Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Pamuk prenses masalını herkes bilir.

Kötü kalpli kraliçe sık sık aynanın karşısına geçer ve, ayna ayna söyle bana,benden başka güzel varmı diye sorar. Aksilik buya ayna birgün, pamuk prenses senden daha güzel demesin mi!!

Güzellikte rakip istemeyen kraliçe, pamuk prensesi öldürmek için planlar yapar.Masalın gerisini biliyorsunuz zaten anlatmaya gerek yok. Gelelim asıl meseleye.

Bu masal ile,kuran arasında ki benzerliklere değinmek istiyorum.

Masalda kıraliçe vardır.Kuranda ise kıral/melik tabiri geçer

Nas suresi 1- De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine,

2- İnsanların Kıral,ına

Kraliçe kendinden başka güzel olsun istemez

Kuranın allahıda öyle.

Müminun 14 Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.

Saffat 125 Yaratanların en güzelini bırakıp da Ba'l'e mi taparsınız? demişti.

Güzellikte tek olmak düşüncesi Kraliçe,yi pamukprensesi öldürmeye kadar götürür.Yani sadisttir.

Enbiya 98 Gerçekten siz de, Allah'ın dışında taptıklarınız da cehennemin odunusunuz, siz ona varacaksınız.

Enbiya 99 Eğer onlar ilâh olsalardı, oraya girmeyeceklerdi. Hepsi orada temelli kalacaktır.

Aynı karakteri kuranın allah,ında da görüyoruz.Ancak bir farkla.Kraliçe sadece pamuk prensesi öldürmeye çalışırken,kuranın allahı sadece başka ilahları değil,o ilahlara tapınan insanları da cezalandıracağını söylüyor.

Şimdi gelelim sorularımıza

1) Kraliçe aynaya bakarak güzel olduğunu anlıyordu,Peki allah güzel olduğunu nasıl biliyor ? Ayna kullanmışmıdır ?

2)Kuranın allahı,kendisinden başka ilahlarıda cehenneme atacağını söylüyor. Allah dünyada başka ilahları yok etse idi, kendisinden başka ilah kalmaz,hemde o ilahlara tapınan insanları cehenneme atmasına gerek olmazdı.Peki öyleyse, Allah,kendisinden başka ilahları dünya hayatında niye yok etmiyor,yoksa gücümü yetmiyor?

Gönderi tarihi:
2)Kuranın allahı,kendisinden başka ilahlarıda cehenneme atacağını söylüyor. Allah dünyada başka ilahları yok etse idi, kendisinden başka ilah kalmaz,hemde o ilahlara tapınan insanları cehenneme atmasına gerek olmazdı.Peki öyleyse, Allah,kendisinden başka ilahları dünya hayatında niye yok etmiyor,yoksa gücümü yetmiyor?

Kuran'ın Allah'ı ne yaptığını biliyor mu da katakutacığım :D

Bir taraftan demokrat, diğer ilahlara yaşama hakkı tanıyor "iyi olan kazansın" diyor.

Öbür taraftan despot, "diğer ilahlara oy atanları cehennemde kebap yapıcam" diyor.

Bir taraftan Şeytan'a "git tamam kendi seçim kampanyanı düzenle, serbestsin" diyor.

Diğer taraftan "sana oy verenleri ve seni yakıcam" diyor.

Bir taraftan "ben dilemezsem, yaprak bile kıpırdamaz" diyor.

Öbür taraftan "imtahandasınız" diyor.

Bu Allah'ın bütün eylemleri çelişkili yani.

Kafası fazla karışık :stuart:

Yoksa kafası karışık olan, kendi düşüncelerini "Allah'tandır" diye yutturan başka birisi mi :D

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Sevgili katakuta, bu başlığın için ikinci bir teşekkürü hakettin. :clover:

Zira, daha önce farketmediğim birşeyi farketmemi sağladı.

Tartışmanın, bilgi paylaşmaın güzelliği de burada zaten.

Enbiya 98 Gerçekten siz de, Allah'ın dışında taptıklarınız da cehennemin odunusunuz, siz ona varacaksınız.

Enbiya 99 Eğer onlar ilâh olsalardı, oraya girmeyeceklerdi. Hepsi orada temelli kalacaktır.

:D

Şimdi müslüman arkadaşlara soralım bakalım:

İnsan dünyaya imtihan için geldi diyorsunuz.

İslam'daki imtihan mevzusunun neden tiyatrodan başka birşey OLABİLEMEYECEĞİNİ başka yazılarımızda yazdık.

Konumuz şimdi imtihanı tartışmak değil.

Bütün çelişkilerine rağmen imtihanın olduğunu varsayalım.

Biz dinsiziz, kafiriz. Cehnennemi hakettik diyelim. (Buna "varsayım" deniyor, anlamayanlar için)

Bir başkası, putunu kendi yapıp, kendi tapıyor.

Hadi insan "Allah'a duyduğu inanç ve inançsızlıktan dolayı" cehenneme gidiyor. Buna da bişey demiyelim. Naapalım kural öyleymiş diyelim.

Peki kardeşim, cansız bir heykelcik neden cehenneme gönderilir?

O cansız heykelcik de mi çakmış imtahandan? :stuart:

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Pamuk prenses masalını herkes bilir.

Kötü kalpli kraliçe sık sık aynanın karşısına geçer ve, ayna ayna söyle bana,benden başka güzel varmı diye sorar. Aksilik buya ayna birgün, pamuk prenses senden daha güzel demesin mi!!

Güzellikte rakip istemeyen kraliçe, pamuk prensesi öldürmek için planlar yapar.Masalın gerisini biliyorsunuz zaten anlatmaya gerek yok. Gelelim asıl meseleye.

Bu masal ile,kuran arasında ki benzerliklere değinmek istiyorum.

Masalda kıraliçe vardır.Kuranda ise kıral/melik tabiri geçer

Nas suresi 1- De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine,

2- İnsanların Kıral,ına

Kraliçe kendinden başka güzel olsun istemez

Kuranın allahıda öyle.

Müminun 14 Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.

Saffat 125 Yaratanların en güzelini bırakıp da Ba'l'e mi taparsınız? demişti.

Güzellikte tek olmak düşüncesi Kraliçe,yi pamukprensesi öldürmeye kadar götürür.Yani sadisttir.

Aynı karakteri kuranın allah,ında da görüyoruz.Ancak bir farkla.Kraliçe sadece pamuk prensesi öldürmeye çalışırken,kuranın allahı sadece başka ilahları değil,o ilahlara tapınan insanları da cezalandıracağını söylüyor.

Şimdi gelelim sorularımıza

1) Kraliçe aynaya bakarak güzel olduğunu anlıyordu,Peki allah güzel olduğunu nasıl biliyor ? Ayna kullanmışmıdır ?

Bak kardeşim. Öncelikle Allah tektir. Allah ın başka varlıklarla güzellik yarışına girmesi gibi bir saçmalık olamaz. Seni yaratan, bu kainatı yaratan Allah'ın yarattığı insanların küfür yoluna sapıp ilahlık iddialarında bulunmaları Allah a değil sadece kendilerine zarar verebilir. Allah bu yazdığın ayetlerde insanları uyarıyor ve Allah dan başka tapılacak ilah olmadığını söylüyor.

Sorularına gelince,

1) Kendince komik olmaya çalışmışsın ama ben yine de cevap vereyim bu soruna. Sen Allah ı insan gibi bir varlık olarak mı düşünüyorsun? İnsan sınırlı bir varlıktır. Güzel olduğunu anlayabilmek için aynaya bakmaya muhtaçtır. Bu insanın acizliğindendir. Allah ı bizim akılımız kavrayamaz. Biz belli bir dalga boyunu görebiliyor ve duyabiliyoruz, sınırlı bir dünya da yaşıyoruz, nefes alamazsak ölürüz ,yemek yemezsek su içmezsek ölürüz vs.. aciziyetimiz sınırsız. Allah ın bizden istediği şey bizim O'na iman etmemiz. Ve bize bildirdiği şekilde biz Allah ın sınırsız olduğunu ve bizim gibi aciziyetten münezzeh olduğunu bilebiliyoruz. Bunları bile bile, sen Allah ın güzel olduğunu anlaması için ayna mı kullandığını nasıl sorabiliyorsun?

2) Eğer Allah her küffarı, her münkeri yok etseydi o zaman bizim dünyaya gelmemizin, cennet ve cehennemin bir anlamı olmayacaktı. Burası sadece sınanma mekanıdır. Ceza mekanı ahirettedir. Allah ın gücü insanı yaratmaya yetiyor da yok etmeye gücü yetmez mi? Sen atıyorum bir maket yapıyorsun da bu maketi bozmak yapmaktan daha mı zordur?

Bence bu konular hakkında biraz daha ciddi ol. Şüphesiz ölümün hak olduğu gibi ahiret de haktır. Ahiret hak olduğu gibi cehennem de haktır. Bunları öldükten sonra görmen senin için hiç de iyi olmaz. "Haklılarmış" diyeceksin birgün ama o gün inşallah ölmeden önce olur.

Gönderi tarihi:
Peki kardeşim, cansız bir heykelcik neden cehenneme gönderilir?

O cansız heykelcik de mi çakmış imtahandan?

ENBİYA SURESİ.

97.Gerçek olan va'd yaklaşmıştır, işte o zaman, inkar edenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak: "Eyvahlar bize, biz bundan tam bir gaflet içindeydik, hayır, bizler zalim kimselerdik" (diyecekler).

98.Gerçekten siz de, Allah'ın dışında taptıklarınız da cehennemin odunusunuz, siz ona varacaksınız.

99.Eğer onlar (gerçek) ilahlar olsalardı, ona girmeyeceklerdi. Oysa onların tümü içinde temelli kalıcıdırlar.

100.Orda kendileri için, 'kemikleri çatırdatan inlemeler' vardır. Onlar orda işitmezler de.

"ALLAH'ın dışında taptıklarınız da Cehennemim odunusunuz" Muhteşem bir tesbit (heykelcikler;için ODUN)

Gönderi tarihi:
Bunları bile bile, sen Allah ın güzel olduğunu anlaması için ayna mı kullandığını nasıl sorabiliyorsun?

2) Eğer Allah her küffarı, her münkeri yok etseydi o zaman bizim dünyaya gelmemizin, cennet ve cehennemin bir anlamı olmayacaktı. Burası sadece sınanma mekanıdır. Ceza mekanı ahirettedir. Allah ın gücü insanı yaratmaya yetiyor da yok etmeye gücü yetmez mi? Sen atıyorum bir maket yapıyorsun da bu maketi bozmak yapmaktan daha mı zordur?

Yani illa bazı insanları yakacak, başka yolu yok diyorsun.Hani allahın gücü sonsuzdu ? Bak ben bile insan olmama rağmen insanlar cehenneme gitmesin diye çözümler üretebiliyorum da,allah niye düşünmemiş acaba?

Bunları bile bile, sen Allah ın güzel olduğunu anlaması için ayna mı kullandığını nasıl sorabiliyorsun?

Merak işte . Hem bizim aman şu soruları sormayalım yoksa yanarız gibi korkumuz yokki,sormayalım.

Gönderi tarihi:
O heykelcikler de çakmışlar mı sınavdan, o nedenle mi cehennemdeler

Evet asli vazifelerini görüyorlar "ODUN" olarak.

Merak işte . Hem bizim aman şu soruları sormayalım yoksa yanarız gibi korkumuz yokki,sormayalım.

buda doğru İnsanların en cesur olanları kimlerden çıkar acaba (...........).

Gönderi tarihi:

sayın katakuta;

Allah'dan başka gerçek İlah yoktur, ama sahte ilahlar vardır ve sayısı hiçde azımsanmayacak kadar olabilir.

İlah, kulluk etmek, tutkun ve düşkün olmak, kalben yönelmek, ısınmak, alışmak gibi anlamlara gelir.

Allah'ın, Kur'an'da cehennem bahsinde bahsettigi ilahlar, insanın gene insan tarafından 'ilah'laştırılanıdır.

İnsanların büyük bir ekseriyetinin Allah inancı vardır,

HÛD SÛRESİ(53) Dediler ki: "Ey Hûd! Sen bize açık bir mucize getirmedin. Biz de senin sözünle ilahlarımızı bırakacak değiliz. Biz sana iman edecek de değiliz."

ama bu Allah'ın hakkıyla bilinmesinde ihtilaf etmişlerdir.

Allah sadece İlah olarak kendisinin tanınmasını istemiştir.

HÛD SÛRESİ(101) Biz onlara zulmetmedik. Fakat onlar kendilerine zulmettiler. Rabbinin azap emri gelince Allah'ı bırakıp da taptıkları ilahları kendilerine hiçbir fayda sağlamadı. İlahları onların sadece ziyanlarını artırdı.

Kur'an, Allah'dan başka ilahlar der çogu ayetde ve bu bir çok sahte ilaha inanmasından dolayıdır insanların.

SÂFFÂT SÛRESİ(86) "Allah'ı bırakıp da bir takım uydurma ilahlar mı istiyorsunuz?" ...gibi...

EN'ÂM SÛRESİ(106) Ey Muhammed! Sen, Rabbinden sana vahyedilene uy. Ondan başka hiçbir ilah yoktur. Allah'a ortak koşanlardan yüz çevir.

Şirk yani Allah'dan başka ilah edinme dinde en büyük zulümdür.

SÂFFÂT SÛRESİ(86) "Allah'ı bırakıp da bir takım uydurma ilahlar mı istiyorsunuz?"

TÂ HÂ SÛRESİ(14) "Şüphe yok ki ben Allah'ım. Benden başka hiçbir ilah yoktur. O halde bana ibadet et ve beni anmak için namaz kıl."

selamlar

Gönderi tarihi:
sayın katakuta;

Allah'dan başka gerçek İlah yoktur, ama sahte ilahlar vardır ve sayısı hiçde azımsanmayacak kadar olabilir.

İlah, kulluk etmek, tutkun ve düşkün olmak, kalben yönelmek, ısınmak, alışmak gibi anlamlara gelir.

Allah'ın, Kur'an'da cehennem bahsinde bahsettigi ilahlar, insanın gene insan tarafından 'ilah'laştırılanıdır.

İnsanların büyük bir ekseriyetinin Allah inancı vardır,

HÛD SÛRESİ(53) Dediler ki: "Ey Hûd! Sen bize açık bir mucize getirmedin. Biz de senin sözünle ilahlarımızı bırakacak değiliz. Biz sana iman edecek de değiliz."

ama bu Allah'ın hakkıyla bilinmesinde ihtilaf etmişlerdir.

Allah sadece İlah olarak kendisinin tanınmasını istemiştir.

HÛD SÛRESİ(101) Biz onlara zulmetmedik. Fakat onlar kendilerine zulmettiler. Rabbinin azap emri gelince Allah'ı bırakıp da taptıkları ilahları kendilerine hiçbir fayda sağlamadı. İlahları onların sadece ziyanlarını artırdı.

Kur'an, Allah'dan başka ilahlar der çogu ayetde ve bu bir çok sahte ilaha inanmasından dolayıdır insanların.

SÂFFÂT SÛRESİ(86) "Allah'ı bırakıp da bir takım uydurma ilahlar mı istiyorsunuz?" ...gibi...

EN'ÂM SÛRESİ(106) Ey Muhammed! Sen, Rabbinden sana vahyedilene uy. Ondan başka hiçbir ilah yoktur. Allah'a ortak koşanlardan yüz çevir.

Şirk yani Allah'dan başka ilah edinme dinde en büyük zulümdür.

SÂFFÂT SÛRESİ(86) "Allah'ı bırakıp da bir takım uydurma ilahlar mı istiyorsunuz?"

TÂ HÂ SÛRESİ(14) "Şüphe yok ki ben Allah'ım. Benden başka hiçbir ilah yoktur. O halde bana ibadet et ve beni anmak için namaz kıl."

selamlar

Sorularıma cevap değil.İster sahte ilah olsun ister hakiki. Bunu sormuyorum.Yukarıda ayeti verdim.Allah sahte ilahları,onlara tapanlarla birlikte cehenneme atacağını söylüyor. Bende diyorum ki,sahte ilahları yok etme işini allah ahirete bırakacağına neden dünyada yapmamış ?

Kuran baktığımızda allah hep sahte ilahlara tapan insanları cezalandırmış bu dünyada.Helak edilen geçmiş kavimlerle ilgili bir sürü ayet var kuranda.Bildiğini varsayarak ayetleri yazmaya gerek bile görmüyorum.

Neden ceza gören hep insanlar.Allah böyle yapacağına ilahları neden yok etmemiş. Ol demekle evreni yaratan allah istese idi bir anda tüm sahte ilahları yok edebilirdi değilmi. Neden onları yok etmiyorda sürekli insanları yok ediyor,hem bu dünyada hem ahirette ?

Gönderi tarihi:

Tamam odun olmuşlar da, suçları neymiş bu cansız heykelciklerin?

Saygılar.

Cansız heykelcikler şuç yapmazlar? anlamadınmı mesajı heykelleri put yapanlar suç işler dolayısı ile taptıkları heykelciklerle beraberdirler.

Neden ceza gören hep insanlar.Allah böyle yapacağına ilahları neden yok etmemiş. Ol demekle evreni yaratan allah istese idi bir anda tüm sahte ilahları yok edebilirdi değilmi. Neden onları yok etmiyorda sürekli insanları yok ediyor,hem bu dünyada hem ahirette ?

Konu yine anlaşılmamış "SAHTE" adı üstünde zaten sahte. Konu "SAHTE" put yapıp ona olmayan değeri veren insanda.

Gönderi tarihi:
Sorularıma cevap değil.İster sahte ilah olsun ister hakiki. Bunu sormuyorum.Yukarıda ayeti verdim.Allah sahte ilahları,onlara tapanlarla birlikte cehenneme atacağını söylüyor. Bende diyorum ki,sahte ilahları yok etme işini allah ahirete bırakacağına neden dünyada yapmamış ?

Kuran baktığımızda allah hep sahte ilahlara tapan insanları cezalandırmış bu dünyada.Helak edilen geçmiş kavimlerle ilgili bir sürü ayet var kuranda.Bildiğini varsayarak ayetleri yazmaya gerek bile görmüyorum.

sayın katakuta;

şimdi cehenneme atılan sahte ilahlar dedigimiz gibi insanın başka insanı ilah edinmesiyle alakalı.

birde sahte ilahlar sadece insanın ilahlaşmasıyla ilgili degil ki.

yani sevgi ve baglanmada aşırı giden Allah'a duyulması gereken duyguların Allah'a duyulmaması, bilakis kendilerine dahi faydası olmayacak şeylere duyulmasıda sahte ilahlara örnektir....mal, mülk, para vb.

ve sizin mantıgınızdan gidersek ne imtihanın nede dünyanın bir anlamı zaten olamaz. Allah o zaman bütün dünyayı yok etsin !!

yani bu her günah işleyenin anında cezası verilmesini istemek gibi bir şey ve kimse kalmazdı.

Gönderi tarihi:
Cansız heykelcikler şuç yapmazlar? anlamadınmı mesajı heykelleri put yapanlar suç işler dolayısı ile taptıkları heykelciklerle beraberdirler.

Konu yine anlaşılmamış "SAHTE" adı üstünde zaten sahte. Konu "SAHTE" put yapıp ona olmayan değeri veren insanda.

Brainslapper heykel örneği verdi diye sonun üstüne yatma. Ya peki bu put edinilenler insansa onlardamı cehenneme gidecek.

Bak açık olsun diye şöyle sorayım.Eğer sahte ilahlar heykel değilde insan olursa,bu insanlardamı cehenneme gidecek?

Gönderi tarihi:
sayın katakuta;

şimdi cehenneme atılan sahte ilahlar dedigimiz gibi insanın başka insanı ilah edinmesiyle alakalı.

birde sahte ilahlar sadece insanın ilahlaşmasıyla ilgili degil ki.

yani sevgi ve baglanmada aşırı giden Allah'a duyulması gereken duyguların Allah'a duyulmaması, bilakis kendilerine dahi faydası olmayacak şeylere duyulmasıda sahte ilahlara örnektir....mal, mülk, para vb.

ve sizin mantıgınızdan gidersek ne imtihanın nede dünyanın bir anlamı zaten olamaz. Allah o zaman bütün dünyayı yok etsin !!

yani bu her günah işleyenin anında cezası verilmesini istemek gibi bir şey ve kimse kalmazdı.

Mesela ben, darvini ilah edinirsem oda mı cehenneme gidecek ?

Gönderi tarihi:
Brainslapper heykel örneği verdi diye sonun üstüne yatma. Ya peki bu put edinilenler insansa onlardamı cehenneme gidecek.

Bak açık olsun diye şöyle sorayım.Eğer sahte ilahlar heykel değilde insan olursa,bu insanlardamı cehenneme gidecek?

Sevgili katakuta,

Heykel örneğini bilerek verdim.

Kuran'ın Allah'ı cansız taşları da cehenneme atıyor da. :D

Merak ettim yani. Onlar hangi imtihandan çakmışlar.

Kendilerinin ilah yerine konduğundan, kendilerine tapınıldığından haberleri bile yok yani.

Buna rağmen Kuran2ın Allah'ın o cansız taşlara duyulan sevgi ve saygıyı dahi kıskanıp, onlardan intikam alıyor :unsure:

Senin örneğin de güzel.

Örneğin ben, ulaşamayacağım bir kıza aşık olsam, aşkımdan delirsem, Sen benim ilahımsın desem, resimlerine assam her yere. Tek düşüncem o olsa.

Kuran'ın Allah'ı benle birlikte o kızı da mı cehenneme atacak?

Benden haberi bile yok kızın!

Tut ki, kız da dinibütün müslüman çıksın, komediye bak şimdi :stuart:

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Mesela ben, darvini ilah edinirsem oda mı cehenneme gidecek ?

bu darvinin durumuna baglı.

haberi bile yoksa, o sorumlu degildir.

Gönderi tarihi:

İnsanlar (İLAH OLMAZ HAŞA) kendini öyle zannedenlerde Cehenneme gidecek evet.

Gönderi tarihi:
Heykel örneğini bilerek verdim.

Kuran'ın Allah'ı cansız taşları da cehenneme atıyor da.

Taşla yanmak daha bir keyifli olur diye herhalde malumaliniz bazı saunalar "TAŞLI" servis yapar iyi ısıtsın diye. :)

Merak ettim yani. Onlar hangi imtihandan çakmışlar.

Kendilerinin ilah yerine konduğundan, kendilerine tapınıldığından haberleri bile yok yani.

Buna rağmen Kuran2ın Allah'ın o cansız taşlara duyulan sevgi ve saygıyı dahi kıskanıp, onlardan intikam alıyor

Merakını gidermek için bak yukarı (sauna örneği) :lol:

Senin örneğin de güzel.

Örneğin ben, ulaşamayacağım bir kıza aşık olsam, aşkımdan delirsem, Sen benim ilahımsın desem, resimlerine assam her yere. Tek düşüncem o olsa.

Kuran'ın Allah'ı benle birlikte o kızı da mı cehenneme atacak?

Benden haberi bile yok kızın!

AMELLER NİYETLERE GÖREDİR. :wub:

Tut ki, kız da dinibütün müslüman çıksın, komediye bak şimdi

Hakikaten "KOMEDİ" kendin yaz kendin inan. :stuart:

Gönderi tarihi:
(sarıgöl)İnsanlar (İLAH OLMAZ HAŞA) kendini öyle zannedenlerde Cehenneme gidecek evet.

(aslan34) bu darvinin durumuna baglı.

haberi bile yoksa, o sorumlu degildir

Sizi gidi uyanıklar siziii :) Sonunun nereye varacağını anladınız değilmi.Peki hiç bir şeyden haberi olmayan zavallı heykelciklerin suçu ne ?

Gönderi tarihi:

MÂİDE SÛRESİ(72) Andolsun, "Allah, Meryem oğlu mesih'tir" diyenler kesinlikle kafir oldu. Oysa mesih şöyle demişti: "Ey İsrailoğulları! Yalnız, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin. Kim Allah'a ortak koşarsa artık Allah ona cenneti muhakkak haram kılmıştır. Onun barınağı da ateştir. Zalimler için hiçbir yardımcı yoktur."

Müslüman bir kişinin aksi tavırlarına ragmen ve o öldükten sonra 'ilah'laştırılması, müslüman kişiye herhangi bir zarar vermez.

Zararı, onu o şekilde algılayanlar çeker pek tabiki.

Gönderi tarihi:
Yani illa bazı insanları yakacak, başka yolu yok diyorsun.Hani allahın gücü sonsuzdu ? Bak ben bile insan olmama rağmen insanlar cehenneme gitmesin diye çözümler üretebiliyorum da,allah niye düşünmemiş acaba?

İnsanlar akıllı olursa yakmaz Allah neden yaksın ki tüm insanlar iman etse? Allah ın gücü sonsuz diye Allah dünyadaki sahte ilahları ve küffarları öldürürse dediğim gibi sınavın bir anlamı olmaz kardeşim. Yani Allah sebeplerin dışına çıkarak yani doğa kanunlarının dışına çıkarak sahte ilahları öldürürse sen de ben de kesin olararak iman ederiz. Seni yaratmaya gücü yeten Allah seni yok etmeye de elbette muktedirdir. Ama Allah yok etmeyecek, cezalandıracak..İman etmeyen ahirette Allah'ın gücünü elbette görecek. Kimisi de dünyadaki azabı tadacak.

Ben neden soruyorsun diye, sorunun cevabını sen de biliyorsun da neden bile bile soruyorsun manasında demiştim.

Heykelcikler meselesini de sulandırmayın. Ne manaya geldiği belli. Heykeller canlı mı..değil.. öyleyse sizin heykelleri dert etmenize gerek yok. Onlarla beraber yanacaksınız demek kafirlerin taptıklarının da Allah ın gücüyle yok olabileceğini göstermek içindir. Kafirler için bu ekstradan aşağılayıcı bir azap olacak..mesele bundan ibarettir. daha da sakız gibi uzaktmaya lüzum yok değil mi?

Gönderi tarihi:
Sizi gidi uyanıklar siziii :) Sonunun nereye varacağını anladınız değilmi.Peki hiç bir şeyden haberi olmayan zavallı heykelciklerin suçu ne ?

Anlamadık? anlatırmısın :D "Zavallı heykelcik??? ve suç ve ceza" heykel humanist'i :homestar:

Gönderi tarihi:
Anlamadık? anlatırmısın :D "Zavallı heykelcik??? ve suç ve ceza" heykel humanist'i :homestar:

İsra 44 Yedi gök, yer ve bunlarda bulunan herşey O'nu tesbih eder. O'nu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur. Ne var ki siz, onların tesbihini anlamazsınız. O, halimdir, bağışlayıcıdır.

Oldumu şimdi? Sen tut ,seni tesbih eden heykellleri hiç bir suçları olmadığı halde cehenneme at.

Gönderi tarihi:

heykelcik derken 'putperesligi' o kadarda hafif degerlendirme istersen. zamanında dini veya dünyevi anlamda ahlaklı olan kişileri öldükden sonra unutmama yada anma gibi bir takım duygulardan haraketle o kişilerin putu veya heykeli yapılır ve saygılar sunulur. süreç içerisinde geriden gelenler, o kişilere öncekilerden daha fazla aşırı sevgi ve inanç duyarlar ve insan oldugunu unutup her söyledigini yada onun adına söyleneni kabul ederler sorgusuz sualsiz.

Yoksa kimse kalkıpda bunları Anladıgımız anlamda bir Allah yerine koymaz yani insanlar bu kadarda cahil olamazlar. Lakin Allah'a yakınlaştırdıkalrını veya Allah'a duymaları gereken bir takım özellikleri o putlara duymaya başlarlar veya putların adına söylenen şeyleri daha üstün tutarlar falan.

hayvan ve benzerleri içinse;

sorumlulugu olmayanın hesabıda olmaz.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.