Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Geçtiğimiz günlerde“etnik ayrıştırma”operasyonuyla gündeme gelen Milliyet ,şimdi de Irak’ın kuzeyindeki Kürt devletini meşrulaştırma girişimi başlattı

--------------------------------------------------------------------------------

AB’nin ve ABD’nin sesi Milliyet,“dini ve etnik ayrıştırma”operasyonunun ardından şimdi de K.Irak’ta kurulmak istenen kukla Kürt devletini meşru göstermenin gayretine girişti.

‘Biz Kimiz’ isimli “etnik ve mezhepsel ayrıştırma” dizisiyle, Türk kimliğini tartışmaya açan Milliyet gazetesi, psikolojik operasyonlarına kaldığı yerden devam ediyor. Gazetenin yeni hedefi ise, Irak’ın Kuzey’indeki sözde “Kürt devletini meşrulaştırmak.” Milliyet, bu amaçla yine kaç gün süreceği belli olmayan, ‘Kuzey Irak’ı Kürtler İnşa ediyor’ başlıklı bir yazı dizisi yayınlamaya başladı. Irak’ın kuzeyinden “Kürdistan Bölgesi” diye bahsedilen dizide, Türk işadamlarının bölgeye yaptığı yatırımlar satır satır ortaya konularak “Türkiye istese de istemese de, Irak’ın kuzeyinde bir Kürt devleti kuruluyor. Bu devleti, bölgede büyük paralar kazanan Türk işadamları inşa ediyor. Gelin, Bağımsız Kürt devletine karşı çıkmayalım, destek verip bölgedeki büyük fırsatlardan yararlanalım” mesajı veriliyor.

Ankara yardım etsin

Dizinin ilk iki bölümünde bol sıfırlı, dolar cinsinden paralardan bahseden gazete, “Kore’den Çin’e, Avusturya’dan İtalya’ya, batılı, doğulu birçok ülke Kuzey Irak’ın geleceğini inşa ediyor. Tuğla tuğla, ilmek, ilmek...” ifadelerine yer veriyor. Peşmergelerin en büyük arzusunun Türkiye ile ilişkileri geliştirmek olduğunu ileri süren gazete, şöyle devam ediyor: “IKB’de görüştüğümüz işadamlarının ortak söylemi, ” Buraya Kore bilgisayarlar, belediye araçları hibe ediyor. Türkiye ise elini uzatmıyor. Bu şartlarda pazarın yüzde 80’ini alıyoruz.

Alıştırılıyoruz

Ekonomik açıdan yapılacak yatırımların siyasal boyutuyla birlikte düşünülmesi gerektiğini belirten Külebi, “Kuzey Irak federasyon olarak bize bağlansın bile diyenler var. Buradaki oyun ise öncelikle Kuzey Irak’ı federasyon içerisinde Türkiye’ye bağlayarak ardından Güneydoğu Anadolu bölgesini kapsayacak bir biçimde devlet talebi gündeme gelecektir. Ayrıca, ABD İngiltere ve İsrail bizi bir takım söylemlere alıştırarak sözde Kürt devletinin varlığını zihinlerde meşrulaştırmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı. Türk kamuoyunun psikolojik olarak her zaman bazı konulara alıştırıldığını vurgulayan Külebi, bunun en son örneğinin Suriye ile ilişkiler olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Son dönemde Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerde ortaya konan iyimser tablo herkesin malumu. Oysa Suriye PKK terörüne destek veren bir ülke idi. Düşman olalım demiyorum ama, bazı konuları bütün olarak değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum”

Haber : Fatih ERBOZ

Gönderi tarihi:

Barzani yine Türkiyeyi tehdit etti.!

Haber 7 TV kanalinda ki canli yayinda Barzani Türkiyeyi acik acik tehdit ederek eger Türkiye Kerkükle ilgilenirse bizde Türkiyedeki 30 mil.Kürtle ilgileniriz dedi.

Bu,Barzani'nin ne ilk nede son tehditi olacaktir.Barzani bu tehditle ayni zamanda Kerkükteki Türkmenlerin can güvenligininde tehlikede oldugunu üstü kapali vurgulamistir.ABD-ISRAIL -AB üclüsünün Barzaniye verdikleri maddi ve manevi destege,biz herkesle görüsürüz diye teröristlerlede görüsmeyi kabul eden Tayyip Erdogan rejiminin stratejik desteginide alan Barzani rahat rahat Türkiyeyi tehdit edebilmektedir.Tabiiki Barzani'nin akil edemedigi birsey var veya akil edipte ABD ye ve digerlerine güvenerek gözardi ettigi sey,Türkiye Kerkükle ilgilenmeye basladimi kimseyesormaz Barzani degil babasida mezardan kalkip gelse Türkiyenin elindenkendisini kurtaramaz.Irakin daglarida dar gelir ona ve onun gibi düsünenlere.Önemli olan Barzani'nin Türkiyeyi tehdit etmesi degil,onlari adam yerine koyupta biz herkesle görüsürüz diyen kafalardir.Ben bunlarida aynen Barzani ve PKK li terör baslari gibi Türkiyenin üniter yapisindan sorunlari olanlarolarak görüyorum.Barzani ne demisti,TBMM.de 100 tane adamim vardiye.Acaba Barzani bunu öylesine mi söylemisti.Sayin Büyükanitpasa'nin gecenlerde söyledigi ve meclis baskani Arinc'in sinirlendigi sözü hatirliyorum.Ne demisti Sayin Büyükanit pasa?* PKK nin mecliste uzantilari var! *Acaba buda bir hayal ürünümüydü dersiniz.

Özetle,bugün Türkiyedeki medya Türk medyasi degildir.Medya hükümetin elindedir,elinde olmayanlarda baski altindadir.Gözcü gazetesi neden kapatildi dersiniz.Kanaltürk neden tehdit ediliyor dersiniz.

Türkiye büyük bir tehdit altindadir.Bu tehdite Türk medyasida canak tutmaktadir.AB-ABD Ermeniler konusunda Türkiyeye baski yapmaktadir,Ermenisten Türkiyeden toprak talebinde bulunmaktadir.

Türkiye bir oldu bittiye getirilmek üzeredir,bu oldu bittinin ne olacagi mechul ama mechul olmayan birsey varki bu oldu bitti ile Türkiye cok büyük bir zarara ugratilicaktir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

çok fena dolaplar çeviriliyor halimiz ne olacak kestiremiyorum...

Gönderi tarihi:
çok fena dolaplar çeviriliyor halimiz ne olacak kestiremiyorum...

SERIAT BILE ISMARLAMADIR

Seriatin bile ismarlama paket halinde geldigini düsünürsek.,o zaman bu ülkemizi bugunkü güzelligini

birlik icinde sahip cikacagiz,.,

yoksa ararsin bulamazsin,.,arayan örnekler cok eyil bir bak.

Saygilar

:shuriken: yamyam frankfurt

Gönderi tarihi:

Serdar Bucak,Almanyadakurucusu oldugu IMK-Uluslararasi Kürt insan haklari dernegi imzasiyla yayinladigi bildiride söyle diyor:Ortadoguda yerlesok bir ulus oldugumuz halde Türk devleti halkimizi böylesi bir inkar politikasiyla karsi karsiya birakmistir.*

14 Kasim 2006 Hak-Par genel baskani secilen Serdar BucaK*Türk devleti Kürt halkini teslim alma Kürt ulusal mücadelesini söndürme gibi ham hayallerden vazgecmeli,sorunu bariscil ve adil cözüm icin Kürt kuruluslariyla diyaloga evet demelidir.*diyor

Milli iradenin olmayisi,AB ve ABD yanlisi AKP yönetiminin,ideolojik yönetimi,Kürt sorunu benim sorunumdur yaklasimi ülkeyi kritik bir yola sokmustur.Hak-Par ve DTP gibi partiler rahatca yuvalanabilmektedirler.

Hak-Par Ankara'nin göbeginde söyle bagiriyor;Federal Türkiye....

Serdar Bucak acik acik Barzaniyi övüyor.Türkiye'ye karsi sloganlar atiyor.

1Mayis 2007 de büyük bir provakasyon olabilir,herkesin cok dikkatli olmasi gerekiyor.

Türkiye yavas yavas bölünme sürecine kaymaktadir,bundan kimsenin kuskusu olmasin.

Iste Cumhurbaskanina atilan camurlar TSK ya yapilan iftiralarin altinda ki neden bunlardir.

Atatürkcü Türkiye'yi savunan bir tek onlar var.Bagimsizligimiza AKP dahil göz dikenlerin en gocunduklari kurumlar Ordu,Cumhurbaskanligi ve üniversitelerimizdir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.