Φ katakuta Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Kur'an bize ebedi 'bir rehber' vermiştir, davranışlarımızın son ve mutlak gayelerini belirlemiştir. İnsanın her devirde, her zaman yeni şartlar altında, bu gayeleri gerçekleştirmek için vasıtalar bulma sorumlulugunu hiç bir şekilde ortadan kaldırmaz. Kur'an ve Sünnet'ten hazır bir ekonomi politigi, hazır bir siyasi yapı veya hazır bir 'herşeyi yazan' ansiklopedi çıkarmayı iddia etmek, sonsuz İslam mesajının, gülünç bir şekilde, zaman aşımına ugrayan kurumlara veya teorilere dönüştürmek, onlara indirgemek anlamına gelecektir. Gayeler bellidir, vasıtalar bu gayeler ışıgında oluşturulmalıdır. İslamın günümüze cavap veremez oldugunu, islamı sözde mahkum etmek için söylemek ; bu dinden hiç bir şey anlamadıgını gösterir. İslama, geleneksel anlamında kurumlarına baglı kalmış kimseler ise en azından 'gerçegi' tam kuşatamamış deriz. ***** Bir listesini çıkar bakalım islam nasıl cevap veriyormuş bizde görelim Alıntı
Φ swim Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Roger Garaudy? Yoksa Raci Garudi mi demliyim? Stalin haranı Roger Graraudy mi? !! eskidenmiş onlar,hatasından dönmüş Müslüman olmuş, Önde gelen sosyalist fikir adamlarından bilim adamlarından biriydi bunu içine sindiremedin değil mi? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 eskidenmiş onlar,hatasından dönmüş Müslüman olmuş, Önde gelen sosyalist fikir adamlarından bilim adamlarından biriydi bunu içine sindiremedin değil mi? Raci Garudi sosyalizmi savunurken sosyalizmin yüzkarasıydı, sonra islam'a geçti veya geçtim dedi. (Gerçi sünnet olmamış, bu saçmalık demiş, İslam'ın başka hangi inançlarına saçmalık dedi bilemiyoruz). Bunda üzüleceğim bir şey yok ki. Sosyalizm bir yüzkarasından kurtulmuş. Sevindim yani. Akılsız dostta, akıllı düşman iyidri derler. Sosyalizm, katliamı ve ırkçılığı savunan akılsız bir adamı sepetlemiş. Bu sevinilecek birşeydir. Saygılar. Alıntı
Φ swim Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Raci Garudi sosyalizmi savunurken sosyalizmin yüzkarasıydı, sonra islam'a geçti yüzkarasıydı ha :D güldürdün beni be... Türkiyedeki taklitçi sosyalistler hayrandı bu sosyalist lidere adam müslüman olunca başladınız kötülemeye işte sizin profiliniz bu... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 yüzkarasıydı ha :D güldürdün beni be... Türkiyedeki taklitçi sosyalistler hayrandı bu sosyalist lidere adam müslüman olunca başladınız kötülemeye işte sizin profiliniz bu... Raci Garudi'ye taklitçi sosyalistler hayrandı. Diğerleri onun ne kadar çeşlişkili birisi olduğunu biliyorlardı ve adam yerine koymuyolardı zaten. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2007 ***** Bir listesini çıkar bakalım islam nasıl cevap veriyormuş bizde görelim listeden önce nihai anlamda gaye/ler nedir diye sorman gerekmiyor mu?. biraz bunun üstünde konuşmak lazım ki gerisini temellendirmek rahat olsun. Alıntı
Φ swim Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Raci Garudi'ye taklitçi sosyalistler hayrandı. Diğerleri onun ne kadar çeşlişkili birisi olduğunu biliyorlardı ve adam yerine koymuyolardı zaten. Saygılar. Ateistlerin sosyalistlerin kıvırdığı an ROGER GARODİ.... hayranı oldukları Fransa sosyalist lideri Müslüman oldu...Ne yapacağınızı şaşırdınız.E malum Türkiyede yaşıyoruz çamur atmayı iyi biliyorsunuz... Ünlü düşünür, Müslüman olunca. Batı basın-yayın organlarınca dışlanmaya başlanmıştır. Eskiden her hafta en az bir programa çıkan düşünür, müslüman olduktan sonra programlara çıkamaz olmuştur. Ömrünün büyük kısmını Komünizme hizmette geçiren ve dünyanın en gözde komünistleri arasına giren ve bir gün Kur’an-ı Kerimi okuyunca “İşte aradığım bu idi” diyerek Müslüman olan Roger Garodi. 1952 yılında sorbonne üniversitesi'nden edebiyat dalında,1954 yılında da sscb bilimler akademisi'nden bilim dalında doktor ünvanını aldı. fransa komünist partisi'nin zirvesine yükseldikten sonra bu kuruluştan ayrıldı. fransa parlementosu'nda milletvekili, meclis başkan yardımcılığı, milli eğitim komisyonu üyesi ve senatör olarak görev yaptı.daha sonra profesörlüğüne devam etti. emekliliğini, yeni yeni eserler yazarak değerli hale getirdi. Yani misalde hata olmazsa sizin, bizim Diyanet İşleri Başkanı düzeyindeki (Lider bazında) adamınız.Yoksa sizin son peygamberinizmiydi? Darısı burdaki ateist, sosyalist....vs..ist lerin başına. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Ateistlerin sosyalistlerin kıvırdığı an ROGER GARODİ.... hayranı oldukları Fransa sosyalist lideri Müslüman oldu...Ne yapacağınızı şaşırdınız.E malum Türkiyede yaşıyoruz çamur atmayı iyi biliyorsunuz... Raci Garudi'yi Stalin gibi bir adamı ve yaptıklarını savunduğu için daha sosyalist olduğunu iddia ettiği zamanda bile yerin dibine sokan insanlar mı kıvırdı? Atilla İlhan daha 1940'larda Raci Garudi'nin ne kadar faşist bir adam olduğunu yazmışken, şimdi tutup, o adamlar Raci'nin yerini bulmasından dolayı üzüldürler mi diyorsun? Bilmiyorsan öğren! Raci Garudi, sosyalistken de bir faşizandı. Develtin adam ölşdürmesine onay veriyordu. Stalin'e tapınıyordu. Müslüman oldu, yerini buldu. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Orada bahsedilen yörünge, dünyadan duran bir gözlemciye göre, güneşin ve ayın doğudan batıya gittikleri sanılan yoldur, başka birşey değil. Böylece kelimesine dikkat et. Aşılayıcı olarak kastettiği şey, yağmurlar, rüzgarla gelen yağmurlar. Aşılama işinin yağmurla yapıldığı sanılıyor. Yoğunluğu farklı olan iki suyun karışmasının zaman aldığını, ayrıca denizler küçük bir kap olmadığı için bu karışma hıslı olmaz, bu hattının varlığı denizci topluluklarca gözlenebilen birşeydir. Daho küçücük bir çocukken, dahakuran, kitap, okumak nedir bilmezken, dağlardan denizi seyrettiğimde, ben de denizin şurası ve şurasıı neden farklı renkte, karışmıyo mu su diye sorduğumu hatırlıyorum. Cidde kıyılarında, Kızıldeniz'de, bunun farkında olan balıkçılar, inci avcıları, tulumları ile denize dalıp, denizin içindeki tatlı su kaynaklarından tulumlarını doldurular. Devam et tabi, bayat malzemeleri ısıt ısıt getir buraya. Bayat malzeme servisine alıştık. HY klasiklerinden birgün kamçılı bakterileri oku gel, diğer gün embriyonun gelişimini oku gel, diğer gün gezegenleri oku gel, senin okuma gündemine göre biz sana sürelkli konuşulan şeyleri tekrar tekrar yazalım. Problem değil. İnsanlar muhammed gelinceye kadar ateşin yaktığı, soğuğun dondurduğunu, zehirli bitkilerin öldürdüğünü falan da bilmiyorlardı. Binyıllarca hiçbirşeyden habersiz yaşamışlardı insanlar. Leşte envai çeşit bakteriler oluştuğunu da görmüyorlardı insanlar, ama yemiyorlardı, neden acaba? Hastalıklar domuza mı özgü? Deli Dana hastalığı ve kuş gribi hakkında da bilgi var mı şu müslümanların her derde deva kitabında? Saygılar. Tabiki senden alkış beklemiyorum Brain.. Bahsedilen dönemdeki bilim ne kadar sığ düzeydeydi bunu herkes biliyor.. Devam ediyorum.. O, biri diğeriyle 'tam bir uyum' içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman'ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk' göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir. (Mülk Suresi, 3-4) Kainattaki milyarlarca yıldız ve milyonlarca ton ağırlığındaki bu büyük kütleler akıl almaz hızlarla hareket etmektedirler.. Bu kadar çok maddenin dev galaksilerin dev yıldızların hata bir birinin içinden çarpışma olmaksızın geçen galaksilerin üzerinde bir düşünün.. Kendi kendine tesadüfen oluşmuş olsa bütün bunlar mümkün olabilir mi..? Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Kendi kendine tesadüfen oluşmuş olsa bütün bunlar mümkün olabilir mi..? kainattaki gezegenler birbirini çekme itme enerjsine göre dengede kalmaktalar, ama bu denge geniş bir zamana göre sürekli değişmektedir. Yani tesadüf yoktur, madde ve enerjinin etkleşimi vardır. 1 milyar yıl önce 1 yıl 365 gün müydü ? veya bir milyar yıl sonra 1 yıl 365 günmü olacak ? düşünmek lazım ! Kainattaki milyarlarca yıldız ve milyonlarca ton ağırlığındaki bu büyük kütleler akıl almaz hızlarla hareket etmektedirler.. Kainattaki kütleler akıl alır bir hızla hareket etmektedirler, bir insan 1 yılda 1000 km gitse, bir gezegen 1 yılda 1000 km gitmicektir tabiki, milyonlarca km gitmesini bile aklımız alabilir. Yani akıl almaz diyerek olayı ilahı boyuta taşıyamayız çünkü aklımız alabiliyor. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 kainattaki gezegenler birbirini çekme itme enerjsine göre dengede kalmaktalar, ama bu denge geniş bir zamana göre sürekli değişmektedir. Yani tesadüf yoktur, madde ve enerjinin etkleşimi vardır. 1 milyar yıl önce 1 yıl 365 gün müydü ? veya bir milyar yıl sonra 1 yıl 365 günmü olacak ? düşünmek lazım ! Evet fiziki açıklaması bu ve zaten bende bu mükemel dengeden bahsediyorum.. Siz istediğiniz kadar bu hareket bilinçsiz maddelerin kendi hesabıdır planıdır deyin.. Bu dengeyi yaratan ancak ve ancak Allahtır.. Kainattaki kütleler akıl alır bir hızla hareket etmektedirler, bir insan 1 yılda 1000 km gitse, bir gezegen 1 yılda 1000 km gitmicektir tabiki, milyonlarca km gitmesini bile aklımız alabilir. Yani akıl almaz diyerek olayı ilahı boyuta taşıyamayız çünkü aklımız alabiliyor. Öyle şeylere takılma boşver.. Aslında "Akıl almaz" cümlesini şöylede açabilirim.. Kimi akıl var bu yüksek hızları ve bu hızlara rağmen ortadaki mükemmel dengeyi kendi kendine oluştu zanneder.. Kimileride bunun mutlaka hesaplı yapılması gereken bir şey olduğuna emindir, tıpkı bir motor gibi.. Bilirsi motorun kendi kendine oluşması imkansızdır, bir aklın bunu yapması gerekir... Kainattaki düzen bir motordan daha zor, daha karmaşık ve daha hassas olduğuna göre demekki sadece akla değil çok büyük bir akla ihtiyaç vardır.. Saygılar.. Alıntı
Φ swim Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Brain, Sosyalizme adanmış bir yaşamın önünde saygıyla eğiliyoruz diyerek stalini metheden az sosyalist mi var? Gördüğün gibi en faşist bir adamı bile islah etmişiz... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Evet fiziki açıklaması bu ve zaten bende bu mükemel dengeden bahsediyorum.. mükemmel denge değil mükemmel denge değişmez am bu denge değişken uzayda bir çok şey oluşum içinde, dünya bile bir oluşum değişim içinde, hep aynı kalmayacak, başka bir dengeye dönüşecek Bu dengeyi yaratan ancak ve ancak Allahtır.. Farketmez, siz nasıl inanırsanız, bu dengeyi yaratan o inadığınız şey olur, bilemeyiz ötesini. Kimi akıl var bu yüksek hızları ve bu hızlara rağmen ortadaki mükemmel dengeyi kendi kendine oluştu zanneder.. kimiside birisi oluşturdu zanneder, hatta dahada ileri gidip Allah oluşturdu der. Bilirsi motorun kendi kendine oluşması imkansızdır, bir aklın bunu yapması gerekir... 1. İkisinin aynı şey olup olmadığınız bilmiyoruz, bir motorun oluşmasıyla bir nohutun filizlenmesi aynı şey değil 2. Tasarımı ve tasarımcısını örnek gösteriyorsunuz, dolayısıyla tasarımcınında bir tasarımcısı olduğunu iddida edip, çıkardığınız sonucunda bir tasarımcısı olduğunu kabul edemiyorsunuz. Böylece bütün argümanın mantığı çökertiyorsunuz Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 mükemmel denge değil Mükemmel.. Mükemmel değil dersen daha mükemmelini yapmalısın yada düşünmelisin.. Tabiki bunu düşünürken hazıra konar gibi yapılmışın üzerine değil.. Eğer bunu başarabiliyorsan er sözünde haklısın.. uzayda bir çok şey oluşum içinde, dünya bile bir oluşum değişim içinde, hep aynı kalmayacak, başka bir dengeye dönüşecek Bilinçli oluşumun devamı.. 1. İkisinin aynı şey olup olmadığınız bilmiyoruz, bir motorun oluşmasıyla bir nohutun filizlenmesi aynı şey değil Evet aynı şey değildir, nohut'un filizlenmesi daha zor ve karmaşıktır.. Ama nohut'un filizlenmesine sadece bakarsak basit zannederiz.. İçine gir, ilerle, olayları izle.. Motordan daha karmaşık olduğunu göreceksin.. Tasarımcınında bir tasarımcısı olduğu konusu zaten Allah'ın teklik sıfatının tecellisidir.. Allah'ın tasarımcısı yoktur tek ve var olan ancak o dur.. Zaten hayret, kudret ve büyüklük bu sırda gizlidir.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Mükemmel değil dersen daha mükemmelini yapmalısın yada düşünmelisin.. soğuktan ölmeyen insanlar, sıcaktan ölmeyen insanlar depremden ölmeyen, kuşlar gibi uçabilen insanlar rahat rahat gezilebilicek gezegenler, uzayda oksijenli bir ortam günün her saati aydınlık ortam ve böylece karanlıktan korkmayan insanlar. Yada geceleri tehlikeyi görebilen insanlar bir yılan sokmasında ölmeyen insan dahada çok sayılabilir, mükemmellik yok kainatta dahada mükemmeki olabilir herzaman, son karar noktası değildir görülen denge. Allah'ın tasarımcısı yoktur tek ve var olan ancak o dur.. Ama sen tasarımcının tasarımcısı vardır dedin !!! Niye sözünden döndün, motor ve nohut olayıyla varmak istediğin noktada, neden bu geri dönüş yaptın ? Gördünmü bak ! kendi düşündüğün argümanı bozdun motor tasarımcısız olmaz, insan tasarımcısız olmaz, kainat tasarımcısız olmaz, ama senin kafanda belirlediğin şey tasarımcısız olur !!! neden ? çünkü sen öyle diyorsun diye !!! Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Brain,Sosyalizme adanmış bir yaşamın önünde saygıyla eğiliyoruz diyerek stalini metheden az sosyalist mi var? Gördüğün gibi en faşist bir adamı bile islah etmişiz... Islah mı ettiniz? yerini buldu o. Şimdi İslamiyet adına faşitlik yapıyor. Sosyalist iken Stalin'e tapıyordu. Şimdi Hitler'e tapıyor. İdol'ü değişti. Düşüncesi aynı. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Mükemmel..Mükemmel değil dersen daha mükemmelini yapmalısın yada düşünmelisin.. Mükemmel olmadığını senin inandığın din bile söylüyor. Bu dünya'ya ayalan diyor. Burada tattığıonız meyveler, sebzeler, zevkler, öbür dünyadakinin yanında hiç kalır diyor. Yani senin dinin bile söylüyor dünyanın mükemmel olmadığını. dahada çok sayılabilir, mükemmellik yok kainatta dahada mükemmeki olabilir herzaman, son karar noktası değildir görülen denge. TARAFSIZ'ın verdiği örnekler de bunu doğruluyor. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 soğuktan ölmeyen insanlar, sıcaktan ölmeyen insanlar Ne dedim yukarda..? Var olan şeyler üzerinde düşünüyorsun.. Yoktan apayrı birşey düşünsene.. Ayrıca ölüm olmak zorunda hepsi birbirleriyle ilintili herşey bir amaca yönelik.. İmtihan, hesap, ödül, ceza.. O bahsettiğin ölümsüzlğükler burada değil diğer tarafta olacak olan şeyler.. Canını sıkma Allah onada kadir yani ne yanacaksın ne donacaksın ama burada değil orada.. Am sen tasarımcının tasarımcısı vardır dedin !!! Tasarımcının tasarımcısı vardır demedim, tam aksini dedim bir daha oku.. Tasarımcı tektir tasarımcının tasarımcısı olmaz.. Eğer vardır dersen o zaman ikincil tasarımcı tasarımcı değildir ki, üstün kudret sahibi olamaz.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Tasarımcı tektir tasarımcının tasarımcısı olmaz.. insan bir tasarımcı değil mi motor konusunda ? tasarımcının tasarımcısı yok mu ? motorun tasarımcısı tek mi ? bir arabayı tek bir insan mı oluşturuyor ? insanın tasarımcısı yok mu ? xlark tades, benim kafam iyice karıştı, kusuruma bakma, seni anlamakta zorluk çekmeye başladım. ben biraz ara versem iyi olacak şöyle akşama kadar. Var olan şeyler üzerinde düşünüyorsun.. yok olan şeyler üzerinde düşünenemki zaten, mecburen var olan bir şey üzerindeki yok olan bir birşeyi düşünmek zorundayım yok olan bir şey üzerinde var olan bir şey düşünülmezki !!!! Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 yok olan şeyler üzerinde düşünenemki zaten O halde yoktan var eden, olmayan bir şeyi ortaya çıkarana hayretle bakmak lazım.. Ha ben bu sistemi beğnemiyorum yaratıklar daha değişik olabilirdi diyorsan sıfırdan bir proje yap, projeni hayata geçiremesende, senden bir bitki modeli, bir insan modeli görelim bakalım nasıldır.. Gerçi bitki ve insan var olan bir olgu ama hadi onuda kabul edelim var olandan başka tipler çıkart bakalım.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 O halde yoktan var eden, olmayan bir şeyi ortaya çıkarana hayretle bakmak lazım..Ha ben bu sistemi beğnemiyorum yaratıklar daha değişik olabilirdi diyorsan sıfırdan bir proje yap, projeni hayata geçiremesende, senden bir bitki modeli, bir insan modeli görelim bakalım nasıldır.. Gerçi bitki ve insan var olan bir olgu ama hadi onuda kabul edelim var olandan başka tipler çıkart bakalım varmak istediğin noktayı değiştirdin, yaratıklar daha değişik olabilirdi demiyorum, daha mükemmel olabilirdi diyorum, dolayısıyla ben bir insan yaratabilirsem onun mükemmelliği herzaman tartışılabilir. Sen mükemmel bir insan bir düzen yaratmışsın diyemez hiç kimse. halde yoktan var eden, olmayan bir şeyi ortaya çıkarana hayretle bakmak lazım.. Tabiki hayretle bakarız ama hayretle bakacağımız bir bulgu yada kişi yok. Ne oluyorsa kainatta oluyor. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 yaratıklar daha değişik olabilirdi demiyorum, daha mükemmel olabilirdi diyorum, dolayısıyla ben bir insan yaratabilirsem onun mükemmelliği herzaman tartışılabilir. Sen mükemmel bir insan bir düzen yaratmışsın diyemez hiç kimse. Mükemellik son durak değildir elbette mükemmelinde mükemmeli vardı ve allah bunu yaratmayada kadirdir.. Ama yinede herşey çok mükemmel.. Diğer tarafta herşeyin son mükemmellğine şahit olursun inşallah.. kainatta oluyor Nasılını niçinini sorgularsan hayrete ulaşırsın.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Mükemellik son durak değildir elbette mükemmelinde mükemmeli vardır saygılar Nasılını niçinini sorgularsan hayrete ulaşırsın.. hayrete ulaşmak kolayda, islam dininin doğruluğuna ulaşmak imkansız gibi bir şey, ulaşanda olmamıştır. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2007 hayrete ulaşmak kolayda, islam dininin doğruluğuna ulaşmak imkansız gibi bir şey, ulaşanda olmamıştır. Çok çaba göstermek lazım.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.