Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 sardunyam ancak din adamlarımızın yorumları bu kadarla sınırlı olmayacağını ifade ediyor... ama Kur'ân öyle ifade etmiyor kime inanalım sence din adamlarına mı ? Kur'ana mı ? demiştim bu arada bu sadece bir yorum... anlaşıldı Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 sardunyamama Kur'ân öyle ifade etmiyor kime inanalım sence din adamlarına mı ? Kur'ana mı ? anlaşıldı tarafsız Kuran'ın özünü kavrayan anlar ki, ifade edilen sıklıkla şudur... iş sizin bildiğiniz gibi değil, size bilmeniz gereken bildirilmiştir...bilemediklerimiz bize lazım olanlar değil, siz cennete gitmeyi arzu etmiyorsanız öyle yaşayın, ki zaten yaptığınız bu, bizde hem Allah'ın bildirdiğine iman ederek Allah'a olan sevgimizi ifade ediyoruz, hemde cehennemde yanmanın çok kötü bir şey olacağını söyleyen Kuran'a göre cennette olmayı istiyoruz... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Kuran'ın özünü kavrayan anlar ki, ifade edilen sıklıkla şudur... iş sizin bildiğiniz gibi değil, size bilmeniz gereken bildirilmiştir...bilemediklerimiz bize lazım olanlar değil bildiğimiz gibi olan bilgiler içinde şu görüşünüzü doğrulayan bir durum yok !!! "ben cennetin kişilerin kendi isteklerine ulaştıkları yer diyorum, çünkü herkesin hayali, düşüncesi ve mutlu olma konusu farklı oluyor orada bizlere kendi dünyasal yaşamımıza ve bu yaşamda ki beklentilerimize göre bir yaşam armağan edilecek" Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 bildiğimiz gibi olan bilgiler içinde şu görüşünüzü doğrulayan bir durum yok !!! "ben cennetin kişilerin kendi isteklerine ulaştıkları yer diyorum, çünkü herkesin hayali, düşüncesi ve mutlu olma konusu farklı oluyor orada bizlere kendi dünyasal yaşamımıza ve bu yaşamda ki beklentilerimize göre bir yaşam armağan edilecek" BAKARA SÛRESİ (25) İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, "Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!" diyecekler. Halbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedi kalacaklardır. ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ (15) De ki: "Size, onlardan daha hayırlısını haber vereyim mi? Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için Rableri katında, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve Allah'ın rızası vardır." Allah, kullarını hakkıyla görendir. ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ (133) Rabbinizin bağışına, ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun. ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ (195) Rableri onlara şu karşılığı verdi: "Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden hiçbir çalışanın amelini zayi etmeyeceğim. Sizler birbirinizdensiniz. Hicret edenler, yurtlarından çıkarılanlar, yolumda eziyet görenler, savaşanlar ve öldürülenlerin de andolsun, günahlarını elbette örteceğim. Allah katından bir mükafat olmak üzere, onları içinden ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Mükafatın en güzeli Allah katındadır." MÂİDE SÛRESİ (119) Allah şöyle diyecek: "Bugün, doğrulara, doğruluklarının yarar sağlayacağı gündür." Onlara içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler vardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da Allah'dan razı olmuşlardır. İşte bu büyük başarıdır. A'RÂF SÛRESİ (43) Biz onların kalplerinde kin namına ne varsa söküp attık. Altlarından da ırmaklar akar. "Hamd, bizi buna eriştiren Allah'a mahsustur. Eğer Allah'ın bizi eriştirmesi olmasaydı, biz hidayete ermiş olamazdık. Andolsun Rabbimizin peygamberleri bize hakkı getirmişler" derler. Onlara, "İşte yaptığınız (iyi işler) sayesinde kendisine varis kılındığınız cennet!" diye seslenilir. RA'D SÛRESİ (35) Allah'a karşı gelmekten sakınanlara va'dolunan cennetin durumu şudur: Onun içinden ırmaklar akar, yemişleri ve gölgeleri devamlıdır. İşte bu Allah'a karşı gelmekten sakınanların sonudur. İnkar edenlerin sonu ise ateştir. KEHF SÛRESİ (31) İşte onlar için içlerinden ırmaklar akan Adn cennetleri vardır. Orada tahtlar üzerine kurularak altın bileziklerle süslenecekler, ince ve kalın ipekten yeşil giysiler giyeceklerdir. O ne güzel karşılıktır! cennet de ne güzel bir yaslanacak yerdir! bakın hepsinde insanların hoşuna gidecek şeyler vaadediliyor... ve hemen herkes tatil hayal ettiğinde ya da rahat etmeyi hayal ettiğinde benzer şeyleri düşler... yani Allah kulun kalbindekini bilir dilediğini verir... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 bakın hepsinde insanların hoşuna gidecek şeyler vaadediliyor... ve hemen herkes tatil hayal ettiğinde ya da rahat etmeyi hayal ettiğinde benzer şeyleri düşler... yani Allah kulun kalbindekini bilir dilediğini verir... hayır hepsinde belli bir şeyden bahsediliyor ırmaklar, gölgeler,eşler, meyveler (bunlar sonsuza kadar sıkılmadan yaşanacak olaylar değil, bir insan sonsuza kadar tatil yapamaz) sanki bütün insanlar sadece bundan hoşlanırmış gibi ben hala aşağıdaki görüşünü doğrulayan bir ayet bulamadım "ben cennetin kişilerin kendi isteklerine ulaştıkları yer diyorum, çünkü herkesin hayali, düşüncesi ve mutlu olma konusu farklı oluyor orada bizlere kendi dünyasal yaşamımıza ve bu yaşamda ki beklentilerimize göre bir yaşam armağan edilecek" Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Herbirinde tutarsızlıklar, acaiplikler bulunan ayetler. Neresinden başlayacağımı da bilenmiyorum. BAKARA SÛRESİ(25) İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, "Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!" diyecekler. Halbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedi kalacaklardır. ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ (15) De ki: "Size, onlardan daha hayırlısını haber vereyim mi? Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için Rableri katında, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve Allah'ın rızası vardır." Allah, kullarını hakkıyla görendir. Ebediliğin sadece Allah'a ait olmadığını belirten ayetler. ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ (133) Rabbinizin bağışına, ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun.. Cennetin boyutu/büyüklüğü. Cennet ne kadar büyük? Göklerle yer arası ne demek? Yani evrenden küçük mü bu durumda cennet? Yoksa fantazi alami daha mı büyük? A'RÂF SÛRESİ(43) Biz onların kalplerinde kin namına ne varsa söküp attık. Altlarından da ırmaklar akar. "Hamd, bizi buna eriştiren Allah'a mahsustur. Eğer Allah'ın bizi eriştirmesi olmasaydı, biz hidayete ermiş olamazdık. Andolsun Rabbimizin peygamberleri bize hakkı getirmişler" derler. Onlara, "İşte yaptığınız (iyi işler) sayesinde kendisine varis kılındığınız cennet!" diye seslenilir... İlahi ameliyat !! Hani diyoruz ya, cennete gidenler, formatlanacak diye, işte kanıtı. Formatlanan şey, insan olur mu? Duygularından arındırılmış, hafızası silinmiş, akrabalık/sevgi bağları yokedmiş şey ne kadar insan olabilir? A'RÂF SÛRESİ(43) Biz onlarınkalplerinde kin namına ne varsa söküp attık. Altlarından da ırmaklar akar. "Hamd, bizi buna eriştiren Allah'a mahsustur. Eğer Allah'ın bizi eriştirmesi olmasaydı, biz hidayete ermiş olamazdık. Andolsun Rabbimizin peygamberleri bize hakkı getirmişler" derler. Onlara, "İşte yaptığınız (iyi işler) sayesinde kendisine varis kılındığınız cennet!" diye seslenilir... Yine aynı ayet. İmtihan'ın tiyatrodan ibaret olduğunu, Allah'ın dilediğini Hanya'ya, dilediğini Konya'ya göndereceğini belirten ayet. ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ(195) Rableri onlara şu karşılığı verdi: "Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden hiçbir çalışanın amelini zayi etmeyeceğim. Sizler birbirinizdensiniz. Hicret edenler, yurtlarından çıkarılanlar, yolumda eziyet görenler, savaşanlar ve öldürülenlerin de andolsun, günahlarını elbette örteceğim. Allah katından bir mükafat olmak üzere, onları içinden ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Mükafatın en güzeli Allah katındadır." MÂİDE SÛRESİ (119) Allah şöyle diyecek: "Bugün, doğrulara, doğruluklarının yarar sağlayacağı gündür." Onlara içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler vardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da Allah'dan razı olmuşlardır. İşte bu büyük başarıdır.. RA'D SÛRESİ (35) Allah'a karşı gelmekten sakınanlara va'dolunan cennetin durumu şudur: Onun içinden ırmaklar akar, yemişleri ve gölgeleri devamlıdır. İşte bu Allah'a karşı gelmekten sakınanların sonudur. İnkar edenlerin sonu ise ateştir KEHF SÛRESİ (31) İşte onlar için içlerinden ırmaklar akan Adn cennetleri vardır. Orada tahtlar üzerine kurularak altın bileziklerle süslenecekler, ince ve kalın ipekten yeşil giysiler giyeceklerdir. O ne güzel karşılıktır! cennet de ne güzel bir yaslanacak yerdir! bakın hepsinde insanların hoşuna gidecek şeyler vaadediliyor... ve hemen herkes tatil hayal ettiğinde ya da rahat etmeyi hayal ettiğinde benzer şeyleri düşler... yani Allah kulun kalbindekini bilir dilediğini verir... Hepsi insanların hoşuna gidecek şeyler mi? Bir Eskimo gölgeyi ne kadar ister? Altın'a alerjisi olan biri, altın bileziği neden istesin? Dağcılık, bungee-jumping, paraşütçülük falan gibi adrenalin sporlarından hoşlananlar için de anlamı var mı cennetin? (Risk yok, ölüm korkusu yok) Hem neden tahtlara kuruluyolar? Yoruluyorlar mı? Birisi cennetteki insanların tüysüz olacağını yazmıştı bu forumda biryerde. Tüysüzlük güzel birşey ise, tüysüzlük cennet ehlinin vasfı ise, neden acaip sakallar bırakırlar ki müslümanlar, dünyadayken? Adn cenneti demeyin de Eden yazın artık, kelimenin doğrusu o, Muhanmmed hata yaptı diye, sürdürmek zorunda değilsiniz hatayı. Saygılar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 müteşabih ayetleri bilirmisin? mahiyetini ancak Allah'ın nasip ettikleri bilir... göklerde bulunan Allah değildir... "göktekinin" kelimesi başka şeyleri de ifade edebilir... Kuran'ın özünde bildirilen Allah'ın her yerde olduğudur... dünyadan söz edildiği için ve onu büyük bir yıkımın beklediğini anlattığı için gökler ve gökteki ifadesi kullanılır... gök dünyanın dışıdır, yeryüzünden bakıldığında üzerindedir... sıcak ortamda gölgeyi herkes ister... orada alerji olmayacak... ne biliyorsun olmadığını... Allahın lutfu boldur ve imkansız diye birşey yoktur... tahtlara kurulacaklar çünkü haketmişler... sizin için neden sorun olsun ki? nasılsa kurulmayacaksınız... sakal bıyık tüy çok mesele değil... Kuran Adn diyorsa biz onu söyleriz ... edeni siz kullanın... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 müteşabih ayetleri bilirmisin? mahiyetini ancak Allah'ın nasip ettikleri bilir... Bilirim. Kuran, ben apaçık bir kitap'ım derken, Kuran'daki "akla mugayir ayetleri" tarif etmek için bulunan kılıf sözdür "müteşabih ayetler" sözü. Herşey o kadar akla ve mantığa aykırıdır ki, akla ve mantığa uygun olarak açıklamak mümkün değildir. Alak ve mantığa uygun olarak açıkladığın takdirde, dinden ççıkmak kesindir. Bu nedenle insanın o ayetlerin hikmetini bilemeyeceği, söylenir durur. göklerde bulunan Allah değildir... "göktekinin" kelimesi başka şeyleri de ifade edebilir... Kuran'ın özünde bildirilen Allah'ın her yerde olduğudur... Göklerde bulunan nedir peki? Başka neyler ifade ediliyor? İnsanları yere batırıeverecek, insanların üstüne taş yağdıran bir kasırga göndriverecek güce başka kim sahip? Kuran'ın özünde bildirilen Allah'ın her yerde olduğudur... Çelişki dediğimiz şey de bu zaten sevgili çiçeğim. Bir yerde A diyor, başka bir yerde aynı şeye B diyor. sıcak ortamda gölgeyi herkes ister... Demek ki evrensellik iddiasında bulunulamaz, sıcak ortamlara özgü birşey Muhammed2in cenneti. orada alerji olmayacak... Pardon bunda haklısın. İnsanın ameliyat edile edile, insanlıktan çıkarılacağını unutmuştum. Pardon. Tabi ki, alerji olmayacak, kin olmayacak, hafıza olmayacak, cehennemdekki kardeşle üzülme duygusu olmayacak, yorulma olmayacak, yeme olacak ama çiş olmayacak, pardon.. İlahi Ameliyatı unutmuşum. ne biliyorsun olmadığını... Allahın lutfu boldur ve imkansız diye birşey yoktur... Adrenalin başıbaşına tehlike ile orantılı birşeydir. tehlike ve risk olmayan yerde, o haz yaşanamaz. Zaten sonsuzluk herşeyi anlamsızlaştırır. tahtlara kurulacaklar çünkü haketmişler... sizin için neden sorun olsun ki? nasılsa kurulmayacaksınız...sakal bıyık tüy çok mesele değil... Osrduğum soru haketmek-haketmemek değil? haketmişler iyi. Peki neden tahtlarda oturuyorlar? Yorulmuyorlar da. mesela kafaüstü durabilirler. beyin kanaması yok, ağrı yok, sızı yok. Fakir fukaranın beynini, hayallerini mıncıklama laflarından başka birşey değil bu laflar. Kuran Adn diyorsa biz onu söyleriz ... edeni siz kullanın... Muhammed'in ***** bedevilere "Allah'tan aldım bu bilgileri" diye opazarladığı bilgilerin kaynaklarını söylüyoruz. Saygılar. Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Brain Slapper, Eleştiri mantaliten ''ne var ne yok'' sil süpür... Yani sen aynı mantıkla (anlamamaya çalışma gayretinle) , daha çok uzun yıllar ''öküz altında buzağıyı'' polemiklerinle arar durursun. Bak mesela kaynağı tenkit ederken yine ''kaynağı'' esas alıyorsun..! Yani eleştirmek pahasına , bir yandan reddettiğin kaynağı , öbür yandan kabul edip sunuyorsun. Seninle daha evvel forum batırana kadar tartıştık bu konuları, bilirsin yani Eleştirilerinde düştüğün apansız açıkları göstere göstere bi hal olmuştum. Hey gidi günler hey Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Bak mesela kaynağı tenkit ederken yine ''kaynağı'' esas alıyorsun..! Yani eleştirmek pahasına , bir yandan reddettiğin kaynağı , öbür yandan kabul edip sunuyorsun. Sevgili feraklit, Hoşgedin öncelikler. Kuran'ın Allah ile alakalı olmadığını söyleyip, kutsallığını KABUL ETMEMEK ayrı şeydir, O kitabın kendi içindeki çelişkileri göstermek için yine kendisini kaynak olarak kullanmak ayrı şeydir. Seninle daha evvel forum batırana kadar tartıştık bu konuları, bilirsin yani Eleştirilerinde düştüğün apansız açıkları göstere göstere bi hal olmuştum. Hey gidi günler hey Beni güldürmeyi başardın yine. TARAFSIZ da buraya geldi, o da biliyor beni ne kadar ***** ettiğini Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 hoşgeldin feraklit seninle şiddetli tartışmalarımızı özlemişiz ama BrainSlapper ve Benim o forumu batıdığımızı düşünüyorum r, adamlar bizi kovmak zorunda kaldılar yoksa islam elden gidecekti neyse konumuza dönelim Bak mesela kaynağı tenkit ederken yine ''kaynağı'' esas alıyorsun..!Yani eleştirmek pahasına , bir yandan reddettiğin kaynağı , öbür yandan kabul edip sunuyorsun. feraklit kardeş Müslümanların en açık seçik delili ne ? Kur'an Dinsizlerin en açık seçik delili ne ? Kur'an Müslümanların ve dinsizlerin ilgilendiği ortak kitap ne ? Kur'an Dolayısıyla o kaynağın yanlışlığını, yine kendi öz kaynağından yanlışlıyoruz Durum budur Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Sevgili feraklit, Hoşgedin öncelikler. Hoş gördük Kuran'ın Allah ile alakalı olmadığını söyleyip, kutsallığını KABUL ETMEMEK ayrı şeydir,O kitabın kendi içindeki çelişkileri göstermek için yine kendisini kaynak olarak kullanmak ayrı şeydir. Bu forumun neresinde ne yazdığını henüz görmedim.Zamanı gelince bulursam bir örnek ''olay'', forumdan atılana kadar peşini bırakmam Beni güldürmeyi başardın yine.Ne güzel işte hayatına renk katıyorum demekki. TARAFSIZ da buraya geldi, o da biliyor beni ne kadar kepaze ettiğini Saygılar. Yok ****** ettim demedim. Bu forumda işler farklı. Bu nedenle atışma yok Tarafsıza gelince. Ona karşı , beni geç , kainatın tüm allemelerini toplayıp laf anlatman mümkün değil, bilirim yani. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.