Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HOCA / PAPAZ'MI... BİLİMMİ?...  

22 üye oy verdi

1. 1. HOCA / PAPAZ'MI... BİLİMMİ?...

• Hoca veya Papaz'mı?...
      1
    • Bilim'mi?...
      21

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Hiçbir cevap vermedin. defalarca sordum aynı soruyu, ya hiç bir destek, kanıt sunmadan "evrim ideolojidir" sloganını tekrarladın durdun ya da "fayda gerekmez ideoloji" için dedin çıktın işin içinden.

Ben cevap verdim diyorum sen vermedin diyorsun..

İkna olup olmaman senlik birşey..

Zaten ikna oldum diyecekte değilsin, sonucu okuyucu belirler..

Kimse karşılığı olmayan birşeyi savunmaz. Bu karşılık, reel, hayali, maddi ve manevi olabilir

evet beni doğruluyorsun..

Demekki fayda illaki maddi değildir..

Bir kimsenin iyiyi doğruyu bulması benim için haz verici bir şeydir, yani ben bundan haz alıyorum mutlu oluyorum bu bir faydaadır evet.. :)

Neyin önünü kesiyorlar, dinin mi? kesebilmiş mi didnin önüğnü evrim? Başarısız bir taktiği neden sürdürsünler ki?

Madem saçma bir teori evrim, daha akıllı bir ideoloji bulamamışlar mı dinin önünü kesmek için?

İnanca karşı inançsızlık..

Vala daha iyisinide bulamzlar, en iyiside buysa artık gerisini sen hesap et..:)

Gerçekten mi? Dini savunanlar cennet beklemiyolar değil mi? Veya cehennem azabından korunmak arzusu yok hiç dini savunurken?

Mutluluk ve huzur haklı amaçlardır..

Bunları başka menfeatlerle kıyaslama, ayrıca cennete ulaşma yolunda bir kimsenin hakkını gasp edip yol alınmaz..

Yani dünyevi menfaatlarla uhrevi menfeatleri karıştırma.

Dinimzce haklara tecavüz etmek haramdır..

Saygılar..

• Cevaplar 169
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Kur'andan öğrenin yada öğrensinler demdim..

Zaten Kur'an-ı Kerim sadece ışık tutar, ilham kaynağıdır ve en önemlisi hayat rehberi ve rahmettir..

Yani bilimsel akademiler ellerine Kur'anı alıp rehber mi edinsinler, canlıların yaratılışı veya diğer astronomik konularda ?

evet normali bu olması lazımken kafadan atanlarıda görüyoruz sebebi muhtemelen ilaki bu böyle olmalı zihniyetini tetikleyen ideolojik faktörlerdir..

Çünkü yüzeysel bilgiden çark edip ince sorularla işin içine giriş yaptığımız zaman bir yerde tıkandığını açıkça görebiliyoruz..

Biz kafadan atanlarla değil, bize delil gösterenlerle uğraşıyoruz, tabiki ideolojik olanlarda vardır ama tamamen bilimsellerde vardır.

Gönderi tarihi:
Yani bilimsel akademiler ellerine Kur'anı alıp rehber mi edinsinler, canlıların yaratılışı veya diğer astronomik konularda ?

Sadece rehber kabul edenler..

Rehberliğin ne yönde olduğunu bilmek lazım..

Kur'an-ı Kerim akdemi kitabı değildir..

Biz kafadan atanlarla değil, bize delil gösterenlerle uğraşıyoruz, tabiki ideolojik olanlarda vardır ama tamamen bilimsellerde vardır.

O halde tamamen bilimsel olanlardan getirin önümüze.. :)

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Ben cevap verdim diyorum sen vermedin diyorsun..

İkna olup olmaman senlik birşey..

Zaten ikna oldum diyecekte değilsin, sonucu okuyucu belirler..

Verdiğin cevabı yazdım.

Verdiğin cevap ya "evrip ideolojidir" sloganını tekrarlamak, ya da "fayda gerekmez ideoloji savunmak için" dedin

Ne kadar ikna edici bir cevap yazdığın da ortada.

Elbette herkes okuyor. Okusunlar diye yazıyoruz zaten.

evet beni doğruluyorsun..

Demekki fayda illaki maddi değildir..

Bir kimsenin iyiyi doğruyu bulması benim için haz verici bir şeydir, yani ben bundan haz alıyorum mutlu oluyorum bu bir faydaadır evet.. :)

Seni nasıl doğrulamışım, manevi kelimesiyle mi?

Her manevi duygunun da maddi bir kaynağı vardır.

Çocuğuna sarılırsın, mutlu olursun.

Senin sevme, koruma, kollama duygularını tatmin eder. Kendini güçlü hissedersin. İyi adam hissedersin.

Ama bunun kaynağı da maddidir: Çocuk.

Esasen sen beni doğrulamışsın.

Demekki bir "fayda" varmış her işin takip edilebilmesi, savunulabilmesi için değil mi?

Evrimden herhangi bir şekilde "fayda" sağlayan var mı? Koca bir HAYIR.

Mutluluk ve huzur haklı amaçlardır..

Bunları başka menfeatlerle kıyaslama, ayrıca cennete ulaşma yolunda bir kimsenin hakkını gasp edip yol alınmaz..

Yani dünyevi menfaatlarla uhrevi menfeatleri karıştırma.

Kimin hakkı gaspedilmiş cennet rüyası görürken?

İster cennet rüyası gör, ister bal kavanozu rüyası gör, ister harem rüyası.

Başkalırının hayatına müdahale etmedikçe, sana ve fantazilerine kimse karışmaz.

Hayatları boyunca çarşafın içine mahkum edilen kadınların haklarını kim gaspediyor?

Okula gönderilmeyen kız çocuklarının haklarını kim gaspediyor?

Dinimzce haklara tecavüz etmek haramdır..

Hakkaten mi?

Madımaktaçıların bundan haberi yok o zaman?

Malatya'daki katillerin bundan haberi yok o zaman?

Trabzon'da rahip kesenin bundan haberi yok o zaman?

Misyonerlik yapıyor diye müslümanlık dışındaki din mensuplarını taciz edenlerin bundan haberi yok o zaman?

Taliban'ın da haberi yok bundan haberi yok o zaman?

El Kaide'nin de haberi yok bundan haberi yok o zaman?

Suudie Arabistan'ın da haberi yok bundan haberi yok o zaman?

Pakistanlıların da bundan haberi yok o zaman?

Hakların nerede korunduğunu, en dincisi bile bilir.

Bir haksızlık yapılsa, soluğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde alırlar.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Verdiğin cevabı yazdım.

Verdiğin cevap ya "evrip ideolojidir" sloganını tekrarlamak, ya da "fayda gerekmez ideoloji savunmak için" dedin

Ne kadar ikna edici bir cevap yazdığın da ortada.

Elbette herkes okuyor. Okusunlar diye yazıyoruz zaten.

Bence evrim teorisini temelini tarafsız bir gözle araştır.

Şimdi ben yazmıyım kendin kendi güzünle görki ikna olasın, ben ne yazam aksini idda edeceğin baştan belli, benim beyaz dediğime sen siyah dersin bu belli birşey..

Her manevi duygunun da maddi bir kaynağı vardır.

Konu kaynak değil, konu hedef ve menfeat bu yüzden geriye değil ileriye bak..

Manevi arzular herkesin isteğidir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
O halde tamamen bilimsel olanlardan getirin önümüze..

evrim tamamen bilimseldir

hemen hemen bütün saygın bilimsel kurumlarda vardır. En önemliside Türkiyemizin resmi bilim sitesinde ve akademilerinde bile vardır.

Kur'an-ı Kerim akdemi kitabı değildir..

ceninin bütün evrelerini yazarken akademilere çok büyük bir katkısı olmalıdır, ve akademik olarak bütün kurumlarda konu edilmelidir,ama nerde o işler. Nedense hep bilim bulduktan sonra Kur'an ortaya çıkıyor ! neden ? çünkü bilimsel veriler ancak ona göre çarpıtılabiliyor. Bilmin keşfedemediği bilimsel bir veri getirseniz dişimi kıracağım. Ama illede önce bilim bulacak ondan sonra ayetler ona göre çarpıtılacak, böyle kolay iş olmaz.

ben öyle yapıyorum ama sen yapamazsın, çünkü dinden çıkarsın

senin tarafsız olarak incelemen mümkün değil, evrim adem ile havvayı yanlışlar, sende bu nedenle buna tarafsız gözle bakamazsın, o yüzdene birilerine tarafsız gözle bakmasını tavsiye etmemelisin çünkü sen tarafsız değilsin.

Gönderi tarihi:

Şimdi ben yazmıyım kendin kendi güzünle görki ikna olasın, ben ne yazam aksini idda edeceğin baştan belli, benim beyaz dediğime sen siyah dersin bu belli birşey..

Yazacak bişey olsa, hiç durmazsın da, iddianı destekleyecek birşey yok.

Benim tutumum bellidir. Tarfkirlik yaparak yanlışı desteklersem, kendime bunun hesabını veremem.

Her söylediğin beyaza, siyah diyeceğimi iddia etmek önyargıdır.

bana ilişkin sahip olduğun bu önyargının yanlış olduğunu da birkaç kez gördün.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Yazacak bişey olsa, hiç durmazsın da, iddianı destekleyecek birşey yok.

İnan yazacak çok şey var ve yazmayada devam edeceğim..

Hepside birer delil niteliğindedir, size göre delil teşkil etmeyebilir normaldir..

bana ilişkin sahip olduğun bu önyargının yanlış olduğunu da birkaç kez gördün.

Bir kaç kez değil sadece bir kere gördüm..

Ama tersini onlarca kez gördüm..

Herneyse..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
İnan yazacak çok şey var ve yazmayada devam edeceğim..

Hepside birer delil niteliğindedir, size göre delil teşkil etmeyebilir normaldir..

Bir kaç kez değil sadece bir kere gördüm..

Ama tersini onlarca kez gördüm..

Herneyse..

Sen beni bir kez görmüşsün, bana seni bir kez görmek de nasip olmadı.

Bir kez dışında göremediysen, düşüncelerin yanlış mı demekki. Yanlışa doğru diyemem, kusura bakma.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Bir kez dışında göremediysen, düşüncelerin yanlış mı demekki. Yanlışa doğru diyemem, kusura bakma

Evet bende böyle düşünüyorum..

Bak bu kez sana hak verdim..:)

Demekki doğruya doğru..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
evrim tamamen bilimseldir

hemen hemen bütün saygın bilimsel kurumlarda vardır. En önemliside Türkiyemizin resmi bilim sitesinde ve akademilerinde bile vardır.

Evrimin bilimsel olması onun bilimsel bir doğru olduğunu göstermez.

Zaten bizi ilgilendiren de evrimin bilimselliği değil, bilimsel bir doğru olup olmadığıdır.

Elinizde evrimin bilimsel doğruluğunu gösteren deliller varsa söz sizde.

Gösterdiğiniz delillerin üzerinde düşünür tartışırız.

Saygılar

Gönderi tarihi:
Yukarıda arkadaşın bir düşüncesi herzaman olduğu gibi bizleri gerçekten şaşırtıyor...

'Evrimde yanlışlanabilir' diyor...

Nasıl yanlışlanabilir sizce...

Üstelik yanlışlanabilmek ne demek...

Yanlışlanabilirliği laf ve söz oyunlarında aynen "MUGALATA" yaparak...

Yani ilahi düşünce ve inanca dayanarak...

Bakın arkadaşlar; Evrimi yadsımak diyalektiğe aykırı bir olgudur...

Şimdi çok basit birşekilde ifade etmeye çalışalım...

...

Bugün en gelişmiş canlı insan değilmidir?...

Evet insandır...

Pekala milyonlarca ya da milyarlarca yıl sonra insandan daha gelişmiş yepyeni bir canlının oluşmayacağını kim garanti edebilir?...

Hiç kimse...

Pekala evrim devam etmektemidir ozaman?...

Doğal / bilimsel anlamda evet etmektedir..

O zaman şunu söyleyebilirmiyiz sizce?...

Evrim geriye dönük olamaz, daima ileriye dönüktür doğru değilmi?...

Evet bilim onu zaten açıklamış ve binlerce, yüzbinlerce örnekleri var ve hiçkimse bilim adına bunları işkembeden atmaz değilmi?...

Tabiki atmaz...

Düşünülmez bile... (emperyalizmin çıkarlarına ve dini kendi amaçları doğrultusunda kullananların ürettikleri bilimsel safsatalar tabiki hariç...)

Çok güzel...

...

Sevgili arkadaşlar...

Zaten evrimin kelime anlamı gelişme demektir...

İnsan ilk oluştuğu zaman bugünkü insana göre çok ilkeldi...

Yontma taş devri, cilalı taş devri, maden devrini geçirdikten sonra ilkçağ ve ortaçağ karanlığını geride bırakarak, bugünkü çağdaş düzeye ulaşmıştır...

Peki ilahiyata batan ne...

Dini anlamda bütün bunlar akla ve mantığa uygun iken din neden evrime karşıdır ve bilimi dışlar...

Hz. Muhammed bugün bütün bu ticani ve gericileri görmüş olsaydı acaba kur'anı nasıl yazardı....

Sevgi ve saygılarımla... :clover:

Evrimi bilimle özdeşleştirip, bilimsel doğruymuş gibi insanlara dayatmayın.

Evrim yüzyıllardır teori fazında kalmış, bir türlü kanun haline gelememiş bir fikirdir.

Dolayısıyla evrimin yanlışlanabilmesi gayet doğaldır, zaten matematiksel olarak çürütülmüştür de.

Bi de şu yüzbinlerce evrim örneğinden birkaç tanesini bizlerle paylaşsanız da ben de kıt olan ilmimi sayenizde geliştirebilsem.

Evrimin sürekli devam etiğini iddia etmişsiniz ama ya 300-400 milyon yıldır aynı şekilde kalan canlılara ne demeli?

İnsanların yontma taş devrinden modern çağa gelmesi, onların biyolojik evriminin değil, fikirsel ve teknolojik gelişiminin göstergesidir.

Dolayısıyla verdiğiniz örnek yanlıştır, din insanın biyolojik evrimine karşı çıkar.

Gönderi tarihi:
Madımaktaçıların bundan haberi yok o zaman?

Malatya'daki katillerin bundan haberi yok o zaman?

Trabzon'da rahip kesenin bundan haberi yok o zaman?

Misyonerlik yapıyor diye müslümanlık dışındaki din mensuplarını taciz edenlerin bundan haberi yok o zaman?

Taliban'ın da haberi yok bundan haberi yok o zaman?

El Kaide'nin de haberi yok bundan haberi yok o zaman?

Suudie Arabistan'ın da haberi yok bundan haberi yok o zaman?

Pakistanlıların da bundan haberi yok o zaman?

Hakların nerede korunduğunu, en dincisi bile bilir.

Bir haksızlık yapılsa, soluğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde alırlar.[/b]

Saygılar.

Sen gerçekten bu cinayetleri dindar kesimin işlediğinimi düşünüyorsun?Çok tuhaf birde tarafgirlik yapmadığını söylüyorsun peki bu yaptığın ne?

Gönderi tarihi:
Sen gerçekten bu cinayetleri dindar kesimin işlediğinimi düşünüyorsun?Çok tuhaf birde tarafgirlik yapmadığını söylüyorsun peki bu yaptığın ne?

Sevgili suheda,

Bu cinayetleri diyelim ki MOSSAD, CIA işletti.

Ne farkeder ki?

Sadece dini inançlarından dolayı gaz verilerek cinayet işlettirilebilecek binlerce insan var bu ülkede.

İnternetteki forumlarda cinayetlerden sonra yazılanları okuyunuz. Cinayetlere "Allah, Muhammed, İslam" adına alkış tutan insanların ne kadar çok olduğuna bakınız.

Bu alkışlardan destek alıp, Allah, Muhammed, İslam adına cinayet işlemeye heveslenecek çok insan var bu ülkede.

Zira "Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz" gibi, utanç duyulacak bir atasözü var bu ülkenin.

Atalarımızsözü, "zira,alıcı çıkmaz" anlamında söylemiş iseler, onları suçlamayız, ancak bugün anlaşıldığı şekliyle "zira, yasak" anlamında söylemiş iseler, atalarımız da yanlış yapmışlardır.

Hristiyanlar, Museviler, Budistler, Dinsizler, Şeytana tapanlar da rahatça dinini inançlarını veya inançsızlıklarını Müslüman ülkelerde rahatça yayabilmelidirler.

Müslümanlar'ın, Batı Avrıpada dinlerini herhangi bir sınırlama olmadan tebliğ edebildikleri gibi.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Evrimin sürekli devam etiğini iddia etmişsiniz ama ya 300-400 milyon yıldır aynı şekilde kalan canlılara ne demeli?

pardus tulliana

300-400 milyon yıllık canlıları nerden biliyorsun ? kaynağın var mı ?

sürekli bunu vurguluyoruz zaten, bilimsel olmakla, bilimsel doğru farklı şeylerdir. Evrim bilimseldir çünkü fosiller incelenebiliyor. Doğruluk ise ancak kanıtla mümkündür, kanıtlanmadığına göre evrim doğrudur diyemeyiz, somut yani deneylenebilir bulgulardan yola çıkılarak araştırılıyor ve bunun dışında canlılık hakkında bir teori veya araştırma yok.

Bi de şu yüzbinlerce evrim örneğinden birkaç tanesini bizlerle paylaşsanız da ben de kıt olan ilmimi sayenizde geliştirebilsem.

20 lik dişler

erkek memeleri (süt bezleri)

bacak tüyleri, ense kılları

kuyruk sokumu

Gönderi tarihi:

Zaten bizi ilgilendiren de evrimin bilimselliği değil, bilimsel bir doğru olup olmadığıdır

Evrimin kendisi bilimsel değildir, kullandığı argümanlardaki malzeme bilimseldir..

Örneğin, madde ve canlılar..

Tesadüfi bir oluşum iddasının neresi bilimsel..?

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Sevgili suheda,

Bu cinayetleri diyelim ki MOSSAD, CIA işletti.

Ne farkeder ki?

Sadece dini inançlarından dolayı gaz verilerek cinayet işlettirilebilecek binlerce insan var bu ülkede.

İnternetteki forumlarda cinayetlerden sonra yazılanları okuyunuz. Cinayetlere "Allah, Muhammed, İslam" adına alkış tutan insanların ne kadar çok olduğuna bakınız.

Bu alkışlardan destek alıp, Allah, Muhammed, İslam adına cinayet işlemeye heveslenecek çok insan var bu ülkede.

Zira "Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz" gibi, utanç duyulacak bir atasözü var bu ülkenin.

Atalarımızsözü, "zira,alıcı çıkmaz" anlamında söylemiş iseler, onları suçlamayız, ancak bugün anlaşıldığı şekliyle "zira, yasak" anlamında söylemiş iseler, atalarımız da yanlış yapmışlardır.

Hristiyanlar, Museviler, Budistler, Dinsizler, Şeytana tapanlar da rahatça dinini inançlarını veya inançsızlıklarını Müslüman ülkelerde rahatça yayabilmelidirler.

Müslümanlar'ın, Batı Avrıpada dinlerini herhangi bir sınırlama olmadan tebliğ edebildikleri gibi.

Saygılar.

Bir insanın bir dava veya bir kişi için cinayet işleyebilmesi şiddetli bir sevgi ve tutku gerektirir,öyleki tüm yaşamına bu yönde şekil verip tüm benliği ile savunduğu şeyleri yaşıyor olması lazım.

Danıştay cinayetinde ki katil din için Allah için cinayet işleme planını bir barın içki masasında yapmış bu nasıl bir din anlayışı ve Allah sevgisidir ki uğrunda cinayet işlemeyi göze aldığın şeyin kesin hükümle yasak kıldığını yap sonra kalk onun için cinayet işle kim inanır buna...

16 yaşında bir çocuk misyonerliğin ne anlama geldiğini bilmiyor ama gidip misyoner öldürüyor neden öldürdüğünü bilmiyor,acaba o çocukların kaçı namaz kılmayı biliyor..

Madımakta din için insanları yakanlar,dindeki en kutsal kavramın insan hayatı olduğunu bilmiyorlarmıydı?

Ben bir müslümanım ama cinayet işleyemem cinayet işlemenin,üstelik ne için olduğunu dahi bilmeden cinayet işlemenin dinle,Allahla ilgisi yoktur kişi cinayet işlemeye meyilli bir katildir ve birilerinin vaad dolu teşviki ile cinayet işliyordur bu kadar basit.

Bugün Irakta Amerikan askerlerinin yaptığı,tecavüzleri,cinayetleri,işkenceleri nasıl açıklayabiliriz o zaman?kendi dinleri içinmi?tabiki hayır eminim büyük bir çoğunluğunun bir yaratcıya bile inancı yoktur,bir insanın bu tip zalimlikleri yaparken hiç birşeyden korkmaması gerekir değilmi sonuçta hesap vereceği hiç bir merci yoktur,işkence yapıp bundan zevk almak hiç bir dinde kabul görmeyen bir davranıştır.

Bu yüzden kimse kalkıpta bu tip cinayetleri bir dine bağdaştırmaya kalkışmasın,bu objektif olmayan açıkça bir kesimi karalama düşüncesinden öteye gidemez..

Gönderi tarihi:
Evrimin kendisi bilimsel değildir, kullandığı argümanlardaki malzeme bilimseldir..

Örneğin, madde ve canlılar..

Tesadüfi bir oluşum iddasının neresi bilimsel..?

Saygılar..

Sayın arkadaşım,

Evrenin ilkelerini, dinamiklerini açıklamak için yapılan, gözleme ve/veya deneye dayanan bütün çalışmalar bilimseldir.

Bütün bilimsel çalışmalar doğrulukla sonuçlanacak diye bir şey yoktur, kimisi doğruluğu ispatlandıktan sonra bütün otoritelerce kabul edilip kanun adını alır, kimisi de çürütülüp terkedilir.

Bilimsel bir iddiada bulunmak zor bir şey değildir, beş yaşındaki çocuk dahi gözlemlerine dayanarak bilimsel bir iddiada bulunabilir.

Asıl önemli olan o iddianın doğruluğunu kanıtlayıp, diğer otoritelere de kabul ettirmektir.

Mesela ben şöyle bir iddiada da bulunabilirim: "yetişkin bir deve normal boyuttaki bir iğnenin deliğinden geçebilir"

Bu da bir bilimsel iddiadır, çünkü bilimsel bir doğru olup olmadığı gözlem ve deneylerle açıklanabilir.

Ancak benim bu iddiam matematik ilmi tarafından çürütülmüştür.

Çünkü devenin yüzey alanı iğne deliğinin yüzey alanından çok daha büyüktür, dolayısıyla matematik ilmine göre benim iddiamın doğruluk kazanma ihtimali yoktur.

Kısacası benim iddiam matematiksel olarak çürütülmüş bilimsel bir iddiadır.

Evrim de buna benzerdir, matematiksel olarak çürütülmüş deneye ve gözleme dayalı bir iddiadır.

Ama asıl mantıksız olan nedir xlark biliyor musun?

"deve iğne deliğinden geçebilir" iddiamı sanki bilimsel bir gerçekmiş, bilimsel bir kuralmış gibi insanlara dayatmam,

bu iddiamı kabul etmeyen ve iddiamı çürütmeye çalışan bütün insanları "yobaz, gerici, bilim düşmanı" ilan etmem,

bilimi kendi tekelime almaya çalışmam.....

Saygılar

Gönderi tarihi:
pardus tulliana

300-400 milyon yıllık canlıları nerden biliyorsun ? kaynağın var mı ?

20 lik dişler

erkek memeleri (süt bezleri)

bacak tüyleri, ense kılları

kuyruk sokumu

sayın TARaFSIz,

Pek çok balık, sürüngen, omurgasız vb. türü milyonlarca yıldır evrim geçirmeden bugünlere gelebilmiştir.

mesela calacanth balığı, en az 410 milyon yıllık geçmişi vardır, ve günümüzde hala yaşamaktadır, evrim geçirmemiştir.

50 milyon yaşındaki kaplumbağa folsiliyle, bugünkü kaplumbağalar da hemen hemen benzerdir.

Ayrıca verdiğiniz örnekler de evrime örnek değildir,

bu söyledikleriniz doğal seleksiyona

bacak tüyleri, ense kılları, 20'lik dişler, erkek memesi gibi örnekler vermişsiniz.

öncelikle şunu belirteyim ki günümüzde bize gereksizmiş gibi gözüken pek çok organ bundan binlerce yıl önce yaşayan insanlar için hayati önem taşıyor olabilir. veya bugün herhangi bir faydası yokmuş gbi görünen organların, gelişen bilimle vücutta önemli görevleri üstlendikleri anlaşılabilinir (örnek apandist), yani bana göre hiçbir organ boş yere yaratılmamıştır. dediklerinizi kabul etsek bile verdiğiniz örnekler evrime değil, doğal seleksiyona örnektir.

Mesela binlerce yıl önce, soba, kalorifer yoktu, hatta ateş bile yoktu. dolayısıyla insan vücudundaki tüylerin önemi o dönemlerde büyükü.

Keza o dönemde yaşayan insanların yemek alışkanlıkları da bugünkünden farklıydı, genellikle et ve sert yiyecekler yemekteydiler, dolayısıyla 20'lik dişlere ihtiyaç duymuş olabilirler.

erkek memesi hakkında bilgim yok ama, onun da vardır bir kerameti ;)

saygılar

Gönderi tarihi:
erkek memesi hakkında bilgim yok ama, onun da vardır bir kerameti ;)

saygılar

Bilim ilerledikçe işlevi tespit edilememiş organ (İşlevsiz organ değil) lar listesi de giderek küçüldü ve bu gelişme paralelinde de bütün organların işlevleri tesbit ediliyor....

Memeler erojen bölgedir.Faydası vardır.Hikmetini bilim bulmuştur.

Gönderi tarihi:
Evrim de buna benzerdir, matematiksel olarak çürütülmüş deneye ve gözleme dayalı bir iddiadır.

Aynen katılıyorum..

Matematiksel olarak aksi ıspat edilmiştir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
erkek memesi hakkında bilgim yok ama, onun da vardır bir kerameti

keramet aradıktan sonra bütün organlarda bulursun

Pek çok balık, sürüngen, omurgasız vb. türü milyonlarca yıldır evrim geçirmeden bugünlere gelebilmiştir.

mesela calacanth balığı, en az 410 milyon yıllık geçmişi vardır, ve günümüzde hala yaşamaktadır, evrim geçirmemiştir.

50 milyon yaşındaki kaplumbağa folsiliyle, bugünkü kaplumbağalar da hemen hemen benzerdir.

nerden biliyorsun

Memeler erojen bölgedir.Faydası vardır.Hikmetini bilim bulmuştur.

Erkekteki süt bezlerinin hikmetini kim bulmuştur, evrim deyince hikmet yok vardır bir yararı deyince hikmet var

20 dişlerin hikmeti nedir, kadınların sürekli tüylerinin aldırmasının hikmeti nedir, apandisin ameliyatla alındığında insanların normal yaşamlarına devam etmesinin hikmeti nedir, siyah zenci ve çekik gözlü insanların hikmeti nedir

Aynen katılıyorum..

Matematiksel olarak aksi ıspat edilmiştir..

nasıl ?

Gönderi tarihi:
nasıl ?

Daha önce bir protein molekülünün rastlantısal olarak o şekli almasının matematiksel olarak imkansız sınırından kat kat fazla olduğunu yazmıştık..

Bileşiminde 288 amino asit bulunan ve 12 farklı amino asitten oluşan bir protein molekülünün dizilimlerinin eksiksiz olması için gereken olasılık sayısı 10 üzeri 300 dür..

Bu da matematikteki 10 üzeri 50 nin 6 katıdır..

Yani olanaksızdan altı kat daha olanaksızdır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

siyah zenci .. ..... ..... insanların hikmeti nedir

Diğerlerini bilmem ancak bu konuda bir şey diyebilirim belki.

Bildiğim kadarıyla Güneş ışınlarına daha fazla maruz kaldıkları için Siyahilerde derideki siyah renkli pigmentler derinin yüzeyinde yoğunlaşmıştır. Güneş ışınlarına karşı bir şekilde tepki olarak yani... Mesela Arap Bedevilerinde çöl sıcağında siyah renkli çarşaf giyinmelerinin nedenide budur. Örtünürler iyice ve çarşafın içinde kalan nem, çarşaftan dışarı çıkamaz. Böylece vücut kurumaktan kurtulmuş olur, hem serin olur hemde su kaybı çok aza indirgenir. Siyah rengin güneş ışınları ile olan ilişkisinden kaynaklanıyor. Siyahi insanlarda bu şekilde siyahileşmiş olabilirler. Artık doğa'nın mı hikmetidir yoksa Tanrı'nın o kimselerin takdirine kalmıştır.

..... ..... .. çekik gözlü insanların hikmeti nedir

Onu bende bilmiyorum. Belki de güneşe falan kısık gözle bakmaktan ya da rüzgara karşı yürümekten olabilir. Tabi bu sadece bi mantık yürütme, ciddiye alınması gerekmiyor :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.