Φ sonique Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Arkadaşlar işin içinden çıkamadığım ama mantığımın bir cevap verdiği bir soruyu size de sormak istiyorum. Ses hızından hızlı giden bir uçağın sesi duyulur mu?Havanın yarılma sesi değil uçağın motor sesi gibi. Lütfen cevap veren birkaç kanıt koysun.2 yıldır yeter çektiğim bu sorudan. Alıntı
Φ liyakorn Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 KARDEŞ BEN DE KENDİ MANTIĞIMLA CEVAP VERMEYE ÇALIŞACAM . UÇAKLARDA GENELDE DUYDUĞUMUZ SES MOTOR SESİ DEĞİL, HAVADAKİ SÜRTÜNMEDEN DOĞAN SENİN DE HAVANIN YARILMA SESİ DEĞİNİN SESTİR.UÇAKLAR O KADAR YÜKSEKTEN UÇARKEN MOTOR SESİNİ DUYAMAZSIN.SADECE İNİŞE GEÇERKEN YA DA HAVALANIRKEN MOTOR SESİ DUYULUR. HAAAA EĞER UÇAK SESTEN DAHA HIZLI HAREKET EDERSE BU SADECE SÜRTÜNMEYİ ARTTIRIR.BU NEDENLE DE DAHA ÇOK SES ÇIKAR... ANCAK BU SES UÇAĞI ARKADAN TAKİP EDER.SES HIZIYLA GİDEN JETLERDE BİLE SES ARKADAN GELİYOR.AMA DİKKAT ETMİŞSEN JETLER NORMAL BİR YOLCU UÇAĞINDAN DAHA FAZLA SES ÇIKARTIR.ÇÜNKÜ DAHA HIZLIDIR VE HAVA SÜRTÜNMESİ ONLARDA DAHA ÇOKTUR. ...... ???????????????....... Alıntı
Φ suskun_boy Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2005 s.a TURKIYE:::: liyakorna aynen katılıyorum haklısın ucak hız yaptıkca ucagın seside hızına paralel artacaktır. XaeRo(SM) sen sana iyi davran. ya hepsin ya hic ya turksun yada pic:::: MU KİNG OF THE XaeRo (HAKAN) [TcTEAM]suskunTURK ten herkese slm lar. www.psychic-doom.com Alıntı
Φ xlones Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2005 Uçak sesi yanında götürmüyor ki yanılgının sebebi sanırım bu; Sen uçak sesini duydugun anda uçak; uçakla arandaki mesafexses hızı(yani duymana kadarki zaman)+uçağın sesi cıkardıgı andaki konumu x uçagın hızı. kadar senden uzaklaşır diye düşünüyorum Motor sesi konusuna gelincede arkadaş duyulabilecegini farzederek soruyour bu soruyu...Cevap yeterli gelmezse bir kaç fikir daha öne sürebilirim Alıntı
Φ sonique Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2006 Üzgünüm uzun zamandan beri uğrayamadım.Verilen cevaplar güzel ama benim aklımdaki soru işareterini silemiyor malesef. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2006 Arkadaşlar işin içinden çıkamadığım ama mantığımın bir cevap verdiği bir soruyu size de sormak istiyorum. Ses hızından hızlı giden bir uçağın sesi duyulur mu?Havanın yarılma sesi değil uçağın motor sesi gibi. Lütfen cevap veren birkaç kanıt koysun.2 yıldır yeter çektiğim bu sorudan. Bu soruyu biraz aç.Motor sesini yerdekilermi,içindekilermi duyar diye soruyorsun? Alıntı
Φ profesör matematik hastası Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2006 Arkadaşlar işin içinden çıkamadığım ama mantığımın bir cevap verdiği bir soruyu size de sormak istiyorum. Ses hızından hızlı giden bir uçağın sesi duyulur mu?Havanın yarılma sesi değil uçağın motor sesi gibi. Lütfen cevap veren birkaç kanıt koysun.2 yıldır yeter çektiğim bu sorudan. Herhangi bir kavramın başka bir kavramınkinden daha fazla veya daha az olması o kavramın var olmadığı anlamına gelmez ki... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2006 Ses hızı denince savaş jeti ağırlık kazanıyor.Savaş jetlerinde,jet motorunun ses çıkartan egsoz bölümü en arkada yer alır.Eğer soru pilot sesi duyar mı ise;cevap bence şu: Eğer ses uçağı çevreleyen havadan gelmiş olsa pilot sesi duyamazdı.Ama uçağın içinde ve dışarıdan izole olduğu için motor sesini duyar.Zira dışarıya göre ses içeride pilota göre hala aynı hızdadır.Diğer bir deyişle uçağın içindeki ses dışarıdaki sesten doğru orantılı olarak hızlıdır.Şöyle düşünün;120 km hızla giden bir arabanın içindesiniz.Elimizdeki topu havaya atıp tutuyoruz.Dışarıda duran biri için top 120 km hızla hareket etmektedir,ama arabanın içindekiler topun sadece aşağı ve yukarı hareketini görür.Umarım anlatabilmişimdir.. Alıntı
Φ sonique Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için.O zaman şöyle sorayım; Uçak ses hızına vardığı anda pilot ses patlamasına ait sesi duyabilir mi?(Bu biraz daha zorlayıcı değil mi?) Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için.O zaman şöyle sorayım; Uçak ses hızına vardığı anda pilot ses patlamasına ait sesi duyabilir mi?(Bu biraz daha zorlayıcı değil mi?) Duyamaz,zira o ses uçağın dışında gerçekleşir. Alıntı
Φ coskunidar Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2006 bir örnekle anlayabilirsin herhalde adam şakağına dayadığı silahı ateşleyince onun sesini duymadan ölürmüş bu durum uçağın içinde olup olmadıpına göre değişir içinde isen mesela motordan çıkan bir sesin hızı bin kilometre ama birde uçağın hızı var yani toplaman lazım bu hızları dolayısıyla bu ses sana ulaşır ama mesela bi yerde durgun halde duruyorsun uçak sesten hızlı uçuyorsa uçağın sesi sana gelmeden uçak yanında olur farzı misal olarak yani uçağın içinde olduğun zaman mesela hızı 1500 kilometre eee zaten çıkacak bir sese bu 1500 zaten baştan ekleniyo bin daha eklersen 2500 olur yani ha yerdesin ha uçakta farketmez sesin hızı değişmeden gelir sana. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.