Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

UÖIT MZŞTL NEALZĞZHZME YZIEĞHZGOZYEL

İpucu:

Fethedince “Veni Vidi Vici” dedi Sezar

Ulakları fermanlarını götürdü.

Esir oldu ulaklar, fermanlarını açtılar,

Ama okuyamadılar, anlayamadılar.

Olan ulakların canına oldu,

Ulaklar sıfırı tüketti,

Onlar sadece masum birer piyondu.

bunu çözünce ortaya çıkcak olan şey bu şifrenin önemini anlamanıza yardımcı olcak. zor bi şifre bu ama şiirde bissürü ipucu var. bu arada şiiri tengeriine yazdırdım, sağolsun. bakalım kim daha kurnaz ;)

Kuralımız: şifreyi çöz ama nasıl çözdüğünü söyleme

Gönderi tarihi:
UÖIT MZŞTL NEALZĞZHZME YZIEĞHZGOZYEL

İpucu:

Fethedince “Veni Vidi Vici” dedi Sezar

Ulakları fermanlarını götürdü.

Esir oldu ulaklar, fermanlarını açtılar,

Ama okuyamadılar, anlayamadılar.

Olan ulakların canına oldu,

Ulaklar sıfırı tüketti,

Onlar sadece masum birer piyondu.

bunu çözünce ortaya çıkcak olan şey bu şifrenin önemini anlamanıza yardımcı olcak. zor bi şifre bu ama şiirde bissürü ipucu var. bu arada şiiri tengeriine yazdırdım, sağolsun. bakalım kim daha kurnaz ;)

Kuralımız: şifreyi çöz ama nasıl çözdüğünü söyleme

çok güzel bir soruydu tebrik ediyorum... cevabı veriyorum:

BUNA "SEZAR ŞİFRESİ" DENİLMEKTEDİR.

Diğer soruyu atlamadım merak etme onunla da ilgileneceğim :) bu arada Tengerin Boşig'i de tebrik ediyorum, güzel şiir, güzel bir ipucu, ellerine sağlık arkadaşım :clover:

Gönderi tarihi:

eksik yazmışım şifresi değil ŞİFRELEMESİ olacaktı

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Yav gloria... Vallahi diycek bişey bulamıyom. ipucu çok güzel bencede. adam yazıyo ben napiim. neyse, ipuçlarından çıkardığın şeyleri tahmin ediyom ama çıkarabilmene gerçekten şaşırdım. bana ÖM'den mesaj atarmısın? şifrenin ipuçlarını nasıl çözdüğünü anlatsana. neyse, görürsün sen, bitane daha hazırlıcam. onu bul bakalım. görücez. deli ediyon sen beni. ne sorsam çözüyon ya! :homestar:. ama bu sorunun ipucunu çözebilceni sanmıyodum, helal olsun valla. :clover: :clover: :clover:

Bidahaki soruyu bekle tamammı?

Gönderi tarihi:

teşekkür ederim arkadaşım, bu yazdıklarının hepsini övgü olarak alıyorum :w00t: siz de (tantalos ve tengerin) hem soruyla hem de şiirle övgüyü hakediyorsunuz.. Zevkle çözdüm :)

bekliyorum yeni sorularını :)

Gönderi tarihi:

Sayın Gloria, gerçekten takdir ettim... O ipucunu çözebilmeniz gerçekten takdire değer. Gerçekten ince düşünmüşsünüz demek ki cevabı bulduğunuza göre. Ama bir soru daha sormuş. Onu cevapsız bırakmışsınız. Bir daha böyle bir şiir yazmam gereken bir şifre daha hazırlayabilir mi bilmiyorum.

Gönderi tarihi:

:) teşekkür ederim :clover:

Ee benim meleğim sevgili YUMOTEM diğer soruyu çözmüşş kii TEBRİKLER MELEĞİM :clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.