Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 İslam'da zerre kadar hoşgörü olsa, insanlar ateistim deyince veya İslam'ın yanlış olduğunu söyleyince kesilmeyeceklerini bilseler, gerçek hayatta da görürsün Ben tüm dünyayı baz alıyorum.. Namaz Sureleri denen yeri mi okuyorlar Tamamını.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Ben tüm dünyayı baz alıyorum.. Yazıdığın şey şu: Aslında Kur'an-ı Kerim okuyupta dinden çıkan müslüman falan yoktur, varlığına inanmıyorum.. Yani Japonya'daki veya İsveç'teki insanların neden dinsiz olduklarından bahsetmedin. Sadece müslümanları esas alan bir ifade kullandın. Ben de buna dayanarak cevabımı verdim. Benim Dinden çıkmama sebep olan şey Kuran'dır. Uzun süre müslüman kalmamı sağlayan şey de, Anadolu kültürünü islam sanmamdır, Kuran okumamış olmamdır. Okudum ve din benim için bitti. Dünyadaki müslümanları ele al. Kim ben ateistim diyebilir ki, herhangi bir müslüman ülkede? Ateistim desen, Afganistan'da, İran'da, Pakistan'da, Suudi Arabistan'da asılacağın kesin. Diğerleri hakkında kesin bilgim yok. Ama oralarda da kanunlar asmıyorsa, kendini Allah'ın savunucusu sanan birileri asar/keser. Tamamını.. Herkes basit bir test yapsın, önerimdir: Önce yalan söylemenin kötülüğünden bahsedin, sonra dürüstlükten bahsedin ve zemini hazırlayın. Hatta bir iki itirafta bulunun, çevrenizdeki insanları dürüstçe cevap vermeye koşullandırın. Ve bundan sonra asıl soruya geçin: Kuran'ın mealini baştan sona okudun mu hiç? (Soruyu "Kuran okuyor musun?" şeklinde sormayın, çünkü bir sure okuyan da "Kuran okuyorum" dese, yalan olmaz. Bu nedenle, "Kuran'ın tamamını okudun mu hiç" veya "Kuran'ı baştan sona okudun mu hiç" şeklinde sorun) Lütfen bu testi herkes yapsın, rica ediyorum. Elde edeceğiniz sonucu, buraya gelip dürüstçe yazın. Saygılar. Alıntı
Φ b@diCAN Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Yazıdığın şey şu: Aslında Kur'an-ı Kerim okuyupta dinden çıkan müslüman falan yoktur, varlığına inanmıyorum.. Yani Japonya'daki veya İsveç'teki insanların neden dinsiz olduklarından bahsetmedin. Sadece müslümanları esas alan bir ifade kullandın. Ben de buna dayanarak cevabımı verdim. Benim Dinden çıkmama sebep olan şey Kuran'dır. Uzun süre müslüman kalmamı sağlayan şey de, Anadolu kültürünü islam sanmamdır, Kuran okumamış olmamdır. Okudum ve din benim için bitti. Dünyadaki müslümanları ele al. Kim ben ateistim diyebilir ki, herhangi bir müslüman ülkede? Ateistim desen, Afganistan'da, İran'da, Pakistan'da, Suudi Arabistan'da asılacağın kesin. Diğerleri hakkında kesin bilgim yok. Ama oralarda da kanunlar asmıyorsa, kendini Allah'ın savunucusu sanan birileri asar/keser. Herkes basit bir test yapsın, önerimdir: Önce yalan söylemenin kötülüğünden bahsedin, sonra dürüstlükten bahsedin ve zemini hazırlayın. Hatta bir iki itirafta bulunun, çevrenizdeki insanları dürüstçe cevap vermeye koşullandırın. Ve bundan sonra asıl soruya geçin: Kuran'ın mealini baştan sona okudun mu hiç? (Soruyu "Kuran okuyor musun?" şeklinde sormayın, çünkü bir sure okuyan da "Kuran okuyorum" dese, yalan olmaz. Bu nedenle, "Kuran'ın tamamını okudun mu hiç" veya "Kuran'ı baştan sona okudun mu hiç" şeklinde sorun) Lütfen bu testi herkes yapsın, rica ediyorum. Elde edeceğiniz sonucu, buraya gelip dürüstçe yazın. Saygılar. o zaman önce senden başlıyım ben birincisi afganistanda pakistanda suudi arabistanda yaşamadığına şükür et o zaman şükür etki bu ülke topraklarında doğdunki asılıp biçilmiosun işte ülkemizde ne denli serbest inanışın olduğuna dahil bir delil !!! soruna gelince ben sana Kuran'ı mealini baştan sona okudunmu yerine benimsemeni öneririm die sorayım olurmu benimsemeden okuyacağın hiçbişeye inanmaz ve anlayamazsın.misal olarak severek ve benimseyerek çalışcağın bir dersten nasıl geçiyorsan benimsemediğin önemsemediğin derstende aynı orantıda kalırsın!!yeterlimi? ve son olarakta güsel bir örnek sizee!:bir yerde okumuştum ne güzel bir örnek deilmi biraz samimi düşünün ama benimseyerek okuyunki anlayasınız :: Bir insanın gözlerini bağlasalar, Afrika ormanlarına bıraksalar. Sonra o adama gözükmeden oradan ayrılsalar. O insan gözünü açar açmaz; “Burası neresi?” diye hayrete düşmez mi? Elbette hayrete düşer. Aylarca, günlerce orada kalsa merakı daha da artar. Aynı şartlar altında, hanımını da getirseler, o da aynı merakla; “Bizi buraya kim getirdi?” diye sormaz mı? Elbette sorar. Bu sorular içersinde iken, birisi bunlara onbin sayfalık bir mektup getirse, getiren kişi de: “Bu mektubu, sizi buraya getiren kimse gönderdi. Niçin gönderdiğini teferruatlı bir şekilde bu mektupta açıklıyor” dese… Acaba bu iki insan, o mektubu başından sonuna kadar okuyup bitirmeden rahatça uyuyabilirler mi? Zevkle diğer bütün işleri yapabilirler mi? Velevki onlara bütün rahatlıklar verilmiş olsun. Hayır, mutlaka okurlar, öğrenirler. Burası neresi, buraya kim getirdi? Buraya getiriliş gayeleri nedir? Kendilerinden ne istiyorlar? Hem de aşkla, zevkle okurlar, öğrenirler… O halde sen; ey kardeşim, bir meçhuldan geldin. Seni, bilmediğin bir yere getiren var. Getirenin de, seni niçin o meçhulden bu dünyaya getirdiğini açıklaması lazımdı. Bunu da sana Kur’an’ı Kerim ve peygamberimiz Hz. Muhammed’in sünneti ile açıklayıp bildirmiştir… Eğer Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’i göndermeyip; “Ey kullarım! Ben sizi yarattım ama size nasıl hareket edeceğinizi bildirmedim. Fakat size akıl verdim. O akıl sayesinde nasıl hareket edeceğinizi siz kendiniz bulun” demiş olsaydı, o zaman, şimdi olduğu gibi bazı insanlar, Kapitalizmi, bazısı Sosyalizmi, bazısı Komünizm’i, bazısı krallığı, bazısı şahlık sistemini bulacak ve her birisi insanların huzurunun kendi görüşlerinde olduğunu söyleyecek ve fikirlerini kabul ettirmek için insanlara baskı yapmaya başlayacaktı. Böylece de dünyada huzur kalmayacaktı. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 o zaman önce senden başlıyım ben birincisi afganistanda pakistanda suudi arabistanda yaşamadığına şükür et o zaman şükür etki bu ülke topraklarında doğdunki asılıp biçilmiosun işte ülkemizde ne denli serbest inanışın olduğuna dahil bir delil !!! Okurken, herşeyi oku bence. Yukarıdaki yazımda bir ifade var: Uzun süre müslüman kalmamı sağlayan şey de, Anadolu kültürünü islam sanmamdır, Kuran okumamış olmamdır. Türkiye'nin özelliği, burada sulandırılmış İslam'ın yaşamakta olmasıdır. Türkiye'nin özelliği bu ülkede laik bir sistemin bulunmasıdır. Acaba neden diğer İslam ülkelerine göre burada daha rahatız? Anadolu Kültürü + Laiklik. Buna rağmen, son yıllarda hız verilen Anadoluyu sünnileştirme çabaları da meyvelerini vermeye başladı: Sünni tahammülsüzlüğü son hızla yayılıyor, insanlar sindiriliyor. Başka inançlara mensup insanlar kesiliyor, vuruluyor. Ateist Aziz Nesin'in yanında bulunmaktan başka bir suçu olmayan insanlar canlı canlı kızartıldılar. Müftülük de yapmış olan Turan Dursun, ateistliğini ilan edince vurularak öldürüldü. papazlar, misyonerler hunhanca katlediliyor. Arap kıyafetleri hızla yayılıyor. Tercihtir, saygı duyarız, bize sadece Muhammed iyi ki eskimo değilmiş, yoksa vatandaşlarımız küklerin içinde pişerdi demek kalıyor. Ancak bu anlaşyışın kanun koyucu duruma gelmemesi için de yasal her mücadeleyi yaparız. soruna gelince ben sana Kuran'ı mealini baştan sona okudunmu yerine benimsemeni öneririm die sorayım olurmu benimsemeden okuyacağın hiçbişeye inanmaz ve anlayamazsın.misal olarak severek ve benimseyerek çalışcağın bir dersten nasıl geçiyorsan benimsemediğin önemsemediğin derstende aynı orantıda kalırsın!!yeterlimi? Ben sana "Kuran'ı mealini baştan sona okudun mu?" diye sordum. Bu soruya cevap vermek yerine, soruyu değiştiriyorsun. Ayrıca kullandığın mantık çok yanlış. Tanımadığın, bilmediğin şeyi benimseyip, sevemezsin. Tanıdıkça benimsersin ve benimsemezsin, tanıdıkça seversin veya sevmezsin. İlk görüşte aşkların çoğu yürümez. Çünkü tanıdıkça illizyon dağılır. İlk karşılaşmada kavga eden insanların çoğu ile sonradan can-ciğer dost olurlar. Bir insanın gözlerini bağlasalar, Afrika ormanlarına bıraksalar. Sonra o adamagözükmeden oradan ayrılsalar. .... birisi bunlara onbin sayfalık bir mektup getirse, getiren kişi de: 'Bu mektubu, sizi buraya getiren kimse gönderdi. Niçin gönderdiğini teferruatlı bir şekilde bu mektupta açıklıyor' dese... Acaba bu iki insan, o mektubu başından sonuna kadar okuyup bitirmeden rahatça uyuyabilirler mi? ..... Bunu da sana Kur'an'ı Kerim ve peygamberimiz Hz. Muhammedâin sünneti ile açıklayıp bildirmiştir... Çelişkini görebilesin diye altını çizdim. Yani önce benimsemek değil, baştan sona okumak gerekiyor. Böyle bir durumda, elbette o mektubu baştan sona okurdum. Yani önce benimsemezdim. Baştan sona okur, içinde ne yazıyor öğrenirdim. Öğrendikten sonra, bu mektubun beni ormana bırakanlar tarafından mı yazıldığını anlamaya çalışırdım. Mektup beni ormana bıraknlar tarafından yazılmamış da olabilir. Bu sadece bir yalan da olabilir. Muhammed ve Kuran örneği daha çok şüpheli bir durum. Zira, ben de ormandayım, Muhammed de ormanda. O bir mektup yazıyor, bizi ormana bıraktıklarını andığımız kişi/kişilerden vahy aldığını iddia ederek. Mektuba bakıyorum, zaten o sırada bildiklerimizden başka birşey olmadığı gibi, birsürü çelişki ve anlamsız sölerle dolu mektup. Ve Muhammed illa da ısarar ediyor "bana bu mektubu bizi buraya bırakanlar yazdırdı" diye. Bu iddiasına inanmazsam da, beni kafirlikle, müşriklikle, eşeklikle, maymunlukla suçluuyor ve cehennemde kepap olmakla tehdit ediyor. Eğer Allah (c.c.) Kur'an-ı Kerim'i göndermeyip; 'Ey kullarım! Ben sizi yarattım ama sizenasıl hareket edeceğinizi bildirmedim. Fakat size akıl verdim. O akıl sayesinde nasıl hareket edeceğinizi siz kendiniz bulun demiş olsaydı, o zaman, şimdi olduğu gibi bazı insanlar, Kapitalizmi, bazısı Sosyalizmi, bazısı Komünizm'i, bazısı krallığı, bazısı şahlık sistemini bulacak ve her birisi insanların huzurunun kendi görüşlerinde olduğunu söyleyecek ve fikirlerini kabul ettirmek için insanlara baskı yapmaya başlayacaktı. Böylece de dünyada huzur kalmayacaktı. Söylediğin sözün içinde, aklı küçümsemek bir yana, -varsa- Tanrı'nın, peygamber değil de, sadece akıl verdiğinin itirafı var. Zira, sadece akıl olmuş olsaydı şimdiki gibi olurdu diyerek, şartlı bir cümle kurmuşsun, ve şart gerçekleşmiş, bu durumda sadece akılın varlığını, peygamberlik iddialarının boş olduğunu teyit etmiş oluyorsun. Öte yandan, senin iddiana göre Allah peygamber ardına peygamber, kitap ardına kitap göndermiş olmasına rağmen dünyanın yine de huzur bulmadığının da itirafı var. Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Herkes basit bir test yapsın, önerimdir: Önce yalan söylemenin kötülüğünden bahsedin, sonra dürüstlükten bahsedin ve zemini hazırlayın. Hatta bir iki itirafta bulunun, çevrenizdeki insanları dürüstçe cevap vermeye koşullandırın. Ve bundan sonra asıl soruya geçin: Kuran'ın mealini baştan sona okudun mu hiç? (Soruyu "Kuran okuyor musun?" şeklinde sormayın, çünkü bir sure okuyan da "Kuran okuyorum" dese, yalan olmaz. Bu nedenle, "Kuran'ın tamamını okudun mu hiç" veya "Kuran'ı baştan sona okudun mu hiç" şeklinde sorun) Lütfen bu testi herkes yapsın, rica ediyorum. Elde edeceğiniz sonucu, buraya gelip dürüstçe yazın. Saygılar. Hakkatende bu testi lisans okurken sık sık Nur'cu arkadaşlarım üzerinde yapardım. 4 yıl geçmişti ama hala okuyanına pek rastlamamıştım. Ancak şu var; Bu adamlar Nur Risalelerini baştan sona kadar "Dinlemişler"di... "Dinlemişlerdi" diyorum, çünkü içlerindeki yapıyı biliyorum. Hiç birisi bana kalkıp "Risaleleri okuduğum için biliyorum" diyemez. En başta telkinlerle dinlerler dinlerler dinlerler... İyice koşullanırlar... Somra okurlar... O zaman ha risaleleri Türkçe okumuşsun, Ha Kur'an-ı arapça... Hiç bir şey farketmez. O yüzden Sayın BrainSlapper, Söylediğin test her ne kadar geçerli olsa da Her insanın Kur'an-ı okuması pek bir şey farkettirmiyor. Biliyorsunuz, sizinle Kur'an-a bakış açımız pek bir farklı. Lakin kaçınılmaz olan gerçekte bu... Saygılarımla... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Uzun süre müslüman kalmamı sağlayan şey de, Anadolu kültürünü islam sanmamdır, Kuran okumamış olmamdır.Okudum ve din benim için bitti. Bende okudum ama benim için bitmedi ve bir çok kişide okudu ve onlar içinde bitmedi.. Hatta dahada kuvvetlendi.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Bende okudum ama benim için bitmedi ve bir çok kişide okudu ve onlar içinde bitmedi..Hatta dahada kuvvetlendi.. Saygılar.. Bu polemikten başka birşeyle sonuçlanmaz. Ben sadece önerdiğim testi yapmanı istiyorum. Senin işyerine gelip giden samimi olduğun insanlara yap yeter. Ama önce "dürüst konuşmalarını sağlamak için" altyapıyı hazırla. Ne demek istediğimi anlayacaksın. Bu arada samimi cevabın için teşekkürler sevgili boşig. Saygılar. Alıntı
Φ 16yıldız Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Biliyorsunuz, sizinle Kur'an-a bakış açımız pek bir farklı. Sayın Tengeriin Boşig Kur'an-ı nasıl anladığınızı kısaca anlatırmısınız? Alıntı
Φ swim Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Anadolu kültürünü islam sanmamdır. Anadolu kültürüne böyle dersiniz ama Arap kültürünüde İslam diye anlatmaya kalkarsınız Araplar Peygamberimizin evini yıkmaya kalkışacak kadar vahhabileşmiştir ! Ve Allah onlardan liderlik görevini almış Türklere vermiştir. Anadolu kültürünü oluşturan şekillendiren İslamdır. Müslümanlıkla yoğrulan Anadolu halkı "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadisini Anadolu kültürü benimsemiş komşuluk ilişkilerinde ermeni-osmanlı-rum ayrımı olmadan 1000 yıl boyunca barışça yaşamış "kul hakkı" inancıyla da komşusunun haklarına riayet etmiştir.Ne zamanki batı kültürü bizi kuşatmış şehirlerde aynı apartmandaki insanlar bırakın komşuluk ilişkisini birbirini tanımaz olmuştur.İşte İslam kültürüyle yoğrulan Anadolu halkı ,işte batı kültürünün kuşattığı aynı binada yaşayan halk.. İslam ülkelerine göre göre burada daha rahatız? Şuan dünyada hiçbir yerde İslam ülkesi yok..Fetret devri yaşanıyor. Laiklik hiçbir dine baskı uygulamamaktır.Tüm dinlere saygı göstermektir.Hıristiyanlıkta vede İslamda var olan başörtüsüne karışılıyor ve gençlerin eğitim hakkı engelleniyor?Okumak için zorla başları açtırılıyor.İranda da zorla başları kapattırılıyor NE farkınız var?Zorbalık..ben 1400 yıllık tarihimizde hocalarımızın hiçbirinden başı açık gezen komşumuz Rumun Ermeninin başını zorla kapatın dediğini duymadım... . Başka inançlara mensup insanlar kesiliyor, vuruluyor. Millete gerekli dini eğitim Resmi ellerle verilmezse o boşluğu birileri doldurarak bunu din adına milliyetçilik adına yapmaya kalkarlar.Bu yeteri kadar Resmi ellerle dini eğitim verilmezse o boşluğu birlerinin yanlışça doldurduğunun somut kanıtıdır. Peygamber efendimiz (s.a.v) Mescidinde bile hıristiyanların ibadet etmelerine izin vermiştir. Fatih Sultan Mehmetler olmasaydı bugün Ortadoks diye bir hıristiyan gurup olmazdı. Gerekli dini eğitimi ünlü Molla Gürânilerden ünlü İslam büyüğü Haci Bayram Veli’nin müridi ünlü İslam büyüğü Akşemseddinlerden alan FATİH`İN HOŞGÖRÜSÜ Fatih Sultan Mehmet 1453'de İstanbul'u aldıktan sonra Ermenilerin Bursa'daki ruhani başkanı Hovakim'i İstanbul'a getirmiş ve 1461'de yayınladığı bir fermanla Ermeni Patrikliği'ni kurdurmuştur. Batılılara islam hoşgörüsünü ilk tanıtan padişahlardan Fatih Sultan Mehmet, 4 Nisan 1478 tarihli Bosna ruhbanlarının dini hayatlarını serbestçe sürdürebilmeleri hakkındaki ferman yayınlamıştır.Fatih Sultan Mehmed, Kudüs ruhbanlarının dini hayatlarını serbestçe sürdürebilmeleri hakkındaki 29 Eylül 1458 tarihli ferman yayınlamış "bunları kimse rencide etmesin. Kim ki, bu hükmün feshini murad ederse Allah`ın ve Resulünün hışmına uğrasın." demiştir. "Kuran'ı mealini baştan sona okudun mu?" diye sordum. Biz okuduk ve sizin Kur'anı okumadığınızı ve objektif olmayanlardan alıntı yaptığınızı anladık somut örnek: Tevbe 5'i objektif olmayan birisinden duymuşsun.Eğer Kur'anı okusaydın bunların kimlere uygulanmadığını Tevbe 4 ve Tevbe 7 de görür ve bu Tevbe 5 ile ilgili genelleme hatasını yapmayacak bilgiye ulaşırdın.Ve bizde herkese Kur'an'ı okuyun diyoruz.Ama anatomi kitabını okuyup doktor olunamayacağı gibi Kur'anı okuyarakta alim hoca olunmaz.Eğitim şart.Kur'anın ilk farz kıldığı ilk emrettiği zaten "oku"dur. Yani önce benimsemek değil, baştan sona okumak gerekiyor. Daha önce Kur'an'ı baştan sona okuyarak işte ardığım bu idi diyerek müslüman olan binlerce insan var sadece Rusyada İslam olanları görmek için googleye müracaat... ben bu forumda da biraz değindim imzamda da kendi alanlarında lider noktalarda olanların Kur'anı okuyarak İslamı seçtikleri belirtiyorum. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Anadolu kültürüne böyle dersiniz ama Arap kültürünüde İslam diye anlatmaya kalkarsınız Araplar Peygamberimizin evini yıkmaya kalkışacak kadar vahhabileşmiştir ! Ve Allah onlardan liderlik görevini almış Türklere vermiştir. Anadolu kültürünü oluşturan şekillendiren İslamdır. Müslümanlıkla yoğrulan Anadolu halkı "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadisini Anadolu kültürü benimsemiş komşuluk ilişkilerinde ermeni-osmanlı-rum ayrımı olmadan 1000 yıl boyunca barışça yaşamış "kul hakkı" inancıyla da komşusunun haklarına riayet etmiştir. Ne zamanki batı kültürü bizi kuşatmış şehirlerde aynı apartmandaki insanlar bırakın komşuluk ilişkisini birbirini tanımaz olmuştur.İşte İslam kültürüyle yoğrulan Anadolu halkı ,işte batı kültürünün kuşattığı aynı binada yaşayan halk.. Şuan dünyada hiçbir yerde İslam ülkesi yok..Fetret devri yaşanıyor. Laiklik hiçbir dine baskı uygulamamaktır.Tüm dinlere saygı göstermektir.Hıristiyanlıkta vede İslamda var olan başörtüsüne karışılıyor ve gençlerin eğitim hakkı engelleniyor?Okumak için zorla başları açtırılıyor.İranda da zorla başları kapattırılıyor NE farkınız var?Zorbalık..ben 1400 yıllık tarihimizde hocalarımızın hiçbirinden başı açık gezen komşumuz Rumun Ermeninin başını zorla kapatın dediğini duymadım... İslam Arap Kültürüdür. Giyim tarzı, ibadet tarzı, kadına/kıza bakış tarzı, miras hukuku, hepsi arap geleneğidir. Anadolu kültürünü oluşturan şey sadece İslam değildir. İslam dadece bir ambalajdır. Ambalajın içinde İslam yoktur. Anadolu kültürünü oluşturan şey Orta Asya Türk kültürüdür, Fars/Kürt Kültürüdür, Rum/Yunan kültürüdür, Ermeni Kültürüdür, Roma Kültürüdür, Yahudi Kültürüdür, Kafkas Kültürüdür, Balkan Kültürüdür. Anadolu kültüründe dinsiz veya başka dinden diye komşusunu kesmek, öldürmek, saldırmak yoktur. Müdahale etmeye kalkarsan "Sana ne layn!!" derler, cevabını alırsın. Anadolu Kültürü, Melana, Yunus Emre, hacı Bektaş Veli Kültürüdür. Bektaşi Kültürüdür, Alevi Kültürüdür. Anadolunun birçok yerinde sadece İslamın adı vardır. İslam miras hukuku girememiştir. Kadınlara yönelik kıyafet sınırlaması girememiştir. Çok eşlilik girememiştir. İstanbulun sünni kültürü son yıllarda tv aracılığı ile herkese empoze edilerek Anadolu kültürü yok edilmektedir. ...FATİH`İN HOŞGÖRÜSÜ... Tarihin garip cilvesine bakınız ki, dincilerin nefret etmesi gereken Fatih onların kahramanı yapılmıştır. Fatih, Avrupa'nın onun "Hristiyan olduğunu" düşünebilecek kadar dinden uzak bir adamdı. Roma İmparatorluğunun tacını da tacına katmanın farkında olan bir adamdı. Sadece müslümanların padişahı olmaması gerektiği bilen bir adamdı. Devleti kurumsallaştıran Fatih, devletin bekası için kardeş katline vecaz verecek kadar dinden uzak bir adamdı. Fatih bütün İslam dünyasının resim yapmanın günah olduğunu savunduğu bir dönemde, bu inanca kulak asmayıp, resmini yaptırabilecek kadar dinden uzak bir adamdı. Bunları övgü veya yergi için söylemiyorum. Sadece Fatih ne idi bilelim, o nedenle söylüyorum. Biz okuduk ve sizin Kur'anı okumadığınızı ve objektif olmayanlardan alıntı yaptığınızı anladık somut örnek: Tevbe 5'i objektif olmayan birisinden duymuşsun. Eğer Kur'anı okusaydın bunların kimlere uygulanmadığını Tevbe 4 ve Tevbe 7 de görür ve bu Tevbe 5 ile ilgili genelleme hatasını yapmayacak bilgiye ulaşırdın.Ve bizde herkese Kur'an'ı okuyun diyoruz.Ama anatomi kitabını okuyup doktor olunamayacağı gibi Kur'anı okuyarakta alim hoca olunmaz.Eğitim şart.Kur'anın ilk farz kıldığı ilk emrettiği zaten "oku"dur. Meali online olarak, alıntı falan için gerek olduğunda buradan (link) okuyorum. Ayrıca şu siteden (link) önceleri mealler topluca indirilebiliyodu. Şimdi topluca indirme seçeneğini kaldırmışlar siteye ziyareti artormak için veya ben göremedim indirme seçeneğini. Kuranı oradan indirdim 2 sene önce, ben de o zamana kadar okumamıştım. Müslümandım. Sonra tek tek okudum, bütün sureleri, bütün ayetler. Excel dosyasına kopyaladım her okuduğum sureyi. Yani böyle okudum. Atlamadan. Aksatmadan. Okumaya başlarken düşüncem şu idi: Dan Brown'un 500+ sayfalık kıytırık romanlarını bile 2-3 günde bitiriyorum, benim için en değerli kitap olan Kuran'ı okumadım hiç bugüne kadar. Yazık bana dedim ve okumaya böyle başladım. İlk okumada orjinal sırasına göre okudum. (Yani ALAK Suresinden başlayan, Muhammed'in söylev sırasını takip eden orjinal sıralama) Sonra resmi sıralamaya (Hz. Osman sıralaması) göre okudum. İllizyon bitti. Daha önce Kur'an'ı baştan sona okuyarak işte ardığım bu idi diyerek müslüman olan binlerce insan var sadece Rusyada İslam olanları görmek için googleye müracaat... ben bu forumda da biraz değindim imzamda da kendi alanlarında lider noktalarda olanların Kur'anı okuyarak İslamı seçtikleri belirtiyorum. Rusya'daki durumu burada yazdım. Saygılar. Alıntı
Φ swim Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 dinsiz veya başka dinden diye komşusunu kesmek, öldürmek, saldırmak yoktur. Bak Kur'anı okumadığının diğer bir göstergesi... Nisa-90 Tevbe 4 ve Tevbe 7 yeterli... Anadolu Kültürü, Mevlana, Yunus Emre, hacı Bektaş Veli Kültürüdür Mevlanaları Yunus emreleri iyi okuyun onlar dağıttıkları ışığı İslamdan almışlardır bu gerçeği bütün dünya görüyor siz güneş balçıkla sıvamaya çalışıyorsunuz. Fatih demeye çalıştığın gibi istersen bunlarada hristiyan de çık işin içinden Fatih, kardeş katline vecaz verecek kadar dinden uzak bir adamdı 1400 yıl önce Peygamberimizin müjdesine nail olmuş bir komutandır Fatih... Fatih, Bosna'yı Osmanlı topraklarına kattığı zaman "Bogomil" mezhebindeki Bosnalıların Müslüman olmalarına sebep olmuştur.Bir adım ötedeki Papanın her gece korkulu rüya görmesine sebep olmuştur. Fatih Kanunnamesi sahtedir.... Bu konuda İslam hukukunu çok iyi bilen, cumhuriyetin ilk yıllarında Temyiz Mahkemesi başkanlığı yapan Ali Himmet Berki’nin 1953 yılında yayınladığı; “Fatih Sultan Mehmet Han” isimli eserinde de bu kanunnamenin sahte olduğunu tarih yönüyle, dil yönüyle, İslâm hukuku yönüyle, düzenleme yönüyle ispatlamıştır. Leon e. Halkın’ın “Tarih Tenkidinin unsurları” eserinde tarih tenkidine göre işi ele alırsak, Fatih kanunnamesi Fatih döneminde yaşayan hiçbir tarihçi tarafından nakledilmediği gibi adından bile bahsedilmediğinden en büyük şüpheyi üzerine çekmektedir. Mesela, 1982 Anayasasının, Meclis zabıtlarında, Resmi Gazetede, Özel gazetelerde, Anayasa Hukuku kitaplarında olmaması mümkün mü? Fatih’in Kanunnâmesi diye dillerde dolaşan şey,Osmanlı ülkesinin arşivlerinde,kütüphanelerinde,Hakimlerin yazdığı kitaplarda aslına rastlanmadı Fatih döneminde yazılan hiçbir hukuk kitabında, hiçbir tarih kitabında veya edebi eserde “Kanunname” den bahsedilmemesi, hatta aşağıda belirteceğim gibi ,yazılan hukuk kitabındaki yasanın “Kanunname”deki “Kardeş katli” fetvasına ters olması Kanunnamenin sıhhatine şüphe düşürmektedir. Kanunnameyi kaleme aldığı iddia edilen Nişancı Mehmet paşanın “Osmanlı Sultanları Tarihi” isimli kitabı, İbrahim Hakkı Konyalı tarafından terceme edilmiş ve Türkiye yayınevi tarafından 1949 yılında yayınlanmış. Fatih’in veziri a’zamı olan, Fatih ölürken başucunda bulunan, Fatih'in ölümünden sonra aynı sene öldürülen, Fatih kanunnamesini yazan diye iddia edilen zatın tarihinde tek kelimeyle kanunnameden bahsedilmemekte. Olur mu böyle bir şey? “Kanunname”yi yazan adam,yazdığı tarih kitabında “Kanunname”den bahsetmeden o dönemin tarihini yazacak. 1982 Anayasasını hazırlayan Prof. Orhan Aldıkaçtı 12 Eylül darbesinin tarihini yazacakda Anayasadan bahsetmeyecek,Olacak iş değil. İstanbul’un ilk kadısı Hızır beğin 1459 yılında ölmesiyle İstanbul’a Kadı tayin edilen Molla Husrev 1470-1477 yılları arasında “Dürer’ül-Hukkam fi şerhi Ğurrer’il-ahkam” isimli Fıkıh/hukuk kitabını yazar. Kitabın 1268 tarihli baskısına göre 830 sayfadan meydana gelen bu eserde tek kelimeyle kanunnameye atf olmadığı gibi, 199 ncu sahifesinde “Bab’ül-Büğat” başlığı altında müslüman devlet başkanına başkaldıran Müslüman bağilerin çocuklarının hapis dahi edilemeyeceğini yazar. Nerede kaldı beşikteki kardeşin katline fetva vermek! Sonra tek tek okudum, bütün sureleri, bütün ayetler. Tevbe 5 in kimlere uygulanmayacağını belirten Tevbe 4 ve Tevbe 7 yide belirtseydiniz size inanırdım. Sahi buraya Tevbe 5 in kimlere uygulanamayacağını gösteren Tevbe 4 ve Tevbe 7 de ne yazdığını koyabilirmisiniz? Rusya’nın Diyanet İşleri Başkanı seviyesindeki ortadoks lideri Polosin,1999 yılında bütün Rus medyasının önünde şöyle diyor “Kamuoyunda şehadet ederim ki ben Ortodoks Kilisesi’nin ne papazı ne de müridiyim… Eşhedüenlailaheillallah.... Polosin, neden İslamiyeti seçtiği sorusunu ise "1993 yılından sonra oldukça yoğun bir şekilde bilimsel araştırmalar yaptım. Bol bol kitap okudum. İslama girenlerin hemen hepsi araştırmış ve Kur'an okuyarak müslüman olmuşlardır bunlara küçük bir örnektir Polosin. saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Mevlanaları Yunus emreleri iyi okuyun onlar dağıttıkları ışığı İslamdan almışlardır bu gerçeği bütün dünya görüyor siz güneş balçıkla sıvamaya çalışıyorsunuz. Bizim gördüğümüzü dünya da görüyor. Dünya Mevlana'yı Yunus Emre'yi seviyor ama nedense Muhammed'i sevmiyor. Neden acaba? Fatih demeye çalıştığın gibi istersen bunlarada hristiyan de çık işin içinden Hristiyan demedim. Avrupa'nın, Fatih'in Hristiyan olduğunu sanmasını sağlayacak kadar İslam'dan uzak bir adamdı diyorum sadece. Tarih konusunda uzman değilim. CYRANO diye bir forumdaşımız var, tarih konusunda uzmandır. Sana yardımcı olur bu konuda. 1400 yıl önce Peygamberimizin müjdesine nail olmuş bir komutandır Fatih... İstanbul'u cengiz, Hülagü veya Hitler alsaydı, yine de bu kişiler için peygamberimizin müjdesine nail olmuş komutan dişyecek miydin? Fatih Kanunnamesi sahtedir.... Doğru veya yanlış diyemem. Bilmiyorum Fatih Kanunnamesi sahte mi, değil mi. Umarım CYRANO bu başlığpa katkıda bulunur. Kanunnamenin sahte olması, Fatih'in kendini yeni Roma İğmparatoru gibi görmüş olmasını ve buna yöneklik faaliyetler yapmış olması gerçeğini değiştirmez. Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Sayın Tengeriin Boşig Kur'an-ı nasıl anladığınızı kısaca anlatırmısınız? Bunun için ayrı bir konu açsanız daha iyi olur... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2007 Bizim gördüğümüzü dünya da görüyor.Dünya Mevlana'yı Yunus Emre'yi seviyor ama nedense Muhammed'i sevmiyor. Neden acaba? Hristiyan demedim. Avrupa'nın, Fatih'in Hristiyan olduğunu sanmasını sağlayacak kadar İslam'dan uzak bir adamdı diyorum sadece. Tarih konusunda uzman değilim. CYRANO diye bir forumdaşımız var, tarih konusunda uzmandır. Sana yardımcı olur bu konuda. İstanbul'u cengiz, Hülagü veya Hitler alsaydı, yine de bu kişiler için peygamberimizin müjdesine nail olmuş komutan dişyecek miydin? Doğru veya yanlış diyemem. Bilmiyorum Fatih Kanunnamesi sahte mi, değil mi. Umarım CYRANO bu başlığpa katkıda bulunur. Kanunnamenin sahte olması, Fatih'in kendini yeni Roma İğmparatoru gibi görmüş olmasını ve buna yöneklik faaliyetler yapmış olması gerçeğini değiştirmez. Saygılar. Fatih Sultan Mehmet ölene kadar Kaiser-i Rum ( roma imparatoru) ünvanınıda kullanmaştır diğer ünvanlarının yanında. Bugün Roma tarihçileride, Fatih'in resmi olarak son roma Kaiser'i "Sezar'ı" olup olmadığı üzerinde kimi tartışmalar yapmaktadır. Roma yasalarına göre, başkenti ele geçiren imparator olur, vatandaş olması şartı aranır. Ancak Gaius Julius Caesar'ın galyadaki ordusuyla gelip Roma yı ele geçirdiğinde, Daha önce Pompeus ve Senato tarafından vatandaşlıktan çıkarılıp Romanın düşmanı ilan edildiği halde, Roma imparatoru olduğu için. Fatih'in de resmi roma tarihinin son imparatoru kabul edilmesi gerektiği öne sürülür. Kanunnamenin sahte olduğu iddiasını ben ilk defa burada duydum. Ki bu forumda ben Atatürk'Ün kendi el yazısıyla yazdığı Nutuk'unda sahte ve değiştirilmiş olduğu iddiasınıda duyduğum için. İnsanlar haklı çıkmak için, "o belge sahteymiş" iddiasını kolayca öne sürebiliyorlar sanırım. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2007 evet, bu ülke düzlüge çıkacaksa bu etkin bir İslami muhalefetle mümkün olabilir. siyasal islamın yasaklardan kurtulması ve işlevini yerine getirmesi lazımdır. ciddi bir İslamcı muhalefet, islamın karikatürlerini ortadan kaldırmakla başlamalıdır. bu ülkede her türlü absürt fikrin kurumlaşmasına nasıl izin veriliyorsa, bu İslamcı muhalefetede verilmelidir. hakket neden böyle yapılmıyor acaba. ne, laiklik mi? kapitalistlerin en büyük korkusu dindir. hıristiyan dünyasında katolikligi protestanlıga dönüştürerek dini bozdular. kendilerine araçsallaştırdıla. kapitalist olanlar için tek mühim mesele kazançtır, haklı olsun haksız olsun hiç farketmez. gözleri doymaz bir kazanç hırsı vardır kapitalistlerde, herşeyi ama herşeyi kendi hanelerine kar yazmak için yaşarlar. tabiki engellerle karşılaşıyorlar. İslam var, onlar için potansiyel olarak her daim bir tehdit. İslam haksız kazanca izin vermez, faizi yasaklar. İşte İslamın bunlar nezninde 'tehlikesi' bu ve benzeri ilkelerinden ileri geliyor. dinin üstündeki baskı bundan, din düşmanlıklarının nedeni bu. hep aynı agızla karşı olmaları bundan, temel amaç toplum hayatından yok etmek, bu olmassa toplum hayatında pasif, işlevsiz bir konuma itmek..derler ya din vicdan işidir diye... evet din vicdan işidir ve bu vicdan agızlardan, ellerden, ayaklardan neşet eden bir vicdandır. bunların ötesinde ki bir din düşmanlıgı korkulardan beslenen samimi bir din düşmanlıgıdır. adı geçenlerin yaydıgı propagandalarında etkisiyle oluşan ve yanlış bilgilerin sonucu bir 'din gelecek' korkusu.(ay bizi kesecekler, çarşafa dolayacaklar, peçe giydirecekler vb. vb.)...bu türden 'gürültüler' sayesinde bu ülkede ve çogu yerde saglıklı bir din tartışması bile yapmak imkansız hale getirilmeye çalışılıyor...evet buda oyunun bir sahnesi aslında. bunun ilacı ilkin samimi bir bilgilenme terapileridir. Alıntı
Φ yahya35 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2007 russell bir tv programına katılır.. spiker russell'a öbür dünyada Tanrı ona neden inanmadığınızı sorarsa ne cevap verirsiniz diye sorar.. Russell.: bana neden varlığını gösteren kesin kanıtlar göstermedğini sorarım. der... İstanbul'u cengiz, Hülagü veya Hitler alsaydı, yine de bu kişiler için peygamberimizin müjdesine nail olmuş komutan dişyecek miydin? peygamber muhammedin maksadı istanbulun islam topraklarına katılması ile ilgili.. bunun hitler ile ne alakası var arkadaşım... kimi görüşlerine katılıyorum brianslapper ama biraz daha önyargısız yaklaşman gerekiyor... Bizim gördüğümüzü dünya da görüyor.Dünya Mevlana'yı Yunus Emre'yi seviyor ama nedense Muhammed'i sevmiyor. Neden acaba? Hristiyan demedim. Avrupa'nın, Fatih'in Hristiyan olduğunu sanmasını sağlayacak kadar İslam'dan uzak bir adamdı diyorum sadece. tarihte Fatihin hacı bayramı veli nin halifesi AKŞEMSDDİNİN talebesi olduğu tartışılmaz bir gerçektir.. bu onun İslam dininin ne kadar derinlerinde oldğunun kanıtıdır.. Fatih hem devlet adamı hem bilim adamı hem edebiyatçı hem de veliyyullahtır... bu benim yada senin hoşuna gitsede gitmese de böyle... EYVALLAH Alıntı
Φ Atlet Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Evet cevap veriyor, kıyamete kadarda verecek..Çünkü günlük olaylar değildir.. Domuz eti o zamanda zararlıydı bugünde, faiz tüm zamanalrda zararlıdır, ekonominin tümörüdür, içki zaten belli, zina, başkasının malına el uzatma, gıybet, haset, fesatlık, kibir, riya, ucub.. Bunlardan hangisi mantığına yatmadı, bunlardan hangileri bugün geçersiz yada geçersiz olmalı..? Lütfen bir cevap yazsana.. Saygılar.. Evet DOMUZ eti Islam ükelerinde yenmez. Bu yasak Kuran da yazilmistir. Bunu Muslumanlar bilir. Fakat her Muslumanin bilmedigi, belli ki, Muhammed, Kuran'i hazirlarken bu adeti, tipki erkeklerin sunnet edilmesi gibi aynen Yahudi'lerden almistir. Kuran'da domuz eti yemek neden yasaktir, cevabi yoktur? Ama Islam ulkesinde yasayanlar der ki , yukarda soylendigi gibi "zararlidir" veya "pis" bir hayvandir. Tabii ki, saglik için temizlik son derece onemlidir. Temiz olmayan bir toplumda her turlu hastalik ihtimali artar. Buna sebzeler dahil ve her cesit hayvanlarin temiz olmasi onemli. Dana, Koyun, Kuzu gibi... Domuz eti yiyen toplumlara bir goz atalim. ABD ve Avrupa'nin onde gelen gelismis ulkelerinde, domuz eti bol miktarda, salam, sucuk, sosis, et olarak tuketilir. Bu ulkelerin insanlari, daha gelismis daha yapili vucuda sahiptirler, daha uzun boyludurlar. Sporun her sahasinda daha basarili olurlar, cunku daha saglam bir vucuda sahiptirler. Beyinleri de daha iyi calisir, bilim-teknik, ekonomi alaninda daha ileridedirler. Ulkeleri daha gelismis, daha temizdir. Ve en onemlisi .....daha uzun hayat yasarlar. Bu tablo da Islam dini yasaginin bir faydasini gormuyoruz. Birlesmis Milletler Istatistik Burosu Verileri 1995-2000 Yillari Arasinda Ortalama Insan Omru Ulke Adi .................................Erkek..................... Kadin Fransa .................................74.6..................... 82.9 Japonya .................................76.9..................... 82.9 Kanada .................................76.1..................... 81.8 Isvicre .................................75.3..................... 81.8 Ispanya .................................74.0 .....................81.5 Italya .................................75.1..................... 81.4 Avustralya .............................75.4..................... 81.2 Belçika .................................73.9..................... 80.6 Yunanistan........................... 75.0..................... 80.6 Norveç .................................74.8 .....................80.6 Avusturya............................. 73.7 .....................80.1 Finlandiya..............................73.0 .....................80.1 ABD........................................ 73.4..................... 80.1 Almanya................................. 73.4 .....................79.9 Ingiltere................................. 74.5 .....................79.8 Irlanda................................. 74.0 .....................79.4 Portekiz................................. 71.8..................... 78.9 Danimarka.............................. 73.0..................... 78.0 Suudi Arabistan (Islam)........... 69.9..................... 73.4 Oman (Islam) ........... ............68.9 .....................73.3 Urdun (Islam) ........... ............ 67.7..................... 71.8 Turkiye (Islam) ........... ............ 66.5 .....................71.7 Tunus (Islam) ........... ............ 68.4....................... 70.7 Cezayir (Islam) ........... ......... 67.5 .....................70.3 Iran (Islam) ........... ............68.5..................... 70.0 Fas (Islam) ........... ............ 64.8 .....................68.5 Libya (Islam) ........... ............ 63.9..................... 67.5 Misir (Islam) ........... ............ 64.7 .....................67.0 Pakistan (Islam) ........... ...... 62.9 .....................65.1 Irak (Islam) ........... ............ 60.9..................... 63.9 Yemen (Islam) ........... ........ 57.4..................... 58.4 Benglades (Islam) ........... ....58.1..................... 58.2 Afganistan (Islam) ........... ....45.0 .....................46.0 Saygilar, Celal Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Domuz eti yiyen toplumlara bir goz atalim. ABD ve Avrupa'nin onde gelen gelismis ulkelerinde, domuz eti bol miktarda, salam, sucuk, sosis, et olarak tuketilir. Bu ulkelerin insanlari, daha gelismis daha yapili vucuda sahiptirler, daha uzun boyludurlar. Sporun her sahasinda daha basarili olurlar, cunku daha saglam bir vucuda sahiptirler. Beyinleri de daha iyi calisir, bilim-teknik, ekonomi alaninda daha ileridedirler. Ulkeleri daha gelismis, daha temizdir. Ve en onemlisi .....daha uzun hayat yasarlar. Ne yani, şimdi domuz eti yiyince daha gelişmiş yapılara mı sahip olacağız? Sporun her sahasında başarılı mı olacağız? Beyinlerimiz daha iyi mi çalışacak? Bilim ve Teknik alanında daha mı iyi olacağız? Ülkemiz daha iyi ve daha temiz mi olacak? Daha uzun mu yaşayacağız? Ya komiksiniz, kusura bakmayın... Hadi domuz yemeye başlayalım hemen... AB'ye de alırlar belki... Özür dilerim ama demek ki Avrupa, OrtaÇağ zihniyetinden kurtulmasını "Domuz Eti"ne borçluymuş... Vay be daha yeni öğrendim... Yakın bütün Reform ve Rönesans araştırmaları kitaplarını... Demek ki Ortaçağ'da Avrupa Domuz Eti yemiyordu. Müslüman olsalar gerek o dönem? O dönemden önce de... Her zaman diyorum Sayın Atlet ve bu sizde bariz şekilde görülüyor artık, Diğer bir konuda da belirttim... Çok yüzeysel bakıyorsunuz... "Avrupa -Domuz Eti- ile sportif olarak gelişmiş, zihinsel olarak ileri, ekonomik olarak güçlü ve bilim-teknolojide ileridir!" Türklerin (Hıristiyan olana kadar. Hıristiyan Türkler hariç) geleneklerinde "Domuz Eti" yemek gibi bir yemek kültürleri yoktur zaten. Yani "Domuz Eti Yememe" adeti İslam Dini ile gelmiş bir şey değildir Türklere. Türklerin "Domuz Eti Yeme Kültürü" yoktur ki zaten... 12 hayvanlı takvimde adının geçmesinden başka bir özelliği olmamıştır Domuz'un... Hiç bir zaman hiç bir yemekte kullanılmamıştır Domuz... Bazı şeylerin iyice nedenlerini bilmek gerekir, araştırmak gerekir. Öyle hemen konuya kaçmamak gerekir. Siz öyle bir Kültür yokken daha neyi eleştireceksiniz? İşinize geliyor diye bazı şeylere yükleyeceksiniz tabi... Millet yerse... Japonlarda ileri teknolojide, Japonlarda zeki insanlar... Sadece boyları kısa, o kadar... Onlarda börtü böcek yiyorlar diye mi ileri? Yapmayın lütfen... Hamam böceği mi yemeye başlayalım hemen? Onlarda Domuz yemeyi biraz daha abartıp boylarını uzatsınlar o zaman değil mi? Komedi ya... Eminim ki Afrikalı Yerlilerin yemek gelenekleri arasında Domuz yemek kaçınılmaz olarak var... Onlar niye geri? Cinsi mi farklı acaba? Avrupa'dan mı ithal etseler gerek? Hani geri kalmışlar ya zeka olarak o bakımdan... Teknolojileri de geri... Yapıları gerçi dayanıklı Avrupalılardan, O da yine Domuzun cinsinden olsa gerek... Tuhaf... Neyse, Bu kadar geyik bir konuyu Bu kadar uzatmanın anlamı yok... Umarım bazı şeyleri görebilmişsinizdir... Yazdıklarım açık ve nettir. Saygılarımla... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Birde şunu eklemek istiyorum... Bırakın Domuz Eti yemeyi, Ben hiç bir eti yemiyorum. Vejateryan sayılırım. Et yemekten iğrenmem ama et yemem hiç. Ayda üç beş kereden fazla et yemeği yemem. Ki o sayıyı tuttursam, annem bayram edecek "Oğlum yemek yiyor" diye... Yani bırakın Domuz Eti yemeyi, hemen hemen hiç et yemeyen benim gibi biri için yaşam çok zor olsa gerek... Mesela Zeki olamayacağım hiç... Sporda yapamayacağım (5 yıl güreş yaptım ) Teknolojiden de hiç anlayamayacağım (Bilgisayar kullanabiliyorum neyse ki...) Öyle ki "Bilim" denen şeyden de hiç bir haberim yoktur ve "Bilim" hakkında hiç bir bilgim yoktur o zaman (???) Ayrıca uzun da yaşayamayacağım, yazık bana... (ki ben baş ağrısı nedir hiç bilmem, bebekken hariç hiç hastahaneye gitmemişimdir...) Temiz ve Sağlıklı bir insanda değilim tabii ki... (Sırf, bırakın domuz etini, hiç et yemiyorum diye...) Gerçek Vejateryanler sanıyorum ki tehlike arzetmektedirler... Saygılarımla... Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Ickiye gelince: Her seyde oldugu gibi "azi karar, cogu zarar". Cok icki ictiginden dolayi beline bombalari baglayip, kendi feda edeni duymadim simdiye kadar, dogru mu? Gene yanlisim varsa duzeltin lutfen. Azi karar, cogu zarar sozu domuz eti ve diger etler icin de gecerli. yani az içince zarazsız mı ?? böyle bi çıkarımı nası yaptın merak içindeyim doğrusu.. aynı şeyi zinaya uyarlarsak da mı öyle olcak... bi şey ham zararlı hem zararsız olamaz..... Zinaya gelince: Gonul islerine de mi bir departman ayirmis Allah? Kaldi ki, Allah'in milletin uckuru ile ne alakasi olabilir? Olsa olsa Muhammed'in olur ve olmustur. heralde ayıracak... yaradan bu.... yarattığının ne yapıp yapmayacağını da mı söylemeyecek.... ayrıca hz. muhammed o zamanda kadınlarla belli şeyler için evlenmemiş.... onları korumak için ... zevk için deildir ve öyle kalacak.. kendi şahsi düşüncelerinizi ve erkek anlayışınızı bir peygambere nası yerleştirebilirsiniz allah aşkına? bu bu kadar kolay mı sizce.... saygılar Alıntı
Φ Atlet Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Ne yani, şimdi domuz eti yiyince daha gelişmiş yapılara mı sahip olacağız?Sporun her sahasında başarılı mı olacağız? Beyinlerimiz daha iyi mi çalışacak? Bilim ve Teknik alanında daha mı iyi olacağız? Ülkemiz daha iyi ve daha temiz mi olacak? Daha uzun mu yaşayacağız? Sayin Tengeriin boşig, Verdigim orneklerin temel iddiasini red etmiyorsunuz. Zorunuza geliyor ama red etmiyorsunuz. Yani Bati toplumlari, Sporlarda daha basarili, bilim ve teknik alaninda daha ilerilide ve sehirleri daha temiz... en onemlisi bati ulkelerinde daha uzun hayat yasiyorlar (Yukarda ki tablo da gorundugu gibi). Bunun seblerini domuz eti yemelerine baglamak mantiksiz olur. Oyle bir iddia yapmadim ! Bu iddia yi siz konuyu dagitarak benim soyledigimi yanlislikla yorumladiniz. Dikkat edilecek yalniz bir nokta var, benim ekledigim yorumda (yukarda).. Netice olarak, batida ki insanlar, daha uzun ömürlü oluyorlar. Domuz eti yemeyen Islam ulkelerindeki insanlara gore cok daha fazla yasiyorlar. Demek ki, daha sagliklilar(bu mantikli bir sonuc). Demek ki, yedikleri domuz etinin bir zarari yok.. Bir faydasi olabilir mi? Bunu bilmiyorum. Saygilar, Celal Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Sayin Tengeriin boşig, Verdigim orneklerin temel iddiasini red etmiyorsunuz. Zorunuza geliyor ama red etmiyorsunuz. Yani Bati toplumlari, Sporlarda daha basarili, bilim ve teknik alaninda daha ilerilide ve sehirleri daha temiz... en onemlisi bati ulkelerinde daha uzun hayat yasiyorlar (Yukarda ki tablo da gorundugu gibi). Haydaa... Sayın Atlet... Bu söyledikleriniz niye zoruma gitsin ki? Bu forumda öyle bir davranış sergileyecek son kişilerden biriyimdir belkide... Ayrıca Tibetli bir din adamı da uzun yaşıyordur heralde, yaşam tarzından ve ihtiyaçtan kaynaklı... Ayrıca sadece Avrupa değil Japonya'da çok ileri teknolojide ve İnsaniyetlik-Hümanizm bakımından Avrupa'nın kültürel birikimini kat ve kat geride bırakırlar diye düşünüyorum... Yani sadece ve tek yönüyle batı değil ileri olan... Ayrıca Türklerin yine İnsanlık namına Avrupa'dan daha ileride olduklarını düşünüyorum, ki bunda domuz eti ile kurulabilecek bir alaka yoktur. Bunun seblerini domuz eti yemelerine baglamak mantiksiz olur. Oyle bir iddia yapmadim ! Bu iddia yi siz konuyu dagitarak benim soyledigimi yanlislikla yorumladiniz. Hayır Sayın Atlet... Yanlış yorumlamadım. Zira sizin yazınızdaki anlam öyle... O anlam çıkıyor yani. Eğer oradaki o gelişmişliği domuz eti yemeye bağlamıyorduysanız açıkça yazıcaktınız: "Bu gelişmeler domuz etinden değil ama domuz eti bu gelişmelere engel de değildir" diye belirtecektiniz. Yoksa benim kasttetiğim anlam her halükarda çıkıyor, hiç merak etmeyin... Dikkat edilecek yalniz bir nokta var, benim ekledigim yorumda (yukarda).. Netice olarak, batida ki insanlar, daha uzun ömürlü oluyorlar. Domuz eti yemeyen Islam ulkelerindeki insanlara gore cok daha fazla yasiyorlar. Demek ki, daha sagliklilar(bu mantikli bir sonuc). Demek ki, yedikleri domuz etinin bir zarari yok.. Bir faydasi olabilir mi? Bunu bilmiyorum. Haay Hak... Yar bana bir eğlence medeet... Ya Sayın Atlet... Ne alakası var domuz etinin uzun ömürlü olup olmamayla? Hala alakasız şeyleri alakalandırıyorsunuz bir şekilde... Neyse, Birşey diyemiyorum artık... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Atlet arkadaşım hiç kusura bakmada sen cidden mantık sınırlarını zorluyorsun artık Birde "Misyoner Metinleriyle tartışmak" dediğimde gerçi sen fazla tepki göstermedinde, bazı arkadşlarımız çok tepki göstermişti. Şimdi misyonerlere ait olan bir internet sitesindeki yazıyı alıp kullanarak tartışıyorsun. Bu domuzla ilgili yazın gibi. Ondan sonra ben bunu söyleyince kötü oluyorum. olayın mantığına gelirsek. Domuz eti sağlığa zararlımı ? Evet sıcak ve kurak ülkelerde zararlı En çabuk bayatlayan besin çeşitlerinden biri olan domuz etini o şartlarda taze tutmak mümkün değildi. Koyun, inek ve tavuğa oranla temizlenmesi için daha fazla su ve dezenfekte isteyen bu hayvanı suyun altın kadar değerli olduğu çöl şartlarında sterilize etmek mümkün değildi. Zira ter bezleri olmayan ve vucundaki atıkları tam olarak tahliye edemeyen bir hayvandan bahsediyoruz. Peki bugün? sıcak ve kurak ülkelerde yine bu et tüketilmez. Girit müslüman bir ülkemidir? hayır. Ama domuz eti tüketmezler. Çünkü sıcak iklimlerde domuz eti tüketiminden kaynaklı hastalıklar vardır. Batıyı illa örnek verirsek. Sanırım batı insanlarının artık ciddi bir tehlike haline gelen Obezite problemlerinden haberin yok. Domuz eti aşırı yağlı bir ettir. Burger King, Mc Donalds gibi firmalar dahi batı ülkelerinde Ürünlerini salt domuz etinden imal etmezler, dana veya hindi etiyle karıştırarak kullanırlar. Ancak, Domuz etinin haram olması bugün tüm islam ülkelerinde aşırı abartılmaktadır. Yani, sanki domuz eti yiyince dinden çıkacaksınız gibi bir hava estirilmektedir. Oysa içkide haramdır, keyif verici maddelerde. Ama domuza hurafelerle başka anlamlar yüklenip Tabu haline getirilmiştir. Ve Müslüman olup olmamanın sembolu haline gelmiştir. Oysa diğer haram sayılan maddelerden herhangi bir farkı yoktur. Yok domuz eti yersen karını kıskanmazsın. Yok domuz putperestlerin tanrısıdır. İslamda domuz etinin haram olması, İçki ve keyif verici maddelerin haram olmasıyla aynı değerdedir. Yani içki içince, yada esrar kullanınca kimsenin dinden çıkmadığı gibi, tek başına domuz eti yedi diyede çıkmaz. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 bu konuda birde fıkra vardı. Almancı kardeşimiz, berlinde şarküterilere girip, sormaktadır Domuz eti satıyormusunuz ? satıyoruz cevabını aldıkçada o dükkandan çıkıp başka dükkana giriyormuş Sonunda başka bir türkün işlettiği bir şarküteriye girmiş -Kardeş domuz eti satıyormusunuz -olurmu abi öyle şey müslümanız biz. -Hay yaşa be, bana ordan ikiyüzelli gram pastırma, birde ufak rakı sarsana Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 bu konuda birde fıkra vardı. Almancı kardeşimiz, berlinde şarküterilere girip, sormaktadır Domuz eti satıyormusunuz ? satıyoruz cevabını aldıkçada o dükkandan çıkıp başka dükkana giriyormuş Sonunda başka bir türkün işlettiği bir şarküteriye girmiş -Kardeş domuz eti satıyormusunuz -olurmu abi öyle şey müslümanız biz. -Hay yaşa be, bana ordan ikiyüzelli gram pastırma, birde ufak rakı sarsana Ramazan ayı değildi herhalde! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.