Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Sevgili arkadaşlar, bu konu inançlılar için yorum yapılması gereken bir konu ancak inancı olmayanlarda kendi fikirlerini ifade edebilirler... bunu belirtiyorum çünkü din her şeyden önce kendi mensupları için düşünülmesi gereken bir olgudur... nedenleri, nasılları, sorgulamaları mensuplarına hitap eder...

umuyorum güzel bir tartışma ortamı oluşturacağız... meselenin kişilere göre bakış açılarını ve algılamalarını görmek için uygun bir başlık olacak... hepinize şimdiden teşekkürler...

arkadaşlar sardunyam arkadaşımız güzel bir başlık açmış isteyen arkadaşlarımız fikirlerini ifade edebilir demiş nedense bağzı arkadaşlarımız dayatma diyorlar bunun neresinde dayatma var

Kim diyor? Nerden biliyorsun?

Muhammed mi diyor? vahy mi gelmiş? SMS mi? george Bush'a vahy gönderen Allah ile Muhammed'e vahy gönderen Allah aynı mı?

Bu tür hakaretamiz laflar yazmamanızı öneririm.

Ben de din tarifimde, renkli ifadeyi kullanarak şöyle bir tarif yapsam hoşunuza gider mi?

Din, her akılsız insana kendini "Allah'ın Rasûlüyüm" diye yutturan biri tarafından, Mekke ve yöresinin iklim şartları ve olanakları, kültürü dikkate alınarak uydurulmuş, Allah'ın megaloman, kendine güvensiz, gaddar, vs. olarak tanımlandığı, kölelik ve cariyeliğin yasallaştırıldığı, kadınların ikinci sınıf insan haline getirildiği, insanları eylemlerine göre değil bu masala inanıp inanmamaya göre ayıran, masala inananlara sonsuz cennet vaadeden, inanmayanları hiç bitmeyen işkencelerle tehdit eden çarpık bir düzendir.

Saygılar.

Kimse kimseye yukarıda yazdığınız gibi ifadede bulunmuyor saygılar

• Cevaplar 145
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
İşte dediğim dayatmalar başladı..

Sen veya kültür işbirlikçiliğini yaptığın arap nasıl olurda tüm dünya milletlerine yakma yıkma tehditi savurur ?

Neden küfürler eder ?

Tüm dünya milletleri onun sosyal yaptırımlarına uymak zorundamıdır ?

Tüm dünya milletleri Atatürk'ün söylediği gibi onun yalellilerini dinlemek zorundamıdır ?

Arap dayatmalarına meraklı iseniz sizler inanın. İnsanlara empoze etmeyin.

İnsanlar uygarca yaşamak istiyorlar. Küfürlerle tehdit edilerek değil.

hangi dayatma?

gerçekten böyle anladığınızı sanmıyorum.

sizin başka bir probleminiz var.

uymak zorundadır diyen oldumu sayın bilimselci?

bunu siz uyduruyorsunuz.

inançlarını ve fikirlerini bir tartışma arenasında

ifade edenlere empozeci diyorsanız, bunu en başta siz

yapıyorsunuz.

bilimsel görüş adı altında kendi kişisel fikrinizi

dayatıyorsunuz.

oysa bilim tarafsız ve objektiftir. bilimsel görüşte öyledir.

demokratik bir ortamda ve sanal meydanda isteyen

istediği fikri özgürce söyler.

yoksa sizi rahatsız eden bu özgürlük müdür?

diktacılık mı yapmak istiyorsunuz?

Gönderi tarihi:
Bu kadarla bitmiyorki...

Ya tapınmadığımız takdirede ne olacak ?

Yüzlerce tehditlerden işkencelerden, küfürlerden de birer örnek yazıver.

O küfürlerle foruma yazsa imiş Muhammed, eminimki 2-3 günde atılırmış forumdan.

Gerçekleri saklamayalım.

:lol::lol:

Gönderi tarihi:
hangi dayatma?

gerçekten böyle anladığınızı sanmıyorum.

sizin başka bir probleminiz var.

uymak zorundadır diyen oldumu sayın bilimselci?

bunu siz uyduruyorsunuz.

inançlarını ve fikirlerini bir tartışma arenasında

ifade edenlere empozeci diyorsanız, bunu en başta siz

yapıyorsunuz.

bilimsel görüş adı altında kendi kişisel fikrinizi

dayatıyorsunuz.

oysa bilim tarafsız ve objektiftir. bilimsel görüşte öyledir.

demokratik bir ortamda ve sanal meydanda isteyen

istediği fikri özgürce söyler.

yoksa sizi rahatsız eden bu özgürlük müdür?

diktacılık mı yapmak istiyorsunuz?

Sanal ortamda herkes "bilimsel görüş altında kişisel fikrini"(!) dahi özgürce söyler.

Ama yakarım, yıkarım, küfür ederim dayatmalarnın savunuculuğunu yapMAmalı.

Artık uygar bir çağda yaşıyoruz, uygar insanlara hitap ediyoruz.

Arenalardaki insanlara işkence zihniyetleri orta çağlarda kaldı.

Bu kadar. Polemiğe girmek istemiyorum.

Gönderi tarihi:

Dayatma, empoze olmadığını iddia ediyorsunuz.

Buyurun bakalım o halde, nasıl yakacaksınız nasıl yıkacaksınız görelim ?

Tehdit örneklerinizi bir bir sıralayın bakalım.

Muhammed inanmayanlara ne tehditler savurmuş ?

Sizler bu tehditlere nasıl aracılık edeceksiniz ?

İç organlarımıza kaynar kızgın yağlarmı dolduracaksınız ?

Küfürlermi edeceksiniz ? Bunlara karşı koyarsak çevirip huriylemi kandıracaksınız ?

"Sonucuna katlanırsınız"la başladınız bakalım nasıl devam edeceksiniz?

Buyurun...

Asıl tehdit gören ve inandıkları için işkencelere maruz kalan müslümanlar olmuştur,sanırım tarih okumuyorsunuz..

Ayrıca Muhammed bir elçidir,kendısıne verılen emırleri uygulamıştır.Sizde beğenmediğiniz bir hükümetin uyguladığı hükümlere uyuyorsunuz burdan neden başlamıyorsunuz isyana.Allah buyurduğu zaman yakıp yıkma oluyor,unutmayın ki bu tarz cezalar insanlar arasında da mevcut.Ama sevgısı ile yaklaşana kendısının de nasıl yaklaştığı malum.

İnsan sevmediği şeyın kötü yanını görür ya durum bundan ibaret olmasın. :)

Gönderi tarihi:
Asıl tehdit gören ve inandıkları için işkencelere maruz kalan müslümanlar olmuştur,sanırım tarih okumuyorsunuz..

Ayrıca Muhammed bir elçidir,kendısıne verılen emırleri uygulamıştır.Sizde beğenmediğiniz bir hükümetin uyguladığı hükümlere uyuyorsunuz burdan neden başlamıyorsunuz isyana.Allah buyurduğu zaman yakıp yıkma oluyor,unutmayın ki bu tarz cezalar insanlar arasında da mevcut.Ama sevgısı ile yaklaşana kendısının de nasıl yaklaştığı malum.

İnsan sevmediği şeyın kötü yanını görür ya durum bundan ibaret olmasın. :)

:clover: doğru tespit

Gönderi tarihi:

Gerçekleri saklamayalım.[/

Ya tapınmadığımız takdirde ne olacak diyor? sonra kişesel fikirlerini sıralıyor sanki hazret tapınmadı diye yüzlerce tehdit, işkence,küfür edilmiş üstelik kendini mağdur duruma sokup arkasından sinsice "PEYGAMBER" a.s.v. sanki küfür edermiş (haşa)

diye yazıp forumdan atılırmış imasını yap ve dalganı geç bu durumda sen ilerici ol biz falan,filan geçti bu ayaklar maddeci sen ve senin gibiler istedikleri gibi yaşayıp istedikleri gibi düşünebilirler yeterki gölge etmeyin bakın dalganıza.[

İşte dediğim dayatmalar başladı..

Sen veya kültür işbirlikçiliğini yaptığın arap nasıl olurda tüm dünya milletlerine yakma yıkma tehditi savurur ?

Neden küfürler eder ?

Tüm dünya milletleri onun sosyal yaptırımlarına uymak zorundamıdır ?

Tüm dünya milletleri Atatürk'ün söylediği gibi onun yalellilerini dinlemek zorundamıdır ?

Arap dayatmalarına meraklı iseniz sizler inanın. İnsanlara empoze etmeyin.

İnsanlar uygarca yaşamak istiyorlar. Küfürlerle tehdit edilerek değil.

Dayatmalar başladı der sayın bilimselci ve ekler yazısının bir yerinde (ATATÜRK'ün söylediği gibi onun yalellilerini dinlemek zorundamıdır) Tüm dünya milletleri?.

Bilimselci öbür yazdıkların gölgende kaldı. uygarlık yanlız senin düşüncene göre değildir "UYGAR'lık" ne kadar karşıt fikir olursa olsun bir arada yaşama sanatıdır. Birde her ne olursa olsun hiç bir şeyi çarpıtmamandır uygarlık.

İftiranın ulaşamayacağı fazilet yoktur. Şhakespeare.

Gönderi tarihi:
Bilimselci öbür yazdıkların gölgende kaldı. uygarlık yanlız senin düşüncene göre değildir "UYGAR'lık" ne kadar karşıt fikir olursa olsun bir arada yaşama sanatıdır. Birde her ne olursa olsun hiç bir şeyi çarpıtmamandır uygarlık.

Öyle bildiğin gibi değil işte.

Ben demokratik ilkelerden bahsedeyim. siz çarpıtıyor deyin. Devam edin.

Çağ öncesi yaptırımlarınla, uygar toplumun içerisinde istediğini yapamıyorsun. At oynatamıyorsun.

Uygar yasalar empozelerini kendine sakla demiş ve laiklik engeli koymuş.

Ama halen o engeli delmeye çalışıp halka dayatma yapan işbirlikçi iktidarlar ve beyinler mevcut.

Demokraside görüşler bir arada yaşayabilir ancak demokratik ilkelere uyarak.

Arap kültürü dayatmalarını yönetim haline getiren Araplar'da, İran'da demokrasimi var ?

Biz demokrasi aşıklarının amacı, laiklik ilkesini tam işler hale getirip, demokratik ortam yaratmak.

Gönderi tarihi:

demokrasi heşeyden önce fikir özgürlüğüdür ama kendileri için tehtid unsuru olarak görülen fikirleri (!) sindirmek demokratik bir tavır oluyor???

bu forumun bu bölümü dini konular ve kim neye inanıyorsa onu burada paylaşma hakkına sahipken neden bu fikirleri dayatma olarak nitelendirir ki insanlar...

oysa demokrasinin gelişimi için hoşgörü ve birbirini dinleyerek gelişmek şarttır... başka görüşlere tahammülü olmayanlar demokrat olduklarına ancak kendileri inanırlar...

çağ öncesi yaptırımlarla istediğin yere at koşturamıyorsun demek ne demek? herkes canının istediği gibi yaşayacak istediğini söyleyecek ama duymak istemediğine dayatma diyecek... empoze diyecek... bir yılı aşkın zamandır bu forumdayım şahsen yaşadım bir sürü dayatmaya zorlandım... inancımla alay edildi, sustum, kişiliğime saldırıldı kırıldım ama yılmadım... hatta yobazlığa kadar indirgendim birileri bundan kendine demokratlık ve aydınlık yaftası seçti... hala önyargılı değilim öğrenmenin ve paylaşmanın gerekliliğine inanıyorum... kim olursa olsun onun fikirlerini dinlemekten dolayı rahatsızlık duymuyorum...

bizim fikirlerimizden de rahatsızlık duyulmamasını diliyorum...

Gönderi tarihi:

Valla bu forumda yeniyim. bir süredirde okumakla tartışmaları izlemekle yetiniyorum

bu forum acayip bir yer ya. İnsanlar forumun bir köşesinde keskin Atatürkçü forumun başka bir köşesinde keskin dinci.

birinden biri yapmacık gibi geliyor bana. yada ne şiş yansın ne kebap ta olabilir :)

Dinle demokrasi pek uymaz birbirine be. Yani dinde "Hakimiyet Allah'ındır" demokraside "Hakimiyet Milletindir"

demokrasi, sizden farklı olanlara hoşgörülü olun der. Din, inanmayanlar sizin düşmanınızdır savaşın onlarla der.

Sonra "Ben Allah'a inanıyorum" la "şeriata karşıyım" da uymaz birbirine. Allah'a inanan adam niye şeriata karşı olsunki. Şeriat islam hükümleriyle toplumu yönetmek demek. E Allah inanan adam içinde bu bulunmaz nimet niye karşı çıksın. Madem Allah var o zaman ülkenin onun koyduğu kanunlarla yönetilmesi gerekmezmi.

Gönderi tarihi:
Bu kadarla bitmiyorki...

Gerçekleri saklamayalım.

:) :) :)

ya sen beni güldürdün allahta seni güldürsün diyecem ama, oda olmazki şimdi sana. çok iyi baba ya. Atılırdı forumdan he

Gönderi tarihi:
Valla bu forumda yeniyim. bir süredirde okumakla tartışmaları izlemekle yetiniyorum

bu forum acayip bir yer ya. İnsanlar forumun bir köşesinde keskin Atatürkçü forumun başka bir köşesinde keskin dinci.

birinden biri yapmacık gibi geliyor bana. yada ne şiş yansın ne kebap ta olabilir :)

Dinle demokrasi pek uymaz birbirine be. Yani dinde "Hakimiyet Allah'ındır" demokraside "Hakimiyet Milletindir"

demokrasi, sizden farklı olanlara hoşgörülü olun der. Din, inanmayanlar sizin düşmanınızdır savaşın onlarla der.

Sonra "Ben Allah'a inanıyorum" la "şeriata karşıyım" da uymaz birbirine. Allah'a inanan adam niye şeriata karşı olsunki. Şeriat islam hükümleriyle toplumu yönetmek demek. E Allah inanan adam içinde bu bulunmaz nimet niye karşı çıksın. Madem Allah var o zaman ülkenin onun koyduğu kanunlarla yönetilmesi gerekmezmi.

çelişki bu düşünceyi tek doğru sananların kendi kafalarında var...

ve savunduğumuz hiç bir şeyi yapmacık savunmadık... inanmadığım bir değeri savunmak en başta kendimi kandırmak olur... inanç benim kişisel seçimim ve bu benimle Allah'ın arasında buna herhangi birini alet etmedim... demokrasi ise zaten İslam ile uyuşur... Kuran'ın inançsızlarla savaşın ayetleri çok başka şeyi anlatır... bakın burada bile bir kutuplaşma var... bir nevi fikirsel cenk yapılıyor... yani Kuran'a yani inancımıza uygun... ama hiç kimsenin sesini kısmayı onu sindirmeyi, dayatmayı uygulamıyorum... şeriat nedir arkadaşım? Bir müslümanın Kuran'a göre uygulaması gereken kurallar... yani haram helal sevap günah kavramlarının içerdiği meselelere inancı doğrulturunda yaklaşmak ya da uzaklaşmak... sizin anlamlandırdığınız tabir ile Kuran İran'ın uyguladığı, ARabistan'ın uyguladığı sözde şeri yönetim değildir...

Gönderi tarihi:

Alla Alla, yani inanmayanlarla savaşın derken, fikri savaştan ve polemiktenmi bahsediyor :)

Bırak şimdi arabistanı falan peygamberin zamanında zina yapanlar taşlanmıyormuydu, inanmayanlarla fikir teatisi ilemi cenk ediliyordu. Nasıl yayıldı islamiyet tüm kıtaya, şeymi sanıyorsun Kuranı gönderdiler herkes okudu islamiyete geçti böylece islamiyet yayıldı :)

Nasıl seninle Allah arasında, direk allahtanmı emir alıyorsun. iletişim içindemisin. Yoo yazılanlarla söyleyenenler dimi. Bak topiğin başında bile Diyaneti kıstas almışsın demekki senle allah arasında değil sadece.

Şeriat nemi. toplumun islamın emrettiği emirlere uyma zorunluluğudur,uymayanların cezalandırılmasıdır. sonra niye arapların uyguladığı şeriat diyorsun. adamlar peygamberin zamanında uygulananı uyguluyorlar.

Madem Allah var ve madem bizim varlık sebebimiz sadece ona kulluk etmek o zaman ülkenin şeriat kurallarıyla yönetilmesi sana ters olaması lazım.

Gönderi tarihi:
demokrasi heşeyden önce fikir özgürlüğüdür ama kendileri için tehtid unsuru olarak görülen fikirleri (!) sindirmek demokratik bir tavır oluyor???

Demokrasi fikir özgürlüğüdür ama kendi varlığının devamı için dayatmaları ve yaptırımları engeller. Laiklik ilkesi ile, uygar yasalarla.

bu forumun bu bölümü dini konular ve kim neye inanıyorsa onu burada paylaşma hakkına sahipken neden bu fikirleri dayatma olarak nitelendirir ki insanlar...

Fikirler insanlığa yararlı olduğunda paylaşılabilir.

"Yakarım, yıkarım, eşeksiniz, hayvansınız"la fikir paylaşımı olmaz. Helede bu argo arap kültürünü insanlığa empoze etmek te; fikir paylaşımı değildir.

oysa demokrasinin gelişimi için hoşgörü ve birbirini dinleyerek gelişmek şarttır... başka görüşlere tahammülü olmayanlar demokrat olduklarına ancak kendileri inanırlar...

Argonun, küfürün gelişmeyle, eğtimle ilgisi yoktur. Aksine gelişmeyi ve eğitimi engeller.

çağ öncesi yaptırımlarla istediğin yere at koşturamıyorsun demek ne demek? herkes canının istediği gibi yaşayacak istediğini söyleyecek ama duymak istemediğine dayatma diyecek... empoze diyecek...

Bir insanın yaşam hakkı başladığı yerde, diğerisinin sınırı da biter.

Kimse kimsenin inanç hakkına, yaşam hakkına müdahale etmemeli.

Hükümlerinizde bu var. Bırakınca yüzlerce insan öldürdünüz. Halen hüküm giymiş insanlar var.

Dindeki "öldürün" hükümleri emir oluyor.

bir yılı aşkın zamandır bu forumdayım şahsen yaşadım bir sürü dayatmaya zorlandım... inancımla alay edildi, sustum, kişiliğime saldırıldı kırıldım ama yılmadım... hatta yobazlığa kadar indirgendim birileri bundan kendine demokratlık ve aydınlık yaftası seçti... hala önyargılı değilim öğrenmenin ve paylaşmanın gerekliliğine inanıyorum... kim olursa olsun onun fikirlerini dinlemekten dolayı rahatsızlık duymuyorum...

bizim fikirlerimizden de rahatsızlık duyulmamasını diliyorum...

Fikirlerden asla kimse rahatsız olmamalı, olamaz da.

Uygar gelişmeye engel olan ortaçağ arap kültürü fikir değildir.

"Bana inanmazsanız hayvansınız, eşeksiniz" fikir olabilirmi ?

Uygar fikirlerin böyle dayatmaları varmı?

Bizler "öküzün boynuzu" fikrine de "şeytan taşlama"ya da normal değil diyoruz.

Normal olmayan fikirleri belirtmenin kişilikle ilgisi olmamalı.

Ha, neyin normal olup olmadığı da, tüm toplumların genel geçer kabul ettikleri değerlerle ölçümlenmelidir diyoruz.

Gönderi tarihi:
Niye dine ihtiyaç duyulur?

insanlar niye dine inanır?

din onlara ne kazandırır?

inanmazlarsa ne kaybedeceklerini düşündüklerinden mi acaba

Çünkü insanlar çözemedikleri şeyleri hep bir ilahi kuvvete bağlamayı daha kolay görmüşlerdir.Suçu başkalarında aramak ,ne yapalım allah böyle yazmış demek ve başedemediği insanları allaha havale etmek," nasıl olsa sen cezalandıracaksın" demek,çözüm bulamadığı konularda bilmediği bir şeye sığınmayı adet edinmek çok daha kolaydır mücadele etmekten.

İnanmazlarsa bir şey kazanacağının veya kazanamayacağının hiç bir garantisi yoktur.

dinler niye birbirlerini hoş görmez?

niye bir sonraki dinler bir öncekileri kabul ederken, kendinden sonrakileri kabul etmez?

kendilerine meşru bir zemin aradıklarından mı?

dini inancı olanlar, niçin dini ahlakla aynı tutarlar?

inançsızlar kötü huylu mu olacaktı?

Çünkü bütün dinler kendi içlerinde bir rant sınıfı oluşturmuşlardır.Yani en iyi parsayı biz toplamalıyız mantığı olabilir.Bunu her alanda görmemiz zaten mümkün dinle uyutulan ***** halkın nasıl sömürüldüğü ve sömürenlerin nasıl beyler paşalar gibi hayat sürdükleri ya da inanıyorsan al sana ihale ,karını kapat al sana ev ,araba,maaş gibi.,örnekleri çoğaltmak mümkün.

Bir önceki dinlerin kabulü ise bu tezgahın devamı açısından en uygun olan davranış şeklidir.Din niçin ahlakla bir tutulur.Çünkü topluma dindar insanın kötü olmayacağı imajı verilmek istenir.Bir insan dindarsa iyidir.Değilse kötüdür.Bu da toplumu bu yolla kandırmanın başka bir şekli olsa gerek.Bu konuda da başlıklarda çok yazılar yazıldı tekrardan yazmaya gerek duymuyorum.

niçin din insanları korkutarak eğitmeye çalışır?

görünmez şeylerle korkutulmasalar hizaya gelemeyecekler miydi?

vicdan ne işe yarar?

evrensel ahlak diye bir şeyin varlığı mümkün mü?

neden tüm yer yüzünde, farklı coğrafya, farklı iklim, farklı genel-kültür, farklı örf-adet, farklı dünya görüşü, farklı zamanlarda yaşamış olan insanları aynılaştırmaya çalışılır?

'duyduk itiat ettik' cümlesinde aklın yeri var mıdır?

Korkutarak eğitir çünkü korku insanları sindirebilmenin bir yoludur.Din sorgulayan insan istemez .Tek şart koşulsuz itaattir.Aksi takdirde Allaha şirk koşmuş olursun ve bu büyük suçtur."Görünmez şeylerle korkutulmasalar hizaya gelmeyecekler mi?" Bu kadar korkutulmaya rağmen her geçen gün kötüye gidişi nasıl açıklamayı düşünüyorsun sevgili sardunyam.

Sakın yanlış uyguluyorlar deme çünkü bende hiç mi doğru uygulayan ve anlayan yok diye cevap veririm.Bunun sonucunda da aslında dinlerin pek bir işe yaramadığı gibi bir sonuç ortaya çıkar.Evrensel ahlak vardır ve bu dine ırka milliyete göre değişmez aynen evrensel doğrular gibi.Son cümlene de hayır aklın yeri yoktur diye cevap vereceğim.Çünkü insanların dinsiz olarak dünyaya gelme şansları ancak ateist bir anne babanın çocuğu olmasına bağlıdır.Bu nedenle doğarken zaten " duyduk ve itaat ettik"diyen ailelerin çocukları olarak dünyaya geldiklerinden düşünmeden kabul daha yüksek bir ihtimaldir ve bu da aklın yerinin olmadığını gösterir.

Kuran'ın inançsızlarla savaşın ayetleri çok başka şeyi anlatır

Kurân-ı Kerîmin “RUHU”nu anlayanlara göre, bu Kitap, insanlık yaşadıkça, onlara ışık tutacak ve âhıret saâdetini sağlayacak bilgileri ihtiva etmektedir!.

Yani bu devirde inanaçsızlarla savaş yapılmayacak ordaki başkaysa yada sonsuza kadar savaşıp onlardan kendine dost edinmeyeceksin yoksa onlardan olursun.Hangisi?

Gönderi tarihi:
Alla Alla, yani inanmayanlarla savaşın derken, fikri savaştan ve polemiktenmi bahsediyor :)

Bırak şimdi arabistanı falan peygamberin zamanında zina yapanlar taşlanmıyormuydu, inanmayanlarla fikir teatisi ilemi cenk ediliyordu. Nasıl yayıldı islamiyet tüm kıtaya, şeymi sanıyorsun Kuranı gönderdiler herkes okudu islamiyete geçti böylece islamiyet yayıldı :)

Nasıl seninle Allah arasında, direk allahtanmı emir alıyorsun. iletişim içindemisin. Yoo yazılanlarla söyleyenenler dimi. Bak topiğin başında bile Diyaneti kıstas almışsın demekki senle allah arasında değil sadece.

Şeriat nemi. toplumun islamın emrettiği emirlere uyma zorunluluğudur,uymayanların cezalandırılmasıdır. sonra niye arapların uyguladığı şeriat diyorsun. adamlar peygamberin zamanında uygulananı uyguluyorlar.

Madem Allah var ve madem bizim varlık sebebimiz sadece ona kulluk etmek o zaman ülkenin şeriat kurallarıyla yönetilmesi sana ters olaması lazım.

savaş hayatın her alanında var bay cordoba...

diyanetin tanımını eklememin sebebi sonuçta İslam yaygın bir İlahi din ve kurumu var... açıklamasını da en yetkili birim olarak onlar yaparlar... bunu anlamak bu kadar zor mu? benimle Allah arasında olan benim imanımdır başkalarını bağlamayan ve kimseye hesabını vermeyeceğim şey... peygamber zamanında kim taşlanarak öldürüldü sana söyleyim ilk müslümanlar türlü eziyetler gördüler ama zina edenleri taşlayan olmadı... yani peygamber böyle bir uygulama yapmadı... bu sizin uydurmanız... Allah'ın var olması ve ona inanmak demek ülkenin şeri düzenle yönetilmesi demek değil... ama siz bunu kavrayamayacak kadar mevzuya uzaksınız... din bir yönetim şekli değildir peygamberimizin döneminde onun devlet adamlığı şeklinde müslümanları yönetmesi başka birşey bugün buna yetkili hiç kimse yok... polemikten uzak durmak lazım ama sayenizde mümkün olmuyor... :)

Demokrasi fikir özgürlüğüdür ama kendi varlığının devamı için dayatmaları ve yaptırımları engeller. Laiklik ilkesi ile, uygar yasalarla.

Fikirler insanlığa yararlı olduğunda paylaşılabilir.

"Yakarım, yıkarım, eşeksiniz, hayvansınız"la fikir paylaşımı olmaz. Helede bu argo arap kültürünü insanlığa empoze etmek te; fikir paylaşımı değildir.

Argonun, küfürün gelişmeyle, eğtimle ilgisi yoktur. Aksine gelişmeyi ve eğitimi engeller.

Bir insanın yaşam hakkı başladığı yerde, diğerisinin sınırı da biter.

Kimse kimsenin inanç hakkına, yaşam hakkına müdahale etmemeli.

Hükümlerinizde bu var. Bırakınca yüzlerce insan öldürdünüz. Halen hüküm giymiş insanlar var.

Dindeki "öldürün" hükümleri emir oluyor.

Fikirlerden asla kimse rahatsız olmamalı, olamaz da.

Uygar gelişmeye engel olan ortaçağ arap kültürü fikir değildir.

"Bana inanmazsanız hayvansınız, eşeksiniz" fikir olabilirmi ?

Uygar fikirlerin böyle dayatmaları varmı?

Bizler "öküzün boynuzu" fikrine de "şeytan taşlama"ya da normal değil diyoruz.

Normal olmayan fikirleri belirtmenin kişilikle ilgisi olmamalı.

Ha, neyin normal olup olmadığı da, tüm toplumların genel geçer kabul ettikleri değerlerle ölçümlenmelidir diyoruz.

sayın bilimselci size kim neyi dayatıyor bir açıklasanız... hala anlamamazlıktan geliyorsunuz ve sanırım böyle devam edecek... işinize böyle geliyor...

kimse kimsenin inanç hakkına müdahale etmemeli diyorsunuz ama bu sadece sizin lafınızda kalıyor bal gibide müdahale ediyorsunuz... siz bu şekilde polemiğe devam edecekseniz ve konu saptırılacaksa ben bu tartışmaya sizinle devam etmeyeceğim... anlaşılan siz demokratik anlayışınızı tavan arasına kaldırmışsınız...

müslümanlara yobaz, gerici, çağ dışı, ilkel, anti aydın demek sizce hiç alay ve dayatma değil öyle mi? inanmayanlara bunu söylediklerinde kendinize hakim olamıyorsunuz... çok enteresan... :)

tüm toplumların genel geçer kabulleri diye anlattığınız hikaye sizin uyguladığınız ve savunduğunuz şey ile çelişiyor...

Gönderi tarihi:

Din, bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve aynı zamanda akılsız bir çağın aklıdır. Din halkın afyonudur....karl MARX

sevgili Gelincik..sana katılıyorum..insanlar mücadele etmek, hayatın gerçekliğine ve sertliğine karşın amaçları uğruna yaşamak ve sonuçta " iyi veya kötü, doğru veya yanlış..bu benim hayatım ve benim sorumluluğumdur" demek yerine işin kolayına gitmeyi tercih ederler..bir konuda mücadele etmekten yoruldukları zaman veya birşeyler ters gittiğinde," ne yapalım ,böyle olması gerekiyormuş" demek işin kolay yolu..bir şeylerin sorumluluğunu bir başkasına veya ilahi güçlere yüklemek insanı rahatlatan ve uyuşturan bir yol..

Bugün "ben dindarım" diyen kaç insan gerçekten din hakkında bilgi sahibi? kaç insan kendilerine öğretilenler dışında din konusunda bir araştırmaya giriyor? çoğunluğun bu bile işine gelmeyecektir çünkü kafalarını bulandıracak ve rahatlarını kaçıracaktır..Din, başlangıç için bir yoldur belki...ama bir insan araştırarak, sorgulayarak ve kendi sorumluluğunda yaşayarak kendi yolunu bulmalıdır..bütün bunlardan sonra gittiği yolun sonuçlarına katlanmalı ve yaşadığı hayatın, yaptıklarının arkasında durmalıdır..

Bu benim düşüncemdir ve herkesin fikrine de saygım var..

sevgiler..

Gönderi tarihi:

sayın bilimselci size kim neyi dayatıyor bir açıklasanız... hala anlamamazlıktan geliyorsunuz ve sanırım böyle devam edecek... işinize böyle geliyor...

Merak etme anlıyorum, ama şunu daha çok iyi anlıyorum.

Dinler, dayatmalarıyla, hükümleriyle dünyada milyarlarca insanın, ülkemizde ise binlerce insanın ölümüne yol açmıştır.

Bir o kadarda uygar gelişmeye engel olmuştur.

Bunların, dinlerin ve ona inananların dayatmaları olduğunu anlıyorum.

Yukardaki gerçekleri "polemik" olarak görüp, benimle tartışmaktan çekilmen senin kendi tasarrufundur.

Gönderi tarihi:
Bu kadarla bitmiyorki...

Gerçekleri saklamayalım.

Espiri yaptın öylemi bilimselci,

Allah'ın buyruklarını yerine getirmeyinin alacağı cezalardır o küfür dediğin ayetler birde emre itaat edenlerin alacağı mükafatlar var biliyorsun değilmi?Birazda onları yaz istersen.

Hep kendi üzerinize alındığınız ayetleri yazıyorsunuz birazda bizim için yazılanları yazmayı denesenize...............

Gönderi tarihi:

Allah'ın buyruklarını yerine getirmeyinin alacağı cezalardır o küfür dediğin ayetler birde emre itaat edenlerin alacağı mükafatlar var biliyorsun değilmi?Birazda onları yaz istersen.

Hep kendi üzerinize alındığınız ayetleri yazıyorsunuz birazda bizim için yazılanları yazmayı denesenize...............

E, sizin icin yazilanlar zaten belli. "Itaat et, secdeye kapan, Allah'a, peygambere inan, cennetlik ol"

Gönderi tarihi:

Yazayım suheda, hatırınımı kıracağım.

"Huriler ve Nuriler..." :)

Gönderi tarihi:
Yazayım suheda, hatırınımı kıracağım.

"Huriler ve Nuriler..." :)

Pek kültürlü bilimselcimizden!!!!!!!tam kendine göre bir yorum ;) kuranı kerimde geçen kafirlere yönelik tüm ayetleri kendi üzerine alınan (ki öyledirde)bir insandan başka ne beklenebilir ki?

Peki huriyi biliyoruzda şu nuri olayını biraz açabilirmisiniz ben bir müslümanım çok şükür nerede geçiyor bu nuri olayı engin islami bilginizle!beni bir aydınlatıverin bir zahmet......................

Gönderi tarihi:
Siz galiba Atelere kafirlerden daha yakinsiniz...Bu cumleniz Ateistlere kafirlerden daha yakin oldugunuzu gosteriyor yoksa yaniliyormuyum?

Önce yazdığınız yazıyı Türkçe olarak tercüme edin hiç birşey anlamadım,bir ikicisi kafir tanımını iyice okuyup araştırın sonra ateist,kafir karşılaştırması yapıverin ok......

Gönderi tarihi:

Din Nedir?

Başlığın içeriğine dönelim yoksa bırakmayacaklar! :)

Din Yaratıcı Kudret'in Kadir ve Hakim olan Allah'ın yarattığı insana kendi varlığını bildirmesidir. Bunu bildirir anlayacağı dille nasıl var ettiğini açıklar. Ve kurduğu sisteme uygun bir yaşamı deneyimlemesi için yol gösterir. Dinin asıl mesajı İlahi yol olmasıdır. İyiye, güzele, doğruya, sevgiye yöneltir. Bütün şiddeti bozgunculuk yapanlaradır. Fitnecilere, Allah'ın ayetlerini çarpıtanlara, insanlara kötü mesajlar verenlere, yoldan çıkaranlaradır. Şimdi kimlerdir bu yoldan çıkartanlar insanların içinde yer edinen ve kendi fikriyatlarını ve inkarlarını diğerlerine aşılamaya çalışan ve Allah'ın yolunda gidenleri o yoldan saptırmak isteyenlerdir. Bunların asıl amacı kargaşa çıkartmaktır.

Şimdilik bu kadar.

Selametle

Gönderi tarihi:
Din Nedir?

Başlığın içeriğine dönelim yoksa bırakmayacaklar! :)

Din Yaratıcı Kudret'in Kadir ve Hakim olan Allah'ın yarattığı insana kendi varlığını bildirmesidir. Bunu bildirir anlayacağı dille nasıl var ettiğini açıklar. Ve kurduğu sisteme uygun bir yaşamı deneyimlemesi için yol gösterir. Dinin asıl mesajı İlahi yol olmasıdır. İyiye, güzele, doğruya, sevgiye yöneltir. Bütün şiddeti bozgunculuk yapanlaradır. Fitnecilere, Allah'ın ayetlerini çarpıtanlara, insanlara kötü mesajlar verenlere, yoldan çıkaranlaradır. Şimdi kimlerdir bu yoldan çıkartanlar insanların içinde yer edinen ve kendi fikriyatlarını ve inkarlarını diğerlerine aşılamaya çalışan ve Allah'ın yolunda gidenleri o yoldan saptırmak isteyenlerdir. Bunların asıl amacı kargaşa çıkartmaktır.

Şimdilik bu kadar.

Selametle

Bakin ne de guzel yazmissiniz: "Dinin asil mesaji ilahi yol olmasidir, iyiye, guzele, dogruya, sevgiye yoneltir" diye. Allah'i ayetleri ile carpitan kim? Kotu mesaj veren kim? Dinden cikaran kim? Kur'an! Burada kimsenin amaci ne insanlari dinden cikarmak ne de kargasa cikarmaktir. Buradaki amac insanin, inaniyorsa sayet bir Yaratan'a, onun agzindanmis gibi kufurler yagdiran, din adina insan olduren bir dine degil, sadece ve sadece Yaratana yarattigindan dolayi sukredelim ve onun iyiliginden soz edelim. Yaratana bu gibi kufur yakistiran agizlara da prim vermeyelim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.