Φ ask bir yalan Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 3 çocuğum var birincisi benim yaşımın ilk rakamıyaşındadır.ikincisi benim yaşımın 2 rakamı yaşındadır.3 sü bu iki rakamın toplamı yaşındadır.hiç birinin yaşı aynı olmadığına göre ve hepizin yaşları toplamı 45 ise benim yaşım kaçtır??? kolay gelsin Alıntı
Φ ~DİANA~ Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 3 çocuğum var birincisi benim yaşımın ilk rakamıyaşındadır.ikincisi benim yaşımın 2 rakamı yaşındadır.3 sü bu iki rakamın toplamı yaşındadır.hiç birinin yaşı aynı olmadığına göre ve hepizin yaşları toplamı 45 ise benim yaşım kaçtır??? kolay gelsin hepizin yazmışın.. üzgünüm ama hepsimizin mi demek istedin yoksa hepsinin mi demek istedin.. yani sen+3 çocuk yaşları toplamı 45 mi yoksa sadece 3 çocugun yaşları toplamı 45 mi? eğer sadece çocukların yaşları toplamı 45 ise imkansız bir soru sormuşsun yada ben matematikten anlamıyorum.. eğer şaşırtmacalı bir soruysa biraz daha düşünmek lazım sanırım...eğer hepsinde de yanıldıysan beni aydınlat çünkü soruyu merak ettim.. teşekkürler.. Alıntı
Φ sEn EsTiKçE bEn TiTrErİm... Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 şimdi kadının yaşı az olsa gerek... 2... olsa...20 li yaşlar... 11a+2b+a+b=45 12a+3b=45 ee a'ya mantıken 2 dedim.. 24+3b=45 b=7 -yaptıklarımdan bişiy anlaşılmamış olabilir... eğer anlamayan olduysa uzunca açıklayabilirim- ee şimdi toplayalım bi dk... kadının yaşı.... 27... çocukların yaşı 2,7 ve 2+7= 9 sağlaması da doğru çıkıyor.... bakalım cevaba.... Alıntı
Φ sEn EsTiKçE bEn TiTrErİm... Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 hepizin yazmışın.. üzgünüm ama hepsimizin mi demek istedin yoksa hepsinin mi demek istedin.. yani sen+3 çocuk yaşları toplamı 45 mi yoksa sadece 3 çocugun yaşları toplamı 45 mi? eğer sadece çocukların yaşları toplamı 45 ise imkansız bir soru sormuşsun yada ben matematikten anlamıyorum.. eğer şaşırtmacalı bir soruysa biraz daha düşünmek lazım sanırım...eğer hepsinde de yanıldıysan beni aydınlat çünkü soruyu merak ettim.. teşekkürler.. ben anladığımı söyliyim...o şekilde çözdüm yanlış da olabilir... şimdi bir kadın var... 3 çocuğu var... birisinin yaşı kadının yaşının onlar basamağındaki sayı...-sayı değeri- diğeri ise birler basamağındaki sayı...-sayı değeri- sonra 3. çocuk ise bu iki kardeşin yaşları toplamı... yani 3 çocuk ve annenin yaşları toplamı 45 ise... ben bu şekilde bi denklem kurdum...ve kadının mantıken 20 li yaşlarda olabiliceğini düşündüm... ve soruyu yaptım.... cevabı arkadaş gelince söyler... umarım doğru anlamışımdır...seni de aydınlatmışımdır... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Kelebek;Bunu da bilmişsin.. Alıntı
Φ ask bir yalan Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 27 büyük:9 orta:7 küçük:2 tbrk ederim Alıntı
Φ sEn EsTiKçE bEn TiTrErİm... Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Kelebek;Bunu da bilmişsin.. teşekkür ederim abim... 27 büyük:9 orta:7 küçük:2 tbrk ederim rica ederim...zevkli bi denklemdi... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.