Φ suheda Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2007 Köstebek - The Departed Muhteşem... Bu filmle ilgili başlık açılmışmıydı bilmiyorum,dün akşam evde izledim ve sinemada izlemediğim için hayıflandım doğrusu mükemmel bir film oscarı fazlası ile hak etmiş bence.. Film bildiğimiz Amerikan polisi içerisinde ki entrikaları anlatıyor yani senaryo klişe bir senaryo,fakat işleniş tarzı oyuncuların muhteşem performansı oldukça etkileyici sahneleri,final kısmı hepsi harika çok beğendim izlemeyenlere tavsiye edilecek güzellikte. Özellikle Jack Nicholson oyunculuğunu konuşturmuş kadro süper Leonardo DiCaprio,Matt Damon harika bir oyunculuk sergilemişler. Yönetmen Martin Scorsese Senaryo William Monahan Oyuncular Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen Filmin Türü Drama, Gerilim Orijinal Adı The Departed Yapımcı Firma Warner Bros, Pictures, Media Asia Yapım Yılı 2006 Yapım Ülkesi ABD Orijinal Dili İngilizce Filmin Süresi 152 dakika Dağıtıcı Firma Warner Bros Vizyon Tarihi 24.11.2006 Filmin Konusu . “The Departed/Köstebek†Massachusetts Eyalet Polisi’nin şehrin en büyük suç organizasyonunu çökertmek için geniş çaplı bir mücadele başlattığı Güney Boston’da geçiyor. Amaç, güçlü mafya babası Frank Costello’nun egemenliğine içeriden bir müdahaleyle son vermektir. Güney Boston’da büyümüş olan genç çaylak Billy Costigan’a Costello’nun çetesine sızma görevi verilir. Billy, Costello’nun güvenini kazanmaya çalışırken, “Güney Yakasıâ€nın sokaklarından gelen bir başka genç polis Colin Sullivan da eyalet polis teşkilatında basamakları hızla tırmanmaktadır. Özel Soruşturma Birimi’nde kendine yer bulan Colin, Castello’yu yakalamakla görevli az sayıdaki elit polis memurlarından biri olur. Üstlerinin bilmediği şey, Colin’in Costello için çalıştığı ve suç patronunun polisin hep bir adım önünde olmasını sağladığıdır. Her iki adam da, içine sızdıkları organizasyonun planları ve karşı planları hakkında bilgi toplarken, sürdürdükleri çifte yaşamları yüzünden oldukça zorlanmaktadırlar. Ama hem gangsterler hem polisler aralarında bir köstebek olduğunu anlayınca, Billy ve Colin sürekli olarak düşman tarafından yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar. Dolayısıyla, kendilerini kurtarabilmek için karşı taraftaki köstebeğin kim olduğunu bulmak konusunda birbirleriyle yarışmaya başlarlar. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Admin Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Sonunda izledim. Fena değil ama izledikten sonra bu filmin bana göre Oskar alacak bir film olmadığını söyleyebilirim... Babel filmine yazık olmuş. Filmi çok uzun ve karmaşık yapmak için filmin sonunda her önüne çıkan diğerini öldürür duruma gelmiş, ben bunun adı karmaşadır diyorum... Ayrıca ikinci köstebek filmde hiç ipucu verilmeden oluşturulmuş yani başka bir olay... Son zamanlarda hollywood konu kıtlığı çekiyor ve filmleri hiç alakasız bitiriyor. Hiç bir ipucu vermeden buda filmleri bana göre sinema olmaktan çıkarıyor... Sinema seyirci ile bütünleşen konularla sinema olabilir yoksa hiç beklenmedik ve ipucu verilmemiş sonlar sadece gerçek hayat tiplemelerini gerçekleştirir. Filmin pek yeni bir özelliği yok sadece filmin her köşesine diktikleri ünlü hollywood yıldızları, oyuncuları var ve filmi satıyorlar.... Tabiki yönetmenin hiç Oskar almadığınıda düşünürseniz bu Scorsese verilen bir hediye olmuş bence... Tabi bu sadece benim görüşlerim... Polisiye sevenler gözü kapalı seyredebilir... Boş zamanınız varsa seyredin derim... Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 Yanılmıyorsam 2 yıl kadar evvel Infernal Affairs (Wu Jian Dao) - (Kirli İşler) bir film izlemiştim. Köstebek filmi belki kılı kılına bu filmin senaryosunun aynısı. "Hong Kong'da polis ve çeteler arasında bitmeyen bir savaş vardır. Chan gayriresmi işler yapan bir gizli polistir, çetelerin içine sızmış ve bir miktar otorite sahibi olmuştur. Lau ise çetelerle gizli işler çeviren ve rütbe sahibi başarılı bir polistir. Hem polis şefi hem de çetenin lideri içlerinde olayları karşı tarafa ileten bir köstebek olduğununu bilmektedirler. Tek sorun bu köstebeğin kim olduğudur. İki organizasyon da bu köstebekleri bulmak için kendi içlerinde bir araştırmaya girişirler. Chan ve Lau ise bu araştırma esnasında hayatta kalmanın yolunu aramaktadırlar." Fark belki Mark Wahlberg, Di Caprio, Matt Damon, Alec Baldvin,Nicholson... Ama Kirli İşler filmindeki Andy Lau inanın Matt Damon'dan çok daha iyiydi. Beyazperde de yapılan yorumu da şimdi gördüm. Bir filmi Hollywood çektiğinde oscar veriliyor ama uzak doğu çektiğinde işe yaramıyor. Bence bir de kirli işleri seyredin. (beyazperde.mynet.com/sinekritik/1293) Konuyla ilgili haber burada Belki de uzak doğu sinemasının hastası olan ben biraz abartıyorumdur...Kim bilir...ancak izlediğinizde farkına varabilirsiniz. Filmde ben en fazla neyi merak ettim biliyor musunuz. O çocuk kimdendi!? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 Filmin konusunun klişe olduğunu söylemiştim zaten,ama hiç düşmeyen bir heyecan ritmi var baştan sona kadar müthiş bir heyecanla izleniyor film,zaten oyuncuları yetiyor filmin.Bu kadar güzel bir kadro kaç filmde bir araya geliyor ki..... Ben yinede heyecan aksiyon sevenlere tavsiye ediyorum. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.