Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da Kaliforniya Eyaleti Elektrik Faturalanmasında Devrim Yaratacak Sisteme Geçiyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da Kaliforniya Eyaleti Elektrik Faturalanmasında Devrim Yaratacak Sisteme Geçiyor

Enerji sektörü için devrim niteliğinde bir bükülme olabilir: Washington Post, California yakında gelire dayalı elektrik faturaları çıkaracak. Ülkenin en yüksek elektrik maliyetlerinden bazılarına sahip eyalet - ulusal ortalamanın 1,5 ila 2 katı - işleri biraz sarsıyor. 2025'e kadar, Kaliforniya'da ikamet eden bir kişinin elektrik faturasının maliyeti, enerji kullanımından çok maaş çekinin boyutuyla ilgili olabilir. Ayrıntılar henüz kesinleşmedi, ancak Guardian, Kaliforniya Kamu Hizmetleri Komisyonu'nun iki yıl içinde yılda 180.000 dolardan fazla kazanan Kaliforniyalıların yılda yaklaşık 500 dolar daha harcamaları gerekeceğine dair önerisine atıfta bulunuyor. Tersine, yıllık geliri 28.000 ABD Dolarından az olanlar yılda 300 ABD Dolarına kadar tasarruf edebilir.

Devlet, bunun bir enerji kaynağı olarak karbondan daha büyük, daha adil bir geçişin parçası olduğunu savunuyor. Kaliforniya'nın elektrik fiyatları, eyaletin benzersiz zorlukları sayesinde sürekli olarak ülkedeki en yüksek fiyatlar arasında yer alıyor. Guardian'ın belirttiği gibi, kamu hizmeti şirketlerinin orman yangınlarından kaynaklanan hasarların maliyetini ve çatıdaki güneş panelleri için sübvansiyonları üstlenmesiyle - diğer maliyetlerin yanı sıra - elektrik kullanım fiyatı fırladı. Buna eyaletin iddialı karbonsuzlaştırma hedeflerini de ekleyin ve ağır bir elektrik faturası için reçeteniz var. Savunucularına göre, bu gelire dayalı model, kamu hizmeti şirketlerinin sabit ücretlerden daha fazla para toplayarak elektrik kullanımı için aldıkları fiyatı düşürmelerine olanak tanıyacak.

Bütün bunlar, yüksek gelirliler arasında birkaç tüyden fazlasını karıştırdı. Zengin sakinler kamuoyuna yaptığı açıklamalarda karşı çıktılar, hatta bazıları planlanan güneş enerjisi kurulumlarını iptal etti. Geri itme, planın savunucularını caydırmadı. Statükonun adil olmadığını ve herkesin güneş enerjisine yönelemeyeceğini, diğer maliyetlerin ise kilovat saat başına ücretlendirildiğini savunuyorlar. Devam eden sohbette bir şey kesin görünüyor: Kaliforniya'nın yeni hamlesi eşitlik, enerji ve ekoloji hakkında ulusal bir sohbeti ateşliyor.

Kaynak: Newser

light-bulbs-1407610.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.