Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 18 yıl Dünyanın en güzel ülkesi seçiliyor Türkiye birinci sırada... İnternette dünyanın en güzel ülkesi seçiliyor. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Türkiye, dünyanın en güzel ülkesini belirlemek için uluslararası bir internet sitesi tarafından başlatılan ankette açık farkla birinci sırada yer alıyor. Dünyanın en güzel ülkesini belirlemek için oluşturulan www.thevotenation.com adlı internet sitesinde yapılan oylamada Türkiye, yaklaşık 527 bin oyla birinciliğini koruyor. Türkiye'yi, 490 bin civarındaki oyla Sırbistan, 475 bin dolayında oyla Slovakya takip ediyor. Dünyanın en güzel ülkesini belirlemek için yapılan oylamada, Rusya dördüncü, Amerika Birleşik Devletleri beşinci, Almanya altıncı, İngiltere ise yedinci sırada yer alıyor. Bir turizm ülkesi olan, tarihi ve doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Türkiye'nin uluslararası bir internet sitesince yapılan bu ankette dünyanın en güzel ülkesi olarak seçilmesinin, Türkiye'nin tanıtımına önemli katkıda bulunması bekleniyor. Şu ana kadar kullanılan oylara göre ankette, Türkiye'nin turizm sektöründe rakipleri olarak gösterilen Yunanistan, yaklaşık 320 bin oyla 9'ncı sırada kendine yer bulabilirken, Fransa 17'nci, İspanya 20'nci, İtalya ise ancak 41'nci sırada yer alıyor. Şu adresde..
Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 18 yıl Sevgili Dipnot peki bu güzellikleri sürekli yok etmek için uğraşan ,güzelim boğazı beton yığınlarına çeviren,tarihi binaların onarımı konusunda her türlü zorluğu çıkararak bu yapıların çürüyüp yıkılmasını ,müzelerin depolarında çürümeye bırakılan tarihi eserleri görmezden gelen kurumları ,bizans surları üzerine salaş yapılar konduran tarih ve kültür bilincinden yoksun insanları ne yapacağız?
Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 18 yıl Su anda Türkiye 525404 puanla 1.sirada olmayi sürdürüyor,ikinci olan Sirbistanla aradaki fark yaklasik 30.000 dolaylarinda saygilarla
Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 18 yıl sevgili dipnot.güzellik göreceli bir kavram.yalnız kriterler nelerdir merak ettim.şaşırdığımı söylemeliyim.avrupada bir çok ülke gezdim kentlerin,köylerin ,caddelerin, adeta bir ressamın elinden çıkmış gibi estetik olduğu. korunmuş doğal tabiat yapısının yanında.ayrıntılara girmeden söyleyeyim, bizim beton yığını kentlerin,toz toprak içindeki kasaba ve köylerin.tahrip edilmiş ağaçsız,yeşilsiz topraklarımızla.nasıl böyle bir netice aldığımızı merak ediyorum.
Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 18 yıl sevgili dipnot.güzellik göreceli bir kavram.yalnız kriterler nelerdir merak ettim.şaşırdığımı söylemeliyim.avrupada bir çok ülke gezdim kentlerin,köylerin ,caddelerin, adeta bir ressamın elinden çıkmış gibi estetik olduğu. korunmuş doğal tabiat yapısının yanında.ayrıntılara girmeden söyleyeyim, bizim beton yığını kentlerin,toz toprak içindeki kasaba ve köylerin.tahrip edilmiş ağaçsız,yeşilsiz topraklarımızla.nasıl böyle bir netice aldığımızı merak ediyorum. Selam denizz, bu yazinizi simdi gördügümde aklima bir filim geldi o yüzden icimden geldigi gibi yaziyorum suan...Bayan diyordu ki ben amerikayi gezdim ingiltereyi...vs.. sira sira sayiyordu gezdigi ülkeleri... her yerini gördüm,doydum, sonunda yoruldum diyordu. Yaninda ki bey ise .. ben adim adim Türkiye yi gezdim köylerini sehirlerini..henüz her yerini göremedim, yorulmadim, doyamadim.. Bir baskadir benim Memleketim denizz , tasi ile tozu ile saygilar
Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 18 yıl Selam denizz,bu yazinizi simdi gördügümde aklima bir filim geldi o yüzden icimden geldigi gibi yaziyorum suan...Bayan diyordu ki ben amerikayi gezdim ingiltereyi...vs.. sira sira sayiyordu gezdigi ülkeleri... her yerini gördüm,doydum, sonunda yoruldum diyordu. Yaninda ki bey ise .. ben adim adim Türkiye yi gezdim köylerini sehirlerini..henüz her yerini göremedim, yorulmadim, doyamadim.. Bir baskadir benim Memleketim denizz , tasi ile tozu ile saygilar Evet cok haklisin birce; bir baskadir benim memleketim, tasi ile tozu ile ve arada bir kapissak da insani ile...
Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 18 yıl Memleketimizin her yani ayri bir güzeldir,tabiiki baska güzel olan ülke veya sehirlerinde hakkini vermemiz gerekir. Memleketimiz güzeldir,memleketimiz gercekten güzeldir de bakimsiz kalmistir,birakilmistir.Cünkü yurttaslik görevimizi ilkokul siralarinda bize tam olarak ögretmediler ikincisi bir ülke nasil bakimli olur onu insamlarimiza ögretmediler.Peki insanlarimiz bunu düsünemedilermi diye sorabilirsiniz,tabiiki düsünebilirdiler ama zman birakmadilar.Neyimiz düzgün ki. Bir cicek dikmek bir fidan dikmek zormudur?hayir ama insanlarimizda o sevgiyi birakmadilar.Yakacagi olmayan agac kesti,yakacagi olsa idi kesmezdi dimi,kesincede cezasini verebilirdik o zaman ama biz hem yakacak vermedik hemde agac keseni cezalandirdik. Memleketimiz gercekten cok güzeldir, ahh, birde yelere sümkürenlerimiz olmasa idi. saygilarla
Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 18 yıl Siteye bakmadım henüz neye göre güzel seçiliyor ülkeler....Türkiye demek sadece turistlik değerler demek mi sizce?hangi turist kalkıp doğuya yada güneydoğuya gidiyorki..Demekki kriter turistlik değerler buda bi ülkeyi güzel yapar mı tartışılır..işsizliğin gericiliğin ve terörün gün be gün arttığı bu ülke varsın uzayda birinci seçilsin...neye yarar kanayan yaraları kapatır mı sizce..güneydoğuda ölen şehitlere derman olur mu,işsizliğe çare bulur mu...yada bizi AB ye sokar mı bu? Ama yinede canım yurdumu bi yerdede olsa birinci görmek büyük bir onur bizler için....
Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 18 yıl Memleketimiz gercekten cok güzeldir,ahh, birde yelere sümkürenlerimiz olmasa idi. haklısın,benım bulunduğum yerde çokca var.ayağımıza gelmesın dıye manevra yapıyoruz
Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 18 yıl buda şu şekil bir oylama sitesi sanırım. Yani modeme reset yapıp ard arda oy kullanabiliyorsunuz. Zira Sırbıstanı şu an kim hangi özelliyle sevebilirki. Şu an sırbistana herhangi bir turistin gittiğini sanmıyorum. Malum halen gerginliğin had safhada olduğu bir ülke. Ha keza slovakya'nın ne açıdan dünyada bir populeritesi olabilirki. site işte herkesin kendi ülkesini oyladığı sevmediği ülkeler içinde dislike oyu verdiği bir site. anladığım kadarıyla. Sırbistan ve slovakyanın aldığı oylara bakıncada, on dakika arayla oy kullanabildiğiniz bir site olduğu izlenimi uyanmıştı denedim gerçekten öyle. Kaba mantıkla, slovakya gibi Turistik olmayan ve benim bildiğim kadarıyla dünyada pek bir populeritesi olmayan bir ülke 480,000 oyla üçüncüyken. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Tayland'ın 174 oy almış olması zaten akla ters. bir enstantanede dikkatimi çekti Vatikan City -814'le sonlarda.
Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 18 yıl arkadaşlar bu seçimi kim neye göre yapıyo acaba merak ettim..diyelimki ülkemiz en güzel ülke seçildi bu donucun bizim turizmimize vs katkısı olucakmı....yani geçerliliği nedir bu seçimin?ülkemizin güzelliğini tartışmaya gerek yok türkiyemizin her karışı ayrı bi güzellik bence....
Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 18 yıl İşte aslında en üzücü haber de bu zaten.Ben ülkemin en güzel ülke olduğunun bilinmesini şu zamanda hiç istemiyorum. Daha saksındaki yeşile bile sahip olamamış insanların,Koca çınarları,sarıçam ormanlarını üçbeş kuruşluk rantlar için bogazlayanyöresel müteahhitlerin ,Kıyı talanının,şehir plansızlığının en yüksek seviyede olduğu bir ülkenin dünyanın gözdesi durumuna gelmesi çok üzücüdür. Bunun anlamı daha çok turist,daha cok talan,yıkım yağma ve hem organık hemde politik kirliliktir.Alt yapısını arıtma tesisini bile kuramamış bir ülkenin harika kıyılarının,antik kültürünün yağmasından başka birşey olmayacaktır.Zeus sunağını kaptırdığımız gibi şimdi dahaçok şeyleri kaptırmak zorunda kalacağız.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.