Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Turk Millyetciliginin hortlamasi ve Cumhurbaskanligi Secimi komplosu

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kardesim neden AKP'den kurtulmak sart diyorsunuz? Halkin buyuk bolumu adamlari secmedi mi? Hak var mantik var ve kanun var. Sizin yapmak istediginiz tam despotluk. Birakin artik bu ulkeyi halk yonetsin. Demokrasi ve Ataturkculuk'un geregi de bu degil midir? Halkin iradesine neden karsi cikilyor?

Bakin ortadaki komploya:

1 - Aylardir Irak'ta kurt devleti ocusu yaratildi suni olarak Ordu ve medya tarafindan, ve bunu sonucu olarak Turk Milliyetciligi hortladi (sirf AKP oy kaybina ugrasin diye ve diger sozde Ataturkcu ve Milliyetci capulcular partilerinin oylari yukselsin diye)

2 - Sonra Cumhurbaskanligi Secimi gibi onemli bir konu alet olarak kullanildi ki erken secime yonelsin Devlet

Sonuc: Erken secimler geliyor ve AKP oncekinde daha zayif bir konumda. MHP ve sozde Ataturkcu Turk Sol haraketi artik AKP'yi zayiflatmanin zevkini yasiyor. Ve bu iste Turkiye Islamistlerden kurtuldugu icin Bati'nin isine geliyor...

Islamist degilim, AKP'yi destekleyecegimi hic dusunmezdim ama bu knouda sonuna kadar destekliyorum AKP'yi. Ve Sayin Abdullah Gul ve Recep T. Erdogan'da yaptiklari siyaset ve fedakarliklarla ne kadar ozel ve yuksek makamlara yakisir insanlar olduklarini kanitladilar... Bir de kalkin bakin borozanci Baykal'a. Yaziklar olsun!

Gönderi tarihi:

Baykal Cumhurbaşkanını halkın seçmesini istemiyormuş!!!

Durum bildiğin gibi değil galiba arkadaş; acaba halk hala birilerine oy vermeyi mi düşünüyor!!!

:stuart:

Borozanları halk öttürmez; ötüyorlarsa baskın olan bir nefesle öttürülmüşlerdir...

:zorro:

Gönderi tarihi:
Kardesim neden AKP'den kurtulmak sart diyorsunuz? Halkin buyuk bolumu adamlari secmedi mi? Hak var mantik var ve kanun var. Sizin yapmak istediginiz tam despotluk. Birakin artik bu ulkeyi halk yonetsin. Demokrasi ve Ataturkculuk'un geregi de bu degil midir? Halkin iradesine neden karsi cikilyor?

Bakin ortadaki komploya:

1 - Aylardir Irak'ta kurt devleti ocusu yaratildi suni olarak Ordu ve medya tarafindan, ve bunu sonucu olarak Turk Milliyetciligi hortladi (sirf AKP oy kaybina ugrasin diye ve diger sozde Ataturkcu ve Milliyetci capulcular partilerinin oylari yukselsin diye)

2 - Sonra Cumhurbaskanligi Secimi gibi onemli bir konu alet olarak kullanildi ki erken secime yonelsin Devlet

Sonuc: Erken secimler geliyor ve AKP oncekinde daha zayif bir konumda. MHP ve sozde Ataturkcu Turk Sol haraketi artik AKP'yi zayiflatmanin zevkini yasiyor. Ve bu iste Turkiye Islamistlerden kurtuldugu icin Bati'nin isine geliyor...

Islamist degilim, AKP'yi destekleyecegimi hic dusunmezdim ama bu knouda sonuna kadar destekliyorum AKP'yi. Ve Sayin Abdullah Gul ve Recep T. Erdogan'da yaptiklari siyaset ve fedakarliklarla ne kadar ozel ve yuksek makamlara yakisir insanlar olduklarini kanitladilar... Bir de kalkin bakin borozanci Baykal'a. Yaziklar olsun!

Siz Kuzey Irakin ne olacagini düsünün birakin Türkiyeyi derdi sizi mi aldi.Barzaniyi birakip Türkiyede ne ariyorsunuz.yoksa AKP giderse ümitleriniz suyami düsecek diye korkuyorsunuz.Size galiba söz vermisti dimi.Nede olsa bölücülere sempati duymaktalar.

Hadi güle güle<simdilik

Baykal Cumhurbaşkanını halkın seçmesini istemiyormuş!!!

Durum bildiğin gibi değil galiba arkadaş; acaba halk hala birilerine oy vermeyi mi düşünüyor!!!

:stuart:

Borozanları halk öttürmez; ötüyorlarsa baskın olan bir nefesle öttürülmüşlerdir...

Halkin borazan öttürüp öttürmedigi Tandogan ve Caglayanda ortaya cikti.Hala hazmedemediniz demokrasiyi laikligi ve vatandas olmayi.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayin Politika,

1 - Bana karsi dusmancil tutmunuz asikar foruma ilk girdigim gunden bu yana. Artik alistim desem yanlis olmaz.

2 - Demek siz yine amansiz SAVAS olsun diyorsunuz ve kendimize bir dusman daha edinelim diyorsunuz. Yani kardesin olan Kurt halkini itmeye yoneliyorsun. Vay be?...

3 - Bir de Konya'da yada Istanbul Ankara disinda bir yerde miting yapilsin. Bakin o zaman kac milyon insan AKP leyhine meydanlara cikar. Istanbul, Izmir, Ankara gibi sehirler Ataturkculugun odagidir ve haliyle yarim milyon insanin sokaklara cikmasi cok normaldir boyle kentlerde. Zaten Diyarbakir'da Batman'da Sirnak'ta surekli yuzbinlerce Kurt cikmiyor mu sokaklara? Yillardir oluyor bu olay...Yoksa bunlarin hepsi BOLUCU mu?

4 - Aslinda sokaklara cikti vatandas - bakin 1 Mayis olaylarina ve dehsete. Insanlarin maruz birakildigi duruma. Utanc verici. Kalkin bos yere dovulen hak arayan Istanbul insanini da bolucu yapin isterseniz. Zaten bolucu lafi agzinizda sakiz olmus evel-Allah!

Bir sey bilmemek ayip degildir, bilmedigin halde "biliyorum" demek ayiptir, yada bildigin halde bilmezlikten gelmek ayiptir ve haramdir. Cok ayip ediyorsunuz, sonunuz hayrolur insallah.

Gercekler oratadir: AKP son 40 yilda basa cogunluk oyuyla gelmis ilk partidir. Sitikrar saglamis ilk partidir. Sizlerin CHP, ANAP, DYP ya da MHP gibi partileriniz ne halt ettiler bugune kadar?

Hadi be? Emin olun, halk ta secse, meclis te secse bu milletin sacmaliklara tahamulu kalmadi artik ve AKP adayi cumhurbaskani secilecektir. Yani siz zor kina yakacaksiniz Devlet Bahceli ile el ele vererek. Sozumun kisasi, size ve sizin gibi dusunenlere GULE GULE 2007 yilinda. Yasasin halklarin kardesligini ve haklarini savunan ve saglayan bir Turkiye! Yasasin nefretin olmadigi durust bir Turkiye...

Gönderi tarihi:

Sayın arkadaşım evet AKP den kurtulmak mutlaka şart oldu. ben koyu sol görüşlü bir insanım. Fikirlerine saygı duyuyorum fakat bu meselenin artık solu yada sağı falan kalmadı. Bu tamamen dinselleştirilmeye çalışılan bir devlet mücadelesinin akıbetidir. Bence alınan sonuç gerçekten doğru bir karardan sonra alınmıştır. Yani anayasa mahkemesinin verdiği sonuç tamamen doğru bir karara dayanıyor. çünkü düşünüyorum ki sen bu yobazların daha ne yapabileceklerini idrak edememişsindir. Sanırım biraz tarihi araştırmak senin açından yararlı olacaktır. Saygılarımla fırat.

Gönderi tarihi:

Tarihe bakmami istiyorsan bakalim beraber:

Benim Kurt halkim en az Osmanli zamaninda ezilmistir. Yani kendi cikarlarima bakmam gerktiginde o zaman AKP bana umut veriyor.

Bir de benim kendi cikarlarimdan ziyade, onemli olan ve gozardi edemeyeciginiz bir gercek var: AKP halkin cogunlugunu sectigi bir siyasi partidir. Yani ulkemizin cogunlugu bu haraketi destekliyor.

Eh durum boyleyken uc bes solcunun ne dusundugu bes para etmez. Demokrasi dedigin, senin sol gorusun temel tasi olan demokrasi dedigin sey devleti HALKI yonetir der. O zaman birakin AKP yonetsin ve bu ABD e BATI gudumlu korkularinizdan vazgecin!

Surc-i lisan ettimse yine affedin.

Saygilar,

Taner

Gönderi tarihi:

Türk düşmanlığı, Atatürk düşmanlığı, ülke düşmanlığı, ilke düşmanlığı... bunlar onları bir araya getiren öğeler.

milletle, milliyetçilikle çok eskiden kalma kavgaları var.

ya bunlar kime çattıklarından ve tarihin onlara çarptığı ******* bihaber. bu milleti bölmek isteyen ne ilk ne de son olacak bunlar ama tarih tekerrürden ibaret yine alacaklar ******** *********... :rolleyes:

Gönderi tarihi:
Tarihe bakmami istiyorsan bakalim beraber:

Benim Kurt halkim en az Osmanli zamaninda ezilmistir. Yani kendi cikarlarima bakmam gerktiginde o zaman AKP bana umut veriyor.

Bir de benim kendi cikarlarimdan ziyade, onemli olan ve gozardi edemeyeciginiz bir gercek var: AKP halkin cogunlugunu sectigi bir siyasi partidir. Yani ulkemizin cogunlugu bu haraketi destekliyor.

Eh durum boyleyken uc bes solcunun ne dusundugu bes para etmez. Demokrasi dedigin, senin sol gorusun temel tasi olan demokrasi dedigin sey devleti HALKI yonetir der. O zaman birakin AKP yonetsin ve bu ABD e BATI gudumlu korkularinizdan vazgecin!

Surc-i lisan ettimse yine affedin.

Saygilar,

Taner

Sen yazdiklarinla savasi ve ******** savunuyorsun,akli basinda kim vaesa senin birlik icin yazdigindan süpheye düser.Sen önce Barzani ile TürkiyeYi tehdit ediyorsun,sonra yapilan mitingleri kücümsemekle kalimiyor üstelik Konyadanveya bilmem nereden bahsediyorsun,sen hala kavganin ne oldugunu anlamamissin,ve burada benim kürt halkim diye bölücülük yaoiyorsun,Senin Kürt halkin varsa bizimde Türk halkimiz var,rahatladinmi simdi.Sana karsi olduguma gelince ben bölücü fikirlere karsiyim.Sen kavgayi Kürtlüüge Türklüge dökmekle renginide belli etmis oldun.

Önce solculugun sagciligin ne olup olmadigini ögrenmelisin.ABD sizin kurtariciniz umudunuz oldugu icin onlari baya bir savunuyorsun.Bizim kimseden korkumuz olamaz.korkulari olanlarin kimler olduklarini görüyoruz.Siz Iraki böldürdünüz ama Türkiyeyi böldüremiyeceksiniz,bu size cok pahaliya mal olacak.Ve basladiginizada ****** olacaksiniz ama is isten gectikten sonra.

hadi yolun acik olsun.

Gönderi tarihi:

Yani senelerdir Turkiye Amerika'nin kuklaligini yapti sorun olmadi da simdi Kurtler ayni seyi yaparken kusur oluyor oyle mi?

Hadi be git isine. Evet Kurdum, var mi diyecegin? Haklarim var ve sonuna kadar da savasacagim haklarim icin, var mi diyecegin?

Bolunmek istemiyorsan artik adam akilli bir cozum bul 'Ne Mutlu Turkum Diyene" diye nara atip durmak yerine. Yok eger bulamiyorsan ve hala ayni nutuklari atiyorsan o zaman Allah sana yardim etsin.

******* ortadaki durum acik, Kurt halkinin ve haklarinin varligi ve on yillardir bu halkin sistematik olarak ezildigi bir realite. Eger bunu kabullenemiyorsan ******* yapyosun demektir!

Degilim ya kardesim, Turk degilim...Allah Allah!

Lutfen artik bana hitap etme.

Gönderi tarihi:
Yani senelerdir Turkiye Amerika'nin kuklaligini yapti sorun olmadi da simdi Kurtler ayni seyi yaparken kusur oluyor oyle mi?

Hadi be git isine. Evet Kurdum, var mi diyecegin? Haklarim var ve sonuna kadar da savasacagim haklarim icin, var mi diyecegin?

Bolunmek istemiyorsan artik adam akilli bir cozum bul 'Ne Mutlu Turkum Diyene" diye nara atip durmak yerine. Yok eger bulamiyorsan ve hala ayni nutuklari atiyorsan o zaman Allah sana yardim etsin.

******* ortadaki durum acik, Kurt halkinin ve haklarinin varligi ve on yillardir bu halkin sistematik olarak ezildigi bir realite. Eger bunu kabullenemiyorsan ******* yapyosun demektir!

Lutfen artik bana hitap etme.

Savasta görelim,bak bakalim dünya kac bucaktir.Bana yardim edecek bulunurda sana kim yardim edecek acaba,??

sen zaten Türk olamazsin.***************?

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Savasta gör dünyanın kaç bucak olduğunu.Ayrıca Türkiye Cumhuriyet i vadandaşı olan herkes TÜRK TÜR.Eğer kabul etmioyosan ******

Gönderi tarihi:
Savasta gör dünyanın kaç bucak olduğunu.Ayrıca Türkiye Cumhuriyet i vadandaşı olan herkes TÜRK TÜR.Eğer kabul etmioyosan ******

Bir Türk olarak sana Türkiye tarihinin üstlerinde gezinen Sabetayistleri ve Ermenileri de hatırlatarak bunlar yanlış konuşmalar diyorum...

Gönderi tarihi:
Bir Türk olarak sana Türkiye tarihinin üstlerinde gezinen Sabetayistleri ve Ermenileri de hatırlatarak bunlar yanlış konuşmalar diyorum...

Savaşacağım var mı dieceğin diyen doğru konusuyor ben mi yanlış konusuyorum.Ayrıca İngiltere vatandaşına İngiliz Almayna vatandaşına Alman Amerika Birleşik Devletleri vatandaşına da Amerikan deniyosa Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşına da Türk denir.Etnik kimliği Laz Çerkez Kürt de olsa.....

Gönderi tarihi:
Savaşacağım var mı dieceğin diyen doğru konusuyor ben mi yanlış konusuyorum.Ayrıca İngiltere vatandaşına İngiliz Almayna vatandaşına Alman Amerika Birleşik Devletleri vatandaşına da Amerikan deniyosa Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşına da Türk denir.Etnik kimliği Laz Çerkez Kürt de olsa.....

Ben Kürdüm diyene Türksün demek hiçbir anlam ifade etmez...

Adam kendini diliyle, yaşamıyla farklı görüyorsa yapacağın tek şey onunla yaşamayı kabullenip Türkiye vatandaşı olarak bağ kurabilmektir; sence de terörde karşıyı eritmeye çalışan bakışın payı yok mu???

Gönderi tarihi:
Ben Kürdüm diyene Türksün demek hiçbir anlam ifade etmez...

Adam kendini diliyle, yaşamıyla farklı görüyorsa yapacağın tek şey onunla yaşamayı kabullenip Türkiye vatandaşı olarak bağ kurabilmektir; sence de terörde karşıyı eritmeye çalışan bakışın payı yok mu???

Türkiye vatandaşı olarak bağ kurabilmek için ortak bişeylerin olması gerekmez mi?Adam kendi diliyle yaşamıyla farklı görüyorsa nasıl bağ kurulabilir ki? :unsure:

Gönderi tarihi:
Türkiye vatandaşı olarak bağ kurabilmek için ortak bişeylerin olması gerekmez mi?Adam kendi diliyle yaşamıyla farklı görüyorsa nasıl bağ kurulabilir ki? :unsure:

Bir hocamız vardı, ince noktalara gelince kendine has gülüşüyle güler sonra bombayı patlatırdı...

Patlatsam mı diyorum, neyse...

İstersen kendi fikrimi söyleyebilirim ama özellikle bu sitede bazı kesimlerin saldırısına uğrar sonra... :D

Ama sorduğun sorunun cevaplarında gizli zaten çözümler bence; "ortak değerler"...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

[1)aylardır ırakta yaratılan sozde kurt devletı?senın bu sozde kurt devletı dedıgın ******* bugun doguda pkkyı besleyıp ana kuzusu evlatları ******* vuran terorıstelrı besleyenler. senın bu sozde kurt devletı dedıgın kısıler bugun musulda kerkukte referandumu erteleyıp ozerk kurt fedesayyonunu olusturmak ııcn musluman turk turkmenlerı ortadan kaldırıp kurt nufusunu cogaltmaya calısan sayısı bır avucu gecmeyen ama kocası dıs devletler cok olanlar.

senın destekledıgın kısıler o sozde kurt devletının baskanları pkka destek vermeyın deyınce sınırıma gırersen cezasını cekersın tehdıne boyun egen ınsanlar

2)cumhurbaskanlıgı secıınde goz gore gore bu kaosun ıcıne gırıte zaten sonu secım olan bır durumu ortaya cıkraıp madur durumda kalacagını onceden kestıren ve bunu oy potansıyelı haılen getırmeyı cok onceden tasarlayan cok akıllı bır sıyasetcı erdogan....

3)bayrakları bayrak yapan ustundekı kandır

toprak eger ugrunda olen varsa vatandır

bu sıır bosuna soylenmedı bu toprak ugruna canını verenlerın kanını hıce sayıp bu toprakları dun ocu olarak gordugun ısraıllılere amerıkada yaayıp dıbınde savsan olen mahdur musluman dın kardeslerını gormeden zevkı sefa ıcınde yuzen araplara helekı dun topraklarımızdan denıze doktugumuz yunanlara satan ulkenın can damalraını kurutan kendı cıftcıne kota koyan yabancıalara toprak ev satınalma olanagı saglayan doguda azdaha mayın toplama bahanesı ıle karıs karıs satacagın toprakları buyuk bır mıllıyetcı halk tepkısıyle gerı cekenlere verecegım oyumu......

onlara tamah edecegıme aclıktan olurm daha ıyı

bır abımızın sozu vardır ey dost

elhamdulıllah musluman turkum

24 ayar

hayatımız hep ayarcılıkla gectı zamanı gelınce onlarada verırız ayar ******......

Gönderi tarihi:
Bir hocamız vardı, ince noktalara gelince kendine has gülüşüyle güler sonra bombayı patlatırdı...

Patlatsam mı diyorum, neyse...

İstersen kendi fikrimi söyleyebilirim ama özellikle bu sitede bazı kesimlerin saldırısına uğrar sonra... :D

Ama sorduğun sorunun cevaplarında gizli zaten çözümler bence; "ortak değerler"...

Saygılar...

ortak değerlerde haklı olabilirsin.ama karsı taraf ortak değerleri red ediyor.karsı taraf bence özerklikten bağımsızlığa gidecek haklar istemektedr.bu benim kişisem grusum.kendi fikrini söylersen sevinirim.

dediğim gbi karsı taraf ortak değerleri red ediyor.ortak değerler çzöüm olcaksa ortak değerleri kabul etsinler

Gönderi tarihi:
[1)aylardır ırakta yaratılan sozde kurt devletı?senın bu sozde kurt devletı dedıgın ******* bugun doguda pkkyı besleyıp ana kuzusu evlatları ******* vuran terorıstelrı besleyenler. senın bu sozde kurt devletı dedıgın kısıler bugun musulda kerkukte referandumu erteleyıp ozerk kurt fedesayyonunu olusturmak ııcn musluman turk turkmenlerı ortadan kaldırıp kurt nufusunu cogaltmaya calısan sayısı bır avucu gecmeyen ama kocası dıs devletler cok olanlar.

senın destekledıgın kısıler o sozde kurt devletının baskanları pkka destek vermeyın deyınce sınırıma gırersen cezasını cekersın tehdıne boyun egen ınsanlar

2)cumhurbaskanlıgı secıınde goz gore gore bu kaosun ıcıne gırıte zaten sonu secım olan bır durumu ortaya cıkraıp madur durumda kalacagını onceden kestıren ve bunu oy potansıyelı haılen getırmeyı cok onceden tasarlayan cok akıllı bır sıyasetcı erdogan....

3)bayrakları bayrak yapan ustundekı kandır

toprak eger ugrunda olen varsa vatandır

bu sıır bosuna soylenmedı bu toprak ugruna canını verenlerın kanını hıce sayıp bu toprakları dun ocu olarak gordugun ısraıllılere amerıkada yaayıp dıbınde savsan olen mahdur musluman dın kardeslerını gormeden zevkı sefa ıcınde yuzen araplara helekı dun topraklarımızdan denıze doktugumuz yunanlara satan ulkenın can damalraını kurutan kendı cıftcıne kota koyan yabancıalara toprak ev satınalma olanagı saglayan doguda azdaha mayın toplama bahanesı ıle karıs karıs satacagın toprakları buyuk bır mıllıyetcı halk tepkısıyle gerı cekenlere verecegım oyumu......

onlara tamah edecegıme aclıktan olurm daha ıyı

bır abımızın sozu vardır ey dost

elhamdulıllah musluman turkum

24 ayar

hayatımız hep ayarcılıkla gectı zamanı gelınce onlarada verırız ayar ******......

doğru söze ne denir....

Gönderi tarihi:
ortak değerlerde haklı olabilirsin.ama karsı taraf ortak değerleri red ediyor.karsı taraf bence özerklikten bağımsızlığa gidecek haklar istemektedr.bu benim kişisem grusum.kendi fikrini söylersen sevinirim.

dediğim gbi karsı taraf ortak değerleri red ediyor.ortak değerler çzöüm olcaksa ortak değerleri kabul etsinler

Karsı taraf ortak degerleri red ediyor diyosun, karsı tarafın varlıgını kabul ediyormusun önce bunu bi acıklaman lazım ha bide kendi kültürünü yasamayan bi toplum (türkler) nasıl olurda yasamadıgı kültürünü baskasına dayatır örnek mi bi sokaga cık ve insanalara restorantlara sokaktaki tabelalara bak....

saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Karsı taraf ortak degerleri red ediyor diyosun, karsı tarafın varlıgını kabul ediyormusun önce bunu bi acıklaman lazım ha bide kendi kültürünü yasamayan bi toplum (türkler) nasıl olurda yasamadıgı kültürünü baskasına dayatır örnek mi bi sokaga cık ve insanalara restorantlara sokaktaki tabelalara bak....

saygılarımla...

sizle ortak değerler olabileceğini düşünmek bile yanlış anlaşılan.siz birbiriniz arasında konustuğunuz kürtçeyi bile bazen anlayamıyosunuz(burdan da sizin kültürünüzü nası yaşadığınız az da olsa anlaşılıyor).tam anlamıyla ortak bi diliniz bile yokken sizle ortak değer olabileceğini düşünmek yanlışmış.Aslında ortak değerlerimizin olması gerekrdi.sonuçta uzun yıllar aynı toprakta yaşamışız.ama bizim iyi kardeşlik düşüncemiz hep toprak kaybıyla sonuçlanmıştr.yunanlılar bağımsız devlet oldular ermenilerde öyle.izmir e yunanlılar çıkınca rumların yaptıkları da malum.sözde kardeşmişiz.biz çok çektik bu kardeşilkten.bi daha da çekmek istemiyoruz....

saygılar...

Gönderi tarihi:
sizle ortak değerler olabileceğini düşünmek bile yanlış anlaşılan.siz birbiriniz arasında konustuğunuz kürtçeyi bile bazen anlayamıyosunuz(burdan da sizin kültürünüzü nası yaşadığınız az da olsa anlaşılıyor).tam anlamıyla ortak bi diliniz bile yokken sizle ortak değer olabileceğini düşünmek yanlışmış.Aslında ortak değerlerimizin olması gerekrdi.sonuçta uzun yıllar aynı toprakta yaşamışız.ama bizim iyi kardeşlik düşüncemiz hep toprak kaybıyla sonuçlanmıştr.yunanlılar bağımsız devlet oldular ermenilerde öyle.izmir e yunanlılar çıkınca rumların yaptıkları da malum.sözde kardeşmişiz.biz çok çektik bu kardeşilkten.bi daha da çekmek istemiyoruz....

saygılar...

arkadasım bi kere lehce var sen orta asyadaki turk gibi konusabiliyormusun bu bir,ikincisi ellbetteki benimde istegim bu ülkede birlik ve beraberlik icinde kardeşçe yaşamak elbette bunun icin ortak degerler kullanılmalı ve bunun icim mucadele edilmeli....

saygılarımla.....

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

saygılar...

Böyle bir açıklamada bulunan zihniyetlerle ortak değerlerimizin olmaması da en doğusu bence..

Kendi aramızda konuştuğumuz dil değil...Ana dilimizdir kürtçe..

Bizim ana dilimizin temeli her zaman aynıdır.Sadece konuşurken kendi memleketimize ait şive ye göre telefuz farklı olabiliyor.

Tıpkı Türkçedeki gibi..

Örnek.. Celiyirum..Geliyorum

Celirih..Geliyorum

Ortum....Hortum vs vs vs vs gibii...

Ve Kardeşlikten çektiğiniz fikrinede katılmıyorum..

YIllardır kardeşiz diye diye kıyımlarda bulunuluyor..Onca insan kayboluyor yada öldürülüyor..Ve kardeşlikten siz çekmiş oluyorsunuz..İLginç..

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

New York'u bilmem, ama Los Angeles'ta Kurt olmak Turk olmaktan bin kat daha "cool", tabii.... zaten Turk kimligi sorunlu oldugu gibi, Kurt kimligi de o kadar mukemmel oluyor buralarda -- istedikleri insanlara karisabildikleri gibi (Iranli, Ermeni, Arap, Kafkas, Turk) ayrica beyaz Amerikalilardan da ozel "underdog", "azinlik" saygisi gosteriliyor.

boyleyken dunya, az kalsin "bende Kurdum!" diycem.

ama, eski, ozel bir tanidigin belirttigi gibi kendisinin Zaza oldugunu ilk defa belirttigi anda (ki ben onu Turk sanmistim dogal olarak), bana "sen Turksun, Orta Asyali" demisti akrablarimla gorunce beni. ilginctir, ondan once hep, "Turkiyeli, yani Turk" dusunmustum kendimi, tam bilinmez bir karisim. ama, o an bir Zaza beni tam Turk yapti.

su an "Munzur Xenekiyene" dinlesem bile, ben Turkum, hic unutmam.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Kendi aramızda konuştuğumuz dil değil...Ana dilimizdir kürtçe..

Bizim ana dilimizin temeli her zaman aynıdır.Sadece konuşurken kendi memleketimize ait şive ye göre telefuz farklı olabiliyor.

Tıpkı Türkçedeki gibi..

Örnek.. Celiyirum..Geliyorum

Celirih..Geliyorum

Ortum....Hortum vs vs vs vs gibii...

Ve Kardeşlikten çektiğiniz fikrinede katılmıyorum..

YIllardır kardeşiz diye diye kıyımlarda bulunuluyor..Onca insan kayboluyor yada öldürülüyor..Ve kardeşlikten siz çekmiş oluyorsunuz..İLginç..

Sizin ana dilinizin temeli hangisi ?kurmacı'mı zazamı,soranı'mi yoksa Kelhuri'mi hangisi sizin ana diliniz.

Zaza,kurmancı,soranı,kelhuri şive olarak değil arasında çok büyük farklılıklar vardır bunu şive yada telfuz diye yuturamasınız çünku bir birilerini anlayamıyorlar nasıl bir telefuz bu?

Örneğin

TÜRKÇE=BEN demek.

kurmancı =EZ

Sorani=MİN

TÜRKÇE=EV

KURMANCI=MAL

ZAZA=KEYE

TÜRKÇE=SUSUZLUK

KURMANCI=Tİ

ZAZA=Teyşan

TÜRKÇE=AT

KURMANCI=HESP

ZAZA=ESTOR

TÜRKÇE=FARE

KURMANCI=MİŞK

ZAZA=MERRE

TÜKÇE=EVET/HAYIR

KURMANCI=ERE/NA

ZAZACA=YA/NE

TÜRKÇE=KAR

KURMANCI=BERF

ZAZA=VORRE

DAHA YÜZLERCE ARTIK YAZMAYA GEREK VARMI BİLEMİYORUM EĞER BUNLAR YETMEZ DERSENİZ DAHASINI SIRALAYA BİLİRİM.

Şimdi bu dilleri konuşan insanlar, bir birlerini nasıl anlaya bilir şimdi ana diliniz hangisi?

daha soraniceyi yazmadım çünkü türkiyede fazla kullanılmayan dil o nedenle.

ayrıca kardeşiz diye öldürülen insanlar, sizin inanmak istemediğiniz pkk terörü tarafından öldürülüp faili meçhul süsü veriliyor.

ancak bu olayları böyle cahil sabit fikirli insanlar savunur.

Asker elbisesi giyip g doğuda köyleri basıp,vatandaşları katledip daha sonra aynı kişilerin köye gelip bölge halkını askere karşı kışkırtığını aklı selim olanlar anlar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.