Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Meksika, Amerika'nın en iyi ticaret dostu olarak Çin'in yerini aldı ve bu, küresel ekonominin nasıl hızla dönüştüğünü gösteriyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Meksika, Amerika'nın en iyi ticaret dostu olarak Çin'in yerini aldı ve bu, küresel ekonominin nasıl hızla dönüştüğünü gösteriyor

ABD ile Meksika arasındaki ticaret bu yılın ilk dört ayında 263 milyar dolara ulaştı.

Bu, Meksika'yı pandeminin başlangıcından bu yana en büyük ticaret ortağı olarak Çin ve Kanada'yı geride bıraktı.

Çin, 2010'ların çoğunda ve yine pandeminin başlangıcında en önemli ortaktı.

Amerika'nın dünya ekonomisindeki yeni, eski en iyi dostuyla tanışın.

Dallas Federal Rezerv Bankası'ndan Luis Torres'in yeni bir gönderisine göre Meksika, 2023'ün ilk dört ayında iki ülke arasında geçen 263 milyar dolarlık malla Amerika'nın en büyük ticaret ortağı konumunu bir kez daha sağlamlaştırdı. Amerika'nın Kanada (%15,2) ve Çin (%12,0) ile olan ticaret toplamlarının hemen önünde, ABD tarafından ihraç edilen ve ithal edilen tüm malların %15,4'ünü oluşturdu.

Dünya salgının zirvesinden uzaklaşırken bile, Meksika'nın son yirmi yılını ABD ekonomisine daha fazla entegre olmak için harcayan Çin'den zirvedeki yerini alma yeteneği, 2020 ekonomik kaosunun nasıl olacağının açık bir işareti. önümüzdeki yıllarda dünya dünya ekonomisini tanımlamaya devam edecek.

Dallas Fed'e göre, bu değişikliğin tohumları salgından önce atıldı - eski Başkan Donald Trump'ın bazı Çin malları üzerindeki tarifeleri ve yaklaşık otuz yılın küçük bir güncellemesi olan ABD-Kanada-Meksika ticaret anlaşmasının imzalanmasıyla. eski NAFTA anlaşması. Ancak Torres, değişikliklerin aynı zamanda, ülkelerin çok önemli mallar için tedarik zincirlerini hem fiziksel hem de politik olarak yakın olan ülkelere getirmeye çalıştıkları bir uygulama olan "yakın ısmarlama"ya doğru hızlandırılmış bir kaymayı işaret ettiğini belirtiyor.

Torres, "Yakın zamanda kıyıya yakınlaşmayla ilgili veriler zayıf ve bunun kanıtı büyük ölçüde anekdot olsa da, artan korumacılık ve ilgili sanayi politikası, daha az küresel ticaret, daha fazla bölgesel ticaret ve yakın limancılık ve yeniden demirleme (üretimi anavatanına geri döndürme) ile tutarlıdır" diye yazdı.

Ürünlerin Pasifik boyunca nakliye maliyetinin artması ve daha hızlı teslimat süreleri için tüketici talebi sayesinde pandemi sırasında salgın sırasında arttı - ikincisini "Amazon Prime Etkisi" olarak adlandıracağız. New York Times'tan Peter S. Goodman da bu yılın başlarında, Walmart gibi şirketlerin ABD ile Çin arasındaki siyasi gerilimler kızışırken ihtiyaçlarını karşılamanın yollarını giderek daha fazla evlerine yaklaştırdıklarını yazdı.

Tedarik zincirine odaklanan bir yatırım şirketi olan Murray Hill Group'un yönetici ortağı Michael Burns, Goodman'a "Bu küreselleşmeden uzaklaşmayla ilgili değil," dedi. "Bölgesel ağlara odaklanan küreselleşmenin bir sonraki aşaması."

Shannon O'Neil'in yeni kitabı "Küreselleşme Efsanesi: Bölgeler Neden Önemlidir"de, küreselleşme yerine bölgeselleşme fikrini savunuyor ve üretimi eve daha yakın tutmanın Amerikalı işçilere yardımcı olacağını savundu. NPR'den Greg Rosalsky, O'Neil'in kitabına ilişkin incelemesinde tartışmayı şöyle özetledi:

"O'Neil, Meksika'dan yapılan ortalama ithalatın '%40 ABD yapımı' olduğunu yazıyor, bu da nihai ürüne giden parçaların %40'ının hala ABD'de üretildiği anlamına geliyor. Bu arada Kanada'dan yapılan ortalama ithalatın %25'i yapılıyor. "Çin'den gelen bir ürüne gelince? Bunun sadece %4'ü ABD'de yapıldı" diye yazıyor."

Yine de, son aylarda Başkan Joe Biden, Şubat ayında bir Çin casus balonunun düşürülmesi de dahil olmak üzere son yıllarda çatlamanın arttığını gördükten sonra ABD-Çin ilişkisini iyileştirmeye çalıştı. Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Haziran ayında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya geldi ve Hazine Bakanı Janet Yellen geçtiğimiz günlerde Çin'e 4 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.

Blinken ve Xi, Çin ile ABD arasındaki ilişkiyi istikrara kavuşturma sözü verdi. Bu arada Yellen, "haksız ekonomik uygulamalar" konusundaki endişelerini dile getirdi, ancak iki tarafın daha yakın çalışmasını umdu ve "dünya, her iki ülkenin de gelişmesi için yeterince büyük" dedi.

Parçalar sürekli hareket halindeyken, özellikle Çin'de, şimdilik bir şey açık: Meksika ile ABD arasındaki ticaret her zamanki kadar güçlü görünüyor ve büyümeye devam etmeli.

Kaynak: Market Insider

flag-815077.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.