Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 55
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Değerli Taylan Kardeşim,

Ayırımcılıktan yakınıyorsunuz ama, bu doğrultudaki ilk adımın aleviler tarafından atılmış olduğunu unutuyorsunuz. İtikat ve ibadet farklarını bir yana tutarak alevi inancındaki bu ayrımcılığın temel söylemini anımsatmak isterim:

Bu inanca göre aleviler "sarı kil"den, diğer insanlar ise "kara toprak"tan yaratıldığı için, aleviler üstün ırk olmaktadırlar. Bu yüzden de bu özelliklerini korumak için alevi olmayanlardan kız almamak ve onlara kız vermemek konusunda çok hassas davrana gelmişlerdir.

Çeşitliliğin zenginlik olduğuna inana bir insan olmakla birlikte, aleviler ile sünniler arasındaki uyuşmazlığın dinsel görüntüsüne karşın, gerçekte alevilerce sürdürülen bir tür ırkçılıktan kaynalandığı gerçeğini vurgulamayı da, olaya açıklık getirmek için, gerekli görüyorum..

valla alevilerin sarı kilden geldiğini ilk senden duyuyorum ilginç.bunu söyleyenlerinde alevi olduğunu sanmıyorum.ıırkçılıktan bahsetmişsin.alevilermi ırkçılık yapıyormuş çok komik ya.ırkçılığı yapanları görmek istersen maraş malatya çorum olaylarını araştırabilirsin.aleviler yüzyıllardan beri ezilmiş bi topluluktur.gerçek ırkçılar gerçek faşistlerse alevileri ezenler ve katledenlerdir

Gönderi tarihi:
Bakın her kafadan bir ses çıkıyor ben kendi bildiğimi söliim:

Alevilik de hak bir mezheptir... Dinleri İslam'dır. Peygamberleri Hz. Muhammed'dir. Tek bir yaradana inanırlar o da yüce Rabb'imiz Allah'tır.

Diğer mezheplerden farkları ibadetlerini farklı bir şekilde yerine getirmeleridir. Hz. Ali'ye diğer müslümanlardan daha çok gönül vermişlerdir....

Duyduklarım bunlar. Çok şey okudum. Bu sonucu çıkardım.

Fakat ben birşey sormak istiyorum... Aklıma takılan bir soru...

Sünnilerle Aleviler evlenemezler gibi bir terim okudum çoğu yerde. Hanefilerle de mi aynı durum bu veya diğer bir mezheple?

Fakat ben Türk Aleviliğinin ibadeterini cenaze törenlerini vs. hanefi mezhebine uygun gerçekleştirdiğini okudum...

Nedir durum?

öncelikle şunu söyliyim bir alevi olarak ne aleviliği nede başka bi mezhebi hak mezhep görmüyorum.sunnilerle aleviler evlenebilir birbirlerini sevdikten sonra tabi yoğun bi itirazla karşılaşırlar ama kaaçmak diye bişey var onunda yapabilirler.önemli olan evlendikten sonrası yani geçinmek.düşün bi alevi kız bi sunniyle evleniyor.sunni erkeke kalkıpta alevi kıza namaz kılacaksın derse ne olur .yada tam tersi alevi erkek sunni kıza ceme geleceksin derse ne olur.geçimsizlik mutsuzluk kavga vs vs.yani işin sırrı saygıda.iki tarafta birbirinnin düşüncesine saygılı olursa bi sorun olacağına inanmıyorum.

cenaze namazları benzeyebilir ama bizim ibadetimiz cemdir ibadet yerimiz cemevidir.ne hanefiliğe nede diğer sunni mezheplere uymak gibi bi niyetimiz yoktur.çok şükür

• 6 ay sonra...
Gönderi tarihi:

merhaba arkadaşlar

mezhep konusunda asıl hakikat şudur.

1= hiç bir mezhep hak yada değil diye sınıflandırılamaz (mezhep sosyal davranıştır. inanç allah ile kul arasında dır ve kimse araya giremez ve müslümanlık tektir. mezhep insanların greuplaşmasında kaynaklıdır. (hangi hadisi şerifde yazarsa yazsın sonuçda hadis i şerif kuran değildir. asıl ve tek olan kur-an dır.)

2=kuran-ı kerim de yazan peygamberler açık ve nettir birisini sevmek yada biri hariç hepsini sevmek eksik, yanlış bilgisiz inanış şeklidir. zamanında müslümanlık uğruna canını ortaya koymuş insanlara karşı kimsenin saygısızlık yapmaya hakkı yoktur yaparlarsa o kişileri cahilliği ve büyük ayıbıdır.

3= oruç namaz zekat vs. müslümanlığın yapman gerekli dedikleri kurallarıdır. her müslüman için aynıdır. (bunları yapmazsan cehennemlik olacak demek değildir. yada bunların tamamını yapıp da cehenneme de gidebilirsiniz. demek istediğim kimin nereye gideceğini allah karar verir kul kulu allah inancı konusunda yargılayamaz, hesap soramaz ) yargılarsa ciddi problemler var demektir (takva filmini izleyin arkadaşlar)

4=müslümanlık tek dir alevilik sunnilik şii vs. şeklinde sınıflandırılamaz. sınıflandırılan insan davranışıdır. sosyal davranış çeşitliliğidir ve kültürdür. (sosyal davranış inanış değildir inanış kur-an da yazmakdatır. saptırılmaktadır.)

5=bizim en büyük ayıbımız kulakdan dolma ve okumadan araştırmadan öğrendiklerimizle insanları yargılamamızdır. yada hep aynı düşünce yapısına sahip kitapları okursanız kendinizi hep haklı görürsünüz ve çok yanılırsınız.

örnek olarak profesörlük derecesinde branşlaşmış bir kişi. Eğitim aldığı branşda çok iyi hizmet verir ama bu dini inanç konusunda da bilgili olacağı anlamına gelmez yada eğitim var öğretim eksik).

6=hak olan mezhep yada olmayan şekinde kimse kendini üstün görmesin bu cahilliktir. allah katında her kul eşittir.

7=dünyanın kabul ettiği bir laf vardır eline beline diline sahip olacaksın diye

elin = çalmayacaksın (hızsızlığın her türlüsü). harama el uzatmayacaksın.

diline =yalan söylemeyeceksin , iftira artmayacaksın. dilini kendi çıkarların için kullanmayacaksın vs...

beline = zina yapmayacaksın, sarkıntılık yapmayacaksın. harama uçkur çözmeyeceksin vs....

ve bunlası yaparken zorlama yapamazsın . uyarır ama zorlayamazsın.

işte arkadaşlar yukarıda yazdıklarım müslümanlığın ta kendisidir.

şeriat a gelince şeriat arap örf ve adetlerinin müslümanlıkdan sayılmasıdır. kısaca şeriat müslümanlık ila uzatdan yakında ilgisi yoktur.

kuran-ı kerim de şeriat yasalarının emrettiği zalimce uygulamalarında bahsetmez.

geçen gazete okuduğum ve kanımı donduran bir haberi aktarmak istiyorum iranda yaşanana şeriat yasaları uygulaması

bir bayan bir şuç işlemiş ve cezası ölüm bayanı tam asacakları sırada yetkili infazı durdurup yanindakilere soruyor kız bakiremi diye çünkü onların inanışına göre eğer bir bayan bakire öldürülürse cennete gider miş. ve hemen doktor kontrolü yapılıyor ve kız bakire çıkıyor yetkili emir veriyor ve hemen orda bir kapalı mekanda kızın bakireliği alınıyor . ve sonrada idam ediliyor.

Allah aşkına arkadaşlar böyle bir uygulama iranda var ve şeriat dediğimiz kara yozlaşmış kokuşmuş düzen işte bu. Bunun müslümanlıkla hiç bir ilgi ve alakası yoktor. bu kesin ve nettir.

• 4 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.