Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika'da Orman Yangınlarının Çoğalması Nedeniyle Büyük Bir Sigorta Şirketi Bu Yangınları Sigorta Kapsamından Çıkarıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika'da Orman Yangınlarının Çoğalması Nedeniyle Büyük Bir Sigorta Şirketi Bu Yangınları Sigorta Kapsamından Çıkarıyor

EPA, gezegen ısındıkça orman yangınlarının daha da kötüleştiğini bildiriyor. Bu ve diğer faktörlere yanıt olarak, büyük sigorta şirketi State Farm, yangına eğilimli Kaliforniya'daki yeni başvuru sahiplerine artık ev sahibi sigortası sunmayacağını duyurdu.

wildfire-5346576.jpg

Ne oluyor?

EPA'ya göre her yıl orman yangınlarında yanan alan 1980'lerden bu yana artıyor. Kayıtlara geçen en yıkıcı 10 yıl, son 20 yılda yaşandı ve kuraklığın geride bıraktığı çok sayıda kuru bitki nedeniyle daha fazla hasara neden oldu.

Etkileri ABD genelinde hissedilirken, Kaliforniya her yıl çıkan orman yangınları ve bunun sonucunda ortaya çıkan dumanla ünlüdür. Bu yıl fırtınalar, seller, kuraklık ve yangınların yıkıcı birleşimi nedeniyle eyalet için özellikle zor geçti.

Axios'un bildirdiği gibi bu durum Devlet Çiftliği için çok fazla risk haline geldi. Şirket, Mayıs ayında Kaliforniya'daki başvuruları kapatma kararında "inşaat maliyetlerindeki enflasyonun üzerinde tarihi artışlar" ve "hızla artan felaket riskine" atıfta bulundu.

Neden fark eder?

Kaliforniya'daki ev sahipleri için mülkleri için uygun fiyatlı teminat bulmak artık daha zor olacak. Bu olmadan, bölge sakinleri bir yangında her şeylerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırlar. Halihazırda sigorta kapsamına sahip olan mülk sahipleri hâlâ korunuyor ancak State Farm'ın Kaliforniya'da yeni başvuruları kabul etmeyeceği belirtiliyor.

Ancak sorun Kaliforniya'nın ötesine uzanıyor. Dünya çapında artan sıcaklıklar havanın daha az stabil hale gelmesine neden olduğundan, her türlü felaket daha yaygın ve daha yıkıcı hale geldi.

Sigortacılar bu felaketlerden etkilenen bölgeleri kapsamayı çok riskli bulursa, giderek daha fazla bölge kendilerini sigorta kapsamı dışında bulabilir. Axios'un bildirdiğine göre Louisiana ve Florida, aktif bir kasırga sezonunun tahminleri nedeniyle zaten kapsama alanını kaybediyor. İronik bir şekilde State Farm, Farmers ve AAA gibi büyük rakiplerin çekilmesine rağmen Florida'da kalma niyetini açıkladı.

Ne yapılıyor?

Kaliforniya sigorta komiser yardımcısı Michael Soller, Axios'a bir e-postada Kaliforniya Sigorta Departmanının uzun vadede tüketicileri korumaya kararlı olduğunu söyledi.

"Daha önce büyük orman yangınlarından sonra buradaydık" dedi. "Farklı olan, orman yangını güvenliği için ilk sigorta indirim programı ve Yasama Meclisi ve Vali tarafından eşi benzeri görülmemiş orman yangını hafifletme yatırımları ile gerçekleştirdiğimiz eylemlerdir."

Başka bir deyişle CDI, sigorta maliyetlerini düşürmek ve orman yangını riskini azaltmak için eyalet hükümetiyle birlikte çalışıyor, böylece sigortacılar bölgede yeniden faaliyet göstermeyi güvence altına alıyor.

Kaynak: TCD

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.