Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HOCA / PAPAZ'MI... BİLİMMİ?...  

22 üye oy verdi

1. 1. HOCA / PAPAZ'MI... BİLİMMİ?...

• Hoca veya Papaz'mı?...
      1
    • Bilim'mi?...
      21

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Her ikiside varyasyonlarla ilgilidir..

DNA daki gen zenginlinden kaynaklanır..

Bu genler yaşanılan ortama göre ortaya çıkar..

Saygılar..

• Cevaplar 169
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Bileşiminde 288 amino asit bulunan ve 12 farklı amino asitten oluşan bir protein molekülünün dizilimlerinin eksiksiz olması için gereken olasılık sayısı 10 üzeri 300 dür..

Bu da matematikteki 10 üzeri 50 nin 6 katıdır..

Yani olanaksızdan altı kat daha olanaksızdır..

bende evrimi yanlışlayacağını sanmıştım, ama değilmiş

Bu genler yaşanılan ortama göre ortaya çıkar..

Evrimi destekleyen bir fikir

evrim canlıların yaşam ortamlarına ve şartlarına göre değişim ve gelişim göstermesidir.

Her ikiside varyasyonlarla ilgilidir..

DNA daki gen zenginlinden kaynaklanır..

diyelimki Türkk bir çift uzakdoğuda yaşasalar çekik gözlü bir çocukları mı olacak yoksa zamanla ailece çekik gözlümü olacak

Sen hiç japon bir çiftten avrupalı gibi bir çocuk dünyaya geldiğini gördün mü ? var mı böyle bir örnek !!!!

sen haklıysan, DNA da gen zenginliği varsa bu zenginlik evrim geçirmeden günümüze gelmelidir , yani japon bir çift yaşadığı ortama göre bütün ırklardan çocuk yapmaya müsait olmalıydılar. Ama değiller, japon bir çiftten böyle bir şey beklenemez çünkü böyle bir örnek yok. Türk bir adamdan gebe kalan bir japon kadın çiftinden, melez, japon yada türk bir ırk görmek uzun sürmez. Ama japon + japon çiftten böyle bir çocuk dünyaya gelmeyeceğine göre seninki yanlışlanmış olur.

Dolayısıyla adem ile havva da yanlışlanmış olur, çünkü şu an japon + japon çiftten, yuvarlak gözlü bebek olmuyorsa adem ile havvanında durumu aynı olacaktır. Eğer aynı değilse buda evrime destek olacaktır.

saygılar.

Gönderi tarihi:
bende evrimi yanlışlayacağını sanmıştım, ama değilmiş

Değilmiş dedikten sonra, neden değilmişi yazmanı beklerdim, ama nedenini yazamazsın çünkü bir tek prpotein bile evrimi imkansız kılmaktadır, ne yazarsan yaz işin matematiği ortada..

Evrimi destekleyen bir fikir

Bu sözünle biyoloji hakında çok az bir bilgiye sahip olduğun açığa çıkıyor..

Önce biyoloji ile ilgili kelime kavram ve bilgi altyapımızı iyi hazırlamamız gerekiyor..

Varyasyonlarla mutasyonların ne demek olduğunu ve aralarındaki farkları öğrenmemiz gerekiyor..

Yanlış kavramlar kullanmamamız gerekiyor..

Gen zenginliği evrime delil değildir..

Sana bir soru..

Çekik göz geni bağlı gen midir alel gen midir..?

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Değilmiş dedikten sonra, neden değilmişi yazmanı beklerdim, ama nedenini yazamazsın çünkü bir tek prpotein bile evrimi imkansız kılmaktadır,

Evrim canlıların yaşam ortamlarına ve şartlarına göre değişim ve gelişim göstermesidir. Bunun yanlış olduğunu matematiksel olarak ispatlayamazsınız.

Bu sözünle biyoloji hakında çok az bir bilgiye sahip olduğun açığa çıkıyor..

Önce biyoloji ile ilgili kelime kavram ve bilgi altyapımızı iyi hazırlamamız gerekiyor..

Varyasyonlarla mutasyonların ne demek olduğunu ve aralarındaki farkları öğrenmemiz gerekiyor..

mutasyon ve varyasyon evrimin temelidir.

yani evrime mutasyonlar ve varyasyonlar neden olur.

bir canlının evrim geçirebilmesi vaya evrimin sürekliliğini sağlaması için mutasyonlara ihtiyaç vardır.

tabi bunlar teorik olarak düşünülmektedir, çünkü evrim kanıtlanmamıştır.

Gen zenginliği evrime delil değildir..

Neden ?

Çekik göz geni bağlı gen midir alel gen midir..?

alel gen mi ? iyide ne alaka, konuyu dallandırma çalışmalarına başladın, yukarıdaki sorularıma cevap vermiyorsun

Sen hiç japon bir çiftten avrupalı gibi bir çocuk dünyaya geldiğini gördün mü ? var mı böyle bir örnek !!!!

Gönderi tarihi:
Evrim canlıların yaşam ortamlarına ve şartlarına göre değişim ve gelişim göstermesidir. Bunun yanlış olduğunu matematiksel olarak ispatlayamazsınız.

Matematiksel olarak ıspatladığımız şey bir tane bile protein molekülünün kendi kendine tesadüfen oluşamayacağıdır..

Yazılanları iyi anlamamız lazım..

mutasyon ve varyasyon evrimin temelidir

Varyasyon nedir, ve evrime nasıl delil teşkil eder..:)..?

Neden

Evrim'in savunduğu olay kısaca şudur..

Canlılar yaşadıkları ortama göre mutasyonlara uğrarlar ve bu değişim onların genlerine aktarılır..

Oysa varyasyon yani gen zenginliği DNA da zaten var olan bilgidir..

Yani senin DNA da daha öncerden zaten var olan bir özelliğin, o özelliğin ortay çıkmasını gerektiren ortamlarda ortaya çıkar..

Varyasyonlarla mutasyonların farkını anlamışsındır umarım..

alel gen mi ? iyide ne alaka, konuyu dallandırma çalışmalarına başladın, yukarıdaki sorularıma cevap vermiyorsun

Biyoloji ve evrim teoris ile ilgili bilgi düzeyini merak etmiştim..:)

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Matematiksel olarak ıspatladığımız şey bir tane bile protein molekülünün kendi kendine tesadüfen oluşamayacağıdır..

Yazılanları iyi anlamamız lazım..

değişim ve gelişimin (evrim) yanlışlığının ve tesadüfen oluşum matemeatiksel olarak ispatlanamaz. Katrilyon kere katrilyonda bir şans bile bir oluşumu ifade eder, yani kati olarak tesadüflerle oluşmadığına ispat değildir.

Evrim ve ilk oluşum teorisini iyi anlamak lazım, sen DNA nın şu anki yapısıyla matematiksel hesap yapıyorsun, sanki cansız maddeler birdenbire şu anki insani DNA sına sıçramışlar gibi !!!

Varyasyon nedir, ve evrime nasıl delil teşkil eder....?

varyasyon aynı genetik özelliklerin çeşitlenmeye uğramasıdır, yani mutasyona bağlıdır, eğer genetik bir varyasyon diğer bir nesile aktarılmazsa evrim oluşmaz. çünkü evrim olabilmesi için genetik bir varyasyonun bir sonraki nesile mutasyonla aktarılıp değişimi oluşturmasından kaynaklanır. Teorik olarak bir örnek vermek gerekirse, Afrikada yaşayan bir beyaz insan sıcak ve kurak iklimden varyasyona uğrayacak ve mutasyonla diğer bir nesle akatarılacaktır, milyonlarca yıllık süreç içinde bu varyasyonlarla mutasyonlar bir evrime dönüşmüş olacaktır, yani beyaz bir ırk zenci bir ırka dönüşecektir.

Oysa varyasyon yani gen zenginliği DNA da zaten var olan bilgidir..

peki bu varyasyon nasıl oluşmuş, dna zincirine mutasyonlarla eklenen bir çeşitlenme olmasın ? nedir durum ?

zenciden japon çıkmayacağına göre nasıl bir varyasyon olayı var ? evrimsel bir süreç sonucu durağan noktaya mı gelmiş japonyada ? biz biyolojik olarak aynı yapıya sahipsek neden çekik gözlü çocuklarımız olmuyor ?

Biyoloji ve evrim teoris ile ilgili bilgi düzeyini merak etmiştim..

Ben bilim adamı değilim, öenmli bir kariyerimde yok, sıradan bir vatandaşım. Yani fazla bir şey bekleme, araştırma geliştirme akıl yürütme yeteneğimin el verdiği kadar paylaşıyorum.

O zaman bir insanın maymundan geldiğine nasıl inanıyorsunuz..

swim, insan ve maymun ortak ataya sahiptir, yani bu maymundan gelme değildir, maymunda maymundan gelme değildir. Artık eski atalarımız nasıldır bilemem, ama bilim adamları %95 ortak özellik buluyorsa ben bunuda bir olasılık olarak değerlendirebilim. Zaten aksini gösteren bir delil bulguda yok.

Gönderi tarihi:
Ama asıl mantıksız olan nedir xlark biliyor musun?

"deve iğne deliğinden geçebilir" iddiamı sanki bilimsel bir gerçekmiş, bilimsel bir kuralmış gibi insanlara dayatmam,

bu iddiamı kabul etmeyen ve iddiamı çürütmeye çalışan bütün insanları "yobaz, gerici, bilim düşmanı" ilan etmem,

bilimi kendi tekelime almaya çalışmam.....

Kırmızı işaretli yerde haklısın. :clover: Buna ilişkin yorum yapacağım en altta.

Mavi işaretli yerde söylediklerini bilim adamları yapmaz. Eğer birine evrim-yaratılış ktartışmasında yobaz diyorlarsa, hiçbir bilimsel teori sunmadan, sadece dine dayanarak evrimi çürüttüğünü sanan insanlara yobaz demiş olabilirler. Ben de derim. Bilimsel kanıt sunmadan evrimi çürüttüğünü sanan insanlar yobazdır. Evrimi veya herhangi bir bilimsel teoriyi bilimsel yoldan çürütmeye çalışan hiçkimseye yobaz, gerici, bilim düşmanı dendiğini duymadım.

Ama tersi çok oluyor. Evrimi kanıtlamaya çalışan insanlara "bunun dedesi maymunmuş" denerek gülündüğünü, "ideolojik saplantılara sahip olduklarını" söyleyen çok insan gördüm.

Şimdi yukarıda kırmızı işaretli yerde söylediğin şeyi alalım ve başka bir düşünceye uygulayalım bakalım, bu sözün arkasında aynı dirayetle duracakmısın.

Ama asıl mantıksız olan nedir pardus tulliana biliyor musun?

"Herşeyi Allah yarattı" iddiamı sanki bilimsel bir gerçekmiş, bilimsel bir kuralmış gibi insanlara dayatmam,

bu iddiamı kabul etmeyen ve iddiamı çürütmeye çalışan bütün insanları "kafir, müşrik, zalim, akılsız, cehennemlik, kebaplık, maymun, eşek" ilan etmem,

tek doğruyu kendi tekelime almaya çalışmam....

Saygılar pardus kardeşim.

Gönderi tarihi:
Daha önce bir protein molekülünün rastlantısal olarak o şekli almasının matematiksel olarak imkansız sınırından kat kat fazla olduğunu yazmıştık..

Bileşiminde 288 amino asit bulunan ve 12 farklı amino asitten oluşan bir protein molekülünün dizilimlerinin eksiksiz olması için gereken olasılık sayısı 10 üzeri 300 dür..

Bu da matematikteki 10 üzeri 50 nin 6 katıdır..

Yani olanaksızdan altı kat daha olanaksızdır..

Bu hesaplarla uğraşmadım. O nedenle iddialı laf edemem.

Ama en başta söylediğin söze ilişkin bir söz söyleyebilirim.

Murphy Kanunları: Birşeyin yanlış gitme olasılığı varsa, mutlaka yanlış gider.

( Bu olasılık 10 üzeri 300'de bir, 10 üzeri 500'de bir olsada)

Neyse, benim söylemek istediğim şey başka.

Aynen katılıyorum..

Matematiksel olarak aksi ıspat edilmiştir..

Matematiksel olarak ispat edildi dediğin şey sadece bir varsayım. Yani 10 üzeri 300'de bir olasılığın gerçekleşmeyeceği varsayımı. Bu bir varsayım. Kanıt değil.

Altı rakamlı piyango biletlerinden alan bir kişinin kazanma olasılığı:

10 üzeri 6'da birdir. Ama yine de biletler sürekli satılıyor.

Sayısal lotoda tuturma şansı 10.068.347.520'de 1 (On trilyon küsürde bir), ama bilen çıkıyor.

Yani Olasılık varsa, olabilir. Buna matematiksel olarak yanlışlandı diyemezsin.

*

Ben sana matematiksel kanıt sunayım.

Öyle 10 üzeri bilmem kaçyüz falan yok.

İlkokul matematiği.

Kuran'da miras paylaşımı konusundaki metametaiksel hatayı ve meleklerin seyahati ile ilgili çelişkili matematik hesaplarını tartıştık. Sen katılmadın. Onlara bak, o hataları Allah mı yapmış, Muhammed mi yapmış bir açıklayıver.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
değişim ve gelişimin (evrim) yanlışlığının ve tesadüfen oluşum matemeatiksel olarak ispatlanamaz. Katrilyon kere katrilyonda bir şans bile bir oluşumu ifade eder, yani kati olarak tesadüflerle oluşmadığına ispat değildir

Arkadaşım 10 üzeri 300 rakamının yanında katrilyonun lafı bile olmaz, önce bu rakamın ne kadar büyük bir rakam olduğunu bilmen gerekiyor..

Ve bu olasılık sadece bir tek protein molekülü için, daha bunun dışında hücreyi oluşturan diğer sistemler ve bu sistemlerin yanlışsız ve hatasız olmaları gereken yerde olmaları zorunluluğu var..

Artık sonucu vicdanına bırakıyorum..

Bütün bunlara rağman hala evrim diyorsan hiç bir şey söylemiyorum..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

ben öyle bir şey demiyorum, sadece delillerden bahsediyorum, evrim yanlış değildir diyorum, ama doğru da değildir diyorum

evrimi yanlışlayacak bir bilgi yok diyorum

zaten 10 üzeri 300 rakamını nerden çıkardığınıda anlamadım, 1 milyar yıl önceki proteinle şimdiki protein aynımı ? yada 10 milyar yıl önceki protein ? yada protein gibi başka bir oluşum ?

belkide 10 milyar yıl önce bir gün içinde 10 üzeri 300 oluşum bir günde gerçekleşiyordu ortam şartarına göre !!! nerden biliyoruz ? yani evrimi matematiksel olarak yanlışlayamazsın.

Bunları evrimi savunduğumdan dolayı değil, evrimi yanlış yöntemlerle yanlışladığınızdan dolayı açıklıyorum kaç zamandır.

Evrime kesinlikle yanlıştır diyebilmem için tarafsızlığımı yitirmem gerekiyor !

Gönderi tarihi:
zaten 10 üzeri 300 rakamını nerden çıkardığınıda anlamadım, 1 milyar yıl önceki proteinle şimdiki protein aynımı ? yada 10 milyar yıl önceki protein ? yada protein gibi başka bir oluşum

Arkadaşım geçen zamandan bahsetmiyorum..

Bir protein'in oluşma olasılığını yazıyorum..

Zaten bu kadar büyük bir rakamın olasılık olayı için milyar yıl falan çok az kalır..

On milyar yıl önceki proteinde aynıydı tabi..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Arkadaşım geçen zamandan bahsetmiyorum..

evrimden bahsediyoruz, evrim bahseden geçen zamandan bahsetmiş olur

Bir protein'in oluşma olasılığını yazıyorum..

Yazmakla olmuyor, proteinin 10 milyar yıl önce ne halde olduğunuda bilmek gerekiyor. Herşey bir anda olmuştur gibi çıkarım yapmamak gerekiyor, çünkü bu hayali bir düşüncedir.

Zaten bu kadar büyük bir rakamın olasılık olayı için milyar yıl falan çok az kalır..

Kainat için bu rakam hiçlik gibi bir şey

On milyar yıl önceki proteinde aynıydı tabi..

nerden belli ?

Gönderi tarihi:
nerden biliyorsun

Buyur hocam, bir örnek:

-http://www.petimbenim.com/modules.php?name...opic&p=6146-

Başka fosil örnekleri de gösterebilirim

mutasyon ve varyasyon evrimin temelidir.

yani evrime mutasyonlar ve varyasyonlar neden olur.

Ne varyasyon ne de mutasyon evrime neden olamaz.

Varyasyonun evrime neden olabilmesi için, bir sınırının olmaması gerekir, böylelikle canlılarda genetik değişiklilikler ortaya çıkar ve de aşamalı olarak yeni canlı türleri ortaya çıkar.

Ama varyasyon sınırsız değildir, canlılardaki gen havuzunun belirlediği bir sınır dahilinde varyasyonlar gözlemlenebilir, varyasyon sonucunda yeni canlı türleri ortaya çıkmaz.

Örnek verirsek, insanların sahip olduğu gen havuzu dahilinde genetik eşleşmeler sonucu farklı ten renginde insanlar dünyaya gelebilir, ama hiçbir zaman gagalı, kuyruklu, boynuzlu insanlar dünyaya gelemez, çünkü gaga, kuyruk, boynuz gibi özellikler insanların gen havuzunda bulunmaz.

Bir insanın farklı ten renginde doğması sonucu yeni türler ortaya çıkmaz, sadece tür içindeki çeşitlilik sağlanır, insan yine insan olarak kalır.

Mutasyon da evrime delil değildir, canlıların gelişimine katkıda bulunmaz.

Bana canlılarda gelişimi sağlayan bir tane mutasyon örneği verebilir misiniz sayın Tarafsız.

Bu arada yirmilik dişler, bacak tüyleri, apandist hkkında daha önce cevap vermiştim.

Günümüzde işlevsiz olarak görünen bazı organlar, geçmişteki insanlar için hayati önem taşıyor olabilir, veya da işlevleri günümüz tıp ilmi tarafından keşfedilmemiş olunabilir.

zaten 10 üzeri 300 rakamını nerden çıkardığınıda anlamadım, 1 milyar yıl önceki proteinle şimdiki protein aynımı ? yada 10 milyar yıl önceki protein ? yada protein gibi başka bir oluşum ?

belkide 10 milyar yıl önce bir gün içinde 10 üzeri 300 oluşum bir günde gerçekleşiyordu ortam şartarına göre !!! nerden biliyoruz ? yani evrimi matematiksel olarak yanlışlayamazsın.

Hume varsayımına benzer bir varsayım, evrime delil değildir, sadece bir varsayımdır,

Ama 10^300 olayına girmeden önce başka noktalata da bakmamız lazım,

Doğadaki azot, karbon, oksijen, fosfor gibi moleküller o şartlarda nasıl canlıların yapıtaşı aminoasitleri meydana getirebiliyor,

Sonra oluşan o aminoasitler mükemmel bir dizilimle proteinleri oluşturuyor,

Sonrada aklı ve iradesi olmayan bu protein taneleri, yine mükemmel bir dizilimde hücreleri ve DNA moleküllerini oluşturuyor,

Ve oluşan milyarlarca DNA molekülüde mükemmel derecede eşleşerek canlılar genetik kimlik kazandırıyor.Ve en sonunda da tek hücreli canlı türleri ortaya çıkmış oluyor ve evrim süreci başlıyor.

Bütün bunları kupkuru bir "tesadüf" mantığıyla açıklamak zor, hatta imkansız.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Kırmızı işaretli yerde haklısın. :clover: Buna ilişkin yorum yapacağım en altta.

Mavi işaretli yerde söylediklerini bilim adamları yapmaz. Eğer birine evrim-yaratılış ktartışmasında yobaz diyorlarsa, hiçbir bilimsel teori sunmadan, sadece dine dayanarak evrimi çürüttüğünü sanan insanlara yobaz demiş olabilirler. Ben de derim. Bilimsel kanıt sunmadan evrimi çürüttüğünü sanan insanlar yobazdır. Evrimi veya herhangi bir bilimsel teoriyi bilimsel yoldan çürütmeye çalışan hiçkimseye yobaz, gerici, bilim düşmanı dendiğini duymadım.

Ama tersi çok oluyor. Evrimi kanıtlamaya çalışan insanlara "bunun dedesi maymunmuş" denerek gülündüğünü, "ideolojik saplantılara sahip olduklarını" söyleyen çok insan gördüm.

Şimdi yukarıda kırmızı işaretli yerde söylediğin şeyi alalım ve başka bir düşünceye uygulayalım bakalım, bu sözün arkasında aynı dirayetle duracakmısın.

Saygılar pardus kardeşim.

Sayın BrainSlapper,

o zaman neden bu başlık altında HY'ya belittiğim sıfatlarla saldırılıyor,

HY hiçbir bilimsel çalışmada bulunmadan, sadece inanca dayalı fikirlerle evrimi çürütymeye çalışsaydı haklı olabilirdin,

Ama HY'nın kullandığı argümanlar da bilimseldir, HY'nın tek farkı elde ettiği sonuçların Kuran'daki ayetlerle örtüştüğünü iddia ediyor ve örnekler veriyor,

Asıl bilim düşmanlığı yapanlar orangutan çenesini, insan kafatasına monte edip, "insanımsı" diye ortaya atanlar, bilimi sahtekarlıklarına alet edenlerdir.

Ama asıl mantıksız olan nedir pardus tulliana biliyor musun?

"Herşeyi Allah yarattı" iddiamı sanki bilimsel bir gerçekmiş, bilimsel bir kuralmış gibi insanlara dayatmam,

bu iddiamı kabul etmeyen ve iddiamı çürütmeye çalışan bütün insanları "kafir, müşrik, zalim, akılsız, cehennemlik, kebaplık, maymun, eşek" ilan etmem,

tek doğruyu kendi tekelime almaya çalışmam....

Din bilimsel bir olgu değildir, inanca dayanır,

Dolayısıyla Allah'ın varlığı ne tam olarak ispatlanabilinir, ne de tam olarak çürütülebilinir,

Ben şahsen kimseye kendi inancımı dayatmıyorum, bırakalım insanlar bu dünya hayatında istedikleri şeye inansınlar,

Saygılar BrainSlapper

Gönderi tarihi:
Asıl bilim düşmanlığı yapanlar orangutan çenesini, insan kafatasına monte edip, "insanımsı" diye ortaya atanlar, bilimi sahtekarlıklarına alet edenlerdir.

Haklısın.

HY hiçbir bilimsel çalışmada bulunmadan, sadece inanca dayalı fikirlerle evrimi çürütymeye çalışsaydı haklı olabilirdin,

Ama HY'nın kullandığı argümanlar da bilimseldir, HY'nın tek farkı elde ettiği sonuçların Kuran'daki ayetlerle örtüştüğünü iddia ediyor ve örnekler veriyor,

HY'nın neden şarlatanlıkla suçlandığının cevabını sen vermişsin:

Din bilimsel bir olgu değildir, inanca dayanır,

Dolayısıyla Allah'ın varlığı ne tam olarak ispatlanabilinir, ne de tam olarak çürütülebilinir, Ben şahsen kimseye kendi inancımı dayatmıyorum, bırakalım insanlar bu dünya hayatında istedikleri şeye inansınlar.

Ben de bunu savunuyorum.

Varlığı veya yokluğu ispatlanamayan birşeyden vahy gelip gelmediği hiç ispat edilemez.

Varlığı veya yokluğu ispat edilemeyen birşeyden olduğu iddia edilen bir dine dayanarak insanlara "kafir, müşrik, zalim, akılsız, cehennemlik, kebaplık, maymun, eşek, yanlış yoldasınız, falan filan" denemez.

Varlığı veya yokluğu ispat edilemeyen birşeyden olduğu iddia edilen bir dine dayanarak giyim kuşam düzeni, huku kuralları, siyasi düzen oluşturulamaz.

İnançlar sadece "BİREYSEL" inanç düzeyinde kalsa, inan kimsenin umurunda olmaz. Ama inanç sahipleri TEK DOĞRU'NUN KENDİ TEKELLERİNDE OLDUĞUNU iddia ederek, toplum düzenini, ahlak kurallarını, siyasi sistemi, kıyafet kurallarını, yeme-içme, sevişme kurallarını varlığı veya yokluğu ispat edilemeyen birşeyden olduğu iddia edilen bir dine dayanarak düzenlemek istiyorlar. Sorun yaratan şey bu.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

pardus tulliana

Bana canlılarda gelişimi sağlayan bir tane mutasyon örneği verebilir misiniz sayın Tarafsız.

bütün canlılar mutasyonun örneğidir.

Buyur hocam, bir örnek:

örnek, bilimsel kaynaktan değil, bilimsel kaynaktan olmak zorunda, aksi halde yorumsal veya bilimsel olup olmadığını bilemeyiz.

Örnek verirsek, insanların sahip olduğu gen havuzu dahilinde genetik eşleşmeler sonucu farklı ten renginde insanlar dünyaya gelebilir, ama hiçbir zaman gagalı, kuyruklu, boynuzlu insanlar dünyaya gelemez, çünkü gaga, kuyruk, boynuz gibi özellikler insanların gen havuzunda bulunmaz.

bak cevabı kendin vermişsin, insanlar kendi gen havuzu içinde varyasyonlar yaşıyorlar, çekik gözlü insanlarla zenciler evrimin delili olabilir.

Günümüzde işlevsiz olarak görünen bazı organlar, geçmişteki insanlar için hayati önem taşıyor olabilir, veya da işlevleri günümüz tıp ilmi tarafından keşfedilmemiş olunabilir.

yada evrime delil olabilir

Doğadaki azot, karbon, oksijen, fosfor gibi moleküller o şartlarda nasıl canlıların yapıtaşı aminoasitleri meydana getirebiliyor,

Bütün bunları kupkuru bir "tesadüf" mantığıyla açıklamak zor, hatta imkansız.

şu anki yapılarlarla milyarlarca yıl önceki yapılar aynı kompleks yapıya mı sahip, şu anki gözlemlediğimiz insan birdenbire maddelerin tesadüfünden mi oluşmuştur, bilimde böyle söyleyen örnek bir makale var mı ?

cansız maddeler bir araya gelip insanı mı oluşturmuşlar ? bilimsel bilgileri dini kaynaklardan değil bilimsel kaynaklardan almanı öneririm.

Ama varyasyon sınırsız değildir, canlılardaki gen havuzunun belirlediği bir sınır dahilinde varyasyonlar gözlemlenebilir, varyasyon sonucunda yeni canlı türleri ortaya çıkmaz.

zenci insanla, sarışın mavi gözlü insan aynı mı ? ikisini yanyana koy ve bana bilimsel bir açıklama yap ? ama nerde !!!

yukarıda yazmıştım ama görmek istememişsin, ayrıca mutasyon içinde birşeyler yazdım onuda görmek istememişsin.

varyasyon aynı genetik özelliklerin çeşitlenmeye uğramasıdır, yani mutasyona bağlıdır, eğer genetik bir varyasyon diğer bir nesile aktarılmazsa evrim oluşmaz. çünkü evrim olabilmesi için genetik bir varyasyonun bir sonraki nesile mutasyonla aktarılıp değişimi oluşturmasından kaynaklanır. Teorik olarak bir örnek vermek gerekirse, Afrikada yaşayan bir beyaz insan sıcak ve kurak iklimden varyasyona uğrayacak ve mutasyonla diğer bir nesle akatarılacaktır, milyonlarca yıllık süreç içinde bu varyasyonlarla mutasyonlar bir evrime dönüşmüş olacaktır, yani beyaz bir ırk zenci bir ırka dönüşecektir

Gönderi tarihi:

Sn Tarafsız,

bütün canlılar mutasyonun örneğidir.

Kanıt? Ben sizden canlıların gelişimine katkıda bulunan bir mutasyon örneği istemiştim,

Siz bana bu cevabı yazmışsınız.

örnek, bilimsel kaynaktan değil, bilimsel kaynaktan olmak zorunda, aksi halde yorumsal veya bilimsel olup olmadığını bilemeyiz.

Bu örnekler Türkiye'de evrimin bir numaralı savunucusu tübitak'ın sitesinden,

Bunlar Kretase devrinden kalma Sarcosuchus (timsah) ve deniz kaplumbağası fosilleri

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bilgipake.../KretaDeniz.htm

Bu da yine aynı devirden kalma arı fosili,

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bilgipake...e/KretaKara.htm

bak cevabı kendin vermişsin, insanlar kendi gen havuzu içinde varyasyonlar yaşıyorlar, çekik gözlü insanlarla zenciler evrimin delili olabilir.

Bak arkadaşım anlatamadım galiba,

siyah tenli insan da homo sapienstir, çekik gözlü insan da homo sapienstir, kızıl saçlı insan da homo sapienstir

Türk te homo sapienstir, Çinli de homo sapienstir, Ugandalı da homo sapienstir, Eskimo da homo sapienstir.

Bu dediklerin evrimle değil, insanların sahip olduğu gen havuzdaki çeşitlilikle açıklanır.

şu anki yapılarlarla milyarlarca yıl önceki yapılar aynı kompleks yapıya mı sahip, şu anki gözlemlediğimiz insan birdenbire maddelerin tesadüfünden mi oluşmuştur, bilimde böyle söyleyen örnek bir makale var mı ?

cansız maddeler bir araya gelip insanı mı oluşturmuşlar ? bilimsel bilgileri dini kaynaklardan değil bilimsel kaynaklardan almanı öneririm.

Ben zaten insanın oluşumundan bahsetmemiştim, tek bir hücrenin oluşumundan bahsetmiştim.

Evrim sürecinin başlaması için en azından basit bir tek hücreli canlının ortaya çıkması gerekiyor değil mi?

o tek hücreli canlının da gelecek nesillere aktarabilmesi için bir genetik yapısının olması gerekiyor değil mi?

zenci insanla, sarışın mavi gözlü insan aynı mı ? ikisini yanyana koy ve bana bilimsel bir açıklama yap ? ama nerde !!!

İkisi de aynı türdendir, anne ve babadan gelen genetik bilgiler doğrultusunda ten renkleri farklıdır. kırmızı japon balığıyla, beyaz japon balığını karşılaştırmak gibi birşey.

varyasyon aynı genetik özelliklerin çeşitlenmeye uğramasıdır, yani mutasyona bağlıdır

Ne varyasyon mutasyona bağlıdır, ne de mutasyon varyasyona bağlıdır.

İkisi birbirinden bağımsız bilimsel konseptlerdir.

Ayrıca varyasyon sonucu çeşitlenme sınırsız değildir, canlıların sahip oldukları gen havuzuyla sınırlıdır.

Saygılar

Gönderi tarihi:

Sn. Brainslapper

Bir yanlış anlaşılma olmuş galiba,

"Ama HY'nın kullandığı argümanlar da bilimseldir, HY'nın tek farkı elde ettiği sonuçların Kuran'daki ayetlerle örtüştüğünü iddia ediyor ve örnekler veriyor."

Buradaki argümanlardan kastım, Kur'an ayetleri değil, fosil örnekleri, canlıların gen yapısı ....vb. dir.

HY bu argümanları kullanarak evrimin teorisinin bilimsel bir doğru olamayacağı sonucuna varıyor

Bu sonucun da Kuran daki bilimsel ayetlerle örtüştüğünü savunuyor

"Din bilimsel bir olgu değildir" demiştim,

buradaki din kelimesinden kastettiğim şey Allah'ın varlığı, ahretin varlığı, cennet-cehennemin varlığı, meleklerin varlığı gibi madde ötesi kavramlardır,

Bu kavramlar hakkında deney yapılınamaz, bu kavramlar çürütülemez, ispatlanamaz, ancak duruma göre çelişki olarak adlandırılabilirler.

Din kavramı inançsal bir olay olduğu halde, insanların katında güvenilirliğini, saygısını , itibarını arttırabilmek amacıyla bilimsel veya geçmiş/gelecekle ilgili bazı söylemler de bulunur,

Bilimsel söylemlerde deney/gözlem yaparak, geçmişle ilgili söylemlerde de güvenilir tarihi kaynaklarla karşılaştırma yaparak bir sonuca varılır. Eğer bu söylemler doğrulanıyorsa o dinin güvenilirliği artar, eğer bu söylemler yanlışlanıyorsa/ çürütülüyorsa o dinin güvenilirliği azalır.

Şimdi konumuza dönelim, muhtemelen Kuran okumuşsundur, Kuran'da bilimsel nitelik taşıyan onlarca belki yüzlerce ayet var.

mesela "İkisi arasında bir engel vardır; birbirlerinin sınırını geçmezler. (rahman 20)", bu bilimsel nitelik taşıyan bir ayettir.

şimdi HY nın kullanabileceği yolları inceliyelim;

1. evrim teorisini kuran'daki inanca dayalı ayetlerle çürütmeye çalışması, bu durumda brainslapper haklıdır deriz, çünkü elmayla armut karşılaştırılamaz

2.evrim teorisini kurandaki bilimsel nitelikli ayetlerle ,elindeki bilimsel argümanlardan yararlanarak, karşılaştırma yapması, bu durumda Hy haklıdır

3.evrim teorisinin tamamen fosil kalıntıları, gen yapısı gibi bilimsel argümanlarla çürütmeye çalışması, bu durumda yine HY haklıdır

HY bu üç yolu da kullanıyor açıkçası, ancak genellikle kullandığı yol üçüncü yazdığım yoldur,

Saygılar

Gönderi tarihi:
Bu örnekler Türkiye'de evrimin bir numaralı savunucusu tübitak'ın sitesinden,

Bunlar Kretase devrinden kalma Sarcosuchus (timsah) ve deniz kaplumbağası fosilleri

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bilgipake.../KretaDeniz.htm

Bu da yine aynı devirden kalma arı fosili,

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bilgipake...e/KretaKara.htm

Pardus Tulliana

Türkiyenin 1 numaralı bilim sitesinden evrimi araştıran ve destekleyen açıklamaları buraya örnek olarak koyman benim için bütün soruların ve açıklamalarımın cevabıdır.

Referans alacağımız yer hacılar hocalar değil, işte bu bilim sitesidir. Zaten bu başlığa ait ankettede bilim açık ara önde

teşekkürler.

diğer konulardada gerekli cevapları verdim, yine aynı cevapları vermek istemiyorum

kısaca , mutasyon ve varyasyon birer değişimdir, dolayısıyla canlılardaki en ufak bir değişiklik ve bunun bir sonraki nesle bozuk yada sağlam olarak aktarılması bile evrime (değişime) destek sağlar. Dikkat et doğrular demiyorum, destek sağlar diyorum.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.