Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Çok çaba göstermek lazım.. Bugüne kadar çok çaba gösterenlerde doğruya ulaşamamıştır. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Bugüne kadar çok çaba gösterenlerde doğruya ulaşamamıştır. Demekki yeterli çabayı gösterememişler... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Demekki yeterli çabayı gösterememişler... Çabanın sınırı yok, ne kadar çabalarsan çabala, doğruyu gösteremedikten sonra derecesi önemli değildir. Çok çaba gösteripte bize doğruyu ispatlayan birini dünya tarihinde göremedik şimdiye kadar. Herşey inançalarda hayallerde kaldı ve buna göre devam edenler var, her zamanda olacaktır. saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Çabanın sınırı yok, ne kadar çabalarsan çabala Evet bende bunu söylüyorum, yeterli çaba diye bir şey yok, ömrünün sonuna kadar çabalasak bile hep bir şeylere aç olarak bir şeyleri öğrenemeden bir şeylerin hakikatini anlayamadan gideceğiz.. Çünkü herşeyin hakikatı orada, burada değil.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Evet bende bunu söylüyorum, yeterli çaba diye bir şey yok ne kadar çabalarsan çabala, doğruyu gösteremedikten sonra derecesi önemli değildir. Çünkü herşeyin hakikatı orada, burada değil.. örnek ? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 örnek ? Allah'ın zatı.. Uhrevi hayatın fizik yapısı vs..vs.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Allah'ın zatı..Uhrevi hayatın fizik yapısı vs..vs peki doğru olduğunu nereden biliyoruz (kanıt) ne kadar çabalarsan çabala, ölmüş bir insanın dirildiğini bilebilir miyiz ? inanç ve kanıtı karıştırdığınızı söylüyorum hep. inançlar kanıt olarak değerlendirilmez çünkü kanıtlanmış olan şey doğrudur. hayal edilen şeyin doğru olduğuna inanmak inançtır, dolayısıyla kişiseldir, gerçeği göstermez. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 peki doğru olduğunu nereden biliyoruz (kanıt) ne kadar çabalarsan çabala, ölmüş bir insanın dirildiğini bilebilir miyiz ? inanç ve kanıtı karıştırdığınızı söylüyorum hep. inançlar kanıt olarak değerlendirilmez çünkü kanıtlanmış olan şey doğrudur. hayal edilen şeyin doğru olduğuna inanmak inançtır, dolayısıyla kişiseldir, gerçeği göstermez. Arkadaşım zaten iman meselesi diyorum.. İşin kanıt boyutu herkesin kendi içerisinde kanıtlandırabildiği şeylerdir.. Elbette bu bir masada analiz edilecek mesele değildir, ne fizik deneye tabi tutulabilir nede bir görsel izlenime.. Bak ben sana kendimin inanç sebeplerini sırasına göre göstereyim.. Yani tefekkürümü yazayım.. 1- Bütün bir ömür sadece doğmak, yaşamak ve ölmek için var olmuş olamaz, 2- Bunca kainat ve düzen insanların ve diğer canlıların doğup yaşayıp ölmeleri için var olamaz... 3- Burada yapılanlar karşılıksız kalamaz.. 4- Tüm canlı ve cansız sistemlerdeki bu karmaşıklık ve tasarım tesadüfen olamaz.. 5- Bir çok yalancı peygamber geldi geçti ama ne hikmetse ortada sadece hak peygamberlerin isimleri anılır.. 6- Kur'an-ı Kerim gerçekten mucizevi bir kitaptır, bildirdiği haberler ve aslını muhafaza etmesi açısından düşündürücüdür.. 7- Hz. Muhamed (s.a.s) büyük bir başarıya malik omuştur tek kişiyle başlatığı tebliği bugün milyarlara ulaşmıştır, böylesi büyük bir olay basite alınamaz... 8- Hz. Muhammed (s.a.s) in bildirdiği ve yaşadığı bütün şeyler o dönemde adını bile duymadıkları muazzamlıkta ve hayranlık verici şeylerdi, normal bir insanın yapabileceği ve yaşayabileceği şeyler değildi, siyer okuduğunuzda bunu net görürsünüz.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Arkadaşım zaten iman meselesi diyorum.. ama sen kanıtlanmış gibi konuşuyorsun bende bunların iman meselesi olduğunu söylüyorum zaten, yani gerçek değil, doğru değil, gerçek veya doğru olduğunu bilecek bir kanıt yok. Bu nedenle gerçektir doğrudur gibi yaklaşım gerçek değildir. saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 ama sen kanıtlanmış gibi konuşuyorsun Kedi içimde kendimce kanıtlamışsam bunu yazmam en doğal hakkımdır.. Sana göre benim kanıtım kanıt olmayabilir sende haklısın.. Bu yüzden herkes kendi içinde kendi tefekkürünü yapar artık inanır inanmaz o onun sorunu.. Ben eminim ve emin olduğum şeyleri belirtiyorum.. Yukarda maddeler yazdım gerisini sen değerlendir.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 Kedi içimde kendimce kanıtlamışsam bunu yazmam en doğal hakkımdır.. kendi içindeki kanıtlar doğruyu bize değil sana gösterir ve sen sadece doğru olduğuna inanırsın. Yani gerçek olanı biz bilemeyiz, bize gerçeği bildiremeyeceğin için bize bir faydan olmayacaktır. Sadece inancını bize belirtmiş olacaksın ve gerçeğin bu olmadığını belirtmiş olacağız. Sen kendine gerçeğin bu olduğunu ancak kafandaki kurduğun hayallere göre inandıracaksın. Sana göre benim kanıtım kanıt olmayabilir sende haklısın.. Kanıtın sana göresi bana göresi olmaz, senin kanıt dediğin şey sadece inanç, yani sana göresi bana göresi olabilir o zaman. Ben eminim ve emin olduğum şeyleri belirtiyorum.. Bu yeterli değil, çünkü her insan farklıdır ve her insan emin olduğu şeyi gerçek olarak görebilir. dolayısıyla kimin uydurup uydurmadığını bilemeyiz, kanıt gerekiyor. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 kendi içindeki kanıtlar doğruyu bize değil sana gösterir Evet ama ne hikmetse benim kendi içimde oluşturduğum kanıtları bir çok insan yine aynı şekilde oluşturmuş.. Bu tesadüf olamaz.. Kanıtın sana göresi bana göresi olmaz Olur işte aramızdaki olan olayda budur. Bana göre ben kanıtlıyorum, sana göre kanıtlamıyorum.. Saygılar.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 ................7- Hz. Muhamed (s.a.s) büyük bir başarıya malik omuştur tek kişiyle başlatığı tebliği bugün milyarlara ulaşmıştır, böylesi büyük bir olay basite alınamaz... ................ Söylediğini irdeleyelim bakalım; Muhammedin kitabını 1.2 milyarlık müslüman nüfusu bilmektedir. Çoğunluğu okumamıştır bile. İnanma nedenleri, ana baba ve toplum tavsiyesindendir. Kur'an'ı bu çoğunluğun Ancak 20-30 milyonu ön kabulle okumuş; Dayatma ve cezalandırma olduğu için korkudan inanmışlar, sorgulayarak okuyanlar da inanMAmışlardır. Jonathan Swift'in "Guliver cüceler ülkesinde" isimli masal kiatabını ise; 6.5 milyar dünya nüfusunun 6 milyarı okumuş, dayatma ve cezalandırma olmadığı için de, korkusuzca masal olduğunun farkına varmışlardır. Masallar, ikisinede rant sağlamış, birisi en ünlü peygamber, diğerisi en ünlü masal yazarı omuştur. İkisini de okuyanlar dalaaaaaaar giderler masallar alemine. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 sana göre kanıtlamıyorum.. hem bana göre hem bilime göre kanıtlayamıyorsun. 4-5 milyar insana görede islam dininin doğruluğunu kanıtlayamıyorsunki islam dini dünyanın çoğunluğu değil. Dünyanın küre biçiminde olmasının kanıtlanması, bütün insanlar için geçerlidir. Dünya kesinlikle küredir ve kanıtlanmıştır. İnsanların hepsi bunu kabul eder. Çünkü kanıtın bana göresi sana göresi olmaz. Ama senin düşüncen kanıtlanmamıştır. Sana göre kanıtlanmış olduğuna inanırsın ve sadece inançlı insanlar inanır yani tüm insanlar inanmaz, çünkü kanıtlanmamıştır. Kanıtlansaydı tüm insanlar inanırdı. Bu nedenle senin kanıt olduğuna inandığın şeye tüm insanlar inanmadığın için seninkisi kanıt değil inançtır. Evet ama ne hikmetse benim kendi içimde oluşturduğum kanıtları bir çok insan yine aynı şekilde oluşturmuş..Bu tesadüf olamaz.. Kanıt olsaydı bütün insanlık inanırdı. Ama dünyanın %20 si senin inandığın dine inanıyor. Ayrıca bu sizin içinizdeki inanç kendinizde oluşan inanç değil, Hz. Muhammed'in dinine inanmaktır, islam dinine inanmak için islam dininin icat edilmesi gerekiyor. Alıntı
Φ antiteist Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Söylediğini irdeleyelim bakalım; Muhammedin kitabını 1.2 milyarlık müslüman nüfusu bilmektedir. Çoğunluğu okumamıştır bile. İnanma nedenleri, ana baba ve toplum tavsiyesindendir. Kur'an'ı bu çoğunluğun Ancak 20-30 milyonu ön kabulle okumuş; Dayatma ve cezalandırma olduğu için korkudan inanmışlar, sorgulayarak okuyanlar da inanMAmışlardır. Jonathan Swift'in "Guliver cüceler ülkesinde" isimli masal kiatabını ise; 6.5 milyar dünya nüfusunun 6 milyarı okumuş, dayatma ve cezalandırma olmadığı için de, korkusuzca masal olmadığının farkına varmışlardır. Masallar, ikisinede rant sağlamış, birisi en ünlü peygamber, diğerisi en ünlü masal yazarı omuştur. İkisini de okuyanlar dalaaaaaaar giderler masallar alemine. dayatma ve korkudan inanmışlar demişsin unutma sende bişeylerden korktuğun için bu inancı taşıyamıyosun!!!dayatma ve korkutularak inandırılan insan nasıl olsa öleceğini yok olacağını bilen sizlerden dahamı çok korkuyor acaba yok olmayıbilmekmi güzel tekrar dirilmeyi bilmekmi güzel.. aklına inanmayan sizler Allah a ve peygamberinemi inanacaksınızda burda sorular sorarak yada sıkıştırma yollarıyla bilgi veren ark önünü kesmeye çalışıyorsunuz unutmayın kainattaki atomdan moleküllerinden tutun her türlü canlı ve cansız varlığa kadar bir yaratanı vardır O da Allah (CC)... sizin gibilerin işi yanlızca inanmamak ve soru sormaktır yaptığınız sadece şu:okyanıs kumsalında kumsala bir çukur açıp bütün okyanusu o açtığınız çukura doldurmaya çalışıyosunuz..yani aklınızın almıyacağı şeyleri karıştırıyosunuz !!!sizce bu mümkünmü..!!!yapabiliosan yapta görelim açtığın çukura doldur bakalım okyanusu!!? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Bu şekilde yazılar yazılabildiğine inanamıyorum, ama demek ki hala var. Bir iddiada bulunrken bile, bu iddianın bir dayanağı, desteği olması gerektiğinden bihaber. Gülsem mi, memleketimin insan potansiyeline ağlasam mı şaşıyorum. * dayatma ve korkudan inanmışlar demişsin unutma sende bişeylerden korktuğun için bu inancı taşıyamıyosun!!!dayatma ve korkutularak inandırılan insan nasıl olsa öleceğini yok olacağını bilen sizlerden dahamı çok korkuyor İnanmayan neden korkuyor? İddianın içini doldur. acaba yok olmayı bilmekmi güzel tekrar dirilmeyi bilmekmi güzel.. Hayaller her zaman daha güzeldir. Büyüdükçe hayallerin de değişir. Çocukken babanın limitsiz para vermesini ve bu parayla istediğin kadar çukulata, şeker, oyuncak alabilmeyi hayal edersin. (Erkek isen) Okuldaki en güzel kızla çıktığını, hatta evlendiğinizi, mutlu mutlu yaşadığınızı, herşeyin güllük gülistanlık olduğunu hayal edersin. (Kız isen) Okuldaki en güzel erkekle çıktığını, hatta evlendiğinizi, mutlu mutlu yaşadığınızı, herşeyin güllük gülistanlık olduğunu hayal edersin. Çocukken veya yetişkinken, bir dayak yediğinde, güçlü olmayı ve sana dayak atan kişiyi bir güzel dövebilmeyi, onun kazrizmasını çizebilmeyi hayal edersin. Her yetişkin insanın hayalinden mutlaka piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmak geçmiştir. vs. vs. Yukarıdaki cümlendeki yanlış kelimeleri değiştir. doğru kelime hayal etmek. Çünkü kimse bilmiyor, başka bir yaşam olup olmadığını. Muhammed bile bilmiyor. Herkes sadece "inanaıyor". aklına inanmayan sizler Allah a ve peygamberinemi inanacaksınızda burda sorular sorarak yada sıkıştırma yollarıyla bilgi veren ark önünü kesmeye çalışıyorsunuz Desteksiz ithamlarda bulunma, hem ayıp, hem günah, hem suç,hem de tartışmaya faydası yok. Burada tartıştığımız insanların çoğu, bizim aklı ilahlaştırdığımız iddia ederken, senin neye dayandığı belirsiz bir ithamda bulunman çok anlamsız. unutmayın kainattaki atomdan moleküllerinden tutun her türlü canlı ve cansız varlığa kadar bir yaratanı vardır O da Allah (CC)... Bu sadece bir inanç. Kanıtı yok. Şeytan da yaratmış olabilir. Kurabiye Canavarı da yaratmış olabilir. Hiçkimse yaratmamış da olabilir. Hepsi aynı derecede kanıtsız. Aynı derecede inanırlılığa sahip. Elimizde tek bir kanıt var. Madde. Yok edilemeyen ve üretilemeyen şey. Doğrulara sadece bununla ulaşacağız. sizin gibilerin işi yanlızca inanmamak ve soru sormaktır Forum inançsızlığımızın nedenleri ile dolu. Ayrıca, soru sormak, bütün canlılar içinde sadece insanların yapabileceği bir eylem. Aklın yüceltilmesidir soru sormak. (Yukarıdaki aklımızı kullanmadığımızı iddia ettiğin cümlenle karşılaştır bu sözünü) yaptığınız sadece şu:okyanıs kumsalında kumsala bir çukur açıp bütün okyanusu o açtığınız çukura doldurmaya çalışıyosunuz..yani aklınızın almıyacağı şeyleri karıştırıyosunuz !!!sizce bu mümkünmü...!!! yapabiliosan yapta görelim açtığın çukura doldur bakalım okyanusu!!? Güzel bir söz söylemişsin. Dinsizliğpe giden yolda, sağlam bir adım olabilir, kullanabilirsen. Açtığımız çukura okyanusu doldurmaya çalışmıyoruz. Açtığı çukura okyanusu doldurduğunu sananları uyarıyoruz. Hatırla, yukarıda sen söyledin, biz çok soru sorarız. "O okyanus, o çukura girmez, nasıl sığdıracaksın?" diyenler biziz yani. Yazdığı kitaba (Kuran), evrenin bütün hakikatlerini doldurduğunu sananları ve buna inananları uyarıyoruz. Evren ve yaşam bir okyanus ise, Kuran bir çukur bile değil, çukur süsü verilmiş bir halüsinasyon. Saygılar. Alıntı
Φ antiteist Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Yoktan Var Edilme YOKTAN VAR EDİLME Evrenin kökeni hakkında tarih boyunca felsefeciler ve bilim adamları farklı teoriler ortaya atmışlardır. En çok kabul gören teori ise, materyalist dünya görüşünün bir ürünü olan; evrenin sonsuzdan beri var olduğu, düşüncesidir. Allah’ın varlığını inkâr eden ateistler, maddenin sonsuzdan beri var olduğunu, maddenin başlangıcı bulunmadığını, var olan her şeyin tesadüfler sonucunda oluştuğunu iddia etmişler ve bu durağan evren modeline sığınmışlardır. Bu görüşe göre madde hep vardır. Yaratılmadığı için bir yaratıcıya da ihtiyaç yoktur. Ateist filozoflardan Georges Politzer “Felsefenin Başlangıç İlkeleri†kitabında bunu şöyle belirtir: “Evren yaratılmış bir şey değildir. Eğer yaratılmış olsaydı, o takdirde Evren’in Tanrı tarafından belli bir anda yaratılmış olması ve Evren’in yoktan var edilmiş olması gerekirdi. Yaratılışı kabul edebilmek için her şeyden önce Evren’in var olmadığı bir anın varlığını, sonra da hiçlikten (yokluktan) bir şeyin çıkmış olduğunu kabul etmek gerekir.†20. yüzyılın ortalarına kadar da bu iddia bilim dünyasında ve özellikle de ateist çevrelerde hakim olan görüş olmuştur. Bu görüşün aksine, günümüzden 14 asır önce vahyedilen Kuran, evrenin sonsuzdan beri geldiği düşüncesini reddetmiştir. Allah, tüm evrenin yokluktan yaratıldığını insanlara Bakara suresinde şöyle ifade etmektedir: O (Allah) Evren’i (Gökleri) ve yeryüzünü yoktan yaratandır (bedea). O, bir işin olmasına karar verirse yalnızca “Ol†der, o da hemen oluverir. (2 Bakara Suresi, 117) Bu ayette geçen “bedea†kelimesinin özel bir anlamı vardır. Sözlükte bu kelimenin karşılığı söyle ifade edilmektedir. “ Bedea: Geçmişte bir örneği olmaksınız ( yoktan) ihdas ve icad eden†(Doç. Dr. Mahmut Çanga, Kur’an-ı Kerim Lügatı, Timaş Yayınları , 1999, sf. 78) Yani Allah, Kuran’da evrenin bir şeyden dönüştürülerek değil, örneği olmaksızın yoktan yaratıldığını ifade etmektedir. Bakara suresinde bildirilen bu gerçek, modern bilimin ulaştığı sonuçlarla tam bir paralellik göstermektedir. Bilim bize tüm evrenin büyük bir patlama ile yoktan yaratıldığını ortaya koymaktadır. Big Bang adı verilen bu teoriye göre evren günümüzden yaklaşık 15 milyar yıl önce tekil bir noktanın patlamasıyla hiçlikten yaratılmıştır. İlk patlamadan Planck zamanı denen ve saniyenin 10-43‘ü kadar geçen süre fizik kanunlarının geçerli olmadığı fizik ötesi bir durumdur. Bu süreden sonra madde ve fizik kanunları oluşmuştur. Planck zamanından önce ve büyük patlamadan önce madde ve mekanın olmadığı, hatta zamanın da olmadığı, hiçlik ortamından mekan, zaman ve madde yaratılmıştır. Bigbang’in ortaya koyduğu gerçekler karşısında materyalist bilim adamları oldukça çaresiz kalmışlardır. Kendisi de bir agnostik olan gök bilimci Robert Jastrow, God ve Astronomers isimli kitabında şöyle söylemektedir: “Aklın gücüne inancıyla yaşamış olan bilim adamı için hikaye kötü bir rüya ile biter. O cahillik dağlarına tırmanır; zirveyi ele geçirmek üzeredir; son kayaya tutunarak kendini yukarı çektiğinde orada yüzyıllardır oturmakta olan bir grup din adamı tarafından selamlanır.†(Robert Jastrow, God and the astromers, s. 250) Robert Jastrow’un da belirttiği gibi evrenin yaratılmasıyla ilgili bu gerçek, dinler ve özellikle de Allah’ın vahyi olan Kuran’da yüzlerce yıldır insanlara bildirilmektedir. sanırım aradığın cevap burda var:)ama siz yinede ortada kanıt yok diceğiniz için sorun ve öğrenin bakalım..aklı ilahlaştırmakdan bahseden sizler acaba kendi aklınızı din gibi sizi hiç enterese etmeyen şeylerle yorayak tağut(Allah dan başkasını ilah edinme) yani aklınızı ilahlaştırıyosunuz bizim sizden farkımızda sadece aklımızı yaradanın olduğuna inanmak ve itaat etmek..ama siz devam edin sorun bakalım dahada aklınıza güvenin daha doğrusu inancınızımı desem inançsızca işleyen aklınızımı desem...en önemlisi ne biliyormusunuz ya sizin inandığınız artık herneyse ya yoksa!!hani bize diosunuzya biz diyince ya varsa!!burdaki yorum ve yazılarınızı inceliyorumda size ******* yaptığınızın hiçbir geçerli bi sebebi olamaz aklın yaratılmışlığı bi yana aklın alamayacağı şeyleri kurcalamak bile ********* bir göstergesi !!! Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 . Bilim bize tüm evrenin büyük bir patlama ile yoktan yaratıldığını ortaya koymaktadır. Big Bang adı verilen bu teoriye göre evren günümüzden yaklaşık 15 milyar yıl önce tekil bir noktanın patlamasıyla hiçlikten yaratılmıştır 1. Bing bang bir teoridir, kanıtlanmamıştır, Evrim teorisi gibi 2. Kainat hiçlikten yaratılmamıştır (teoriye göre) 3. Madde yoktan var olmamıştır, sıkışmış ve çok küçük bir hale gelmiş (toplu iğne başı kadar olması hayaldir) madde ve enerjnin patlamasıyla büyük bir evren ortaya çıkmıtır. Yani var olan madde ve enerji başka bir forma dönüşmüştür. 4. İlk oluşumunda, maddenin şekil değişiminde bile bir varlık olması gerekiyor ki vardır. Olmayan bir şey patlamaz. 5. Maddenin(enerjinin) yoktan varolduğuna dair delil yoktur. O (Allah) Evreni (Gökleri) ve yeryüzünü yoktan yaratandır (bedea). O, bir işin olmasına karar verirse yalnızca ol der, o da hemen oluverir. (2 Bakara Suresi, 117) 15 milyar yılda mı ? Alıntı
Φ Taş_Yürekli Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 15 milyar yılda mı ? 14 milyar yılda 1 milyarını sayma 1 milyar yıldır yaşayanlar var Alıntı
Φ antiteist Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 ***************** sanırım aradığın cevap burda var:)ama siz yinede ortada kanıt yok diceğiniz için sorun ve öğrenin bakalım..aklı ilahlaştırmakdan bahseden sizler acaba kendi aklınızı din gibi sizi hiç enterese etmeyen şeylerle yorayak tağut(Allah dan başkasını ilah edinme) yani aklınızı ilahlaştırıyosunuz bizim sizden farkımızda sadece aklımızı yaradanın olduğuna inanmak ve itaat etmek..ama siz devam edin sorun bakalım dahada aklınıza güvenin daha doğrusu inancınızımı desem inançsızca işleyen aklınızımı desem...en önemlisi ne biliyormusunuz ya sizin inandığınız artık herneyse ya yoksa!!hani bize diosunuzya biz diyince ya varsa!!burdaki yorum ve yazılarınızı inceliyorumda size acıyorum yaptığınızın hiçbir geçerli bi sebebi olamaz aklın yaratılmışlığı bi yana aklın alamayacağı şeyleri kurcalamak bile ********* bir göstergesi !!! Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 antiteist bir sürü bilimsel bilgi verip yanlış bir şekilde Kur'anla bağdaştırıyorsun cevap verincede başka bir konuya atlayıp, yada aklı eleştirirek kendi yazdığın konuya uzaklaşıyorsun. Seninle aynı düşünmüyoruz diye, aklımızı ve hayatımızı sorgulaman, eleştirmen çok doğal, ama kendi yazdığın konuya biz cevap verdikten sonra, konuyu bırakıp hemen aklımıza atlaman doğal değil. saygılar. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Sözüm başlık sahibinedir: Benim inancım banadır; ve ben bu inancı eskimiş görmüyorum ki inanmaya devam ediyorum; siz bana olağanüstü bir insan olduğunuzu ispat edebilir misiniz ki bana daha üst bir şey sunabileceğinizi anlayayım!!! Varlıklar temel olarak aynı;değişen kabuklar;ben kesinlikle medeniyetin doğrusal gelişimi fikrine inanmıyorum; "evet fikri"; Bugün gerçeği sunmaya yönelik girişilen her iş kesinlikten çok fikirleri barındırır;öngörülerle doludur;ben şu ana kadar İslam'dan yücesini bilemedim; hissedemedim;sana göre geriysek bu bizi ilgilendirmez; niye mi yazdım o zaman? Çünkü ben bu başlığı açtığımda karşımda küçümseyici bir yazı görmek zorunda da değilim... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2007 Muhammedin kitabını 1.2 milyarlık müslüman nüfusu bilmektedir. Çoğunluğu okumamıştır bile. Bence çoğunluk okumuştur, okumadığını farzetsek bile, o insan inanırken elbet islam hakkında birşeyler duymuş yada okumuştur, bu duyduğu şeyler yada okuduğu şeyler islamla ilişkili olduğu için islam'ı okumuştur ve dolayısıyla inanmıştır.. Saygılar.. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2007 Bence çoğunluk okumamıştır.Bir çok insan müslüman olan ailelerin çocukları olarak dünyaya geldikleri için inanma durumundadır ve kendilerine islam dini diye anlatılan masallarla büyümüştür.İnançlarının temeli de budur.Zaten aklını kullanıp araştırmaya başlayan insan kendisine anlatılan dinin ne olduğunu görüyor ve kurtuluşun bu olmadığına inanıyor. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2007 Bence çoğunluk okumamıştır.Bir çok insan müslüman olan ailelerin çocukları olarak dünyaya geldikleri için inanma durumundadır ve kendilerine islam dini diye anlatılan masallarla büyümüştür.İnançlarının temeli de budur.Zaten aklını kullanıp araştırmaya başlayan insan kendisine anlatılan dinin ne olduğunu görüyor ve kurtuluşun bu olmadığına inanıyor. Okusalar imanları dahada artacaktır.. Okumadan bile inanmışlarsa, Kur'an-ı Kerim'in o eşsiz içerik ve huzur veren haliyle imanları dahada perçinlenecektir.. Oran ortadadır, Kur'an-ı Kerim'i okuduğunu söyleyip sonradan ateist oldum diyenelerin oranı çok küçük boyuttadır.. Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.