Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Birlesmis Milletlerin egitimden sorumlu sözcüsü,Vernor Munoz,Almanya'da ki okullarda yaptigi incelemelerden sonra bu okullarda yeterli egitimin verilmedigini ve bilhassa bu okullarda okuyan Alman olmayan ögrencilerin haklarinin esit olmadigini ve bu yanlisligin kisa sürede kaldirilmasi düzeltilmesi gerektigini söyledi.

Diger yandan Almanya genelinde yapilan Almanca dilbilgisi testlerinde Alman ögrencilerin büyük bir kisminin yeterli Almanca bilmedikleri ortaya cikti.Bakanlik gerekli calismalarin hizla yapilacagini söyledi.

saygilarla

Gönderi tarihi:
daha önce almanlar türkçeeğitimi'de yasaklamışlardı.....

daha sonra neoldu haberi olan varmı?

yasaklandigini ilk sizden duyuyorum kaplan..kaldirilmis olabilir.."bazi okularda" fakat cogunluk ta ek ders olarak ögretmen getiriyorlar. Veliler e gönderilen bir kiyat oluyor, burada izni olup olmadigi sorulmaktadir. Kabul ettigi andan ihtibaren de cocuk bu derslere girme mecburiyetindir.

"bazi okularda" dememe nedenine gelince...sabahtan bir cocuk 6 saat okula gidiyor ise ayrica o gün icersinde 2 saat aksam üzeri dersi varsa...bu ek ders olarak verilen Türkce dersi o güne denk geldiginde...mecburen cocuk okulun sart kosdugu derse girmesi gerekiyor. Okulda ki Türkce dersine girmek isteyen cocuklarin katilim sayisi düsük oldugu an ise, Türkce dersi kaldirilmaktadir.

saygilar

Gönderi tarihi:

Sevgili Birce,Sayin KAPLAN-200 haklidir,maalesef bizi yönetenlerin aymazligi Almanyada bazi okullarda Anadilin konusulmasi yasaklandi.Öyleki bu yasak sadece dersliklerle sinirli kalmayip okul bahcesinide kapsamina alarak yabanci ögrenciler dolayisi ile Türk ögrenciler diskrimine edildiler.Ögrenci velilerinin sert tepkisini ceken bu uygulama herseye ragmen yürürlükte.Bazi okul yöneticileri kendilerinde bu yasaklama hakkini bulmaktadirlar neden olarakta Almanca'nin daha iyi ögrenilmesini veriyorlar.Aslinda bu yasak insan haklarina aykiridir ama maalesef bizleri insan haklari konusunda yerden yere vuran ic ve dis odaklar böyle insan haklari ihlallerini görmez ve duymazdan gelirler.Bu nedenle ben diyorum ki gaye insan haklari ihlallerini dile getirmek önlemek degildir gaye Türk devletini karalamaktir,ve bu yurt disinda yeterince olmaktadir yurt icindede belirli uclar tarafindan desteklenmektedir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Almanyada bazi okullarda Anadilin konusulmasi yasaklandi.Öyleki bu yasak sadece dersliklerle sinirli kalmayip okul bahcesinide kapsamina alarak yabanci ögrenciler dolayisi ile Türk ögrenciler diskrimine edildiler.

Selam politika,

söz etmis oldugunuz "bazi okullarin" bulundugu yerin ismini ve okulun ismini alabilirmiyim sizden..

simdiden tesekkürler..

saygiler

Gönderi tarihi:
Selam politika,

söz etmis oldugunuz "bazi okullarin" bulundugu yerin ismini ve okulun ismini alabilirmiyim sizden..

simdiden tesekkürler..

saygiler

Sayin politika, nedense siz genelde böyle ispati olmayan iddalarda bulunuyorsunuz. Ben kendim Almanya'da yasiyorum, 27 yildan beri ve görevim de egitimle ilgili. Ama ben türkce egitim yasaklandigini ilk defa sizden ve diger arkadas (kaplan) dan duydum. Lütfen bana yardimci olun, belki bízler buradan takip edemiyoruz. Ne zaman ve kim tarafindan yasaklanmis söyleyin. Türkiye devamli ögretmen gönderiyor buraya. Bilmediginiz konular hakkinda tartismamanizi arzularim, cünki bir yere varilmiyor. Camur atmaktan baska bir sey olmuyor. Illada Almanlari elestirmek istiyorsaniz lütfen iyi arastirin ve Almanlari eksik olduklari bir konuda hakli olarak elestirin. Burada yasayan Türkiyeliler olarak, önce biz kendimize sormaliyiz, almanca ögrenmek istiyormuyuz yosa istemiyormuyuz. 50 yillik bir gecmisimiz var burada, ama malesef insanlarimiz buranin egitim konusunda bir caba gösterecekleri yerde, ucaklarla Türkiye'ye gidip gelmis olduklari kasabanin belediye baskanini secerler. Cocuklarina harclik bulamazlar, ama oy icin ucak parasi bulurlar. Is böyle olursa, Almanca ögrenmek tabiiki zorlasiyor. Sadece alisveriste Almanya'da yasayip evde Türkiye' de yasarsak, dogal olarak cocuklarimizin egitim düzeyi cok asagida olur. Önce kendi hatamizi düzeltelim sonra Alman devletinin eksiklerini de masaya koyalim. Tek tarafli olmayalim. Lütfen bilerek yazalim.

Gönderi tarihi:
Sevgili Birce,Sayin KAPLAN-200 haklidir,maalesef bizi yönetenlerin aymazligi Almanyada bazi okullarda Anadilin konusulmasi yasaklandi.Öyleki bu yasak sadece dersliklerle sinirli kalmayip okul bahcesinide kapsamina alarak yabanci ögrenciler dolayisi ile Türk ögrenciler diskrimine edildiler.Ögrenci velilerinin sert tepkisini ceken bu uygulama herseye ragmen yürürlükte.Bazi okul yöneticileri kendilerinde bu yasaklama hakkini bulmaktadirlar neden olarakta Almanca'nin daha iyi ögrenilmesini veriyorlar.Aslinda bu yasak insan haklarina aykiridir ama maalesef bizleri insan haklari konusunda yerden yere vuran ic ve dis odaklar böyle insan haklari ihlallerini görmez ve duymazdan gelirler.Bu nedenle ben diyorum ki gaye insan haklari ihlallerini dile getirmek önlemek degildir gaye Türk devletini karalamaktir,ve bu yurt disinda yeterince olmaktadir yurt icindede belirli uclar tarafindan desteklenmektedir.

saygilarla

Arkadasim, bahsettiginiz okulun durumu, anlattiginiz gibi degil. Lütfen bilerek yazalim. Almanya'da Türkiye'de yasak olanlar bile serbest. herkes istedigi dili konusuyor ve yasakta degil. Ama sen cocuguna Almanya'da illada almanca yerine türkce ögretiyorsan, o da senin ne kadar egitime önem evrdigini gösterir. Ilerlemek istiyorsan Almanca'yi anadilin gibi ögrenmen gerekli. O bahsettigin okulda sadece Türk ve Alman ögrenciler yok. Genelde Türk, Arap, Bosna, Rus, polanya ve diger milltlerden ögrenciler var. Azda olsa alman var. Ve cogu cocuklar Almancayi düzgün konusamiyorlar. Diploma alamiyorlar. Bu kimin isine yariyor? Böylemi kalkinacagiz? ve hemde cogu cocuklarin Alman pasaportu var. isteyerek alinan bir pasaport. Ailelerin ve cocuklarin rizasi alinarak yapilan bir proje. Nedenide o kadar cok milletten olan insanlarin kendilerini ortak bir dille anlatmalari. Soruyorum sana, o kadar özgürlükcü geciniyorsun ve Türkiye'de bu özgürlüklerin oldugunu söyledigini zannediyorum. varmi Türkiye'de secmeli dindersi? veya istege bagli? Anlatayim o begenmedigin Almanya'da her dine bagli ögrenciler, eger cemaatlari ögretmen yollarsa derslerini verirler. Bilirmisin, Türkiye'de Alevi vatandaslarin da yasadigini? hangi din egitimi verilir Türkiye'de bu insanlara? Alevi dindersi varmi Türkiye'de? veya istemeyen katilmayabilirmi dinderslerine? Biliyormusn Aleviler Türkiye'de bulamadiklari özgürlügü burada buldular. yani anlayacagin arkadasim, almanyada dindersleri istege bagli ve secmeli. Müslüman ögrenciler, isterse sünni dindersleri alirlar, aleviler de kendi dini egitimlerini alirlar. Iste is böyleyken, önce kendimizi düzeltelim , sonra baskasini elestirelim. Maksat camur atmak olmasin. Bana gelen Almanya'da dogmus cocuklara neden kötü almanca konustuklarini sordugum zaman cevap olarak sunu aliyorum; "Biz genelde Araplarla beraberiz ve getto Almancasi konusuyoruz" . Gelin görün genclerin yattigi hapishaneleri. belinde yasayan toplam yabanci sayisi 12% olmasina ragmen, genclerin yattigi hapishaneler malesef 60% yabanci uyruklularla dolu. Cocuklarimiza Almanca bile ögretmezsek, onlarla ilgilenmezsek bu olur. gelin görün kahveleri, dolup tasiyor insanlarimizla. Her gün vur papaza, oyna okeyi. ama cocuklar nerelerde gezer önemli degil. Cogu ya katillikten ya uyusturucu satmaktan yada hirsizliktan yatarlar. Birde size sormak isterim. Almanya'da kadin ticareti Türk ve arnavut mafyasinin elinde. neden bilim alaninda hic bir seyimiz yok???? Bizler eksikmi yaratilmisiz? Birakin artik bu komplexlere girmeyide gercekleri görelim.

Gönderi tarihi:
Sayin politika, nedense siz genelde böyle ispati olmayan iddalarda bulunuyorsunuz. Ben kendim Almanya'da yasiyorum, 27 yildan beri ve görevim de egitimle ilgili. Ama ben türkce egitim yasaklandigini ilk defa sizden ve diger arkadas (kaplan) dan duydum. Lütfen bana yardimci olun, belki bízler buradan takip edemiyoruz. Ne zaman ve kim tarafindan yasaklanmis söyleyin. Türkiye devamli ögretmen gönderiyor buraya. Bilmediginiz konular hakkinda tartismamanizi arzularim, cünki bir yere varilmiyor. Camur atmaktan baska bir sey olmuyor. Illada Almanlari elestirmek istiyorsaniz lütfen iyi arastirin ve Almanlari eksik olduklari bir konuda hakli olarak elestirin. Burada yasayan Türkiyeliler olarak, önce biz kendimize sormaliyiz, almanca ögrenmek istiyormuyuz yosa istemiyormuyuz. 50 yillik bir gecmisimiz var burada, ama malesef insanlarimiz buranin egitim konusunda bir caba gösterecekleri yerde, ucaklarla Türkiye'ye gidip gelmis olduklari kasabanin belediye baskanini secerler. Cocuklarina harclik bulamazlar, ama oy icin ucak parasi bulurlar. Is böyle olursa, Almanca ögrenmek tabiiki zorlasiyor. Sadece alisveriste Almanya'da yasayip evde Türkiye' de yasarsak, dogal olarak cocuklarimizin egitim düzeyi cok asagida olur. Önce kendi hatamizi düzeltelim sonra Alman devletinin eksiklerini de masaya koyalim. Tek tarafli olmayalim. Lütfen bilerek yazalim.

Beyefendi kardesim,Almanyada oldugunuzu ögretim görevlisi oldugunuzu söyleyip Almanyada bazi olullarda anadilin konusulmasinin yasaklandigini duymamis olmaniz sizin hicbir seyden haberiniz olmadigini veya sirf Almanlara hos görünmek babindan bunlari inkar ettiginizi söylemek durumundayim.Eger iz gercekten Almanyada yasamis ve egitim görevlisi olmus olsaydiniz bunlari duymamis olamazdiniz.Siz anladigim kadari ile burada neyi ve kimi savundugunuzu sakladikca yavas yavas kimliginizi ortaya atiyorsunuz.Devam edin... Iste siz en ufak bir örneksiniz yurt disinda Türklere yapilanlari inkar eden daha dogrusu Türklere karsi calisan..

saygilarla

Gönderi tarihi:
Selam politika,

simdiden tesekkürler..

saygiler

Selam Sayin Birce,

Almanyanin Raststadt kenti ve cevresindeki okullarda anadil derslerinin yasaklanmasi,Aralik ayinda cok büyük bir katilimla protesto edildi.Dietzenbach belediyesi anaokullarinda anadil yasagi getirdi.

Basta Karlsruhe Baskonsolosu Sayin Sadik Toprak ve egitim atasesi Sayin Elzem Babayigit ve aile birliklerinin katilimi ile yapilan aciklamalardan sonra bu yasagin kaldirilmasi icin her ne gerkiyorsa ypilacak dendi.Bu yasaktan Berlin ve Ankara'nin haberi olduguda verilen haberler arasinda.

Bunun haricinde su anda isimlerini hatirliyamadigim Bayern ve Baden -Württenberg eyaletlerindeki bazi okullarda ise Anadil yasagi okul bahcesinide kapsamaktadir.

Ilginize tesekkür ederim,bu konuda yeni bilgiler olursa size ulastirmaya calisirim.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Beyefendi kardesim,Almanyada oldugunuzu ögretim görevlisi oldugunuzu söyleyip Almanyada bazi olullarda anadilin konusulmasinin yasaklandigini duymamis olmaniz sizin hicbir seyden haberiniz olmadigini veya sirf Almanlara hos görünmek babindan bunlari inkar ettiginizi söylemek durumundayim.Eger iz gercekten Almanyada yasamis ve egitim görevlisi olmus olsaydiniz bunlari duymamis olamazdiniz.Siz anladigim kadari ile burada neyi ve kimi savundugunuzu sakladikca yavas yavas kimliginizi ortaya atiyorsunuz.Devam edin... Iste siz en ufak bir örneksiniz yurt disinda Türklere yapilanlari inkar eden daha dogrusu Türklere karsi calisan..

saygilarla

*********** atmaya devam et kardesim. Almanya'da anadil konusmak yasak degil. Ama senin gibilerini yüzünden zaten su anki durumumuz cok vahim Almanya'da, cünki sizin gibi düsünen bir cok vatandas Almanca ögrenmiyorlar, cocuklarida dogal olarak egitimden yoksun kaliyorlar. Sizin anlatmak isdediginiz olaylarin cogu projeler kapsaminda burada yasayan yabanci uyruklu cocuklari nasil topluma katip, egitim düzeylerini yükseltiriz manti ile yapilanlardir. Siz o kadar anadil egitimi savunuyorsaniz, önce kendi yasadigin ülkedeki anadil konusunu cöz. daha düne kadar kürtce konusmak 6 aydan basliyordu. Türkiye'de türkce disinda istenilen egitim hemen bölücülük oluyor, ama kendimiz Almanya'da sitersek bu hak oluyor. Igneyi önce kendine cuvaldizida sonra baskasina batir. Bizler burada haklarimizin verilmesi icin mücadelemizi veriyoruz. ma kendimize istedigimiz hakki, ülkemizdeki baskalarinada verlimesini savunuyoruz. Tek tarafli degiliz sizin gibi. Türklere karsi calisan senin gibi düsünenler, cünki 50 yillada beri 50 adim atamadik sayenizde. Almanca'yi ögrenipte nden ögretmen olamiyoruz burada, neden doktor olamiyoruz burada. Simdi sen muhakkak bir veya iki örnek verirsin, ögretmen ve doktor olmus. Ama orantiya bakarsan sifiriz egitim dalinda. En basarili oldugumuz dal, mafya, kadinticareti, dolandiricilik gibi isler. Buyurun cenaze törenine. sorun gelen vatandaslara izinde, kim ne kadar Almanca bilir, hangi okul diplomasi vardir. Hemde bunlarin cogunun alman pasaportuda vardir. siz kendinizi aldatmaya devam edin. Baskalari marsa bile gitti, bizler halaa sayenizde sadece yaya kaldik. Egitim düsmaisinizda ondan. kaplan konusu da cok acik. Türkiye'de idam cezasi kalkinca hemen postalandi. Alman kanunlarinda idam cezasi olmadigi icin yollanamiyordu bir cok suclu. ama simdi öyle degil allaha sükür.

Gönderi tarihi:
Selam Sayin Birce,

Almanyanin Raststadt kenti ve cevresindeki okullarda anadil derslerinin yasaklanmasi,Aralik ayinda cok büyük bir katilimla protesto edildi.Dietzenbach belediyesi anaokullarinda anadil yasagi getirdi.

Basta Karlsruhe Baskonsolosu Sayin Sadik Toprak ve egitim atasesi Sayin Elzem Babayigit ve aile birliklerinin katilimi ile yapilan aciklamalardan sonra bu yasagin kaldirilmasi icin her ne gerkiyorsa ypilacak dendi.Bu yasaktan Berlin ve Ankara'nin haberi olduguda verilen haberler arasinda.

Bunun haricinde su anda isimlerini hatirliyamadigim Bayern ve Baden -Württenberg eyaletlerindeki bazi okullarda ise Anadil yasagi okul bahcesinide kapsamaktadir.

Ilginize tesekkür ederim,bu konuda yeni bilgiler olursa size ulastirmaya calisirim.

saygilarla

Selam politika,

sizin saymis oldugunuz yazaklandi dediginiz "anadil yasagi" kac gün sürdü ve asil nedeni neydi diye düsünüldümü. Az önce tüm yazmis oldugunuz sehirler deki yazilari olaylari okudum.

Ana okuluna bir cocuk neden gönderiliyor amac nedir..? Cocugun aylesinin beklentileri nelerdir anaokuldan? Ilk bu sorulari cevaplayalim isterseniz...

Gösterilmedi ögretilmedi alaka yetirince verilmedi... bu yüzden cocugumun almancasi bozuk yetersiz kaldi... bu yüzden Okul zamani geldiginde...cocugum bir sene daha beklemek sorunda kaldi.. gibi şikayet edenler hicmi yok?

Alaka gösteriliyor mecbur tutluyor almanca konusmalari ki bir an önce ögrensinler diye...bu "mecbur tutuluyor" kelimeleri yasaklaniyor anlamina getiriliyor...aslinda bunu ayirt etmek gercekten de zor...heleki anlamak istemeyenler icin.

simdi gazetenin bir kösesinde bulunan bir yaziya göz atalim..

Eşi Alman olan bir çocuk annesi Dilan Nakipoğlu-Floth, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Birkaç hafta önce aylık 41 Euro aidatı olan bu spor salonuna kayıt yaptırdık. Başlarken de onların yanında Volkan ile aramızda hep Türkçe konuştuk. Burada böyle bir yasak olduğu şeklinde hiçbir şey söylemediler. Yoksa zaten başlamazdık. Buraya dördüncü kez geliyorduk. Aletlerde çalışırken bir yandan da Türkçe sohbet ediyorduk. O sırada yanımıza kadın antrenörlerden biri geldi. Bize Türkçe değil de Almanca konuşmamızı söyledi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Ben de ’Anadilim Türkçe tabi ki Türkçe konuşacağım’ diye cevap verdim. Salon sahibiyle konuşup bize döneceğini söyledi. Daha sonra hiç tanımadığımız bir kişi gelip iki dosya kağıdını önümüze atıp ’Bunları imzalayın ve çıkıp gidin’ deyince şaşırıp kaldık. Biz de imzalamayacağımızı söyledik. Sözlü olarak tartıştık

SALONUN AVUKATI NE DEDİ

Haber Bielefeld’deki Westfalen Blatt adlı bölge gazetesinde de "Spor stüdyosunda Almanca zorunluluğu" adı altında yer aldı. Gazeteye açıklama yapan fitnes salonunun avukatı Hans Geisser ise, "Biz bütün müşterilerimizin birbirleriyle ne konuştuklarını anlamasını istiyoruz. Eğer bir İngiliz İngilizce konuşsaydı ona da Almanca konuşması ricasında bulunurduk. Ayrıca sözleşmenin tehdit sonucu feshedildiği gibi bir durum yok" diye konuştu.

sorun nerede biliyormusunuz,birbirimizi anlayamiyor ve anlamaya calismadigimiz icin..en kücük olaylar " inat " ve "yok sen haklisin ben hakliyim" davasina giriyor ve yazildigi gibi tartisma büyüdügü an yasaklandi deniliyor.

saygilar

Gönderi tarihi:

Yani Sayi9n Bircecok afedersiniz ama ben bir gercekten bahsettim siz bizi anlamiyoryerine koyup hüküm verdiniz.Bu kadar kiyametler ne icin koptu Almanyada dersiniuz,Isterseniz arayin Karlsruhe baskonsoloslugunu ve gercegin ne oldugunu ögrenin.Alman Hanstan alinan gercek ancak bukadar olur.Sorun nerde biliyormusunuz,yurt disindaki Türkleri hicbirsey anlamiyor diye göstermek,insanlar yasakla bilmem neyi karistiriyorlar gibi.

Almanyada bazi okullarda anadil yasagi getirilmistir,siz bunun adini ne koyarsaniz koyun.Memleketimizde Türkce dilden sayilmazken Almanya veya baska bir ülkede sayilmasida sasirtici olurdu.

Sizi yine Alman dostlarinizla basbasa birakiyorum,en dogru bilgileri eminimki onlar aktarmaktadirlar,kalin saglicakla

saygilarla

Gönderi tarihi:

DÜNYADA OKADAR YURTDISINDA YASAYAN VATANDASIMIZ VAR AMA GÜCLÜ BIR LOBiMiZ YOK NEDEN,.,.

Günü geldimi lobimiz yok diye dert yaniyorsunuz.,.Amacimiz ne.,.!!!

Bizler hep köylümü kalicagiz.., bizler böyle kalmak zorundamiyiz.,yoksa bizler sadece kendi kendini imha eden Millet anlayisindan kurtulamayacakmiyiz.,.inanilir gibi degil.,hep kapanmak zorundamiyiz amac ne yani,.TÜRKCEMI,.Asimilasyonmu,.yabanci düsmanligimi.,,hangisi.,.Türkce diyorsaniz gece gündüz Türkce konusuyoruz bu bizim Ana dilimiz,.Asimilasyon diyorsaniz tamda Asimilisyon olacak milleti buldunuz.,.,!!!Yabanci düsmanligi diyorsaniz

bugün bile yarin bile .,!!! Ana yurdumuzdan insanlarimiz gelecektir,.,tabikii artik bunlarin egitimli olmasi sartiyla.,.!!!

KONU BU EGITIM EGITIMLI INSANLAR BUNLARIN YETISMESI ,.,,GENCLERE VERILEN DEGER is hayatina göre degerli insanlarin yetismesi herkesin basarili oldugu noktalarda bir yerlere gelmesi.,.ISTE SORUN BURDAN KAYNAKLANMAKTADIR.,.,EGITIM ONUN TARTISMASI tabiki birileri cikip öneriler sunacaktir olumlu veya olumsuz.,!!!

sende Türk toplumu olarak ona göre tepkini koyarsin.,konu bu kadar basit geregide yapilmistir.,burda baski rejimi yokki

burda Demokrasi var arkadaslar ,.,

Ana dilini kaybedeni görmedik,.kim kaybetmis Dünyada Ana Dilini,,ve yahutta DiNiNi yok böyle birsey

Sayin DSP genel baskanida buralara ziyarete geldiginde bu konuyu konusmustuk.,.,!!! derdimizi kim ülkemizden buralara ziyarete gelirse anlatiyoruz.,halk olarak bizlerde siyasetci ayrimi yoktur,.,onlar bizim Ülkemizin temsilcileridir.,

Arkadaslar hakikatten birseyleri elestirelim diye elestirmek icin yola cikmayalim bu bizleri ne kadar ön yargili toplum gibi davrandigimizi gösterir .,.!!!

Ne olmustur Almanyada bu konu herkesi rahatsiz etmistir.,

Bu ülkede yasayan duyarli insanlarimiz.,.Tabikii bu gelismelerden rahatsizdir,.cünkü herseyin bir baslangic noktasi vardir tabiki olayi bu acidan alip degerlendirmek zorundayiz,.,bunu yapiyoruz .,yan gelip yatmiyoruz buralarda insan hayati buralarda hep verimli gecer ,,bos insanlarin yeri yoktur,.!!! BURASI AVRUPA YAN GELIP YATMAK YOKTUR.,,

gelelim bizim okullarda güzel Türkcemizin yasaklanmasi yok öyle birsey,.,Neden bu olay bu asamaya gelmistir gelmesinin sebebleri nelerdir.,.,bir düsünelim.,ve yahutta en azindan buralarda yasaminiz olmasi gerekirki

Fakat isin özü böylemidir,.,ve yahutta bazi cevreler bu durumdan yararlanim politika yapma sevdasindamidir.,!!!

Aslinda en büyük suc velilerde okula giden evlatlarini Almanlar gibi takip edip ögretmenlerden gerekli iletisim kuramamalari .,aslinda ögretmenlerin velilerle sürekli toplantilari olur .,bizimkiler o toplantida yoktur bizleri genede bizim velilerin yerine onlar savunmak zorunda kalirlar.,.ne aci ama .,bu bir gercektir.,gelisimini yerinde takip etmeyen toplumun miras yedi cocuklariyiz.,.

Bunun güzel örnegi Frankfurt,a bagli güzel bir kasaba olan Dietzenbach,tir,.yüzde doksani yabanci olan bir kasabadir yabancilarin yogun yasadigi kasabadir.,bu kasabada genclerimizin durumu hic ic acici degildir,.,polisleri meydan dayagi atacak kadar sahipsizdirler,,.,!!! olay ne olursa olsun.,,genclerimizin böyle davranmaya hakki yoktur.,Dietzenbachda geceleri köseleri tutan bizim genclerdir,.,

TABIKI Bazi ögretim görevlileride bunlari nasil önleyebiliriz diye .,birtakim öneriler getirmektedir,.derslerde tenefüslerde

tek bir dili konusup gencler birbirine kaynassindiye böyle bir öneri atilmistir,.,

ama böyle bir uygulama yoktur.,

Gelelim RASTATT daki olayi ayni sekilde demeyelimde ön yargili Rastatt kasabasinin Belediye baskani Türkce dersleri icin

sinif tahsis etmeme karari almasi üzerine .,TÜRK TOPLUMU BU KARARA KARSI TEPKISINI KOYMUSTUR bizlerde diyoruzki

bir kasabayla baslar yanlislarin sonu gelmez.,..,!!! zaten bu olay 13.01.07 ,.tarihinde protesto edilmistir.,.,

bizde diyoruz Almanca uyum icin sart Almancayi cok iyi kavramamiz gerek.,.zaten Almancayi iyi kavramayan Tek toplum Türklerdir.,bu gercektir arkadaslar.,.

BiZLER 5.MILYONLA YARIN BURALARDA LOBI OLUSTURAMAZKEN YARIN BIRILERI SAYILARI BINLERI BULMAZKEN LOBISI OLUR.,.,,Ah yurdumun insani Ah

onun icin bizler kalkip belediye baskanini desteklemiyoruz.,!!!! bizde diyoruzki bilimsel arastirmalar ana dillerini iyi bilen ögrenciler diger dilleri cok daha kolay vede iyi ögrendiklerini kanitlamaktadir,.,Ayrica anadil kimlik gelisimini vede kendilerine güven kazanmalarina neden olmaktadir cocuklar icin.,.,

onun icin Anadil dersleri uyumu katkiya saglar ve desteklenmelidir Aksi bir durum ,uyum politikalarindaki samimiyetsizligi gösterir.,

Yalniz su güzelligide görelim Hamburg basta olmak üzere bir cok okulda 2.ci dil Türkcedir.,.,yani ingilizcenin fransanin önündedir,.,!!!

VE BU UYGULAMA BÜTÜN ALMANYADA 2.CI DILIN TÜRKCE OLMASI ICIN CALISMALAR SÜRMEKTEDIR,,..,

onlar yarinlar icin Türkcenin önemini görmüsler bizlerde biraz buralarda yasiyorsak biraz bazi seyleri kulak vermekte yarar vardir,.,

Saygilar

:shuriken: yamyam frankfurt

Gönderi tarihi:
*********** atmaya devam et kardesim. Almanya'da anadil konusmak yasak degil. Ama senin gibilerini yüzünden zaten su anki durumumuz cok vahim Almanya'da, cünki sizin gibi düsünen bir cok vatandas Almanca ögrenmiyorlar, cocuklarida dogal olarak egitimden yoksun kaliyorlar. Sizin anlatmak isdediginiz olaylarin cogu projeler kapsaminda burada yasayan yabanci uyruklu cocuklari nasil topluma katip, egitim düzeylerini yükseltiriz manti ile yapilanlardir. Siz o kadar anadil egitimi savunuyorsaniz, önce kendi yasadigin ülkedeki anadil konusunu cöz. daha düne kadar kürtce konusmak 6 aydan basliyordu. Türkiye'de türkce disinda istenilen egitim hemen bölücülük oluyor, ama kendimiz Almanya'da sitersek bu hak oluyor. Igneyi önce kendine cuvaldizida sonra baskasina batir. Bizler burada haklarimizin verilmesi icin mücadelemizi veriyoruz. ma kendimize istedigimiz hakki, ülkemizdeki baskalarinada verlimesini savunuyoruz. Tek tarafli degiliz sizin gibi. Türklere karsi calisan senin gibi düsünenler, cünki 50 yillada beri 50 adim atamadik sayenizde. Almanca'yi ögrenipte nden ögretmen olamiyoruz burada, neden doktor olamiyoruz burada. Simdi sen muhakkak bir veya iki örnek verirsin, ögretmen ve doktor olmus. Ama orantiya bakarsan sifiriz egitim dalinda. En basarili oldugumuz dal, mafya, kadinticareti, dolandiricilik gibi isler. Buyurun cenaze törenine. sorun gelen vatandaslara izinde, kim ne kadar Almanca bilir, hangi okul diplomasi vardir. Hemde bunlarin cogunun alman pasaportuda vardir. siz kendinizi aldatmaya devam edin. Baskalari marsa bile gitti, bizler halaa sayenizde sadece yaya kaldik. Egitim düsmaisinizda ondan. kaplan konusu da cok acik. Türkiye'de idam cezasi kalkinca hemen postalandi. Alman kanunlarinda idam cezasi olmadigi icin yollanamiyordu bir cok suclu. ama simdi öyle degil allaha sükür.

Nasil belli ettiniz nereye ait oldugunuzu cünkü sizlere Alman kimligi verenler bilerek vermektedirler.Almanlar kolay kolay herkese Alman kimligi dagitmazlar,islerine gelenler disinda.Ama ben sizin ne oldugunuzu cok iyi anladim fazlasini anlatmanizada gerk yoktur.Sadece su kadarini söyleyeyim ki bugün Almanyada üniversitelerde yüzlerce Türk genci okumaktadir ve bunlarin hicbirisi ülkesi hakkinda bu kadar *****yici konusmaz,Size daha fazla yazarim ama kendi kendimden utanirim,cünkü degmez..

Gönderi tarihi:
Ana okuluna bir cocuk neden gönderiliyor amac nedir..? Cocugun aylesinin beklentileri nelerdir anaokuldan? Ilk bu sorulari cevaplayalim isterseniz...

Gösterilmedi ögretilmedi alaka yetirince verilmedi... bu yüzden cocugumun almancasi bozuk yetersiz kaldi... bu yüzden Okul zamani geldiginde...cocugum bir sene daha beklemek sorunda kaldi.. gibi şikayet edenler hicmi yok?

Alaka gösteriliyor mecbur tutluyor almanca konusmalari ki bir an önce ögrensinler diye...bu "mecbur tutuluyor" kelimeleri yasaklaniyor anlamina getiriliyor...aslinda bunu ayirt etmek gercekten de zor...heleki anlamak istemeyenler icin.

simdi gazetenin bir kösesinde bulunan bir yaziya göz atalim..

saygilar

benim bu yazim üzerine, sizin verdiginiz karsilik...

Yani Sayi9n Bircecok afedersiniz ama ben bir gercekten bahsettim siz bizi anlamiyoryerine koyup hüküm verdiniz.

.

.

Sizi yine Alman dostlarinizla basbasa birakiyorum,en dogru bilgileri eminimki onlar aktarmaktadirlar,kalin saglicakla

saygilarla

Sayin politika,

görüyorum ki anlatamamisim yine ben derdimi ve benim sizi anlamiyor yerine koydugumu sanmissiniz... kusura bakmayin ama benim o cümlem dikatli ce okur iseniz size yönelik bir cümle degil...Anaokulu ve cocuklarin velileri ile ilgili bir yazi...

mecburen bu yaziyi kopyaliyacam ben yine..neyi demek istedigimi belki bu sekilde daha net anlayabilirsiniz...

Türk Öğretmenleri Almanya’da-8-(Okullar-Grundschule)

Temel okullar (Grundschule), bizde ki ilkokulun karşılığı, süresi dört yıl . Altı yaşında bu okula başlıyor çocuklar.

Bu okullardan önce anaokulları var. (Kindergarten)İsteyen aile çocuğunu anaokuluna gönderiyor. Okullaşma oranı yeterli olmadığından bu konuda sıkıntı çekiliyor.

Anaokuluna gitmemiş çocuklar için, okul öncesi hazırlık sınıfı açılıyor. (Vorschule)Bu çocukların durumları değerlendirildikten sonra hazırlık sınıfına gidip gitmeyeceğine karar veriliyor.

var olan zorluklari dile getirmeye calismisdim politika

sonradan gelen yaziniz ise...

v

v

Nasil belli ettiniz nereye ait oldugunuzu cünkü sizlere Alman kimligi verenler bilerek vermektedirler.

alman kimligi isteyen yok politika ben böyle mutluyum...."belli ettiniz nereye ait oldugunuzu" kelimelerine gelince...ne yazdimda neyi belli etim birtürlü anlayamadim..neyse..

son olarakta "Sizi yine Alman dostlarinizla basbasa birakiyorum" yazinizsa..

bende sizi anlayabilen ve sizin karsi tarafi anlayabildiginiz dostlarinzla basbasa birakiyorum..

saygilar

Gönderi tarihi:
Nasil belli ettiniz nereye ait oldugunuzu cünkü sizlere Alman kimligi verenler bilerek vermektedirler.Almanlar kolay kolay herkese Alman kimligi dagitmazlar,islerine gelenler disinda.Ama ben sizin ne oldugunuzu cok iyi anladim fazlasini anlatmanizada gerk yoktur.Sadece su kadarini söyleyeyim ki bugün Almanyada üniversitelerde yüzlerce Türk genci okumaktadir ve bunlarin hicbirisi ülkesi hakkinda bu kadar *****yici konusmaz,Size daha fazla yazarim ama kendi kendimden utanirim,cünkü degmez..

****** ****** ***** dostum, ne kadar ******diginiz bilince degilsiniz. Ne yazikki almanlar cogu Türke kolayca vatandaslik verdi ve alanlarinda cogu senin gibi alman düsmanlari ve dinciler. Sen önce iddaalarini iyi düsünde yaz. Binlerce türkmilliyetcisiyim diye gecinenler vatandaslik aldilar, cünki Türkiye onlardan öyle istedi. Biz türkiye#yi elestiriyorsak eksiklerini düzeltmek icin yapiyoruz, senin gibi körü körüne her yanlisa dogru demiyoruz. Kendi yanlisini kabul etmek kadar büyüklük yoktur, ama o büyüklük sende hic yok, cünki sen ancak *****liyorsun. Kimseyi tanimiyorsun, bilgin bile yok camur atip tutuyorsun. Dost dogru konusur ve dogrular acidir. Ama sen devamli yalan konusarak kendini aldatmaya devam et. Kizacagina saygili ol ve elestirileri ciddiye al.eger elestirilerde dogruluk payi varsa nasil düzeltilmesi gerektini tartis. Ört bas ederek bugünlere geldik.

Sorularimada nedense cevap evrmekten kaciniyorsun. Insanlari özelestiri yapiyorlar diye vatan haini etmeye kimsenin hakki yok. Türkiye'yi yönetenler belli, oldugumuz konumda belli.

Gönderi tarihi:

Sen hicbir sey anlamamisssin. Bunuda sadece ben degil, diger arkadaslarda yazmislar. sen zaten kendine göre bir dogru bulmussun. sana göre digerlerinin her dedikleri yanlis. Buna da beýni yikanmis denilir.

Gönderi tarihi:
benim bu yazim üzerine, sizin verdiginiz karsilik...

Sayin politika,

görüyorum ki anlatamamisim yine ben derdimi ve benim sizi anlamiyor yerine koydugumu sanmissiniz... kusura bakmayin ama benim o cümlem dikatli ce okur iseniz size yönelik bir cümle degil...Anaokulu ve cocuklarin velileri ile ilgili bir yazi...

mecburen bu yaziyi kopyaliyacam ben yine..neyi demek istedigimi belki bu sekilde daha net anlayabilirsiniz...

Türk Öğretmenleri Almanya’da-8-(Okullar-Grundschule)

Temel okullar (Grundschule), bizde ki ilkokulun karşılığı, süresi dört yıl . Altı yaşında bu okula başlıyor çocuklar.

Bu okullardan önce anaokulları var. (Kindergarten)İsteyen aile çocuğunu anaokuluna gönderiyor. Okullaşma oranı yeterli olmadığından bu konuda sıkıntı çekiliyor.

Anaokuluna gitmemiş çocuklar için, okul öncesi hazırlık sınıfı açılıyor. (Vorschule)Bu çocukların durumları değerlendirildikten sonra hazırlık sınıfına gidip gitmeyeceğine karar veriliyor.

var olan zorluklari dile getirmeye calismisdim politika

sonradan gelen yaziniz ise...

v

v

alman kimligi isteyen yok politika ben böyle mutluyum...."belli ettiniz nereye ait oldugunuzu" kelimelerine gelince...ne yazdimda neyi belli etim birtürlü anlayamadim..neyse..

son olarakta "Sizi yine Alman dostlarinizla basbasa birakiyorum" yazinizsa..

bende sizi anlayabilen ve sizin karsi tarafi anlayabildiginiz dostlarinzla basbasa birakiyorum..

saygilar

Sayin Birce,*nasil belli ettiniz....*cümlesi size yazilmadi nasil olurda size gelir bilemiyorum ama size karsi öyle bir saygisizlik yapmayacagimdan emin olabilirsiniz.O cümle bir baskasi icin yazildi.

Ben tekrar affinizi rica ediyorum,ama sizeyazmadigima inanabilirsiniz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sen hicbir sey anlamamisssin. Bunuda sadece ben degil, diger arkadaslarda yazmislar. sen zaten kendine göre bir dogru bulmussun. sana göre digerlerinin her dedikleri yanlis. Buna da beýni yikanmis denilir.

Benim beynim tertemizdir yikanma ihtiyaci yoktur,beyni yikanmis olanlar yazdklari bölücü sözlerden anlasilmaktadir.Sizinle tartisacak bir seyim kaldigini sanmiyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Benim beynim tertemizdir yikanma ihtiyaci yoktur,beyni yikanmis olanlar yazdklari bölücü sözlerden anlasilmaktadir.Sizinle tartisacak bir seyim kaldigini sanmiyorum.

saygilarla

****** ****** ******, sana onlarca soru sordum yazilarimda, daha dogru dürüst bir cevap alamadim. Diegr arkadaslarin sana yazdigi cevaplar kimin hakli oldugunu zaten gösteriyor. Unutmadan sunu da söyleyeyim. Almanya'da sadece Türk düsmanligi yok yabanci düsmanligi var. baska irktan insanlarda nazi fasistleri tarafindan öldürüldü. Onun icin Almanlar'in bir cok yürüyüslerinde, toplantilarinda, devrimci ve demokrat derneklerinde bir cok insan "Ich bin auch ein Ausländer" yani bende bir yabanciyim rozetleri taktilar ve bazi toplantilarda hala takarlar. Ama sen bunlari kabul etmek istemezsin. Önce Almanya'yi iyice ögren sonra konus. Bizler burada yasayan tüm göcmenler bizlere yapilan haksizliklara karsi mücadele veriyoruz, hemde Almanlarla beraber. Ama bazi milliyetci gecinen türk dernekleri de Türkiye siyaseti yaptiklari icn, mücadele yerine, insanlari nasil oy kullanmalari icin Türkiye'ye götürürüz hesabini yapiyorlar.

LÜTFEN ÖNCEKI SORULARIMA CEVAP VERINIZ!!! Kendin gibi düsünmeyenlere camur atacaginiza kendinizi komplaksten nasil kurtarmaniz üzerine düsünün birazda.

Gercek Atatürkcü oldugunu defalarca vurguladin, ama Atatürk yönümüzü avrupaya cevirdi. neden acaba, bunu kendinize sorun ve cevap arayin. Atatürk gelecegimiz Avrupa ile demisse, sende Atatürkcü olduguna göre, nedene bu avrupa düsmanligi. Kompleksinden kurtar kendini.

Gönderi tarihi:

saygilarla

**************** yazacak bir sey bulamiyorsun. Cünki senin tartismanda elestiri olmayacak, elestiri hemen bölücü katogorisine giriyor. Özelestiri senin lugatinda yok. Ama inkar cok. Sen ancak kendin gibi düsünenlerde tartisirsin. Ona da tartisma denmez, ancak birbirinizi aklarsiniz.

Neden o vatansever "bozkurtlar" Almanya'da vatandasliga geciyorlar????? Hani Alman devleti sadece dostlarina veriyordu bu vatandasligi???? Ne kadar **** *** yazilarinda bir bilsen. Malesef cok var senin gibiler avrupada , onlar egitim yerine baska seylerle mesguller. Onlar ve seriatcilar kizlarini okulda spor derslerinde yüzmeye gitsinmi gitmesinmi ile ilgileniyorlar. Kiz cocuklarini okul gezilerine göndermemekle ön plana cikiyorlar. Ama sen kalkacaksin özelestiri yapanlari hemen bölücü yapacaksin. Daha düne kadar kürtce konusmak bölücülüktü ve cezasi vardi, neden simdi serbest? Nerede kaldi bunun bölücülügü? Bunu avrupa istedi diyemi yapiyoruz? Eger öyleyse vah halimize, vah o büyük Türkiye'nin haline. Hayir biz o yasagi yanlis oldugunu anladigimiz icin kaldirdik. Medem kürt yok neden kürtce var anlamis degilim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.