Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

Profuse Teknolojisi, kültür etinde %80 daha hızlı kas büyümesi sağlıyor

Untitled-1.jpg

Kas dokusu büyümesi alanında öncü olan Profuse Technology, son zamanlarda kültürlü et ve yaşam bilimleri sektörleri için geniş kapsamlı etkileri olabilecek önemli ilerlemeler kaydetti. Şirketin en son gelişmeleri, kas büyümesi için gereken sürenin %80 oranında etkileyici bir şekilde azalmasını ve yalnızca 48 saatte olgunluğa ulaşmasını sağladı.

Bu hızlanma sadece büyüme sürecini hızlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda kas dokusunun protein içeriğini beş kat artırarak geleneksel et kaynaklarına göre daha sağlıklı ve protein açısından daha zengin bir alternatif sunuyor.

Geleneksel hücre kültürleri tipik olarak düz, iki boyutlu bir ortamda (2D) büyütülür. Buna karşılık, 3 boyutlu büyüme metodolojileri, hücrelerin daha gerçekçi ve fizyolojik olarak daha uygun bir şekilde etkileşime girebileceği ve büyüyebileceği üç boyutlu bir ortam yaratmayı içerir. Bu yaklaşım, doğal doku ve organların karmaşık yapısını taklit etmeyi, hücrelerin canlı bir organizmadaki davranışlarına çok benzer bir şekilde gelişip olgunlaşmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Kas dokusu üretimi bağlamında, 3 boyutlu büyüme metodolojileri, geleneksel ette bulunan kas liflerine benzer şekilde kas hücrelerinin karmaşık üç boyutlu yapılar oluşturabileceği bir ortam sağlamayı içerir. Bu yöntem, hem daha hızlı büyüyen hem de doğal kaslara daha yakın özellikler sergileyen kas dokusunun gelişmesini sağlar.

Profuse Technology, 3 boyutlu büyümeyi kullanarak, geleneksel olarak yetiştirilen ete çok benzeyen, üç boyutlu bir ortamda tamamen olgun kas dokusu yaratabiliyor. Hem tat hem de doku açısından geleneksel kaynaklı etlerden neredeyse ayırt edilemeyen bir son ürün üretmeyi amaçlayan bu yaklaşım, kültürlü et üretiminde yeni bir çağ açma potansiyeline sahip.

Laboratuardaki Profuse ekibi (kredi: Profuse)

Profuse CEO'su Guy Nevo Michrowski, et üretiminde kas büyümesinin kritik rolünü vurguladı ve iki ana faktörün altını çizdi: iskeleler ve mikro taşıyıcılar.

İskeleler biyouyumlu malzemelerden yapılmış destekleyici yapılar veya çerçevelerdir. Hücrelerin üç boyuta bağlanması ve büyümesi için bir temel görevi görürler. Kas dokusu üretiminde iskeleler, canlı organizmalarda bulunan hücre dışı matrisi taklit edecek şekilde tasarlanmıştır.

Mikro taşıyıcılar, bir kültür ortamında süspanse edilebilen küçük parçacıklardır. Hücrelerin bir biyoreaktör veya kültür kabı içinde tutunması ve büyümesi için bir yüzey sağlarlar ve hücre bağlanması için mevcut yüzey alanını arttırdıklarından ve besin değişiminin verimliliğini artırabildiklerinden, büyük ölçekli hücre kültürleriyle çalışırken özellikle faydalıdırlar. Kas dokusu üretimi bağlamında mikro taşıyıcılar, kas hücrelerinin 3 boyutlu bir ortamda büyümesini ve organizasyonunu desteklemek üzere tasarlanabilir.

Michrowski, "Eti uygun maliyetli ve uygun ölçekte yetiştirme yeteneği, iskeleleri ve mikro taşıyıcıları içeren 3 boyutlu büyüme metodolojilerinin benimsenmesine bağlı" dedi. "Et kasa eşit olduğundan, et üretiminin kalbinin kas büyümesinde yattığını anlamak önemlidir."

Profuse CTO'su Dr. Tamar Eigler Hirsh, şirketin "tescilli takviyeleri ve protokollerinin, genetik modifikasyona veya istenmeyen unsurlara başvurmadan 3 boyutlu ortamda etkili üretim sağladığını" ekledi.

"Taahhüdümüz, geleneksel olarak yetiştirilen ete sürdürülebilir, etik ve lezzetli alternatifler sunmaktır" diye ekledi.

 

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.