Φ Unarm Gönderi tarihi: 5 Mart , 2005 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2005 yapılan araştırmaya göre ABD'den en fazla nefret eden Türk insanıymış.bu doğru olabilr çünkü Amerika bu nefreti körükleyecek pek çok şey yaptı.artık ABD bayrağı yapılan her gösteride yakacak durumuna geldi.ama yalnızca gösterilerde. türk insanının izlediği 10 filmden 7'si hoolywood yapımı.yani hemen hemen her filmde ABD bayrağını görüyoruz.konular hep aynı.ABD insanca yaşam için kötülerle savaşıyor.izleyici bütün film boyunca ABD'nin yanında.filmin sonunda gönderde dalgalanan bir ABD bayrağı.ABDden nnefret eden Türk insanının gözlerinden dökülen zafer göz yaşları.olmayan tarihlerini o kadar güzel piyasaya sürüyorki amerikan sinemacıları.yarın bir gün bir ABD-Türkiye savaşını konu alan film yaparlarsa pek çok Türkün istemeyerek de olsa amerikayı tutacağından adım gibi eminim. bir de dönüp Türk sinemasına bakıyorum.ABD tarihini konu alan filmler,Amerikan tarini 5'e 10'a katlayan şanlı Türk tarini konu alan filmlerin sayısının 5-10 katı.sinemacılarımız bunu görmüuor mu?artık aşk filmlerini bırakıp tarihi konulu filmlere yönelseler ne olur?bizim de yetenekli oyuncularımız ,senaristlerimiz,yönetmenlerimiz var ve bunlar dünya film piyasasına Türk tarihi konulu pek çok film sunabilirler.bu filmler sayesinde Türk tarihine ,türk insanına ön yargı ile bakanlara gerçekleri gösterebiliriz.yeşilçam artık yüzünü tarihe çevirmeli.buna tüm dünyanın ihtiyacı var. her türlü tarihi belgeye,diplomatik ilişkilere rağmen dünya hızla sözde ermeni soykırımını tanıyor.oysa çeilecek bir kaç film dile getiremediklerimizi ekrana getirecektir.Türk sinemacılarına çok büyük bir görev düşüyor TÜRKİYE için... Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2005 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2005 EVET HAKLISIN BİZİM KİLER KENDİ CEPLERİNİ DÜŞÜNMEKTEN ULUSAL MESELELERE ZAMAN KALMIYOR.......................................... Metal fırtana adlı kitabı okuduysan çok süper bir film olabilirdi... ABD-Türkiye savaşına değinmişti....... Alıntı
Φ tunc878 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2005 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2005 Sözlerinize katılmamak mümkün değil bizler daha medyanın gücünün farkına varmış değiliz.Dediğiniz özellikteki filimlerle halkımızı tarihimiz konusunda bilinçlendirebiliriz bu filimler bence onlarca saat verilecek tarih derslerinden daha etkili olur. Ama genellikle son zamanlarda çekilen filimlere baktığımızda neredeyse hepsi halkı güldürmeye yönelik ve bunun içinde küfürler havada uçuşuyor. 18 martta gelibolu belgeseli vizyona girecek bence bir film kalitesinde ve muhakkak izlenmesi lazım... Alıntı
Φ fosil903 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2005 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2005 Sizinkide başka bir bakış açısı.Evet dediklerinize tamamen katılıyorum.Özellikle bir Türkiye-A.B.D savaşını konu alan bir filmde halkımızın A.B.D yanlısı olacağı sözünüze.Yeşilcam dediğiniz gibi bizim tarihimizi konu alan filmler yapmalı.Ama lütfen bunlardada oyuncuların arkasından geçen otobüsler ve çok geriye gideceklerse telgraf direkleri olmasın. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2005 Türk tarihini iceren filmler düsüncesi nefis. Ama böyle bir film daha görmedik. Ne malkocogullari, ne Kraroglan filmleri, ne de Kara Murat filmeri..... Teknik olarak yiginla yanlislar tasimasinin yaninda ayni dercede tarih katledilmis. yalnizca konu olsun, 15 yas gurubu insanlar eglensin diye yapilmis yillardir. Eger akilli tarih filmleri dogru yapilacaksa topun agzinda sayisiz, lider, sultan, baskan, dervis, ucuk kahraman ve sadrazam vardir. Ne sis yansin ne kebap hesabi yapilan uyduruk filmler sayesinde, tarihimizi kimse dogru dürüst bilmiyor aslinda. Ancak son dönem kurtuls savasi ve canakkale filmlerinin de hakini yememek gereki. Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2005 işte bu yüzden : o saçma sapan, duygu sömürgeni berbat filmlere özenip onların kötü taklitlerini yapmaya çalışmaktan başka bir şeyle uğraşmadığınız için.... benim şahsen böyle bir gereksinimim olmadı.... ayrıca içinden uçak bile geçse yeşilçamın dönem filmleri o yılların insanlarını ve hayata dair memleketim insanının duruşunu apaçık gösterdiğinden bence hollywoodda çekilmiş bi ton gerzek filmden kat be kat daha iyidir.... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2005 ABD yi nedense Iraka saldirinca farkettik:-) Hani erken uyanan toplumduk:-) Irak sanki emperyal ülkeler tarafindan kurdurulmamis gibi. sanki ABD ortadoguyu 100 yildan bu yana sömürmüyormus gibi. Sanki kabe deki hacilarin güvenliginde CIA ninda görev ve sorumluluklari yokmus gibi.. Ne hikmetse Türk toplumu ABD ucaklarini tanklarini irak üzerinde görnüce birden uyandi, ve amerikan karsitligi basladi. Bundan 40 yil önce Dolmabahce de "GO HOME ABD" die bagiran ve ABD askerlerini kucaklayip denize atan üniversite gencligi ve Bagimsiz Türkiye icin canini veren Deniz ler icin kili kipirdamayanlar, bu gün ABD düsmani oluverdiler. Hayir dostlar. Ben ABD den sizin kadar nefret etmiyorum. Cünkü okuma yazma orani yüzde 85 olan bir ABD ye karsi düsmanlik, ayni derecede bilgi yüklü olmayi gerektirir ki, ben filistinliler gibi tas atmak istemiyorum. Türkiye halki 40 yil önceki hatasini bu gün bile sorgulamazken durup dururken ABD düsmanligi yapmak, havanda sinek dövmeye benzer. sizlere kolay gelsin. Alıntı
Φ historian Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2005 TARİHTE TÜRKLER O DERECE ETKİLİ OLMUŞ BİR MİLLET Kİ YAPTIĞI HER ŞEY BİR FİLME KONU OLABİLİR, BİZ BUNU BİLİYORUZ ANCAK NİYE YAPMIYORUZ CEVABI ŞU; TÜRKLERİN KENDİ TARİHİNİ TANITMASINA TEKRAR ESKİ TÜRKLÜKLERİNE DÖNMESİNE HİÇBİRZAMAN İZİN VERİLMEZ BUNU ENGELLEYEN DIŞ GÜÇLER ARAMIZA GİREN VATAN HAİNLERİ MEDYAYI SORACAK OLURSANIZ O ZATEN AVRUPANIN ELİNDE Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2005 TARİHTE TÜRKLER O DERECE ETKİLİ OLMUŞ BİR MİLLET Kİ YAPTIĞI HER ŞEY BİR FİLME KONU OLABİLİR,BİZ BUNU BİLİYORUZ ANCAK NİYE YAPMIYORUZ CEVABI ŞU; TÜRKLERİN KENDİ TARİHİNİ TANITMASINA TEKRAR ESKİ TÜRKLÜKLERİNE DÖNMESİNE HİÇBİRZAMAN İZİN VERİLMEZ BUNU ENGELLEYEN DIŞ GÜÇLER ARAMIZA GİREN VATAN HAİNLERİ MEDYAYI SORACAK OLURSANIZ O ZATEN AVRUPANIN ELİNDE 5191[/snapback] Katiliyorum. Cok haklisiniz. Türkiye insaninin kendi tarihlerini ögrenmesi 1000 yildan beri engellenmekte. Eger sizin de belirttiginiz gibi eski türküklügümüze dönecek olursak, karsimiza islamiyet öncesi kadinin sayginligi olan, savasiz, öldürmenin yasak oldugu, bariscil koca bir TÜRK toplumu cikar ki, bunu ögrendigimiz andan itibaren islamiyeti neden ve nasil kabul ettigimizin tarihini sorgulamak zorunda kaliriz. Bu da ülkemizde hakim sinflari ve kendine inandirdigi büyük bir kesimi son derece rahatsiz edecektir. Fakat buna ramen Türklerin gercek gecmisi incelenmekte ve gecmisin tüm cirkinlikleri su yüzüne cikarilmaktadir. KENDI TARIHINI DOGRU ÖGRENEN TOPLUMLAR ASLA SÖMÜRÜLMEZLER CÜNKÜ ? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.