Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Kuveyt'in basbakani,AKP nin basbakani ile görüserek;Kardesim Tayyip, biz Kuveyt olarak Kuzey Kibrista yatirim yapmak istiyoruz dedi.Kuzey Kibrista bir ticaret bürosu acacaklarini sözlerine ilave eden basbakanin Kuveytli kardesi körfez ülkelerininde ayni seyi düsündüklerini sözlerine ilave etti.(Haber Hürriyet)

Kuveyt ve körfez ülkeleri bilirsiniz,Amerika ve Ingiltere'nin,Saddamdan kurtarmak icin seferber olduklari aslinda Irak'a ait ve adıda ingilizceden uydurulmus bir kara parcasidir.Petrol nedeniyle Ingiliz oyunlari sonucu Irak'tan koparilmis ve tamamen batinin kontrolünde ve emrinde bir ülke durumuna getirilmistir.Yani bati icin kurulmus ve bati icin calismaktadir.Sözüm ona müslüman bir ülkedir ama demokrasinin T harfini bulamazsiniz.Azili Saddam karsiti idiler aynen Suudiler gibi.Her neyse,simdi Kuveyt Kuzey Kibrista yatirim yapacagiz diyor.

Ben buna hic sasmadim,AKP nin icindeki tanidik isimlerin Araplarla bankacilik islerindeki cok özel yakinliklari biliniyor zaten,ve Kuveytin böyle bir teklifte bulunmasini ben zaman ve amac ayarli olarak görüyorum.Ve ABD nin izni olmadan Kuveytin böyle bir seye kalkisabileceginede ihtimal vermiyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Kuveyt, tamda senin söylediğin gibi Amerika'nın o bölgeyi kontrolü altında tutmak için var ettiği bir oyuncak devlet. Bana göre olası Kürdistan Devleti kurulması mümkün olursa da oda Türkiye'nin güneydoğusunu Abd'nin kontrol altında tutacağı bir oyuncak devlet olacak.

Akp iktidara geldikten sonra bir kısım Arab şeyhleri Türkiye'de bolca arazi satın aldılar, mülk aldılar, kamu malı aldılar. Arab sermayesi ile faizsiz kazanç adı altında yıllar önce tanışan Türkiye nedense bu sermayeden hiç kar edememiştir. Bankalarının adı faizsiz finans çok komik, kar payıymış, sistem aynı tanımlama değişik. Yani bir nevi akbabaya kartal kostümü giydirmek.

Kıbrıs'ta Talat yönetimide Arablarla yakın temasta bulunuyor, zaten Talat sadece Türkiye Cumhuriyeti ile arayı gergin tutmakta. Arablardan gelecek sermayeden bir kısım tabaka dışında hiç kimsenin kar edeceğini sanmasınlar.

Göz boyamak, ben yaptım oldu demek çok kolay. Ama tabi bu yemi yemeyenlerde var.

Gönderi tarihi:

ya hadi bütün dediginiz kuklalıklara katılırımda, bırakında gelsin Arap sermayesi.

Avrupada 600 milyar dolar oldugu söylenir Arap sermayesinin yatırımları.

kraldan fazla kralcı olmak iyi degil.

Bu rejimlere yapacagınız bütün eleştirilere katılırım demokratik anlamda.

ABD'de bile milyarlarca para ve yatırımları var, bırakında birazda bize gelsin.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Gelsin gelsin buna karsi degiliz de ,ne hikmetse bugüne kadar Kuzey Kibris'in adını dahi etmekten kacanlar ne olduda birden yatirim yapmayi akil ettiler,yoksa ABD disisleri bakani Rice den icazetmi aldilar.Yoksa nasil olsa Rumlarla birlesecekler bir an önce parsadan bizde kapalim diyemi düsündüler.

saygilarla

:lol:

Gönderi tarihi:

arkadaşım kimsenin Arab sermayesi gelmesin dediği yok ama Arab sermayesi bugüne kadar neredeydi vardıda bizmi bir faydasını göremedik, yabancı sermaya iyidir ama önce kendi sermayeni büyütmen lazım bir düşünmek lazım Türkiye bir firma diyelim, bu firmaya ortak arıyoruz, ama ortağın sermayesi firmanın sermayesinden büyük. O zaman patron kim olur? Ve firma ne kazanır, sermayeyi yatıran önce kimi düşünür?

Bir millet kalkınmasını sermayesini yabancılaştırmaya bağladıysa o zaman o milletin ekonomisi çökmüş demektir. Borç yiyen kesesinden yer arkadaşım, sermayeyi koyanın geri çekme ihtimali vardır, bunu göz ardı edersen zarar görürsün, o yüzden önce milli sermayenin gelişmesi şart ki güvencen sağlam olsun.

Yoksa yabancı sermayeden korkan yok. :)

Gönderi tarihi:
Gelsin gelsin buna karsi degiliz de ,ne hikmetse bugüne kadar Kuzey Kibris'in adını dahi etmekten kacanlar ne olduda birden yatirim yapmayi akil ettiler,yoksa ABD disisleri bakani Rice den icazetmi aldilar.Yoksa nasil olsa Rumlarla birlesecekler bir an önce parsadan bizde kapalim diyemi düsündüler.

saygilarla

:lol:

valla onu Araplara ve önceki bizim yöneticilere sormak lazımdır.

Betıya giden once arap sermayesi için acaba Batılılar neden şüpheleniyordur ?

:)

sizinkide bir yorum ama işte bu zamanda gelmeye başladılar.

önceki dışişleri ve müsteşarlarının bakış açılarında aramak da bir görüş.

öyle veya böyle Türkiye, cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir ilişkiler atagına kalktı ortadoguda, bu gerçek, ve lazımdı.

ortadogu halkaları her zaman Türkiyeye büyük saygı duyar.

lakin bunların yönetimlerini artık yavaş yavaş dönüştürmek lazım. Türkiyede bu potansiyel var.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.