Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

39 yaşındaki 'tutumlu' ve Kendi çabasıyla milyoner olan adam: Paramı ve zamanımı harcamayı reddettiğim 5 şey

Emlak yatırımından ve kişisel finans işimden elde ettiğim pasif gelir sayesinde ailemde kendi kendine milyoner olan ilk kişi olma yolculuğum, ailemle daha fazla zaman geçirme arzumdan geldi.

jonathansanchez_vb_0601.webp

Pasif gelir akışları oluşturmak, daha az çalışmamı ve karım ve iki çocuğumuzla daha fazla birlikte olmamı sağladı. Tutumlu olmak ve birikimlerimizi korumak da yardımcı oldu.

Ancak tutumlu yaşamak, sadece daha az harcamak veya ucuz şeyler satın almakla ilgili değildir; daha kasıtlı olmakla ve savurgan olmamakla ilgili. İşte paramı ve zamanımı harcamayı reddettiğim beş şey:

1. Asla sıfır araba almam.

Arabalar genellikle ilk beş yıl içinde orijinal satın alma fiyatlarının yaklaşık %60'ını düşürür, bu yüzden değerin yalnızca düşeceğini bilerek bu kadar çok para harcamayı haklı çıkaramam.

Yeni arabaların sigorta primleri de genellikle kullanılmış olanlardan daha pahalıdır. Bu yüzden, birkaç yaşında ve 100.000 milden daha az olan kullanılmış bir araba almayı tercih ederim.

2. Asla hızlı moda ürünleri almam.

Kıyafetlerimi abartmıyorum. Basit, zamansız kıyafetlerden oluşan küçük bir dolap tutuyorum. Eğer rahat giyiniyorsam, mavi kot pantolonu bir T-shirt veya polo ile eşleştireceğim. Resmi bir etkinliğe katılıyorsam takım elbise giyer ve kravat takarım.

Sadece normal eskime ve yırtılma nedeniyle affetmeyen delikler olan giysileri değiştirmem gerektiğinde yeni şeyler alırım. Çocuklarıma öğrettiğim en önemli şeylerden biri, eşyalarına nasıl bakacakları ve onları uzun ömürlü kılacakları.

3. Asla ihtiyacımdan fazla yiyecek almam.

Market alışveriş listem konusunda çok kararlıyım ve yemeklerimizi her zaman evde sahip olduklarımıza göre planlıyoruz.

Ayrıca ertesi gün için saklanabilecek yiyecekleri atmayı da sevmiyorum. Bir restorandaysam ve her şeyi bir oturuşta bitiremezsem, geri kalanını eve götürürüm. Bir öğün fiyatına iki öğün alabilirsem bunu bir anlaşma olarak kabul ediyorum.

4. Düşük kaliteli yatırım kalemlerini asla satın almam.

Tutumlu olmak, en ucuz olanı satın almak anlamına gelmez. Sadece birkaç dolar tasarruf etmek için kaliteden ödün vermeye değmez.

Yatak, kanepe veya buzdolabı gibi bir yatırım ürünü satın almak istiyorsam, araştırma yapar ve tüm ürün incelemelerini okurum. Kötü yapılmış oldukları için sürekli olarak değiştirmektense, birden fazla kullanımdan sağ çıkabilen şeylere sahip olmayı tercih ederim.

5. Kendi çimlerimi biçmek için asla zaman harcamam.

İlk evime sahip olduğumda en sevdiğim eğlencelerden biri çimleri biçmekti. Bakımından gurur duydum. Ama yorucu ve zaman alıcıydı.

Şimdi haftada bir gelip çimlerimi biçen bir peyzaj şirketim var. Ailemle kazanılan fazladan zamanı kullanabiliyorum. Çocuklarıma kod yazmayı, onlarla gitar çalmayı öğreteceğim veya onları hayvanat bahçesine götüreceğim.

Buradaki ders basit: İnsanlara bir şeyler yapmaları için yetki vermek ve ödeme yapmak (basit görevler olsalar bile) genellikle paraya değer. Daha anlamlı şeyler yapmak için size zamanı geri verir.

Kaynak: CNBC

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.