Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Rapora Göre: Çin, 5 Milyar Dolar Değerinde Çip İmalatında Kullanılmak Üzere Alet ve Makine İthal Ediyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Rapora Göre: Çin, 5 Milyar Dolar Değerinde Çip İmalatında Kullanılmak Üzere Alet ve Makine İthal Ediyor

processor-3079887.jpg

Çin, ABD ve müttefiklerinin en son ihracat kısıtlamalarına hazırlanırken, son aylarda özellikle Hollanda ve Japonya'dan yarı iletken ekipman ithalatında kayda değer, rekor kıran bir artış gördü. Financial Times'ın haberine göre, bu proaktif yaklaşımın, öncelikle Batı kısıtlamalarının kapsamadığı gelişmiş ve olgun süreç teknolojilerine odaklanarak çip üretiminin sorunsuz bir şekilde genişlemesini sağladığı görülüyor.

Çin gümrük verilerine atıfta bulunan rapora göre, Çin'in yarı iletken ekipman ithalatı haziran ve temmuz aylarında 5 milyar dolara ulaştı; bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemindeki 2,9 milyar dolara kıyasla %70 artış gösterdi. Bu ithalatın büyük kısmı Hollanda ve Japonya'dan geliyor. Bu artış, büyük ölçüde bu iki ülke tarafından belirlenen ve yaklaşan ihracat sınırlamalarının Çin'i levha fabrikası ekipman tedariğindeki potansiyel kesintileri önlemek için hızlı hareket etmeye yöneltmesine bağlanıyor.

İthalatlara daha yakından bakıldığında, Çin'in odak noktasının Hollanda merkezli ASML'den litografi tarayıcıları ve Japonya'dan gravür ve levha kaplama makineleri gibi araçlar olduğu ortaya çıkıyor. Bu araçlar, SMIC ve YMTC gibi tanınmış oyuncuların yanı sıra yerel Çin hükümetleri tarafından desteklenen yeni kurulan fabrikalara da gönderildi.

Hem Hollanda hem de Japonya yakın zamanda Çin yarı iletken endüstrisinin gelişimini yavaşlatmak amacıyla ABD ile işbirliği yaparak çip yapım ekipmanlarına ihracat sınırlamaları getirdi. Bu yeni önlemler, ASML ve Tokyo Electron gibi Hollandalı ve Japon şirketlerinin, gelişmiş ürünlerini Çinli kuruluşlara göndermeden önce Hollandalı ve Japon yetkililerden ihracat lisansları almasını gerektiriyor. Bu tür lisansların hemen verilmesi pek mümkün olmadığından Çinli şirketler ihtiyaç duydukları araçları proaktif bir şekilde tedarik etmeyi tercih etti.

Kaynak: Tom's Hardware

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.