» iLyAdA Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Meclis'te şapka kargaşası TBMM'ye gelen kadın örgütlerinin temsilcileri, polisler tarafından şapkayla içeri giremeyecekleri konusunda uyarılınca, locada türbanlı kadınların olduğunu söyleyip olayı protesto ettiler. TBMM Genel Sekreteri ise "Yanlış anlaşılma olmuş" açıklaması yaptı TBMM Genel Kurulu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen özel oturumu izlemeye gelen kadın örgütlerinin temsilcileri, izleyici locasına girmek isterken "şapkalarını çıkarmaları" konusunda görevli polislerce uyarıldı. Polisler, Genel Kurul çalışmasını locadan izleyenler arasında yer alan türbanlı kadınları işaret eden kadınlara, "O kıyafetin bir parçası, aksesuvar" yanıtını verdiler. Uygulamayı protesto eden örgüt temsilcileri, "Atatürk'ün Türkiyesi'nde Meclis'te ayrımcılık yapılıyor" diye tepki gösterdiler. Bir açıklama yapan TBMM Genel Sekreteri Rauf Bozkurt ise, durumun yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söyledi. CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın organizasyonuyla Marmara Grubu, İnsan Hakları Platformu ve kadın derneklerinin temsilcilerinden oluşan bir grup, dün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Genel Kurul'daki özel oturumu izlemeye geldi. Yaklaşık 50 kişi locaya girerken, güvenlik görevlilerince mantoları ve çantalarını bırakmaları konusunda uyarıldılar. Bu sırada ziyaretçilerden şapkalarını çıkarmaları istendi. Bunun üzerine kadınlar izleyici locasında oturan türbanlı kadınları göstererek "İçerde türbanlılar oturuyor. Onlar nasıl giriyor, nasıl izin veriyorsunuz" diye itiraz ettiler. 'Keşke gelmeseydim' Güvenlik görevlilerinden "O kıyafetin bir parçası, aksesuvar. Ortalığı karıştırmayın" yanıtı aldıklarını belirten kadınlar, bu uygulamayı protesto ederek locanın girişinin bulunduğu kattan basın koridorunun da bulunduğu kata indiler. Burada gazetecilerle görüşmek isteyen kadınlar, basın koridorunda da görevliler tarafından "İçtüzüğe göre burada açıklama yapamazsınız" diye uyarıldılar. Bu sırada şapkasıyla locaya alınmayanlardan emekli büyükelçi eşi Suna German, "Başörtüsü, kıyafetin bir parçası oluyor, onları içeri alıyorlar. Ama biz taktığımız şapkalarla içeri giremiyoruz. Atatürk'ün Türkiye'sinde Meclis'te türban serbest, şapka yasak oluyor. Atatürk'ün ülkesinde, Meclis'te böyle şeyler duyup incineceğime keşke hiç gelmeseydim" dedi. German, adını soranlara, "Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nde şapkalı olan bir vatandaş olarak konuşuyorum. Bu yapılan fevkalade ayıp" yanıtını verdi. Görevliler tarafından basın kapısından TBMM bahçesine çıkarılan grup, CHP ile temas kurdu. CHP İstanbul Milletvekili, Kadın Kolları Başkanı Güldal Okuducu, grubun yanına gelerek basın açıklaması yapmalarını sağladı. Temsilcilerden Meltem Arıkan, "Uygulama hepimizi dehşete düşürdü. Bu ülkede Atatürk'ün devrim kanunları var, şapka kanunu var, şapkalı kadınlar Meclis'te böyle bir duruma nasıl düşürülüyor, anlamak mümkün değil" dedi. İnsan Hakları Platformu'ndan Müjgan Suer de, "Eşit muamele görmedik. Mantolarımızı, çantalarımız ve şapkalarımızı dışarıda bırakmamız istendi. Bazıları hem başörtüleriyle, hem mantolarıyla içeri alındı. Hukuki mücadelemizi yapacağız" diye konuştu. Kraliçe oturmuştu TBMM Genel Sekreteri Rauf Bozkurt, kadınların şapkayla Meclis Genel Kurulu dinleyici locasına girmelerinde yasal hiçbir engel olmadığını bildirdi. A.A.'ya açıklamalarda bulunan Bozkurt, bir grup kadının şapkayla salona girmek istediğini, ancak yanlış anlaşılmadan dolayı güvenlik görevlileriyle tartışma yaşandığını belirtti. Misafirlerin şapka ile Genel Kurul'u izleyebileceklerinin iletilmesi üzerine sorunun giderildiğini kaydeden Bozkurt, "Bayanların şapkayla dinleyici locasına girmelerinde yasal hiçbir engel yoktur" dedi. Geçen hafta TBMM Başkanı Bülent Arınç ile birlikte Genel Kurul'u selamlayan Hollanda Kraliçesi Beatrix de heyetteki diğer kadınlarla birlikte locada şapkasıyla oturmuştu. Şapkaya izin yok Locaya alınmayan şapkalı kadınlar merdivenlerde durumu protesto ederken, türbanlılar locada oturumu dinledi. İçtüzükte yasak yok İçtüzükte dinleyicilere ilişkin kuralları düzenleyen hüküm şöyle: MADDE 169: Dinleyiciler, birleşimin devamı süresince kendilerine ayrılan yerlerde sükûnet içinde oturmak zorundadırlar. Dinleyiciler görüşmelerde, kabul veya ret yönünde söz, alkış yahut herhangi bir hareketle kendi düşüncelerini ortaya koyamazlar. Bu yasağa uymayanlar, o yerin düzenini korumakla görevli olanlar tarafından hemen dışarı çıkarılırlar. Ankara Milliyet Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Evet arkadasim haklisiniz,sapka meclise giremedi ama dinleyici siralari türbanli dolu idi.Ve en ilginci ne idi biliyormusunuz,o karisiklikta tek bir milletvekili kapiya cikip ne oluyor burada yaa,demedi,cünkü haberleri yoktu veya önemsemediler.Durumu polise biraktilar,poliste kendisine verilmis olan-Türbanli disinda basinda sapkasi olan hic bir kadini iceri sokmayin uyarisina göre davrandi- Veya kimbilir belkide polis kendiliginden öyle davrandi!! saygilarla Alıntı
Φ sosyalist_demokrat Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 işte akp'nin gerçek yüzü... demokrasiden özgürlükten ne anladıkları açık bir biçimde ortada. oraya girmemesi gerekenler türbanlılardır. hiçkimse sıkmabaşlı olarak t.b.m.m'ye giremez. atatürk'ün devrimleri birer birer yok sayılıyor. bugün şapka devrimini deldiler. bakalım sırada ne var Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 28 şubat vari kalkışmaların ayak seslerinden biri daha gerimlimli siyaset ya da gerilimlerden hareketle siyasete dizayn, göz dagı verme vakıaları meclis başkanı şapkalardan dolayı herhangi birşey yok dedi siz gerçekten inanıyormusunuz, baya çagdaş görünümlü şapkalı bayanların meclise sokulmayacagını ve dahi başı kapalılar girerken....mümkün degil inanmammmm............ Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 sen neye inanmıyorsun arkadaşım. Gözümüzle izlediğimiz şeyemi? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 28 şubat vari kalkışmaların ayak seslerinden biri daha gerimlimli siyaset ya da gerilimlerden hareketle siyasete dizayn, göz dagı verme vakıaları meclis başkanı şapkalardan dolayı herhangi birşey yok dedi siz gerçekten inanıyormusunuz, baya çagdaş görünümlü şapkalı bayanların meclise sokulmayacagını ve dahi başı kapalılar girerken....mümkün degil inanmammmm............ Sizler demek zorunda kaliyorum kusura bakma ,.,kisacasi Aslan kardesim.,sizler sadece kendi varliginiza inaniyorsunuz baskalarin degil..,. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 valla konjöktürel olarak bu mümkün degil ben inanmam yani her duydugumuz, duydugumuz gibi olmayabilir bu ülkede bunun örnekleri çoktur zaman zaman koskoca bir tiyatroya dönüşebiliyor bu ülke malumunuz oldugu üzere başka birşey olsa gerek ya da dedikleri gibi yanlış anlamadan kaynaklanan bir hadise olsa gerek, yoksa mümkün degil sokulmamaları gibi bir durum... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 arkadaşım gözümüzle seyrettik kadınlara meclis görevlilerinin ne dediğini dimi. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 valla konjöktürel olarak bu mümkün degil ben inanmamyani her duydugumuz, duydugumuz gibi olmayabilir bu ülkede bunun örnekleri çoktur zaman zaman koskoca bir tiyatroya dönüşebiliyor bu ülke malumunuz oldugu üzere başka birşey olsa gerek ya da dedikleri gibi yanlış anlamadan kaynaklanan bir hadise olsa gerek, yoksa mümkün degil sokulmamaları gibi bir durum... Merhaba Aslan kardesim ben seni anlamakta artik zorluk cekiyorum..,neden ice dönük yasiyorsun,., Konservatif sekilde yasamanin sonuclari bu.,.,.düsüne biliyormusun,.,youtube hesabi .,.!!! yasaklaninca.,.!!! dis dünya bizi görmeyecek.,..,ASLINDA ONLAR BIZI HEP GÖRECEK AMA BIZLER ONLARI GÖRMEYECEGIZ,., disa karsi kapanim .,.,!!! mutasib.,.yasamaya calismanin sonuclari.,.,.bunlar.,. artik GÜZEL TÜRKIYEMIZDE .,.yapilmak istenen oyunlari biraz olsun anlamaya calis.,.,bizler bu oyunu görüyoruz sizlerde bu oyunu görürseniz bu oyun bozulur,., NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE,.,.Birkere onun tadina tat. Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 valla konjöktürel olarak bu mümkün degil ben inanmamyani her duydugumuz, duydugumuz gibi olmayabilir bu ülkede bunun örnekleri çoktur zaman zaman koskoca bir tiyatroya dönüşebiliyor bu ülke malumunuz oldugu üzere başka birşey olsa gerek ya da dedikleri gibi yanlış anlamadan kaynaklanan bir hadise olsa gerek, yoksa mümkün degil sokulmamaları gibi bir durum... arkadaşım resim olan topic de şapka başlığına tıklarsan olayın görüntülerine ulaşacaksın zaten.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 arkadaşım resim olan topic de şapka başlığına tıklarsan olayın görüntülerine ulaşacaksın zaten.. Arkadasim onun oraya uzanmasi cok zor.,.zaten bir uzana bilse...!!! olay tamamlanacak ama arkadas cekiniyor ..,cekinceleri var.,bende yardimci olmaya calisiyorum.,.isallah olacak. BEKLIYORUZ.,. bunlar aslinda konservatif yasamanin sonuclari.,.,.bizim insanlarimiz,.,bizler onu basaramiyoruz Benim üzüntüm görende ne oluyo diyecek.,.hadi hayirlisi.,.,., Aslan kardesim sapka orda hadi.,., Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gecenlerde Hollanda Kralicesi geldi degil mi Turkiye'ye. Eeee, Anitkabir'de kralice ve yaninda bulunan diger hanimlar sapka cikarmadi. Zaten kim diyebilirdi ki bir Kraliceye sapkani cikar da gir diye. Bu kisiler adabi muaseret kurallarini bilen insanlar. Anneannemin ilk yaptigi is torunlari okuma yazma ogrendikten hemen sonra ellerine birer adabi muaseret kitabi alip vermek olmustur. Bizim toplumdaki bazi kisiler de bu gorgu kurallari kitabini okuyup nasiplerini alsalar hic de fena olmaz... Ne yaziyormus bu adabi muaseret kitabinda bir bakalim: -Bir erkek, ortam neresi olursa olsun bir yerde oturan bir kadinin yanina gidip selam vermesi gerektiginde kadinin yerinden kalmayacagini bilmelidir. - Eger kadin ayakta ise ve erkek oturuyorsa, kadin erkegin yanina geldiginde erkek ayaga kalkmali ve oyle selam vermelidir. - Oturan kisi gencse ve ayaktaki kisi yasli ise ve bu kisi tanistirlacaksa ya da selamlasacaksa, genc olan kisinin mutlaka kalkmasi gerekir. Kadin icin boyle bir sart yoktur. - El sıkışırken erkek eldevenini cikartir. Kadin icin boyle bir sart yoktur. - Bir kadin ortam neresi olursa olsun sapkasini cikarmak zorunda degildir, zira sapka kadinin aksesuaridir. Erkek icin bu gecerli degildir. Erkek bir bayana selam verirken sapkasini hafifce basindan alir tekrar basina koyar. Ortam neresi olursa olsun erkek sapkasini cikartip girer. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Merhaba Aslan kardesim ben seni anlamakta artik zorluk cekiyorum..,neden ice dönük yasiyorsun,.,Konservatif sekilde yasamanin sonuclari bu.,.,.düsüne biliyormusun,.,youtube hesabi .,.!!! yasaklaninca.,.!!! dis dünya bizi görmeyecek.,..,ASLINDA ONLAR BIZI HEP GÖRECEK AMA BIZLER ONLARI GÖRMEYECEGIZ,., disa karsi kapanim .,.,!!! mutasib.,.yasamaya calismanin sonuclari.,.,.bunlar.,. artik GÜZEL TÜRKIYEMIZDE .,.yapilmak istenen oyunlari biraz olsun anlamaya calis.,.,bizler bu oyunu görüyoruz sizlerde bu oyunu görürseniz bu oyun bozulur,., NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE,.,.Birkere onun tadina tat. Saygilar yamyam frankfurt meraba efendi türkler beni anlamakta niye zorluk çekiyorsun ya hem kim demiş içe dönük yaşadıgımı youtube kim yasakladı yahu, ben mi? inan Türkiyedeki oyunlar çok iyi görüyoruz ve bizzat yaşıyoruz ben zaten Türküm bu tadın içindeyim yani anlıyacagın sadece şunu söylemek istedim mevcut konjöktür geregi bu bayanların meclise sokulmama gibi bir durumları olamaz, olmaz çünkü yaşadıgımız vakıaya uygun degil uygun olansa eminki bir yanlış anlama oldugudur. ve haberleride seyrettim merak etme yani saygılar Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 işte bu yüzden Türkiyede bazıları "Özgürlük" dediğinde kimse ciddiye almıyor. Çünkü özgürlüğü sadece kendine isteyenler. Başkası söz konusu olunca görmezden gelenler yada inkar edenlerin "özgürlük" söylemleri kimse tarafından ciddiye alınmaz. Hani bir örnek vermiştim. Konya'da "Başörtüsüne özgürlük, inanca saygı" mitingi düzenleyip. O mitingde başı açık diye bir gazeteci bayanı taşlayanlar gibi Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 işte bu yüzden Türkiyede bazıları "Özgürlük" dediğinde kimse ciddiye almıyor. Çünkü özgürlüğü sadece kendine isteyenler. Başkası söz konusu olunca görmezden gelenler yada inkar edenlerin "özgürlük" söylemleri kimse tarafından ciddiye alınmaz. Hani bir örnek vermiştim. Konya'da "Başörtüsüne özgürlük, inanca saygı" mitingi düzenleyip. O mitingde başı açık diye bir gazeteci bayanı taşlayanlar gibi Merhaba Benim bildigimde bir bayan gazteciye tokat atilmisti,.o tokadi suratimda hissetmistim.,.,!!! nasil benim ülkemde böyle birsey olabilir diye,.,cünkü ,,bizler ayni zamanda birer gönüllü turizim elcisiyiz.,!!! buralarda Gurbetciler olarak.., sadece günesimizi,.denizimizi degil Tarihimizi ,,tarihi eserlerimizi gögsümüz kabara kabara..,kana,,kana öve öve anlatiyoruz.,.,.Tarihi eserlerimiz birer sanat eseri diye,.medeniyetin isigi,.diye acaba onlari kimler sahip cikiyor vede ,,bazi dengesiz insanlardan korumaya calisiyo.,.,oda bir ayri konu,..,Hele hele insanimizi anlatmak ayri bir cosku misafir sever,.,cana yakin,.,kültürlü,..medeniyeti yutmus,.,.jön Türkler diye.,, arada birde cildirmazsak olacak Eger o tokat aksine ,,kültürümüzün icinde olan bir basörtülü bayana atilsaydi.,.,NE OLURDU.,. Bunu aradaki Medeniyet farki cözer..,ÖYLE DEGILMI kimmilir neler olurdu.,. ARADA BIR COSUYORUZ YA...,iyiki Tanrimiza sükür.,sag duyulu insalarimiz cogunlukta ,.,!!! oda olmazsa vay halimize,.,oradaki kizgin suratlari unutamiyorum,.,, neydi o ya tokat atanin hali,.,.hemde bir bayana karsi EGER BU OLAY BURDA OLSAYDI O KISI HALK TARAFINDAN AFOROZ EDILIRDI.,,.. Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 işte bu yüzden Türkiyede bazıları "Özgürlük" dediğinde kimse ciddiye almıyor. Çünkü özgürlüğü sadece kendine isteyenler. Başkası söz konusu olunca görmezden gelenler yada inkar edenlerin "özgürlük" söylemleri kimse tarafından ciddiye alınmaz. Hani bir örnek vermiştim. Konya'da "Başörtüsüne özgürlük, inanca saygı" mitingi düzenleyip. O mitingde başı açık diye bir gazeteci bayanı taşlayanlar gibi yok böyle bir özgürlük sorunu bunumu tartışıcaz Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Benim bildigimde bir bayan gazteciye tokat atilmisti,.o tokadi suratimda hissetmistim.,.,!!!Saygilar yamyam frankfurt bana niye söylüyorsunki yok tokatlanmış, yok başı açık gazateci dövülmüş ya arkadaşlar benim yazdıklarıma dönük cevap verirseniz ciddiye alıp bende mukabele edeyim. bu ne ya , siz ne demek istiyorsunuz. saf bir önyargıyla yazıyorsunuz. ben ne şapkaya karşıyım nede başörtüsüne ne tokata razı olurum nede başı açık diye dövülmeye yanlış anlamadır diyorum ve bu kadar basit hani gerçekten öyle bir niyetleri olsa, bu zaten mevcut şartlar geregi olamaz ve olursada ilk ben karşı çıkarım merak buyurmayın siz Ve benim yazdıklarımla alakalı yazın, bir şeye olan kininizden dolayı her aklınıza gelen şeyi yazmayın. saygılar. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Gecenlerde Hollanda Kralicesi geldi degil mi Turkiye'ye. Eeee, Anitkabir'de kralice ve yaninda bulunan diger hanimlar sapka cikarmadi. Zaten kim diyebilirdi ki bir Kraliceye sapkani cikar da gir diye. Bu kisiler adabi muaseret kurallarini bilen insanlar. Anneannemin ilk yaptigi is torunlari okuma yazma ogrendikten hemen sonra ellerine birer adabi muaseret kitabi alip vermek olmustur. Bizim toplumdaki bazi kisiler de bu gorgu kurallari kitabini okuyup nasiplerini alsalar hic de fena olmaz... Ne yaziyormus bu adabi muaseret kitabinda bir bakalim: -Bir erkek, ortam neresi olursa olsun bir yerde oturan bir kadinin yanina gidip selam vermesi gerektiginde kadinin yerinden kalmayacagini bilmelidir. - Eger kadin ayakta ise ve erkek oturuyorsa, kadin erkegin yanina geldiginde erkek ayaga kalkmali ve oyle selam vermelidir. - Oturan kisi gencse ve ayaktaki kisi yasli ise ve bu kisi tanistirlacaksa ya da selamlasacaksa, genc olan kisinin mutlaka kalkmasi gerekir. Kadin icin boyle bir sart yoktur. - El sıkışırken erkek eldevenini cikartir. Kadin icin boyle bir sart yoktur. - Bir kadin ortam neresi olursa olsun sapkasini cikarmak zorunda degildir, zira sapka kadinin aksesuaridir. Erkek icin bu gecerli degildir. Erkek bir bayana selam verirken sapkasini hafifce basindan alir tekrar basina koyar. Ortam neresi olursa olsun erkek sapkasini cikartip girer. Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 bana niye söylüyorsunkiyok tokatlanmış, yok başı açık gazateci dövülmüş ya arkadaşlar benim yazdıklarıma dönük cevap verirseniz ciddiye alıp bende mukabele edeyim. bu ne ya , siz ne demek istiyorsunuz. saf bir önyargıyla yazıyorsunuz. ben ne şapkaya karşıyım nede başörtüsüne ne tokata razı olurum nede başı açık diye dövülmeye yanlış anlamadır diyorum ve bu kadar basit hani gerçekten öyle bir niyetleri olsa, bu zaten mevcut şartlar geregi olamaz ve olursada ilk ben karşı çıkarım merak buyurmayın siz Ve benim yazdıklarımla alakalı yazın, bir şeye olan kininizden dolayı her aklınıza gelen şeyi yazmayın. saygılar. aslan34, burada kullandığın kin lafı ağır kaçmış bence...insanların neye kin duyup neye duymadıklarını nereden bilceksin ki? bilmen lazım ağızdan bir takım sözler çıksa bile, bu insanları değerlendirebilmen için ölçü değil .. kalbin ne düşündüğü önemli, öyle bilirim ben... yanlış anlama meselesine gelince.. bu görevli memurlar ülkenin en yüce kurumunda görev yapıyorlar, sanırım mevzuat bilgileri de ona göre olmalı...yaptıklarının mazereti yok bence... saygılar Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 aslan34, burada kullandığın kin lafı ağır kaçmış bence...insanların neye kin duyup neye duymadıklarını nereden bilceksin ki? bilmen lazım ağızdan bir takım sözler çıksa bile, bu insanları değerlendirebilmen için ölçü değil .. kalbin ne düşündüğü önemli, öyle bilirim ben...yanlış anlama meselesine gelince.. bu görevli memurlar ülkenin en yüce kurumunda görev yapıyorlar, sanırım mevzuat bilgileri de ona göre olmalı...yaptıklarının mazereti yok bence... saygılar valla bilemiyorum sayın ilyada genellemeci mantıgı oldum olası tutmam yazılanlara bakın, başka birşeyi degerlendirme hakkı kimsede yok. asılsız ithamlar yapacaklarına, yazılanlara cevap verirler olur biter ben yazdıklarının şuur altlarını ele verdigini düşünüyorum aynı sizde oldugu gibi Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 ben yazdıklarının şuur altlarını ele verdigini düşünüyorum aynı sizde oldugu gibi Sayin Aslan kardesim Merhabalar bu yazdiklarinla beni cok yaniltin ,,inanki ben diyordumki bu arkadasimla herzaman birseyleri tartisabiliriz zamanla karsilikli cok saglikli tartisma ortamlarina girebiliriz diye.,.,ama cok yanilmisim.,.,olmadi Aslan kardesim ., buraya ilk katildigim günde bir arkadas ilk yazimda bu suclamayi yapmisti.,.o arkadasla bir daha tartismamak üzere kenara cekildim,.,suur alti kelimesi.,.,evet o kelimeden aliniyorum.,.,.Lütfen bana manasini aciklarsan cok sevinirim.,. bende serefim üzere senin ögrenmek istedigini dogru söyleyecegim,.,.,sen neyi vurgulamak istiyorsun.,.,veyahutta neyi ögrenmek istiyorsun..,. ben ginede bu konusma türünü sorun yapmiyorum.,.,cünkü senin yazilarin da yapici oldugu icin.,.,hatta bensana mecazi anlamda takilmalarim oldu.,.,olgunlukla karsiladin,.,.,EN AZINDAN BANA.,,. HE..,.,HA.,,diye hitap etmedin.,. Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 Sayin Aslan kardesim Merhabalar bu yazdiklarinla beni cok yaniltin ,,inanki ben diyordumki bu arkadasimla herzaman birseyleri tartisabiliriz zamanla karsilikli cok saglikli tartisma ortamlarina girebiliriz diye.,.,ama cok yanilmisim.,.,olmadi Aslan kardesim ., buraya ilk katildigim günde bir arkadas ilk yazimda bu suclamayi yapmisti.,.o arkadasla bir daha tartismamak üzere kenara cekildim,.,suur alti kelimesi.,.,evet o kelimeden aliniyorum.,.,.Lütfen bana manasini aciklarsan cok sevinirim.,. bende serefim üzere senin ögrenmek istedigini dogru söyleyecegim,.,.,sen neyi vurgulamak istiyorsun.,.,veyahutta neyi ögrenmek istiyorsun..,. ben ginede bu konusma türünü sorun yapmiyorum.,.,cünkü senin yazilarin da yapici oldugu icin.,.,hatta bensana mecazi anlamda takilmalarim oldu.,.,olgunlukla karsiladin,.,.,EN AZINDAN BANA.,,. HE..,.,HA.,,diye hitap etmedin.,. Saygilar yamyam frankfurt merhaba efendi türkler seni neden yanıltayım, her zaman tartışabiliriz. seni ya da başkasını suçlamadım sadece benimle alakalı olmayan nitelemeleri bana mal etmeyin anlamında söylemek istedim. bir fikrin, düşüncenin eleştirisini yaparken mümkün oldugu ölçüde kişilerle alakalı hatalı durumları ayırmaya çaılışırım. şu şöyle yapmış, bu böyle söylemiş gibi örnekler fikirleri anlamayı perdeliyor ve kaçınmak lazımdır. ben sorunun bir yanlış anlamadan kaynaklanmış olabilecegini söylemek isterken, bana tokat olayı ya da başı açık birinin dövülmesini neden örnek olarak veriliyor, bu çok saçma en basit düşücede olsa iyiniyet olduktan sonra dinlemek zorundayız ve kimseye hakketmedigi şekilde hitap edecek degiliz. saygılar Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Mart , 2007 valla bilemiyorum sayın ilyada genellemeci mantıgı oldum olası tutmam yazılanlara bakın, başka birşeyi degerlendirme hakkı kimsede yok. asılsız ithamlar yapacaklarına, yazılanlara cevap verirler olur biter ben yazdıklarının şuur altlarını ele verdigini düşünüyorum aynı sizde oldugu gibi Görüldüğü kadarıyla şuuraltına inme beceriniz de varmış sayın aslan34, Yukarda taraflı tek söz söylemediğim halde , sadece olayı arkadaşların objektif bir değerlendirme yapmaları için yorumsuz taşıdığım halde şuuraltımdan bahsediyorsunuz.. Görüldüğü üzere ben kimseye hiç bir atıfta bulunmamışken yaptığınız değerlendirme , sanırım yaptığımız son hipnoz seansımızın bayağı verimli geçtiğinin göstergesi...Çok şey anlatmışım galiba trans halinde iken.. Sadece bu cümle için "aynı sizde olduğu gibi" açıklama bekliyorum sizden, bundan sonra ise tek kelime ile dahi muhatabım değilsiniz... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mart , 2007 28 Subat Türkiyede bir dönüm noktasi olmustur.Tarikatci yapilanmaya karsi bir uyari idi.Ogünleri yasayanlar bilimeleri lazimken hala buralarda 28 Subat elestiriliyor,Türkiye 50 yildir Atatürkcü cizgiden uzaklastirilmak ve ici bosaltilmis kavramlarla biryerlere götürülmek istenmektedir.28 Subat rejim karsiti yapilanmaya yapilan bir ayardi,bunu cekip uzatmaya kimse kalkismasin ve helede bunu islama karsi göstermesin. Ayrica Kralicenin Anitkabirdeki ziyaretinde sapkasini cikarmadigini ve kimseninde Kralicaye sapkani cikar diyemiyecegini vurgulamis bir arkadas,bence bu dogru degildir.Protokoller neyi gerektiriyorsa o uygulanir.Kralicenin sapka cikarmasi protokol geregi idiyse sapkasini cikarttirrlardi ona,Türkiye'ye ziyarete gelenler Türkiye'nin protokolüne uymak zorundadirlar bu kralicede olsa böyledir.demekki öyle bir protokol yoktu. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.