurbaskaninin millet tarafindan secilmesi milli iradeyi bozar diyor. M-I-L-L-I iradeyi bozarmis. Adam MILLI ne demek biliyor musun sen? Hayirlisi...Bakalim yarin ne atacak ortaya Sayin Baykal! Bir secim nelere mal olur eknomik acidan biliyor musunuz? Mühendis olmamdan kaynaklı sanırım, özden önce söze takılıyorum. Rakamlarla konuşuyorsak, ciddi olalım. Milyar dolar'dan hatta kaç milyar dolar'dan bahsetmişsiniz; Ufak atınız. Şöyle ki; Maliye ve Hazine, 2007 bütçesinde genel seçimin maliyetini yaklaşık 100 milyon YTL olarak hesapladı ve bu tutarın Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) aktarılmasını öngördü. Ancak erken seçim nedeniyle ek ödenek açılacağı da gün kadar aşikar, sözüm yok. Fakat hiçbir "ek ödenek" asıl ödeneği geçemez. Matematik bilginize ilerde değineceğim. Yüzde 10 barajını aşan tüm partilere de, aldıkları oy oranlarına göre, bir sonraki seçime kadar her yıl Hazine yardımı ödeniyor bilirsiniz. Seçimle beraber siyasi partilere de yaklaşık 385 milyon YTL aktarılacak. Hesap makinesi elinizde farkındayım, devam edelim. Buradaki tek fark 100 milyon YTL'ye eklenecek miktardır. 385 milyon YTL partilere her tür seçim durumunda aktarılacak kaynaktır, erken seçim sebebi ile değişiklik yoktur. Matematik bilginiz dahilinde 1 YTL-1 USD kur farkı ile erken seçim maliyetinin kaç MİLYAR DOLAR edeceğini açıklayabilecek misiniz? Ya da açıklayacak birisi var mıdır buralarda? Saygılar. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Sayın NewYorkTaner, Forumun değişik köşelerinde yazıştığınız insanlara "cevap ver" , " uydurmacanın kaynağını verin de görelim" tarzında yaklaşımlarınız var. Ama ne hikmetse bu köşeye gelme zahmetinde bulunmuyorsunuz. Sözlerinizin geçtiği konulara henüz dahil olmadım, çünkü alamadığım cevaplarım var sizden. Tam da söylediğiniz gibi; "cevap ver" , " uydurmacanın kaynağını verin de görelim" Sayısal olursa pek makbule geçer. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 işte kafatası milliyetçiliği.neymiş efendim tayyibin danışmanları kürtmüş.olamaz mı?ne mahsuru var?ille de türk ırkından mı gelmesi gerekiyo?akp eğer kürtlerle türkleri bir arada tutabiliyosa ne kadar da güzel bi durum bizlr için.ama bu ülkede sürekli savaş ve çatışma isteyen bazı kafatasçılar bundan da rahatsız oluyorlar.bilmem farkındamısınız cehape ile mehape artık ne kadar da yakın partiler.ikisi de kafatası milliyetçiliğini savunuyo.bence mhp nin cehape nin dtp den hiçbir farkı yok.hepsi de kafatasçılık yaparak insanları birbirinden ayırıp çatışma olmasına neden oluyor.bölücülük yapıyo yani.baykala gelince daha ne istediğini bilmeyen bir adam.acaba bazen ne kadar da çocukça konuştuğunun farkına varıyomu?mız mız çocuklar gibi ne deseniz yok ben karşıyım diyo ve ne yazikki bu adama hala oy veriliyo.bence cehape ye oy vereceklerin çok düşünmeleri gerekiyo.atatürkün adını kullanarak alınan oylarla geldi buralara ama görülen o ki atatürk ten hiçbirşey kalmamış partide amblemi dışında selametle Siz kendi kendinize insanlara damga vurmaya ne kadar meraklisiniz,AKP lilerde bu heralde bir hastalik halinde kopyalanmis gibi hepiniz ayni seyleri mirildanip duruyorsunuz.Kafatasi irkciligi mehepe cehepe daha bilmem neler.Amerikan destekli kürtcü parti dersek herhalde tam yakisir AKP ye.Siz Kürtcülükle Kürtü birbirinden ayiramadan burada ahkam kesiyorsunuz.Ben Kürtlerden degil Kürtcülükten bahsettim,AKP de Kürtcülerle calisiyor yani Türkleri ve Kürtleri birbirinden ayirmaya bilmem anlatabildimmi.Sizin AKP li olmaniz sizinde ayni bölücülerin icinde olmaniz anlamini tasir.Önce kafatasciligi,irkciligi demokrasiyi,sagciligi solculugu iyice bir ögrenip sonra forumlarda endam gösterin.Senin Tayyibin Talibanin dizlerinin dibinde sürünürken o begenemedigin Baykal siyaset yapiyordu.Iyisiyle kötüsüyle Baykal 50 tane Tayyip cikarir cebinden bunuda böyle bil,ama zannetmeki ben Baykal'ciyim. Beni sen nasil nitelersen nitele bu beni zerre kadar ilgilendirmiyor.Ama söylememde kendim icin yarar vardir ben parti tutmam helede Türkiye üzerinde gizli hesaplari olanlarla calisan birilerinin kurdugu AKP li hic degilim. Allahin adini kullanarak siyaset yapanlari gördükce Atatürk'ün ne kadar ileri görüslü oldugunu bin kez daha anliyor akli basinda olanlar. saygilarla Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Sevgili politika, Ben NewYorkTaner'e ve "ispat nedir, bilen insanlara" 15 gün daha süre veriyorum, bu süre zarfında buralarda değilim. Umarım ve dilerim ki döndüğümde cevaplar olsun, ben de cevaplar verebileyim. Sağlıcakla kal. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Baykal bu aralar en çok kimleri kızdırıyor Kürt milliyetçilerini ve İrtica meraklılarını. Çok yakın kardeş oldular Baykal sayesinde. Hatta Dtp seçimde Akp ile işbirliğine varız açıklaması yapacak kadar Akp'yi kendisine yakın görüyor. Haklılar tabi, Akp Dtp ile birebir aynı fikirleri savunuyor. Yok birbirlerinden farkları. Sevgili Keskinkalem,bari sen yapma dtp liler kimin sayesinde meclise girmişti zamanında? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Sevgili politika,Ben NewYorkTaner'e ve "ispat nedir, bilen insanlara" 15 gün daha süre veriyorum, bu süre zarfında buralarda değilim. Umarım ve dilerim ki döndüğümde cevaplar olsun, ben de cevaplar verebileyim. Sağlıcakla kal. Yolun acik olsun Taylan abi özleyecez seni,yine gel... saglicakla kal ve saygilarla Alıntı
Φ metalmania61 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 arkadaşlar, hepimize çok güzel geliyor değil mi cumhurbaşkanını halkın seçmesi. seçsin kardeşim, seçsin de cumhurbaşkanının bizde halk tarafından seçilmesi için ne gibi yetkileri var ki ? halkın seçtiği kişii halk için birşeyler yapar değil mi. peki bizim cumhurbaşkanlığının bununla ilgili nasıl yetkileri var... bugün birçok gazeteci cumhurbaşkanının seçiminde halkın nasıl bir yol izlemesi gerektiğini düşünüyor ve yazıyorlar. cevap . hiçbir yol! cumhurbaşkanını seçmeden önce ilk önce bir düşünmek lazımdır. ayrıca baykal ın cumhurbaşkanını halkın seçmesine karşı çıkmasının nedeni akp nin cumhurbaşkanını tek başına seçmek istemesidir. yoksa cumhurbaşkanlığı gibi bir makama uzlaşarak birini seçmeyi pek ala kabul edebilirdi. ama akpnin dikdatörce benim istediğim olur demesine karşı duruşu son derece doğrudur ve bu konuda sonuna kadar arkasındayımm... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.